Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
За мечтите
#1
Колко често срещаме слоганите: преследвай мечтите си, изпълни желанията си, и после ти казват какви да бъдат мечтите и желанията ти, или то се подразбира след 20 години промиване на мозъка и сам ставаш машина за преследване на егоистични желания. 
Колко силно човек иска да бъде като другите, като онези, които в обществото се смятат за успели или най-малкото да не остане по-назад от съседите или "приятелите". 
Уважаеми приятелю, това е един от най-големите капани за хващане на душата в 3-то измерение. 
Аз в преследването на блянове и мечти виждам клопка за оставане в трето измерение. Най-вече защото преследване на мечти и блянове в свят на тъмнината като нашия изобщо не е лесно, когато наравно с това би искал да запазиш чистотата на душата, достойнство си и чистата си съвест и когато може да се окажеш заложник на същите тези вече сбъднати или в процес на сбъдване мечти. 

Аз се отказах да преследвам каквито и да е желания и мечти точно защото не си струва бъхтенето и стреса и защото е невъзможно по честен начин да изпълня конвенционалните кравешки мечти, които ми се продават при това, на най-скъпите цени. 
Разбира се някой ще каже, че ако си некадърен, ако не те бива в нищо естествено, че някой друг все ще ти е виновен, за туй, че не може да изпълниш мечтите си. Това не е вярно. Всеки го бива в нещо, но всичко в света на абсурда е обърнато срещу теб и работи за твоя провал и падение. 

Затова няма смисъл даже да се опитвам. Давам пас и свободно на върволицата от мечти и живея ден за ден, както мога, както ми се отдава в сегашния момент. 
Искайте и правете това, което може да си позволите и това, на което сте способни. 

Какво толкова бих могъл да получа от този свят, което да изпълни душата ми, което да даде смисъл на дните ми - каквото и да си помисля от списъка с кравешките мечти, колкото и примамливо да изглежда на пръв поглед, не ме блазни. Не че не бих пробвал някои неща, но ако за тях ще трябва да се бъхтя години наред, за да събирам и спечеля пари и прочие, не благодаря, ще мина без това. Имайте си ги тези мечти, който иска да се трепе за тях.
Отговори
#2
Моето заключение по този въпрос е да преследваме мечтите, които ни се отдават лесно, които изглеждат по-достъпни и по-естествени, които не изискват прекалено много труд и енергия и с които не компрометираме интегритета на душата си. 

Духовния човек мечтае за спокойствие на душата, за просветление на съзнанието, за връзка с Бога, за Божествена Любов и за хармонични отношения с всички. 
Това са наистина най-стойностните неща, към които всеки може да се стреми и които като се осъществяват човек изпитва как най-дълбокото му предназначение се изпълнява. Всеки труд и всяка енергия отдадени за осъществяването на такива цели не се губят напразно, а се възвръщат многократно и пребъдват във вечността.
Отговори
#3
Мечтите, които не се вписват с духовен напредък, енергията, труда и времето, които влагаме в тях се оказват в крайна сметка напразни. 
Душата от своята 7Д позиция филтрира всяка енергия, която не предизвиква духовен напредък и такава енергия даже не достига до 7Д нивото на душата. Такива енергии попадат в боклукчийските временни тела на душата - астрално, ментално и каузално. Тези тела формират объркването на дадената фрагментация на съответната душа - нейното митарстване в световете на ниска вибрация. Затова ги наричам боклукчийски, защото когато фрагментацията се наиграе с живота в объркване и се върне към душата майка, въпросните долни тела се дизинтегрират.
Отговори


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)