ИЗВОРИТЕ

Други дивотии => Предлагам/Търся/Запознанства/Събития => Topic started by: Putin on декември 27, 2008, 09:05:07 pm

Title: Обща интернет медитация НОВА ГОДИНА-ПРОМЯНА И СВЕТЛИН
Post by: Putin on декември 27, 2008, 09:05:07 pm
На 29 декември от 23 часа ще се проведе поредната обща интернет медитация . Този път темата е "Нова Година - промяна и светлина"
Можете да я намерите свободно на www.harmonypragma.com (http://www.harmonypragma.com)
Можете да я изтеглите предварително или да участвате директно.
В медитацията на 5 декември участваха над 250 човека.
Весели празници и успех на всички!
Title: Re: Обща интернет медитация НОВА ГОДИНА-ПРОМЯНА И СВЕТЛ
Post by: sirius on декември 28, 2008, 04:56:13 am
Защо ще се провежда медитация?
Защо да участвам?
Какво се цели?
Как се изтегля медитация?
Какво говори масовостта на провежданото мероприятие?

Има ли я във вид на хапчета? А предлага ли се във вид на светещи розови хапчета?


________________________
Най-лесния начин да се вижда всичко в розово е да се носят розови очила.
Title: Re: Обща интернет медитация НОВА ГОДИНА-ПРОМЯНА И СВЕТЛ
Post by: ramus on декември 28, 2008, 03:15:35 pm
ма я стига си се гъбаркал с човека бе. Инициатива е нужна. а иначе посланието все до някой ще стигне - достатъчно е да зачетеш материалите на сайта. Любов, топлина, светлина... може би дори и "въдух", както е казал Ленин - тва са нужните неща за всяко живо същество. само дето още се чудя кой, как и защо да ги е отнемал, та толкова недостигат на "народа".

Разбира се без реклама, без настойчивост не може да мине. А иначе що се отнася до инициативите - и преди 5 хиляди години и сигурно след още пет хиляди, такива инициативи все ще са актуални и ще имат последователи. Все пак има и няколко нови момента - "прагматично" се нарича това. Йосиф си го нарича "философия на ежедневието", добре че още не е почнал и той с медитациите си - да ги издава на дискове. обаче почитатели има, нищо чудно и той да премине по отъпканите пътища на разширяването на привър-женици. Той поне все още само на "книгата" си набляга. Ама очевидно е че всичко това си върви. Върви си и още как - форумния колега "АЗ СЪМ СЕГА" имаше даже и според него революционни схващания за откривателството на прагматичността. От чисто любопиство бих зърнал поне за миг как е реагирал колегата БОйко-Путин на цялата работа с агресивното поднасяне на великия откривател АЗСЪМСЕГА. Още повече че той опита тая натрапчивост-агресия направо тук - във форума. Още повече че дори и са нещо като конкуренти, като се има предвид, че русе и варна са доста близки градове.
 
разбира се че в днешното меркантилно ежедневие не може и без някаква форма на бизнес. Аз само така си плямпам - щото ми е лесно. Не взимам пари от никой... ама и не давам. както ми казаха преди няколко месеца "говориш че ти е скъпо, щото не си ти тоя, дето прави курсовете. Ако се занимаваше и беше от "другата страна" нямаше така да ти се струва".  Ама има хора ще дадат, за тях има и дискове с "медитации", които след като подочух тотално ми се скапаха представите за медитации. То се оказа, че всеки сугестивен контакт ала "кашпировски" бил медитация. И тва явно ми отвори очите да почерпя и аз нещо от знаещите и вещите в тия дисциплини.
========================
само да кажа на Бойко Никифоров някои моменти които дори не са съвети, щото не давам такива, поради липса на търсенето.  :) (тва не ми пречи да си ги пляскам навсякъде, като вероятно се правя на велик  ;D )

сега вече сериозно и без шеги
Щом си решил да разшириш кръга на целевата си група, ще спомена  разни съображения, от които разбира се, можеш и да не се възползваш.
 - Когато се използва глас за сугестивни цели, недей да използваш твоя. Може би хората на разните курсове да са свикнали с него, но имаш акцент и неадекватна дикция спрямо текста, който използваш. Очевидно се стараеш, поработил си го, но така прибавяш сладникавост  - нещо като преекспонация на астралното в цялата вибрация, а това няма да "свърши работа" на широк кръг хора, защото прекалеността е фактор, който дава обратен ефект.
 
подбора на тембъра, точният текст, изразителността и "канала", който се оформя с тия елементи е много важно да бъде подбран и съобразен с различните особености на възприятието на целевия "слушател" - приемник. Така или иначе той ще си го направи в главата си, но е важно след като ще се използва именно несъзнателния му момент. за целите на разширяването и достъпността можеш да избереш точния човек, който примерно да е работил в радио или телевизия. И вече да е подбран с дикцията, която хич не се прави лесно. аз примерно също имам акцент, и когато се наложи преди години да поработя по тоя въпрос стотици пъти с микрофон повтарях разни фрази с комбинации, за да отработя тембъра и дикцията. тогава идеята ми беше за едни думи в песен... но както и да е.

Мисълта ми беше, че в използването на сугестия елементите Дикция и тембър не са достатъчни. използваш в гласа си предаването на емоционален заряд, това е вече чрез интонационна игра - това усложнява елементите.
за да почерпиш примерно наготово опит, можеш да чуеш как е направено в стотиците такива дискове от братята руснаци. някои от тях предлагат само текста - само букви, на фона на музиката. това спестява разходи - очевидно. А и дава възможност в главата на "приемника" той да си го "озвучи" сам.
Други използват принципите на НЛП, за да доведат елементите направо до висота. НЛП най-точно и пространно се занимава с приинципните особености на несъзнателния средностатитически човек и има разработени от доста години подходи за "оформяне" на канали за връзка и сугестия с тях. Все пак според мен това ти е целевия "потребител" на медитациите. подбора на самия текст, го посъветвай със специалист - това ще ти е най-евтиното и най-бързото решение. Има си някои принципи - кои точно думи и фрази да повториш, чрез интонацията и повторението, тембъра и темпото се акцентираза да се реализира достъпа в несъзнаваното" - през канала на звука. темпото също е от голямо значение - заедно с интонационния елемент.
Ако ти самия не си наясно със всичко това няма да загубиш нищо, ако се пообразоваш с "готовите" знания по въпроса. Разбира се можеш и сам чрез проби и експерименти да напипаш част от тях. така пък ще имаш творчество и път в поднесеното от теб. Със сигурност това ще покачи магнетизма и ще се забележи в осъществяването на по-силен контакт между теб и "курсистите" и слушателите на дисковете.

  Има голяма разлика между това - да им говориш с живо слово на курсове и занятия, и чрез дисковете. разлика - от гледна точка на контакта, и търсения ефект.
разбира се, да допускам че дисковете с медитациите си ги приготвил именно за тях - те вече са свикнали - с глас, образ, тембър, отношение, излъчване - и всичко това като е съчетани в главите им с образа ти и само при подаването на един от тия сигнали и "същия образ" отново оживява и... им върши пак същата работа - просто павловски условен рефлекс.
Все пак обаче така си поставяш и капан - когато имат такъв избор, ще предпочетат да не ти дойдат на занятията и курса, а да си слушат вкъщи безплатно дисковете. Щото и да им обясняваш да не ги записват на други формати, вече не е трудно именно в "уейв" да си ги направят и ще са точно като на диска ти. в това отношение българина е изключително пресметлив, особено сега - в тия смутни и бедни времена, дето се очертават и вече са налице.
разбира се - има и друг момент - когато е появат дисковете ти в торент сайтовете, така ще си направиш реклама... Но живота ще покаже коя от сратегиите ще се окаже правилната. така или иначе разширяваш полето си - ще има и гафове, но пък тия неща са неизбежни.
Но най-важното - ще има хора, които ще са потребители на всичко това. В тоя смисъл хора като теб са винаги с "уреден пазар", макар, че и конкуренция има предостатъчно.

тва са само някои фантазии, поднесени като размишления от некъв пълен невежа в твоите полета за изява. така че можеш спокойно да им се изсмееш или да им теглиш една майна.
Title: Re: Обща интернет медитация НОВА ГОДИНА-ПРОМЯНА И СВЕТЛ
Post by: Putin on декември 30, 2008, 07:05:15 pm
Скъпи Рамус,
Честно казано, вече не знам дали въобще вярваш, че има нещо като познание или както щеш го наричай...Във всеки случай То не е Мистиката с която много хора си мътят главите, а нещо истинско което съществува. Нещо много обикновенно и точно!
Слава Богу има доста хора, които го знаят и практикуват. Всеки е учител на себе си. Ти също.
Когато разбереш, че ти се скапва живота не се сърди на други, а на себе си. Има неща на които не трябва да се посяга! Както в приказките...ако си чувал за тях. Ако не го разбираш - чупи си главата за своя сметка, но не въвличай други!
Много четеш, но малко знаеш...
Вземи се запиши на някой курс по хармоничен прагматизъм та да научиш нещо. Сигурен съм, че Бойко ще те пусне без да плащаш, поне защото си направил този сайт.
Всъщност каква е целта на сайта ти?
Title: алелуйааа еврика
Post by: ramus on декември 31, 2008, 09:40:57 am
Целта на сайта МИ е да забогатявам и да нося злини. И именно заради това и хармоничните прагматици като теб намериха да се рекламират в него.

Ама аз страдам, тъга, смут и нещастие са изпълнили живота ми. И кво друго да направя - намерих си един сайт - наготово. Купих го от собственика му за смешни стотинки чрез измама.  ;D
И ти благодаря че ме светна за Бойко и покани на курса. Ще отида да му поплача на рамото, да си излея мъката... Ква мистика - прав си - само мътене на главите. само истинските и прагматичните неща съществуват. Даже и аз вече не знам дали, на кой и защо вярвам, каква драма, нали? :)
Добре че има мъдри, знаещи и практикуващи хора. Но не кви да са - всеки бил учител на себе си. И все пак практикуват по медитациите и курсовете. Даже и дискове - за домашна работа. Слушкаш си и ти е кеф - спасяваш себе си, я планетата, я живота, я светлината... въобще сичко, дето става или не става за спасяване. защото да си СПАСИТЕЛ, медитатор е велико. Още повече да си "прагматично хармоничен" - тва ще да е най-великото. Любов, излъчване, пак любов, пак излъчване... Значи добре че не съм на мястото на това "виртуално цвете" от псевдомедитацията на Бойко - ама щях направо да изсъхна от толкова любов бре. Значи се сетих как можете вий медитаторите да закопаете някой - просто трябва да се пусне един диск, или да се обяви поредното мероприятие за "даване на Любов" на Рамус. Може да се разшири - любов, истина, мъдрост - с една дума медитация под надслов - "ДА СПАСИМ РАМУС в името на светлината, димитровден, исус и патиците по икиндия". ;D (тва да пишеш докато се заливаш от смях не е лесна работа - при туй си е съвсем непрагматично и нехармонично)

Скъпи Рамус,
Много четеш, но малко знаеш...
;D каква проникновеност - от теб това звучи жестоко - точно като постовете ти за "слоновете в тибет" - когато човек даже не може нито да мисли, нито да пише, накрая само реклами да прави. А пък той самия е да е нещо като подвижна "антиреклама" на това, което рекламира.

как можах въобще да посегна на хубавите, умните и важните неща в тоя свят - точно като лошите герои в приказките. То си е точно приказка де - и курсовете и медитациите и сайта на рамус... (йеееее - повтарям си го с блаженство да му се нарадвам на звученето)...
Боже мой какво наказание ме чака - в ада направо, да си горя, горя, горяяяяя... Отгоре на всичко ще горя стократно повече, защото така и не можах никой да завлека заедно с мен в ада... А трябваше - имах си план, имах си сметка - беше ми поръчано... ама хората са умни, знаещи и можещи... и не ми се хванаха на глупавите номерца. Тоя мой скапан живот - ей сега проникнах в скритите му тайни и разбрах защо божествения ме е наказал в тая орисия.

Друго си е да завършиш курсовете на Бойко Бори... опс, грешка - Никифоров - в тях научаваш прагматично за хармоничното и хармонично за прагматичното. Въобще е тва е човека - с главно Ч - обичлив, внимателен, любящ и мъдър... И да обърна внимание - не се казва "СЛАВА БОГУ", а "Слава на Бойко" (но не Борисов) - заслужава го човека.