ИЗВОРИТЕ

Други дивотии => Майтапи => Topic started by: defire on юни 13, 2006, 03:04:03 pm

Title: Поучителна история
Post by: defire on юни 13, 2006, 03:04:03 pm
Ето какво намерих в един сайт. Дано ви е интересно : )))

Най-добрата адвокатска история на годината, а може би и на века

(истински случай) Действието се развива в град Шарлот, Нова Каролина. Адвокат си поръчва кутия пури (24 броя). Много рядък вид и много скъпи ($15,000 кутията). След като кутията пристига, адвоката бърза да ги застрахова. Направил застраховка на пурите против кражба, всякакъв вид природни бедствия включително пожар. За около месец време, преди още да е направил и първата вноска към застрахователната полица, адвоката изпушил пурите и завел иск срещу застрахователната компания. В иска, той обяснил, че пурите били безвъзвратно загубени “в серия от малки пожари” и настоява застрахователната компания да му изплати загубата. Застрахователната компания отказва да плати, основавайки се на очевидните причини, че адвоката е изконсумирал пурите по най-популярния начин – изпушил ги е. Адвоката ги съди ... и спечелва делото! Произнасяйки се, съдията се съгласява със застрахователната компания, че иска е маловажен и безмислен. Въпреки това, съдията казва, че адвоката държи полица от застрахователната компания, която застрахова пурите против пожар, без да се казва в полицата точно какъв пожар не е приемлив. Следователно застрахователната компания е длъжна да изплати застраховката. Вместо да губи време и пари в дълги процедури и апели, застрахователната компания приема решението на съда и изплаща на адвоката $15,000 за да покрие “загубата” на толкова ценните пури в серията от малки “пожари”. Сега, дръжте се за стола, защото идва най-готината част. След като адвоката осребрява чека, застрахователната компания пуска оплакване в полицията, искайки ареста на адвоката. Обвиняват го в причиняването на 24 пожара. Арестуват го! В съда, застрахователната компания вади на показ застрахователната полица и адвокатското свидетелство от предишното дело. Адвоката бива обвинен за причиняването на 24 умишлени пожара на застраховано имущество и бива осъден на 24 месеца затвор и $24,000 глоба. САМО В АМЕРИКА! Колкото повече знаеш, виждаш колко повече не знаеш

   
Title: Re: Поучителна история
Post by: Spirit-Felix on юни 13, 2006, 03:52:44 pm
 :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o   :2funny: :2funny: :2funny:
Title: Re: Поучителна история
Post by: wind on юни 13, 2006, 04:47:24 pm
Това наистина е убийствено!  :2funny:  :2funny:  :2funny:
Title: Re: Поучителна история
Post by: divine on юни 13, 2006, 05:15:16 pm
Това ми напомня на случая , когато двама мъже при опит да ограбят една къща, случайно се заключват в гаража, собствениците се върнали след няколко дни. Крадците едват преживяли без храна и вода, но успяли да осъдят собствениците на къщата за луди пари... :2funny:

Или онази жена дето осъдила хипермаркет пак за луди пари, за това , че си счупила крака в магазина..препъвайки се в собственото си дете... :2funny:

Адвокат да си в Америка...... >:D
Title: Re: Поучителна история
Post by: defire on юни 13, 2006, 05:23:24 pm
"Ценни" преживявания...Е, само за едната страна де ;D