ИЗВОРИТЕ

Книги и автори => Текстови файлове => Topic started by: Eternities on ноември 27, 2007, 11:49:33 am

Title: "Духовна астрология" - Еккирала Кришнамачария
Post by: Eternities on ноември 27, 2007, 11:49:33 am
(http://bg1.msrv.store.bg/d-prdimages/prd/17048.jpg)

Quote
Настоящият труд представлява може би най-синтетичният опит да бъде разкрит и демонстриран главният ключ за разбирането на древните Писания на света, а именно астрологичният. Този ключ позволява постигането на друго ниво на разбиране на символите, събитията и персонажите от най-древните паметнци на мъдростта - Ведите, Пураните, епосите Махабхарата и Рамаяна, Библията.

Книгата също така разкрива един съвършено различен подход към астрологичната наука, позволяващ трансцендирането на рождения хороскоп и навлизане в съзнанието на планетарния, слънчевия и космичен план. Представен е и почти непознатия на Запад метод на обратните прогресии, следващи пътя на прецесията на равонденствието, с чиято помощ духовният ученик може да осмисля и управлява своята еволюция.

Кулапати Еккирала Кришнамачария (Учителя Е.К.) е също така изявен лечител-хомеопат, духовен наставник и йога. Посветен е в древната мъдрост от своя баща, д-р Анантачария - изтъкнат ведически учен, владеещ както астрологичния, така също етимологичния, граматичния, ритуалистичния, ключ към времевите цикли и метричния ключ към Ведите. Техният дом е бил място за срещи и диспути между учени и философи от различни школи и течения, гностици и йоги. Към 24-тата си година по покана на Теософското общество посещава Адяр, Мадрас, за цикъл от лекции, където се запознава с великия труд на Е. П. Блаватска "Тайната доктрина", а по-късно и с посланието, дадено чрез А. А. Бейли. Към този период датира и срещата му с Учителя C. V. V. - Водолейския Учител, който му възлага определена йерархична работа.

През 1971 г. основава "Уърлд Тийчър Тръст", а на следващата година е първото му посещение в Европа - в Белгия, а след това и в Швейцария, Франция, Англия, където изнася лекции и семинари и осъществява духовни контакти със западни ученици и последователи.

Продиктувана само за 16 дни, книгата до голяма степен е съхранила естествения поток на асоциациите, "музиката на мисълта", с огромната ерудиция и дълбочина на един от на-проникновените езотерични мислители на отминалото столетие.


За да изтеглите книгата на компютъра си, върху дадения от мен по-долу линк натиснете десен бутон на мишката и после "Запиши страницата като..." или "Save Target As..." Ако щракнете с левия бутон, книгата ще се отвори в текущия прозорец на мястото на форума.
http://www.worldteachertrust.org/bk/pdf/spiritual_astrology_b.pdf