ИЗВОРИТЕ

Статиите в сайта => Кътчето на Веласкес => Topic started by: velaskes on април 24, 2016, 07:05:33 pm

Title: Хората на злото
Post by: velaskes on април 24, 2016, 07:05:33 pm
Наблюдавам и изучавам хората на злото, как са станали такива и защо продължават да са такива. Има много отговори вероятно и цели теории могат да се съберат по въпроса. Но в основата на всичко стои чистият първобитен страх. Страх за собствената сигурност, страх, че няма достатъчно за теб, страх от болести и смърт, страх от самота и изоставяне, много и най-различни дълбоки, силни, покоряващи, погълващи подсъзнателни страхове. Страхът, когато е комбиниран с пълната липса на морални задръжки, това е стихийно зло в действие. Зло, което няма да се спре пред нищо, за да се подсигури. Зло прикрито зад хиляди лъжи и купища от насилствено умъртвени тела. Вижте какви неща стават все още по света и ще разпознаете хората, стоящи зад това. Техните стремежи са пари, власт, влияние, подчинение и експлоатация на масите и разграбване на природните ресурси.

Ако се погледне на цялата тази неразбория от божествена гледна точка дори най-злите хора обаче са опростени и няма да бъдат наказани след смъртта си. Защото преди да се родят като хора са направили контракти с всички, които ще пострадат от тяхното зло. Например какво става с колосални злодеи като Сталин, преди да вземе този живот душата му се е договорила с милионите пострадали и засегнати от неговото управление. Всичките засегнати души преди да се родят са били наясно в какво се забъркват и че ще минат през адът на сталинисткото господство. За пострадалите ползата от живот в мъка и страдание е голяма. В отвъдното, където съществува океан от божествена енергия и всяка душа е вълничка в този безбрежен океан, но и част от цялото. Така всяка душа, всеки човек живял добър или лош е част от тази енергия, която се индивидуализира чрез човешкия живот но си остава в най-чистата си форма Една Върховна душа. Тоест дори най-злите хора са част от Божественото проявление. И макар, че на останалите хора ни изглежда, че от злото и жестокостта няма грам полза изобщо не е така. Нещастията са бърз билет към самоосъзнаването. Как по друг начин можем да се издигнем до нивото да простим на най-големият си враг. И как човек може да разбере, че е толкова добър невероятен и страхотен, ако го няма контрастта, в случая контрастта се създава от злодеите. И едната и другата човешка роля са необходими за душевен катарзис.
Има един момент, когато и злодеите вече не им служи да бъдат злодеи и постепенно минават към страната на доброто. И това продължава до безкрайност. Всъщност то дори не продължава, то съществува. Всяка форма и проявление съществуват едновременно в сегашния миг. Но това е друг въпрос.

Жестокостта наистина е голяма крайност и е хубаво да се ограничава. Защото хората се самозабравят и продължават да вършат глупости, които вече не им служат. Има един етап в който злото трябва да се прекрати. Вярвам, че нашата планета е достигнала това време, когато хората почват да разбират тези неща. И злото почва да става ненужно за нататъшното духовно израстване.
Достатъчно дълго егоизмът и страхът са управлявали тази планета, сега е ред на по-възвишени ценности да ни водят напред.

Защо хората на злото няма да бъдат наказани след смъртта си за извършените жестокости.
Просто няма кой да ги накаже. Бог или първоизточникът, или Силата нямат такива отмъстителни наклонности. Бог прощава абсолютно всичко. Божественото не може да наказва, защото ни е осигурил свободен избор да правим каквото намерим за добре с живота си.
Но има едно малко допълнение за оформяне цялостта на картинката. Душата на т.нар. зъл човек след смъртта си вижда всички свои деяния без удобния параван на човешките си страсти и разглеждайки последствията от тях може да си ноложи да се прероди в условия, които ще й причинят жестокостите, на които е подлагала другите. На това понякога му викат карма, но всъщност то е индивидуален избор, защото никой отвън не ти го налага, сам си го избираш. Често хора, които в сегашния живот си живот преминават през много тежки страдания, това е техният собственоръчно оформен душевен път. И след такъв живот много често тези хора излизат с важни "уроци" и "постижения".
Title: Re:Хората на злото - Престъпност
Post by: velaskes on май 14, 2016, 11:08:02 am
Престъпността е едновременно личностно и социално обусловена. Има хора, които са по-лесно податливи, има и социална среда, която предразполага живеещите в нея да търсят изход чрез извършване на престъпления. Когато човек не е податлив към извършване на зло няма значение в каква среда живее, склонността му няма да се промени.
В настоящето престъпността е явление, което се наблюдава там, където хората се стремят към бързо забогатяване. Престъпника не обича да чака, той иска на момента да има всичко материално, за което жадува. Единственото положително нещо е, че злодея се стреми да живее живота си в настоящия момент, но за сметка на другите. Престъпника има и удобството на липсата на съзнателност и съчувствие към хората, които засяга чрез деянията си и така си ляга спокойно, и заспива всяка нощ. Всеки престъпник има философия, която го оневинява в собствените му очи.
Парично-финансовата система, в която функционира днешния свят е катализатор на престъпността. Податливите, морално неустойчиви индивиди се корумпират много ефективно под обещанията и заклинанията на паричните знаци.
Донякъде престъпника е и жертва на системата, в която е заседнал животът му. Също така не е задължително престъпника да е осъзнат злодей. Но това дотук са само дребните риби. Има далеч по-големи играчи, които дори не попадат в радара на общественото внимание и задкулисно правят огромни далавери. Този вид престъпност е квинтесенция на углавното деяние. Понеже психически и физически здрави хора без неотложни физически материални нужди вършат съзнателно зло и ощетяват цели общества чрез предварително скрит и много добре замислен заговор.
Според мен престъпността ще изчезне напълно само ако обществото зачита правото на живот на всички хора, а не само на избраните неколцина големци. Докато има класово разделение и хора в крайна нужда без морален компас ще има причини за нарушаване на правилата. Разбира се другия проблем е, че силните на деня правят законите според своите интереси, които често не са в съзвучие с масовия интерес.
Затова в тези смутни времена, в които съществуваме не бива да ни учудва наличието на явлението престъпност. Твърде много фактори има дето я създават.
Title: Re:Хората на злото - За самото зло
Post by: velaskes on май 18, 2016, 01:07:08 pm
Злото е възможно единствено когато хората се разделят придавайки повече важност на себе си. Тогава другите нямат значение и е позволено всичко възможно да им се случи в името на благоденствието на собствения аз или на моята група, моето семейство, моя град, моята държава. Когато злото е на ход то има всички възможни права да се разгръща така както намери за добре, а тези които засяга нямат никакви права в неговите очи. С такъв манталитет и с такова отношение започва всеки един конфликт. И в повечето случаи завършва трагично.
Това също е игра на самозабравилата се в човешка форма съзнателност. Резултата, от което е още повече насилие и още повече разделение заформяйки се като невъзможен за излизане порочен кръг.
 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 17, 2016, 09:21:14 am
Ежедневието се случва да ни среща с хората на злото/или по-смегчено да ги наречем крайно неосъзнати хора/. Но дори и през целия си живот пряко да не срещнеш такива хора, което ще си е чисто щастие от дадена гледна точка трябва да знаеш, че човечеството се управлява от такъв сорт хора и непряко всеки е зависим от действията и решенията им.
Първосигналната реакция към злото насочено към самите нас е да му отвърнем по един или друг начин. Точно по този въпрос ми се ще да коментирам. Понеже и аз доста често в брътвежите си тук обръщам внимание на действията на неосъзнатите хора и вероятно те подтиквам да изпитваш първосигнални реакции, а целта ми не е точно такава. Както и друг път съм го казвал аз искам всеки да се чувства добре при всякакви обстоятелства, това пожелавам и на себе си. Ако мислиш, говориш и действаш първосигнално няма как да се чувстваш приятно в крайна сметка. Първосигналната реакция почти винаги е реакция на антагонизма, тоест на противопоставянето.
Когато някой те засегне ти се иска да му отвърнеш. Гневиш се, атакуваш го словесно или дори физически, крещиш му, изливаш собствената си негативна реакция върху него. Ако целта е да се получи сблъсък на интереса, то това е правилната реакция. Но ако целта ти е да се излезе възможно най-мирно от една небалансираната ситуация антагонизма не е правилната тактика. 
Христос много точно е казал, че ще обърне другата буза ако го зашлевят и това е просто метафора за един вид отношения засягащи неосъзнат и по-осъзнат човек. Обръщането на другата буза значи, че колкото и провокативно да се държат с теб, колкото и агресивно да те нападат не е нужно да се засягаш от това, понеже осъзнатият човек, той няма какво да го засегне. Осъзнатият човек няма излишна горделивост, която да бъде засегната и осъзнатият човек разбира добре останалите хора и тяхната мотивация да вършат това, което вършат.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 18, 2016, 08:59:51 am
Как можеш да излезеш възможно най-мирно от една нажежена ситуация, когато си нападнат по някакъв начин.
Не трябва да се поддаваш на първичните си инстинкти/освен ако ситуацията не е на живот и смърт или може да предизвика някакво физическо нараняване/. Гневът подтиква афектирания човек на момента да реагира, което често е доста необмислена реакция и както казах ако положението не е на живот и смърт човек съжалява впоследствие за действията си.
Словесните нападки, това са изречени думи, с които се цели реципиента да бъде унижен, обиден, отблъснат, отстранен, изолиран или да се почувства зле. Народа е казал, че обидна дума боли повече от хвърлен камък. Но ако знаеш това, което аз знам и което се опитвам да представя тук, обидната дума би трябвало да престане да ни засяга. Като един господар на собствените си чувства никой друг не би трябвало да има властта чрез думите си да ти влияе, освен ако не избереш съзнателно да бъдеш повлиян.
Та в крайна сметка от трудна ситуация се излиза мирно ако не се отвръща на провокацията. Но нещата никога не са черно и бяло. Има ситуации, в които ако не отвърнеш на атаката своевременно и реципрочно нещата могат да се развият трагично.
Но ако ситуацията е мирна, не е застрашен ничий живот или физическа цялост човек просто може да се оттегли от хората, които го дразнят без да се засяга по какъвто и да е начин от реакциите им.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on януари 19, 2017, 09:25:12 am
Хората ще престанем да вършим зло, когато проумеем, че всички сме равни в правото си на живот.
Правото на живот от своя страна означава куп други неща, които също трябва да се проумеят и приемат.

На този етап от социално-икономическа еволюция човечеството е далеч от подобно разбиране. Съвременния морал има солидни пропуски, които са позволени автоматически от зададения курс на социума.
Хората днес са по-заети да оцеляват(в по-бедните държави) и нямат луксозната възможност да попълнят празнините в моралното си поведение. Неизбежно е тези групи от хора да са по-склонни към извършването на зло.
За оцеляването си всеки е готов на всичко, когато е изтикан в ъгъла от наближаващата непрощаваща опасност.
В другата полярност са хората, които са в огромна степен презадоволени, опитали са от всичко най-хубаво в живота и в стремежа си към още повече забавления загърбват моралните си устои и се потапят в забранените територии на злото.

В примитивните общества, които са съществували преди нас, категорията "право на живот" не е била дори осъзната. Там всеки е оцелявал сам за себе си, най-много до кръга на своето семейство. Сам се бориш и защитаваш от враговете си, сам добиваш храната си и създаваш и поддържаш сигурността си.
Съвременните цивилизации донякъде са създали на отделния човек толкова сигурност, колкото да бъде принуден да допринася с труда си за благото на социума. Правото на живот е признато за важно нещо, но само няколко от стотиците държави по света реално уважават това право без допълнителни особености и изисквания свързани към него. Тези двойствени позиции са белези, че цивилизацията все още не е скъсала връзките си с примитивната си основа. Цивилизацията днес се интересува повече от заробването на своите членове отколкото от правото им на живот и на щастие.

Човек с колкото и промит мозък да е относно тези въпроси, той подсъзнателно усеща, че е манипулиран по определен начин, и че правото му на живот не се зачита от обществото. Този човек в голяма степен подсъзнателно с лекота губи задръжките си и поема по пътя на злото и престъпността като способ за подсигуряване на собственото си оцеляване и като протест срещу обществото, което застрашава правото му да съществува.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 25, 2017, 11:21:37 am
За мотивацията на "злия" човек.

Главният проблем на тези хора е, че душите им се намират в началото на еволюцията си. Отделеността им от Бога е толкова голяма, че ще им трябват доста прераждания да могат да осъзнаят някаква наченка на връзка с Него/Нея. През това време през тези смутни начални прераждания, егото им заема централна позиция във всичко, то е водещата сила, водещото мото. Егото ги прекарва през тежкия материален живот и им помага в оцеляването и самоосъзнаването. Те вярват в егото си, то е техният бог на този етап. Егото може да се изразява в много неща. В началото тези неща общо взето са напълно отрицателни. Аурата на тези хора е тъмна и сива, затова ги наричаме тъмни сили. Вибрацията им е ниска, енергията им е слаба. Та по въпроса за енергията, понеже им е слаба енергията/а енергия винаги е нужна, на всеки/ и понеже отношението им към живота е доста отрицателно получаването на енергия от висши космически центрове е невъзможно те се научават да получават енергия от злото, като се радват на чуждото нещастие. Радостта, осъществяването, осъзнатостта привличат енергия към себе си. Но за тези окаяни души радостта идва от бедите на другите. Някои от тези окаяни души както ги нарекох напредват много бързо интелектуално и стават много изобретателни в създаването на изкуствени условия нещастията да се случват, за да могат да си получат дозата енергия. В настоящия свят такива хора може да се каже, че управляват света. Чрез сложни социално-икономически системи.
Епохата на Водолея е започнала и старите времена на тъма и невежество са зад нас. Енергията на космоса става все по-достъпна за планетата Земя. Много светли същества избират да се родят в този времеви отрязък и да помогнат за повдигането вибрацията на човечеството. Трябва да сме осъзнати през цялото време, защото тъмните сили не спят, а постоянно кроят планове как да продължат да господстват над умовете и чувствата на хората. Само чрез осъзнаване можем да се запазим от тяхното пагубно влияние. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on януари 12, 2018, 08:12:59 am
Пътя на злото е път на десетките подобни прераждания, сякаш няма излизане от този безкраен кръг. Живот през живот и все едно и също. Омразата създава омраза, войната създава война, изборът на злото създава страх, отмъщение и омраза. И всеки, който намира, че е засегнат от това се вманиачава силно и дълбоко в тези взаимоотношения. И след смъртта вижда, че е бъркал и иска да оправи нещата или да довърши нещо свързано с това. Но като влезе в живота с тази нагласа и лесно се засяга наново и подхваща всичко на нов глас. Този път на развитие може би е неизбежен за някои хора, това е начина за развитие на душата им. Но това е част от старата енергия и всеки, който иска да види новата планета Земя и да живее на нея, а не на друго ново подобно място в началото на еволюцията му трябва да прекъсне тези негативни цикли на съществуване и да приеме новата енергия на мирът и разбирателството. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on март 26, 2018, 08:20:30 am
Душите на най-злите коварни тъмни безсъзнателни същности, които се противят на Бога и на Светлината от безкрайности и изглежда, че нямат изход от този създаден от самите тях лабиринт ще бъдат помилвани и рециклирани от тяхната тъмнина от самия Бог Абсолют и еволюцията им ще започне от начало, на нова подходяща планета. Тези, които са съзнателни и целенасочени в творението на зло и разделение ще бъдат върнати във Анти-вселената, откъдето са дошли, за да продължат да учат още за себе си.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on април 01, 2018, 01:03:54 pm
Разбира се, на съзнателните човеци, които вършат зло ще се даде избор и на практика този избор е даден от 2012 г. насам. Никой няма да бъде захвърлен в анти-вселената, ако е решен да премине на светло и да направи истински искрени постъпления по този въпрос.
Трябва да се знае също, че докато в нашата вселена започва период от около 1000 години на светлина и на царуване на Силите на Светлината, в анти-вселената започва период на Тъмнина и тъмните сили, съществували тук от хиляди години и които продължават да са верни на парадигмата на разделението се изтеглят постепенно от Земята и се пренасят в антисвета, където ще им е по-удобно и целесъобразно да съществуват. На Земята става прекалено Светло и непоносимо за тях, за имат възможност да останат с Тъмнината си.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on април 08, 2018, 08:52:21 am
Защо отвръщането на удара с удар не решава проблема.

Това може да се разгледа на няколко нива на осъзнаване. На най-високо ниво е - който се вживява в ролята на наш противник е същата божествена частица като самите нас. Ние сме Едно. Той/Тя е забравил/а, но това не значи, че горното не е истина.
Та това, което правиш на другия се връща като бумеранг върху теб. Понеже всеки друг е теб или мен. Всичко е Едно.
Когато се противопоставяме на същност с негативна поляризация ние й даваме от своята сила, понеже самия акт на противопоставяне ни зарежда със същата негативна поляризация. А негативните същности са експерти по извличане на енергия от тази поляризация. Ако ти си по-положителна същност навлизането във водите на негативността може да бъде добре използвано от негативните същности, много по-добре, отколкото някога ти би могъл да се възползваш от това временно състояние на негативност, което изпитваш. И така, за да спре този танц на отрицанието или да се прекъсне контакта на негативна същност към нас най-лесното решение е да се заредим мислено с положително отношение в дадената ситуация и да изпратим или насочим енергия на любов/светлина по адрес на негативната същност. Така тя ще загуби част от своята негативна поляризация, към която толкова здраво се е вкопчила. В такива случаи негативната същност се оттегля, за да не загуби още повече от поляризацията си.
Имало е времена на предишни прераждания, където всеки е изпитал негативната поляризация, минал е през този сорт от преживявания и изпитания и те са станали катализатор за по-нататъшно пробуждане. Така че всяко нещо е добро на този свят, защото води неопитната душа по пътя на себепознанието. Няма нужда да се хващаме в състояния на противопоставяне и осъждане на действията на негативно поляризираните същности, защото това в момента е техния път към познание на себе си. Нека да ги оставим да вървят по своя път и ако този път не носи ползи за самите нас по-добре е внимателно да се отстраним от него.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on юни 07, 2018, 11:22:01 pm
Какво представлява разрушаването на душата от прекомерното зло, това е връщане към Абсолюта/въпросното помилване от Абсолюта/, но през задния вход, чрез неизказаното страдание, разбивайки се на парчета във върха на триъгълната вселена. Илюзията намира своя край, страданието никога не остава вечно, поставен е маркер в играта, който ако се премине играта се нулира за дадената същност, духа губи индивидуализираната си душа с всичкия й събран опит и бива абсорбиран обратно в Абсолюта.
Title: Re:Хората на злото - какво е тъмнината и тъмни сили
Post by: velaskes on юни 10, 2018, 05:48:59 pm
Тъмнината е илюзия, измама, нещо нереално и несъществуващо. Представителите на тъмнината това са падналите ангели(демони, дяволи, негативни същности), които са се отделили(тоест са си създали илюзията, че са се отделили) от Източника и са си оформили някакво собствено паразитиращо върху светлите същности съществуване. Отричайки или опитвайки се да се противопоставят на Бог, творческата им същност създава илюзията, че Бог не е с тях и по този начин изпитват и другата илюзия като реалност, че не могат да получават Светлина/Любов от Него. Затова те са се научили да паразитират над светлите същности, които се прераждат в дуалността на такива планети като нашата Земя. Така си набавят необходимата Светлина, без която душата им ще се разпадне на съставните си части.
Адът съществува. Това е антисвета или както го наричат още анти-вселена. Само че не е никаква вселена а "място", където демоните се събират заедно, за да мъдрят пъклените си планове. 
Title: Re:Хората на злото - необходимост от тъмнина и илюзия?
Post by: velaskes on юни 10, 2018, 06:07:35 pm
Няма необходимост от тъмнина и илюзия, няма нужда от зло, няма нужда от страх и съмнения, няма нужда от прекъсване на връзката с нашия Отец. Тъмните сили се опитват да създават впечатлението, че това което правят е от значение за растежа на душата. От значение е, но само докато има тъмни сили и има илюзия, противник и зло. Душата има нужда да знае какво да прави когато се сблъсква с безкрайните изражения на илюзията и злото в третото измерение. Как човек тръгнал по пътя към просветлението си да излиза чист от срещата с демоните и изкушението. Исус и Буда имат чудесни примери за такива срещи.
Това е единственото нещо, което душата има нужда да знае. Всичко друго е излишно. А ако падналите ангели не бяха избирали да се отделят от Отеца изобщо нямаше да има нужда да се минава през всичкото това колосално страдание, през което минават милиардите души прераждайки се на тази планета. 
Title: Re:Хората на злото - Страданието
Post by: velaskes on юни 11, 2018, 08:07:19 am
Страданието съществува, за да се отделя насилствено от светлите същности Светлина, която да служи за подхранване на тъмните същности. Страданието е изкуствено измислено, за да се краде Светлина. Всяка болка, всяко объркване, всяка терзание, всяка неяснота, всичко което предизвиква страдание в душата е канал за загуба на жизнена енергия. Тя изтича през чакрите извън аурата ни и попада в тънките сфери, където тъмните същности я прихващат и добавят към душата си.
Title: Re:Хората на злото - Страданието
Post by: velaskes on юни 11, 2018, 08:13:30 am
Затова всичко на този свят, което предизвиква страдание е илюзорно творение на демоничната йерархия с цел доене на жизнената енергия на въплътените светли души. Тъмна енергия може да генерираме само пред долните си 3 чакри и затова всичко, което правят демоничните същности е да извращават тези три духовни центъра на човешкото същество, така че да произвежда постоянно за тях най- "вкусната" храна - на страха.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on юни 13, 2018, 07:19:38 pm
Съществата от ниските астрално и ментални полета не уважават закона на свободната воля. За тях целта оправдава средствата. Те не уважават живота на хората и са готови на всичко, за да си присвоят от човешката енергия. Техния проблем е, че са се изключили по собствено желание от Твореца и вече не получават енергия от Него. Но поради закона за свободната воля и закона за ненамеса от висшите сили в материалната вселена тъмните същности, както и всякакви други същности могат да вършат всичко, което е предвидено да може да се върши при наличието на тези закони. Обаче тъмните не понасят последствията от кармата, понеже са се изключили от системата на издигането на душата и връщането обратно към духовното царство. Те не участват в превъплъщаването в човешко тяло. Може би една малка бройка от тях по други начини успяват да се въплътят, само и само да бъдат маша за осигуряване на тъмна енергия за демоните. Неучастието им в тези процеси е още една причина да не получават Светлина от Отеца, не защото Отеца не иска да им я даде, а защото те са се изключили от правилата на играта.
Title: Re:Хората на злото - Божествения Огън
Post by: velaskes on юни 14, 2018, 06:57:40 am
Хората във въплъщение, които не уважават свободния избор на цели народи и дори на целия свят, каквито са елитарните задкулисни наместници на демоничната йеарархия в това измерение след смъртта си ще бъдат занулени чрез пречистващия божествен огън. Ще им се даде преди това избор да тръгнат по пътя към Бог минавайки през нови специално създадени за тях въплъщения. Отказът от това заставя душата им да премине през огъня и да се саморазруши, така че да не остане нищо от този, който е вършел зло преди това. Всяка ниска, долна, паднала енергия в съприкосновение с Божествения огън бива напълно пречистена до степен на връщане в първоначалното състояние на духа, когато всичко е било Едно.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on юни 22, 2018, 07:47:50 am
Всичко е едно, всички сме едно. Хората докато са се въплъщавали множество пъти и са вършели зло един на друг/действайки под влиянието на невежеството/ са създали в астралните си полета демонични версии/продължения на себе си. Всичко сме едно и всички сме копия на Твореца и всяка мисъл, дума и действие създават в тънките светове форми, които ако се утвърждават почват да оживяват, да получават съзнателност а след това и относителна независимост. Ето това са демоничните същности, те са наше собствено творение. Много често хората се питат защо Бог просто не изпепели тъмнината със своя Взор, да я разтвори в своята Любов и всичко да се върне както преди. Няма как да стане това, докато хората, които са създали тези продължения на себе си, тази тъмнина сами не се осъзнаят и не излекуват себе си. Бог уважава свободната воля на всяко едно свое копие. И ние самите като Негови копия също уважаваме своята свободна воля и като души вярваме, че сме способни на всичко и можем да се справим с всяка една ситуация и точно затова никой не ни се меси. Ако сме създали тъмни продължения на себе си сами трябва да се освободим от тях или да бъдем напълно погълнати от тях саморазрушавайки се в небитието.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on август 12, 2018, 06:37:05 pm
Ким Майкълс пусна нов сайт изцяло посветен на обяснението на явлението "зло".

https://explainingevil.com (https://explainingevil.com)
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on август 12, 2018, 08:53:13 pm
Почти го изчетох този материал, откакто вчера е пуснат и мога най-отговорно да заявя, че това е най-задълбоченото и изчерпателно изследване над явлението "зло". Разгледано е всичко, което досега е считано за мистерия и неяснота относно тъмните същества. Дадени са примери как точно функционират, как се крият и как влияят на хората. Има идеи и решения как да се действа за неутрализиране на тези същности. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on август 13, 2018, 08:28:15 am
Кой може да се превключва вибрационно и да говори за тъмнината без да бъде засегнат от нея?
На първо място сме ние хората, ние можем да говорим за тъмнината, да мислим за нея, да решаваме проблемите свързани с нея и да не се засягаме ни най-малко от влиянието й.
На второ място от светлите същности това са Господ Шива и Архангел Михаил, които не само че могат да говорят за падналите същества и тъмнината, но и могат да ги разчистват и преполяризират. По същия начин всичките Възнесени Майстори имат тези способности повече или по-малко.
И разбира се нашия Безкраен Творец, за който няма невъзможни неща и пред който каквото и несъвършено създание да застане на мига изгаря в Неговия Божествен Огън и става отново дух със съвършена чистота и вечен вътрешен мир.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on август 14, 2018, 01:34:20 pm
От ранно детство съм го забелязал и още тогава ми е станало чудно как е възможно човешкия живот да бъде толкова объркан и как хората е възможно да правят толкова странни и противоречиви неща. Как е възможно да няма достатъчно за всеки и да бъде в положение дори на просяк. Как е възможно конфликтите да се решават чрез насилие и как изобщо е възможно да има конфликти и такава жестокост между хората. На друг етап разбрах, че аз определено не съм от този свят и никога няма да се съглася да заменя това, което съм, за да се приобщя към тази всеобща лудост наречена човешки живот на тази планета.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on август 15, 2018, 07:55:37 am
Най-важното за справяне с тъмнината и тъмните същности е като издигнем вибрацията си над дуалното равнище. Като станем част от Божественото Единство от светли същества. Дуалността е противопоставяне на две срещуположни позиции. Единството е намирането на по-добро решение от въпросното противопоставяне. Според тъмнината всичко е дуалност и няма други решения освен да се вземе страната на едните, които решим че са прави. Това е непрестанна борба между "добро и зло". Но измежду тях никога няма победители, победителите са тези които организират битката. Страните в битката са наивници, които се връзват на акъла на организаторите и впоследствие губят от жизнената си енергия борейки се срещу вечния си опонент. Когато една борба свърши, идва следваща борба и този процес няма край. Веднъж като влезеш в него със силна емоция много трудно се излиза.
Но ако се издигнеш отвъд дуалността и си кажеш, оставям ги тези да се давят, щом това е най-доброто, което могат да направят с живота си в този момент. Мен това не ме засяга, аз няма да участвам. Аз виждам, че от тази борба няма смисъл и няма полза за моята душа да се намесва и да взема участие. Аз мога да им помогна и те да го разберат същото, което съм го разбрал и аз, но само ако ме допуснат. Ако не ме допуснат да ги науча ще ги оставя да си блъскат главите. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on август 15, 2018, 09:36:15 am
Кой е най-гордия и най-неотстъпчивия и кой претендира, че знае и може всичко? Твърдоглавието му е пословично. Той само взема и присвоява, по насилствен начин или чрез хитрост и измама. Ако дава нещо, го дава при такива условия, че след това ще трябва да го връщаш с такава лихва, че ще съжалиш, че изобщо си влезнал в отношения с него. За вътрешните му мотиви ще запита някой какви са. Той събира енергия, събира и трупа, за да става силен в чернотата си. Вярва си в илюзията, че може да запази завинаги това, което е постигнал, да го разширява до безкрайност и да унищожи това, което не го устройва. Той е най-издирвания престъпник във вселената, никой не го знае къде е. Само Отеца ни го наблюдава. От Отеца не може да се скрие и да избяга каквото и да си мисли че прави.     
Title: Re:Хората на злото - Седемте смъртни гряха
Post by: velaskes on август 16, 2018, 02:01:56 pm
Първо ще развенчая терминологията на греха. В светите писания греха е представен като нещо свойствено за човек, тоест че в основата си човек е грешен. Човек може да е грешен, защото има свободна воля и свободен избор да избира измежду множество варианти. Но, човек не е грешен в природата си. Човек е божествен в природата си, но упражнявайки свободния си избор може да сгреши. В самите грешки няма нищо толкова фатално, ако се използват за да се учим и развиваме. Когато човек прави грешки и по някакви причини продължава да ги повтаря или да затъва в нови грешки дължащите се предишните, тогава човек има опасност да пропадне, вместо да се поучи и издигне. Но това пропадане също не е задължително да е вечно и фатално за душата. На всеки етап от пропадането душата може да се пробуди и да реши да поеме пътя обратно към въздигането. Също така е възможен варианта на тоталното пропадане и на унищожение на душата. Тоталното пропадане също е предвидено като вероятност и е възможно следствие от притежаването на свободен избор.
Title: Re:Хората на злото - Седемте смъртни гряха
Post by: velaskes on август 16, 2018, 03:58:29 pm
Догмалогията за греха е свързана с тази на ада. Според светите писания преиначени от падналите същества се казва, че хората, които вършат смъртоносни грехове попадат след края на живота си в място познато като ад. Това е вярно донякъде, но не е нито задължително, нито пребиваването в "адът" е за вечни времена. Човек по време на живота си може да изпробва всеки от т.нар. смъртоносни грехове и общо взето това се случва на всеки човек волно или неволно, но ако не се задълбава в тях, а се преодоляват човек със сигурност няма да попадне след смъртта си в това митично място на мъчението. 
Какво е адът също трябва да се изясни. Това е състояние на съзнанието, много ниска вибрация на страдание и отричане на Бога, духовния свят и доброто в душата. Това състояние на съзнанието има творческа и притегателна сила, и привлича всички сродни по греховност души и създава за тях нещо като свят, който е наличен като картина в най-дълбоките им вярвания и представи. И така се образуват групи от изпаднали души събрани по даден признак и това за тях е преживяването на даден кръг от въпросния ад.
Егрегора на съвременната ню ейдж духовност казва, че няма такова нещо като ад. Но те отричат и съществуването на зло и тъмни сили, така че нищо чудно, нека всеки да вярва в каквото си иска. 
Title: Re:Хората на злото - Седемте смъртни гряха
Post by: velaskes on август 16, 2018, 04:14:52 pm
Седемте падения на човека са: похот, чревоугодие, алчност, леност, гняв, завист и горделивост. Наричам ги падения, понеже точно до това водят, ако човек е пристрастен към желанията свързани с тях. Те са свързани помежду си и едно от тях може да доведе до други или до всички. Може и поединично да представляват главна тема и предизвикателство за даден човешки живот. Желанието за нещо е заложено дълбоко в 5 от тях. Гневът и горделивостта не са толкова пряко свързани с някакво желание. Те са нещо като първичен израз на егото. Казано е, че най-големия грях е горделивостта и негов представител е Луцифер. В чанелинга на СеЛена, Луцифер потвърждава това.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on август 17, 2018, 09:40:25 am
Луцифер се е излекувал от тъмнината си в някаква степен и вероятно вече не може да бъде приеман за символ на горделивостта. В основата на тази емоция стои чувството за превъзходство - високомерието - аз съм по-добър от другия - аз съм нещо повече от другия. И оттам създаването на илюзията за изключителност и изключеност. От горделивостта е започнал процеса на разделение и падение на душите. Господ създал човешките души по свое подобие и възложил на един от най-близките до Него ангели задачата да им помага и да им бъде водач и учител по пътя на самоусъвършенстването. Но той се възпротивил - как така ще служи на тези по-нисши, дребни и незначителни в сравнение с него същества. И ето така преданието описва първородния грях - горделивостта. Дали е било точно така, кой знае и няма значение. Важното е да се осъзнае този огромен проблем, който е част от опита на човечеството и за тези, на които вече не върши работа - да бъде час по-скоро преодолян.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on август 20, 2018, 07:55:32 am
Докато на Земята вибрацията се издига постепенно т.нар. хора на злото, всички тези които живеят само в услуга на себе си и съзнателно или несъзнателно чрез властта, която са завзели влияят върху свободната воля на другите, тези хора вършейки това, което вършат ще бъдат застигани от моментална карма и това за тях няма да остане незабелязано. Тези от тях, които се покаят за съгрешенията си спрямо брата и сестрата си и променят поведението си в служба на живота имат шанс да оцелеят в новите вибрации. Всички други, които държат на опита на дуалността ще напуснат по един или друг начин текущата си инкарнация и повече няма да им бъде позволено да се прераждат на тази планета.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on август 21, 2018, 08:21:37 am
Всички души са еднакво обичани от нашите божествени Мама и Татко. Вижда се какви възможности се дават на всеки да върви по Пътя на усъвършенстването. Любовта наистина няма край. Толкова много се дава постоянно на всяка божествена душа/частица, такава изключителна благодат във всеки един момент. Всяка душа е тъй значима за нашия скъп Творец. Той вижда във всеки от нас Любовта и Светлината, които ни е заложил, независимо какво вършим бидейки заблудени овце в тримерния свят. Той желае всяка Негова душа да натрупа собствен уникален опит, да извърви цялата пътека обратно към Него/Себе си. И Неговото Желание е също наше желание, независимо дали го осъзнаваме в момента или не. Няма добро и зло, всичко това е илюзия уважаеми приятелю, който четеш сега. Реалността е една, това е Единството. Няма какво повече да се прави, няма къде другаде да се ходи, всеки изследвайки Великото Творение на нашия Отец на някакъв етап осъзнава същото. Въпроса е - ти находи ли се вече, преживя ли каквото искаше да преживееш, наигра ли се на играта на живота?
Title: Re:Хората на злото - Силите на тъмнината
Post by: velaskes on август 21, 2018, 08:27:08 pm
Архангел Михаил за Силите на тъмнината

Скъпи земни жители!
Сега е време на велики глобални промени, не мислете за силите на тъмнината.

Съвсем скоро Силите на светлината ще бъдат събрани и изпратени във вселенски училища за преобучение. От тях ще бъдат премахнати обвързаностите с тъмните същества, които бяха необходими за вашето развитие в тримерната плътност.
Силите на тъмата – това е част от дуалността, в която вие делите всичко на черно и бяло, на добро и лошо. Тя беше необходима за вашия три-измерен опит, благодарение на който сега можете да: виждате в непрогледен мрак и да правите правилен избор в най-сложните ситуации, да бъдете над проблемите а не в тях.

Сега този тримерен опит отива към други планети, а за вас ще бъде изпълнен божествения план на Твореца – петата плътност и в нея тези представители на тъмните сили повече не са необходими.

Част от тях ние вече сме отправили към разни вселенските училища за преобучение, а тази част която е останала – тя не е получила необходимия опит и ще бъде насочена към други планети за по-нататъшно продължение на тяхната служба.

Силите на тъмнината донесоха огромна полза за човечеството, те ви помогнаха да виждате Светлината в условията на Тъмнина. За тях това беше много важна и сложна мисия. Много тежко им беше да играят роля на тъмнината.
В началото никога не е имало сили на тъмнината – всичко е било само Светлина и само Бог.

Разберете, че за този период от време това е било тяхното предназначение, тяхна задача и много от тях забравиха за това, че те са златни ангели, които също са деца на Бога и затова те толкова трудно напускат тази планета, не могат да се разделят и да изоставят тази борба.
Но ние работим с тях и съвсем скоро ще ги отправим на превъзпитание, на предварителна подготовка а след това ще ги насочим към нови задачи, на нова служба и ново предназначение. Част от тях ще се върнат като светли същества и ще ви помагат по пътя на духовното просветление.

Много от вас вече са минали този опит и са излезли от дуалността, затова никога повече не се страхувайте от тъмните сили! Знайте, че тъмнината се привлича само от вашите страхове, от вашите негативни мисли и от вашите негативни емоции.
Тя се опитва да се бори със Светлите сили, но това е безполезно, ако в човека има истинска Светлина и пълно отсъствие на страх и така никоя тъмна сила не е способна да му причини вреда в живота.

ЗНАЙТЕ ТОВА, ВЯРВАЙТЕ В ТОВА И НИКОГА ОТ НИЩО НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ!

Аз Съм Архангел Михаил

07.02.2016 г.
Приела: Магда
Превод: velaskes, izvorite.com


С това мисля да приключа коментирането засега в тази тема. Няма смисъл да обръщаме внимание повече на това. По-добре да насочим усилията си към подхранване и затвърждаване на Светлината и Любовта вътре в нас и да се движим към дестинация 5-то измерение!
Title: Re:Хората на злото - Арх. Михаил - Тъмата си отива
Post by: velaskes on септември 04, 2018, 09:27:20 pm
Тъмнината отстъпва

Родни мои, а съм Архангел Михаил, а съм вашия любим Пазител и Защитник.

Днес дойдох, за да ви кажа, че „Тъмнината отстпъва! Всички низши тъмни енергии постепенно си отиват от Земята, напускат вашия свят!”

Разбира се това не може да стане за един миг, но съвсем скоро на Земята няма да остане тъмнина, всичката ще си замине.
Дошло е време на велики промени, когато Земята изцяло ще се изпълни с енергиите на Божествен мир, хармония и любов. Това ще бъде планета на високите вибрации, планета на възраждането на Боговете.

Тя разцъфва и се разкрива заедно с всички, които живеят на нея. Планетата ще стане друга, ще се обнови и ще си върне своята предишна красота. И вие любими мои ще се измените заедно с нея. Тъмата ще напусне вашите сърца и вашия вътрешен мир.
Някой може да каже, че „в мен няма тъмнина, аз съм само Светлина”. Разбира се, родни мои, вие всички сте – безгранична и безкрайна Божествена Светлина, но все още скрита под покривалото на егото.
 
Цялата ваша низша вътрешна енергия: всички страхове и обиди, гнева и раздразнението, не-любовта и ревността, завистта и користолюбието, осъждането и неприемането… - това е вашата лична вътрешна тъмнина. И тя също ви напуска и постепенно си отива, а във вас се ражда едно ново същество, появява се една неповторима и прекрасна Светлина, възражда се един вътрешен Ангел, един БогоЧовек.

Трябва време, за да може цялата тъма да напусне вашите сърца, да ви освободи от оковите на страстите, страховете и обидите. Вие сте способни да обичате, безгранично и безусловно да обичате, само трябва да освободите сърцата си от всички низши енергии и от цялата борба.

В този момент върху Земята се изливат огромни потоци от най-разнообразни енергии. Те всеки ден ви помагат да се преродите, да станете отново Себе си. И това е такова чудно и велико време за всички вас – квантовия преход. Това време разкрива за вас безгранични възможности и безкрайни перспективи. И всичко това се дарява на вас, децата на Земята.

Приемайте с радост и любов цялата преобразуваща енергия идваща от Небесата, тя ще ви помогне, а вие ще помогнете на нея.
За да може всяка висша енергия да ви помага по най-добрия начин, вие трябва да намерите в себе си мир и покой, вътрешна хармония, да се задълбочите вътрешно в себе си и да се освободите от каквото и да е съпротивление и борба.

Вътре във всеки от вас има едно прекрасно чудно място – вашия Божествен център, „портите към вашия отдавна напуснат и забравен Дом”. Намерете го отново!
Този център е скрит във вашето сърдечно пространство. Погледнете вътре в себе си! Когато го намерите, няма начин да го сбъркате с нещо друго.

В това място се пробуждат вашите най-чисти и светли желания. В това място се разкрива вашата безгранична и безусловна любов. В това място на душата й става леко и спокойно, изниква същински мир и вътрешна хармония.
Това е мястото, където Вие се възраждате, където вие се разкривате на Себе си. Там е връзката с вашата душа и с вашето най-високо съзнание. Това място – това сте Вие!

Когато постоянно пребивавате в това място, то се разширява и започва да ви изпълва изцяло. И така с времето вие винаги ще можете да посещавате своя уютен и любим вътрешен свят, да бъдете Себе си, да бъдете неповторимо Божествено същество.

Тъмата си отива и за всички се открива един нов вълшебен свят на много високи земни енергии!

С безгранична любов към вас и с открито сърце,
Ваш Архангел Михаил.

Приела Магда, 27.12.2017 г.
Превод: izvorite.com
Източник: http://novzhizn.ru/tma-otstupaet/
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on септември 14, 2018, 12:33:40 pm
Много интересно до какви висоти достига злото в нашата мила родина представено от властимащите и целия държавен апарат и онези зад него, които дърпат тайно конците. Те разбира се мислят, че са самите бели ангели, които вършат само благини и спасяват народа от още по-големи злини. Но какво става всъщност. Народа прогресивно продължава да обеднява и оскотява, цените продължават да се вдигат, заплатите продължават да стоят на същите позиции и дори да падат, данъците и задължителните такси и застраховки продължават да се покачват без реален резон. Дявола, ако го познавате той няма насищане. Дявола ако го оставиш да управлява ще ти вземе всичко - и живота и душата. Но и народа си заслужава дявола, който го управлява. Защото народа мисли на дребно, всеки от своята кула сипе проклятия към дявола, вместо хората да се обединят и заедно да съборят дявола от трона му и да си организират по-справедлив начин на живот. Но първо трябва да се събори дявола от вътрешния му трон, дявола на егото, който се е настанил удобно в собствените ни души. Защото този дявол кара човек да се отделя един от друг и да си строи стени и кули за защита, от които да сипе ругатни и проклятия, но всъщност нищо конкретно да не прави за промяна на положението.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on септември 14, 2018, 12:46:12 pm
Един птица пролет не прави, но може да опита, нищо не й пречи.
Аз лично бойкотирам всичко, което е социално несправедливо. Аз бойкотирам цялата държава и целия свят такъв какъвто е установен. Бойкотирам представителите на тъмата и техните действия. Готов съм да разкривам всяка постъпка, която представлява йерархията на злото. Готов съм да осветлявам и изобличавам онова, което се крие зад хиляди лъжи, мислейки че остава незабелязано.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on септември 14, 2018, 01:16:10 pm
Ако не знаете идва момент, в който нещата стават непоносими, ама наистина непоносими и крайни, на живот и смърт. "Дявола" почва да иска прекалено много. Ако дявола поиска да пожертвате за него най-ценното което имате. Какво правим тогава? Раболепието и толерантността имат своето ниво на поносимост. Колко е голяма поносимостта на българина е въпроса в случая, колко е готов да даде от вътрешната си светлина, за да си научи урока. Идните години ще покажат накъде ще се понесат събитията. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on септември 14, 2018, 01:27:34 pm
Също е много важно как се реагира на тъмата. Ако се реагира със същото, с което те ни манипулират няма да се постигне нищо освен смяна на едни вълци с други вълци. Тъмата управлява чрез страха, с налагане на подчинение и ограничения, с установяване на повсеместна нужда и липса, с лъжа и насилие, с опити за тотален контрол, чрез отслабване и обезсилване на противника и какво ли още не.
Светлите сили преодоляват силите на тъмнината като не им играят по свирката, не се поддават на техните ограничаващи правила, не спазват техните закони и порядки. За да станем независими от тъмнината трябва да се отърсим от всичко, което ни дават и чрез което ни контролират. Тоест мирно и постепенно трябва да се отделим от тяхната система, с която сме се заробили и да станем независими.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on септември 14, 2018, 01:32:44 pm
Когато светлите хора се отделят и обособят в собствени общности, със собствени правила основани на законите на Твореца, само тогава може да се постигне социална справедливост и пълноценно съществуване.
А тъмните хора като останат сами без да има кой да им поддържа фалшивите системи и балансира вътрешната енергия ще претърпят крах от самосебе си по силата на втория закон на термодинамиката.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on септември 14, 2018, 03:26:38 pm
На светлите хора не им е работата да съдят тъмните за техните деяния срещу живота. Трябва да има вяра, че всеки накрая ще си получи заслуженото, защото Божествената справедливост е абсолютна и възмездието застига всеки, който работи срещу Бога, срещу живота и срещу своите братя и сестри.
Но същевременно не може да се стои безучастно и да се гледа как злото се разпростира, как завладява, корумпира и извращава всичко, до което се докосва и което е податливо. Както Светлите сили вземат мерки срещу разпростиращата се тъмнина, така и светлите хора могат да вземат мерки и да се предпазват от влиянието й и изобщо да не попадат под нейната зависимост. Реалността е такава, че в днешно време всичко се намира под зависимостта на тъмнината, целия начин на живот е устроен по идеалите на тъмните сили.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on септември 14, 2018, 09:15:03 pm
Викайте Архангел Михаил и цялото му светло войнство на помощ, защото страната ни все още е много добре окупирана от особено упорити тъмни сили. Ако знаете конкретни имена, които са свързани с конкретно извършено зло и които са избегнали силата на човешкия закон, викайте Арх. Михаил, Възнесените Майстори и Господ Шива, те знаят какво да направят с тези души, как да ги изловят ако им е дошло времето, така че тежкото бреме, което създават върху този дълговечно измъчен народ да почне постепенно да се вдига. Ние можем да премахнем всички създадени демони и всички негативни егрегори с помощта на Светлите Сили, но трябва да ги упълномощим, за да могат да действат от наше име. Те сами на своя глава нямат право да се месят без да не нарушат закона за свободната воля. Ние трябва да ги помолим и да им посочим мислено хората, демоните и егрегорите, които смятаме, че представляват огромно зло и пречат на живота. Оттук нататък, Висшите Сили поемат щафетата и ако сме точни в преценките си, че дадени същества са наистина зли и пречещи на живота, те ще бъдат отстранени по един или друг начин.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on октомври 19, 2018, 01:13:54 pm
В чанелинга на Луцифер има повърхностна информация за антисвета. Казано е, че там Всичко е наопаки, тоест противоположно на това което е познато тук. Много е трудно да си го представим този свят как изобщо може да съществува. Там се цени вършенето на зло, а доброто е грях. Хаоса е идеалното положение, а реда е отклонение. Страха там играе същата роля каквато Любовта играе тук. Да убиваш, крадеш, прелюбодетелстваш са добродетели, а да поддържаш живота е грях. Егоизма или службата на себе си е висша цел а Единството и взаимопомощта са табу. Що за място е това. И какви души излизат от този свят като достигнат зрялост. Що за опит се набира от това място. Ей такива въпроси се чудя. Та на това меко казано страшно място попадат тези, дето нищо не може да ги обучи в този свят и явно имат нужда от още по-силен подтик да почнат да се променят. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on октомври 19, 2018, 05:07:22 pm
Този антисвят е пренесен частично в нашия свят и това е тъмнината тук. Нищо чудно, че огромни маси от хора се държат така все едно егоизма е нещо нормално а безусловната любов нещо чуждо и непонятно. Достатъчно е само да предположим, че тези души са живели преди това в антисвета и това обяснява всичко.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on октомври 20, 2018, 12:03:27 pm
Може и да се повторя, но мисля че е важно да се знае и напомни, че душата на нито един човек не е тъмна/зла/лоша/паднала. Душата е винаги съвършена висока вибрация на Любов/Светлина или Светлина/Любов. Тъмни могат да станат някои от жизнените потоци, които са се отделили от душата, за да изследват даден свят на по-ниско ниво. Тъмнината хем е падение, хем е и избор. Първо е падение, защото за да се въплътиш на нашата Земя трябва да понижиш вибрацията си. Падение е още защото живота в 3Д означава живот в неведение, не знаеш кой си, не знаеш защо си дошъл, не знаеш какво да правиш. Почваш все едно от нулата. От което следва възможното объркване и приемане на объркването като истина. Тоест намираш или вземаш наготово варианти на отговорите кой си, защо си тук и какво да правиш, но те не представляват истината и не водят до добри резултати. А ти вярваш силно и дълбоко, че представляват истината за теб. И живееш съобразно тези вярвания. И така някой вярва, че няма проблем да претрепе друг човек, да му открадне парите и собствеността, и така да реши своите временни проблеми. Някой вижда хубава жена, ама тя е с друг, обича друг и нашия решава, че трябва да разруши тази връзка и да привлече жената към себе си. Трети смята, че като няма Бог и няма наказания ако си достатъчно хитър и вещ то можеш да заобиколиш законите и да се от измъкнеш от капаните на общественото правосъдие. Тогава защо да не ограби цял народ като стане политик-мафиот, да си присвои някой друг милиард и заедно със семейството си да си поживеят като царе пък народа - майната му, той ще се оправи някак си.
Има безкрайно много варианти на това как човек бива подтикнат да извършва злодеяния, въпроса е, че в основата на всичко това стои невежеството. Всичките тези хора са невежи, приемайки за истина дадено объркване, без да разбират че всички отрицателни действия, които вършат имат сериозни последици за самите тях. 
Но душата им е съвършена и тя прави всичко по-силите си, за да им показва, че грешат. Човека може въобще да не слуша и да си кара както си знае, да не обръща внимание на знаците, които душата му праща. В един момент душата го оставя да си бие главата сам, само го наблюдава безпристрастно от много далеч. И тя прекъсва до минимум потока на живота му, ако човека въобще престане да се развива духовно и само зло върши. Човека почва да страда от всевъзможни тежки болести и накрая излиза от въплъщение като умира.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on октомври 20, 2018, 12:58:43 pm
Знаете ли какво прави от злото кармично събитие, това че на всеки човек е предоставено водачество, което той може да слуша. Не е като да си захвърлен в пълна тъмнина, без абсолютна никаква помощ и надежда.
Има безкрайно много материали/книги примерно/ и всякакви примери около нас от други хора, които могат да бъдат последвани, така че човек да се научи да води праведен начин на живот. Да не говорим, че всеки човек има свои ангели и водачи, има Възнесени Майстори, които го наблюдават и му желаят най-доброто през цялото време. И разбира се собствената му душа, която го направлява постоянно.
Аз все още не съм напълно сигурен дали е напълно необходимо вършенето на зло, трябва ли й на душата опита от убиването на другите хора примерно. Вътрешно ми се казва, че този опит не е нужен на душата, а на жизнения поток потопен дълбоко в илюзията. То на практика не можеш да убиеш никого, но като убиваш физическата форма причиняваш огромно страдание и отделно множеството загуби, които човека претърпява докато го убиват прекъсвайки му достъпа до този свят. Такива ситуации са много сложни и не могат да се разглеждат едностранно разбира се. Аз ги изваждам за малък пример, без да се задълбочавам сега над тях. Душата няма нужда да проумява какво се причинява на другите души, когато се извършват насилствени действия един срещу друг. Това би снижило вибрацията й, а за душата снижаването на вибрацията значи загуба на енергия. Има случаи когато човек върши толкова много зло през живота си, че изцежда енергията на цялата си душа и много малко остава над което може да се работи след това.
Та човек не може да бъде оправдан по никакъв начин за тъмните си действия. Намерението има значение, но извършеното зло винаги се разплаща по някакъв начин и всички кармични възли винаги се развързват. Бог в човека търси да изживее себе си като Любов и Светлина дори в най-тъмния черен студен безжизнен мрак на съществуването и това е положението. Това е урока, с това се изразява напредъка на душата в трето измерение. Да станеш Любов и Светлина независимо от всичко, което работи срещу теб.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on октомври 20, 2018, 02:03:32 pm
Има ли същество в мирозданието, което може да каже "не" на Бог. Само ако си толкова невеж, че да си забравил кой си можеш да си позволиш такова падение.
Бог дава всичко, абсолютно всичко на всички, няма друг който да се раздава до такава невъобразима степен. И Бог иска само едно нещо от своите скъпи деца, да извървим Неговия Велик Път на самопознанието. Как някой който знае Кой Е може дори за миг да си помисли да откаже. Невъзможно е, само в илюзията си човек прави такива глупости.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on октомври 20, 2018, 02:18:47 pm
Трябва да сме пълни невежи ако не можем да съзрем, че единственото желание на Бог, да извървим Великия Път на самопознанието/просвещението е също и наше най-дълбоко съкровено желание. Между нас и Бог няма разлика, ние винаги сме Едно. Разбираме ли, че всъщност не Бог има желание към нас, а това е нашето най-голямо желание. От това първоначално желание е породено цялото Велико Творение. Бог толкова много ни обича, че създава такова велико творение. То да послужи на собствените му деца да минат по Неговия Път и да станат един ден като Самия Него - Могъщи, Мъдри, Обичащи, Справедливи... 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on октомври 21, 2018, 07:25:22 am
Като говоря тук за тъмната страна на битието и нейните представители се старая да бъда максимално безпристрастен. Не говоря за това, защото имам някакви негативни чувства или отношение към тъмните сили или от някакво лично желание да ги изправя/променя. Моята цел с тези писания е единствено просветлението. Просветления човек не може да отрича, не може да се прави, че не вижда, не може да си затваря очите и да подминава, не може да не помага, когато има нужда от помощ. Тъмните страна е част от нас, от Единството. Те в момента не го признават и се намират в разделение и работят откровено срещу Единството. Те са като раковата болест разяждаща цялостта на човешкото тяло, като малки разсейки, които защото не са били обичани и приемани както трябва, не са получили подходящата грижа и внимание са се отцепили и сега се опитват да съборят целия организъм. Но те не знаят, че ако съборят целия организъм/което никога не би могло да им се отдаде, защото целия организъм това е нашия велик Отец Бог/ ще унищожат и самите себе си, защото без цялото и частичното става невъзможно.
Та аз пиша тук да стане ясно кое как е, кой кой е, какво да се мисли и какво може да се прави. Не критикувам, не мразя, не посочвам с пръст, не казвам кой е прав и кой е крив и не се боря с никой.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on октомври 22, 2018, 07:51:31 am
По-горе написах, че душата прекъсва жизнения поток на въплътения човек, който върши зло. Тук искам да се поправя и да напиша, че не душата прекъсва потока, защото от душата потока винаги върви към нас, но човекът който върши зло сам се изключва от живота. 7-те печата на звяра е именно това. Когато човекът тръгне по пътя на дявола, на егоизма и разделението, той сам затваря 7-те си чакри, удря си печатите на 7-те портала, през които тече Божествената енергия към него. Защото когато човек върши зло, той вече не се намира в съответствие със своята душа. Такъв човек пребивава в постоянен страх. Дори и да се прави на смел, в него има подсъзнателни страхове, които го управляват изцяло и те намаляват драстично потоците на жизнената енергия към него.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on октомври 23, 2018, 11:04:44 am
Спирам да пиша по тази тема. Ако излезе нещо по-важно, ще споделям. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 13, 2018, 09:27:05 am
Тези, които сега вършат зло, за да облагодетелстват себе си, своята клика, своето семейство, своите верни поддръжници няма да повярват, че така създават адът за себе си. Докато човек не осъзнае, че трябва да работи за цялото напълно безкористно, за прославяне, за радост и за пребъдване на целия живот и на Бога, този човек или се учи, за да се изправи или се е запътил към ада с твърдата си убеденост, че е прав за себе си.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 13, 2018, 09:33:20 am
Господ е Любов и Господ е безкрайно милостив. Но Господ е Закон и този Закон е също Любовта и Милостта. Тези, които вършат зло през живота си на хора и си мислят, че понеже Господ е милостив ще им позволи просто така без да са си го заслужили да влязат в Божието царство ще бъдат много изненадани и даже шокирани след смъртта си. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 13, 2018, 11:04:54 am
Понеже Господ е Съвършен, по този начин и Законът на Господа е съвършен и абсолютен. Никой не може да бъде спасен по милостта на Бога. Всеки се спасява, чрез това, което създава, чрез това което мисли, чувства и върши през живота си на човек.
Title: Re:Хората на злото - Милостта на Бога
Post by: velaskes on ноември 14, 2018, 08:03:00 am
Бог е безкрайно милостив, защото пътеката към Него е винаги отворена, Неговите Обятия са винаги отворени за всеки от нас. И за най-тъмното същество има изход от положението, в което се намира. Изхода обаче е самоинициатива за поемане по този път, който води натам. Това е пътя на духовното усъвършенстване и духовното просветление.
Title: Re:Хората на злото - Милостта на Бога
Post by: velaskes on ноември 14, 2018, 08:06:16 am
Бог е безкрайно милостив по още една причина, защото така както сме създадени от Него в нас има всичко необходимо да можем да поемем по пътя и да вървим към собственото Просветление.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 15, 2018, 03:35:13 pm
Адското пространство, това са долните ниски части на астралния, ментален и каузален план на 3-то измерение. Адското пространство е антисвета. Там автоматично попадат всички, за които въплъщението в 3-то измерение се е оказало още по-голямо падение от предишното им положение. Там отиват, за да срещнат по-големи трудности, които да ги предизвикат към необходимата промяна. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 15, 2018, 03:43:45 pm
Адското пространство е населено от всякакви нарушители на Божествения закон. Измежду тях има много "велики" хора от човешката история, всякакви царе, султани, принцове, емири, пълководци, генерали, президенти, министър-председатели, индустриалци, магнати, бизнесмени, мафиоти, наркобарони, сутеньори, известни личности от шоубизнеса, не само мъже, но и жени има там. Да не говорим и за престъпниците на дребно, които са извършили също по някое сериозно прегрешение. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 15, 2018, 05:39:49 pm
Основната характеристика на адското общество е, че хората там обичат да вършат зло, тоест това представлява удоволствие и влечение за тях, така е било и през последния им човешки живот.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 18, 2018, 08:17:00 am
Тази тема ще е актуална докато не се освободим от вътрешната си тъмнина/невежество. Невежеството не е само незнание, това е и волево състояние, например когато човек твърдо държи на гордостта си независимо, че тази гордост му носи само болка и нещастия. Трябва доста сериозно страдание човек да преживее, за да осъзнае своята глупава гордост.
Title: Re:Хората на злото - анатомия на страха
Post by: velaskes on ноември 23, 2018, 12:56:12 pm
Енергията на страха е енергия, която създава блокажи. Тя сковава, спира, свива и мачка, този който я допуска в себе си. Първопричината за появата на енергията на страха е създаването на илюзията за отделяне от Бога и то до такава степен, че напълно се самозабравяш кой си и допускаш илюзията на света на формата да определя кой си наистина. Не виждаш нищо друго освен формата и приемаш формата за истина. И когато наблюдаваш как формите се променят, отмират, изчезват и трансформират идва страха за себе си. Ако аз съм само формата си - тялото си, то когато тялото спре да функционира(умре) с него ще изчезна и това, което съм аз. И на практика тази вяра в отделеността от Бога, от Цялото, възприемането на себе си като материална единица в материален свят подлежаща на рециклиране е основата на всички страхове.
Страховете са огромен брой, всякакви произхождащи един от друг. И всичките предизвикват процеси водещи към едно и също нещо - невежество, отрицание, страдания, нещастия, болести и смърт на формата. Като е възможно страховете да се пренесат трайно и в отвъдния живот и тогава става още по-сложно, защото там те стават жива персонална реалност за жизнения поток.
Title: Re:Хората на злото - анатомия на страха
Post by: velaskes on ноември 23, 2018, 08:45:52 pm
Има един въпрос, "защо страхът е възможен", който е свързан с другия въпрос "защо е възможна илюзията за отделеност от Бога".
Защото експериментът на Великото Творение е пряко свързан със Светлината и Тъмнината. Светлината е всичко, което е. Тъмнината е всичко, което не е. Светлината се води истинската реалност на Любовта, а Тъмнината е илюзорна реалност на страха. Но въпреки, че Тъмнината се води илюзорна реалност, тя не е не по-малко валидна и значима реалност и съществата трябва да се съобразяват с нея, когато са в средата й. Чрез дадения свободен избор съществата неминуемо могат да попаднат в капана на Тъмнината и затова е нужно да се обучават как да се справят успешно с неистинското(лъжата, илюзията) и да излизат от капана самостоятелно, чрез собствения си свободен избор.
Трудните уроци, като тези свързани с неистинското се учат чрез директен опит. Божествения сияен ангел трябва да се прежали в името на службата си към Бога, да се въплъти като обикновен човек и да мине през този опит за колкото прераждания успее да го завърши. След завършването на опита на Тъмнината от невинния преди това ангел става възнесен майстор, който има пряк опит с най-трудното, което може да му се изпречи насреща.
Всяко истинско познание се добива чрез пряк опит и това става възможно, когато има контраст на сцената, когато освен бяло има и черно и когато от бял станеш черен и виждаш света през черната гледна точка отначало като постепенно я разширяваш и почваш да виждаш в по-широка гама от цветове, докато се върнеш обратно на бялото. Но накрая, след преминаването на опита, като гледаш през бялото виждаш всичко възможно, така както е без никакви илюзии, защото си го изстрадал всичкото възможно, с болка и сълзи.
Title: Re:Хората на злото - анатомия на страха
Post by: velaskes on ноември 24, 2018, 08:25:08 am
От горното трябва да стане ясно, че Тъмнината е просто контраст, чиято цел е да се създаде степен на илюзорност, за да може да се осъществи много важно обучение на Божествения ангел.
Тъмнината не е зло в същността си. Злото идва от крайностите, в които Божествения ангел си позволява да навлиза по време на обучението си, защото решава да не спазва дадената му инструкция(десетте Божи заповеди) как се живее праведно в дуалността. Прекрачването на допустимите граници води до пълно потапяне в илюзията - изгубване на на себе си, на спомена за връзката с Бога и превръщането в обикновен смъртен. И оттам идва страха за себе си, който обхваща на множество нива човека и почва да го свива и мачка. Страха го предизвиква да продължава да нарушава Божествените заповеди и да се потапя още по-надълбоко в собствената си бъркотия и лъжа. И човека навлиза в опита на Дявола и довежда постепенно и сигурно Адът за себе си. Така стават нещата, напълно закономерно в Света на Бога.
 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 24, 2018, 08:57:07 am
Който не знае какво представлява Адът може да види остатъците от света, в който живеем. През последните около 5000 години Драконовата империя с множеството си слуги на по-ниски нива модифицират съзнанието на човечеството и така чрез въплътените хора и чрез въплътените души от собствената си йерархия са успели частично да проявят адът на Земята. И адът е завладял Земята, всичко навсякъде е обримчено в лъжи и измами, а в основата на обществата стоят безчет мерзки деяния, върху които е създадено всичко.
Но всичко това е вече към края си. Адът ще бъдат преобразуван обратно в Божествен Рай чрез милионите въплътени най-светли същества. Дяволите ще си отидат в своята дупка на ада, заедно с новосъздадените си поддръжници, подтисници на живота.
Title: Re:Хората на злото - анатомия на страха
Post by: velaskes on ноември 25, 2018, 10:41:45 am
Физиологично страха предизвиква моментално смразяване на кръвта, спиране на дъха и блокаж на движението. Затова се казва че страха е състояние на свиване. Това е стресово състояние, на напрежение, при което нервите се изострят. След това сърцето забива по-учестено, опитва да излезе от стреса като разпределени напрежението чрез кръвта, разнасяйки равномерно енергията Чи до всяка една клетка, така че обменът да продължи.
Ако човек изпита по някаква причина силен страх и може да се осъзнае в същия момент за това, трябва да диша дълбоко няколко пъти докато се успокои, така отровата от страха, ще се разсее и разтвори в еликсира на живота - Чи.     
Title: Re:Хората на злото - анатомия на страха
Post by: velaskes on ноември 25, 2018, 10:50:45 am
Ако имаме реална опасност, моменталната реакция, която произвежда страхът е полезна за индивида. В този случай вместо свиване, става разширяване. Тоест вид освобождаване. Пак има стрес и напрежение, но те биват освободени, чрез подвижността на физическата реакция. Или побягваш и се спасяваш или се изправяш срещу опасността с цел справяне с нея. Според случая и възможностите. Когато опасността е истинска действаш инстинктивно и разрешаваш създалата се ситуация. Проблема идва, когато опасността е въображаема, тогава се задейства инстинкта пасивно и страха кара човек да върши несвойствени и ирационални за него неща.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 25, 2018, 06:28:19 pm
Защо се разкрива всичко това, защо идва цялата тази нова информация всеки ден.
Защото идва края на този свят, такъв какъвто го познаваме. Дуалността и илюзията ще се споминат много скоро. Няма да остане нищо скрито и покрито. Всяка крупна лъжа и всяка колосална измама ще бъдат осветени и всички подмолни нарушители, проводници на лъжата, на насилието, на манипулацията ще бъдат уличени недвусмислено и извадени на най-ярката светлина, и ще отговарят за деянията си и за престъпленията срещу човечеството, срещу държавите си и срещу народите си.
Title: Re:Хората на злото - за Дявола
Post by: velaskes on декември 14, 2018, 08:17:36 am
Опознай дявола, за да можеш да се отречеш напълно от него!
 
Дявола е господаря(принцът) на този свят, всичко от най-малкото до най-голямото е завладяно от негативното му влияние. Дявола живее в хората и чрез хората, чрез низките вибрации, които хората произвеждат. Дявола е мощна негативна енергия създадена от хората, които се въплъщават в този свят от памтивека. Неговото изпитание е най-трудното за човека, защото той не се съобразява с нищо, той лъже и мами за абсолютно всичко. За него няма значение изобщо човешкия живот, свободния избор, добруването на човека. За него от значение е да Яде, да поглъща тъмна енергия, да се радва и да пирува върху страданието на хората. Той е като бездънна яма, като стомах, който няма насищане. Той е този който живее във всичките тези хора, които създават хаос във всичко около нас, които безочливо експлоатират масите, които насъскват брат и сестра към противоречия, конфликти и войни. Дявола в човека е символа на разделението. Дявола не е наш приятел, но и не е наш враг. Той е просто един глупак и мързеливец, който не знае какво върши. Той няма нужда от нашето съжаление, нито от нашето състрадание. Неговата песен е изпята, когато всичките шансове, които са му дадени да се поправи са отхвърлени. Човек не може да се бори срещу него. Човек може единствено да се промени, да издигне собствената вибрация, собствените вярвания, мисли, чувства и действия и така да се отдели от домейна на влияние на дявола. Не мразете дявола, разберете го такъв какъвто е и му кажете "Не, благодаря", винаги когато идва да ви изкушава. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 14, 2018, 10:26:40 am
Най-характерното, по което може да познаете, че дявола е възседнал даден човек са делата на човека, това което той върши в света. Също и това, което той говори, което е негативно и противно. Той злослови по адреса на другите, той е вечно недоволен, все обвинява някой за собственото си положение, все трябва да се бори срещу някой друг. Човека обладан от принца на мрака се намира в постоянно страдание и неговия господар пирува и танцува върху страданието му и работи за овековечаване на страданието в този човек. Дявола ако има начин ще предизвика тотален мор в света, масова смърт, това за него е най-сладкото от всичко, това е мечтата му, да види всички хора поставени на колене, да страдат, да плачат, да проклинат, да се отказват от Бога, да живеят в пълно объркване постоянно. Това натуралистично разкриване, което правя сега на Дявола е необходимо за всеобщото очистване от неговите пипала, които се простират във всяка една сфера на социумите в света.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 14, 2018, 12:24:43 pm
Човека обладан от принца на мрака умее да се прикрива, затова по делата най-лесно може да бъде познат. Думите си той подбира много добре, когато говори публично. Всичко, което излиза от устата му спокойно може да се приема за чиста лъжа. Мислите и вярванията си той пази само за себе си или споделя само с най-верните си слуги. Затова този свят е неговото място, защото в този тримерен свят той може да се прикрива и да се преструва на такъв какъвто не е в същността си. Тоест да живее в сянка, да твори в сянка, да придвижва делата си чрез лъжа и измама и да представя нещата все едно са най-висше благо, а себе си да тиражира като най-светъл и непорочен ангел.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 14, 2018, 12:33:45 pm
Обаче чрез напредъка на възнесението няма да остане една сянка в този свят и едно място, където някой може да се скрие. Всеки човек ще бъде напълно прозрачен за другия. Още като видиш другия човек ще знаеш кой е, какво мисли, в какво вярва и защо върши каквото върши. Затова силите на злото дават отпор през последните години от своето царуване. Да бъдат разкрити е техния най-голям страх, защото когато бъдат разкрити няма да могат повече да вършат подмолните си жестоки деяния и ще бъдат поставени там, където заслужават да бъдат - в подножието на социалната пирамида или направо изритани извън царството на този свят.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 15, 2018, 08:54:56 am
Всеки човек показва кой е той към този момент чрез това което върши. И деянията могат да се прикриват, но в крайна сметка ако се проследят като прогресия или като завършен краен ефект се разкрива кой какъв е и какви са били намеренията му.
Тарикатите които носят дявола в себе си в днешно време са станали толкова нагли и толкова несъобразителни, че даже са изгубили способността си да се прикриват добре. Тяхното зло се обръща обратно върху тях. Лъжите им са толкова много, че самите те почват да си вярват и да се оплитат в тях и така правят грешки, и се издават. Човек не може да се прикрива напълно, когато лъжите му са безбройни, все някъде прави грешки. Той често използва и зависи от много други хора, които са замесени по някакъв начин в делата му и те могат да го заподозрат и да го издадат. А в днешно време това обезателно се случва, защото всичко, което е скрито трябва да бъде изнесено наяве и престъпниците, които манипулират цели държави и които заговорничат, за да експлоатират целия свят ще бъдат разкрити и ще си понесат последствията не само от човешкото правосъдие, но и в отвъдния живот, където Божествения закон не подминава никой и кой каквото е вършел му се връща по същия начин и в същата форма. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 17, 2018, 11:55:15 am
Аз не съм срещу Дявола, аз не мразя Дявола и не му желая и едно зло. Аз му желая цялата възможна любов и да се осъзнае и той един ден, защото няма по-голямо щастие от това да пребиваваш в Истината и Блаженството на Бога.
Това, което не приемам за себе си като истина са неговите деяния в света. Аз ги разбирам неговите деяния в света и защо ги върши, но когато ми се предлагат на мен като избор тогава казвам само "Не, благодаря!".
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 21, 2018, 08:12:03 am
Всеки ако знаеше какви ги е вършил през миналите си животи може да се отврати от тези части на себе си.  Който казва, че е свят човек само претендира и идея си няма какво говори.
Всеки човек е паднал ангел, който е пожелал да разбере какво нещо е разделението от Бога. Голяма част от хората сме на тази Земя от стотици хиляди години най-малко. Много вече сме навъртели по стотици животи и сме били какви ли не хора, преживяли сме цялата гама от всичко възможно, което може да предложи човешкия живот, безкрайни форми на страдания и лишения и безкрайни форми на власт и богатства. Минали сме през ада, слушали сме дявола в себе си и сме вършели отвратителните му деяния.
Това не ни се дава все още да го знаем, защото много хора не биха могли да го понесат и едва сега изграждат някаква светла част в себе си, която е още крехка и ранима.
Но времето е дошло за разкрития и всички ще стане ясно много скоро.
Но виждате ли, Бог е Велик, защото позволява да минем през тези опитности и продължава да ни обича и да ни дава шансове да се променим, ако изберем това. Господ винаги дава избор към доброто. И този който избере да се завърне към доброто ще има възможността да създаде вечността в себе си. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 25, 2018, 08:08:09 am
Ето какво става с едни от най-големите злодеи-егоцентрици, когато напуснат физическата си обвивка.

"Жизнения поток на Сталин е в процес на обработка, в последният етап, преди той да бъде отнесен към Съда на Свещения Огън и да посрещне посвещението, което може да доведе до втората му смърт, освен ако жизнепотокът не пожелае да се покае. Все още има някои възнесени същества, които работят с този жизнен поток, за да видят дали той може да бъде доведен до точката, че да е готов да погледне на своето минало и последствията от неговия избор" - пояснено от Ел Мория чрез Ким Майкълс.


 "След смъртта на физическото му тяло, жизнепотокът на Адолф Хитлер наистина бе отнесен на небето. Обаче, този жизнепоток е отнесен до ниво на духовния свят, наречен Съд на Свещения Огън. Това е мястото, където жизнените потоци получават своя окончателен съд. Окончателният съд е последната възможност да се коленичи пред Божията реалност.
Този съд се прилага само за жизнепотоци, които последователно се отричат от Бога в себе си и от Бога в другите и които се бунтуват срещу това положение в продължение на многобройните си животи. На жизнепотокът се дава много ясен преглед на неговия бунт срещу Бога и след това му се дава последна възможност да се преклони и да започне духовния път, който го води обратно към Бога.
Ако жизнепотокът откаже да се преклони, той бива изтрит чрез свещения огън. Това е, което Книгата Откровение нарича огненото езеро. Жизнепотокът на Адолф Хитлер наистина отказа да коленичи и бе изтрит в свещения огън. Следователно жизнепотокът, който е бил Адолф Хитлер в последното му въплъщение на земята, вече не съществува. Предполагам, че това не е точно тълкуването, което повечето хора биха измислили, след като са прочели твърдението, че Хитлер е отишъл на небето." - пояснено от Исус чрез Ким Майкълс.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on януари 06, 2019, 12:05:57 pm
Северна Корея - пъкълът. Там си имат един бог, който сменят от 70 години по родствена линия. Този пъкъл има един вожд, който е издигнат в култ на живо божество, чрез тотално промиване на мозъците на цялото население. Там всичко, което можеш да видиш, да чуеш и да прочетеш е колко велик е нашия вожд. Комунизмът е отишъл в огромна крайност съсредоточена в тотален култ към една личност. Големия вожд е като малко дете, което е ревниво и жестоко. То жадува за абсолютна власт и я постига чрез насаждане на лъжа и силен страх по всички социални нива на своите поданици. Такъв небивал режим е пример, как една душа може да жадува за пълен контрол и да потиска десетки милиони други души до нечувани страдания и мъчителна смърт, само и само да изживее своето сляпо величие като лидер с абсолютен контрол. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on февруари 23, 2019, 08:44:31 am
Седемте смъртни гряха. Това са вътрешни състояния на съзнанието, които подтикват хората да нарушават законите на Твореца. Тези вътрешни състояния се създават в хората от всички форми на нуждата и липсата в материалния свят. Самите смъртни грехове създават още повече нужда и липса в света и се получава затворен кръг и черна дупка и всички, които се поддават падат вътре и е много трудно да се излезе. Човек, който се е поддал на такива състояния на съзнанието става остров на разделението и егоизма. Той става проповедник и творец на егоизма в света. 
Наречени са смъртни тези грехове, защото ако се следват продължително водят до смърт на душата, не само на плътта. Грях означава грешка или отклонение. Дадено ни е познание как да не правим такива грешки, но все пак избираме да ги правим. Поддавайки се на  масовите тенденции и на императива на създадените липси в обществата, забравили истинската си същност.
Сега е времето да изправим всичко грешно, което сме сътворили. Знаете ли, че почти цялото материално и духовно творчество на хората за хиляди години е подчинено на нуждата и липсата и е създадено под гнет и насилие над душата. Почти всички материални блага, които виждаме около нас са били измислени от хората за облекчаване на най-различни материални и духовни нужди.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on март 11, 2019, 07:47:45 am
В този свят пребиваването ни трябва да е временно. Тук ако се застояваме забравяме изцяло истинската си същност. Злото като явление в този свят е величина от насъщна необходимост за пробуждането на хората, за да не се застояваме дълго на едно място. Ако нямаше нещо, което да е срещу нас в този свят не бихме имали и грам мотивация да се развиваме и да се измъкнем от илюзиите си. Злото е остенът, който ни пошляпва по дебелите гърбини да се размърдаме и да продължаваме да вървим напред по пътя на живота. Без злото в този свят няма да има движение и развитие. След като се размърдаме, след като се разбудим от вековните си дрямки и инертност злото ще си е изпълнило предназначението. Оттук нататък следва да се очистим от всяка следа, която е оставило злото в нас и да продължим с усвоения си урок към следващия свят.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on март 11, 2019, 07:52:33 am
Затова злото е позволено да се разгръща в този свят. И затова злото е Учител, както никой друг учител. И затова, когато сме готови да осъзнаем тези неща в нас ще се оформи дълбока благодарност към тъмните сили, за това, че индиректно са ни помогнали да осъзнаем своите илюзии оформени в хилядолетното пребиваване в този свят.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on март 11, 2019, 01:19:27 pm
Някой ако се чуди как може да благодари на тъмните сили за трудните уроци. Благодари се само на Господа - и за приятното и за неприятното в живота. Защото Господа може да чуе всяка благодарност отправена от всекиго и защото Господа вижда ясно цялостното положение на всеки човек отвъд всички условности.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on април 04, 2019, 06:54:03 pm
Стигнах до едни заключения, които може и да не са верни, но ще ги споделя.

Няма паралелна вселена, където всичко е обърнато с главата надолу, т.нар. анти-свят. Няма такова царство, където злото да се разгръща и да процъфтява а доброто да се потиска изцяло. Тъмнината не балансира Светлината, няма нищо подобно. Светлината няма нужда от корективи. Всичко е само Светлина, всичко е само Господ. Тъмнината е феномен на далечното 3-то измерение, където Светлината достига по-трудно и където съществата, които решават да се спуснат почват да забравят кои са.

Няма сценарий, в който на тъмните сили им се разминава всичкото зло, което са сторили в света, докато са били начело в обществата и са вземали решения срещу всички, решавайки и направлявайки съдбите на цели народи. Божествената справедливост е абсолютна и въздава на всеки точно каквото си е заслужил. Няма вариант, в който човек, който е станал дявол докато се въплътил да се върне на другия свят като златен ангел. Всичките хора, които са въплътили дявола стават след смъртта си най-низшето създание, което е възможно.

Въпросното зануляване няма да ги върне тези дяволи в абсолютното състояние на сингулярност, а точно обратното ще им отнеме абсолютно всичко, което ги прави разумни същества. И точно това се нарича втора смърт. Зануляването изтрива всичката памет и премахва всичката интелигентност, която е трупана през милиони години чрез множество въплъщения. И ставаш най-нисшата форма на живот, без памет, без ум, без само-съзнателност и цикъла на духовната еволюция се рестартира, всичко започва от самото начало, от нулата.

Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on април 05, 2019, 09:22:26 am
Черната дупка се образува от колективната групова енергия на падналите същества на дадено място, които са отвъд всяка възможност за спасяване. Тяхната плътност става толкова голяма от тяхното свиване и сгъстяване в резултат на злото, което са отгледали в душата си чрез множество мерзки деяния.
Адът на някакъв етап се превръща в черна дупка, която прилича на огромна фуния и засмуква всички, които енергетически се привличат в нея. В края на фунията има точка на сингулярност и когато падналата душа се засмуче от тази точка бива занулявана напълно. От другата страна излиза чиста бяла енергия, от която Боговете Творци създават нови души, които пускат наново в цикъл на еволюция в Божественото Мироздание. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on април 05, 2019, 01:04:47 pm
Та затова тъмните сили дават последен отпор, защото времето им е преброено. Това, което ги чака е неизбежно. Такива са правилата на играта. Или играеш по правилата(за които си се съгласил преди да започнеш тази игра) или излизаш от играта през задния вход като губиш всичко. Играта на Твореца е абсолютна и неумолима. Това не е някаква обикновена игра. Това е игра на Боговете. Който премине всички ешелони на тази изключителна игра става самия Творец. А който се издъни(и то след като му се дават множество шансове) в крайна сметка се самоунищожава.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on май 31, 2019, 07:09:48 am
В днешното послание на Отец Абсолют чрез Марта се потвърждава, че действително фрагментациите на дадена душа, които са създавали зло в света докато са били въплътени, след смъртта си ако не се разкайват искрено отиват в лавата на Земята(огненото езеро) за унищожение и прекалибровка. Това е т.нар. втора смърт, за която говори Ким Майкълс. След нея фрагментацията на душата губи целия натрупан опит от всички въплъщения, тоест губи себе си, губи всичко, умира, изчезва завинаги. Енергията на тази фрагментация се връща обратно към Цялото - Светия Дух в най-чистата си преработена форма.
Освен това трябва да се уточни за тарикатите, които си мислят, че може лъжовно да се разкаят след смъртта си, за да избегнат огненото езеро - това е невъзможно. В отвъдното всеки е напълно прозрачен за другите. Ако не се разкайваш искрено това се забелязва на мига от всички. Не може да се излъже Духа. Тези, които се разкайват искрено получават нов шанс за еволюция на собствената фрагментация. Останалите отиват за преработка. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on май 31, 2019, 08:26:00 am
Какво значи да се разкаеш искрено за всичкото зло, което си вършил докато си бил във въплъщение?

Това значи, че ще приемеш следващото въплъщение, което ще ти бъде подготвено специално, за да може да се освободиш от натрупаната карма, когато си творил зло. Чрез разкаянието ти се съгласяваш да се спуснеш отново във въплъщение в един нов живот, който най-вероятно ще бъде много труден и сложен, но пък ще имаш шанса да се освободиш от предишните грехове. Понякога за такива цели един живот на изкупление не стига и човек трябва да направи няколко най-различни поредни трудни въплъщения. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on юни 20, 2019, 10:44:10 pm
Групата на Луцифер, които се въплъщават на Земята представлява онези тайни древни фамилии, които имат цялата власт и средства и управляват света напълно анонимно и задкулисно за продължителността на тъмния период от 26 000 години. Това са едни и същи души, които се въплъщават поколение след поколение в една и съща група от сродени семейства. Тези души са били от 6-та плътност преди да се съгласят да паднат в 3-то измерение и да свършат работата по създаването на света на свободния избор. Който следи какво пиша знае, че свободния избор може да съществува само там където има объркване и забрава. Тази групичка от души е изиграла главната роля по постигането на всичко необходимо в нашия свят, така че да стане възможно да се появи опцията на объркването и забравата. Това представлява саможертвата на архангел Луцифер, което е познато като неговото падение. Една част от него се фрагментира на тези души, които падат в дуалността и създават постепенно адът на Земята. Тези души са сключили споразумение с Безкрайния Творец да изиграят тези роли на злодеи, за да може друга част от божествени души да премине през опита на дуалността. Според това споразумение групичката на Луцифер след завършването на задачата си, която вече е към края си, ще се възнесе в 4-та плътност, но не тази, в която божествените души ще се възнасят а в противоположната негативна такава. Тези души ще се възнесат на 4Д планета в анти-вселената, където живота за тях ще бъде много труден, понеже трябва да изплатят всичката карма, която са причинили на всичките хора, които са се прераждали на Земята през епохата на тъмния период. След като изплатят кармата ще могат да се върнат в 6-та плътност и дори ще имат шанса да се издигнат в 7-ма.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on юни 21, 2019, 07:53:54 am
За да се състои въпросното негативно възнесение на групата на Луцифер трябва да се задържат над 90% в служба на себе си, тоест под 10% в служба на другия. За сравнение божествените души, за да се възнесем трябва да сме постигнали минимум 51% служба към другия, а службата към себе си не е толкова важна, тя не е условие за възнасянето.
От това се разбира, че за да изпълнят контракта си групата на Луцифер трябва да работят изключително само за себе си и за своите семейства и да продължават да творят разделение и поквара в нашия свят. А божествените души трябва в тези покварени трудни условия да съумяваме постоянно да се държим на ниво и да бъдем винаги в услуга на другите хора. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on юни 23, 2019, 08:49:20 am
Защо е толкова важно групата на Луцифер да успее да постигне заветните 95% служба на себе си? Защото ако не го постигнат ще останат в трето измерение за още 26 000 години и ще затънат в още по-голяма карма, която ще трябва да се изплаща или ще трябва да се обърнат към светлината, което в момента не е тяхната специализация. А като минат в 4-та негативна плътност ще имат възможност в много труден свят да изчистят цялата си карма за относително кратко време(в сравнение с чистенето на карма в трето измерение) и да се върнат в 6-та плътност, където принадлежат преди да поемат договора за създаване на свободен избор за Земята.
По същия начин всички хора, които са близко до собственото си възнесение и съвсем малко им остава трябва да използват времето, което имат като човеци и да правят добро на другите, за да не пропилеят всичко свършено досега и да трябва да минават през още един грамаден цикъл от превъплъщения в трето измерение. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on юли 01, 2019, 07:49:01 am
В далечните древни времена, когато се е установявала с пълна сила тъмната епоха хората пропаднали до пълна забрава на истинската си същност. Вярата в Бога е била много силна, но изобщо не е било ясно какво е Бога. Под Бог са разбирали природните сили, които са били на пътя на личното и племенно оцеляване и благополучие. Древните самозабравили се хора са придавали дуални характеристики на Бога(или Боговете) и на практика чрез службите и жертвоприношенията не са почитали истинския Бог, а демоните и дяволите, които са изисквали от тях жертви и раздор, тоест да произвеждат страдание, тъмна енергия. Подобни вярвания са съпътствали всяка общоустановена вяра и религия чак до наши дни. До наши дни хората се обръщат към Бог по същите причини, поради които древните са се молили и са правили ритуали. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on септември 02, 2019, 08:23:28 am
В публикувания днес чанелинг на Луцифер чрез Михаил О. се разказва за въстанието на Луцифер срещу Безкрайния Творец и до какво го довежда това начинание. Разказва и за текущото му положение как живее наполовина в мрак и наполовина в Светлина, в т.нар. от него среден път.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on септември 02, 2019, 07:51:06 pm
Ето сбит преразказ на чанелинга за въстанието на Луцифер. Причината за въстанието е, че в съзнанието му като архангел се е оформила идеята, че начина на устройство на висшите сфери на Бога може и да е по-добро. И понеже му е даден голям енергиен потенциал решава, че може да измести Твореца от мястото Му и да направи световете така както той ги вижда. Разбира се при първия опит за това Архангел Михаил му се противопоставя много решително и категорично. Притичат му се на помощ от всички краища на Вселената още от светлите сили и въстанието е потушено. Много души загиват, особено от страната на Луцифер. Накрая се намесва и Твореца, като създава най-различни портали и измерения и слага велики същества на светлината да пазят порталите. Луцифер пада директно в ада заедно с всичките свои заговорници. Те от своя страна го обвиняват и нападат, че ги е завлякъл със себе си и той се бори с нападките на големите демони, даже някои убива в яростта си. Много дълго време прекарва в ада, усамотява се без да иска да се вижда и да говори с никого. И сякаш от ада няма никакъв изход и отчаянието там е голямо. Започва да се разкайва и да моли Твореца за прошка. На някакъв етап молбата му е чута и удовлетворена и успява да излезе от ада. Сега казва, че наполовина е в тъмнината и наполовина в светлината като следва средния път между двете.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on септември 02, 2019, 09:16:04 pm
Моя коментар по повод това въстание. Истината е, че Безкрайния Творец наистина е помислил за абсолютно всичко и световете са устроени по съвършен начин. Това, че един ангел е сметнал, че не е така и си е позволил не само да критикува, но и да понечи да промени установеното съвършенство е голяма глупост. Не знам каква друга по-мека дума да използвам. Сигурно нещата е трябвало да се случат така и Безкрайния Творец е предвидил разкриването на такъв потенциал. Глупост е също да допуснеш, че би могъл да изместиш най-Великия във Вселената. И като казвам най-Великия аз го казвам, защото това е точно така. Никой не може да се изправи срещу Твореца и да победи, никой не може да бъде равен по възможности на Твореца. Това е положението. Който си мисли че може да бъде равен е най-големия глупак. На всички сега се говори - вие сте богове, бого-човеци, но това не значи, че сме равни на Единствения и че имаме Неговите възможности и способности. И това го казвам с най-голямата си почит и любов към нашия Отец, защото вярвам, че е така. Ние сме като малки бебета в сравнение с нашия Отец, с Неговия опит, с Неговите възможности. Даже в забравата си ние тука сме като едни нищожества ако наистина искаме да правим сравнения с Отеца. Как едно нищожество може да се сравнява с най-великия. Не можеш и няма нужда, защото от нищожество се започва и учението е дълго и трудно, но ако сме добри схватливи ученици може малко да се доближим някой ден до способностите на нашия Отец. Но пак повтарям, дори и най-великите Синове на Отеца никога не могат да задминат Отеца и това е така установено, като предпазна мярка. Отеца е гаранцията, че приключението на живота ще бъде съвършено преминато от край до край без непредвидени и неприятни изненади.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on септември 03, 2019, 06:45:56 am
Искам да добавя, че според мен Безкрайния Творец по принцип не се намесва в своето творение, понеже то е създадено съвършено. Но както се вижда има случаи, когато нещо като това с Луцифер може да стане и принуждава дори самия Творец да се намеси и да коригира елементи в своето творение. Когато Твореца се намесва това е огромна крайност, нещо изключително рядко, някаква голяма беля се е случила. Когато Твореца се намесва, за да предотврати пагубни последствия в огромни размери създадени от глупостта на един от своите Синове имайте предвид, че тази намеса е наистина много сериозна, направо реда във всички светове се променя кардинално. Виждате, че сега всичко е разделено на измерения и плътности, душите трябва да преминават през големи страдания и много трудни уроци, трябва постепенно да се издигат изкачвайки спираловидната стълбица на еволюцията та никога повече да не стават такива грешки от страна на някой от Синовете, които са били допуснати близо до нашия Създател.

Колкото до Арх. Михаил, той е верен на 100% син на Отеца, такава е неговата роля и е създаден именно да коригира тъмните проявления, така че да не се разпространяват там, където не им е мястото. И той си върши работата най-прилежно и уверено.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on септември 13, 2019, 10:44:05 pm
По-нагоре в тази тема бях написал, че няма анти-вселена, няма и отрицателни измерения. Това е антитеза на онова, което пише в чанелинга на Луцифер. Всички хора, които работят за тъмната страна отиват на едно единствено място - в ада. Всичко, което им се обещава от демоничните създания са лъжи. Това голямо заблуждение е част от изпитанията на трето измерение, на които душите трябва да бъдат подложени и да покажат дух, характер и издръжливост, и онези частици от души, които се поддават и след това се отдават на вършене на зло в особено големи размери след края на физическия живот отиват директно в ада. А ако идват оттам и им е даден шанс да се поправят, а вместо това са създали още повече зло тези фрагментации на души минават през втора смърт и завинаги изчезват от мирозданието на Твореца.
Играта на душите е безмилостна за тези, които се поддават на злото. Само тези, които надушат интуитивно правилния път обратно към Твореца успяват да минат напред. Всички други, които падат надолу и не могат да излязат оттам се само-зануляват. Това е положението. Правете си сметките. Сега е времето на голямото разделение. Едни отиват нагоре, други ще паднат надолу, а трети ще станат ресурс от първоматерия за създаване на нови души.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on септември 14, 2019, 08:15:14 am
Отрицателните измерения и анти-вселената не са нищо повече от самия ад, а адът е долните части на астралния свят. Астралния свят е огромен, на практика безкраен, затова е лесно да се каже, че има допълнителни измерения в него и демоните могат да си правят колкото си щат анти-вселени и всякакви подобни измишльотини.
От това е лесно да се разбере защо в адът всичко е обърнато на обратно, понеже това е същността на злото. Обръщане на всичкото добро на Твореца на обратно. И понеже адът е проникнал в тримерността на текущия свят то обръщането на обратно на всички ценности на Господа е създадено в пълна сила на всички нива на социален живот.

По-нагоре говорих за частиците на Луцифер, които са въплътени като хора и които са сътворили адът на Земята за дадения тъмен период от 26 000 години. Това разбира се е станало със съучастието на всички хора през всички времена, които са се прераждали на планетата. Но инициаторите, които дърпат конците най-отгоре са именно тези тайни групички от хора, които се наричат частици на Луцифер. Те са своеобразен култ на смъртта или сатанистки култ, където се обожествява всичко свързано със смъртта, разрушението, страданието, мъчението, насилието, разврата, войната, противопоставянето, лъжата, егоизма, коварството, недоимъка и т.н.   
Тези създания ще ги нарека, защото е обидно за човешката раса да бъдат наричани хора, с лека ръка в пълно съзнание и преднамерено инициират и изпълняват всевъзможни заговори срещу човечеството, които често се изразяват като масови войни, глобални икономически кризи и разделение между народите. Тези създания без капка милост и състрадание оркестрират избиването на милиони хора ей така все едно нищо не е станало.
Мислите ли, че за такива хора-създания има опрощение и има път обратно към святостта? Аз не мисля така. Всичките подобни изроди отиват директно към зануляване и превръщане в първоматерия. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on септември 14, 2019, 07:49:44 pm
Когато човек се поддава на злото, това означава, че при някакви стечения на обстоятелствата този човек не издържа на дадените му изпитания, чиято цел е да го направят по-силен вътрешно. Вършеното на зло е най-голямата слабост, която съществува. Това е да използваш всичко божествено, което ти е раздадено от Господа с пълни шепи не за целта - да намериш себе си като Любов и Светлина, а за точно обратното.
Какво мислите става с отклоненията в дадена система. Те или се поправят или се прекращават. Защото ако останат да съществуват като отклонения, те евентуално ще съборят системата. Та затова Творението на Господа е перфектно, защото за всичко е помислено предварително и нещата стават в голяма степен автоматично. Дори и най-големия ум не е по-голям от този на Господа. И най-големия програмист не може да програмира на нивото на Бога. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on септември 16, 2019, 08:20:18 am
Тези, които през човешкия си живот толкова отдадено почитат всичко свързано със смъртта до такава степен, че си играят със съдбите на милиони за свое удоволствие и собствена полза, след края на живота си ще получат истинска втора смърт и това ще е тяхната награда. Каквото даваш, такова се въздава и на теб. И магията на тази реалност е, че те сами правят всичко на себе си. Няма някой друг, който да им причини това. Те сами ще се вкарат в процес на втора смърт. Сами ще влезнат в черната дупка, сами ще станат такава черна дупка, от необузданост на собствените страсти.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on септември 17, 2019, 08:30:06 am
Как знам толкова за тъмната страна? Много хора пренебрегват това, сякаш не могат да мислят за това, или е твърде болезнено само като се сетят или самата мисъл поражда неверие и си казват, няма зло, няма тъмна страна, това са измишльотини.

Но аз съм бил там и аз мога да се пренасям там и това изобщо не ме засяга. Мога да бъда и в ада и в рая, и вибрацията ми винаги да стои постоянна. Не винаги е било така, но вече е така. Виждам, че хората в ада страдат много, разбирам ги, виждам защо страдат, но невинаги може да им се помогне. Понякога най-добрата помощ за тях е да бъдат оставени на своите страсти, да си блъскат главите, докато им дойде прозрение, че така повече не може да се живее. А някои дето толкова надълбоко са се забили, тях не може даже да ги доближиш, толкова черна агресия излъчват, други са в своя свят на апатия и отхвърляне. Всякакви ги има. Има и кой да ги наблюдава и при първи признаци на желание за промяна има кой да ги насърчи и да им помогне. Така че не се безпокойте за хората в ада ни най-малко. Онези, които отиват към втора смърт, и на тях се опитва да се помогне, прави се всичко възможно. Защото всяка душа е ценна за Господа, но понякога нищо повече не може да се направи за някои.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on септември 17, 2019, 09:23:32 am
Когато се поставяш в позиция и роля да вредиш на милиони кармата, която се трупа е колосална. Тези всичките политици и заговорници, дето се стремят към властта заради едното лично облагодетелстване ако знаеха какво си причиняват на енергийно ниво щяха да бягат уплашени много надалеч, като дявол от тамян. Но точно защото не знаят и защото си имат собствени вярвания по тези въпроси това им позволява да вършат каквото вършат без да съзират последствията. Те си мислят, че всичко ще им се размине, че няма да бъдат наказани, докато могат да се измъкват. Но от енергията на Духа никой не може да избяга. От собствените дела никой не може да избяга, от начина по който моделираш енергията не може да се избяга, тя се връща обратно към теб с цялата сила и сериозност, която самия ти си влагал докато си вършил каквото си вършил. И това е така, защото ние всички сме Едно и каквото правим на брата и сестрата го правим на самия себе си. И каквото правим на самия себе си, го правим и на брата и сестрата. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on септември 23, 2019, 09:39:41 am
Михаил О. публикува днес чанелинга с Архангел Михаил за битката му с Луцифер. Ето най-общ преразказ и анализ от моя страна.

Архангел Михаил казва, "Обичайте Луцифер, но не приемайте неговата истина". Обичайте го, защото само Любовта може да помогне на душата, която се намира в тъмнина да се измъкне оттам. Не приемайте всичко, което говори, защото той се намира между двата свята, не е напълно в Светлината и не е напълно признат архангел, че да носи само светла информация. Понеже да си Архангел значи да живееш напълно в Светлина, а не както него в някакво средно положение.
Неговото положение е подобно на нас хората и ние живеем между двата свята, в полу-светлина/полу-мрак. 

След това говори за самата битка. Ключовото в нея е че тъмните същества са много емоционални и това изцежда силите им като се сражават. В слепите си емоции на омраза и ярост лесно се объркват и попадат в клопките на ангелите. Някои от по-обиграните демони действат по-спокойно в такива битки и са по-трудни за излавяне, но понеже вътре в тях бушуват някакви тъмни емоции с известно майсторство ангелите могат да ги провокират и онези да излязат от спокойствие и да направят ключови грешки. И така ги излавят. Като ги заловят ги държат в плен и им показват чудесата на Любовта и Светлината и онези ако се заинтересуват искрено могат да си сменят поляризацията и да минат на страната на светлите сили. Такова облъчване обаче не може да стане насила, другата страна трябва да прояви желание да се промени. Ако няма такова желание ги връщат в енергийните реалности, където ще им е най-добре да живеят.

Самите легиони на арх. Михаил дори и в битка са напълно спокойни и обичащи. Битката за тях е като поредната медитация. Всичко става като хармоничен танц. И както се досещате ангелите не убиват демоните в такива битки, а ги излавят и поставят в енергийни затвори, общуват с тях и ако не се поддават ги пренасят обратно където им е мястото.
А демоните сами се разбиват на части и унищожават като влизат в такива битки, чрез отдаване до крайност на необузданите си емоции.


Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on септември 23, 2019, 09:49:46 am
Тази битка е станала веднъж и тогава не е имало бариери между измеренията. Сега такава битка е невъзможна по простата причина, че всеки е затворен в енергийната реалност, която носи в Сърцето си. Демоните са затворени в ада и оттам няма измъкване преди да променят Любовта, която носят в сърцата си. Ангелите се намират в Рая и демоните не могат да се доберат до тях, че да правят битки с тях. От своя страна ангелите могат да се спущат надолу и дори да наблюдават какво става в ада без адските жители да осъзнават тяхното присъствие. По този начин ангелите наблюдават промените, които стават с душите в ада и тези, които проявяват истински интерес към поправяне се подпомагат да си дигнат вибрацията и да излезнат оттам. Като излязат им се дава втори шанс да еволюират към Светлината. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 20, 2019, 08:15:16 am
Защо хората създават вреда едни на други?

Това е реакция на страдащия. Този, който се намира в собствена безизходица и не вижда какво друго може да направи.

Как може да се помогне на хора, които избират да създават вреда?

За да им се помогне наистина и в дълбочина трябва да се погледне на тяхното страдание, да се установи какво го е причинило в миналото и все още причинява това страдание вътре в тях и да им се дадат указания/ако самите тези хора желаят да преодолеят страданието си/ как да осъзнаят миналите трудни ситуации, как да простят и как да продължат напред интегрирайки тази част, която е била потискана и отхвърляна в тяхното подсъзнание.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 24, 2019, 10:22:43 am
В публикувания днес чанелинг на Архангел Михаил чрез Михаил О. се говори за Чистилището, което трябва да се разграничава от Ада. Чистилището е междинно ниво, където попадат душите, които са вършели зло в света, но имат желание да вървят към Светлината и не се подчиняват напълно на Дявола. Тези души, които са се поддали напълно на Дявола отиват в Ада, за тях спасение няма.
Да отидеш в Ада също е вид посвещаване, подобно на посвещаването на това да бъдеш Просветлен и да се възнесеш в Рая, обаче в този случай вектора е в обратната посока, това е посвещение на тоталната служба на злото и предаване в ръцете на Дявола.
Чистилището е съвместен проект между Светлите и Тъмните сили, като Тъмните сили управляват това място и се занимават с грешните души, а Светлите ги надзирават как го управляват и какво вършат. Душите, които попадат там са доста неопределени, имали са стремеж към Светлината, уж да вършат добро в света, но не са разбирали какво вършат и вместо това са натворили зло в света. Демоните, които работят в чистилището се захранват с енергиите на страданието. Когато душата на грешен човек попадне там демоните изтеглят постепенно тези тъмни енергии от душите им, като създават условия за страдание, за катарзис на тези души. И това дава възможност тези души да се улекотят и да наберат необходимия енергиен потенциал и да се родят отново като човеци. Прераждането като човек е път към Светлината, към изчистване на негативите и възнасяне на по-високо ниво. Демоните не желаят да се прераждат като хора, защото ще прихванат положителни черти и ще тръгнат към Светлината.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 26, 2019, 07:47:07 pm
Нямате си на представа каква дебела и хитра паяжина на злото е оплетена на тази планета. Едно е сигурно, след края на целия този фарс наречен човечество, адът ще освободи много места за нови попълнения.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 26, 2019, 07:51:20 pm
Тепърва ще излизат такива разкрития, от които главите ви ще се замаят. В следващите 4 години, не само глави ще се маят, ами буквално глави ще падат наред.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 27, 2019, 07:13:06 am
Следващото, което ще напиша е само с цел просветление и събуждане от огромни заблуди, в които живеем колективно и на които базираме целия си живот.

Представете си, че почти всичко, което са ви учили първо вашите родители, после в училище, каквото сте чели, в каквото са ви убеждавали по какви ли не начини, всичко това може да е лъжа. Допуснете този вариант за възможен.

Най-различните науки, които се учат в училище и се представят като чиста истина в много голяма степен в основата си съдържат лъжи. Много заключения, които са заучават чрез науките не са доказани и са чисти спекулации. Има някакви открития в науките, които са истина, но има много заключения, които са просмукани през пръстите и се представят като истина и се втълпяват злонамерено в младия възприемчив ум. Тук дори няма да засягам методиката на заучаване на постни изфабрикувани факти, която представлява образователния процес и превръщането на човека в пионка и роб на обществото.
Ако вземем предмета "История" за пример, това в голяма степен е чисто спекулативна информация. Някакви заключения направени от незнайно кой кога. Да кажем, че има достатъчно информация да се скрои достоверна история за последното хилядолетие. Пак няма да е много точна, особено разните дати, години, които се виждат в учебниците. Обаче по-назад миналото е толкова объркано и неясно, че не се знае до каква степен това, което се представя като история е измислено. Няма как да се впускам в директно разобличаване на конкретни исторически факти, защото това ще отнеме много време, но най-повърхностно искам да обърна внимание, че управляващите върхушки изфабрикуват и тиражират объркваща информация дори чрез т.нар. науки.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 27, 2019, 07:21:56 am
Следващото, на което искам да обърна внимание е, че цели народи колективно са зомбирани в поддържане на най-различни фалшиви деструктивни и манипулативни вярвания.

Целите концепции за държавата, върховенството на закона и нейния смисъл и роля е една голяма дебела сочна Лъжа. Какво точно имам предвид. Държавата е една силова структура, която е създадена, за да експлоатира народа си в полза на една малка върхушка, която се ползва от най-хубавите и полезни блага създадени от този народ. А самия народ се поддържа до границата на оцеляване само за да може да работи за този елит и да им създава наготово блага. И по този принцип работят нещата от древни времена независимо как точно се формулират тези отношения. Експлоатация = робство. Пирамидална структура на злото. Най-горе е господаря, който поръчва, най-долу са изпълнителите роби, които създават благата. Най-горе получават благата, най-долу получават остатъците. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 27, 2019, 08:22:19 am
Едни от най-големите постулати изведени от науките, които са изфабрикувани спекулации постепенно ще бъдат разобличавани през тези времена на велик преход към пето измерение. Някои от тях към този момент вече са разкрити, но върхушките се стремят всячески да ги потулват и да дискредитират всички честни учени, които правят публично достояние истината.

Ето примери. В теорията на относителността има грешки и Айнщайн е измамник и плагиат на чужди открития. Скоростта на светлината не е толкова, колкото се твърди че е и това, че се твърди, че е постоянна величина е лъжа. Реалността е, че никой не знае каква е скоростта на светлината, тя е променлива и надвишава незнайно колко много стойността, на която е определена. Според колайдера в Швейцария скоростта на светлината може да достигне 90 000 пъти умножени по досегашната скорост на светлината. 
Друга манипулация е теорията за гравитацията, която не е съвсем точна. Това не са сили само на притегляне, а в тях има и сили на отблъскване и причините за тези сили не са от чисто материален характер. Науката обаче си затваря хитро очите за духовния характер на природните явления като гравитацията.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 27, 2019, 09:23:48 am
Нека да се върнем пак към проблемите с държавата и пирамидалната структура на властта. Как тези, които са отгоре са попаднали там? Чрез хитрости, узурпация, насилие под всякакви форми и в настоящите времена чрез всичко това плюс коварство на много високо ниво и чрез подкупната сила на финансите.
Тайнственост, тайни общества, ритуалност, сатанизъм като идеологии. Реални цели - произвеждане на тъмна енергия чрез създаване на всякакви форми на страдание в света. Вторични цели - депопулация, експлоатация и контрол. Заграбване на ресурси на минимални цени. Глобална хегемония - глобално правителство, глобална полиция, глобална армия, глобална банка, глобална религия. Роботизиране и машинизиране. Изтребване на излишните хора. Утопично общество на тотален елитарен контрол. Чудовищни неща нали, това е Драконианската тъмна перспектива и идеал. 
Как го постигат? Чрез пълна прикритост на реалните цели и афиширане на други мотиви и използване на хора-марионетки като правителствата и изпълнителните органи на държавната власт за прокарване на реално желаната политика.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 27, 2019, 01:12:06 pm
Оста на злото в момента минава през щатите, чрез тъмния кабал(заговор), около 300 човека стари сатанистки фамилии, които се познават помежду си и контролират почти всички правителства във всички държави по света. Тези "хора" живеят далеч от общественото внимание, далеч от всякаква отговорност и си правят каквото искат. Цялото човечество на Земята страда заради тези 300 човека, които ако имаше истинска справедливост трябва да получат най-тежкото наказание, което е възможно. Ако го избегнат на Земята, както обикновено им се получава, няма да успеят да го избегнат в отвъдния свят.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 27, 2019, 10:35:26 pm
Ще трябва да се направи цяла нова тема за историческите измислици, защото "науката" история е пълна с такива.

Невероятно ще ви се стори, но Римска империя не е имало никога. И едно хилядолетие от познатата ни история изобщо не съществува. Исус Христос не е живял преди 2 хиляди години, а преди 1000. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 28, 2019, 10:54:09 am
Няма да ви доказвам кое как е, който му се занимава нека сам да намери информацията и да свърже точките.

Кой е главния манипулатор на историята?
Това са винаги "силните" на деня, тези, които са се облекли във власт и чрез насилие диктуват своите условия и правила.

Защо историята се манипулира от "силните" на деня?
За да се затрие самоличността и самобитността на тези, които трябва да бъдат завладени и поробени по един или друг начин. Хора без история са хора без корен, хора, които не знаят кои са, хора които са загубили силата си.

Как силата се губи чрез забравяне на идентичността?
Понеже идентичността в конкретния случай на прикриване и изменяне на историята е идентичност на Божествените души. Божествената душа има свръхчовешки сили и възможности, които е трябвало да бъдат унищожени. Това е подтискане и опит за заличаване на цяла една древна култура, която е създавала общо взето всичките блага и новости в човешкия напредък в цялата история на Земята.

Кои са тези, дето визираме като "силни" на деня?
Рептилоидите. Бездарниците и насилниците в човешко лице.   

Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 28, 2019, 01:36:23 pm
Римската империя не се е казвала така, името е измислено впоследствие, както и много от легендите, които я съпътстват, от нейното създаване до много други "постижения" и открития, които са си приписали незаслужено(били са заварени на окупираните места, вече създадени/изобретени от местните народи). 
Римската империя не е съществувала във времевия период, в който ни учат в учебниците. Трябва да се извадят едни хиляда години, за да бъде по-коректна сметката.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 28, 2019, 09:40:11 pm
Толкова много лъжи и толкова много манипулации, това е реалността на човешкия свят, в който живеем. Какво да правим с това положение?

Ако не ни касае пряко и лично, оставяйте да минава покрай вас без да се засягате. Не приемайте нищо лично. Ако съзнаваш, че ти сам не би могъл по какъвто и да е начин да помогнеш да се промени положението няма смисъл да се въвличаш, това просто не те засяга. Може да наблюдаваш, но без да се въвличаш, нито мисловно, нито емоционално.

Какво ме засяга примерно историята. Историята е минала и свършена, каквато и да е била. Ровичкането в историята е поредната занимавка за ума. Няма проблем, когато не се засягам. Мога да се ровичкам, щом имам свободно време и щом ми е любопитно, но трябва да се внимава да не влизам в негативна емоция, докато откривам разните лъжи и несправедливости, които са ставали и това, че сега са ни представени по друг начин и ние сме били наивни и сме повярвали. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 29, 2019, 07:29:49 am
Знаете ли какво всъщност е НАСА и какви цели преследва?
Това не е космическа агенция, космическата агенция е прикритие за отвличане вниманието на обществеността. НАСА е част от отбранителното подразделение на Сащ. Всичко, което вършат, всичко, което откриват като научни достижения се прави с цел да се усъвършенства военната машина на Сащ.
Усвояването на космоса е демагогия. Това е невъзможна задача. Но с това отвличат наивния зомбиран ум на американеца, така че да оправдават големите бюджети, които се харчат, за да се правят военни експерименти. Защо усвояването дори на близките планети като Марс е невъзможно? Защото не може да се напусне полето на планетата Земя и човек да остане жив в тялото си. Ако се напусне магнитното поле на Земята и се излезе в открития космос радиацията е толкова силна, че човек ще получи смъртоносна доза на момента. Какво трябва да ви говори това? Например, че програмата "Аполо" е пълна фалшификация и че човешки крак никога не е стъпвал на Луната, защото това е невъзможно. Цялата хамалогия по кацането на Луната е снимано в Холивуд и дори не са си направили труда да изглежда напълно достоверно и реалистично.
 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 29, 2019, 09:26:56 am
А какво да правим, когато лъжите и манипулациите ни засягат пряко и лично?

Дръж вътрешно винаги на своята истина, но без да се противопоставяш на лъжата. Противопоставянето е точно това, което тъмните сили очакват от нас да правим и заради което изобщо се предизвикват условия на страдание в света. Те жадуват ние да отговаряме с реакция на противопоставяне, защото така им произвеждаме храна под формата на нашите негативни емоции резултат от противопоставянето.
Докато се пазиш емоционално и мисловно да отговаряш на противопоставянето ти ще се намираш в състояние на Божествена Любов, което е най-добрия отговор и решение на всяка трудна и сложна ситуация от пряк личен характер.
Има и още нещо, човек като е способен да отговаря отстранено на всякакви провокации вече е надраснал личното положение, асоциацията с егото.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 29, 2019, 11:13:13 am
Защо е нужна такава напреднала военна машина на Сащ? От кой се пазят, какво целят?

То е ясно, че не се пазят и че военната машина реално не е на Сащ, а на тъмния кабал, чиито цели са както казах по-горе произвеждане на тъмна енергия за техните господари и тотална световна хегемония, завладяване на целия свят и завладяване съзнанието на всички хора. Тези изроди изобщо не си поплюват. Работят ден и нощ в тази посока, но плановете им никога няма да се сбъднат. Това, което ще се сбъдне за тях е безпределно дълга ваканция в Ада за едни а за други направо зануляване и изтриване от всякакво съществуване.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 29, 2019, 12:47:51 pm
Искам да ви открия как точно представителите на тъмния кабал ще попаднат в Ада. Те разбира се няма да искат да бъдат там, но въпроса няма да е до това дали искат или не.
Ето как става. Хора, които са завладени напълно от един или няколко от 7-те смъртни грехове, те вече се намират в своя ад. Представителите на тази тайна организация, разните банкови фамилии, това което ги мотивира най-много е жаждата за доминация, за владеене, да се чувстваш над всички, да управляваш всеки, всеки да е слуга за теб, а ти да си господар на всички, това е комбинация от няколко смъртни грехове най-повърхностно погледнато. Реалността за такива хора е, че те се намират под властта на всичките 7 смъртни грехове. За да правят това, което правят те са пресекли всяка граница на разумността.
Състоянието на тяхното съзнание вибрира на честотите на Ада, а на други както казах на вълната на самоунищожението. След смъртта си те ще бъдат притеглени автоматично към реалността на Ада, а останалите ще бъдат притеглени към най-близката черна дупка.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 29, 2019, 08:05:11 pm
Механиката на Ада може много лесно да обясни именно чрез автоматичното притегляне. Човек, който обича злото(покварения) става подобно на много сгъстен, плътен, тежък, тъмен облак, като малко сбито черно петно. И подобните нему души имат същия вид и свойства, те всичките са тежки, черни и плътни и става едно напълно естествено привличане между тях и още по-естествено отблъскване от съществата на светлината. Понеже са такива тежки и плътни затова се казва, че пропадат в дълбините на Ада. Подобно на камък хвърлен в езеро. От тежестта си отива директно на дъното.
Няма никакъв шанс някой покварен да отиде някъде другаде освен при своята най-близка енергийно "дружина". Обаче Ада не е забавно място, не е дългоочаквана среща със стари приятели, никак даже, за него ще пиша по-подробно друг път.
Черните дупки също разбираме какво представляват, те са квинтесенцията на огромна плътност събрана примерно във върха на топлийка, която притегля към себе си материя и енергия, които също са станали доста плътни, отвъд всякаква възможност за поправяне.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 30, 2019, 09:12:39 am
Ще напомня, че това, което излагам тук като информация е моята лична перспектива. Не го приемайте за чиста монета, защото и аз може да нося някакво объркване, може и да е голямо объркване, всичко е възможно. Но на този етап, това е моето разбиране и чрез него се опитвам да навляза още по-надълбоко в скрито-покритото и неведомото. Все някой трябва да ги върши тези работи, иначе всички ще ходим като слепци в света, водени за носа от разни хитреци и измамници или от собственото си невежество.
Едно е сигурно, че това, което пиша тук не го пиша за своя лична изгода, такава изгода аз нямам, изобщо такива цели не са ми присъщи. Нямам какво да спечеля лично от такива писания. Не само че лично не печеля нищо, но на практика губя всичко лично, което обикновения човек жадува най-много. Цялата тая работа я върша само с една единствена цел - всеобщо просветление и защото мога да я върша. Но ако някой не ми вярва относно туй ми откровение, това си е негово право.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 30, 2019, 09:22:09 am
Във втората част на посланието на Архангел Михаил чрез Михаил О. публикувано днес се говори не само за чистилището, но и за ада и за положението още по-специфично на двете места.

За да не го превеждам цялото, понеже е доста дълго, ще направя своя разбор и анализ, както обикновено. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 30, 2019, 09:56:01 am
Душата намираща се в чистилището демоните я освобождават от тъмната й енергия на принципа "клин клин избива", чрез предизвикване за тази душа на още тъмнина и страдания. Със светлина и намеса на Светлите сили подобна операция по очистване арх. Михаил казва, че не действа, само задълбочава проблемите на засегната душа. За тази душа процеса на освобождаване може да се сравни като с разкъсване на части от нея, а това са именно тези части, които са засегнати от тъмата. Все едно хирург изрязва туморни участъци от вашето тяло.

Чистилището е голямо обширно място сравнимо със земните пустини. То се формира от сивото съзнание на неговите обитатели. Земята долу е прах и пепел, а небето е вечно мрачно и заоблачено. Светлина, подобна на слънчеви лъчи идва само когато Светлите сили посещават това място. Тяхната лична светлина се просмуква през гъстата сива облачност. Населението в чистилището е голямо, но в сравнение с броя на хората на Земята е много по-малко. Демоните в чистилището не обичат да бродят по неговите пустини, те обичат гъсто населените места в ада, където има много души събрани на едно място. Демона обича да бъде при множеството, защото там му е трапезата. В ада има огромни градове мегаполиси, подобно на нашите земни градове, където грешниците са натъпкани едни до други, аурите им се пресичат и страданието им се умножава като са близко едни до други. Адът изглежда също като пустиня, но още по-мрачна, грозна и студена. Там липсва всякаква растителност, защото в такава атмосфера нищо не може да вирее и да процъфтява. Ландшафта включва повече хълмисти и планински части за разлика от чистилището, където повърхността е по-равнинна. В ада бушуват постоянно пясъчни бури. Пясъка там е ръждив до черен и съответно пясъчните бури имат такива отенъци.

Адът е забранена територия за светлите сили, то е като отделна суверенна държава и има споразумение за неприкосновеност и невмешателство. Ако някой ангел реши да си направи разходка там демоните могат да го нападнат и да му навредят.
Единствено ангелите, които трябва да въведат някаква справедливост могат да влизат в ада и на тях е трудно да бъде навредено, защото са подготвени.
В чистилището няма такова споразумение и ангелите могат да го посещават свободно и да наблюдават какво се случва там.

Когато Кармичния съвет е осъдил някакъв демон да си получи заслуженото, ангелите го запращат в ада и му връщат всичката карма под формата на тъмната енергия, която е този демон е отправил към света. Ако тази тъмнина е много голяма и силна, от удара на това връщане демона се разпада на части и умира. Ако тъмнината не е достатъчна да го убие, той продължава да съществува с нея в ада.

Принципно демоните по всякакви начини се опитват да избегнат такива работи да им се случват, те са хитреци и страхливци. Но колкото и да бягат и да се крият идва момент, когато ги откриват и всичко тогава им се връща наведнъж.

Някои от Владиците в Рая също правят грешки, но си ги признават и си поемат кармата доброволно. В Кармичния съвет макар и много рядко също стават грешки и там неговите членове си поемат кармата и се заменят с нови ако е необходимо.

Виждате колко е стриктно положението. Никой никога не може да избяга от своите деяния.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 30, 2019, 02:26:13 pm
След последната мисия на китайския роувър Юту 2 на Луната, след обхождането й от всички страни и заснемането на повърхността й не са открити никакви следи от американските посещения там. Какво друго е открил роувъра там, ще узнаем само ако китайското командване се реши да сподели с обществеността, което е малко вероятно.

Но Луната е повече от странно място и се смята, че не е никаква планета и не се държи като планета. Един от най-странните факти, които не могат да се отрекат е, че всичките кратери по нея имат една и съща дълбочина, което показва, че под тънката горна маскираща повърхност има някакъв толкова солиден материал, че никакви сблъсъци с всякакви по размер астероиди не се успели да го издънят и изменят.

На някои снимки от луната направени от японската сонда през 2008 г., които са разпространени публично има заснети странни по форми обекти, които са замазани дигитално с цел публиката никога да не ги види. Смята се, че на Луната има изоставен много древен космически кораб и че самата Луна е куха отвътре, най-вероятно е някакъв много сложен космически изкуствен спътник.
Каквото и да представлява Луната нещо е предизвикало прекращаване на любопитството към нейното допълнително изследване от страна на американците. Нещо много страшно са открили там или са осъзнали, че там няма какво да търсят като полезни изкопаеми или като възможност за бъдеща колонизация.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on ноември 30, 2019, 10:05:54 pm
Още странни факти и наблюдения относно Луната. Траекторията, която Луната прави около Земята е идеален кръг, докато всички други планети и луни в Слънчевата система имат елипсовидни траектории. Когато има лунно затъмнение е супер странно, че позицията на Луната е на перфектното разстояние разположена винаги така че да закрива идеално Слънцето, нито по-далеч, нито по-близко.
Науката ни заблуждава, че Луната се нагрява, когато не я виждаме през деня и свети през нощта чрез акумулираната от Слънцето светлина, което не е вярно, защото, когато е ден на Земята положението на Луната се намира винаги зад тялото на Земята, което е доста по-голямо от това Луната и я закрива напълно, така че слънчевите лъчи почти нямат никакъв достъп до нея. Луната се върти около оста си за същото време(27 дни), за което прави обиколка около Земята и задната й страна остава винаги невидима за нас. Дори задната страна да се нагрява, това не би трябвало да се отразява на предната. Тоест колко трябва да се нагрее един обект, че да почне да свети, трябва да гори направо. Тогава как така Луната свети при положение, че не е звезда. Там температурите са два пъти по-ниски от северния полюс на Земята, откъде идва такава светлина от нея. Тази светлина със сигурност не е в резултат на излъчване на топлина, както е при звездите.
На Луната има някакви мегалитни съоръжения, които силните на деня се опитват да скрият от обществеността. Има и някакъв огромен космически кораб с дължината на град като Лос Анджелис, който също се замазва и премахва от официалните снимки. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 01, 2019, 09:06:48 am
Искам тук да напиша за значението на черния цвят. Тъй и тъй сме почнали с адските теми.

Черния цвят символизира Тъмнината. Черния цвят е липса на цветове, докато белия цвят е сбор от всички цветове. Какво значи липса на цветове? Цветът символизира Живота. Белия цвят символизира най-висшата форма на живот. Чрез този контраст се подразбира какво е черния цвят, той е липса на живот, забавяне на живота, отмиране на живота. Черния цвят е най-ниската честота на вибрация клоняща към никаква честота на вибрация.
Абсолютното черно е абсолютния край на всичко, никакъв живот. Има много сиви нюанси на черното, безкрайни. В абсолютното черно няма нищо и никой, там всичко свършва. Центъра на всяка черна дупка е абсолютно черен.
Тъмнината не е абсолютно черно, в нея все още има живот с по-ниски забавени плътни вибрации. В нея се укриват същества, които не долюбват Светлината. Т.нар. сенчести същества. Адът е тъмен и мрачен. В ада ако се виждат някакви светлини те са изкуствени, студени и приглушени.
Тъмнината привлича в лоното си помрачените съзнания.

Какво е значението на черния цвят в човешкия живот. Отново казвам, че това е символ на празнотата. Какво става с хората, които носят дрехи с черни цветове? Зависи от хората, но за слабите духом не се препоръчва носенето на черни цветове, защото те привличат към тях енергиите на хаоса и разрушението.
За някои не е проблем черния цвят или носенето на дреха в черен цвят. Има хора, които могат да придадат жизненост дори в черния цвят. Това е смирение на празнотата вътре в себе си и тя вече не е с деструктивен характер. Просто си стои там като празнота и не се бърка в Живота. Та кой може да носи черен цвят? Само, който е овладял своята вътрешна тъмнина и празнота, който е минал през всички ъгли на Ада и излезнал оттам цял и невредим. Такива души се наричат майстори на светлината и на тъмнината. 

За тези, които не владеят Тъмнината не се препоръчва да навлизат в нейните губителни дебри. Стойте далеч от черния цвят, ако не можете да го владеете. Тези, които не могат да владеят Тъмнината биват завладявани от нея, когато си пъхат носа, където не им е работа. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 01, 2019, 09:15:10 am
Размишленията ми за Луната и всичко свързано с нея са точно в тази тема и това не е случайно.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 01, 2019, 11:35:22 am
Всички сте виждали гарван, той е черен отгоре до долу. Не е изчезнал все още, не е потънал в някоя черна дупка.
Чернотата му не е пълна, тя е в отенъци, зависи под какъв ъгъл ще го наблюдаваш, тогава може да видиш и сиво и синьо в черното и друг вид цветови гами. Гарваните открай време се смятат за символ на прокобата. Адска птица, символ на смъртта. Всъщност това са глупави суеверия, в които има и зрънце истина. Тази птица има разум и изобретателност както никоя друга птица. Колкото повече я наблюдавам сякаш съзирам затворен човек вътре в нея. Има нещо човешко в тази птица, трудно е да се опише. Това е една игривост, дивотия и неуправляем характер, труден проклет характер. Когато гарваните живеят сред хора, които ги обичат и уважават от тях стават верни приятели до гроб, подобно на други традиционни домашни любимци като кучетата. Само, че гарваните са по-умни и далеч по-съобразителни от повечето други домашни животни.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 01, 2019, 02:08:37 pm
Какво е това неолиберализъм?

Прикрито име за сатанизма. Това е политиката на тъмния кабал, която трябва да доведе до новия световен ред, на тоталната хегемония на малка група тарикати.
Това е всичко, което става тихомълком във всяка държава, която има вземаме-даване с МВФ, Световна Банка, САЩ, Израел, Великобритания, Парижки клуб, Римски клуб, Европейски съюз, Нато и т.н. Това е като да кажеш "да" на чумата да дойде, да зарази всичко и да остави пустиня след себе си.
Сатанизма представлява извращаване на всички традиционни работещи принципи и обръщането им в неработещи и нелогични от никаква разумна гледна точка. Това е налагане на зомбираща толерантност към извращенията в социума.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 01, 2019, 06:57:36 pm
Та какво е Луната, ако не е планета?

Следните предположения и спекулации ще отговорят на този въпрос.

Луната е като един огромен светилник, поставен на нощното небе, така че през нощта да ни е по-малко тъмно. Макар че, ако това беше основната причина Луна щеше да свети в пълнолуние всяка нощ, а реално тя се закрива от сянката на Земята през повечето време. Ако целта й беше да свети щяха да я сложат така че да не попада в земната сянка. И без видима Луна на нощното небе е достатъчно светло, че да се вижда, когато си на открито. 

Луната е сложената да балансира океанските течения, оттам и световния климат на Земята. Но и за това има контра-аргумент, според който Луната не оказва никакво гравитационно въздействие на Земята. Океанските течения не се формират благодарение на Луната.

Луната е мониторна станция на извънземна цивилизация или на някакви напреднали(или по-скоро паднали) духовни същества. Чрез нея се извършва наблюдение над земния живот, събират се данни, които служат за някакви цели, за които също само може да гадаем.

Луната е станция за събиране на негативна енергия, сложена с цел да тегли големи количества от произвежданите от хората черна енергия и по този начин да се балансират поне малко разрушителните потенциали на глобално ниво. Това според мен е най-удачното предположение, като то е свързано и с някои от горните, например, че Луната се оперира от извънземни, които са по-напреднали и Луната служи като огромен светилник, така между другото.

И последния вариант, който също е доста вероятен е, че Луната е облъчвателна станция на нисковибрационни тежки честоти, които държат човечеството на ниското ниво на развитието на двойната ДНК спирала и оказват най-силно влияние на женската половина от света като потискат разгръщането на божествената женственост и креативност. Не случайно е, че цикъла на Луната се покрива идеално с менструалния цикъл при жените. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 01, 2019, 07:23:33 pm
Колко обезспокоително е, че сатанизма почва да се налага в обществата под прикритието на неолиберализъм и див капитализъм?

За духовния човек това е поредното лично изпитание, пред което той/тя трябва да устои. То ще се проявява като най-различни трудности в ежедневния живот и тяхното достойно преминаване е нашия изпит за устойчивост на духа. За останалите хора, които няма да могат да минат енергийната бариера на възнесението, живота ще продължи в трето измерение. Дали въпросния сатанизъм ще напредва разпространението си или още през тези години на прехода ще се прекрати, зависи от колективния дух на човечеството, ако хората се осъзнаят и успеят да защитят своите гражданските права на живот и на суверенитет.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 02, 2019, 12:24:19 pm
Как може да се опише най-ярко влиянието на неолибералния сатанизъм над обществата?

Това е повече от всичко психологическа война над вашите умове. Омърсяване и принизяване на вашата психика, което води до безнравственост или нравствено разложение. Това е война, която се води безскрупулно и подмолно като се използват всички лостове на големите финанси за корумпиране на ключови, влиятелни и власт-имащи фигури в обществата и използването им като инструменти за придвижване и осъществяване по всякакви възможни начини на плановете за моралното разложение.
Човек без нравственост е като разпуснат разграден двор, всеки може да влиза и да си прави каквото иска в този двор. Когато има такава масова безнравственост вниманието на масите се отвлича лесно от наистина важните проблеми и наистина важните лични и обществени интереси. По този начин тихомълком и незабелязано се въвеждат закони и порядки, които все повече и повече ограничават свободата и потискат креативността идващи от божествената душа.
Ето с това си имате работа, срещу вас се води война за вашите съзнания. Резултата от тази война трябва да постигне вашето психологическо поробване, след което вие сами ще пожелаете да бъдете роби, даже ще молите и ще плащате най-високи цени да ви направят роби. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 02, 2019, 12:43:38 pm
Защо подобно зло като този сатанизъм се позволява?

Няма кой да го забранява и позволява. Вие хората сами го допускате. Да не се забравя, че живеете в пространството на свободна воля и свободен избор. 
Има една група, която жадува за абсолютна власт и придвижва тези планове и има една огромна маса народи по Земята, която не забелязва какво се върши от тази група и на практика позволява това да се случва под вашите носове.
Тук там има някой пробуден човек, който съзира тези планове и се опитва да ги разобличава. Трябва да станете още повече, които виждате какво е положението реално, само така ще може да спрете пагубното му разпространение.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 02, 2019, 12:53:05 pm
Тези тенденции могат ли да попречат на текущото възнесение?

За душите, които са решили категорично да преминат през опита на възнесението вероятността да бъдат разколебани или покварени е минимална, направо нулева. Но има много други души, които са близко до прескачане на заветната бариера и главно за тях се води тази война над съзнанието, да бъдат завлечени в още един период от 26 хил. години прераждания в трето измерение, което ще подсигури повече енергийна храна и живот за тъмните сили.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 02, 2019, 03:42:57 pm
А новите енергии на възнесението ще подпомогнат ли по-бързото разконспирарине на въплътените представители на тъмните сили?

Без съмнение. С увеличаване на енергията на Любовта в планетарен мащаб ще изпъкват хората, които работят срещу Светлината. И не само това, но и тези хора ще започнат да имат много сериозни проблеми с физическото си състояние, което ще запада прогресивно. Ще ги виждате как остаряват, побеляват и се сбръчкват по-бързо от обикновеното. Тяхното вътрешно състояние ще започне да се отбелязва върху лицата и телата им по уродлив начин. Бъдете наблюдателни и ще забележите, това вече се случва с доста хора, ваши политици, престъпници и олигарси, които ви показват ежедневно по телевизията...
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 02, 2019, 08:30:37 pm
Каква би била най-добрата реакция на защита от всичките възможни предизвикателства, които ще връхлитат държавите, които са в пакт с неолибералната шайка?

Разбира се, винаги, при всякакви обстоятелства вашата най-ефектна реакция на каквито и да е предизвикателства е безусловната любов. Което се изразява в неизпитване на отрицателни чувства и непомисляне на отрицателни мисли към силите на антагонизма. Никой не казва, че трябва да ги обичате и да приемате каквото вършат. Бъдете нащрек, бъдете колкото се може по-съзнателни и трезвомислещи, когато изпадате в някаква сложна и трудна ситуация и се сещайте, че може да отреагирате винаги по един по-разумен, спокоен и доброжелателен начин, това се иска от вас, това е вашия постоянен изпит за Майсторство. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 03, 2019, 09:33:29 am
Кажи по-подробно за тази психологическа война, която се води срещу божествените души.

Както вече казах, тя се води на всички възможни фронтове, но и същевременно се води колкото се може по-прикрито, да не привлича внимание към своите методи и първични ефекти.

На първо място ви заплашват чисто физически, като знаете, че имат оръжия за масово унищожение, които могат да използват. Не че ще го използват, то служи само за сплашване, защото ако го използват и самите те ще пострадат.

След това чрез всевъзможните субстанции за промяна на съзнанието, като алкохол, наркотици, тютюн, марихуана, всякакви халюциногени, "лекарствени" химически препарати, това с което се третират посевите, кемтрейловете, генетически модифицираните храни.

След това чрез аудио-визуалните изкуства - кино, музика, телевизия, литература. Развращаване чрез изобразяване на бестиални откровени сексуални сцени. Дивашки звуци, които се набиват в главите ви чрез най-различните крайни музикални стилове. Изобразително изкуство, което е напълно абстрактно и безсмислено. Новините по вестници, сайтове и телевизия, които "информират" за негативни и страшни събития, целящи да се създаде постоянен страх и несигурност вътре във вас.   

Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 03, 2019, 10:01:47 am
След това чрез извращаване на науките, например чрез промяна на историята и прикриване на истинската история. Чрез убеждаване в научни както казват факти, които са просмукани през пръстите и не са нищо повече от спекулации и предположения. Чрез утвърждаване на чисто материална бездушна научна информация.

После идва идеологическото ви обработване, чрез насаждане на фундаментални идеи в умовете ви, които да разбият вътрешната ви съпротива и да ви направят толерантни към греховния начин на живот.

Всичко това става чрез подкупване на хора, организации, институции и цели държави, тоест чрез финансовите лостове на създадената международна икономическа мрежа, всичко, което може да купят парите с по-прости думи. Има хора, които си продават душите за ефимерно материално благосъстояние.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 03, 2019, 10:34:53 am
Как конкретно народа страда от тази всестранна психологическа война?

То се вижда. Бедност, недоимък, некачествено образование, безработица, инфлация, некачествена недостъпна медицинска помощ, липса на социална защита, разбиване на семейните ценности, алиенация. Това е като цяло вашето ограничаване, което води до обезсилване и до отчаяние, разочарования, все тежки негативни състояния.
Когато осъзнаете това, ще бъдете свободни от тази диктатура върху вашето съзнание и ще намирате начини да я заобикаляте и преодолявате на лично ниво. Това е предизвикателство за вашето духовно майсторство. Покажете на себе си, че сте истински майстори, пред които няма трудности, вие може всичко да видоизменяте и превръщате в Светлина и Любов.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 03, 2019, 01:38:10 pm
Тази психологическа битка изглежда доста неравна с цялата тази тайнственост, коварство и финансова обезпеченост зад нея?

Това са лостове на безсилието. Вашия "противник" е слабак и страхливец. Битката е неравна, но не за страната, за която сега смятате.
Вие не осъзнавате каква вътрешна сила и какви възможности имате. Де да имахте реална представа на какво сте способни, както казва Исус, планини щяхте да премествате. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 03, 2019, 03:51:39 pm
Кой пита и кой отговаря?

Изпробвам нов начин на подаване на информация, като ставам и питащия и отговарящия. Отговарящия се прави, че говори не на мен чрез мен, а на някаква аудитория, а той се явява като трето лице за нея.
 
Мога да кажа също така, че отговарящия е моя висш аз и това няма да е далеч от истината. Кой друг може да говори чрез моята висша същност ако не аз? 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 04, 2019, 07:55:51 am
Има ли глобално затопляне на климата?

Климата се променя според вътрешното състояние на колективното съзнание на човечеството. Климата ще се затопля умерено ако Любовта и Светлината в човешките сърца нараства и това е новата тенденция свързана с възнесението и с по-масовото събуждане на човечеството за нови идеи и нови реалности.

Тоест това затопляне на климата няма да е опасно за живота?

Самия климат няма да е опасен, но може да се каже, че цялостната система на планетата ще стане негостоприемна само за тези, които живеят в страх и всякакви негативни състояния.

А какво представлява това, което се лансира сега из медиите като катастрофална промяна на климата?

Това са вашия кабал, който застъпваме тук доста нашироко. Това е още един способ за придвижване на новия световен ред.

Как така?

На принципа, ние създаваме глобален проблем и само ние имаме всичките решения за този проблем. Под "ние" разбирайте тайната шайка сатанисти. А решенията са свързани с ограничаване на вашата свобода, с покачване на цената на вашите ежедневни разходи чрез налагане на още данъци и такси, източване на и без това тънките ви портфейли не само на лично ниво, но най-вече на държавно.

Защо климатичната криза е измама и не отразява реалността?

Защото не климата е реалната заплаха за вашата природа, а вие хората сте основната заплаха, с това, което вършите като стопанска дейност и замърсяването, което създавате чрез вашата промишленост. За това трябва да се замислите, как да намалите пагубното въздействие от вашата стопанска дейност, как да намалите замърсяването, което депозирате в околната среда. Например проблема с пластмасовите опаковки.
Докато въглеродния диоксид всъщност е храна, както знаете за растенията и колкото повече има в атмосферата толкова повече се усвоява от растителността и тя става още по-буйна и обемна, което пък от своя страна произвежда свеж кислород, който да дишате.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 04, 2019, 01:17:10 pm
По нагоре каза, че Божествената душа има голяма сила, за каква сила точно става дума, предполагам не става въпрос за насилие?

Правилно предполагаш. Става дума за вътрешна сила, сила идваща от широтата на осъзнаването. Вече ти е ясно, че съзнанието е в основата на абсолютно всичко. Съзнанието е първо, то програмира всяка реалност. Съзнанието твори действителност. Вие Божествените души можете да творите реалност чрез своята съзнателност. Това е вашата сила и тази сила няма граници. Докато сте поставени в общ взривоопасен котел с много други такива души вашата сила е ограничена от самите вас и се простира само до владеене на вашия вътрешен свят. Но и това не е никак малко. Ако овладеете вътрешния си свят, то външния свят не може да има абсолютна никаква власт над вас. Ето така се освобождавате от хватката на света. В това се изразява вашето могъщество като божествени човешки същества. Това е доказано вече от много духовни майстори, които познавате като Исус и Гаутама.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 04, 2019, 07:31:18 pm
Китайците казват, че не са видели следи от американците на Луната, в същото време може да се окаже, че Китай изобщо не е пращал никаква сонда за заснемане на Луната.

Щом обратната страна на Луната никога не се завърта с лице към Земята, значи има доста сериозна причина това да е така. Там явно има неща, които хората не трябва да виждат при никакви обстоятелства.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 04, 2019, 10:23:41 pm
Моя въпрос и на всеки друг човек е защо го има целия този фарс наречен човешки живот, ние в някакъв ад все едно се намираме, с какво толкова сме съгрешили? Разбирам че трябва да ставаме духовни майстори и да минаваме през всякакви изпитания, но защо е цялата тази мистериозност, не може ли да сме честни? Не мислите ли, че това по-скоро е някаква лудница, не истински живот?

Няма как да стане по друг начин. Сега е дошло времето мистериозността да пада постепенно. Казвам постепенно, защото не всички сте готови да видите истината наведнъж, каквато е в действителност.

Хубаво е, че задаваш тези въпроси не за себе си, защото ти вече знаеш техния отговор. Ако трябваше да отговарям на теб без да знаеш тези отговори доста материал бихме изписали заедно. Но ти си писал вече по тези въпроси и то неведнъж. Който чете твоите монолози би трябвало да е запознат с отговорите на тези въпроси.

Всичко, което ви се случва е неизбежно и бъдете благодарни, че ви се случва, защото само така ще се освободите. Вие сте творящи същности, но сега си нямате представа какви сте ги творили преди този живот и още преди него. Всичко, което сте творили върви в комплект заедно с вас, като опашка ви преследва. Такива са законите в Мирозданието. А каквото сте творили - добро или лошо, все е трябвало да се натвори, иначе няма как да се научите. Затова казвам, бъдете благодарни, защото като се учите, вие ставате цялостни и свободни. Няма нужда от мелодраматични епитети.
Каквито и трудности да имате сега, такива сте си възложили, вие така сте преценили, че може да ги преодолеете. Никой не ви се меси. Вие сами си избирате. Вашата душа е достатъчно способна да прави компетентен избор изцяло за доброто на собствената същност и за доброто на Цялото.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 05, 2019, 02:21:25 pm
Когато лъжата, бездарността и пошлостта масово се издигат на пиедестал, когато се награждават с най-"престижните" награди и премии трябва да ви става ясно, че това предшества края на света(такъв какъвто го познаваме).
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 05, 2019, 07:29:39 pm
Ще разясниш ли как така когато овладееш своя вътрешен свят, външния свят спира да има власт над нас? Нали все още ще изпитваме глад, тоест да бъдем зависими от храната и все още ще ни трябва покрив над главата и защита от елементите, което е зависимост от материалното положение?

Това е така, но не Ти си гладен и не Ти имаш нужда от защита от елементите, разбираш ли. Твоето тяло има такива нужди. Ти не си твоето тяло. Твоето тяло е временно явление. Ти си вечен. Това тяло е черупка, която ползваш временно и като се захаби захвърляш като непотребна вещ.

Но докато съм с тялото си каква свобода бих могъл да имам?

Ти пак говориш все едно си тялото си. Твоя вътрешен свят е най-важното, това е твоя Дух, това е твоята Душа. Никога не забравяй! Особено си го припомняй, когато си в трудно положение, когато си объркан или сломен и веднага ще намериш облегчение, и душата ти ще ти изпрати най-подходящото разрешение.
Овладяването на вътрешния свят е велика сила, това е установяване на постоянно общуване с Духа. То не значи, че трябва да зарежеш грижата за тялото си, но тази грижа няма повече да те тревожи. Каквото ти е нужно да поддържаш тялото си ще ти се дава винаги. Кога Господ е изоставял своите деца. Това никога не се е случвало! Само вашето безверие спира потока, който идва постоянно към вас от Създателя. Вярвай в Любовта и живей по повелята на Духа и няма да имаш една грижа на света.
 

Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 05, 2019, 08:34:00 pm
Как се е появил тайния черен кабал? И защо преследват такива нечовешки цели?

Това е много дълга история, която ще вместим в няколко изречения. Знаеш какво представлява банката. Черните кабалисти са вашите първи банкери, които са използвали универсално платежно средство като кованите монети от разни цветни метали и впоследствие печатните банкноти, които наричате пари. Те са първите, които са започнали да дават заеми срещу цена върху тези заеми, наречена лихва. Те са първите, които са съхранявали парите на своите клиенти в собствени трезори и едновременно с това са ги отдавали и под наем срещу лихва. Има два проблема в тази дейност, че са започнали да отдават заеми със средства намиращи се в техните трезори за съхранение, които не са им принадлежали и същевременно са изисквали лихва за тях, тоест да се връщат повече пари отколкото са отдали под наем, а тези пари няма как да съществуват в обръщение, всичките възможни пари вече се намират в обръщение. А под пари в началото се е разбирало злато. Както знаете златото е ограничено, не може да се създаде повече злато, то е постоянна величина в икономиката, само се прехвърля от едно лице в друго при различни транзакции. И какво става, когато тази лихва, която се изисква няма как да бъде платена без да не разори някой от притежателите на златото в обръщение и да се вземе неговия дял.
Когато започват да съхраняват злато в своята банка на други собственици примерно за период от една година, те са решили че това злато няма полза да стои в трезора, ами трябва да се даде в заем. Ето как от нищото се прави нещо. И разбира се, никой от тези клиенти, на които се съхранява златото не бива да узнава, че тяхното злато се отдава моментално като нови заеми и че ако си го потърсят всичките наведнъж банката няма да има запас да им го изплати. Ето така банковия бизнес преди векове става тайна организация, която постепенно прераства в нечуван заговор до размери, каквито е трудно да си представите. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 05, 2019, 09:32:54 pm
Горното е доста простичко представено, но принципа как банката работи е представен добре, така че да се разбере защо е трябвало да се пазят тайни от клиентите на тези банки. В днешно време банковия бизнес е толкова раздут, от много малко начален капитал - което можем да наречем "нищо" е направено много "нещо". Това нещо в началото е било винаги въздух под налягане без покритие, но чрез методите, по които банките работят, това което в началото няма покритие след това се покрива като се обръща в най-различни блага и средства за производство.
В крайна сметка няколко банкови фамилии владеят целия финансов свят, а оттам дърпат конците за всяка сфера на обществения живот във всяка държава по света. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 06, 2019, 10:04:09 am
На втория въпрос защо черния кабал преследва нечовешки цели?

В този свят имаш два фундаментални избора. Да си със Създателя на Всичко или да си откъснат от Създателя на Всичко. Тези групи от създания са избрали втория вариант. Втория вариант означава предаване в ръцете на Дявола. Дявола е система, която се противопоставя по всички възможни показатели на Създателя. Това противопоставяне е безполезно, но въпреки това му е позволено да бъде, защото има някаква полза за Цялото.
Когато човек прави поредица от избори, които вървят срещу Създателя, той се оказва в положението да слугува на Дявола. Тези хора, ако ги питаш кой е техния господар и ако си позволят да ти отговорят честно ще кажат, че е дявола или сатаната или луцифер. Няма значение името, то е едно и също нещо и означава, че трябва да се асоциираш с извършване на зло, причиняване на вреда и на страдание. Издигане в култ на смъртта и унищожението.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 06, 2019, 11:27:16 am
А Дявола откъде идва и какво е?

Това е събирателен образ, архетип, създаден вследствие от дадения свободния избор. Когато се правят избори, които не съответстват на абсолютната истина и когато съществата, които се понасят в тази посока на изследване на битието се помрачават след систематичната злоупотреба със своя свободен избор. 

Дявола е божествен ангел спуснал се в ниското за да се учи, но е отишъл в много крайна посока и така се е помрачил, че е изгубил знанието за своето произхождение.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 06, 2019, 11:37:47 am
Останало ли е нещо ангелско в дявола?

Много дълбоко в сърцевината на всяко същество, което е сътворено от нашия велик единен Създател има частица, която е неизменна, това е Светия Дух. Тази частица е там, неизменна, независимо какво става с даденото същество.

Дявола има ли достъп до тази частица?

В положението, в което се намира, завладян от всички най-долни страсти тази частица е недостъпна(запечатана със 7 печата) за този архетип същество. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 06, 2019, 11:42:04 am
Има ли някакво освобождаване и за дявола някога?

Вариантите са два. Чрез втора смърт, пожелаване да се прекрати дадената същност или чрез прекращаване от втори и трети лица като въздадена кармична присъда. Другия вариант е само-осъзнаване и поемане по пътя обратно към Създателя.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 06, 2019, 12:12:59 pm
А при кармична присъда втора смърт каква е процедурата точно?

Това е сложно да се обясни... Но ако направим аналогия е подобно на вашето наказателно право. Престъпника се обвинява в дадено престъпление, намира се за виновен чрез справедлив съд и се осъжда. В нашия случай престъпника е доста хитра сенчеста психическа същност, която се е научила да се укрива добре в тъмнината на Ада и въздаването на присъдата може да се окаже по-трудно от нормалното. Има души, които са специализиране в намирането и установяването на дадения престъпник, задържането и предаването му на други души, които изпълняват ритуала на втората смърт.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 06, 2019, 12:19:10 pm
Какво трябва да е направил някой, че да заслужи втора смърт?

Няма как да ти го ретранслирам конкретно в количествени и качествени единици, които да могат да бъдат разбрани от теб. Има си някакви лимити за вършенето вреда и когато се надхвърлят, кармата, която е създадена е достатъчна да занули своя инициатор. Разбирай, че всичко в Мирозданието се крепи на някакъв баланс и вие отделните души сте жив баланс. Когато баланса във вас се наруши в определена доста крайна степен настъпва край на вашата душа.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 06, 2019, 12:24:07 pm
Има ли много осъдени на втора смърт, които успяват да избягат и да се укриват?

Ада е пълен с такива. Това ги предизвиква да се държат заедно и да заговорничат. Но рано или късно всеки прави фатални грешки и се издава.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 06, 2019, 12:32:29 pm
Ти каква роля имаш в цялата тази работа, защо ми разкриваш всичко това?

Само като подавач на информация. Нашата колективна съзнателност не се намира на Земята, но ние сме част от вашия земен експеримент и може да ви наблюдаваме чрез нашите въплътени души и да събираме информация за вас, и същевременно да ви захранваме с информация, която ви е нужна. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 06, 2019, 12:34:41 pm
Кои сте вие?

Ние сме съзнателността на Централното Слънце, което познавате под името Алцион и Плеяди.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 06, 2019, 01:27:46 pm
Има ли някакво специално значение за мен като човек, че съм част от вашата съзнателност?

Не. По тази и много други причини, като се въплъщавате забравяте всичко. Тази информация, като принадлежност към някаква звездна цивилизация с какво точно може да ви послужи докато сте въплътени като хора? Да си придавате някакви важности ли, че сте част от някаква напреднала незнайна текущо за вас култура?
Това няма смисъл, защото на Земята вие се изграждате наново/начисто и то при много сложни и трудни условия. Там се изпитва вашата издръжливост и капацитет на обичане. Над това трябва да се концентрирате.

Не съм ли тук да помагам за възнесението?

Ти може да помагаш първо ако си си помогнал сам. Не сме те изпратили с едностранни цели. Ти се развиваш в земната система по нови начини, които обогатяват нашата съзнателност. Освен това не си само ти, има много като теб, които минават през сходни изпитания и правят своя принос. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 06, 2019, 05:56:30 pm
Да минем пак към кошмарните теми на съвремието. Кажи за ГМО, защо е важно да избягваме консумирането на ГМО храни.

Това са нови мутиращи организми, които са създадени изкуствено чрез странна кръстоска на някакви специфични гени, каквато не е естествена, не е одобрена от Висшите Сили и последствията от нея за околната среда и за вас, които консумирате такива продукти не са предвидени. Но на нивото на вашия черен кабал ще ви изненадам като кажа, че не само, че са предвидени, но и тези последствия са желани и очаквани. Една от основните цели на вашия кабал е редуциране на огромна част от населението за Земята и оставяне на около 500 млн., които според тях заслужават да живеят, защото според тях тази бройка хора е подходяща за техния икономически модел на света, където няма място за излишни хора.
Чрез ГМО храните, които се консумират в генотипа на човека може да навлязат такива разнообразни и сложни мутации, че след 1-2 поколения хората да загубят способността си за възпроизводство. Просто няма да има как да се намерят двама души мъж и жена, които да бъдат с еднаква генна мутация, което означава, че няма да може да се осъществи оплождане между тях.

Проучвайте много добре вашите местни пазари и храните, които пазарувате и консумирате.
Избягвайте царевица и всичко, което е направено от царевица. По същия начин избягвайте соята. Има такава практика, животните, които се отглеждат за месо да се хранят с ГМО соя, което на практика прави месото на тези животни също ГМО. Още една добра причина да станете вегетарианци.
В САЩ по същия начин меда става ГМО, защото почти не са останали големи обработваеми полета, които да не са засети с ГМО култури и пчелите не могат да различават от кои култури да събират прашец.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 07, 2019, 09:00:46 am
Генното модифициране, което прави човека в лаборатории е пълна безотговорност към природата и желание за властване над природата, не за кооперация с природата. И разбира се, всеки ще си плати за отклоненията, които внася в природата без одобрението на Висшите Сили.
Запускат се едни незнайни процеси и реакции в природата, които могат да нараснат до небивали размери и от нещо съвсем малко да стане голяма глобална катастрофа. Уви човека вече е запуснал тези механизми, остава само да се види до какво ще доведат в близкото и далечно бъдеще. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 07, 2019, 09:13:33 pm
Земята е тестова площадка. От една по-висока гледна точка тя е една съзнателна проекция, реално Земя няма и човечеството в качеството на всеки отделен човек също е проекция, тоест човечество реално няма. Та не си струва да се преживява какво става на илюзорната тестова площадка. На нея има толкова разрушителни процеси, които са задействани, такова огромно индустриално и утилитарно замърсяване, че аз лично не знам дали е възможно да има някакъв конструктивен приемлив изход. Но понеже е тестова площадка, тук се провеждат опити и след като се допускат на тестовата площадка голям брой деструктивни елементи какво може друго да се очаква да стане.
Всичко свързано с този свят при такива сложни противоречиви условия най-добре да оставим в ръцете на Господа. Така че не преживявайте, каквото има да стане нека да става, не зависи само от теб и мен. Има 22 галактически раси, които участват в експеримента, те също помагат, кой в каквото е специализиран. Може би има такива, които могат да почистят бързо и ефективно пространството от цялото замърсяване, сигурно има технологии, с които това да стане възможно най-лесно.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 08, 2019, 09:13:46 am
Кажи каква е евентуалната реалност на 3Д планетата Земя след по-масовото възнесение.

Ти вече си писал за това. След масовото възнесение, светлите души ще се изнесат от тази матрица и ще останат само неопитните и падналите души. Кой мислиш, че ще може да поддържа равновесието? Светлите души няма да ги има повече в това пространство, а те са тези, които поддържат балансът в него. Ще настане хаос и терор, какъвто съществува в ада, ако нещата се оставят изцяло в ръцете на падналите и неопитните души.
Ако ме питаш какъв може да е плана на Господа в такава ситуация, не трябва да питаш нас, питай самия Господ.

Хаоса и терора, за който говориш може ли да просъществува дълго?

Зависи какво имаш предвид под дълго, ще просъществува докато има какво да се експлоатира и докато има с какво хората да се хранят. В такъв хаотичен свят оцелява, този който е най-силен и най-умен, всички други биват експлоатирани до техния край. И когато няма кой повече да бъде експлоатиран и експлоататорите се изяждат помежду си, докато накрая всичките ще изчезнат. Това са крайни сценарии. Както казах, вие не знаете плана на Създателя и дали Създателя ще допусне изобщо такива сценарии да се реализират.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 08, 2019, 09:49:43 am
Кажи каква е точно връзката между моето временно аз и вашата съзнателност?

Ти си тази съзнателност, но си си наложил да забравиш. Човека, който си ти сега е илюзия, това е една изкуствена фасада, която използваш временно, за да изпълниш за каквото си се появил на това място наречено Земя.

Значи аз съм централно слънце?

Да, но вниманието ти е заето над твоята човешка инкарнация. По време на сън вниманието ти се връща при нас и с нас.

Малко ми е трудно да се видя като централно слънце или слънце, дори това не предизвиква кой знае какви асоциации в мен. 

Това също е напълно нормално, защото ако осъзнаваше изцяло какво значи да си такава съзнателност ти не би могъл да се задържиш в човешкото си тяло. Виждаш ли, всичко е измислено идеално, така че да работи, където трябва да работи. Виждам, че ти се иска да разбереш повече, но само ти може да се домогнеш до тази информация, чрез вглъбяване в своя вътрешен свят все повече и повече, тогава ще ти стане по-ясно. Ние може да ти кажем само това, което вече си проумял. Ако ти кажем нещо друго така или иначе няма да можеш да го разбереш, тогава какъв е смисъла да ти го казваме. Вашите мозъци не са се развили до такава степен, че да са способни да обхванат такъв обем от данни. Менталните ви тела ще прегорят, ако ти спуснем тези данни едновременно. Така че, поемай по малко от тези твои извори, за да има време потока да се асимилира от твоя мозък.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 08, 2019, 10:09:28 am
Когато завърши земния ми път ще мога ли директно да се върна във вашата съзнателност?

Зависи от теб. Сега те има и в по-ниските октави на съществуването, ако ме разбираш какво ти говоря. Ти си се индивидуализирал, станал си много други същества на линията между Централното Слънце и земния човек, такъв е пътя на падането в по-ниските октави на съществуването. Сега от теб зависи сам да се издигнеш обратно към нас. Разбира се ти имаш помощници, които са с теб и те съветват и водят, те също са част от нашата съзнателност, те са твоите стъпала към по-горните октави. Остава да се заслушаш в тях и да се придвижиш по тези стъпала, което може да ти отнеме толкова време според, което ще ти е възможно да направиш необходимото осъзнаване.

Мога ли веднага, без да минавам през някакви стъпки, да се върна при вас?

Ти си вече с нас, но просто не го осъзнаваш, разбираш ли. Теб те има на много места едновременно. Вниманието ти сега е насочено изключително към човешката ти същност. Но ти си нямаш на идея какво нещо е вниманието. Ще се шокираш ако може да видиш какво представляваш в действителност.

Уау...
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 08, 2019, 10:41:42 am
Значи всичко опира отново до осъзнаването?

По-точно до широтата на осъзнаването, до това да обхванеш в съзнанието си колкото се може повече от Цялото и накрая да обхванеш Цялото. Ако се намираш в съзнанието на Великия Дух ти може да виждаш през Очите на Господа. Тогава ще кажем, че си станал Господа, теб повече няма да те има. По същия начин, ако може да видиш през съзнанието на Централното Слънце Алцион ти ще си станал това централно слънце, теб повече няма да те има.

Как няма да ме има, ще изчезна ли?

Няма да те има като асоциация с това индивидуализиране и стесняване на светогледа. Но спомена за всичките твои опитности и премеждия се съхранява в Нас, защото между нас и теб няма разлика. Ти попълваш нашата съвместна банка с информация, както правят и много други наши частици, които сме пръснали по цялата галактика и отвъд.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 08, 2019, 10:54:03 am
С какво аз помагам примерно за съзнателността на Централното Слънце, то не знае ли вече всичко, което може да се знае?

Може да се каже, че знаем всичко, но има тънкости, които само чрез директен опит могат да добият цвят и плод, ако може така да се изразим. Вашия тъмен опит, цялото това страдание през което минаваме чрез вас спомага за балансирането на нашата система на Плеядите и на цялата галактика, докъдето се простират нашите лъчи.

За какво ви е на вас тъмния опит, вие сте чиста Светлина и Любов нали?

Тъмния опит е като обеца на ухото, той е елиминация на евентуални желания на нашата съзнателност да преживява илюзорен опит, както сега става с теб и с другите ни деца, които живеете като хора.

Значи вие сте пожелали да преживеете този опит, за да се освободите от него?

Разбира се. Ако не знаеш как да реагираш на илюзията тя може да те завладее. Ние сме твърде голяма Светлина, която не може да си позволи да бъде завладявана от каквито и да било илюзии. Нашата работа е да светим и да носим Любов около нас, казано чрез вашата терминология. Ние не можем да си позволим да не светим или дори за миг да престанем да вършим това. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 08, 2019, 12:26:13 pm
Този диалог с кой точно се води, не е със самото централно слънце?

Това си ти, който е установил връзка с твоята душа от по-високите реалности на битието. Това е съвкупност от информация, която вече се намира в теб и чрез нея ти може да отразяваш по-горните реалности.

Аз си говоря със себе си?

Няма нищо друго освен теб. Това важи за всеки един човек - божествена душа. Ти говориш чрез своята текуща широта на съзнанието. Твоето съзнание все още не е отворено достатъчно, че да говориш директно с Централното Слънце. Има много междинни звена, които предават информацията от Централното Слънце към теб, когато такава информация трябва да достигне до теб. Ти си също тези звена. Разбираш ли целия дизайн, това е огромна система от личности, които съществуват на своето ниво на осъзнаване, в съответната реалност на същото осъзнаване.

Централното Слънце къде в Божествения порядък се намира?

Според вашите разбирания някъде над средното ниво, някъде към 80% от пътя обратно към Абсолютното Съзнание.

С кои мои части говоря обикновено и директно?

Тези, които са в следващото измерение след вашето, с тях се свързваш най-често, през тях протича последно всяка една информация от Нас и от Висшите Сили.

Как мога да съм сигурен, че тази информация е точна?

Това зависи от твоята призма на възприемане, дали тази призма е изкривена от егоистични човешки страсти или не.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 09, 2019, 11:36:45 am
Какво се празнува в действителност по Коледа?

Празнува се езическия обичай на зимното слънцестоене.
Не е рождението на Исус Христос, понеже той не е роден в това време на годината.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 10, 2019, 12:09:39 pm
Най-различните модерни заболявания, които изникват може ли да се каже, че са свързани с консумираните генно-модифицирани храни?

В някаква степен. При систематично приемане само на такива храни имунната устойчивост на организма отслабва и новия мутаген е възможно да се внедри в клетките на човека. И от това най-различни странни психични и емоционални състояния да се провокират.
Аутизъм, пост-стресови, биполярни разстройства, депресии, имунни дефицити, ранно развиване на онкологични заболявания. Когато се отвори кутията на Пандора всичко може да се очаква...   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 10, 2019, 12:26:28 pm
Понякога си мисля, че цялото висше духовенство се е запътило към Ада?

Не може да се говори общо за всички. Има много духовници, които искрено вярват в религиозните канони и ги спазват. Стремят се да водят чист и свят живот.
Има и такива, които използват положението си за постигане на светски егоистични цели. А има някои, които служат на Дявола, и те са измежду най-високите санове в католическата и православна религии.   

Каква ирония и какъв позор...

Не забравяй, че вашия свят все още се намира в Тъмната епоха и едва през тези години почва да се измъква малко по малко от тежката й хватка. Тепърва ще се разкриват пред вашата общественост големи "страхотии" и колосални измами, така че подготвяйте се още от сега да не реагирате много бурно на всяка шокираща информация. Бъдете винаги разумни, спокойни и безпристрастни. 
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 11, 2019, 11:11:24 am
Корена на злото в света?

Една дума, която съдържа всичко - Невежество. Невежият неопитен човек прави грешни интерпретации дори на чистото истинно Слово, така възприема грешни идеологии, които го водят към извършване на грешни постъпки.

Дай пример за огромно невежество.

Вярата, която е заблуда, че ти си избран от Бога и че твоя народ е избран от Бога. Тази наглед проста идея е създавала повече разделение между хората и повече братоубийства в света от всичко друго взето заедно.
Изисква се огромно невежество човек да повярва на такъв сорт идеи.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 11, 2019, 11:14:10 am
Затова най-големия глупак е този, който се бие в гърдите и тръби пред всички колко знае. Няма по-жалка трагико-комична картина от такъв човек.
А този, който осъзнава, че не знае, на него ще се даде да узнае наистина.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 11, 2019, 08:36:09 pm
Който успее да се опази чист от всяка мерзост, от всякаква страст и от всякакъв грях ще изкласи от голямото земно училище и ще се издигне при нашия велик Отец.
Вие всеки ден сте изпитвани за вашата вярност и издръжливост. Не предавайте фронта при никакви обстоятелства. Още малко остава до края на този изпит.
Не се грижете какво ще става с нечестивците, всеки ще си получи заслуженото, според отдаденото. В Дома на Отеца пропуски няма. Господ е велик! Господ е единствения Цар и Господар, во веки веков!
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 13, 2019, 08:23:43 am
Този, който цял живот единствено е вземал без да отдава, всичко, което му е най-скъпо и мило, ще изгуби.
Този, който си е затварял очите за най-важното, когато е било пред него, ще изгуби способността да вижда това, що е важно.
Този, който е бягал и заобикалял истината, ще изгуби способността да се движи.
Този, който е създавал страдания на брата и сестрата, ще изпита всичките възможни страдания върху себе си.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 14, 2019, 11:46:50 am
В името на една измислена наука, наречена теория на еволюцията от масона Чарлс Дарвин, която се приема за съвършена истина до днешния ден, са извършени безчет много измами и фалшификации, които се приемат за научен прогрес, а не струват и пукната пара. Всичко в името на всемогъщия долар и абсолютната власт над сърцата и умовете на лековерните люде.
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 15, 2019, 02:36:12 pm
За да се развие теорията на еволюцията са измислени постановки, които да изглеждат достатъчно убедителни пред лековерния или неразвития ум.

Например постановката, че човека е произлязъл от маймуните. За целта се създават фалшиви скелети на т.нар. междинни еволюционни звена като австралопитека и неандерталеца. Такива междинни звена не съществуват. Маймуните са били винаги маймуни, а човека е бил винаги човек, видът, който е обявен последно като кроманьонец.

За да се развие дори още тази теория, се измисля целия дял на науката, който се нарича палеонтология, чийто флагман са динозаврите. Динозаври никога не са съществували. Всичко е фалшификация. Няма нито един истински скелет в нито един от музеите, където има изложени скелети на динозаври, всичките скелети са изкуствени.
А истинските скелети, които под претекст се съхраняват в някакви трезори, понеже били много ценни, до тях никой независим учен не бива допускан при никакви обстоятелства. Което навява на мисълта, че няма такива черепи и скелети.

Всичко това е една голяма измислица да ви накара да смятате, че сте произлезли от животни(с което да оправдавате животинските си инстинкти и да им се отдавате свободно), а животните да вярвате, че се произлезли от влечуги(и така да се научите да вярвате на влечуго-подобните раси, които преработват вашето съзнание). А ролята на Твореца да се дискредитира напълно, като нямаща нищо общо със създаването на нищо живо, което е на Земята. "Виждате ли всичко се е появило от само себе си, еволюирало е от един вид в друг до настоящото биологично разнообразие, тогава за какъв Бог Творец ми говорите". Сатанизъм в действие, който обработва вашите наивни умове, това е теорията на еволюцията и всичко около нея.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 18, 2019, 07:22:13 pm
Влезте в YouTube и потърсете на руски или на английски сатанизъм в поп-музиката и ще излязат някои доста информативни и показателни видеа.

Голяма част от световните музикални звезди изповядват сатанизма и го промотират чрез бездарното си творчество.
Съвременната популярна музика прилича на жив ад. Българската такава допреди години не беше такава, но вижте я сега, осъзнайте какви текстове се пеят, осъзнайте какви клипове се снимат, някои от тях са със сложна окултна/сатанинска символика или откровено промотиращи разпуснат безделен начин на живот. Вижте т.нар. поп звезди как се обличат(ако изобщо са облечени), вижте ги какви знаци правят с ръцете си, какви танци танцуват, какви гримаси имат на лицата си, какви макияжи, гримове и татуировки носят по телата си.   
Title: Re:Хората на злото
Post by: velaskes on декември 22, 2019, 07:10:56 pm
Много хора, които живеят доста труден живот биха определили Земята като същински ад, има ли основания Земята да се счита за ад?

Земята е едно училище, трудно училище, най-трудното, което сте посещавали. Понякога условията на живот с право биха могли да се нарекат адски, но те ви дават възможност за духовен растеж, което е безценна придобивка за вашите души.
Докато в самия ад, там както сте чували важи поговорката "всяка надежда тука оставете". В ада условия за духовен растеж почти няма. По-добре да не навлизаме в по-пространствени описания какво е точно положението там. Който си е "заслужил" място в ада сам ще разбере за какво става въпрос.

И все пак информация за ада е толкова малко, защо никой не говори за това?

Защото тази информация се крие от тъмните сили. Както вече знаете, ада е суверенно пространство, което цени своята дискретност и прилага крути мерки по информационно затъмнение и объркване. Все пак това е специалността на водещите фигури в това пространство, те са майстори на лъжата, илюзията и маскирането.

Защо светлите сили не говорят за ада?

Ние избягваме да ви говорим за ада, защото няма кой знае каква полза да ви разказваме за него и също така няма нужда да плашим и шокираме вашите светли сърца. Както ти казах по-горе, тези които работят активно да се озоват в ада нямат нужда от описание на ада, а и едва ли ще навестят твоя сайт, за да прочетат откровенията ти.

А аз ако искам да узная повече ще ми кажеш ли?

Ти вече знаеш всичко, което има нужда да знаеш. Това място е толкова ужасно и кошмарно, че вие не бихте могли да си го представите, то няма аналог. Всичко на Земята, което ви се струва адско ще ви се стори като лятна ваканция в сравнение с това, което душите преживяват в ада. Ще спрем с това и ще помолим да приключим с въпросите за ада.       
Title: Re:Хората на злото
Post by: Dimitar Ochkov on декември 23, 2019, 09:04:37 am
За ада, че е на земята се говори малко, но аз съм го открил в Библията и Свещения Коран:
Например:
Псалом 43
20. когато ни съкруши в земята на змейовете и ни покри със смъртна сянка.
http://www.pravoslavieto.com/bible/sz/ps/43.htm

Или Корана:
СУРА КРАВАТА

(АЛ-БАКАРА)

Мединска. Съдържа 286 знамения.

В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния
21. О, хора, служете на своя Господ, който е сътворил вас и онези преди вас, за да се предпазите

........................

34. И когато рекохме на ангелите: “Поклонете се на Адам!”, те се поклониха, освен Иблис. Възпротиви се той, възгордя се и стана един от неверниците.
35. И рекохме: “О, Адам, пребивавай с жена си в Рая и яжте оттам в доволство, откъдето пожелаете, но не приближавайте до онова дърво, та да не станете угнетители!”
36. А сатаната ги подмами да се подхлъзнат и ги извади от Рая, където бяха. И казахме: “Напуснете - врагове един на друг! За вас на земята има пребивание и ползване до време.”(АДЪТ Е ЗЕМЯТА!!!)
37. И получи Адам слова от своя Господ, и Той прие покаянието му. Той е Приемащия покаянието, Милосърдния.
38. Казахме: “Напуснете оттук всички! И дойде ли при вас напътствие от Мен, за онези, които последват Моето напътствие, не ще има страх и не ще скърбят.
39. А които не вярват и взимат за лъжа Нашите знамения, тези са обитателите на Огъня, там ще пребивават вечно.”
..............
Мои разсъждения:Горивото поддържа горенето, отдавайки енергията си. Аллах не е създал хората за това, но Илбис ги заблуждава и използва. Аллах спасява тези, които се уповават на Него, а другите продължават да си горят. Това е енергийно-вампирският принцип описан в Корана. Правоверните спират да бъдат ощетявани, спират да се страхуват и да бъдат угнетявани. Защото страхът изчерпва енергията, разбира се.

Oт свещения Коран, Сура 21. Ал-Анбиа
98. [О, неверници], вие и това, на което служите вместо на Аллах, сте горивото на Ада. В него ще влезете.
99. Ако тези бяха богове, те нямаше да влязат в него. Всички там ще пребивават вечно.
100. В него ще стенат и не ще чуват.
101. А тези, които са получили най-доброто обещание от Нас, те оттам ще бъдат отдалечени.
102. Не ще чуват от него дори шумолене. В това, което са желали, те ще пребивават вечно.
103. И най-големият ужас не ще ги наскърби. И ангелите ще ги посрещат: “Това е вашият Ден, който ви е обещан.”

.....................

Мои разсъждения:Когато чуеш най-доброто обещание от Аллах, биваш отдалечен от Ада. Тъй като в описанието на Рая в Корана няма ужас, който да те наскърбява, разбирам това отдалечаване ,ужаса и скръбта по време на земния живот. Ада е и на земята, а неверниците са горивото на Ада.

51. Аз-Зарийат (Отвяващите)
(АЗ-ЗАРИЙАТ)
Меканска. Съдържа 60 знамения.

В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния!
56. Сътворих Аз джиновете и хората единствено за да Ми служат.
57. Не искам от тях препитание и не искам да Ме хранят.
58. Аллах! Той е Даващия препитанието, Владетеля на силата, Всемогъщия.
............

Мои разсъждения:Храната е необходимото гориво за човешкия организъм. Аллах няма нужда да се храни от хората. Следователно в Ада след като неверниците са гориво, те са храната на Иблис. Батерийките на сатаната…

Разбира се, ако вземем и Летачите на Кастанеда, както и да кажем някой си направи труда да прочете "Отвъд Страха" на дон Мигел Руис, там има "богове", които се хранят от нашата енергия. Учителя има лекция "Будност на съзнанието на ученика" и други материали. Сам Христос казва в 14 глава на Евангелието на Йоан "И ето идва Князът на този свят и в Мене той няма нищо".

Но да се върнеме например на псалмите. Както в традицията на дон Мигел има безмълвно знание, ако сме внимателни читатели на псалмите ще попаднем на 19:
2 Ден на ден казва слово; И нощ на нощ изявява знание.

3 Без говорене, без думи, Без да се чуе гласът им

Какво казва например Учителя:
Седалището на Духа във вас знаете ли къде е? То е в една празнина между двете вежди, то е мястото на Божествения Дух, то е мястото на безмълвието. Човек от себе си представя един кръст и когато ние намерим този център, няма вече да бъдеме разпъвани. Учителя в "Изгревът" том 11, 548стр.

Т.е. външно можеме да пребиваваме в ада, но безмълвието, тишината на съзнанието и безмълвното знание са този елемент на ирационалност, който в най-висша форма ни спасява.
Title: Re:Хората на злото
Post by: Dimitar Ochkov on декември 23, 2019, 09:41:44 am
Също за хората на злото, дон Хуан ги нарича "дребните тирани". Те предават най-силните уроци на воина. За да бъде безупречен.