ИЗВОРИТЕ

Статиите в сайта => Кътчето на Веласкес => Topic started by: velaskes on април 06, 2019, 09:08:03 am

Title: Отваряне на Третото око
Post by: velaskes on април 06, 2019, 09:08:03 am
Упражнение за "събуждане" и развитие на "очите на душата" или т.нар. трето око.

Преди да споделя упражнението трябва да премахнем някои предразсъдъци насадени в човешкото колективно съзнание.

Прекратете веднъж завинаги всички вярвания свързани с това, че по някакъв начин вашето трето око не работи, че нещо му пречи да се прояви и че епифизата ви е закърняла или калцирана. Може и да има нещо вярно в това, но то е в малка степен. Ако епифизата беше закърняла напълно или калцирана(както е много популярно да се лансира навсякъде из духовните среди) не бихме могли да имаме сънища и не бихме могли да имаме въображение. Така че, дотук с тези спекулации. Има някаква закърнялост само ако не ползваме достатъчно очите на душата си. И обикновено всичко, което не се ползва в човешкото тяло за дълго закърнява, губи степен на качество, заболява или се губи изцяло. Но особеното идва, че когато поискаме да използваме отново закърнялата способност или орган, в нас е цялата сила и възможност да го сторим.

Какъв е сакралния смисъл на "третото око" за човешкия живот? За мен лично това е преди всичко способността ми да разграничавам истината от лъжата.
Третото око е орган на душата, шесто чувство, интуиция и въображение. Това е изострена интуиция, която е свързана с ясно виждане, ясно чуване и ясно познание. Всичко това става вътре в съзнанието на човека. При развита интуиция ние можем да бъдем в контакт с висшия свят, с Висшия Аз на своята душа, с Ангелите, с Възнесените Майстори, с Галактическото семейство и дори със самия Господ Бог.

Като всяка способност, която все още не сме развили винаги се почва с малки стъпки като постепенно се правят по-големи крачки и наученото се упражнява постоянно и се затвърждава. Така е и с великата способност на третото око на душата.

Ето едно съвсем просто упражнение, с което може да се започне активацията на третото око.
Затворете очи. Влезте в медитативно състояние и успокойте/релаксирайте цялото си тяло. Представете си една бяла искряща линия, която започва от едно място, която постепенно пълзи в една посока и свършва до друго място. След това хванете двата й края и направете от линията идеален кръг. Кръга продължава да блести в контура си. Запълнете кръга с бяла светлина и си представете че целия кръг блести и искри, как бялата светлина струи през него. Това е вашето трето око. И бялата светлина минава през него и го изчиства от всички натрупани ментални и емоционални пречки на тримерния свят. Запазете този образ на кръга известно време, така че да го усещате вътре, в центъра на съзнанието си.   

Когато сме направили двуизмерния блестящ кръг, когато ясно се вижда вътре в съзнанието продължаваме с най-различни манипулации на образа. Пак на малки стъпки, кой както му е възможно. За някои ще са малки стъпки, за други ще е много лесно всичко това и ще могат с големи крачки да вървят напред.
И така от кръга почваме да правим всички други познати двуизмерни геометрични фигури. На тези, на които това е трудно, правете всяка фигура бавно, чрез една линия, която постепенно пълзи и оформя фигурата. С всяко повторение способността да правите тези фигури ще нараства, ще ставаме по-бързи и по-точни. Целта е да можеш като затвориш очи да правиш образи мълниеносно, на мига и тези образи да стават съвършени. Например на един етап от тези упражнения след добавяне на степени на сложност на фигурите, след съединяването им, след добавяне на тримерност и дълбочина да можем да си представим едни от най-сложните образи и картини от света. Например да можем да видим човешко лице с целия живот в това лице, след това цяла глава и постепенно цялото тяло с всичките му вътрешни органи и цялото му вътрешно устройство. Подобно видение според мен е върховно майсторство. Защото ако човек успее да види нещата до такава подробност той е достигнал до способността на Боговете, които могат да създават човешката форма. Но да не се впускаме в празни блянове. За такова майсторство се иска много практика, много наблюдение, дълго изучаване на човешкото тяло външно и вътрешно до големи детайли. Това е само един пример и това е най-сложния пример, който можем да вземем. Използвайте по-прости форми и всеки път може да се добавя нещо към тази форма, така че да се образува по-сложна форма или някаква част от картина.
Title: Re:Отваряне на Третото око
Post by: velaskes on април 12, 2019, 08:04:55 am
Всяко част от себе си, която не използваме губи постепенно сила и възможности. Защо е станало така, че епифизата е стеснила толкова своята функция? На първо място това е тъмната ера и тъмния опит през който сме минали и изкривяването на представата за това какво и кои сме ние. Всичките страдания и болки имат силата да разколебават и объркват човека, да го изваждат от пътя му. Разбира се и да го подтикват да се развива, но това е друга тема. Цялото това страдание ни е направило жертви и роби на външната действителност, едни реактивни същества, които са забравили творческата си натура. За какво му е на едно такова същество епифиза и трето око? На такова същество му стига света, свето го изпълва с впечатления, света му диктува какво е реално и какво не е. Творческото същество от своя страна е възможно най-независимо от света. То прави своя свят ежеминутно. То не реагира на стимули, то ги създава. За да създаваш ти е нужно колкото се може по-богато въображение. И епифизата се задейства. Връзката с третото око става възможна. Духа започва да говори в нас като рисува в душата ни чудни картини.

Другата съвременна причина за забавянето на епифизата също е свързана със света, но с модерното му проявление. Всичките тези визуални вакханалии, които ни дебнат. Навсякъде в ежедневието сме се заобградили с екрани, които прожектират картини към съзнанието ни. Ето сега, за да напиша това съм се облещил в един екран. Цял ден за да си вадя прехраната и да си плащам сметките съм избрал да се взирам в екран. Всичката тази визуалност, ярки цветове, трептящи картини, херцове, резолюции, това насищане на човешкото зрение с образи и картини, това несъмнено влияе негативно на епифизата. Трябва да затворим очи и да се изключим от тази лудост, за да намерим малко спокойствие и уединеност от това визуално бомбардиране, което сами си причиняване.
Title: Re:Отваряне на Третото око
Post by: velaskes on август 07, 2019, 07:47:36 am
Най-голямата заблуда, която представлява пречка за задействане на тънкото виждане(чуване, познаване) е, че има нещо извън нас и нашето търсене на това нещо. Ще дам пример. Ти искаш да си в контакт с Висшите сили на Вселената, но правиш грешка като ги търсиш отвън, някъде там. Висшите сили са вътре в теб, в твоята душа и Вселената е вътре в теб, в твоята душа. Господа Бога е вътре в теб, в твоята душа. Точно поради тази причина, че търсим нещо извън нас не се получава.
А какво е това "вътре" в нас? Това е твоето съзнание, това е твоя божествен разум, това е твоя велик дух. Всичко е Дух и Съзнание. Потопи се дълбоко в своето съзнание и ще разбереш какво имам предвид. Успокои своя вътрешен свят, направи го неподвижен, създай тишина, създай мир там вътре и гласът на Духа ще намери начин да проговори чрез теб. Великия Дух и ти сте едно и също нещо. Спри да разделяш на аз и еди си какво. Всичко е едно цяло винаги постоянно. 
Title: Re:Отваряне на Третото око
Post by: velaskes on август 07, 2019, 09:27:35 am
Интуицията е развиване на това задълбаване вътре в собственото съзнание. Способност да наблюдаваш много внимателно и подробно, способност да различаваш едно от друго в съзнанието си, различните енергии и различните вибрации и към коя част от единното съзнание принадлежат. Интуицията е кулминацията на тънкото усещане. Интуицията е въпросния канал за общуване с Висшите сили, който се разкрива чрез постоянна практика на наблюдение вътре в съзнанието си. Ти си създателя на своята реалност, няма кой друг освен теб да свърши тази работа, няма кой друг да направи тази практика реалност и да разкрие възможностите на своята интуиция. Като казвам "своята" съзнавам колко несъвършен е езика за изразяване на реалността на Единството. Но така ще е, езика е несъвършен, но с него разполагаме засега, за да предаваме един на друг разни идеи.