ИЗВОРИТЕ

Статиите в сайта => Факти и коментари => Topic started by: Ricardo on януари 19, 2006, 06:20:25 pm

Title: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: Ricardo on януари 19, 2006, 06:20:25 pm
 Къде е истината, за какво става дума при феномена "Рейки"?

    РЕЙКИ е японска дума. Първият йероглиф РЕЙ означава "тайнствена сила" или "Трансцендентален Дух". За християнското съзнание всичко става съвършено ясно - ако не става дума за Божия Дух, тогава можем да говорим само за "поднебесните духове на злобата", т.е. демоните. Йероглифът "КИ" означава "Жизнена сила, Светлина или Енергия на биоплазмата". Като съберем заедно тези два йероглифа, ще получим типичния за възродения съвременен окултизъм хибрид от мистика и спекулативна наука."

Всеки човек може да приеме енергията Рейки; единственото условие е да си платиш. Първата степен струва няколкостотин евро, втората - над хиляда, а майсторската степен, която дава право да посвещаваш други хора - около десет хиляди долара. Платилият за първата степен посещава четиридневен семинар, по време на който получава "посвещение", диплом, литература. След "инициацията" някои изпадат в истеричен смях, или напротив - в абсолютна меланхолия. Всеки от посветените рейкисти преди всичко трябва да вярва в "Канала", от който идва енергията, в "Силата".

На думи рейкистите са толерантни към всички религии. Но на практика не одобряват посещението на църква. В крайна сметка, А. Шабанов прави извода, че практикуването на РЕЙКИ не е безопасно: По свидетелствата на няколко човека, инициирани и практикували РЕЙКИ, и след това завърнали се в Православната църква, РЕЙКИ действа разрушително на психиката на човека.

Ето какво разказва Светлана К., практикувала три години:

    "При нас имаше странни случаи, някои от тях просто ужасни. Например, представете си, на една жена след ултразвуково изследване, й казват, че е бременна. Тя отива при Майстора РЕЙКИ, той й провежда 10-минутен сеанс, след което медицинската апаратура показва, че плодът е изчезнал. Не знам защо, но у всички в групата ни имаше големи семейни проблеми, особено ако единият член на семейството е получил инициация, а другият - не. Мнозина направо се разведоха. Опитвахме се да си помагаме един на друг, но всички постоянно практикуващи бяха с много разбита нервна система..."
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: sirius on януари 19, 2006, 06:29:30 pm
Рикардо, на всяка теза можеш да намериш важни учени дето я подкрепят и дето не я подкрепят. Толкова много неща (външни и вътрешни) влияят на нашата нематериална същност, че отделни случаи не могат са основа, върху която да се правят обобщаващи изводи. Можем само да си направим извода, че Някои неща Стават.
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: Ricardo on януари 19, 2006, 06:37:13 pm
Sirius тези хора,практикуващи рейки лично ги познавам.
Да платиш 10000 $ за курса е добре парите се избиват за месец ;D
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: sirius on януари 19, 2006, 06:45:47 pm
Аз не познавам българи, дали 10 000$ за Рейки. Ти познаваш ли? Човек понякога плаща с пари за любопитството си  :uglystupid2:  Всеки луд с номера си  :knuppel2:  Пък те, лудите не ходят в гората  :coolsmiley:
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: Ricardo on януари 19, 2006, 07:14:28 pm
Няма да правя реклама.Първо ниво започва от 150 $.За теб може да се виждат много пари,за други хора са джобни пари 10000$ целият курс.Ами нали за това е пазарната икономика. O0
Имал си бол пари дал си!!! ;D
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: wind on януари 19, 2006, 10:46:14 pm
Тук виждам нещо познато  :)
Аз карах първата степен преди много години - бях още ученичка. Получих и посвещение в края на последния ден. Не мога да споделя кой знае какъв опит, защото само с курса си останах. По принцип трябва всеки ден да правим разни работи, които аз така и не правих, затова не се смятам за яростна "рейкистка". :D  Рейки-мастерът ни разказваше наистина интересни неща по време на курса. Сега като прочетох написаното от Рикардо, се замислих за някои неща, за които не си бях давала сметка до този момент:
1. За да ходя на курса, се изпокарах с родителите си, които бяха против. Но не можех да не отида...
2. По време на няколкото дни там и известно време след това се чувствах невероятно добре. Понякога си спомням за преживяното с носталгия, защото ми липсва донякъде.
3. За разводите е абсолютно вярно.  :idiot2: Всички рейкисти/ки, които познавам до един са вече разведени с "непосветените" си половинки и са с хора от групата. Обаче!!! Има и един, който се върна при жена си. :)

Та мисълта ми беше, че нямам никак лоши спомени от това време.  >:D
Жалко само, че вече не ми е така интересно както преди....
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: nova on януари 20, 2006, 08:15:33 am
Когато някой се опитва да си купи, а не да достигне до някаква степен на духовност, няма как резултатите да не са плачевни. То е като да проведеш шофьорски курс за 10 годишни и да им дадеш автомобили в ръцете. За всичко си трябва вътрешно израстване, тук асансьора само вреди-стълбата е задължителна :).
чудя се как ли няма изкукуригали в групата .......
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: divine on януари 20, 2006, 09:02:48 am
Ходила съм на Рейки "масаж" преди врме и ми действаше много добре , но не съм се засилевала да ставам и аз като тях. Вярно че практикуващите бяха леко замаяни след сеансите си, все едно са в транс.
Чела съм и книгата за Рейки, до скоро тази "наука" за канализирането на енергията и предаването й на друг човек е била пазена в тайна, докато някаква жена не отива в Япония и после я пренася на Запад. Преди това с години е трябвало да се обучаваш за да достигнеш степен,а сега се е опорочило -искат ти луди пари.

А иначе това всъщност е канализиране на Прана, която е навсякъде около нас, но определено според мен е нужно да имаш съзнание какво вършиш и с тази прана да излекуваш най-вече себе си и след това да я предаваш на други.
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: bee on януари 20, 2006, 09:16:25 am
Цитат от Ра Хари:

88. Знание не можеш да си купиш. Гуруто, който ти взима пари, винаги се оказва крадец. Впрочем, всички гурута са крадци.  ;)
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: pakodelucia on януари 20, 2006, 05:37:06 pm
Браво Рико, продължавай в същият дух. Хората не разбират нещата за това съдят.
Винаги съм усещал голяма мърсотия в хората които се занимават с енергии - каквито и да са те. Само човек с чисто сърце, като кристал, ум светъл като слънцето, душа обширна като вселената, дух мощен като Бога и едно с Бога е този човек който знае как да си служи с енергията.

Много ти се радвам :)
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: divine on януари 20, 2006, 05:50:40 pm
Пако много хубаво рецитираш, дано някоя "енергия" те чуе някой ден... ;D :2funny:
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: Ricardo on януари 20, 2006, 06:09:26 pm
Ами без житейски опит е много трудно да осмилиш нещата кое може да е истина,кое лъжа.
Наскоро гледах по MSAT маг майк и една ясновидка с доказани качества.Майтапчии ;DНо трябва и да има хора като тях за да може да става пресяването. ;)
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: ISIDOR on януари 22, 2006, 12:27:01 pm
Rikardo pro4etoh temata i tuk i v dr forum.ne se vprqgai na vsi4ki i ne vqrvai na vsi4ko koeto ti kazvat
ti sam si pomestil snimka na koqto praktikuvat reiki-no koi zabeleji-na neq ima nqkakva evropeika.a nali se seshtash 4e vsi4ko popadnalo v racete na evropeici i amerekanci se prevrashta v biznes.Taka 4e nedei da govorish sreshto neshto koeto nepoznavash.govori sreshtu tezi koito go prodavat ;)
A kolkoto do samoto REIKI to e savremenna sistema postroena na baza na drevnite sistemi-razbirai smesica ot ne palni poznaniq.I nima mislish 4e tezi evropeici koito si prodavat"znaniqta"vsashtnost znaqt mnogo ;)na da li
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: Eva on януари 25, 2006, 08:43:19 pm
Винаги е много интересно, когато четеш мнение на някого за нещо, което не е видял лично. Аз съм била на две нива Рейки. Не мога да кажа, че се повлиях много - физически и духовно. Единственото, което ми остана, е да използвам ръцете си при болка, което всеки прави несъзнателно. Не знам защо намесвате демоните - как така стана "абра-кадабра" и - хоп демони. Не съм се чувствала особено добре по време на сеанси, нито пък ми се е случвало нещо неприятно след това. :coolsmiley:
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: wind on януари 25, 2006, 08:47:56 pm
Значи и при теб нищо (и аз така  ;))
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: pakodelucia on януари 25, 2006, 09:55:14 pm
Явно не енергиите усещате тогава Винди и Ева...
Още от как се помня знам, видя ли някой, че идва с ръце да ми прави "нещо", бегам колкото мога! Освен да ме забърка друго не ми се е случвало. НИКОЙ, НИКОГА, ДО ДЕН ДНЕШЕН, ДОРИ С ГОЛЯМО ЖЕЛАНИЕ ДА МИ ПОМОГНЕ, НЕ МИ Е ПОМАГАЛ!
Аз съм имал доста проблеми и много хора са се опитвали да ме лекуват, само ще кажа, че от всички е излизало какво ли не друго ОСВЕН това дет трябва. Винаги съм една крачка настрани от хора дет ми говорят за възможностите си по енергетика!

Даже много велики, лечители са ми създавали големи проблеми, добре, че Огъня ми е силен да изгори и тяхните проблеми с мойте!

Има само едно нещо дет лекува и то се казва Любов.

Благодаря за вниманието и търпението!
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: wind on януари 25, 2006, 10:14:00 pm
Ставаше въпрос за това, че не се чувства нищо по-особено (поне аз не се усещам различно), а не, че няма ефект "лекуването". Макар, че аз съм го правила досега само два пъти. При това единият път беше още преди изобщо да чуя за рейки.

Ха сега бегай крачка встрани  >:D
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: Dani on януари 26, 2006, 11:16:29 am
Quote
Още от как се помня знам, видя ли някой, че идва с ръце да ми прави "нещо", бегам колкото мога!

 O0 И добре правиш! Енергията на друг човек не само не ти помага, а даже вреди. Тя разбалансира още повече.
Ако проблемът ти е дисхармония на енергията, която имаш или излишък, който не можеш да усвоиш, чуждата енергия внася още по-голям хаос и увеличава проблема ти.
Ако проблемът ти е бил недостиг на положителна енергия, то "вливането" на такава постепенно ще те превърне в енергиен наркоман и още по-зле - "несъзнателен" вампир.
Мисля, че Лазарев го е обяснил много точно - ролята на лечителя е да те научи как да изчистваш негативните енергии, породени от зависимостите ти, как да хармонизираш полето си и как да си произвеждаш сам нужната ти положителна енергия. А за това е нужна Любов и само Любов! Пако пак улучи десятката! O0
Съгласна съм и с останалите за изопачаването на източните методи на европейска и американска "почва" и превръщането им в бизнес. На мен Лазарев ми излезе 8 лв.   :laugh:- другите ги намерих в нета и от приятели, а и вече не купувам - разбрах принципа на самолечение :smitten:
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: Eva on януари 26, 2006, 11:33:17 am
Причината да посещавам форума е, че търся нещо - и аз не знам какво, което да ми обясни как работи тая машина, наречена живот. Има ли я въобще или съм само сянка в нечие въображение. По тази причина, предполагам сте и вие тук. Относно Рейки - пак същото. На първото ниво платих 25 лв. На второто - 50. Това, което успях да науча е да усещам енергия между ръцете си и да я насочвам към мястото, което ме боли. На шега или не - имах сериозни проблеми в лявото коляно. Винаги съм имала. Вече не чувствам този тип болка. Сега ще кажете, че внушението прави всичко. Може и така да е, но това е част от играта. Ако сте чели "Излекувай живота си" на Луиз Хей ще кажете: имала си погрешен модел на мислене, нещо се е променило. Не знам. Честно. Но вярвам, че Енергията я има и тя може да се управлява с ръце ли, с мисъл ли... Факт е, че колкото повече научаваш, толкова повече отговорности получаваш, защото не можеш да си играеш с тези неща.
А, сетих се още нещо. Работиш ли с Рейки първото важно условие е да не правиш нищо без разрешението на този, с когото работиш. Спазва се Вселенския закон за правото на избор. В крайна сметка ние си избираме грешките или успехите. А ако някой реши "да те лекува" без твоето съгласие ясно, че последиците ще бъдат за него.
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: bee on януари 26, 2006, 12:06:39 pm
Аз само ще се съглася, че може би и аз съм тук, за да си обясня "как работи тая машина, наречена живот"  O0 само дето вече не се толкова чудя, а по-скоро се отдавам на изживяванията си, тези изживявания, които е явно че, душата ми ги иска, .... т.е. има нужда от тях  :D

А иначе никога не съм била привличана от курсове по каквито и да били техники за работа с енергии - не знам защо. Може би твърде рано четох Лазарев  :D или винаги съм усещала, че Любовта върши истинската работа  :) И сега ако ми се иска на някой да помогна с нещо – мисля съсредоточено за него за няколко секунди/минутки и си представям, че му изпращам цялата любов събрана в душата ми в този момент и толкоз .... надявам  се, може и да съм насочила/пренасочила някаква си Енергия отнякъде донякъде и макар и да не съм сигурна дали става нещо смятам да продължа да го правя :)
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: pakodelucia on януари 26, 2006, 01:07:22 pm
Причината да посещавам форума е, че търся нещо - и аз не знам какво, което да ми обясни как работи тая машина, наречена живот. Има ли я въобще или съм само сянка в нечие въображение. По тази причина, предполагам сте и вие тук. Относно Рейки - пак същото. На първото ниво платих 25 лв. На второто - 50. Това, което успях да науча е да усещам енергия между ръцете си и да я насочвам към мястото, което ме боли. На шега или не - имах сериозни проблеми в лявото коляно. Винаги съм имала. Вече не чувствам този тип болка. Сега ще кажете, че внушението прави всичко. Може и така да е, но това е част от играта. Ако сте чели "Излекувай живота си" на Луиз Хей ще кажете: имала си погрешен модел на мислене, нещо се е променило. Не знам. Честно. Но вярвам, че Енергията я има и тя може да се управлява с ръце ли, с мисъл ли... Факт е, че колкото повече научаваш, толкова повече отговорности получаваш, защото не можеш да си играеш с тези неща.
А, сетих се още нещо. Работиш ли с Рейки първото важно условие е да не правиш нищо без разрешението на този, с когото работиш. Спазва се Вселенския закон за правото на избор. В крайна сметка ние си избираме грешките или успехите. А ако някой реши "да те лекува" без твоето съгласие ясно, че последиците ще бъдат за него.

Еве,
Харесваш ми! Хубаво е човек да говори искрено. За нищо на света, един разумен човек не би те осъдил или би ти кзал каквото и да е относно коляното ти което си излекувала. Всеки друг ще те обсипе с какви ли не "размисли" от които ще се почувстваш зле и ще се чудиш как така никой не ти вярва. Това също си е част от нуждата на някой да се зареди с енергия.  Аз не съм тук за да разбера "нещо" което не мога да разбера, но съм тук за да видя как да си помогна с мислите и разсъжденията - това ти го казвам само ей така.

Относно рейки-то аз малко, разбира се, "силно" се изказвам, защото такава "буйна" ми е личността, и не си до мен за да усетиш смисъла на моето послание...ето защо в интернета е най-трудно да се разбере какво има предвид човека. Не отричам ни най малко енергията, но се опитвам да си обясня как да си я пазя и да не ме тормози чуждата.

Написах ти всичко това, не защото целя да те убеждавам в нещо, а защото смятам, че искреноста в хората може да помогне :)
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: Eva on януари 26, 2006, 02:40:30 pm
Благодаря и на двама ви. В момента ми е малко тежко и се чувствам като муха в буркан. Но ми се е случвало и да преливам от енергия и да я раздавам, от което се чувствам още по-добре. Може би номерът е да можеш да се контролираш така, че да нямаш сривове и пикове. Да приемаш всички обстоятелства със спокойствие. Мъча се, но в трудни моменти малко го забравям.
Благодаря ви, защото ми дадохте малко от вашата енергия.  :smitten: :smitten: :smitten:
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: pakodelucia on януари 26, 2006, 02:45:59 pm
В момента ми е малко тежко и се чувствам като муха в буркан.
Мъча се, но в трудни моменти малко го забравям.

Тва с затвора е доста неприятен момент...как само става. Весел нищо не подозиращ, пращящ от любов, излъчващ само доволство и изведнъж, хоп в тъмницата студено, мрачно, самотно...питаш се Бог ли ме остави?

Не е лесно човек да се справи с таз задача!

Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: Dani on януари 26, 2006, 06:04:22 pm
Quote
Благодаря ви, защото ми дадохте малко от вашата енергия
:-\ На теб ти трябва да синтезираш и хармонизираш своя собствена , мила :(
И с мен беше така в началото. После се научих да се затварям и да се "изпълвам с Любов" - сама - другите дори ми пречеха с желанието си да ми помогнат! Не е невъзможно.
Първо бавно, но сигурно се изпълваш с Любов към себе си каквато си. Ако не харесваш нещо в себе си, нямаш шанс да произведеш своя енергия. Не е егоизъм! И нека има нещо, които можеш да промениш към добро. Обичаш се със слабостите си и си прощаваш за тях. Не "излизаш" от яйцето си и не пускаш никого и нищо в него, докато не го напълниш изцяло с Любов и не хармонизираш енергиите си. Сама!

Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: Eva on януари 26, 2006, 09:18:03 pm
Благодаря! Не, че не знам. Когато не се чувствам добре не винаги се сещам. Ще пробвам!
[quote
Тва с затвора е доста неприятен момент...как само става. Весел нищо не подозиращ, пращящ от любов, излъчващ само доволство и изведнъж, хоп в тъмницата студено, мрачно, самотно...питаш се Бог ли ме остави?
Не е лесно човек да се справи с таз задача!
Quote

Пако, така ме интерпретираш че направо си я представям тази муха как ти бръмчи в ухото
  :tickedoff::D
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: wind on януари 26, 2006, 10:24:07 pm
Ева, това още нищо не е :)
Можеше и още по-странно да го разтълкува ... ама взехме да му свикваме  :)
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: divine on януари 27, 2006, 03:58:35 pm
Има  енергия и това никой не може да го  отрече ( ако му се иска да ходи на уроци по физика). :uglystupid2:
Въпроса е може ли тази енергия да бъде контролирана и с каква цел би се използвало това? :knuppel2:

Мисля че всеки има индивидуална връзка с енергията, и трудно друг човек може да стане проводник , по -скоро би пречил. Мисля че повечето учения и книги за самоусъвършенстване дават именно пътища и начини, чрез които да се заредим с енергия от най-висшия Извор, а не от други празни кладенци ( каквито са повечето хора).
Аз също съм достигнала до идеята че нищо не се дава отвън, всеки подарък като изживяване идва отвътре, там трябва да се търси, там да вървим -навътре, навътре -докато открием Извора на любов, и да се закачим за него ( ех, ако можеше никога да не се  откачаме  :coolsmiley:)

Дани, Ева  O0 O0 O0
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: Iva on април 20, 2006, 03:41:48 am
Здравейте! Сега попаднах на тази тема и реших да се регистрирам, за за мога да се включа в темата за рейки, ако не е приключила. Така както четох, май никой истински не е запознат с рейки енергията. Аз имам и трите степени, но не съм започнала още да работя с хора. Работя предимно за себе си и за мои близки. За мене рейки енергията означава вяра, надежда и любов. Ако не ме разберете ще ви обясня. Рейки енергията за мене е най- свещеното нещо и равносилно на Бог. Не е вярно, че след това хората се развеждат. От моите групи нито един не се е развел досега вкл. и аз. Рейки ми е помоггнала толкова много, в толкова много ситуации колкото не можете да си представите. за мене не подлежи на съмнение, защото случаите ми са много. Аз не работя с енергията само за болести, а я използвам по всякакъв друг начин. Точно както казват, с рейки може да се работи по толкова различни начини и върху толкова неща, че не може да стигне един живот. Уверявам ви, че не е внушение. Работих върху болни животни локално и даже от разстояние. Нима животните могат да си внушават или растенията? Аз винаги ще бъда благодарна, че се открехна тази пътека към мене и ако съжалявам, то е, че по-рано не съм се озовала на този път. Нямате представа колко много помага във всичко и колко й дължа. Относно това, че енергията, за която едно момче се страхуваше по- горе, че е чужда, не е така. Рейки не е на никого, тя не е лична енергия. Когато имаш намерението да направиш нещо чрез нея и започнеш техниката или положиш ръцете си върху обекта, тогава започва да тече тази енергия. Ти си само канал през който минава рейки, нищо повече. Както когато включиш кабела в контакта и тръгва тока, но щом дръпнеш щепсъла и тока спира. Не бъдете с предубеждение за рейки. Рейки е любов! Няма нищо вярно за посещение на църкви и всякакви други глупости. Който не е запознат с рейки, просто не знае какво пропуска.
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: divine on април 20, 2006, 09:04:03 am
Ako един човек е чист в мислите и чувтсвата си , той така или иначе става проводник на божествената енергия, която се намира във всичко в природата. Рейки е било скрито учение, сега всеки срещу пари може да си купи степени, но това не значи , че е еволюирал съзнателно и е постигнал връзка с Бога съзнателно. В този смисъл , ако един човек с лични проблеми реши да ме лекува с рейки - не, мерси. Ходила съм на няколко сеанса рейки, приятно ми беше, но ефекта не е постоянен. По-добре научи човека да се лекува сам, вместо да го убецдаваш, че той има нужда ти да си сложиш ръцете върху него . Повечето народни лечители ползват същата божествена енергия, защото тя е една и съща навсякъде, но не слагат ръцете си отгоре, а действат чрез силата на вярата си и лекуват от разстояние. Рейки за мен е разновидност на лечението с прана, с жизнена енергия, и докосването на физическото тяло според мен не е нужно ако владееш тази енергия.

Пък и тоя бизнес, с големите пари - сорри , ама никой няма право да иска пари за нещо ,което не е негово, а принадлежи на всичко живо във Вселената. Тази енергия ни е подарък, тя е част от нас, защо някой ще иска пари за това?

Като цяло нямам нищо против Истинските неща и Истинските хора, които наистина ПОМаГАт, а не правят така , че да ставаш зависим, и да ходиш все повече и повече на техните масажи.......и т.н.
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: ToEmbraceATree on април 20, 2006, 09:08:12 am
Енергията не се дели на положителна и отрицателна - тя е универсална и тъй като всичко е едно=> може да бъде трансформирана. Единствения въпрос е намерението, с което я прекарваш през себе си. На мен ми е обяснявано по същия начин: Преливайки енергия на друг човек, тя не идва директно от нашите енергийни центрове,   ние сме като маркуч, който полива цветята, до които водата по някаква причина не може да стигне. ( На тези курсове наистина се плаща, което е сякаш минус, който аз се опитах да разтълкувам по следния начин: Може би по такъв начин там не попадат случайни хора, а такива, които наистина искат да се научат и да помагат на себе си и на другите. Такива, които са готови да се разделят с част от парите си. Дори и на мен това обяснение ми звучи вяло. Но знам, че енергийните лечения наистина помагат. Не съм била на Рейки курс, но на този на който съм била, е дори забранено (макар 4е отново си е личен избор) да изискваш пари от хора, които лекуваш. Дори по някакъв начин е неполезно за намерението - Любовта се смесва и с нещо друго)
В същото време такива енергийни лечения с ръце, са просто напомняне на нашите естествени възможности. Всеки го може, стига да поиска.Ние сме Любов, която може и да лекува.
Познавам човек, развил енергията си самостоятелно, без да е преминал каквито и да е курсове. И тя (неговата енергия) е усезаема дори на чисто физическо ниво.
Пък и спомнете си Метода Силва. Това си е наша изначална възможност.

p.s. Нещо това заглавие ми бърка във венчелистчетата. Бърр
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: divine on април 20, 2006, 10:13:12 am
В същото време такива енергийни лечения с ръце, са просто напомняне на нашите естествени възможности. Всеки го може, стига да поиска.Ние сме Любов, която може и да лекува.

Прегръщащата дърво  O0 :)
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: Iva on април 21, 2006, 12:52:24 am
Не мога да отрека, че някои хора го превръщат в бизнес и това също ме дразни и мене. Това осквернява рейки. Но както се казва, във всяко стадо........ Аз съм рейки мастер, но изобщо нямам намерение да се възползвам от това и да правя курсове и с това да печеля. Другите хукнаха веднага да го правят. Инициирала съм по желание само братовчедка ми и майка ми. Предстои сина ми, две приятелки като подарък.  Кучето ми има първа степен. Обаче, пък ако няма и цена по принцип то се обезценява. Но трябва да е поносимо. Без пари щом е, вероятно биха се втурнали всички от любопитство, а така/не че пак няма и такива/, но този, който си плати, той ще оцени малко повече това, за което е дал пари. И също, този, който много държи на това, ще си плати като мене на всяка цена, за да го има. Аз например /и много други/, като съм дала пари за тези нива, за пътуването и пребиваването, имам досега 20 купени книги на руски и български и няма да спра да ги купувам, ами това е инвестиция все пак. Значи аз да платя и да подарявам на другите на готово ли ? Или тези, които правят сеанси? Ами те губят от своето време най-малкото, дали са на свой ред пари, за да работят после това. Аз положих неимоверни усилия, но с огромно желание, за да изкарам тези курсове. В единият случай трябваше да организирам курс за два дена в апартамента си, два дена аз храних групата на мои разноски и приготвянето на храната, в нас дойде да спи за два дена мастерката със съпруга си на мои разноски. Вярно, само ми отби от цената, но си платих, ами цялото това главоболие?Използва се цял тристаен апартамент с всички стаи.  Но аз месеци се опитвах, докато успея да направя това, защото просто исках на всяка цена да бъда инициирана. И това беше единственият начин. За второ ниво ни искаха 201 лв. Но ходих за два дена в София- път, хотел, курс. За мастерството пътувах до друг град пак за два дена. Но приех всички неудобства и средства, защото много исках това. И не съжалявам. Толкова ми хареса, че после изкарах други енергии- изис сейким и сейким. Пари за нищо не съм взела от никого -нито за сеанси, нито за инициации. За мене не е целта така да си изкарвам парите. Аз работя други две работи. За мене целта беше аз да си помагам на себе си и близките си с рейки. И за това го използвам, това правя. Рядко има ден, в който да не правя нищо. Но има толкова много неща върху, които да се работи. Досадно е когато някой пък иска само да се възпозва. Имаше един момент когато изнемогвах и трябваше на разни приятелки да давам рейки за различни неща и то в продължение на дни. Не можете да си представите колко време загубих. Трябваше да се лишавам и от часове за сън понякога, за да мога да проведа сеанси от разстояние и да не се прекъсва. И после никой не каза дори "Благодаря, че отдели време за мене, ела да те почерпя едно кафе."  Иначе бяха доволни от резултатите. И да има проблеми някой рейкист, той не ги предава на другия. Той е само канал, през който може да мине универсалната енергия. Част от нея запълва и неговите нужди даже и на другия. Откривателят Микао Усуи е отишъл в гетото и започнал да лекува безплатно скитниците. След доста време минал отново там и пак били на същото място. Питал ги защо, а те отговорили, че така им харесва да изкарват парите си и да живеят. Тогава той променил принципите си и завещал, че рейки не трябва да се предлага, да се подарява, защото така не могат да го оценят. Рейки трябва да се поиска и може минимално, но трябва нещо да се плати или подари. Окултен закон за вземането и даването. Трябва да има равнопоставеност някаква. За да има енергобмен. За това някъде се казва, че трябва да даряваме 1/10 част от получаваните доходи и така ще се увеличават и благоденствието ще бъде при нас. Аз не го правя, но когато отида да си получавам хонорарите от едната си работа, вече седма година го правя, винаги занасям по нещо. Може един шоколад да бъде или кутия бонбони, но никога не отивам празна. Преди работех на друго място и там бяха много хора. Няколко пъти организирах почерпка поне на 10 човека. Иначе аз съм човек, който обича да дава, да подарява, да черпи, но не мога да вземам пари, притеснявам се от подаръци и почерпки. Не обичам да се чувствам задължена на никого.
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: Ricardo on май 02, 2006, 09:03:01 am
Ива,най-накрая да чуя мнение на рейки мастер в този форум. O0 O0 O0 O0
Тази тема е пуснах доста отдавна,бях забравил за това.
Един много важен въпрос.Виждам,че си добър човек,но кажи какво би направил някой "лош " човек ако стане рейки мастер?
И друг въпрос,ако може личен?Повечето хора усвоили рейки са разведени,ти сполучлив брак имаш или....
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: divine on май 02, 2006, 11:21:20 am
Много интересно - как да си менаджираме парите , ако вече сме платили за рейки -  интересно, но ненужно......рейки е просто дума за универсалната енергия, която лекува.
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: imaginary on май 02, 2006, 11:56:33 am
Мисля,че пропускате хората,които отиват на такъв курс с ясното съзнание,че това "умение"ще им донесе печалба в бъдеще.Жалко е,и е срамно,но е вярно.
Може би за това и аз изпитвам ужас от идеята,непознат да ме докосва,пък бил той и "лечител"и "мастър"и какъвто си ще!
А забелязва ли ли сте,понякога да ви е неприятно докосването на някой,който по неизвестна причина не харесвате?Ей така,чисто интуитивно?
Всичко е свързано-енергийния баланс на човек е лесно накърним,да позволяваш на някого да го "бъзика" едва ли е много умно!
Съгласна съм с теб,divine! O0
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: Dani on май 02, 2006, 12:25:58 pm
и аз се присъединявам :)
според мен "сбърканото" тук е, че има посредник между Енергията и приемника - т.е. - мастер" или както се наричат. Това е все едно да не уча хората да ползват английски сами, а да ги правя зависими от моя превод...
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: ToEmbraceATree on май 02, 2006, 12:37:28 pm
Но точно на тези курсове те учат как сам да използваш енергията.
Само от теб зависи КАК ще я използваш.
Когато станеш "мастер", научи и други. Не им взимай пари. Няма нищо сбъркано в метода. Избора е в хората
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: Spirit-Felix on май 02, 2006, 12:43:22 pm
Дори не е нужен курс за да се научи човек да използва енергията си. може напълно и незаивимо от гурута и учители да усвои това умение. То е заложено в него. Можеш да се научиш да ходиш с помощта на мама или без нея...
 :)
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: Dani on май 02, 2006, 02:53:49 pm
Но точно на тези курсове те учат" как сам да използваш енергията."
Ако те учат на това, как да я използваш за себе си - съгласна съм!
Но ако те учат как да използваш енергията като "слагаш ръце" и с това лекуваш болестите на други хора....?
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: ToEmbraceATree on май 02, 2006, 05:52:08 pm
Хората не отиват при лечителя с молбата "Научи ме!", а "Излекувай ме!". Техен избор е. Никой не може да им наложи, да ги лекува принудително.
А ако някой помоли теб да му помогнеш с нещо, което нищо не ти коства (нещо повече дори ти помага- 10 % от енергията, която преливаш остава в теб), нима не би го направила, защото всеки трябва да се научи да се оправя сам? Всеки, когато е готов, ще се научи. :)
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: Dani on май 02, 2006, 08:34:49 pm
"А ако някой помоли теб да му помогнеш с нещо, което нищо не ти коства (нещо повече дори ти помага- 10 % от енергията, която преливаш остава в теб), нима не би го направила, защото всеки трябва да се научи да се оправя сам?"
В никакъв случай не бих го направила - точно поради причините, които са посочени в постинга!
Първо: Онези 10 %, които ще останат при мен са много опасни за мен самата, защото ме правят енергийно зависима от преливането! Изкушението да преливам на пациенти, за да си ги набавя е голямо. После - дали енергията, която ще е необходима на моя пациент, е съвместима с моята? А дали енергията, която ще прелея ще е съвместима с тази на пациента? Кой ще реши? Ако не сме съвместими - кой да бъде "жертвата" ? И ще мога ли да откажа ако съм свикнала вече с "благинките" на преливането?
Второ: Наистина смятам, че най-благородната помощ за един човек е да го научиш как да се оправя сам. Това никак не е лесно и просто - прави се с много Любов, вяра, подкрепа - и енергийна в това число! Когато майката учи детето си да ходи, тя изразходва десетократно повече енергия, време и търпение, отколкото когато го носи или вози с количката.... Намерете ми майка, която от "състрадание" няма да измъчва детето и себе си и няма да го подлага на рисковете, свързани с прохождането!

Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: ToEmbraceATree on май 02, 2006, 11:34:07 pm
Поправи ме ако греша, но не знаеш какво е да правиш енергиен сеанс.
Тези 10% не са някакво удоволствие, те са енергия, която ако самия ти имаш нужда ще остане в теб. Ако не-няма. Няма никакво изкушение, та нали самия ти можеш да си направиш цялостен енергиен сеанс, не ти е нужен посредник. Правейки сеанс на някого, единствената облага, която можеш да получиш, е радостта, че си му помогнал.
Когато преливаш енергия, тя не идва от твоите чакри, тя не е твоя, ти я преливаш от въздуха, от движението, от цялата свободна енергия във Вселената. Тя е универсална. Не съществува опасност от "несъвместимост".
Важно е какво иска човека. Не можеш да му кажеш "Стой мирен, сега ще те науча!", ако не иска.
Хората отиват на лекар, не за да учат медицина. Ако някой има нужда от помощ, защото изпитва болка, ще го попиташ дали иска да му помогнеш по твоя начин. А ако иска да научи повече просто ще попита  :)
Мисля, че това да можеш да помогнеш на някого е много хубаво нещо :smitten: Прекрасно е и да го научиш на това, което знаеш. Но пък някак не е естествено да откажеш да му помогнеш, само защото не иска да се научи.
Има и още нещо - Единствено помагайки му, можеш да засилиш желанието му да се учи. А отказвайки-не виждам смисъл
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: Iva on май 04, 2006, 02:19:13 am
Здравейте! Всеки има право на свое мислене и своя гледна точка по всички въпроси. Обаче виждам, че не познавате добре и отблизо материята, имате странично и неправилно виждане по въпроса. Предубедени сте. Моля само да не бъдете толкова категорични, когато не познавате нещо достатъчно добре. Не зная дали всеки станал рейки канал осъзнава какво е придобил. Светът е пъстър от хора всякакви- и добри и лоши, и почтени и такива, които търсят лесни начини да печелят. За съжаление рейки канали стават хора различни. Някои ценят придобитите умения, други никак. Един съвет от мене като молба към вас. Не съдете за рейки по хората, които познавате! Въпросът горе е какво би направил един лош човек, ако е рейки? Нищо не може да направи. Ако се опита да пожелае нещо лошо, то няма да засегне другия човек, а ще връхлети веднага самият него. С рейки не може да се навреди на никого по никакъв начин. Рейки избира какво може да направи и прави чудеса. Може да искаме нещо, което си мислим, че е добро за нас, но всъщност не е така, то просто няма да се случи. Рейки хармонизира, но в никакъв случай не може да излекува тежките болести. Може да подпомогне и оздравителният процес, да намали или премахне болките, но иначе никой не твърди, че е панацея.
Аз исках рейки на всяка цена не заради лесно печалбарство, а заради себе си. Аз използвам рейки изключително за себе си под всяка форма. Аз дадох много пари за рейки, но не съм вземала досега пари от това. На курса ни преподадоха много малко за това как да използваме енергията. Всичко научих от книгите, които непрекъснато купувам, различни автори, различни техники и аз изпробвам всяка техника. Използвала съм рейки в толкова много ситуации, че ако трябва да ги разказвам ще трябва да напиша книга от личният си опит. На приятелска основа са ми искали рейки сеанс. Никой не ви предлага на сила това. Ако човекът не ви е приятен просто не отивате и това е. Има такива рейки канали, които и аз не искам да ми дават на мене рейки. Познавам рейки мастери, които също не искам да са ми на мене мастери и да ме инициират, нито да ме докосват. Но подобното привлича подобно и всеки попада, стига до хората, които са му нужни. Всеки ученик намира учителят, който му е необходим. Когато съм приемала рейки от хора, които приемам вътрешно, усещането е изключително. Когато аз съм давала на приятелки, не са искали да спираме сеанса.
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: Iva on май 04, 2006, 02:21:23 am
Имаше въпрос към мене относно разводите и семейството ми. Не, аз не се разведох. Когато сме се скарали със съпруга ми и нищо не правя с рейки, сдобряването става малко по трудно. Когато реша да го използвам за хармонизиране на ситуацията, се сдобряваме веднага и това продължава дълго- мир, спокойствие. От хората, които познавам наистина никой не се е развел досега. Не че не е възможно. Причината е, че рейки те променя по някакъв начин, облагородява те и започваш да гледаш по нов начин на нещата. Аз се промених само положително. Тогава може да решиш, че пътят ти е друг, работата, която не ти носи удоволствие или партньорът, който не те удовлетворява може да поискаш да смениш нещо в живота си. Рейки не те развежда, ти решаваш сам за себе си какво да промениш. Ставаш по решителен. Познавам една страшно критична личност, която след приемане рейки вече не можеше да жили като оса, да критикува и стана по мек храктера й. Някои хора си остават същите, защото рейки не прави никого по духовен или извисен. Зависи от съзнанието на човека, стремежите му и желанието да се променя.

Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: Ricardo on май 04, 2006, 09:09:34 am
Много хубаво,че си запазила семейството си.
И да допълня нещо,лично за мен рейкито лекува и е божествено.Да вярно е правят се пари.
От какво ли не се прави пари."Гладна мечка,хоро не играе.Тук на Земята все с нещо трябва да се храниш.Но сега е най лесно човек да отрича и да бъде краен в оценките си.
"Кучетата си лаят,керевана си върви!" Виждам,че доста си разбрала отностно плюсовете и минусите на рейки.

Българите много разбират:от политика,от футбол,от рейки и т.н. :coolsmiley:

Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: patzo on юни 30, 2006, 03:56:58 pm
Spored mene e tupo nqkakwi xora da prinizqwat bojestweno poznanie do nqkakwa tapiq za edi kolko si pari??
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: diven on октомври 20, 2006, 09:17:53 am
Беше ми зададен въпрос: Не те ли прави зависим от тази енергия? Тогава в мен изникна отговор - дискотека, кафене, кръчма... Библиотека, божи храм... Кола, телевизор, кафеварка... Не  е ли подобна зависимост. Това, че те са общоприети, определящи някаква реалност, правили ги по различни от Енергийните методи до които се докосваме. Незнанието ни е огромно и се спасяваме в сигурността на общоприетото. Нека се замислим за истинността при това многообразие на езици, култури, религии, политически платформи...
   За мен е ясно, че съществува една първична Енергия с много имена - дух, любов, светлина, прана, ки... Те са опит да се обясни необяснимото, защото всеки по своему е почувствал въздействието И! Ето защо за мен е критерии наученото да ми върши полезна работа. Считам, също така, че силата на мисълта ни е в сихрон с първичната Енергия.
Ножът е полезен инструмент, но е и средство за убиване. Не го обвиняваме него, а извършителя на деянието.
   Искам да добавя и разсъждения относно заплащането. Духовното и материалното са две различни неща, но описващи едно цяло - ВечноТо. В зависимост от нашето отношение към тях, ние ги смесваме в различни съотношения и се сформира нашата реалност. Проблема е в това,че тя често пъти се различава от общоприетата и ние сме нещастни. Искаме да имаме пари и да сме духовни в реалност в която, тези които имат пари не са духовни. Вярно е, че парите са човешко творение, но са допуснати от Бога! Вярно е и многото други неща отречени от нас, поради някаква наша дефинираност, са също допуснати от Бог. Какво излиза? Бог ги търпи, а ние не. Не се поставяме по-високо от него? Излиза, че има друг отговор. Те са нужни на Бог! Те са неговият инструментариум чрез който ние играейки си можем да прозрем Животът. Тези които имат пари решават да разширят познанията си за Енергиите и си плащат. Ако не вложат за това парите си, къде ще ги дадат? Вместо духовност ще посегнат към материалността и тя ще затвърдява своите позиции. Не е ли по правилно тези пари да се насочат към духовността, а тя от своя страна придобивайки ги да ги насочи към материалността и т.н. Надявам се усещате хармонията материалност-духовност-материалност... Убеден съм, че един духовно ориентиран човек, ще използва по-добре парите, а същевременно и ще може да изживее изкушенията на материалното, не чрез отрицание и лишение, а чрез осъзнаване.
Любов и светлина!
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: diven on октомври 20, 2006, 10:34:08 am
Има и друго. Ние всички сме едно – съставни частици на ВечноТо! Първичната му Енергия е около нас и в нас. И То, за да е живо тя трябва да бъде в движение. Проблемите са ни свързани с не осъзнаването на този процес и нарушаване на потока му през нас. В повечето случаи, ние сме запушили каналите си чрез претенции породени от егото ни, погрешни представи за живота водещи до дефинираности пречещи ни за по нататъшното ни развитие и т. н. В същият момент сме в една реалност, зависещи от многото посредници които ни помагат да живеем „щастливо”. Учителите ни учат, техниците оправят развалените прибори, майсторите ни изграждат домовете… Ние можем да правим всичко това, но смятаме че не ни е работа и плащаме. Защо тогава да се притесняваме, че някои плащат за да бъдат научени как да ползват Енертията? Нека да не забравяме, че духовното и материалното са просто начин на ВечноТо да се проявява чрез нас. Важното е да осъзнаваме себе си, за да осъзнаем и Живота си.
   Промени себе си, за да промениш света! Цялото многообразие от мисловни модели има за цел да осъзнаеш, че си свободен да избираш, но че си отговорен и пред ВечноТо, като негова съставна част, да се съобразяваш с неговите правила.
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: grizzly on октомври 21, 2006, 10:03:16 am
Проблемът при Рейки не е енергията, проблемът е работата с тази енергия. Проблем е че хора, които не са познали и развили собствените си енергийни центрове, камо ли са познали себе си, почват да мажат де що им падне и то с претенции, че помагат. Да, в голям процент от случаите, може и да се получи лечебен ефект, но това бих го отдал на случайността. Освен това не се знае, като разбуташ енергията на дадено място, дали няма да се отвори проблем на друго място, който да проличи примерно след години, когато вече е късно... Значи учениците, които са поели по пътя на духовното развитие, и които получават посвещения понякога с няколко прераждания между всяко, полагат огромни усилия , за да си разширяват съзнанието и разбирането. Години преминват по пътя на себепознанието и развитието на различните дарби и енергийни системи. Но с Рейки става и за 1 месец, интересно. Не е въпроса за парите или разводите, както бе коментирано по-рано. Задавали ли сте си въпроса, че примерно дадено заболяване има за цел да доведе човек до определено състояние, или да получи шанс чрез него да изкупи минала грешка. Никой не страда просто ей така, за спорта... Но рейки мастерите се намесват без да имат поглед, върху развитието и нуждите на отделния човек. Учениците и просветените боледуват от по-различни болести, за разлика от повечето хора. Интересно как рейки мастерите определят нивото на съзнание на човека срещу тях и го лекуват подобаващо ? Колко от тях са активирали център Аджна и "виждат" какво правят ? Известно ли им е , че някои болести се дължат на прекомерно количество енергия в някой център, и е редно такава да се отнеме, или те само "помпат" ? Всички тези въпроси смятам за важни. Не мисля, че рейки е шарлатания или "демонски" излияния, твърде е елементарно. Но работата с енергия , която не познават добре по органи и системи, за които в най-добрия случай са чели е меко казано стряскащо, поне за мен. Не съм против работата с енергии, това е неизбежно и ще бъде тепърва развито... Убеден съм, че тези хора подхождат с най-добри намерения, но между намеренията и това , което се случва в действителност има голяма разлика. Дори и в сфери, изследвани добре от човека. Дори и там, където може да се смята, симулира и предвижда, пак има разлика между симулираното и резултата, дори когато се вземат предвид максимален брой странични фактори... Рейки може и да е подходящ за експерименти върху себе си, от хората, които смятат че тази система е добра за тях. Но опитите върху други хора, въпреки че стават с тяхното изрично съгласие, за мен са неприемливи. Духовни системи бол, но за лично ползване, с много внимание, търпение, мъдрост и любов ...

Позволявам си и цитат:
"... Как да разберем дали имаме нужда от рейки настройка и дали точно при този рейки учител да отидем?

   Първото, което трябва да имате предвид, когато избирате дали да изберете рейки настройка, е че рейки се състой основно от 2 Космически Лъча - Трети и Четвърти - Божествена интелигентност и Хармония чрез Конфликт. Рейки е енергия, която знае сама къде да отиде и как да помогне, съгласно вътрешния си потенциал (който не винаги е висок), но също така намагнетизира много силно всички мисъл-форми и емоции в аурата. Когато някой рейки учител започне да ви говори колко е хубава и нужна рейки настройката имайте предвид, че същата тази намагнетизирана енергия говори чрез него и той/тя наслагва върху вас своите мисли, как иска да ви направи настройка. Ще установите, че приемате всичко, което ви се казва. Никога не се подавайте на първоначалния импулс, докато сте с него/нея. Отидете си вкъщи, включете цялата си трезвеност и помислете дали ВИЕ искате това, а не дали рейки учителят иска да ви настрои. Има голяма разлика, най-вече за вас.

   След рейки настройката имайте предвид, че във вас е вложена много силна мисъл форма, че каквото и да става вие се чувствате добре. Разбира се с една мисъл това не може да стане и животът ви няма да бъде променен като с вълшебна пръчка. Тази мисъл форма ще ви кара да мислите, че сте добре, независимо какво става с вас, но това е просто мисъл, не реално заключение как се чувствате. Добре ще е да я изтриете, рейки учителите я поставят в сърцето на този, когото настройват. Тази мисъл форма ще ви направи бездеен към собственото ви състояние и ще притъпи емоционалността ви. Всеки път, когато се появи някакъв проблем с вас или около вас тази мисъл-форма ще се включва и ще ви казва, че сте добре и така ще пропуснете да реагирате. Недейте да се оставяте да бъдете приспани. Ако сте избрали да бъдете настроени в рейки имайте предвид, че вашите собствени нагласи, мисли и емоции в аурата ще бъдат намагнетизирани и захранени с енергия. Ако подробно не ви е обяснено от рейки учителя как да ги трансформирате за кратко време можете да се озовете в серия от конфликти и неприятни събития. Вашите нагласи ще започнат да диктуват живота ви много по-силно заради енергията на Четвърти Космически Лъч. Ако знаете как да се центрирате и да трансформирате мислите и емоциите си ще успеете за много кратко време да намерите Хармонията, в противен случай ще се лутате дълго в Конфликта.

   Учението на рейки твърди, че възстановява отдавна загубения баланс и хармония в тялото и душата, като ви настройва към "универсалната космическа енергия". Това далеч не е така. Настроени сте към определен тесен като вибрация поток от космическа енергия, която притежава известна вродена интелигентност и лечителски сили. Но за сметка на това блокира собствения ви енергиен потенциал и поток от душата ви. Рейки е външна енергия по отношение на полетата ви на съзнание. Каналът, който се отваря блокира прана канала в тялото ви и по-специално частта, която е между коронната чакра и Звездата на Душата (8ма чакра). Енергията на рейки е с малък диапазон на вибрация и "заковава" вашата собствена вибрация в този диапазон, по този начин няма как съзнателно да опознаете целия спектър от светлина, който сте (най-вероятно това ще бъде оставено за някой друг ваш духовен аспект или ще стане по време на сън, защото духът не може да бъде наистина блокиран, само умът и сетивата могат да бъдат отклонени).

   След премахване на настройката ще почувствате отново съзнателно връзката си с душата и ще установите, че имате вродени лечителски способности, които не зависят от нищо външно като думи и символи. Само от вашето собствено намерение, че сте здрави и балансирани. А също така ще установите, че от Звездата на Душата към вас непрекъснато тече енергия, която захранва тялото ви с лечебна сила, която макар да не можете да изпращате на друг човек, само с хармоничното си присъствие може да лекува..."
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: ToEmbraceATree on октомври 21, 2006, 05:08:12 pm
Grizzly откъде е този цитат?
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: Paladin on януари 16, 2007, 09:01:01 pm
Изучавал съм Рейки само от гледна точка на структурата на биополето и се оказа, че всички езотерични школи дават една и съща структура.Впечатляваща е тази инициация със символи от херметизма. Тези мисловни енергийни символи са наистина трудна работа.
 Мисля, че инициацията на Рейки не е за всеки, не всеки е годен за лечител, както и за шофьор. Инициацията на човек, който не е годен може временно да облекчи състоянето му, но без да е отворен сам за Енергията, той ще трябва да се връща многократно при своя гуру, за да бъде инициран пак и пак. Така си мисля.Същото е и с метода на Силва и многократните курсове при него.
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: Iva on февруари 12, 2007, 10:04:44 pm
Абе спрете се бе, хора! То не бе глупости, то не бе чудо да се пише толкова "компетентно" за Рейки енергията- нещото, което не познавате. Никой досега, който се е докоснал до знанието и опитностите на Рейки не е съжалявал след това. напротив, хората се изпълват с благодарност за възможностите, които са придобили. Все много парадират само тези дето разбират винаги от всичко, всестранно развитите личности. Рейки се разпространява глобално с или против вашето одобрение. Злите сили продължават да пречат по силата на Вселенския закон за извечната борба между доброто и злото. Който стигне до тази енергия въпреки всичко и всички, нека се счита за благословен. Който трябва да намери пътя си, ще го намери. За всички, които още не са готови за това чудо по пътя на духовното си развитие ще възникват пречки така или иначе защото няма да знаят как да се възползват от знанието. Хубаво е когато човек не разбира от нещо достатъчно добре да не го коментира. не е задължително да се изкаже мнение. Ако съм малко безцеремонна се извинявам на обидените, защото никого не искам конкретно да обидя, но ми дотегна от врели-некипели.
--------------------------------------
колкото до последното изказване преди моето наистина Рейки не е лъжица за всяка уста, затова нека стигнат до там само, които трябва......
Title: Re: Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: Dimitar Ochkov on февруари 14, 2009, 01:04:28 am
  Енергията е разумна и по същество изпълва със съдържание понятиятията "живот" и "съществуване". Така,че всеки Я "използва" , независимо дали го осъзнава.

 От Библията:
 "Защото ето царството Божие вътре във вас е"  Ев.Л. 17:21
Title: Re:Рейки: окултният капан за болни хора
Post by: cyborg on септември 22, 2013, 11:58:41 am
Рейки: „рей” значи живот, а „ки” значи сила[1]. Рейки е по-известна с лекуващите си практики и по-малко с духовните въпроси. Що се касае за медитацията, имайки отношение към будизма и японско-китайска връзка, тя привлича с това много хора.

Рейки се състои от въображение /фантазии – б.пр./ и допускане /приемане – б.пр./. Например, казва се човек да си представи, че светлината влиза в него и го лекува… и да си мисли, че той навлиза все по-навътре, нещо такова; надявам се, че схващате какво искам да кажа с това. Отдава се голямо значение на „виденията”[2] – „виденията”, които човек вижда по време на рейки медитацията – неща, бъдещето, разни неща за даден човек и т.н. и това се прави, интерпретирайки „виденията”.

После, подобно на получаването на Себереализация в Сахаджа Йога, те имат така наречената „настройка”[3], или „Степен 1”, тоест свързване с „универсалната сила рейки”. Това е стъпка, която отнема 20 минути и за нея се плащат пари; аз платих 700 рупии (това преди 8 години бяха много пари, а и сега също). След това човек започва да усеща топлина по дланите си, както когато търкаш силно дланите си и така се загряват… това не полъх, като Парамачайтанйа. После на човека се казват многобройни стъпки, като трябва да си държи ръцете на различни места и органи по тялото. Мисля, че бяха 26 стъпки, не си спомням точно. След това идват техните обичайни понятия за телепатия и концентрация.

После на човек се казва по-скоро да „извика”, отколкото да се моли, и да извика „своята” майка рейки, да извика „своя” бог Буда (който е мъртъв и идва на помощ на хората в медитация) или така наречените велики майстори на рейки, естествено мъртви. След това се набляга, че рейки работи най-добре през нощта… (ние знаем, че негативните сили са по-активни през нощта). Казва се, че това трябва да се прави преди човек да си легне. Има го и наблягането върху подсъзнателния ум… да се държат ръцете върху областта на подсъзнанието (задна Агнйа) и тогава човек да си ляга (и там се насочва задна Агнйа).

Освен това има и по-високи нива. В Ниво 2 човек се научава на символи и някои японски мантри за тези символи. Тези мантри трябва да се казват, докато се рисуват символите. За това платих 1100 рупии, след като СПЕЧЕЛИХ две години опит в Ниво 1 (ха ха!!). Във второто ниво хората се учат да лекуват от разстояние. Да лекуват човек, седейки някъде другаде… да му рисуваш символи върху него заедно с пеенето на онези японски мантри, да се „покриват” хората със „защита” и т.н.

Човек, който покрие Ниво 3, може да дава „настройки” на други хора и когато е дал повече от 100 настройки, му слагат „етикет” „велик майстор” (В момента леля ми е „велик майстор”). Само майстори/велики майстори могат да дават „настройки”. Те имат също нещо като „махало”, което държат и задават въпроси, провисвайки махалото над лист хартия с написани върху нея възможни опции/отговори. Махалото се движи и дава отговори… Обясниха ми, че цялата тази система рейки е била патентована в САЩ и всички тези пари се изпращат като такса за сертифициране на нивото…

Колкото „по-високо” отива човек в рейки, толкова повече символи научава и някой хубав ден ще бъде „благословен” от „рейки водачите”…

Има мъртви духове от колективното подсъзнание, които влизат в човека, практикуващ рейки медитация. :) Човек може да си комуникира с тях и да взима помощта им за лекуването на други хора или за решаването на проблемите им… Всеки „велик майстор” вижда тези „водачи”…

Трябва да се добави и това, че в рейки се използва терминът „кармичен товар”. Например, когято А лекува Б, то Б трябва да направи нещо в замяна за дълга, който има за кармата на А – или давайки на А подаръци, или пари, по какъвто и да е начин този товар на тази добра карма ТРЯБВА да бъде изплатен.

Майка ми страдаше от мигрена, когато започнахме да практикуваме рейки, и основно това беш причината майката ми да отиде там. Леля ми веднага спечели „висота” в рейки и започна да „вижда” онези рейки водачи… Тя „оперираше” върху майка ми и познайте, кои бяха лекарите?? Рейки водачите, докато леля ми викаше рейки водачите да „оперират” върху нея. В подобни дни майка ми изпадаше в ужасно състояние… и беше утешавана с думите, че това е „лекуваща криза”!!! Бог знае какво е било!

Що се отнася до мен, тези пет години бяха време, което бих искала да забравя. Съвсем го бях закъсала – през цялото време чувство за вина, самота, съжаление, глупост… Нямаше никаква надежда… освен да продължа да ходя на рейки с надеждата някой ден да се измъкна от това емоционално тресавище…

Ще се удивите, като научите, че там ни казваха, че ако правим лечение на боговете/богините и слагаме символи върху тях, ще получим двоен лечебен ефект върху нас. И аз глупачката, лекувах … познайте кой? Шри Ханумана!!! :) С надеждата, че Той ще ми помогне да изляза от тази емоционална каша…

Негативите в рейки:

Както Божественото работи да затвърди вярата на Сахаджа йогите, т.нар. сила рейки също работи да затвърди вярата на практикуващия и да го направи зависим от рейки и когато тази вяра се установи, човек става инструмент на тези сатанински вибрации…

Въпреки че с рейки човек получава незабавно облекчение на проблема, от който е страдал, то практикуването в дълъг срок е вредно. Графиката на вашето здраве, живот, хармония, мир, радост, баланс тръгна надолу… В лекцията на хинди „Ади-девик Ади-бхаутик” от началото на 1980 Шри Матаджи обяснява за тези духовни пътеки. Тя казва, че тези водачи са бхутове от колективното подсъзнание. Тя казва че „човек трябва да бъде излекуван собствената му ШАКТИ, а НЕ от шакти на някой друг”.

Ако някой от вас е слушал тази лекция, там Тя говори за един инцидент с една жена от Института на д-р Ламбс в Лондон. Състоянието на жената, което Шри Матаджи описва, е много сходно с това на майка ми след пет години занимания с рейки.

Най-големият проблем е, че рейки ви прави толкова ориентирани към ума, че това е наистина ужасна ситуация за човека. Човек винаги е заклещен между „за” и „против” във всяко нещо, между причината и следствията за нещата. Истинско главоболие!

Да, споменах, че майки ми имаше мигрена – преди рейки имаше по една атака от мигрена седмично, а здравето й беше доста задоволително. След пет години практика в рейки и получаването на множество „лечения”, тя получаваше по две атаки от мигрена на седмица, ужасно здравословно състояние и безсънни нощи с жестоко главоболие… (естествено, имаше много лоша Лява и Дясна страна).

Ако сте чели „Пришествието”, там чичо Грегоар е писал за колективното подсъзнание. Написал е, че когато хората напредват прекалено по десностранната духовна пътека, те първо прекрачват границите на тяхното надсъзнание, т.е. на Агнйа чакра, и тогава виждат червено око – окото на Шри Исус – като първо предупреждение…

После когато навлязат в колективното подсъзнание, те виждат синьо око – окото на Шри Садашива – предупреждение, че навлизате в колективното подсъзнание, второто и последно предупреждение. Спомням си, че леля ми ни казваше, че вижда тези очи, за които нейния „велик учител” й обяснил, че е събуждането на Кундалини!!!

Ще ви е забавно да разберете, че аз също исках да получа това „видение с окото” и да получа събуждането на Кундалини, според както е в рейки. Така че един ден майка ми срещнала една Сахаджа йогини, която дойде у нас (по някаква причина) и която каза, че знае как да събуди Кундалини и ние с голямо нетърпение отидохме у тях и получихме Себереализация. Така че моята Кундалини беше събудена по начина на Сахаджа Йога :) правилният начин, докато очакването ми беше, че ще видя някакви очи! Каква замаскирана благословия…

[1] Тази сила е по-скоро енергията прана, която работи по Дясната страна и затова предизвиква топлина. Б.пр.

[2] Както знаем от Шри Матаджи, виденията се дължат на проблеми и блокажи в Агнйа чакра. Б.пр.

[3] Много от тези „настройки” включват движение на ръцете на нивото на чакрите обратно на часовниковата стрелка. Б. пр.