ИЗВОРИТЕ

Книги и автори => Текстови файлове => Topic started by: Eternities on април 07, 2006, 04:13:04 pm

Title: "Въведение в тантра" - Тубтен Йеше
Post by: Eternities on април 07, 2006, 04:13:04 pm
След като получава широко духовно и академично образование в тибетския манастир Сера Дже, през 1959 г. (след китайската инвазия) Лама Йеше довършва образованието си в североизточна Индия и накрая се установява извън Катманду, Непал, където започва действителното му общуване с хора от Запада. През 1971 г. той заедно със Зопа Ринпоче основава Непалския махаянистки център Гомпа на хълма Копан - място за ежегодни курсове по медитация, които привличат нарастващ брой ученици.

Западът е открил освобождаването на множество могъщи природни енергийни източници, но все още не съзнава огромната сила, която всеки от нас съдържа. Докато тази могъща вътрешна енергия стои неоткрита, животът ни е обречен да остане разпокъсан и безцелен, а ние ще продължаваме да бъдем жертва на умствено и емоционално натоварване, така характерно за нашата епоха. Практиката на тантра, предназначена да се възползва от този скрит вътрешен ресурс и да го приложи в най-голяма степен, ни предлага най-добрата възможност да преодолеем тези натоварвания и да превърнем живота си в смислено, свързано цяло - нещо, което всички желаем. Тантра е практическо, постепенно изследване на човешкото състояние, което води до себеоткриване, а резултатите му се проверяват чрез собствените ни наблюдения.


Title: Re:"Въведение в тантра" - Тубтен Йеше
Post by: velaskes on април 07, 2011, 08:45:31 pm
Ето линкче от "Спиралата"

http://www.spiralata.net/kn_bul/vtantra.zip (http://www.spiralata.net/kn_bul/vtantra.zip)
Title: Re:"Въведение в тантра" - Тубтен Йеше
Post by: koal on април 08, 2011, 03:25:41 pm
Един много добър филм за Кама Сутра: http://thepiratebay.org/torrent/6285868 (http://thepiratebay.org/torrent/6285868)

Макар че не е точно за тантра, всичко, за което говорят в него според мен се прилага и в тантра. Има български субтитри.