Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Как да се освободим от робското си положение
#1
Първо трябва да признаем, че се намираме в робско положение. Това означава, да признаем, че сме зависими с живота си към установената социално-икономическата система. Зависими сме от потока на пари, които получаваме и харчим. Ако потока пари намалее критично или секне ще трябва да се търси начин за изхранване и съществуване извън установената социално-икономическа система. Дали това е възможно, може би, но ако си достатъчно подготвен и достатъчно способен да се адаптираш към колкото се може по-самостоятелен живот извън пипалата на системата. Малко хора са толкова добре подготвени да се отцепят от системата. Ако това се случи на един средно-статистически човек това ще го докара до негативна спирала на изпадане от обществото и до невъзможност на задоволяване на елементарни телесни нужди. Най-вероятно такъв човек ще стане клошар, бездомен, ще живее ден за ден както намери, докато достигне самото дъно. 

Но как да се освободим от системата, има ли начин? Начина е да спре да се ползва системата и хората да почнат да разчитат едни на други без да се уповават на системата. Няма да е лесно в началото, но няма друг начин. Алтернативата за живот в тази система е живот в пълна несигурност, пълна зависимост и пълно нещастие - до това ще доведе тази система, така както е тръгнала. Богатите ще стават още по-богати и с още повече власт и още по-големи изисквания, а бедните още по-бедни, до положение на жертване на всичките си права и свободи, за да запазят това, което е останало като жалък и мизерен животец.  

Хората трябва да се обединят и да се откажат от участие в социално-икономическата система. Да излязат на улицата и да си върнат всичко, което е било заграбено от държавата и от олигарсите по насилствен и несправедлив начин. 

Възможно ли е това според мен? То е възможно, но дали ще постигне успех при положение, че има деструктивни човешки елементи с ниска вибрация, които всячески ще се опитат да провалят подобно нещо да се осъществи. 

Тоест такова отделяне от системата може да стане само с хора, които са осъзнати, с висока вибрация, верни на Духа и желаещи доброто на всички в групата. 
А как ще се преодолее заплахата от системата, която няма да позволи хората да се отделят от нея? Системата с нейните верни подкупени слуги ще извадят най-лошото от себе си, за да попречи на хората, които желаят да се отделят от нея. Те ще излязат с армия и полиция въоръжени и агресивно настроени, които ще стрелят и ще убиват без да им мигне окото. Ще арестуват и репресират отделни хора и ще ги покажат за назидание на мнозинството с цел сплашване. Така действа машината на системата, като всява страх за личния живот на отделни хора. Системата няма нужда от мъртви хора, но има нужда от раболепни и изплашени хора, които да работят за минимално възнаграждение за самата система. Самата система се ръководи от шепа хора, които манипулират цели народи. Шепата хора ако се разкрият, изловят и елиминират, само тогава има някакъв шанс отделянето да бъде успешно.  

Уважаеми приятелю аз не вярвам, че има разумен, ефективен и мирен изход от адското положение, в което обществата се намират.  Няма да се намери достатъчно добра организираност, че хората да се обединят ефективно и да се освободят от системата без системата да изсипе най-лошото върху тези хора. 

Затова идват енергиите на възнесението, които ще помогнат да се разчисти света от тъмните сили. Когато тъмните сили са извън общата картина, когато тъмните сили престанат да бъдат какъвто и да е фактор, само тогава е възможно да се направи траен и успешен преход към ново общество. 
И както се пее в песента, добър живот ще има само когато до всяко добро същество застане поне още едно, тоест само с добри същества може да се постигне добър живот.
Отговори
#2
Истинската свобода винаги е вътрешна, когато собственото съзнание е свободно, когато престанем да ограничаваме ума си. 
Робството започва винаги в съзнанието, като повярваш, че си ограничен. 
Ако в съзнанието си ограничен, колкото и да те освобождават външно пак ще си бъдеш роб. 

Ето така се освобождаваме от хватката на 3Д света. Просто няма нужда да се живее в него. Този свят не е интересен, тук няма живот. Този свят е едно мъчение, форма на садо-мазохизъм. Целта на всеки събуден човек трябва да е - да се измъкне от 3Д реалността, не да се закопава в нея. И измъкването е възможно само чрез издигането на съзнанието, което е освобождаване на съзнанието от неговите ограничения.
Отговори


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)