ИЗВОРИТЕ

Статиите в сайта => Кътчето на Веласкес => Topic started by: velaskes on април 24, 2016, 07:05:33 pm

Title: Хората на злото
Post by: velaskes on април 24, 2016, 07:05:33 pm
Наблюдавам и изучавам хората на злото, как са станали такива и защо продължават да са такива. Има много отговори вероятно и цели теории могат да се съберат по въпроса. Но в основата на всичко стои чистият първобитен страх. Страх за собствената сигурност, страх, че няма достатъчно за теб, страх от болести и смърт, страх от самота и изоставяне, много и най-различни дълбоки, силни, покоряващи, погълващи подсъзнателни страхове. Страхът, когато е комбиниран с пълната липса на морални задръжки, това е стихийно зло в действие. Зло, което няма да се спре пред нищо, за да се подсигури. Зло прикрито зад хиляди лъжи и купища от насилствено умъртвени тела. Вижте какви неща стават все още по света и ще разпознаете хората, стоящи зад това. Техните стремежи са пари, власт, влияние, подчинение и експлоатация на масите и разграбване на природните ресурси.

Ако се погледне на цялата тази неразбория от божествена гледна точка дори най-злите хора обаче са опростени и няма да бъдат наказани след смъртта си. Защото преди да се родят като хора са направили контракти с всички, които ще пострадат от тяхното зло. Например какво става с колосални злодеи като Сталин, преди да вземе този живот душата му се е договорила с милионите пострадали и засегнати от неговото управление. Всичките засегнати души преди да се родят са били наясно в какво се забъркват и че ще минат през адът на сталинисткото господство. За пострадалите ползата от живот в мъка и страдание е голяма. В отвъдното, където съществува океан от божествена енергия и всяка душа е вълничка в този безбрежен океан, но и част от цялото. Така всяка душа, всеки човек живял добър или лош е част от тази енергия, която се индивидуализира чрез човешкия живот но си остава в най-чистата си форма Една Върховна душа. Тоест дори най-злите хора са част от Божественото проявление. И макар, че на останалите хора ни изглежда, че от злото и жестокостта няма грам полза изобщо не е така. Нещастията са бърз билет към самоосъзнаването. Как по друг начин можем да се издигнем до нивото да простим на най-големият си враг. И как човек може да разбере, че е толкова добър невероятен и страхотен, ако го няма контрастта, в случая контрастта се създава от злодеите. И едната и другата човешка роля са необходими за душевен катарзис.
Има един момент, когато и злодеите вече не им служи да бъдат злодеи и постепенно минават към страната на доброто. И това продължава до безкрайност. Всъщност то дори не продължава, то съществува. Всяка форма и проявление съществуват едновременно в сегашния миг. Но това е друг въпрос.

Жестокостта наистина е голяма крайност и е хубаво да се ограничава. Защото хората се самозабравят и продължават да вършат глупости, които вече не им служат. Има един етап в който злото трябва да се прекрати. Вярвам, че нашата планета е достигнала това време, когато хората почват да разбират тези неща. И злото почва да става ненужно за нататъшното духовно израстване.
Достатъчно дълго егоизмът и страхът са управлявали тази планета, сега е ред на по-възвишени ценности да ни водят напред.

Защо хората на злото няма да бъдат наказани след смъртта си за извършените жестокости.
Просто няма кой да ги накаже. Бог или първоизточникът, или Силата нямат такива отмъстителни наклонности. Бог прощава абсолютно всичко. Божественото не може да наказва, защото ни е осигурил свободен избор да правим каквото намерим за добре с живота си.
Но има едно малко допълнение за оформяне цялостта на картинката. Душата на т.нар. зъл човек след смъртта си вижда всички свои деяния без удобния параван на човешките си страсти и разглеждайки последствията от тях може да си ноложи да се прероди в условия, които ще й причинят жестокостите, на които е подлагала другите. На това понякога му викат карма, но всъщност то е индивидуален избор, защото никой отвън не ти го налага, сам си го избираш. Често хора, които в сегашния живот си живот преминават през много тежки страдания, това е техният собственоръчно оформен душевен път. И след такъв живот много често тези хора излизат с важни "уроци" и "постижения".
Title: Re:Хората на злото - Престъпност
Post by: velaskes on май 14, 2016, 11:08:02 am
Престъпността е едновременно личностно и социално обусловена. Има хора, които са по-лесно податливи, има и социална среда, която предразполага живеещите в нея да търсят изход чрез извършване на престъпления. Когато човек не е податлив към извършване на зло няма значение в каква среда живее, склонността му няма да се промени.
В настоящето престъпността е явление, което се наблюдава там, където хората се стремят към бързо забогатяване. Престъпника не обича да чака, той иска на момента да има всичко материално, за което жадува. Единственото положително нещо е, че злодея се стреми да живее живота си в настоящия момент, но за сметка на другите. Престъпника има и удобството на липсата на съзнателност и съчувствие към хората, които засяга чрез деянията си и така си ляга спокойно, и заспива всяка нощ. Всеки престъпник има философия, която го оневинява в собствените му очи.
Парично-финансовата система, в която функционира днешния свят е катализатор на престъпността. Податливите, морално неустойчиви индивиди се корумпират много ефективно под обещанията и заклинанията на паричните знаци.
Донякъде престъпника е и жертва на системата, в която е заседнал животът му. Също така не е задължително престъпника да е осъзнат злодей. Но това дотук са само дребните риби. Има далеч по-големи играчи, които дори не попадат в радара на общественото внимание и задкулисно правят огромни далавери. Този вид престъпност е квинтесенция на углавното деяние. Понеже психически и физически здрави хора без неотложни физически материални нужди вършат съзнателно зло и ощетяват цели общества чрез предварително скрит и много добре замислен заговор.
Според мен престъпността ще изчезне напълно само ако обществото зачита правото на живот на всички хора, а не само на избраните неколцина големци. Докато има класово разделение и хора в крайна нужда без морален компас ще има причини за нарушаване на правилата. Разбира се другия проблем е, че силните на деня правят законите според своите интереси, които често не са в съзвучие с масовия интерес.
Затова в тези смутни времена, в които съществуваме не бива да ни учудва наличието на явлението престъпност. Твърде много фактори има дето я създават.
Title: Re:Хората на злото - За самото зло
Post by: velaskes on май 18, 2016, 01:07:08 pm
Злото е възможно единствено когато хората се разделят придавайки повече важност на себе си. Тогава другите нямат значение и е позволено всичко възможно да им се случи в името на благоденствието на собствения аз или на моята група, моето семейство, моя град, моята държава. Когато злото е на ход то има всички възможни права да се разгръща така както намери за добре, а тези които засяга нямат никакви права в неговите очи. С такъв манталитет и с такова отношение започва всеки един конфликт. И в повечето случаи завършва трагично.
Това също е игра на самозабравилата се в човешка форма съзнателност. Резултата, от което е още повече насилие и още повече разделение заформяйки се като невъзможен за излизане порочен кръг.
 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 17, 2016, 09:21:14 am
Ежедневието се случва да ни среща с хората на злото/или по-смегчено да ги наречем крайно неосъзнати хора/. Но дори и през целия си живот пряко да не срещнеш такива хора, което ще си е чисто щастие от дадена гледна точка трябва да знаеш, че човечеството се управлява от такъв сорт хора и непряко всеки е зависим от действията и решенията им.
Първосигналната реакция към злото насочено към самите нас е да му отвърнем по един или друг начин. Точно по този въпрос ми се ще да коментирам. Понеже и аз доста често в брътвежите си тук обръщам внимание на действията на неосъзнатите хора и вероятно те подтиквам да изпитваш първосигнални реакции, а целта ми не е точно такава. Както и друг път съм го казвал аз искам всеки да се чувства добре при всякакви обстоятелства, това пожелавам и на себе си. Ако мислиш, говориш и действаш първосигнално няма как да се чувстваш приятно в крайна сметка. Първосигналната реакция почти винаги е реакция на антагонизма, тоест на противопоставянето.
Когато някой те засегне ти се иска да му отвърнеш. Гневиш се, атакуваш го словесно или дори физически, крещиш му, изливаш собствената си негативна реакция върху него. Ако целта е да се получи сблъсък на интереса, то това е правилната реакция. Но ако целта ти е да се излезе възможно най-мирно от една небалансираната ситуация антагонизма не е правилната тактика. 
Христос много точно е казал, че ще обърне другата буза ако го зашлевят и това е просто метафора за един вид отношения засягащи неосъзнат и по-осъзнат човек. Обръщането на другата буза значи, че колкото и провокативно да се държат с теб, колкото и агресивно да те нападат не е нужно да се засягаш от това, понеже осъзнатият човек, той няма какво да го засегне. Осъзнатият човек няма излишна горделивост, която да бъде засегната и осъзнатият човек разбира добре останалите хора и тяхната мотивация да вършат това, което вършат.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 18, 2016, 08:59:51 am
Как можеш да излезеш възможно най-мирно от една нажежена ситуация, когато си нападнат по някакъв начин.
Не трябва да се поддаваш на първичните си инстинкти/освен ако ситуацията не е на живот и смърт или може да предизвика някакво физическо нараняване/. Гневът подтиква афектирания човек на момента да реагира, което често е доста необмислена реакция и както казах ако положението не е на живот и смърт човек съжалява впоследствие за действията си.
Словесните нападки, това са изречени думи, с които се цели реципиента да бъде унижен, обиден, отблъснат, отстранен, изолиран или да се почувства зле. Народа е казал, че обидна дума боли повече от хвърлен камък. Но ако знаеш това, което аз знам и което се опитвам да представя тук, обидната дума би трябвало да престане да ни засяга. Като един господар на собствените си чувства никой друг не би трябвало да има властта чрез думите си да ти влияе, освен ако не избереш съзнателно да бъдеш повлиян.
Та в крайна сметка от трудна ситуация се излиза мирно ако не се отвръща на провокацията. Но нещата никога не са черно и бяло. Има ситуации, в които ако не отвърнеш на атаката своевременно и реципрочно нещата могат да се развият трагично.
Но ако ситуацията е мирна, не е застрашен ничий живот или физическа цялост човек просто може да се оттегли от хората, които го дразнят без да се засяга по какъвто и да е начин от реакциите им.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on януари 19, 2017, 09:25:12 am
Хората ще престанем да вършим зло, когато проумеем, че всички сме равни в правото си на живот.
Правото на живот от своя страна означава куп други неща, които също трябва да се проумеят и приемат.

На този етап от социално-икономическа еволюция човечеството е далеч от подобно разбиране. Съвременния морал има солидни пропуски, които са позволени автоматически от зададения курс на социума.
Хората днес са по-заети да оцеляват(в по-бедните държави) и нямат луксозната възможност да попълнят празнините в моралното си поведение. Неизбежно е тези групи от хора да са по-склонни към извършването на зло.
За оцеляването си всеки е готов на всичко, когато е изтикан в ъгъла от наближаващата непрощаваща опасност.
В другата полярност са хората, които са в огромна степен презадоволени, опитали са от всичко най-хубаво в живота и в стремежа си към още повече забавления загърбват моралните си устои и се потапят в забранените територии на злото.

В примитивните общества, които са съществували преди нас, категорията "право на живот" не е била дори осъзната. Там всеки е оцелявал сам за себе си, най-много до кръга на своето семейство. Сам се бориш и защитаваш от враговете си, сам добиваш храната си и създаваш и поддържаш сигурността си.
Съвременните цивилизации донякъде са създали на отделния човек толкова сигурност, колкото да бъде принуден да допринася с труда си за благото на социума. Правото на живот е признато за важно нещо, но само няколко от стотиците държави по света реално уважават това право без допълнителни особености и изисквания свързани към него. Тези двойствени позиции са белези, че цивилизацията все още не е скъсала връзките си с примитивната си основа. Цивилизацията днес се интересува повече от заробването на своите членове отколкото от правото им на живот и на щастие.

Човек с колкото и промит мозък да е относно тези въпроси, той подсъзнателно усеща, че е манипулиран по определен начин, и че правото му на живот не се зачита от обществото. Този човек в голяма степен подсъзнателно с лекота губи задръжките си и поема по пътя на злото и престъпността като способ за подсигуряване на собственото си оцеляване и като протест срещу обществото, което застрашава правото му да съществува.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 25, 2017, 11:21:37 am
За мотивацията на "злия" човек.

Главният проблем на тези хора е, че душите им се намират в началото на еволюцията си. Отделеността им от Бога е толкова голяма, че ще им трябват доста прераждания да могат да осъзнаят някаква наченка на връзка с Него/Нея. През това време през тези смутни начални прераждания, егото им заема централна позиция във всичко, то е водещата сила, водещото мото. Егото ги прекарва през тежкия материален живот и им помага в оцеляването и самоосъзнаването. Те вярват в егото си, то е техният бог на този етап. Егото може да се изразява в много неща. В началото тези неща общо взето са напълно отрицателни. Аурата на тези хора е тъмна и сива, затова ги наричаме тъмни сили. Вибрацията им е ниска, енергията им е слаба. Та по въпроса за енергията, понеже им е слаба енергията/а енергия винаги е нужна, на всеки/ и понеже отношението им към живота е доста отрицателно получаването на енергия от висши космически центрове е невъзможно те се научават да получават енергия от злото, като се радват на чуждото нещастие. Радостта, осъществяването, осъзнатостта привличат енергия към себе си. Но за тези окаяни души радостта идва от бедите на другите. Някои от тези окаяни души както ги нарекох напредват много бързо интелектуално и стават много изобретателни в създаването на изкуствени условия нещастията да се случват, за да могат да си получат дозата енергия. В настоящия свят такива хора може да се каже, че управляват света. Чрез сложни социално-икономически системи.
Епохата на Водолея е започнала и старите времена на тъма и невежество са зад нас. Енергията на космоса става все по-достъпна за планетата Земя. Много светли същества избират да се родят в този времеви отрязък и да помогнат за повдигането вибрацията на човечеството. Трябва да сме осъзнати през цялото време, защото тъмните сили не спят, а постоянно кроят планове как да продължат да господстват над умовете и чувствата на хората. Само чрез осъзнаване можем да се запазим от тяхното пагубно влияние. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on януари 12, 2018, 08:12:59 am
Пътя на злото е път на десетките подобни прераждания, сякаш няма излизане от този безкраен кръг. Живот през живот и все едно и също. Омразата създава омраза, войната създава война, изборът на злото създава страх, отмъщение и омраза. И всеки, който намира, че е засегнат от това се вманиачава силно и дълбоко в тези взаимоотношения. И след смъртта вижда, че е бъркал и иска да оправи нещата или да довърши нещо свързано с това. Но като влезе в живота с тази нагласа и лесно се засяга наново и подхваща всичко на нов глас. Този път на развитие може би е неизбежен за някои хора, това е начина за развитие на душата им. Но това е част от старата енергия и всеки, който иска да види новата планета Земя и да живее на нея, а не на друго ново подобно място в началото на еволюцията му трябва да прекъсне тези негативни цикли на съществуване и да приеме новата енергия на мирът и разбирателството. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on март 26, 2018, 08:20:30 am
Душите на най-злите коварни тъмни безсъзнателни същности, които се противят на Бога и на Светлината от безкрайности и изглежда, че нямат изход от този създаден от самите тях лабиринт ще бъдат помилвани и рециклирани от тяхната тъмнина от самия Бог Абсолют и еволюцията им ще започне от начало, на нова подходяща планета. Тези, които са съзнателни и целенасочени в творението на зло и разделение ще бъдат върнати във Анти-вселената, откъдето са дошли, за да продължат да учат още за себе си.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on април 01, 2018, 01:03:54 pm
Разбира се, на съзнателните човеци, които вършат зло ще се даде избор и на практика този избор е даден от 2012 г. насам. Никой няма да бъде захвърлен в анти-вселената, ако е решен да премине на светло и да направи истински искрени постъпления по този въпрос.
Трябва да се знае също, че докато в нашата вселена започва период от около 1000 години на светлина и на царуване на Силите на Светлината, в анти-вселената започва период на Тъмнина и тъмните сили, съществували тук от хиляди години и които продължават да са верни на парадигмата на разделението се изтеглят постепенно от Земята и се пренасят в антисвета, където ще им е по-удобно и целесъобразно да съществуват. На Земята става прекалено Светло и непоносимо за тях, за имат възможност да останат с Тъмнината си.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on април 08, 2018, 08:52:21 am
Защо отвръщането на удара с удар не решава проблема.

Това може да се разгледа на няколко нива на осъзнаване. На най-високо ниво е - който се вживява в ролята на наш противник е същата божествена частица като самите нас. Ние сме Едно. Той/Тя е забравил/а, но това не значи, че горното не е истина.
Та това, което правиш на другия се връща като бумеранг върху теб. Понеже всеки друг е теб или мен. Всичко е Едно.
Когато се противопоставяме на същност с негативна поляризация ние й даваме от своята сила, понеже самия акт на противопоставяне ни зарежда със същата негативна поляризация. А негативните същности са експерти по извличане на енергия от тази поляризация. Ако ти си по-положителна същност навлизането във водите на негативността може да бъде добре използвано от негативните същности, много по-добре, отколкото някога ти би могъл да се възползваш от това временно състояние на негативност, което изпитваш. И така, за да спре този танц на отрицанието или да се прекъсне контакта на негативна същност към нас най-лесното решение е да се заредим мислено с положително отношение в дадената ситуация и да изпратим или насочим енергия на любов/светлина по адрес на негативната същност. Така тя ще загуби част от своята негативна поляризация, към която толкова здраво се е вкопчила. В такива случаи негативната същност се оттегля, за да не загуби още повече от поляризацията си.
Имало е времена на предишни прераждания, където всеки е изпитал негативната поляризация, минал е през този сорт от преживявания и изпитания и те са станали катализатор за по-нататъшно пробуждане. Така че всяко нещо е добро на този свят, защото води неопитната душа по пътя на себепознанието. Няма нужда да се хващаме в състояния на противопоставяне и осъждане на действията на негативно поляризираните същности, защото това в момента е техния път към познание на себе си. Нека да ги оставим да вървят по своя път и ако този път не носи ползи за самите нас по-добре е внимателно да се отстраним от него.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on юни 07, 2018, 11:22:01 pm
Какво представлява разрушаването на душата от прекомерното зло, това е връщане към Абсолюта/въпросното помилване от Абсолюта/, но през задния вход, чрез неизказаното страдание, разбивайки се на парчета във върха на триъгълната вселена. Илюзията намира своя край, страданието никога не остава вечно, поставен е маркер в играта, който ако се премине играта се нулира за дадената същност, духа губи индивидуализираната си душа с всичкия й събран опит и бива абсорбиран обратно в Абсолюта.
Title: Re:Хората на злото - какво е тъмнината и тъмни сили
Post by: velaskes on юни 10, 2018, 05:48:59 pm
Тъмнината е илюзия, измама, нещо нереално и несъществуващо. Представителите на тъмнината това са падналите ангели(демони, дяволи, негативни същности), които са се отделили(тоест са си създали илюзията, че са се отделили) от Източника и са си оформили някакво собствено паразитиращо върху светлите същности съществуване. Отричайки или опитвайки се да се противопоставят на Бог, творческата им същност създава илюзията, че Бог не е с тях и по този начин изпитват и другата илюзия като реалност, че не могат да получават Светлина/Любов от Него. Затова те са се научили да паразитират над светлите същности, които се прераждат в дуалността на такива планети като нашата Земя. Така си набавят необходимата Светлина, без която душата им ще се разпадне на съставните си части.
Адът съществува. Това е антисвета или както го наричат още анти-вселена. Само че не е никаква вселена а "място", където демоните се събират заедно, за да мъдрят пъклените си планове. 
Title: Re:Хората на злото - необходимост от тъмнина и илюзия?
Post by: velaskes on юни 10, 2018, 06:07:35 pm
Няма необходимост от тъмнина и илюзия, няма нужда от зло, няма нужда от страх и съмнения, няма нужда от прекъсване на връзката с нашия Отец. Тъмните сили се опитват да създават впечатлението, че това което правят е от значение за растежа на душата. От значение е, но само докато има тъмни сили и има илюзия, противник и зло. Душата има нужда да знае какво да прави когато се сблъсква с безкрайните изражения на илюзията и злото в третото измерение. Как човек тръгнал по пътя към просветлението си да излиза чист от срещата с демоните и изкушението. Исус и Буда имат чудесни примери за такива срещи.
Това е единственото нещо, което душата има нужда да знае. Всичко друго е излишно. А ако падналите ангели не бяха избирали да се отделят от Отеца изобщо нямаше да има нужда да се минава през всичкото това колосално страдание, през което минават милиардите души прераждайки се на тази планета. 
Title: Re:Хората на злото - Страданието
Post by: velaskes on юни 11, 2018, 08:07:19 am
Страданието съществува, за да се отделя насилствено от светлите същности Светлина, която да служи за подхранване на тъмните същности. Страданието е изкуствено измислено, за да се краде Светлина. Всяка болка, всяко объркване, всяка терзание, всяка неяснота, всичко което предизвиква страдание в душата е канал за загуба на жизнена енергия. Тя изтича през чакрите извън аурата ни и попада в тънките сфери, където тъмните същности я прихващат и добавят към душата си.
Title: Re:Хората на злото - Страданието
Post by: velaskes on юни 11, 2018, 08:13:30 am
Затова всичко на този свят, което предизвиква страдание е илюзорно творение на демоничната йерархия с цел доене на жизнената енергия на въплътените светли души. Тъмна енергия може да генерираме само пред долните си 3 чакри и затова всичко, което правят демоничните същности е да извращават тези три духовни центъра на човешкото същество, така че да произвежда постоянно за тях най- "вкусната" храна - на страха.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on юни 13, 2018, 07:19:38 pm
Съществата от ниските астрално и ментални полета не уважават закона на свободната воля. За тях целта оправдава средствата. Те не уважават живота на хората и са готови на всичко, за да си присвоят от човешката енергия. Техния проблем е, че са се изключили по собствено желание от Твореца и вече не получават енергия от Него. Но поради закона за свободната воля и закона за ненамеса от висшите сили в материалната вселена тъмните същности, както и всякакви други същности могат да вършат всичко, което е предвидено да може да се върши при наличието на тези закони. Обаче тъмните не понасят последствията от кармата, понеже са се изключили от системата на издигането на душата и връщането обратно към духовното царство. Те не участват в превъплъщаването в човешко тяло. Може би една малка бройка от тях по други начини успяват да се въплътят, само и само да бъдат маша за осигуряване на тъмна енергия за демоните. Неучастието им в тези процеси е още една причина да не получават Светлина от Отеца, не защото Отеца не иска да им я даде, а защото те са се изключили от правилата на играта.
Title: Re:Хората на злото - Божествения Огън
Post by: velaskes on юни 14, 2018, 06:57:40 am
Хората във въплъщение, които не уважават свободния избор на цели народи и дори на целия свят, каквито са елитарните задкулисни наместници на демоничната йеарархия в това измерение след смъртта си ще бъдат занулени чрез пречистващия божествен огън. Ще им се даде преди това избор да тръгнат по пътя към Бог минавайки през нови специално създадени за тях въплъщения. Отказът от това заставя душата им да премине през огъня и да се саморазруши, така че да не остане нищо от този, който е вършел зло преди това. Всяка ниска, долна, паднала енергия в съприкосновение с Божествения огън бива напълно пречистена до степен на връщане в първоначалното състояние на духа, когато всичко е било Едно.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on юни 22, 2018, 07:47:50 am
Всичко е едно, всички сме едно. Хората докато са се въплъщавали множество пъти и са вършели зло един на друг/действайки под влиянието на невежеството/ са създали в астралните си полета демонични версии/продължения на себе си. Всичко сме едно и всички сме копия на Твореца и всяка мисъл, дума и действие създават в тънките светове форми, които ако се утвърждават почват да оживяват, да получават съзнателност а след това и относителна независимост. Ето това са демоничните същности, те са наше собствено творение. Много често хората се питат защо Бог просто не изпепели тъмнината със своя Взор, да я разтвори в своята Любов и всичко да се върне както преди. Няма как да стане това, докато хората, които са създали тези продължения на себе си, тази тъмнина сами не се осъзнаят и не излекуват себе си. Бог уважава свободната воля на всяко едно свое копие. И ние самите като Негови копия също уважаваме своята свободна воля и като души вярваме, че сме способни на всичко и можем да се справим с всяка една ситуация и точно затова никой не ни се меси. Ако сме създали тъмни продължения на себе си сами трябва да се освободим от тях или да бъдем напълно погълнати от тях саморазрушавайки се в небитието.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on август 12, 2018, 06:37:05 pm
Ким Майкълс пусна нов сайт изцяло посветен на обяснението на явлението "зло".

https://explainingevil.com (https://explainingevil.com)
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on август 12, 2018, 08:53:13 pm
Почти го изчетох този материал, откакто вчера е пуснат и мога най-отговорно да заявя, че това е най-задълбоченото и изчерпателно изследване над явлението "зло". Разгледано е всичко, което досега е считано за мистерия и неяснота относно тъмните същества. Дадени са примери как точно функционират, как се крият и как влияят на хората. Има идеи и решения как да се действа за неутрализиране на тези същности. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on август 13, 2018, 08:28:15 am
Кой може да се превключва вибрационно и да говори за тъмнината без да бъде засегнат от нея?
На първо място сме ние хората, ние можем да говорим за тъмнината, да мислим за нея, да решаваме проблемите свързани с нея и да не се засягаме ни най-малко от влиянието й.
На второ място от светлите същности това са Господ Шива и Архангел Михаил, които не само че могат да говорят за падналите същества и тъмнината, но и могат да ги разчистват и преполяризират. По същия начин всичките Възнесени Майстори имат тези способности повече или по-малко.
И разбира се нашия Безкраен Творец, за който няма невъзможни неща и пред който каквото и несъвършено създание да застане на мига изгаря в Неговия Божествен Огън и става отново дух със съвършена чистота и вечен вътрешен мир.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on август 14, 2018, 01:34:20 pm
От ранно детство съм го забелязал и още тогава ми е станало чудно как е възможно човешкия живот да бъде толкова объркан и как хората е възможно да правят толкова странни и противоречиви неща. Как е възможно да няма достатъчно за всеки и да бъде в положение дори на просяк. Как е възможно конфликтите да се решават чрез насилие и как изобщо е възможно да има конфликти и такава жестокост между хората. На друг етап разбрах, че аз определено не съм от този свят и никога няма да се съглася да заменя това, което съм, за да се приобщя към тази всеобща лудост наречена човешки живот на тази планета.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on август 15, 2018, 07:55:37 am
Най-важното за справяне с тъмнината и тъмните същности е като издигнем вибрацията си над дуалното равнище. Като станем част от Божественото Единство от светли същества. Дуалността е противопоставяне на две срещуположни позиции. Единството е намирането на по-добро решение от въпросното противопоставяне. Според тъмнината всичко е дуалност и няма други решения освен да се вземе страната на едните, които решим че са прави. Това е непрестанна борба между "добро и зло". Но измежду тях никога няма победители, победителите са тези които организират битката. Страните в битката са наивници, които се връзват на акъла на организаторите и впоследствие губят от жизнената си енергия борейки се срещу вечния си опонент. Когато една борба свърши, идва следваща борба и този процес няма край. Веднъж като влезеш в него със силна емоция много трудно се излиза.
Но ако се издигнеш отвъд дуалността и си кажеш, оставям ги тези да се давят, щом това е най-доброто, което могат да направят с живота си в този момент. Мен това не ме засяга, аз няма да участвам. Аз виждам, че от тази борба няма смисъл и няма полза за моята душа да се намесва и да взема участие. Аз мога да им помогна и те да го разберат същото, което съм го разбрал и аз, но само ако ме допуснат. Ако не ме допуснат да ги науча ще ги оставя да си блъскат главите. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on август 15, 2018, 09:36:15 am
Кой е най-гордия и най-неотстъпчивия и кой претендира, че знае и може всичко? Твърдоглавието му е пословично. Той само взема и присвоява, по насилствен начин или чрез хитрост и измама. Ако дава нещо, го дава при такива условия, че след това ще трябва да го връщаш с такава лихва, че ще съжалиш, че изобщо си влезнал в отношения с него. За вътрешните му мотиви ще запита някой какви са. Той събира енергия, събира и трупа, за да става силен в чернотата си. Вярва си в илюзията, че може да запази завинаги това, което е постигнал, да го разширява до безкрайност и да унищожи това, което не го устройва. Той е най-издирвания престъпник във вселената, никой не го знае къде е. Само Отеца ни го наблюдава. От Отеца не може да се скрие и да избяга каквото и да си мисли че прави.     
Title: Re:Хората на злото - Седемте смъртни гряха
Post by: velaskes on август 16, 2018, 02:01:56 pm
Първо ще развенчая терминологията на греха. В светите писания греха е представен като нещо свойствено за човек, тоест че в основата си човек е грешен. Човек може да е грешен, защото има свободна воля и свободен избор да избира измежду множество варианти. Но, човек не е грешен в природата си. Човек е божествен в природата си, но упражнявайки свободния си избор може да сгреши. В самите грешки няма нищо толкова фатално, ако се използват за да се учим и развиваме. Когато човек прави грешки и по някакви причини продължава да ги повтаря или да затъва в нови грешки дължащите се предишните, тогава човек има опасност да пропадне, вместо да се поучи и издигне. Но това пропадане също не е задължително да е вечно и фатално за душата. На всеки етап от пропадането душата може да се пробуди и да реши да поеме пътя обратно към въздигането. Също така е възможен варианта на тоталното пропадане и на унищожение на душата. Тоталното пропадане също е предвидено като вероятност и е възможно следствие от притежаването на свободен избор.
Title: Re:Хората на злото - Седемте смъртни гряха
Post by: velaskes on август 16, 2018, 03:58:29 pm
Догмалогията за греха е свързана с тази на ада. Според светите писания преиначени от падналите същества се казва, че хората, които вършат смъртоносни грехове попадат след края на живота си в място познато като ад. Това е вярно донякъде, но не е нито задължително, нито пребиваването в "адът" е за вечни времена. Човек по време на живота си може да изпробва всеки от т.нар. смъртоносни грехове и общо взето това се случва на всеки човек волно или неволно, но ако не се задълбава в тях, а се преодоляват човек със сигурност няма да попадне след смъртта си в това митично място на мъчението. 
Какво е адът също трябва да се изясни. Това е състояние на съзнанието, много ниска вибрация на страдание и отричане на Бога, духовния свят и доброто в душата. Това състояние на съзнанието има творческа и притегателна сила, и привлича всички сродни по греховност души и създава за тях нещо като свят, който е наличен като картина в най-дълбоките им вярвания и представи. И така се образуват групи от изпаднали души събрани по даден признак и това за тях е преживяването на даден кръг от въпросния ад.
Егрегора на съвременната ню ейдж духовност казва, че няма такова нещо като ад. Но те отричат и съществуването на зло и тъмни сили, така че нищо чудно, нека всеки да вярва в каквото си иска. 
Title: Re:Хората на злото - Седемте смъртни гряха
Post by: velaskes on август 16, 2018, 04:14:52 pm
Седемте падения на човека са: похот, чревоугодие, алчност, леност, гняв, завист и горделивост. Наричам ги падения, понеже точно до това водят, ако човек е пристрастен към желанията свързани с тях. Те са свързани помежду си и едно от тях може да доведе до други или до всички. Може и поединично да представляват главна тема и предизвикателство за даден човешки живот. Желанието за нещо е заложено дълбоко в 5 от тях. Гневът и горделивостта не са толкова пряко свързани с някакво желание. Те са нещо като първичен израз на егото. Казано е, че най-големия грях е горделивостта и негов представител е Луцифер. В чанелинга на СеЛена, Луцифер потвърждава това.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on август 17, 2018, 09:40:25 am
Луцифер се е излекувал от тъмнината си в някаква степен и вероятно вече не може да бъде приеман за символ на горделивостта. В основата на тази емоция стои чувството за превъзходство - високомерието - аз съм по-добър от другия - аз съм нещо повече от другия. И оттам създаването на илюзията за изключителност и изключеност. От горделивостта е започнал процеса на разделение и падение на душите. Господ създал човешките души по свое подобие и възложил на един от най-близките до Него ангели задачата да им помага и да им бъде водач и учител по пътя на самоусъвършенстването. Но той се възпротивил - как така ще служи на тези по-нисши, дребни и незначителни в сравнение с него същества. И ето така преданието описва първородния грях - горделивостта. Дали е било точно така, кой знае и няма значение. Важното е да се осъзнае този огромен проблем, който е част от опита на човечеството и за тези, на които вече не върши работа - да бъде час по-скоро преодолян.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on август 20, 2018, 07:55:32 am
Докато на Земята вибрацията се издига постепенно т.нар. хора на злото, всички тези които живеят само в услуга на себе си и съзнателно или несъзнателно чрез властта, която са завзели влияят върху свободната воля на другите, тези хора вършейки това, което вършат ще бъдат застигани от моментална карма и това за тях няма да остане незабелязано. Тези от тях, които се покаят за съгрешенията си спрямо брата и сестрата си и променят поведението си в служба на живота имат шанс да оцелеят в новите вибрации. Всички други, които държат на опита на дуалността ще напуснат по един или друг начин текущата си инкарнация и повече няма да им бъде позволено да се прераждат на тази планета.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on август 21, 2018, 08:21:37 am
Всички души са еднакво обичани от нашите божествени Мама и Татко. Вижда се какви възможности се дават на всеки да върви по Пътя на усъвършенстването. Любовта наистина няма край. Толкова много се дава постоянно на всяка божествена душа/частица, такава изключителна благодат във всеки един момент. Всяка душа е тъй значима за нашия скъп Творец. Той вижда във всеки от нас Любовта и Светлината, които ни е заложил, независимо какво вършим бидейки заблудени овце в тримерния свят. Той желае всяка Негова душа да натрупа собствен уникален опит, да извърви цялата пътека обратно към Него/Себе си. И Неговото Желание е също наше желание, независимо дали го осъзнаваме в момента или не. Няма добро и зло, всичко това е илюзия уважаеми приятелю, който четеш сега. Реалността е една, това е Единството. Няма какво повече да се прави, няма къде другаде да се ходи, всеки изследвайки Великото Творение на нашия Отец на някакъв етап осъзнава същото. Въпроса е - ти находи ли се вече, преживя ли каквото искаше да преживееш, наигра ли се на играта на живота?
Title: Re:Хората на злото - Силите на тъмнината
Post by: velaskes on август 21, 2018, 08:27:08 pm
Архангел Михаил за Силите на тъмнината

Скъпи земни жители!
Сега е време на велики глобални промени, не мислете за силите на тъмнината.

Съвсем скоро Силите на светлината ще бъдат събрани и изпратени във вселенски училища за преобучение. От тях ще бъдат премахнати обвързаностите с тъмните същества, които бяха необходими за вашето развитие в тримерната плътност.
Силите на тъмата – това е част от дуалността, в която вие делите всичко на черно и бяло, на добро и лошо. Тя беше необходима за вашия три-измерен опит, благодарение на който сега можете да: виждате в непрогледен мрак и да правите правилен избор в най-сложните ситуации, да бъдете над проблемите а не в тях.

Сега този тримерен опит отива към други планети, а за вас ще бъде изпълнен божествения план на Твореца – петата плътност и в нея тези представители на тъмните сили повече не са необходими.

Част от тях ние вече сме отправили към разни вселенските училища за преобучение, а тази част която е останала – тя не е получила необходимия опит и ще бъде насочена към други планети за по-нататъшно продължение на тяхната служба.

Силите на тъмнината донесоха огромна полза за човечеството, те ви помогнаха да виждате Светлината в условията на Тъмнина. За тях това беше много важна и сложна мисия. Много тежко им беше да играят роля на тъмнината.
В началото никога не е имало сили на тъмнината – всичко е било само Светлина и само Бог.

Разберете, че за този период от време това е било тяхното предназначение, тяхна задача и много от тях забравиха за това, че те са златни ангели, които също са деца на Бога и затова те толкова трудно напускат тази планета, не могат да се разделят и да изоставят тази борба.
Но ние работим с тях и съвсем скоро ще ги отправим на превъзпитание, на предварителна подготовка а след това ще ги насочим към нови задачи, на нова служба и ново предназначение. Част от тях ще се върнат като светли същества и ще ви помагат по пътя на духовното просветление.

Много от вас вече са минали този опит и са излезли от дуалността, затова никога повече не се страхувайте от тъмните сили! Знайте, че тъмнината се привлича само от вашите страхове, от вашите негативни мисли и от вашите негативни емоции.
Тя се опитва да се бори със Светлите сили, но това е безполезно, ако в човека има истинска Светлина и пълно отсъствие на страх и така никоя тъмна сила не е способна да му причини вреда в живота.

ЗНАЙТЕ ТОВА, ВЯРВАЙТЕ В ТОВА И НИКОГА ОТ НИЩО НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ!

Аз Съм Архангел Михаил

07.02.2016 г.
Приела: Магда
Превод: velaskes, izvorite.com


С това мисля да приключа коментирането засега в тази тема. Няма смисъл да обръщаме внимание повече на това. По-добре да насочим усилията си към подхранване и затвърждаване на Светлината и Любовта вътре в нас и да се движим към дестинация 5-то измерение!
Title: Re:Хората на злото - Арх. Михаил - Тъмата си отива
Post by: velaskes on септември 04, 2018, 09:27:20 pm
Тъмнината отстъпва

Родни мои, а съм Архангел Михаил, а съм вашия любим Пазител и Защитник.

Днес дойдох, за да ви кажа, че „Тъмнината отстпъва! Всички низши тъмни енергии постепенно си отиват от Земята, напускат вашия свят!”

Разбира се това не може да стане за един миг, но съвсем скоро на Земята няма да остане тъмнина, всичката ще си замине.
Дошло е време на велики промени, когато Земята изцяло ще се изпълни с енергиите на Божествен мир, хармония и любов. Това ще бъде планета на високите вибрации, планета на възраждането на Боговете.

Тя разцъфва и се разкрива заедно с всички, които живеят на нея. Планетата ще стане друга, ще се обнови и ще си върне своята предишна красота. И вие любими мои ще се измените заедно с нея. Тъмата ще напусне вашите сърца и вашия вътрешен мир.
Някой може да каже, че „в мен няма тъмнина, аз съм само Светлина”. Разбира се, родни мои, вие всички сте – безгранична и безкрайна Божествена Светлина, но все още скрита под покривалото на егото.
 
Цялата ваша низша вътрешна енергия: всички страхове и обиди, гнева и раздразнението, не-любовта и ревността, завистта и користолюбието, осъждането и неприемането… - това е вашата лична вътрешна тъмнина. И тя също ви напуска и постепенно си отива, а във вас се ражда едно ново същество, появява се една неповторима и прекрасна Светлина, възражда се един вътрешен Ангел, един БогоЧовек.

Трябва време, за да може цялата тъма да напусне вашите сърца, да ви освободи от оковите на страстите, страховете и обидите. Вие сте способни да обичате, безгранично и безусловно да обичате, само трябва да освободите сърцата си от всички низши енергии и от цялата борба.

В този момент върху Земята се изливат огромни потоци от най-разнообразни енергии. Те всеки ден ви помагат да се преродите, да станете отново Себе си. И това е такова чудно и велико време за всички вас – квантовия преход. Това време разкрива за вас безгранични възможности и безкрайни перспективи. И всичко това се дарява на вас, децата на Земята.

Приемайте с радост и любов цялата преобразуваща енергия идваща от Небесата, тя ще ви помогне, а вие ще помогнете на нея.
За да може всяка висша енергия да ви помага по най-добрия начин, вие трябва да намерите в себе си мир и покой, вътрешна хармония, да се задълбочите вътрешно в себе си и да се освободите от каквото и да е съпротивление и борба.

Вътре във всеки от вас има едно прекрасно чудно място – вашия Божествен център, „портите към вашия отдавна напуснат и забравен Дом”. Намерете го отново!
Този център е скрит във вашето сърдечно пространство. Погледнете вътре в себе си! Когато го намерите, няма начин да го сбъркате с нещо друго.

В това място се пробуждат вашите най-чисти и светли желания. В това място се разкрива вашата безгранична и безусловна любов. В това място на душата й става леко и спокойно, изниква същински мир и вътрешна хармония.
Това е мястото, където Вие се възраждате, където вие се разкривате на Себе си. Там е връзката с вашата душа и с вашето най-високо съзнание. Това място – това сте Вие!

Когато постоянно пребивавате в това място, то се разширява и започва да ви изпълва изцяло. И така с времето вие винаги ще можете да посещавате своя уютен и любим вътрешен свят, да бъдете Себе си, да бъдете неповторимо Божествено същество.

Тъмата си отива и за всички се открива един нов вълшебен свят на много високи земни енергии!

С безгранична любов към вас и с открито сърце,
Ваш Архангел Михаил.

Приела Магда, 27.12.2017 г.
Превод: izvorite.com
Източник: http://novzhizn.ru/tma-otstupaet/
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on септември 14, 2018, 12:33:40 pm
Много интересно до какви висоти достига злото в нашата мила родина представено от властимащите и целия държавен апарат и онези зад него, които дърпат тайно конците. Те разбира се мислят, че са самите бели ангели, които вършат само благини и спасяват народа от още по-големи злини. Но какво става всъщност. Народа прогресивно продължава да обеднява и оскотява, цените продължават да се вдигат, заплатите продължават да стоят на същите позиции и дори да падат, данъците и задължителните такси и застраховки продължават да се покачват без реален резон. Дявола, ако го познавате той няма насищане. Дявола ако го оставиш да управлява ще ти вземе всичко - и живота и душата. Но и народа си заслужава дявола, който го управлява. Защото народа мисли на дребно, всеки от своята кула сипе проклятия към дявола, вместо хората да се обединят и заедно да съборят дявола от трона му и да си организират по-справедлив начин на живот. Но първо трябва да се събори дявола от вътрешния му трон, дявола на егото, който се е настанил удобно в собствените ни души. Защото този дявол кара човек да се отделя един от друг и да си строи стени и кули за защита, от които да сипе ругатни и проклятия, но всъщност нищо конкретно да не прави за промяна на положението.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on септември 14, 2018, 12:46:12 pm
Един птица пролет не прави, но може да опита, нищо не й пречи.
Аз лично бойкотирам всичко, което е социално несправедливо. Аз бойкотирам цялата държава и целия свят такъв какъвто е установен. Бойкотирам представителите на тъмата и техните действия. Готов съм да разкривам всяка постъпка, която представлява йерархията на злото. Готов съм да осветлявам и изобличавам онова, което се крие зад хиляди лъжи, мислейки че остава незабелязано.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on септември 14, 2018, 01:16:10 pm
Ако не знаете идва момент, в който нещата стават непоносими, ама наистина непоносими и крайни, на живот и смърт. "Дявола" почва да иска прекалено много. Ако дявола поиска да пожертвате за него най-ценното което имате. Какво правим тогава? Раболепието и толерантността имат своето ниво на поносимост. Колко е голяма поносимостта на българина е въпроса в случая, колко е готов да даде от вътрешната си светлина, за да си научи урока. Идните години ще покажат накъде ще се понесат събитията. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on септември 14, 2018, 01:27:34 pm
Също е много важно как се реагира на тъмата. Ако се реагира със същото, с което те ни манипулират няма да се постигне нищо освен смяна на едни вълци с други вълци. Тъмата управлява чрез страха, с налагане на подчинение и ограничения, с установяване на повсеместна нужда и липса, с лъжа и насилие, с опити за тотален контрол, чрез отслабване и обезсилване на противника и какво ли още не.
Светлите сили преодоляват силите на тъмнината като не им играят по свирката, не се поддават на техните ограничаващи правила, не спазват техните закони и порядки. За да станем независими от тъмнината трябва да се отърсим от всичко, което ни дават и чрез което ни контролират. Тоест мирно и постепенно трябва да се отделим от тяхната система, с която сме се заробили и да станем независими.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on септември 14, 2018, 01:32:44 pm
Когато светлите хора се отделят и обособят в собствени общности, със собствени правила основани на законите на Твореца, само тогава може да се постигне социална справедливост и пълноценно съществуване.
А тъмните хора като останат сами без да има кой да им поддържа фалшивите системи и балансира вътрешната енергия ще претърпят крах от самосебе си по силата на втория закон на термодинамиката.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on септември 14, 2018, 03:26:38 pm
На светлите хора не им е работата да съдят тъмните за техните деяния срещу живота. Трябва да има вяра, че всеки накрая ще си получи заслуженото, защото Божествената справедливост е абсолютна и възмездието застига всеки, който работи срещу Бога, срещу живота и срещу своите братя и сестри.
Но същевременно не може да се стои безучастно и да се гледа как злото се разпростира, как завладява, корумпира и извращава всичко, до което се докосва и което е податливо. Както Светлите сили вземат мерки срещу разпростиращата се тъмнина, така и светлите хора могат да вземат мерки и да се предпазват от влиянието й и изобщо да не попадат под нейната зависимост. Реалността е такава, че в днешно време всичко се намира под зависимостта на тъмнината, целия начин на живот е устроен по идеалите на тъмните сили.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on септември 14, 2018, 09:15:03 pm
Викайте Архангел Михаил и цялото му светло войнство на помощ, защото страната ни все още е много добре окупирана от особено упорити тъмни сили. Ако знаете конкретни имена, които са свързани с конкретно извършено зло и които са избегнали силата на човешкия закон, викайте Арх. Михаил, Възнесените Майстори и Господ Шива, те знаят какво да направят с тези души, как да ги изловят ако им е дошло времето, така че тежкото бреме, което създават върху този дълговечно измъчен народ да почне постепенно да се вдига. Ние можем да премахнем всички създадени демони и всички негативни егрегори с помощта на Светлите Сили, но трябва да ги упълномощим, за да могат да действат от наше име. Те сами на своя глава нямат право да се месят без да не нарушат закона за свободната воля. Ние трябва да ги помолим и да им посочим мислено хората, демоните и егрегорите, които смятаме, че представляват огромно зло и пречат на живота. Оттук нататък, Висшите Сили поемат щафетата и ако сме точни в преценките си, че дадени същества са наистина зли и пречещи на живота, те ще бъдат отстранени по един или друг начин.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on октомври 19, 2018, 01:13:54 pm
В чанелинга на Луцифер има повърхностна информация за антисвета. Казано е, че там Всичко е наопаки, тоест противоположно на това което е познато тук. Много е трудно да си го представим този свят как изобщо може да съществува. Там се цени вършенето на зло, а доброто е грях. Хаоса е идеалното положение, а реда е отклонение. Страха там играе същата роля каквато Любовта играе тук. Да убиваш, крадеш, прелюбодетелстваш са добродетели, а да поддържаш живота е грях. Егоизма или службата на себе си е висша цел а Единството и взаимопомощта са табу. Що за място е това. И какви души излизат от този свят като достигнат зрялост. Що за опит се набира от това място. Ей такива въпроси се чудя. Та на това меко казано страшно място попадат тези, дето нищо не може да ги обучи в този свят и явно имат нужда от още по-силен подтик да почнат да се променят. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on октомври 19, 2018, 05:07:22 pm
Този антисвят е пренесен частично в нашия свят и това е тъмнината тук. Нищо чудно, че огромни маси от хора се държат така все едно егоизма е нещо нормално а безусловната любов нещо чуждо и непонятно. Достатъчно е само да предположим, че тези души са живели преди това в антисвета и това обяснява всичко.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on октомври 20, 2018, 12:03:27 pm
Може и да се повторя, но мисля че е важно да се знае и напомни, че душата на нито един човек не е тъмна/зла/лоша/паднала. Душата е винаги съвършена висока вибрация на Любов/Светлина или Светлина/Любов. Тъмни могат да станат някои от жизнените потоци, които са се отделили от душата, за да изследват даден свят на по-ниско ниво. Тъмнината хем е падение, хем е и избор. Първо е падение, защото за да се въплътиш на нашата Земя трябва да понижиш вибрацията си. Падение е още защото живота в 3Д означава живот в неведение, не знаеш кой си, не знаеш защо си дошъл, не знаеш какво да правиш. Почваш все едно от нулата. От което следва възможното объркване и приемане на объркването като истина. Тоест намираш или вземаш наготово варианти на отговорите кой си, защо си тук и какво да правиш, но те не представляват истината и не водят до добри резултати. А ти вярваш силно и дълбоко, че представляват истината за теб. И живееш съобразно тези вярвания. И така някой вярва, че няма проблем да претрепе друг човек, да му открадне парите и собствеността, и така да реши своите временни проблеми. Някой вижда хубава жена, ама тя е с друг, обича друг и нашия решава, че трябва да разруши тази връзка и да привлече жената към себе си. Трети смята, че като няма Бог и няма наказания ако си достатъчно хитър и вещ то можеш да заобиколиш законите и да се от измъкнеш от капаните на общественото правосъдие. Тогава защо да не ограби цял народ като стане политик-мафиот, да си присвои някой друг милиард и заедно със семейството си да си поживеят като царе пък народа - майната му, той ще се оправи някак си.
Има безкрайно много варианти на това как човек бива подтикнат да извършва злодеяния, въпроса е, че в основата на всичко това стои невежеството. Всичките тези хора са невежи, приемайки за истина дадено объркване, без да разбират че всички отрицателни действия, които вършат имат сериозни последици за самите тях. 
Но душата им е съвършена и тя прави всичко по-силите си, за да им показва, че грешат. Човека може въобще да не слуша и да си кара както си знае, да не обръща внимание на знаците, които душата му праща. В един момент душата го оставя да си бие главата сам, само го наблюдава безпристрастно от много далеч. И тя прекъсва до минимум потока на живота му, ако човека въобще престане да се развива духовно и само зло върши. Човека почва да страда от всевъзможни тежки болести и накрая излиза от въплъщение като умира.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on октомври 20, 2018, 12:58:43 pm
Знаете ли какво прави от злото кармично събитие, това че на всеки човек е предоставено водачество, което той може да слуша. Не е като да си захвърлен в пълна тъмнина, без абсолютна никаква помощ и надежда.
Има безкрайно много материали/книги примерно/ и всякакви примери около нас от други хора, които могат да бъдат последвани, така че човек да се научи да води праведен начин на живот. Да не говорим, че всеки човек има свои ангели и водачи, има Възнесени Майстори, които го наблюдават и му желаят най-доброто през цялото време. И разбира се собствената му душа, която го направлява постоянно.
Аз все още не съм напълно сигурен дали е напълно необходимо вършенето на зло, трябва ли й на душата опита от убиването на другите хора примерно. Вътрешно ми се казва, че този опит не е нужен на душата, а на жизнения поток потопен дълбоко в илюзията. То на практика не можеш да убиеш никого, но като убиваш физическата форма причиняваш огромно страдание и отделно множеството загуби, които човека претърпява докато го убиват прекъсвайки му достъпа до този свят. Такива ситуации са много сложни и не могат да се разглеждат едностранно разбира се. Аз ги изваждам за малък пример, без да се задълбочавам сега над тях. Душата няма нужда да проумява какво се причинява на другите души, когато се извършват насилствени действия един срещу друг. Това би снижило вибрацията й, а за душата снижаването на вибрацията значи загуба на енергия. Има случаи когато човек върши толкова много зло през живота си, че изцежда енергията на цялата си душа и много малко остава над което може да се работи след това.
Та човек не може да бъде оправдан по никакъв начин за тъмните си действия. Намерението има значение, но извършеното зло винаги се разплаща по някакъв начин и всички кармични възли винаги се развързват. Бог в човека търси да изживее себе си като Любов и Светлина дори в най-тъмния черен студен безжизнен мрак на съществуването и това е положението. Това е урока, с това се изразява напредъка на душата в трето измерение. Да станеш Любов и Светлина независимо от всичко, което работи срещу теб.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on октомври 20, 2018, 02:03:32 pm
Има ли същество в мирозданието, което може да каже "не" на Бог. Само ако си толкова невеж, че да си забравил кой си можеш да си позволиш такова падение.
Бог дава всичко, абсолютно всичко на всички, няма друг който да се раздава до такава невъобразима степен. И Бог иска само едно нещо от своите скъпи деца, да извървим Неговия Велик Път на самопознанието. Как някой който знае Кой Е може дори за миг да си помисли да откаже. Невъзможно е, само в илюзията си човек прави такива глупости.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on октомври 20, 2018, 02:18:47 pm
Трябва да сме пълни невежи ако не можем да съзрем, че единственото желание на Бог, да извървим Великия Път на самопознанието/просвещението е също и наше най-дълбоко съкровено желание. Между нас и Бог няма разлика, ние винаги сме Едно. Разбираме ли, че всъщност не Бог има желание към нас, а това е нашето най-голямо желание. От това първоначално желание е породено цялото Велико Творение. Бог толкова много ни обича, че създава такова велико творение. То да послужи на собствените му деца да минат по Неговия Път и да станат един ден като Самия Него - Могъщи, Мъдри, Обичащи, Справедливи... 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on октомври 21, 2018, 07:25:22 am
Като говоря тук за тъмната страна на битието и нейните представители се старая да бъда максимално безпристрастен. Не говоря за това, защото имам някакви негативни чувства или отношение към тъмните сили или от някакво лично желание да ги изправя/променя. Моята цел с тези писания е единствено просветлението. Просветления човек не може да отрича, не може да се прави, че не вижда, не може да си затваря очите и да подминава, не може да не помага, когато има нужда от помощ. Тъмните страна е част от нас, от Единството. Те в момента не го признават и се намират в разделение и работят откровено срещу Единството. Те са като раковата болест разяждаща цялостта на човешкото тяло, като малки разсейки, които защото не са били обичани и приемани както трябва, не са получили подходящата грижа и внимание са се отцепили и сега се опитват да съборят целия организъм. Но те не знаят, че ако съборят целия организъм/което никога не би могло да им се отдаде, защото целия организъм това е нашия велик Отец Бог/ ще унищожат и самите себе си, защото без цялото и частичното става невъзможно.
Та аз пиша тук да стане ясно кое как е, кой кой е, какво да се мисли и какво може да се прави. Не критикувам, не мразя, не посочвам с пръст, не казвам кой е прав и кой е крив и не се боря с никой.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on октомври 22, 2018, 07:51:31 am
По-горе написах, че душата прекъсва жизнения поток на въплътения човек, който върши зло. Тук искам да се поправя и да напиша, че не душата прекъсва потока, защото от душата потока винаги върви към нас, но човекът който върши зло сам се изключва от живота. 7-те печата на звяра е именно това. Когато човекът тръгне по пътя на дявола, на егоизма и разделението, той сам затваря 7-те си чакри, удря си печатите на 7-те портала, през които тече Божествената енергия към него. Защото когато човек върши зло, той вече не се намира в съответствие със своята душа. Такъв човек пребивава в постоянен страх. Дори и да се прави на смел, в него има подсъзнателни страхове, които го управляват изцяло и те намаляват драстично потоците на жизнената енергия към него.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on октомври 23, 2018, 11:04:44 am
Спирам да пиша по тази тема. Ако излезе нещо по-важно, ще споделям. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 13, 2018, 09:27:05 am
Тези, които сега вършат зло, за да облагодетелстват себе си, своята клика, своето семейство, своите верни поддръжници няма да повярват, че така създават адът за себе си. Докато човек не осъзнае, че трябва да работи за цялото напълно безкористно, за прославяне, за радост и за пребъдване на целия живот и на Бога, този човек или се учи, за да се изправи или се е запътил към ада с твърдата си убеденост, че е прав за себе си.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 13, 2018, 09:33:20 am
Господ е Любов и Господ е безкрайно милостив. Но Господ е Закон и този Закон е също Любовта и Милостта. Тези, които вършат зло през живота си на хора и си мислят, че понеже Господ е милостив ще им позволи просто така без да са си го заслужили да влязат в Божието царство ще бъдат много изненадани и даже шокирани след смъртта си. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 13, 2018, 11:04:54 am
Понеже Господ е Съвършен, по този начин и Законът на Господа е съвършен и абсолютен. Никой не може да бъде спасен по милостта на Бога. Всеки се спасява, чрез това, което създава, чрез това което мисли, чувства и върши през живота си на човек.
Title: Re:Хората на злото - Милостта на Бога
Post by: velaskes on ноември 14, 2018, 08:03:00 am
Бог е безкрайно милостив, защото пътеката към Него е винаги отворена, Неговите Обятия са винаги отворени за всеки от нас. И за най-тъмното същество има изход от положението, в което се намира. Изхода обаче е самоинициатива за поемане по този път, който води натам. Това е пътя на духовното усъвършенстване и духовното просветление.
Title: Re:Хората на злото - Милостта на Бога
Post by: velaskes on ноември 14, 2018, 08:06:16 am
Бог е безкрайно милостив по още една причина, защото така както сме създадени от Него в нас има всичко необходимо да можем да поемем по пътя и да вървим към собственото Просветление.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 15, 2018, 03:35:13 pm
Адското пространство, това са долните ниски части на астралния, ментален и каузален план на 3-то измерение. Адското пространство е антисвета. Там автоматично попадат всички, за които въплъщението в 3-то измерение се е оказало още по-голямо падение от предишното им положение. Там отиват, за да срещнат по-големи трудности, които да ги предизвикат към необходимата промяна. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 15, 2018, 03:43:45 pm
Адското пространство е населено от всякакви нарушители на Божествения закон. Измежду тях има много "велики" хора от човешката история, всякакви царе, султани, принцове, емири, пълководци, генерали, президенти, министър-председатели, индустриалци, магнати, бизнесмени, мафиоти, наркобарони, сутеньори, известни личности от шоубизнеса, не само мъже, но и жени има там. Да не говорим и за престъпниците на дребно, които са извършили също по някое сериозно прегрешение. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 15, 2018, 05:39:49 pm
Основната характеристика на адското общество е, че хората там обичат да вършат зло, тоест това представлява удоволствие и влечение за тях, така е било и през последния им човешки живот.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 18, 2018, 08:17:00 am
Тази тема ще е актуална докато не се освободим от вътрешната си тъмнина/невежество. Невежеството не е само незнание, това е и волево състояние, например когато човек твърдо държи на гордостта си независимо, че тази гордост му носи само болка и нещастия. Трябва доста сериозно страдание човек да преживее, за да осъзнае своята глупава гордост.
Title: Re:Хората на злото - анатомия на страха
Post by: velaskes on ноември 23, 2018, 12:56:12 pm
Енергията на страха е енергия, която създава блокажи. Тя сковава, спира, свива и мачка, този който я допуска в себе си. Първопричината за появата на енергията на страха е създаването на илюзията за отделяне от Бога и то до такава степен, че напълно се самозабравяш кой си и допускаш илюзията на света на формата да определя кой си наистина. Не виждаш нищо друго освен формата и приемаш формата за истина. И когато наблюдаваш как формите се променят, отмират, изчезват и трансформират идва страха за себе си. Ако аз съм само формата си - тялото си, то когато тялото спре да функционира(умре) с него ще изчезна и това, което съм аз. И на практика тази вяра в отделеността от Бога, от Цялото, възприемането на себе си като материална единица в материален свят подлежаща на рециклиране е основата на всички страхове.
Страховете са огромен брой, всякакви произхождащи един от друг. И всичките предизвикват процеси водещи към едно и също нещо - невежество, отрицание, страдания, нещастия, болести и смърт на формата. Като е възможно страховете да се пренесат трайно и в отвъдния живот и тогава става още по-сложно, защото там те стават жива персонална реалност за жизнения поток.
Title: Re:Хората на злото - анатомия на страха
Post by: velaskes on ноември 23, 2018, 08:45:52 pm
Има един въпрос, "защо страхът е възможен", който е свързан с другия въпрос "защо е възможна илюзията за отделеност от Бога".
Защото експериментът на Великото Творение е пряко свързан със Светлината и Тъмнината. Светлината е всичко, което е. Тъмнината е всичко, което не е. Светлината се води истинската реалност на Любовта, а Тъмнината е илюзорна реалност на страха. Но въпреки, че Тъмнината се води илюзорна реалност, тя не е не по-малко валидна и значима реалност и съществата трябва да се съобразяват с нея, когато са в средата й. Чрез дадения свободен избор съществата неминуемо могат да попаднат в капана на Тъмнината и затова е нужно да се обучават как да се справят успешно с неистинското(лъжата, илюзията) и да излизат от капана самостоятелно, чрез собствения си свободен избор.
Трудните уроци, като тези свързани с неистинското се учат чрез директен опит. Божествения сияен ангел трябва да се прежали в името на службата си към Бога, да се въплъти като обикновен човек и да мине през този опит за колкото прераждания успее да го завърши. След завършването на опита на Тъмнината от невинния преди това ангел става възнесен майстор, който има пряк опит с най-трудното, което може да му се изпречи насреща.
Всяко истинско познание се добива чрез пряк опит и това става възможно, когато има контраст на сцената, когато освен бяло има и черно и когато от бял станеш черен и виждаш света през черната гледна точка отначало като постепенно я разширяваш и почваш да виждаш в по-широка гама от цветове, докато се върнеш обратно на бялото. Но накрая, след преминаването на опита, като гледаш през бялото виждаш всичко възможно, така както е без никакви илюзии, защото си го изстрадал всичкото възможно, с болка и сълзи.
Title: Re:Хората на злото - анатомия на страха
Post by: velaskes on ноември 24, 2018, 08:25:08 am
От горното трябва да стане ясно, че Тъмнината е просто контраст, чиято цел е да се създаде степен на илюзорност, за да може да се осъществи много важно обучение на Божествения ангел.
Тъмнината не е зло в същността си. Злото идва от крайностите, в които Божествения ангел си позволява да навлиза по време на обучението си, защото решава да не спазва дадената му инструкция(десетте Божи заповеди) как се живее праведно в дуалността. Прекрачването на допустимите граници води до пълно потапяне в илюзията - изгубване на на себе си, на спомена за връзката с Бога и превръщането в обикновен смъртен. И оттам идва страха за себе си, който обхваща на множество нива човека и почва да го свива и мачка. Страха го предизвиква да продължава да нарушава Божествените заповеди и да се потапя още по-надълбоко в собствената си бъркотия и лъжа. И човека навлиза в опита на Дявола и довежда постепенно и сигурно Адът за себе си. Така стават нещата, напълно закономерно в Света на Бога.
 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 24, 2018, 08:57:07 am
Който не знае какво представлява Адът може да види остатъците от света, в който живеем. През последните около 5000 години Драконовата империя с множеството си слуги на по-ниски нива модифицират съзнанието на човечеството и така чрез въплътените хора и чрез въплътените души от собствената си йерархия са успели частично да проявят адът на Земята. И адът е завладял Земята, всичко навсякъде е обримчено в лъжи и измами, а в основата на обществата стоят безчет мерзки деяния, върху които е създадено всичко.
Но всичко това е вече към края си. Адът ще бъдат преобразуван обратно в Божествен Рай чрез милионите въплътени най-светли същества. Дяволите ще си отидат в своята дупка на ада, заедно с новосъздадените си поддръжници, подтисници на живота.
Title: Re:Хората на злото - анатомия на страха
Post by: velaskes on ноември 25, 2018, 10:41:45 am
Физиологично страха предизвиква моментално смразяване на кръвта, спиране на дъха и блокаж на движението. Затова се казва че страха е състояние на свиване. Това е стресово състояние, на напрежение, при което нервите се изострят. След това сърцето забива по-учестено, опитва да излезе от стреса като разпределени напрежението чрез кръвта, разнасяйки равномерно енергията Чи до всяка една клетка, така че обменът да продължи.
Ако човек изпита по някаква причина силен страх и може да се осъзнае в същия момент за това, трябва да диша дълбоко няколко пъти докато се успокои, така отровата от страха, ще се разсее и разтвори в еликсира на живота - Чи.     
Title: Re:Хората на злото - анатомия на страха
Post by: velaskes on ноември 25, 2018, 10:50:45 am
Ако имаме реална опасност, моменталната реакция, която произвежда страхът е полезна за индивида. В този случай вместо свиване, става разширяване. Тоест вид освобождаване. Пак има стрес и напрежение, но те биват освободени, чрез подвижността на физическата реакция. Или побягваш и се спасяваш или се изправяш срещу опасността с цел справяне с нея. Според случая и възможностите. Когато опасността е истинска действаш инстинктивно и разрешаваш създалата се ситуация. Проблема идва, когато опасността е въображаема, тогава се задейства инстинкта пасивно и страха кара човек да върши несвойствени и ирационални за него неща.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 25, 2018, 06:28:19 pm
Защо се разкрива всичко това, защо идва цялата тази нова информация всеки ден.
Защото идва края на този свят, такъв какъвто го познаваме. Дуалността и илюзията ще се споминат много скоро. Няма да остане нищо скрито и покрито. Всяка крупна лъжа и всяка колосална измама ще бъдат осветени и всички подмолни нарушители, проводници на лъжата, на насилието, на манипулацията ще бъдат уличени недвусмислено и извадени на най-ярката светлина, и ще отговарят за деянията си и за престъпленията срещу човечеството, срещу държавите си и срещу народите си.
Title: Re:Хората на злото - за Дявола
Post by: velaskes on декември 14, 2018, 08:17:36 am
Опознай дявола, за да можеш да се отречеш напълно от него!
 
Дявола е господаря(принцът) на този свят, всичко от най-малкото до най-голямото е завладяно от негативното му влияние. Дявола живее в хората и чрез хората, чрез низките вибрации, които хората произвеждат. Дявола е мощна негативна енергия създадена от хората, които се въплъщават в този свят от памтивека. Неговото изпитание е най-трудното за човека, защото той не се съобразява с нищо, той лъже и мами за абсолютно всичко. За него няма значение изобщо човешкия живот, свободния избор, добруването на човека. За него от значение е да Яде, да поглъща тъмна енергия, да се радва и да пирува върху страданието на хората. Той е като бездънна яма, като стомах, който няма насищане. Той е този който живее във всичките тези хора, които създават хаос във всичко около нас, които безочливо експлоатират масите, които насъскват брат и сестра към противоречия, конфликти и войни. Дявола в човека е символа на разделението. Дявола не е наш приятел, но и не е наш враг. Той е просто един глупак и мързеливец, който не знае какво върши. Той няма нужда от нашето съжаление, нито от нашето състрадание. Неговата песен е изпята, когато всичките шансове, които са му дадени да се поправи са отхвърлени. Човек не може да се бори срещу него. Човек може единствено да се промени, да издигне собствената вибрация, собствените вярвания, мисли, чувства и действия и така да се отдели от домейна на влияние на дявола. Не мразете дявола, разберете го такъв какъвто е и му кажете "Не, благодаря", винаги когато идва да ви изкушава. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 14, 2018, 10:26:40 am
Най-характерното, по което може да познаете, че дявола е възседнал даден човек са делата на човека, това което той върши в света. Също и това, което той говори, което е негативно и противно. Той злослови по адреса на другите, той е вечно недоволен, все обвинява някой за собственото си положение, все трябва да се бори срещу някой друг. Човека обладан от принца на мрака се намира в постоянно страдание и неговия господар пирува и танцува върху страданието му и работи за овековечаване на страданието в този човек. Дявола ако има начин ще предизвика тотален мор в света, масова смърт, това за него е най-сладкото от всичко, това е мечтата му, да види всички хора поставени на колене, да страдат, да плачат, да проклинат, да се отказват от Бога, да живеят в пълно объркване постоянно. Това натуралистично разкриване, което правя сега на Дявола е необходимо за всеобщото очистване от неговите пипала, които се простират във всяка една сфера на социумите в света.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 14, 2018, 12:24:43 pm
Човека обладан от принца на мрака умее да се прикрива, затова по делата най-лесно може да бъде познат. Думите си той подбира много добре, когато говори публично. Всичко, което излиза от устата му спокойно може да се приема за чиста лъжа. Мислите и вярванията си той пази само за себе си или споделя само с най-верните си слуги. Затова този свят е неговото място, защото в този тримерен свят той може да се прикрива и да се преструва на такъв какъвто не е в същността си. Тоест да живее в сянка, да твори в сянка, да придвижва делата си чрез лъжа и измама и да представя нещата все едно са най-висше благо, а себе си да тиражира като най-светъл и непорочен ангел.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 14, 2018, 12:33:45 pm
Обаче чрез напредъка на възнесението няма да остане една сянка в този свят и едно място, където някой може да се скрие. Всеки човек ще бъде напълно прозрачен за другия. Още като видиш другия човек ще знаеш кой е, какво мисли, в какво вярва и защо върши каквото върши. Затова силите на злото дават отпор през последните години от своето царуване. Да бъдат разкрити е техния най-голям страх, защото когато бъдат разкрити няма да могат повече да вършат подмолните си жестоки деяния и ще бъдат поставени там, където заслужават да бъдат - в подножието на социалната пирамида или направо изритани извън царството на този свят.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 15, 2018, 08:54:56 am
Всеки човек показва кой е той към този момент чрез това което върши. И деянията могат да се прикриват, но в крайна сметка ако се проследят като прогресия или като завършен краен ефект се разкрива кой какъв е и какви са били намеренията му.
Тарикатите които носят дявола в себе си в днешно време са станали толкова нагли и толкова несъобразителни, че даже са изгубили способността си да се прикриват добре. Тяхното зло се обръща обратно върху тях. Лъжите им са толкова много, че самите те почват да си вярват и да се оплитат в тях и така правят грешки, и се издават. Човек не може да се прикрива напълно, когато лъжите му са безбройни, все някъде прави грешки. Той често използва и зависи от много други хора, които са замесени по някакъв начин в делата му и те могат да го заподозрат и да го издадат. А в днешно време това обезателно се случва, защото всичко, което е скрито трябва да бъде изнесено наяве и престъпниците, които манипулират цели държави и които заговорничат, за да експлоатират целия свят ще бъдат разкрити и ще си понесат последствията не само от човешкото правосъдие, но и в отвъдния живот, където Божествения закон не подминава никой и кой каквото е вършел му се връща по същия начин и в същата форма. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 17, 2018, 11:55:15 am
Аз не съм срещу Дявола, аз не мразя Дявола и не му желая и едно зло. Аз му желая цялата възможна любов и да се осъзнае и той един ден, защото няма по-голямо щастие от това да пребиваваш в Истината и Блаженството на Бога.
Това, което не приемам за себе си като истина са неговите деяния в света. Аз ги разбирам неговите деяния в света и защо ги върши, но когато ми се предлагат на мен като избор тогава казвам само "Не, благодаря!".
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 21, 2018, 08:12:03 am
Всеки ако знаеше какви ги е вършил през миналите си животи може да се отврати от тези части на себе си.  Който казва, че е свят човек само претендира и идея си няма какво говори.
Всеки човек е паднал ангел, който е пожелал да разбере какво нещо е разделението от Бога. Голяма част от хората сме на тази Земя от стотици хиляди години най-малко. Много вече сме навъртели по стотици животи и сме били какви ли не хора, преживяли сме цялата гама от всичко възможно, което може да предложи човешкия живот, безкрайни форми на страдания и лишения и безкрайни форми на власт и богатства. Минали сме през ада, слушали сме дявола в себе си и сме вършели отвратителните му деяния.
Това не ни се дава все още да го знаем, защото много хора не биха могли да го понесат и едва сега изграждат някаква светла част в себе си, която е още крехка и ранима.
Но времето е дошло за разкрития и всички ще стане ясно много скоро.
Но виждате ли, Бог е Велик, защото позволява да минем през тези опитности и продължава да ни обича и да ни дава шансове да се променим, ако изберем това. Господ винаги дава избор към доброто. И този който избере да се завърне към доброто ще има възможността да създаде вечността в себе си. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 25, 2018, 08:08:09 am
Ето какво става с едни от най-големите злодеи-егоцентрици, когато напуснат физическата си обвивка.

"Жизнения поток на Сталин е в процес на обработка, в последният етап, преди той да бъде отнесен към Съда на Свещения Огън и да посрещне посвещението, което може да доведе до втората му смърт, освен ако жизнепотокът не пожелае да се покае. Все още има някои възнесени същества, които работят с този жизнен поток, за да видят дали той може да бъде доведен до точката, че да е готов да погледне на своето минало и последствията от неговия избор" - пояснено от Ел Мория чрез Ким Майкълс.


 "След смъртта на физическото му тяло, жизнепотокът на Адолф Хитлер наистина бе отнесен на небето. Обаче, този жизнепоток е отнесен до ниво на духовния свят, наречен Съд на Свещения Огън. Това е мястото, където жизнените потоци получават своя окончателен съд. Окончателният съд е последната възможност да се коленичи пред Божията реалност.
Този съд се прилага само за жизнепотоци, които последователно се отричат от Бога в себе си и от Бога в другите и които се бунтуват срещу това положение в продължение на многобройните си животи. На жизнепотокът се дава много ясен преглед на неговия бунт срещу Бога и след това му се дава последна възможност да се преклони и да започне духовния път, който го води обратно към Бога.
Ако жизнепотокът откаже да се преклони, той бива изтрит чрез свещения огън. Това е, което Книгата Откровение нарича огненото езеро. Жизнепотокът на Адолф Хитлер наистина отказа да коленичи и бе изтрит в свещения огън. Следователно жизнепотокът, който е бил Адолф Хитлер в последното му въплъщение на земята, вече не съществува. Предполагам, че това не е точно тълкуването, което повечето хора биха измислили, след като са прочели твърдението, че Хитлер е отишъл на небето." - пояснено от Исус чрез Ким Майкълс.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on януари 06, 2019, 12:05:57 pm
Северна Корея - пъкълът. Там си имат един бог, който сменят от 70 години по родствена линия. Този пъкъл има един вожд, който е издигнат в култ на живо божество, чрез тотално промиване на мозъците на цялото население. Там всичко, което можеш да видиш, да чуеш и да прочетеш е колко велик е нашия вожд. Комунизмът е отишъл в огромна крайност съсредоточена в тотален култ към една личност. Големия вожд е като малко дете, което е ревниво и жестоко. То жадува за абсолютна власт и я постига чрез насаждане на лъжа и силен страх по всички социални нива на своите поданици. Такъв небивал режим е пример, как една душа може да жадува за пълен контрол и да потиска десетки милиони други души до нечувани страдания и мъчителна смърт, само и само да изживее своето сляпо величие като лидер с абсолютен контрол. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on февруари 23, 2019, 08:44:31 am
Седемте смъртни гряха. Това са вътрешни състояния на съзнанието, които подтикват хората да нарушават законите на Твореца. Тези вътрешни състояния се създават в хората от всички форми на нуждата и липсата в материалния свят. Самите смъртни грехове създават още повече нужда и липса в света и се получава затворен кръг и черна дупка и всички, които се поддават падат вътре и е много трудно да се излезе. Човек, който се е поддал на такива състояния на съзнанието става остров на разделението и егоизма. Той става проповедник и творец на егоизма в света. 
Наречени са смъртни тези грехове, защото ако се следват продължително водят до смърт на душата, не само на плътта. Грях означава грешка или отклонение. Дадено ни е познание как да не правим такива грешки, но все пак избираме да ги правим. Поддавайки се на  масовите тенденции и на императива на създадените липси в обществата, забравили истинската си същност.
Сега е времето да изправим всичко грешно, което сме сътворили. Знаете ли, че почти цялото материално и духовно творчество на хората за хиляди години е подчинено на нуждата и липсата и е създадено под гнет и насилие над душата. Почти всички материални блага, които виждаме около нас са били измислени от хората за облекчаване на най-различни материални и духовни нужди.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on март 11, 2019, 07:47:45 am
В този свят пребиваването ни трябва да е временно. Тук ако се застояваме забравяме изцяло истинската си същност. Злото като явление в този свят е величина от насъщна необходимост за пробуждането на хората, за да не се застояваме дълго на едно място. Ако нямаше нещо, което да е срещу нас в този свят не бихме имали и грам мотивация да се развиваме и да се измъкнем от илюзиите си. Злото е остенът, който ни пошляпва по дебелите гърбини да се размърдаме и да продължаваме да вървим напред по пътя на живота. Без злото в този свят няма да има движение и развитие. След като се размърдаме, след като се разбудим от вековните си дрямки и инертност злото ще си е изпълнило предназначението. Оттук нататък следва да се очистим от всяка следа, която е оставило злото в нас и да продължим с усвоения си урок към следващия свят.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on март 11, 2019, 07:52:33 am
Затова злото е позволено да се разгръща в този свят. И затова злото е Учител, както никой друг учител. И затова, когато сме готови да осъзнаем тези неща в нас ще се оформи дълбока благодарност към тъмните сили, за това, че индиректно са ни помогнали да осъзнаем своите илюзии оформени в хилядолетното пребиваване в този свят.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on март 11, 2019, 01:19:27 pm
Някой ако се чуди как може да благодари на тъмните сили за трудните уроци. Благодари се само на Господа - и за приятното и за неприятното в живота. Защото Господа може да чуе всяка благодарност отправена от всекиго и защото Господа вижда ясно цялостното положение на всеки човек отвъд всички условности.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on април 04, 2019, 06:54:03 pm
Стигнах до едни заключения, които може и да не са верни, но ще ги споделя.

Няма паралелна вселена, където всичко е обърнато с главата надолу, т.нар. анти-свят. Няма такова царство, където злото да се разгръща и да процъфтява а доброто да се потиска изцяло. Тъмнината не балансира Светлината, няма нищо подобно. Светлината няма нужда от корективи. Всичко е само Светлина, всичко е само Господ. Тъмнината е феномен на далечното 3-то измерение, където Светлината достига по-трудно и където съществата, които решават да се спуснат почват да забравят кои са.

Няма сценарий, в който на тъмните сили им се разминава всичкото зло, което са сторили в света, докато са били начело в обществата и са вземали решения срещу всички, решавайки и направлявайки съдбите на цели народи. Божествената справедливост е абсолютна и въздава на всеки точно каквото си е заслужил. Няма вариант, в който човек, който е станал дявол докато се въплътил да се върне на другия свят като златен ангел. Всичките хора, които са въплътили дявола стават след смъртта си най-низшето създание, което е възможно.

Въпросното зануляване няма да ги върне тези дяволи в абсолютното състояние на сингулярност, а точно обратното ще им отнеме абсолютно всичко, което ги прави разумни същества. И точно това се нарича втора смърт. Зануляването изтрива всичката памет и премахва всичката интелигентност, която е трупана през милиони години чрез множество въплъщения. И ставаш най-нисшата форма на живот, без памет, без ум, без само-съзнателност и цикъла на духовната еволюция се рестартира, всичко започва от самото начало, от нулата.

Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on април 05, 2019, 09:22:26 am
Черната дупка се образува от колективната групова енергия на падналите същества на дадено място, които са отвъд всяка възможност за спасяване. Тяхната плътност става толкова голяма от тяхното свиване и сгъстяване в резултат на злото, което са отгледали в душата си чрез множество мерзки деяния.
Адът на някакъв етап се превръща в черна дупка, която прилича на огромна фуния и засмуква всички, които енергетически се привличат в нея. В края на фунията има точка на сингулярност и когато падналата душа се засмуче от тази точка бива занулявана напълно. От другата страна излиза чиста бяла енергия, от която Боговете Творци създават нови души, които пускат наново в цикъл на еволюция в Божественото Мироздание. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on април 05, 2019, 01:04:47 pm
Та затова тъмните сили дават последен отпор, защото времето им е преброено. Това, което ги чака е неизбежно. Такива са правилата на играта. Или играеш по правилата(за които си се съгласил преди да започнеш тази игра) или излизаш от играта през задния вход като губиш всичко. Играта на Твореца е абсолютна и неумолима. Това не е някаква обикновена игра. Това е игра на Боговете. Който премине всички ешелони на тази изключителна игра става самия Творец. А който се издъни(и то след като му се дават множество шансове) в крайна сметка се самоунищожава.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on май 31, 2019, 07:09:48 am
В днешното послание на Отец Абсолют чрез Марта се потвърждава, че действително фрагментациите на дадена душа, които са създавали зло в света докато са били въплътени, след смъртта си ако не се разкайват искрено отиват в лавата на Земята(огненото езеро) за унищожение и прекалибровка. Това е т.нар. втора смърт, за която говори Ким Майкълс. След нея фрагментацията на душата губи целия натрупан опит от всички въплъщения, тоест губи себе си, губи всичко, умира, изчезва завинаги. Енергията на тази фрагментация се връща обратно към Цялото - Светия Дух в най-чистата си преработена форма.
Освен това трябва да се уточни за тарикатите, които си мислят, че може лъжовно да се разкаят след смъртта си, за да избегнат огненото езеро - това е невъзможно. В отвъдното всеки е напълно прозрачен за другите. Ако не се разкайваш искрено това се забелязва на мига от всички. Не може да се излъже Духа. Тези, които се разкайват искрено получават нов шанс за еволюция на собствената фрагментация. Останалите отиват за преработка. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on май 31, 2019, 08:26:00 am
Какво значи да се разкаеш искрено за всичкото зло, което си вършил докато си бил във въплъщение?

Това значи, че ще приемеш следващото въплъщение, което ще ти бъде подготвено специално, за да може да се освободиш от натрупаната карма, когато си творил зло. Чрез разкаянието ти се съгласяваш да се спуснеш отново във въплъщение в един нов живот, който най-вероятно ще бъде много труден и сложен, но пък ще имаш шанса да се освободиш от предишните грехове. Понякога за такива цели един живот на изкупление не стига и човек трябва да направи няколко най-различни поредни трудни въплъщения. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on юни 20, 2019, 10:44:10 pm
Групата на Луцифер, които се въплъщават на Земята представлява онези тайни древни фамилии, които имат цялата власт и средства и управляват света напълно анонимно и задкулисно за продължителността на тъмния период от 26 000 години. Това са едни и същи души, които се въплъщават поколение след поколение в една и съща група от сродени семейства. Тези души са били от 6-та плътност преди да се съгласят да паднат в 3-то измерение и да свършат работата по създаването на света на свободния избор. Който следи какво пиша знае, че свободния избор може да съществува само там където има объркване и забрава. Тази групичка от души е изиграла главната роля по постигането на всичко необходимо в нашия свят, така че да стане възможно да се появи опцията на объркването и забравата. Това представлява саможертвата на архангел Луцифер, което е познато като неговото падение. Една част от него се фрагментира на тези души, които падат в дуалността и създават постепенно адът на Земята. Тези души са сключили споразумение с Безкрайния Творец да изиграят тези роли на злодеи, за да може друга част от божествени души да премине през опита на дуалността. Според това споразумение групичката на Луцифер след завършването на задачата си, която вече е към края си, ще се възнесе в 4-та плътност, но не тази, в която божествените души ще се възнасят а в противоположната негативна такава. Тези души ще се възнесат на 4Д планета в анти-вселената, където живота за тях ще бъде много труден, понеже трябва да изплатят всичката карма, която са причинили на всичките хора, които са се прераждали на Земята през епохата на тъмния период. След като изплатят кармата ще могат да се върнат в 6-та плътност и дори ще имат шанса да се издигнат в 7-ма.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on юни 21, 2019, 07:53:54 am
За да се състои въпросното негативно възнесение на групата на Луцифер трябва да се задържат над 90% в служба на себе си, тоест под 10% в служба на другия. За сравнение божествените души, за да се възнесем трябва да сме постигнали минимум 51% служба към другия, а службата към себе си не е толкова важна, тя не е условие за възнасянето.
От това се разбира, че за да изпълнят контракта си групата на Луцифер трябва да работят изключително само за себе си и за своите семейства и да продължават да творят разделение и поквара в нашия свят. А божествените души трябва в тези покварени трудни условия да съумяваме постоянно да се държим на ниво и да бъдем винаги в услуга на другите хора. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on юни 23, 2019, 08:49:20 am
Защо е толкова важно групата на Луцифер да успее да постигне заветните 95% служба на себе си? Защото ако не го постигнат ще останат в трето измерение за още 26 000 години и ще затънат в още по-голяма карма, която ще трябва да се изплаща или ще трябва да се обърнат към светлината, което в момента не е тяхната специализация. А като минат в 4-та негативна плътност ще имат възможност в много труден свят да изчистят цялата си карма за относително кратко време(в сравнение с чистенето на карма в трето измерение) и да се върнат в 6-та плътност, където принадлежат преди да поемат договора за създаване на свободен избор за Земята.
По същия начин всички хора, които са близко до собственото си възнесение и съвсем малко им остава трябва да използват времето, което имат като човеци и да правят добро на другите, за да не пропилеят всичко свършено досега и да трябва да минават през още един грамаден цикъл от превъплъщения в трето измерение. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on юни 23, 2019, 11:40:38 am
Какво представлява службата в услуга на себе си?

Това е да правиш всичко само за себе си, за своето удоволствие и предвижване напред като не се съобразяваш с другите. Егоизъм. Аз съм най-важния, всичко искам и всичко е само за мен. Другите са средство за мен, за да бъдат използвани за постигане на личните ми цели. Това е много лесно да се разбере в нашия свят на полу-тъмнина. Вижте върхушките какво вършат. Обогатят се за сметка на всички останали, трупат пари, блага, средства за производство, скъпоценности и ги държат само за себе си. Като ги харчат ги харчат само са свои цели, не ги вълнуват интересите на другите. Може да изглежда, че правят нещо за другия понякога, но това е илюзия. Това се случва между другото, ако собствените им цели случайно съвпаднат с общите или от някаква временна сантименталност.

Със служба към себе си не може да се стигне далеч. На практика всички хванати под това верую са се заключили в 3-то измерение и не могат да открият пътя отвъд. Блуждаят и обикалят астралния свят, бият се в гърдите, че всичко знаят, че единствения бог са самите те, подхранват се от негативните емоции на хората и сами се унищожават ако избират трайно този път.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on юни 24, 2019, 06:48:49 am
Службата към себе си в крайна сметка е илюзия, защото такова нещо като "себе си" не съществува. Това е особено валидно, когато сме се фрагментирали на толкова много същества. Когато едни от тези фрагментации дърпат одеялото само към себе си какво остава за другите? Енергетически става дисбаланс. А енергията винаги трябва да е свободна, течаща и равно разпределена между всички временни фрагментации. Това е закон Божи. Затова, тези, които смятат, че всичко трябва да е само за тях създават дисбаланс в енергията, което наричаме карма. Те вземат повече, отколкото им е нужно при това без намерение да го връщат и споделят. Но на практика това е невъзможно, няма как енергията да бъде залостена и затворена на едно място завинаги. Нейната естествена функция е да тече свободно, да преминава през всичко, да прави кръговрат, да се преобразява и възобновява. И тези, които се опитват да я задържат за себе си, няма как да им се получи трайно. То почва да избива. Все едно да направиш язовир на реката, да събираш водата, без да я пропускаш надолу. На един етап тази вода ще почне да прелива, ще стане разрушителна сила и ще избие извън своите временни граници помитайки всичко в обсега си. Там, където енергията се събира по неестествен начин тя става разрушителна сила, за тези, които я събират.
Службата към себе си може да се разгледа по още един начин и тогава тя е валидна. Когато не сме фрагментирани и представляваме едно цяло. Когато всичко е едно, то може да служи на себе си, защото няма нищо друго освен себе си. Това представлява реалността на високите измерения, но не напълно. Защото все пак фрагментациите на по-долните измерения съществуват и не могат да бъдат пренебрегнати. Та затова Духът няма как да не служи на своите временно разделени части. Целия живот, начело с Господ Бог служи на своето велико творение, за да го издигне до своята съвършена висота. От тази най-висока гледна точка това е служба на себе си, като това "себе си" включва абсолютно всичко, което съществува.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on юли 01, 2019, 07:49:01 am
В далечните древни времена, когато се е установявала с пълна сила тъмната епоха хората пропаднали до пълна забрава на истинската си същност. Вярата в Бога е била много силна, но изобщо не е било ясно какво е Бога. Под Бог са разбирали природните сили, които са били на пътя на личното и племенно оцеляване и благополучие. Древните самозабравили се хора са придавали дуални характеристики на Бога(или Боговете) и на практика чрез службите и жертвоприношенията не са почитали истинския Бог, а демоните и дяволите, които са изисквали от тях жертви и раздор, тоест да произвеждат страдание, тъмна енергия. Подобни вярвания са съпътствали всяка общоустановена вяра и религия чак до наши дни. До наши дни хората се обръщат към Бог по същите причини, поради които древните са се молили и са правили ритуали.