ИЗВОРИТЕ

Животът такъв какъвто е => Вечни въпроси => Topic started by: nova on декември 15, 2005, 01:30:59 pm

Title: за ПРАВИЛАТА
Post by: nova on декември 15, 2005, 01:30:59 pm
Пак малко Захир

В даден момент от историята на човечеството се появил някой и казал: след като се ожените, трябва да останете непроменени до края на живота си. Ще вървите един до друг като две релси, спазвайки точното разстояние. Ако единият от вас понякога иска да бъде малко по-далеч или малко по-близо, ще е против правилата. Правилата казват: бъдете разумни, мислете за бъдещето, за децата. Повече нямате право да се променяте, трябва да бъдете като релсите: те са на едно и също разстояние една от друга на началната гара, по средата на пътя и на крайната гара. Не позволявайте на любовта да се променя, тя не бива нито да расте в началото, нито да намалява по средата - много е рисковано. С други думи, след като премине ентусиазмът от първите години, запазете едно и също разстояние помежду си, една и съща здравина, една и съща функционалност. По вас върви влакът на оцеляването на човешкия род, който трябва да стигне в бъдещето: децата ви ще са щастливи само ако си останете такива, каквито сте били открай време - на 143,5 сантиметра разстояние един от друг. Ако не сте съгласни с това, че никога няма да се променяте, помислете за тях, за децата, които сте създали.
Помислете за съседите. Покажете им, че сте щастливи, яжте барбекю в неделя, гледайте телевизия, бъдете част от
общността. Помислете за обществото: обличайте се по начин, който да показва на всички, че между вас има хармония. Не поглеждайте настрани, защото някой също може да ви погледне, а това е изкушение, може да доведе до развод, кризи, депресия.
Усмихвайте се на снимките. Слагайте снимките в хола, за да ги виждат всички. Косете моравата, спортувайте -най-вече спортувайте, за да останете непроменени във времето. А когато видите, че спортът вече не ви помага, на¬правете си пластична операция. Но никога не забравяйте: в определен момент тези правила са били наложени и вие трябва да ги спазвате. Кой е наложил тези правила? Няма значение, никога не задавайте подобни въпроси, защото правилата ще продължават да са в сила вечно, дори да не сте съгласни с тях.

Кажете ми мили  дами и господа как се оправяте с "правилата".  И ако на някого му идват в повече- какво?
На мен ми е бая трудно
Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: izgrev on януари 23, 2006, 02:50:40 pm
Не може без правила! И в джунглата ги има. Живота ни задължава да спазваме някои правила, за да оцелеем. Спазваме правила, за да има демокрация. Не ми пречи и аз няма да ти преча! Едно хубаво правило! И много такива има :)
Но нали правилата са за да ги нарушаваме? Приемайки еволюцията в човешките взаимоотношения, стигаме до извода, че правилата са добри тогава, когато не им  робуваме. Не искаш ли да носиш наложените от някой дрехи, натрапените ти пердета и пр., отделяш се и тръгваш по свой път. Ако не искаш, или не можеш...........еее, не може и едното и другото! Имаме право на избор!
Правилата са добро нещо, но не са закон! Щом не ти изнасят, променяш ги...ако можеш!
Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: nova on януари 23, 2006, 03:05:57 pm
Божее, аз ли съм го писала това най-отдолу?!

А по едно време си виках, че не ми се променяли разбиранията.......... ::)

Е мистър Изгрев, Вие сте прав, разбира се :)
Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: reply on януари 24, 2006, 12:41:58 am
pravilo-sv1rzvam go s dumata "pravilno" a spored men takiwa ponqtiq kato "pravilno" i "nepravilno" nqma...s1glasen s1m donqk1de s izgrev    i s16to ne smqtam 4e pravilata trqbva da sa "konstanti" kakto i zakonite (spored men) ne sa   O0
Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: bee on януари 30, 2006, 10:09:59 am
Знам, че някога някъде някой  се е опитал да наложи тези правила, знам, че и аз някога се питах дали трябва да ги спазвам ...... сега съм забравила, че такова нещо някъде, все още, съществува  ..... толкова обичам свободата на духа си, че и през ум не ми минава вече, че може да има и правила ..... и ако изобщо в живота ми има някакви правила, то те са си моите правила и те винаги подлежат на промени,  ако се налага  :D Иначе външно може и да изглежда, че спазвам всички правила на обществото, но това е защото много добре прикривам свободата си, не искам да стресирам другите, нека да си мислят, че съм като тях.
Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: izgrev on януари 30, 2006, 05:14:20 pm
Правилата са си правила. С тях, или без тях................. всеки е свободен да взема решения!
Виж...законите са друго нещо! Докато има държавно устройство, ще има и закони! А те са задължителни за всеки член на обществото. Не искаш да ги спазваш? Излез от социума и живей без него! Така стоят нещата.
Колкото  по-демократично  е  едно държавно устройство, толкова по-строго се държи за спазването на закона.
 Казвали  са ми за САЩ такава приказка: "..там е друг свят.Не можеш да го разбереш, докато не заживееш като американец"!
А спазването на закона е едно от тези неща, които правят САЩ "друг свят"!
Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: bee on януари 31, 2006, 07:32:49 am
 Мдааа, вчера си говорих с един приятел, че ако тук в малкото градче много хора заобикалят правилата за движение по пътищата и това им се разминава и не води до катастрофи, то представете си какво би станало в многомилионен Ню Йорк ако на магистралата, на която се разминават стотици и стотици коли на някои им хрумне да заобикалят или направо нарушават правила!!! Така че, за законите съм съгласна, но ако говорим за обществото и социалния живот, ако говорим обаче за човека и неговият вътрешен духовен живот, там правила не трябва да има.  :)
Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: izgrev on януари 31, 2006, 08:51:02 am
Има правила и трябва да има! Всеки сама си ги създава. Друг е въпроса дали са валидни за всеки и дали ще ги спазваме. Това е личен избор!
Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: bee on януари 31, 2006, 09:51:30 am
Ако има правила, Izgrev, то те би трябвало да са създадени на база на данни от миналото ни, но миналото ни вече го няма, значи са създадени на база на нещо несъществуващо. Защо по д...е  тогава да спазвам нещо, създадено на база на нещо несъществуващо. Тук и сега ако спазвам някакви правила значи да тъпча на едно място или направо да деградирам. Не мислиш ли?  :)
Аз мисля, че всеки ден трябва да се изживява като първия ден в живота ти и всяко решение трябва да се взима като за пръв път.
Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: side on януари 31, 2006, 01:53:14 pm
Правилата са тези, които УЛЕСНЯВАТ живота ни.
Трудно е за мислещия човек, да се придържа към Правилата... много трудно.
Мислещият човек търси, опитва различни неща, иска да види ОТВЪД.. :)
Правилата са за масата. За стадото. Там, както добре знаем, не е нужно да се мисли, а да се върви в общата посока. Всички стойностни открития в историята на човечеството са на хора, въстанали срещу правилата, замисли се! :)

Светлина в Пътя! :)
Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: divine on януари 31, 2006, 03:21:30 pm
Добре дошъл/а. O0

Въпроса е с кои правила ще се съобразяваме, с тези на стадото и с тези на Вселената?
Аз избирам второто, ако ще стадото да ме мисли за луда  :2funny:
Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: side on февруари 01, 2006, 09:21:36 am
Благодаря за милите думи:)

А относно избора - чии правила ще избереш ти... сещам се за нещо, което честичко повтарям и на себе си, и на дъщеря си: "Каквото и да правиш, все ще се намери някой, който да те обяви за луда, така че - прави така, че да си щастлива!" :)
Уверявам те, че на доста народ им изглеждам луда, но вече спря да ми пука.
Всеки си има свой си живот и исконното право да си го пилее, както си иска. Който не го разбира... жалко, че пилее дните си на таз земя.

Успех O0
Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: wind on февруари 01, 2006, 09:34:57 am
Благодаря за милите думи:)

Всеки си има свой си живот и исконното право да си го пилее, както си иска. Който не го разбира... жалко, че пилее дните си на таз земя.
Е, такова изказване още не бях чувала и много ми хареса!!!   O0 :D ;D
Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: side on февруари 01, 2006, 09:40:43 am
Здравей:)

Не си ли съгласна? Всеки човек е уникален и има своя уникален път в живота, своя съдба, свои задачи, свой път. И в този ред на мисли... да унифицираш хората, налагайки им правила и вкарвайки ги в коловози... много нелепо, мисля аз, много грубо и нелепо!!!
Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: wind on февруари 01, 2006, 09:43:38 am
Разбира се, че съм съгласна!!!  ;)
Това имах предвид - че се изкефих на израза ти  (ще си го запомня да си го повтарям по-честичко)  :)
Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: side on февруари 01, 2006, 09:49:25 am
Ласкателка ;D

Цитирай по-умни хора и не забравяй да се мажеш с плажно масло  :angel:
Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: divine on февруари 01, 2006, 10:20:41 am
Кой колкото иска да си пилее живота ама да не хленчи ако нещо не му харесва около него докато той си е пилеел времето. И ако може да не ми пилеят моето  временце на таз Земя.
Мен от малка ме мислят за луда, така че съм свикнала, сега вече съм на фаза по-тихичка лудост , да не се набивам много на очи. ;D
Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: Nirvana on февруари 01, 2006, 10:39:48 am
Ласкателка ;D
Казва се четка- джийка   ;D   :2funny:   ;)
Абе, чудя се що ли някой не нарече и мен луда!?  :idiot2: Галеното ми име е „кучка”, но за луда ще трябва още да се работи  :crazy2:
Мисля си, че всеки гледа живота си и не го интересува какви точно сме ние. Я отбележи някакво определение, я- не... Ей така, колкото за протокола. Но вниманието му е насочено единствено към самия него.( Толстой и жена му,  прекарали половината част от живота си в караници, стремейки се да спечелят доброто мнение на потомците. А ние сега мислим ли ги тях много, много...!?)  :idiot2:
 
Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: side on февруари 01, 2006, 11:07:53 am
Eстествено, че всеки гледа живота си. И слава Богу! И дай Боже повече такива ;D, ЩОТО на мен, лично, ми е писнало от такива дето заничат в чуждата паница. Ако всеки си гледаше своята си работа и си движеше своите дела, светът би бил прекрасно място!!! :)
Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: divine on февруари 01, 2006, 11:48:34 am
Обаче като живееш с някой в една къща неизменно се засичате , нали? Така и ние всички като живеем на една планета, в един град - няма как живота ни да не се засече с този на другите хора. Мисля че това прави живота още по-прекрасен. Стига всеки да помни ,че най важно е да даваш свобода на хората около себе си - да бъдат това което са. ;)
Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: side on февруари 01, 2006, 12:37:24 pm
Toва е любов:)

Ти обичаш ли човечеството? Като цяло?
Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: ramus on февруари 02, 2006, 01:21:47 pm
Ами те нещата са си взаимни - изходното положение на всеки от нас започва с насадени групови правила - чрез възпитанието, училището, най-много от семейството.
От там нататък обаче разликите са в отношението на всеки човек към тези правила... В зависимост от нивото на собствено развитие, всеки индивид формира съответстващо поведение към груповите правила.

Смисъла на правилата е да внесе известно подреждане, за да функционира някаква групова структура. Всъщност правилата са именно отражение на тази групова структура - на нивото на организация, целите, стремежите, средствата за постигането, митовете, с които се подхранва, за да обезпечи финкционирането си. В зависимост от мащаба си, всяка групова структура има съответното влияние. Всичко това изглежда елементарно, но нещата са доста сложни именно защото отношенията индивид-група са доста комплексни и многопосочни... Понятия, като егрегори, его, кармични зависимости, свобода, страх, вяра, вътрешен свят, еволюция, съзнание... са така дълбоко преплетени, че е нужно концентрирано усилие, време и личен "ресурс", за да се "разберат" в дълбочина.

Приемането на груповия "модел на света" за малкото дете е въпрос на нормално финкциониране. Личната проекция на груповия модел в всеки човек е онова, което му казваме "ЕГО". Вътрешния ни свят естествено "започва" да се формира именно от груповия модел. И ако той се окаже "достатъчен" за даден индивид, и съвпада с вътрешната му вибрация, груповия модел остава "хоризонта" на вътрешния му свят. Привлекателното на процеса е, че е лесен, удобен...Достатъчно е само да му се оставиш... и той си финкционира - като от самосебе си...Това е и неговия смисъл по отношение на етапа на развитие.

Има още една важна функция. За хората, които груповия модел не е достатъчен и индивидуалните им характеристики влизат в  противоречие с груповия модел, започва постепенен процес на преразглеждане и преоценка - т.е. върви се към създаване на собствен модел на живота и на себе си. И точно този процес е онова, което наричаме освобождаване. Разкъсването на някакви граници - на мислене, на идеи, на значимост, на важност, на усещане...Всички знаем какво е усещането, което имаме, когато "докоснем" нещо ново, когато разберем, че сме "отвъд"...

А границите, правилата, са въпрос на вярване, на приемане...Обикновено вярваме в онова, което ни устройва лично... Така вярването си е като някакъв вид сделка... "вярвам, защото ми трябва, защото ми е по-лесно"... Всяко нещо е въпрос на вътрешна потребност и етап на развитие.

Колкото лично до мен...Аз съм си бунтар по природа. Някои правила въобще не ме интересуват, други ги изучавам много внимателно, когато е нужно да изучавам живота и хората... и себе си. А с трети се запознавам единствено за да знам как и доколко да не ги спазвам. Личните ми виждания винаги са онова, което е по-важно за мен...Така, че с две думи:::::::::::
====МАЙНАТА ИМ НА ПРАВИЛАТА=====

А колкото до последния въпрос за обичането на "цялото човечество"... Макар да не е към мен...да зема да кажа нещо... ;D
А какво е обичане?.... и кое е "цялото човечество"?.....
Ако си в състояние на признателност и уважение към живота /си/...към всички хора?.....
Ако това състояние означава, личното ти преоткриване на великолепния смисъл и значение на Всичкото....
Ако си докоснал онова, което е "извън съня", и си в състояние да влизаш и излизаш във всякакви сънища, и дори да си ги избираш сам...и накрая сънищата спират да те интересуват...
Ако си разбрал, че всъщност няма "хора", няма човечество... и теб самия те няма, освен в....

....."ИМА САМО ЕДИН ЖИВОТ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА"... /откъс от книгата "Едно" на Ричард Бах/ 

Пък самия аз бих го казал по следния начин " Вселената и Живота и Всичкото, са едно и също нещо"......
===========================================================================

Интересно дали това е обичане...или е любов... или е просто някаква дума, с която някой иска да каже неща, които няма как да бъдат казани...
Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: izgrev on февруари 02, 2006, 06:39:05 pm
Уникален, или не! Мислещ, или не! Духовен, или не! СТАДО, или богоизбран!( :2funny:впрочем, не знаех, че СТАДАТА правят законите!Благодаря за просветлението)
Правила има, винаги ги е имало и ще ги има! Всички се движим в тяхната пътека, но някои се изживяват на нещо поивече от член на СТАДОТО!  :2funny: :2funny: Иска ни се да сме по-значиуми? В чий очи? В нашите едва ли! Еееееее.... :)......ама, мнооого ясно! ;D Няма повече да питам!
Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: izgrev on февруари 02, 2006, 06:44:21 pm
На ramus тличен(6), мили мой! Вземете си поука.
Аз пиша агресивно, но той всичко ви каза!
Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: nova on февруари 02, 2006, 09:00:09 pm
А като си помисля в Япония колко много правила има и колко са канализирани. И в същото време какъв дух имат тези хора и колко са свободни от живота.
И пак с уточнението, че не става дума за закони и всякакъв друг вид нормативи, а за неписаните правила.

Наистина, всичко е въпрос на лично отношение....

пп/ Мр. Изгрев, Вие пак правите добро впечатление :)
Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: side on февруари 03, 2006, 12:30:38 pm
Нещо изгубих нишката.... Не говорим ли за свободата на духа?
Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: izgrev on февруари 03, 2006, 01:54:51 pm
Разбира се, че за това говорим. Нищо не си изгубил!
Душевното заробване сами си го правим, неумеейки да се измъкнем от тези пусти ПРАВИЛА, които нищим!
Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: bee on февруари 03, 2006, 02:28:34 pm
Разбира се, че за Свободата на духа  O0 Виж, Вселената си има толкова много правила и закони, физически и духовни,че не можем да се отървем от тях, а все още ни е трудно и да ги изучим  ..... но то няма как иначе да е.
Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: izgrev on февруари 03, 2006, 02:55:35 pm
 :) :P O0
Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: ramus on февруари 05, 2006, 12:04:50 am
Нова, отдавна вече япония не е онова, което е била, което е описвано по книгите и филмите.
 Анкетирал съм трима човека, които са били в япония, двамата от тях за по няколко месеца, а третия за 3 години.
Най-невротизирания градски жител на планетата е токийския...
Най-върлия национализъм е японския.
Едно от най-големите нива на престъпността.
Борба, безмилостна и жестока на всички нива - за работа, за място в йерархия, за удоволствия, за пари, за власт, за уважение, за доказване
Не могат да се траят нито с китайците, нито с корейците, нито с руснаците.
Американците просто ги търпят там... щото няма начин.
Мразят се и не се понасят едни други...

За какво са им традициите, славното минало, големия научен потенциал, технологиите...Само със корените си, императори, самураи, гейши, карате... и разните други неща, които са толкова емблематични за нас, дето гледаме на Япония само отвън...Просто са хора, като всички останали... които в момента са изгубени между "бляна на миналото" и "магнита на настоящия "западен" живот... 
......... Както навсякъде другаде........

Неадекватността "не прощава никому" - криза след криза...докато се разклати някаква система /и от правила включително/. Щото само разклатена система е в състояние на възможност да мине в друго "енергийно" ниво...Това е част от теорията на еволюцията и кризите...
Каквото и да се случи обаче за една група, тя винаги ще слага груповите "интереси" пред индивидуалните...А Еволюцията към самосъзнание е изключително само "вътрешен" процес и винаги е в противоречие със каквито и да било "групови" форми на битие. Компромисния вариант е изказан още преди хиляди години... и е останал актуален и до днес... Той се изразява с формулата: "Бъдете в групата, но не от групата"..... перефразирано от по-общата формула:"Бъди от този свят, но не от този свят"..../айдееее, и цитати почнах да използвам вече.../ ;D ;D

П.с. Законите които познаваме са частен случай на правилата на група от някакъв порядък. Не трябва да се забравя, че точно правилата, убежденията, митовете, вярванията са онова, което "сплотява" една група. Така членовете в нея уеднаквяват вибрациите си, за да се повиши резонанса на групата. Той пък от своя страна става по-магнетичен и привлича повече "блуждаещи" елементи... Това са естествени процеси и са свързани тясно със явлението "Егрегор". Винаги има противоречие между "групово" насадения наготово мироглед, и индивидуалните моменти на всеки човек...Но това си е част от неговото "духовно израстване".

П.с.2   Та... по въпроса за свободата на духа... Да си влезна в ролята на Мистър Питкин Риторичния.... ;D ;D ;D
    -  Предполагам, че всеки се е сблъсквал с известен "недостатък" на българския разговорен език, по отношение на понятието "дух"...Има две коренно различни значения - едното е "астрална проекция или проявление", а другото е "същностна част на човешките същества, носителя на т.н. "божествена искра"". В английския и други езици си има две отделни думи - "ghost"  и "spirit"...Смесването на тези две значения на една и съща дума внася доста голямо объркване, което е видимо дори в нашия форум на места...И в литературата, и във филмите също...
   -  Каква свобода на духа може да бъде живот, в който тя да не се проявява?. Или човек живее със идеята че свободата е важно нещо и е готов да плаща цената й... или въобще не можем да говорим за свобода...още повече на "духа". Наистина импулса за минаване на "границите" идва от духа, но "сънищата" ни нашепват точно обратното...И при тези два противоречиви импулса... какво ли ще изберем... всеки за себе си...Може би идеята за самодостатъчността си има съвсем реални измерения за оня, който вече я е докоснал...И въобще имаме ли избор, и как да се научим да избираме...?

Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: nova on февруари 05, 2006, 03:12:25 pm
Quote
-  Каква свобода на духа може да бъде живот, в който тя да не се проявява?. Или човек живее със идеята че свободата е важно нещо и е готов да плаща цената й... или въобще не можем да говорим за свобода...още повече на "духа". Наистина импулса за минаване на "границите" идва от духа, но "сънищата" ни нашепват точно обратното...И при тези два противоречиви импулса... какво ли ще изберем... всеки за себе си...Може би идеята за самодостатъчността си има съвсем реални измерения за оня, който вече я е докоснал...И въобще имаме ли избор, и как да се научим да избираме...?

Какво включваш в думата "проявява"? Ако проявлението не се вижда от мен или от теб това значи ли, че тя /свободата/ не е проявена? Все си мисля, че при този който я е придобил тая свобода въпросът с цената вече не стои. Защото цената е даване на нещо, за да си купиш друго нещо, ама за купуване на свободата на парче....
Дали въобще свободния си мисли какво му струва да е свободен? И дали си спомня какво е свободата и дали я усеща :)?
И дали му пречат каквито и да било правила, или ги приема като част от играта, без да бъде бунтар по презумция и без да ги изучава с цел да ги наруши? И въпреки, че е в групата, той не е в нея? Както когато играеш с децата си....
Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: ramus on февруари 06, 2006, 10:45:47 pm
Всъщност Нова, Свободата е само идея, един изначален тласък, вектор, с посока обратна на всякакви "граници"...това остава в "нас" от това, че носим в себе си "забравения безкрай"...
И понеже е много дълбоко, когато не го осъзнавах е просто импулс, и се наричах бунтар...
А когато го осъзнах...вече не се наричам така :D
   Друго... Понеже свободата е само идеята... проявлението е самия живот... Живота, в етапа в който живеем сега, е точно обратния на вектора на свободата... Ето всички вече писаха по темата, че "правила има, имало е, и винаги ще има". Да, така е. Но личното отношение между "Правилата, които идват отвън", и "импулса за прекрачване на границите, който идва отвътре", е онова, което, ако изберем, генерално променя самия живот... Въпроса е, какво ще предпочете всеки човек... кое от двете би го изразявало...И несъзнателния човек съдържа в себе си и двата "противоположни" инмпулса...А съзнателния, първо ги установява... сам за себе си, И после вече съзнателно взима решение... Независимо от всичко, някои освобождавания са болезнени, именно защото се налага да се освободим от някои неща, към които имаме известно "лично" отношение. Това казвам с думите си, че се плаща "цена"... Избора е "доколко са ти скъпи и ценни, границите, в които си бил досега, и които често си ги измислил самия ти, именно за защита "отвън""...Страха и потребността от сигурност са основните противници на освобождаването... Това са вътрешни процеси, които определят и съпътстват личното развитие и ниво.
   Друго...Свободата е само идея... онова, което се случва в живота се нарича освобождаване...Идеята затова е идея, защото е само идеал... и не съществува в живота... И понеже не съществува, се превръща в цел, която ни води... Никой човек не "постига" Свободата... По пътя си само се "освобождава"... от различни "ограничения"... едно след друго... от една граница... до следващата...Защото в относителния свят в който живеем, не могат да паднат всички граници... А липсата на граници е само в нас... там... "отвъд съня"...
Накрая... докато сънуваме...винаги имаме граници... всякакви... Когато започва процеса на събуждане, задължително е свързан със "освобождаване" - в някакъв смисъл. Обикновено след, или по време на кризи...Писах вече за катарзиса...Той е точно това - изживяване на освобождаване...Но пък не означава, че преживяването на катарзис, е задължително събуждане...

Айде стига толкова от мен, че станах пак многословен... :D
Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: nova on февруари 07, 2006, 09:26:12 am
 O0
Всъщност Рамус, бегом към хоризонта, препъвайки се в поредното препятствие, пък дано вземем да се събудим бягайки, че въздух не остана :P, а хоризонта е все далече
Title: Re: за ПРАВИЛАТА
Post by: izgrev on февруари 07, 2006, 06:52:02 pm
Добре, Рамус! Допадна ми това горе O0