ИЗВОРИТЕ

Животът такъв какъвто е => Вечни въпроси => Topic started by: nemezis on юни 02, 2009, 09:54:11 pm

Title: Къв съм бил в предишен живот
Post by: nemezis on юни 02, 2009, 09:54:11 pm
Къв съм бил в предишен живот. Не мога да заспа без да си го задам този въпрос. Постоянно търся начин да разбера къв съм бил, но нищо ново.
Дайте някаква идея.
Аз знам че има прераждане. Гледам съм няколко филма по тази тема и много се вълнувам какъв съм бил в предишен живот.
Title: Re: Къв съм бил в предишен живот
Post by: velaskes on юни 02, 2009, 10:23:40 pm
Помисли, щом не знаеш това значи има една много сериозна причина да е точно така. Но ако наистина толкова много искаш да разбереш какъв си бил трябва да откриеш подходящ ясновидец, който може да вижда в миналото. Друг вариант е да се подложиш на хипноза при квалифициран психотерапевт, който ще се разрови в подсъзнанието ти. Третия и най-трудния вариант е да получиш просветление, тогава ще разбереш какъв си бил не само в предишния си, но и във всичките си предишни животи досега.
Title: Re: Къв съм бил в предишен живот
Post by: nemezis on юни 03, 2009, 12:42:03 am
Quote
Третия и най-трудния вариант е да получиш просветление, тогава ще разбереш какъв си бил не само в предишния си, но и във всичките си предишни животи досега.

Как да го получа това просветление
Title: Re: Къв съм бил в предишен живот
Post by: velaskes on юни 03, 2009, 07:33:09 am
Това просветление казват че идва след продължително търсене и опознаване на себе си, задълбочена медитация, съвършена пречистеност на мисли и емоции, съвършен контрол над тялото и духа, безкрайна любов и състрадание към всичко живо...
Но като всяко нещо в живота и за това няма точната рецепта. За всеки човек просветлението е индивидуална смесица от фактори и според мен идва тогава, когато си напълно готов за него, защото като всяко едно състояние на съзнанието носи със себе си бих казал(макар, че това не са точните думи) своите задължения и отговорности.
Title: Re: Къв съм бил в предишен живот
Post by: Trinity on юни 03, 2009, 11:12:14 am
Щом не знаеш...поработи, за да научиш....Има хора, които виждат миналото и бъдещето...дори бих казала и настоящето(от гледна точка на това на това, че за разлика от повечето хора осъзнават цялата картинка така да се каже, а не просто откъслечни части от нея)....поработи, за да стигнеш тяхното ниво и ще знаеш....
Title: Re: Къв съм бил в предишен живот
Post by: user on юни 19, 2009, 03:09:01 pm
...
Title: Re: Къв съм бил в предишен живот
Post by: smarty81 on октомври 07, 2009, 11:31:55 am
И аз съм на мнение, че щом не ти се дава да знаеш нищо от минали прераждания,значи така е по-добре, в противен случай щахме да се раждаме с набор от истории,картини и житейски уроци в главите ни:) Ако обаче, има значение за теб да разбереш някои подробности от миналите ти животи и смяташ,че с познанието им ще се успокоиш и ще ти дадат отговори на въпроси, консултирай се с подходящите хора...само внимавай да не попаднеш на самозвани ясноводци или шарлатани....
Title: Re: Къв съм бил в предишен живот
Post by: sirius on октомври 07, 2009, 12:39:52 pm
Там е работата, че не ни е "дадено" много,  но пък много можем да си вземем.

Зависи кой как иска да я кара.
Title: Re: Къв съм бил в предишен живот
Post by: harmony on октомври 07, 2009, 01:06:22 pm
 А, ако това е задача,може би важна,която имаме да свършим в съществуването си?!Да осъзнаем истинската си същност,да разберем кой СЪМ!Щом този въпрос е възникнал у теб..значи трябва да търсиш отговора.Човек трябва смело и с много вяра да върви към познанието,няма какво да загуби,само може да спечели!
...и докъдето стигне! O0
Title: Re:Къв съм бил в предишен живот
Post by: ДАВИД on ноември 01, 2009, 11:41:40 pm
Нещата не бива да се насилват! Отговорите идват тогава,когато сме пораснали,за да ги приемем!
Title: Re:Къв съм бил в предишен живот
Post by: Nadejda-ta on януари 31, 2010, 06:19:32 pm
Отговора на въпроса "Кой си всъщност?" винаги е бил и ще бъде пред теб, само от теб зависи кога ще го видиш и когато това стане (ако се случи) ще видиш много минали събития, който са те водели към това прозрение, но ти все не си успявал да го "видиш"..
Title: Re:Къв съм бил в предишен живот
Post by: ENGELS on февруари 08, 2010, 12:27:05 pm
НА въпросът ти можеш и сам да си отгомориш а как по точно,на мен ми помогна дългото себе питане–КОЯ СЪМ АЗ.Не след дълго започнах да сънувам най различни сънища и където и да отидех бях убедена,че и др.път съм била там макар и никога да не съм ходила в този живот,като на филм виждам и по някъкъв за мен странен начин разбирам каква съм била и с какво съм се занимавала.Вечер,щом си легнеш кажи си че искаш да сънуваш точно определен сън но,не очаквай това да стане веднага ще ти трябва време и търпение.Ако мога с нещо да помогна МОЛЯ