Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Кътчето на Веласкес / Re:Планета Земя 4D/5D
« Last post by velaskes on април 24, 2019, 05:09:04 pm »
Скоростта на светлината очевидно е непреодолимо ограничение за покоряване на необятните простори на материалната вселена. Най-много да се прескочи до по-близките звездни системи в тази галактика. А човешкото тяло не може да издържи на напрежението дори за миг ако се подложи на натоварване причинено от ускорението на скоростта на светлината. Та ние едва се справяме със съвсем бавни скорости. Астронавтите тренират с години, за да могат да понесат ускорението при изстрелването на ракетите. 
Скоростта на светлината не е разковничето за изследване на космоса. Истинската скорост, която може да ни отведе навсякъде, където можем да си представим и то за миг е скоростта на съзнанието. Помисляш си къде желаеш да си, настройваш се, представяш си мястото и Великия Дух те пренася там или по-скоро ти се изместваш в даден времеви-пространствен тунел(естествено не би могъл да вземеш физическото тяло в това пътуване, пътуването е ментална проекция). Всичките реалности съществуват едновременно, като имат нещо като адреси, по които могат да бъдат разграничени. Ако знаеш даден адрес, можеш да се свържеш мислено и да се озовеш в дадената реалност. По този начин всичките братя и сестри от галактическата федерация ни посещават. Никой не си създава грижата да прекосява огромните разстояния между звездите. Те просто знаят нашия адрес и знаят как да се настроят към неговите честоти така че да имат достъп към нашите реалности.   
2
Кътчето на Веласкес / Re:Планета Земя 4D/5D
« Last post by velaskes on април 24, 2019, 11:08:11 am »
Много "по-бързо" може да се стигне до известни звездни системи из нашата галактика, но само ако човек можеше да пътува със скоростта на светлината, което практически за човешкото тяло не е възможно. Все пак ако беше възможно ние бихме могли да стигнем до Сириус само за около 8 г. и до Арктур само за около 36 г.
За пътуване до Плеядите(ок. 444 светлинни години) или до Орион(ок. 1300 св. год.) няма да стигне нашия кратък земен живот, който е към 100 г.
3
Кътчето на Веласкес / Re:Планета Земя 4D/5D
« Last post by velaskes on април 24, 2019, 10:50:30 am »
Дори едно такова хипотетично пътуване до галактика Андромеда ако беше възможно човек след като премине разстоянието дотам ще завари не тази Андромеда към която е тръгнал преди 2.5 млн. години, той ще се окаже 2.5 млн. години напред в бъдещето. Представи си примерно човек от тази галактика, който тръгва към Млечния път за нашата Земя по това време. Та той ще пристигне тук след 2.5 млн. години. Ако ни е наблюдавал по някакъв невероятен начин през своя телескоп от неговата планета той е виждал с 2.5 млн. години назад в бъдещето какво става на нашата планета(телескопите виждат отраженията на светлината, която пътува през космоса, не действителния обект), което значи че най-вероятно не е забелязал човешки форми на живот, може би някой друг динозавър. А когато пристигне след дългото си пътешествие тук той дори може да не завари тази планета или да я завари толкова променена, че да не е възможно да я разпознае по какъвто и да е начин. 
4
Кътчето на Веласкес / Re:Планета Земя 4D/5D
« Last post by velaskes on април 24, 2019, 10:43:12 am »
Най-близката галактика до Млечния път е Андромеда. Разстоянието дотам е около 2.5 млн. светлинни години. С други думи, ако човек можеше да живее в тялото си поне 2.5 млн. години и да поеме за същото време на пътешествие през космоса в посока към Андромеда, той трябва да може да лети със скоростта на светлината. Което с други думи означава, че трябва да може да лети със скорост от около 300 000 км. в секунда! С други думи пътуването до галактика Андромеда се отлага на този етап :)
5
Кътчето на Веласкес / Re:Планета Земя 4D/5D
« Last post by velaskes on април 22, 2019, 07:37:59 am »
Аз съм един човек от 7 милиарда човека на една планета, която е една от 8 други планети обикалящи около една звезда. Звездата(слънце) е една от 300 милиарда други звезди(слънца) в нашата галактика. Галактиката е една от 200 милиарда до около 2 трилиона други галактики, които са част от една вселена.

Представи си сега, че всичко това си самия ти, това е като неделима част от самия теб.
Външно погледнато човека изглежда като едно нищо в сравнение с мащабите във вселената. А вътрешно в нас се съдържат не една вселена, а всичките възможни. Как е възможно това? Защото мащабите нямат значение. Голямото е малко и малкото е голямо. Погледнато през очите на Великия Дух вселената изглежда като прашинка. Цялото творение е една точка сред необятното море от Съзнателност на Великия Дух.
6
От вчерашното съобщение на Адронис чрез Брад, което между другото е доста силно заредено и информативно, се говори за някои специфики на преминаването в следващата плътност. Ето и моето разбиране на ключовите точки в това послание. 

1. В следващата плътност ще минат всички, които носят само Любов и Светлина, които са напълно чисти по сърце и душа. Тези, които носят тъмнина не могат да преминат. Тъмните ще останат в този свят и ще преживеят цялата карма, която са причинили на останалите и ще видят как този свят загива заедно със самите тях.

2. Няма срокове и дати кога точно ще стане преминаването. Ще стане скоро, това е единствената информация засега. Единствените, които знаят кога точно ще стане са Майсторите на Играта - нашите Отец/Майка Абсолют и Безкрайния Творец.

3. Тримерния свят постепенно умира, не се трансформира. Тримерните човешки тела на възнасящите се също ще умрат, но ще стане безболезнено, за един миг. В следващия миг те ще са извън тримерния свят. Ще има малък период на настройка преди възнасящите се да бъдат прехвърлени в новия свят.

4. Новия 4D свят в момента е празен, там няма хора. Той чака своето население.

5. Тримерния свят не може да се поправи и изчисти. Корупцията в него е достигнала непоправими висоти. Замърсяването е прекалено голямо. Тъмнината в този свят е прекалено голяма. Затова този свят трябва да бъде прекратен и разформирован. 

6. Процесите са автоматични. Нищо не може да се направи за тези, които твърдо избират тъмнината и дуалистичните игри. Те сами си подписват съдбата. Няма значение кои са те в обществото, дали са част от вашето семейство, дали имате добри отношения с тях. Всеки ще бъде разпределен, където му е мястото.

7. След преминаването, връзката между 3Д и 4Д света ще се прекъсне. Това означава, че повече няма да може да бъдем във връзка сетивно с 3Д вибрацията. По същия начин хората, които останат в 3Д света няма да имат повече връзка с възнесените хора.

8. Сега наистина са последните години. И е много важно всеки да свърши работата по собственото пречистване и превръщане на себе си в обичащо същество на светлината. И в същото време да помогнем един на друг, да измъкнем още някоя друга объркана душа на пътя на Светлината.
7
Кътчето на Веласкес / Re:Планета Земя 4D/5D
« Last post by velaskes on април 19, 2019, 08:09:02 am »
Истинския Дом на Бога е в нашите духовни сърца.
Проявения дом на Отеца е на поляната, върху зелената дъхава трева, сред древните гори, във високите приказни планини, до буйната река, до кристалното езеро, на хълма с чудната гледка, където небето е купола а стените са въздушния простор, Слънцето е Бога, облаците са ангелските наблюдатели, ветровете са огнените пазители, а животните са нашите малки братя и сестри.
8
Кътчето на Веласкес / Re:Планета Земя 4D/5D
« Last post by velaskes on април 17, 2019, 08:07:00 am »
И така трябва ли да приемаме всичко, каквото става в света около нас, колкото и негативно и неприятно да е то, да приемаме без да се въвличаме мисловно и емоционално. Отговорът е положителен, трябва да приемаме всичко, такова, каквото е. Приемането означава да оставаш винаги центриран и безпристрастен. Да не взимаш страна и да не се разделяш на кой прав и кой крив. Приемането не означава да не помагаш и да не се въвличаш ако е възможно да помогнеш. Но не значи и да помагаш на всяка цена. Разбирате ли, във всяко нещо има една много тънка граница, която е трудно да се определи и обясни с думи. Но във всяка конкретна ситуация, където човек може да се намеси, вътрешния глас напътства. Вътрешния глас съветва да се намеся ли, да помогна ли, да кажа ли нещо, да подам ли ръка или да оставя нещата такива каквито са. Затова да можеш да слушаш вътрешния си глас, който е гласът на душата, на ангелите и на висшия аз е от изключителна важност. Понякога това е въпрос на живот и на смърт, на съдбовни решения и ключови развръзки. Винаги трябва да се помни - ако се въвличаш и намесваш, ако помагаш по някакви начини, прави го винаги напълно безпристрастно и безкористно. Това наистина е най-великото майсторство на човешкия живот.
9
Кътчето на Веласкес / Re:Планета Земя 4D/5D
« Last post by velaskes on април 16, 2019, 07:59:24 am »
Мога да ви кажа, че изобщо не е лесно да запазваш спокойствие на 100% докато участваш в обществото, докато собственото ти движение и развитие се случва да зависи от други хора(които не вземат предвид интересите на останалите). Наглед дребни неща могат да те извадят от равновесие. А понякога изобщо не са дребни, в тях може да са замесени хиляди други хора. И все пак, въпреки всичко от нас се изисква в тези времена на възнесение да се пазим от дори и най-малки дразнения, да се пазим от негодувание, презрение и осъждане. Хем да виждаш и ставаш свидетел на чутовна глупост, несправедливост, безхаберие, алчност, неправилно стопанисване, непредвидливо пилеене, неправди безчет, безвкусица, пасивност и търпимост до овчедушие в обществения живот, хем да се запазиш от осъждане. Да ти се иска да промениш нещата, а ръцете ти да са вързани. Да ти се иска да тръгнеш в една посока, а посоката да е блокирана. Да искаш да кажеш нещо, а да няма кой да чуе твоя глас. Както се казва, глас пустиня. Такива чудни неща съществуват в света на илюзията и объркването. Аз ги приемам и се стремя да съм спокоен и безпристрастен винаги, но се чудя докога и докъде трябва да стига това приемаме. Ако всеки приема глупостта и безхаберието на другите в обществото, от което самия той самия зависи, това до какво ще доведе? Ами то се е доказало до какво довежда, до нищо добро, до катастрофи, до ескалация на напрежение, до масово негодувание и всякакви ексцесии. Това ли искаме да се случва. Може би трябва да оставим този хаотичен поток да си върви и да развива накъдето си ще. Душата и сърцето ми казват, че трябва да се действа. Аз отговори имам, но някой интересува ли се от моите отговори. Глас пустиня в задънена улица.
10
Кътчето на Веласкес / Re:Планета Земя 4D/5D
« Last post by velaskes on април 15, 2019, 08:07:21 am »
Заблудите в Ню Ейдж ги има защото хората се опитват да нагодят духовността към светския живот. Хем да са духовни, хем и да имат материалния лукс, който света предлага. Но както е казано, не можеш да имаш двама господари. Трябва да избереш. Или избираш света(дявола) или избираш духовността(Господа). Тези заблуди ако ги задълбаем са свързани с липсата на отговорност към живота и към другите хора. Това е едно по-изтънчено облечено в духовност обслужване на самия себе си, тоест на собственото си его.
Когато си заменил Господа с безмозъчната вселена, това предполага, че няма Кой да те наблюдава и да те коригира, когато грешиш. Когато казваш, че зло не съществува, ти оправдаваш вече всяко зло в света. Когато вярваш, че няма ад, ти се убеждаваш, че си безнаказан независимо какво вършиш. А когато отричаш вътрешната работа за издигането на съзнанието, ти направо ставаш като самия дявол, защото дявола е абсолютния символ на мързела и леността. 
Pages: [1] 2 3 ... 10