Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Търсенето на Бога извън нас, какво точно значи това? Все едно да Го търсиш някъде из света, да очакваш да си покаже Лика измежду облаците, да се приземи на терасата ти, да го срещнеш в кварталния магазин, на ъгъла на следващата улица или седнал на клона на някое дърво. Това няма да стане да не казвам никога, не и в тази реалност на свободна воля и избор. Вярно е, че чрез Исус, Господ наистина слезе сред хората в плът и кръв, но въпреки това много малко хора Го разпознаха като Господа наш, защото в този свят цари тоталното объркване. Лицата на нашия велик Творец са безкрайно много и имената Му също. Може да сте се разминали някъде и да не си забелязал или да си останал с някакво особено въодушевление от тази мимолетна среща, но без да съзнаваш причината за това с Кой си се срещнал. Все пак, идеята ми е, да търсим Господа само вътре в собственото съзнание, като най-великата Любов и Светлина, която сме способни да си представим. Това е правилната насока.   
2
Кътчето на Веласкес / Re:Планета Земя 4D/5D
« Last post by velaskes on Yesterday at 09:21:20 am »
Луцифер чрез Елена Лозинская също казва, че възнесението е и винаги е било индивидуално преживяване. 3-та плътност ще продължава да съществува, защото има нужда от нея. А планетата винаги е била многомерна, с наличност всички измерения и плътности в нея. Тоест 4-то и 5-то измерение си съществуват постоянно като част от тази планета.   
3
Малко допълнение към първоначалната практика, която съм изложил. Събуждане рано, оставаш в леглото, четеш нещо или гледаш филм, занимаваш съзнанието си докато пак почнат да се затварят леко очите. Влизаш в медитативно състояние на чисто съзнание, без мисли. Идва момент сякаш се унасяш, но не си заспал, защото продължаваш да си съзнателен. Тогава правиш някакъв жест, примерно протягаш ръце напред и ще се изненадаш, защото наистина ще ги протегнеш, но няма да са ръцете на физическото тяло. В момента, в който направиш жеста вече си извън тялото си. Все още не съм разбрал какво съм точно като изляза от тялото си. Каква форма имам, човешка ли е, сякаш имам ръце, крака, всичко, но като се огледаш може и да ги няма след това. Наистина е малко странно.

Издигам се, летя, виждам най-различни гледки докато летя, усещам някакви усещания, чувам звуци, разговори, виждам други хора или същества, които също ме виждат. Видях жена, която ме научи на жеста, за който ви говоря. Не знам каква беше, сякаш имах усещане, че ми е духовен водач. Жената изглеждаше нормално, добре облечена, като жена на средна възраст, с черна коса до раменете. Видях я за кратко и след това изчезна.
Да обобщим, значи и за излизане и за връщане обратно в тялото може да се ползват някакви жестове. Но не е задължително, защото ми се е случвало и без такива жестове. 
4
Кътчето на Веласкес / Re:Планета Земя 4D/5D
« Last post by velaskes on август 17, 2019, 10:06:32 am »
Напоследък всичките послания на Отец Абсолют са много важни за асимилация. Ето го това от 13-ти август от сайта на Й. Йоргов:

Отец-Абсолют – Готови ли сте за прехода
12 август 2019 г.

Здравейте, скъпи мои любими деца!
Днес искам да направя много важно послание, което се отнася до всеки от вас.
Иска ми се да сте готови за всяко развитие на събитията по планетата, за да не ви изненадат очакваните с нетърпение промени.
Виждам, че много хора, които доста години са в течение на земния преход, в действителност, вътрешно, не са готови за толкова кардинални промени в живота.
На думи, жадувате тези промени, но не може да си представите, как ще се разделите с обичайните си тримерни атрибути.
Затова, днес ще ви разкажа по-подробно, как ще протече на практика, именно ВАШИЯТ преход в другото измерение, понеже за планетарния преход е ставало на въпрос многократно.
Първото, за което трябва да сте готови, са резките и понякога неочаквани завои на съдбата.
След основната вълна природни катаклизми ще рухне не само обичайното за вас земно ежедневие, но и личните ви представи.
Какво имам предвид?
Много от вашите роднини, познати и приятели ще напуснат физическия свят, понеже телата им няма да издържат нарастващите високи вибрации.
Вашето обкръжение ще се променя стремително, а трябва да се отнасяте към това мъдро и спокойно.
Като замяна на семейните и професионални взаимоотношения, ще възникне духовно родство, понеже хората ще се привличат по вибрации.
Ще започнете да се разбирате с половин дума, с поглед, усещайки се едни други с фините си сетива, долавяйки мислите на хората телепатично.
Предстои ви да преминете сложен период за привикване към новите жизнени условия, понеже ще престанат да съществуват обичайните социални, финансови и политически институти.
А за да смекчат този адаптационен период, на помощ ще ви се притекат вашите галактически братя и сестри.
Те не само ще споделят опита си, но и ще ви помагат с организацията, задействайки своите представители, въплътени в човешки тела с тази цел – да помагат на хората през най-сложния преходен период.
Следващият етап ще стане, открояването на индивидуалните ви таланти и способности.
За тяхното максимално развитие и съвършенство ще помагат представителите на извънземните цивилизации.
По този начин, всеки ще се заеме с това, което му е по душа, без да се безпокои за насъщния.
Но докато организмът ви не се трансформира дотолкова, че да е способен да се храни с прана, ще ви бъде предоставена обичайната ви храна от семена, зеленчуци и плодове.
Третата крачка ще е обучението ви, да създавате реалността си със силата на мисълта, за което вече са сформирани големи групи от «съветници», състоящи се от възнесени майстори и от галактическите братя и сестри.
Ще опознавате на практика този нов за вас «занаят», който изисква особени навици и голяма отговорност.
И последно. Да преодолеете всички трудности на преходния период, може само с вашата ВЯРА В СЕБЕ СИ – пълна и безкрайна, извираща от дълбините на душата ви.
Именно тя трябва да стане фундамента, на който се изгражда новия ви живот, на новата петмерна Земя.

Благославям ви и много ви обичам!
Отеца-Абсолют говори с вас.

Приела Марта, 12 август 2019 г.
Превод: Йосиф Йоргов
5
Кътчето на Веласкес / Re:Илюзии
« Last post by velaskes on август 17, 2019, 09:41:23 am »
Ето още една отваряща "очите" информация...

Всичко, което е създадено е илюзия, цялото творение на Всемогъщия наш Творец е илюзия. В най-дълбоката си възможна основа то е като сън. Затова се казва, че ние живеем в съня на нашия велик Творец. Не просто живеем, ние сме самия Творец, който сънува, като осъществява в действителност своите мечти и сънища.
Няма разделение между това, което сме ние и това, което е Твореца. Ние сме винаги Едно. Твореца е в нас и ние сме в Твореца. Илюзията или Съня на Твореца е съвършена. Твореца твори само съвършенство и безупречност. Всичко има смисъл и е сътворено с най-великата Божествена Любов. Има най-различни илюзии, на най-различни нива на съществуването. Всяко измерение и всяка плътност на световете е такава илюзия.

Горния вариант, където говоря, че ако останем без сетива ще попаднем в нищото на практика е нещо почти невъзможно. Това е по-скоро теоретично изследване на това положение. Ние винаги имаме някакви сетива на всяко едно ниво на съществуване, затова и можем да възприемаме по съвършен начин Божественото Творение.
Ще дам пример. Ако си представим сега, че се намираме в отвъдното, да кажем в астралния свят то той ще изглежда не по-малко истински от нашия текущ 3Д свят. Защото сетивата, с които ще разполагаме като астрални същества ще създават за нас реалността на този свят по един съвършен начин. И това важи за всеки един възможен свят. Ако се намираме на дадена обитаема планета на Сириус или на Плеядите по същия начин всичко ще изглежда напълно реално и в реда на нещата характерни за живота на тези планети.   
6
Кътчето на Веласкес / Re:Илюзии
« Last post by velaskes on август 15, 2019, 10:40:12 am »
Ето още една шокираща за вас информация, която ще даде допълнително осъзнаване на що е това илюзия. Предупреждавам, по-добре не чети ако имаш някакви страхове.

В момента, където и да си, каквото и да правиш, дали ще си седнал, дали ще ходиш нанякъде, дали ще работиш нещо, ако нямаш твоите 5 сетива ще усещаш, че се намираш в нищото, като в абсолютно празно пространство. Няма да има на какво да седиш, нито къде да ходиш, нито какво да работиш, нито какво да виждаш или да чуваш. Махни 5-те сетива и ще се окажеш като в бездна от абсолютно нищо. Това представлява този свят уважаеми приятелю, едно нищо, едно празно пространство, една измислена фасада, тотална много сложна илюзия създавана интерактивно и постоянно от 5-те човешки сетива на всички хора.
Ние сме се убедили, че всичко около нас е материално, твърдо, плътно, с какви ли не физични свойства. Всичко това са илюзии на сетивата. Няма никаква материя с никакви свойства от духовна гледна точка. Това е като едно парче енергийна амалгама, която пак казвам, че е създадена по съвършен начин от нашия велик Отец, и която е обусловена по милиони начини да изглежда като нещо реално, когато се отразява от 5-те човешки сетива. 
7
Някои от най-известните превъплъщения на този, когото познаваме като Гаутама Буда и в момента действащ Логос на нашата планета:

- Тот(висш жрец в Атлантида).
- Туле(цар в Атлантида преди 52 000 години).
- Нингишзида(шумерски Анунаки бог полубрат на Мардук - Ра и син на богът на водата Енки - Еа/Адонай).
- Кетцалкоатъл, въплъщение в Латинска Америка, след като е бил прогонен от брат си Мардук от Египед.
- Чикетет или "търсачът на мъдрост".
- Техути или древно-египетския бог на магията и мъдростта, който е бил цар на Кхем преди 16 000 години.
- Хермес Трисмегистус, познат на древните гърци като Орфей.
- Бог Меркурий при римляните.
- Заратустра, аватар в Персийската религия и син на Зенд(който е бил инкарнация на Исус).
- Вияса, книжник-писател на Бхагавад - Гита.
- Сидхарта Гаутама - Буда
- Йоан Богослов, един от апостолите на Исус.
- Пророк Илия.
- Жана Дарк.


Ето и най-известните превъплъщения на Исус Христос:

- Мардук - полубрат на Нингишзида/Тот/Буда, син на Енки/Еа/Адонай, внук на Ану(цар на Анунаките - Набиру - Орион), племенник на Енлил/Йехова. 
Висшата същност на Исус е Бог Майтрея, има и директна връзка с Архангел Михаил.
- Анилиус от Лемурия.
- Адам Атланта, същия Адам от историята за Адам и Ева.
- Висш жрец на ордена Мелхизедек, учител на Авраам, основател на Юдаизма. Да не се бърка с космическия Логос Мелхизедек, който е друга същност.
- Енох от книгата на Енох.
- Зенд, бащата на Заратустра.
- Йосиф от Стария завет.
- Моисей.
- Йешуа Бен Йосиф - Исус.
- Аполон от Тиана - древногръцки философ.


Ето кой е бил учител Ел Мория в най-известните си превъплъщения, в момента Чохан на Първи Божествен Лъч, произхождащ от света на Меркурий. Висшата същност на Ел Мория е Зевс.

- Император в Атлантида 220 хиляди години преди Христос.
- Чандрагупта Мория, владетел в древна Индия 322 г. преди Христос.
- Авраам, праотеца основател на 12-те юдейски племена.
- Мелхиор, един от тримата влъхви, пристигащи при рождението на Исус. 
- Крал Артур от Камелот.
- Томас Бекет, епископ на Кентърбъри.
- Томас Мур, ирландски поет, певец, тексто-писец и шоумен.
- Акбар Велики, владетел на части от средновековна Индия между 1556 - 1605 г.
- Томас Мор, живял между 1478 – 1535, английски адвокат, философ, автор и държавник.


Известните минали животи на Сен Жермен, в момента патрон на Новата Епоха, чохан на виолетовия 7-ми Божествен лъч. Висшата му същност е Архангел Уриел.

- Цар в Златната епоха на Атлантида, управлявал земите на днешна Сахара - тогава не са били пустиня.
- Йосиф, бащата на Исус.
- Пророк Самуил.
- Великия вълшебник Мерлин.
- Роджър Бейкън, 13-ти век, английски филисоф, алхимик, францисканец.
- Кристиян Розенкранц, датски политик и крупен земевладелец от 18-ти век.
- Христофор Колумб знаем кой е.
- Франсис Бейкън, английски философ, юрист, политик и писател от 16-ти век.
- Граф Сен Жермен, мистериозен и често наричан необикновен човек, унгарец по произход. Авантюрист, пътешественик, дипломат, знахар, изобретател, алхимик, пианист, цигулар, композитор. Всестранно развита личност. 


Някои от познатите въплъщения на Дева Мария, в момента Архангел(Архея) на 9-тия Божествен лъч:

- Ева, от Адам и Ева.
- Изида, точно така богинята Изида, майката на Хорус.
- Атина, древно-гръцката богиня на мъдростта, занаятите и военните стратегии.
- майката на Исус.
- Леонардо Да Винчи.
8
Кътчето на Веласкес / За вътрешния свят
« Last post by velaskes on август 15, 2019, 07:34:40 am »
Вътрешно всичко е възможно. Вътрешно сме обусловени единствено от собствената си фантазия или собствената си инертност. Но ако пожелаем вътрешно цели светове можем да създадем така както ги виждаме, така както ги искаме да бъдат. Вътрешно, може целия си живот да прекараш в пълно блаженство, ако така искаш. За своя вътрешен свят ти си единственият и пълноправен господар. Вътрешния свят е твоето лично бяло платно, върху което да нарисуваш картината на своето най-прекрасно видение.
За контраст външния свят е следствие от вътрешните светове на всички въплътени хора. Във външния свят има толкова свобода, колкото хората позволяват да има свобода в своите вътрешни светове. Отношението ни към външния свят може да бъде едно единствено - на приемане. Чрез приемането ние се освобождаваме от условностите, които са установени във външния свят. Тези условности спират да имат власт над нашия вътрешен свят. Всичките тези условности и ограничения, които срещаме във външния свят спират да оказват влияние върху вътрешния ни свят, върху нашите мисли и емоции. Приемането е свързано с широко разбиране защо външния свят е точно такъв какъвто го виждаме към този момент. Ти приемаш избора, който другия прави, защото това е негово право. Но не е нужно и целесъобразно да приемаш избора на другия за свой избор. Твоя избор си е твой избор и другия трябва да го уважава и това е Божий закон. Разбира се има такива, които не уважават твоя избор, но Божия закон или ще им помогне да започнат да го уважават или тези хора ще поемат пътя надолу към бездната.

Вътрешният свят примерно на един писател изкристализира като текст отпечатан върху хартия. Писателя разказва история чрез книгата си за своя вътрешен свят. И всички книги написани някога живеят свой собствен живот, имат свой свят в астралното поле на своя автор. Всичките герои в тези книги са живи, имат образи и характери и техните истории се разиграват като сценки в душата на техните автори. Когато четем дадена книга ние съпреживяваме порцията вътрешен свят на нейния автор. Това, което не е напълно обстойно описано ние сами оцветяваме в своите разбирания и фантазия и обогатяваме по-пълната картина на историята в книгата.
9
Кътчето на Веласкес / Служба в услуга на себе си
« Last post by velaskes on август 15, 2019, 07:08:34 am »
Това е да правиш всичко само за себе си, за своето удоволствие и предвижване напред като не се съобразяваш с другите. Егоизъм. Аз съм най-важния, всичко искам и всичко е само за мен. Другите са средство за мен, за да бъдат използвани за постигане на личните ми цели. Това е много лесно да се разбере в нашия свят на полу-тъмнина. Вижте върхушките какво вършат. Обогатят се за сметка на всички останали, трупат пари, блага, средства за производство, скъпоценности и ги държат само за себе си. Като ги харчат ги харчат само са свои цели, не ги вълнуват интересите на другите. Може да изглежда, че правят нещо за другия понякога, но това е илюзия. Това се случва между другото, ако собствените им цели случайно съвпаднат с общите или от някаква временна сантименталност.

Със служба към себе си не може да се стигне далеч. На практика всички хванати под това верую са се заключили в 3-то измерение и не могат да открият пътя отвъд. Блуждаят и обикалят астралния свят, бият се в гърдите, че всичко знаят, че единствения бог са самите те, подхранват се от негативните емоции на хората и сами се унищожават ако избират трайно този път.   

Службата към себе си в крайна сметка е илюзия, защото такова нещо като "себе си" не съществува. Това е особено валидно, когато сме се фрагментирали на толкова много същества. Когато едни от тези фрагментации дърпат одеялото само към себе си какво остава за другите? Енергетически става дисбаланс. А енергията винаги трябва да е свободна, течаща и равно разпределена между всички временни фрагментации. Това е закон Божи. Затова, тези, които смятат, че всичко трябва да е само за тях създават дисбаланс в енергията, което наричаме карма. Те вземат повече, отколкото им е нужно при това без намерение да го връщат и споделят. Но на практика това е невъзможно, няма как енергията да бъде залостена и затворена на едно място завинаги. Нейната естествена функция е да тече свободно, да преминава през всичко, да прави кръговрат, да се преобразява и възобновява. И тези, които се опитват да я задържат за себе си, няма как да им се получи трайно. То почва да избива. Все едно да направиш язовир на реката, да събираш водата, без да я пропускаш надолу. На един етап тази вода ще почне да прелива, ще стане разрушителна сила и ще избие извън своите временни граници помитайки всичко в обсега си. Там, където енергията се събира по неестествен начин тя става разрушителна сила, за тези, които я събират.
Службата към себе си може да се разгледа по още един начин и тогава тя е валидна. Когато не сме фрагментирани и представляваме едно цяло. Когато всичко е едно, то може да служи на себе си, защото няма нищо друго освен себе си. Това представлява реалността на високите измерения, но не напълно. Защото все пак фрагментациите на по-долните измерения съществуват и не могат да бъдат пренебрегнати. Та затова Духът няма как да не служи на своите временно разделени части. Целия живот, начело с Господ Бог служи на своето велико творение, за да го издигне до своята съвършена висота. От тази най-висока гледна точка това е служба на себе си, като това "себе си" включва абсолютно всичко, което съществува.
10
Някои хора може да си помислят, че живота в Рая е бил скучен и празен в сравнение със сегашната високо-напреднала технологическа/технократична цивилизация и всичките разнообразни забавления и модерни джаджи, които предлага.
Тези, които мислят по този начин не знаят какви са били хората в Рая, с какво съзнание и с какви т.нар. пара-нормални способности са разполагали. Ако ние сега разполагахме със същите свръх способности, с които райските хора са разполагали навремето всичкия технологичен напредък, който човечеството е постигнало ще се окаже напълно излишен. Технологичния напредък е само компенсация и то много бледа компенсация за едно древно величие и великолепие, което е бил райския човек. Дори само от това трябва да стане ясно защо технологичната посока на развитие е грешна и обречена посока. Няма да споменаваме всички други вреди, които това развитие създава в природата и как се задълбочава разделението с нашите истински източници, които са най-голямото щастие и най-големия смисъл, който може да бъде изпитан.
Pages: [1] 2 3 ... 10