Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Кътчето на Веласкес / Re:Планета Земя 4D/5D
« Last post by velaskes on Today at 12:06:10 pm »
Вярата в Бога не трябва да е на теория, а да извира дълбоко от душата, да е автентично доверие, да се е породило естествено, вярата да се е калила през огън и лед както се казва. Това е същността на опита.
2
Кътчето на Веласкес / Re:Планета Земя 4D/5D
« Last post by velaskes on Today at 11:56:49 am »
Защо е нужен директен опит на душата? Защо душата си прави целия този труд и преминава през такива колосални страдалчески изживявания само и само да събере опита си непосредствено, от първо лице?

Истинската вяра и истинските убеждения се оформят само чрез директен опит. Ако не бръкнеш в огъня няма как да се убедиш, че там е горещо, че може да се опариш или изгориш. Няма как да познаеш що е това огън само на теория. И така е с всичко друго. А най-важното от събирането на всичкия възможен опит е да се оформи трайно непоклатимо доверие към Божествения план.
3
Непринуденост

Това е уважението на правото на свободна воля на другите хора. Да уважаваш това, че всеки има свой път да изминава и не е редно да се бъркаме в живота на другите хора и как те избират да живеят своя собствен живот.
Ненасилие. Нито физическо нито психическо насилие над другите, когато искаме от тях нещо по нездрави причини и прекрачваме границите, за да получим каквото сме намислили.

Непринудеността е свързана и с ненасилието над себе си. Когато поставяме много високи изисквания към себе си, трудно преодолими препятствия, които не сме готови да прескочим все още. Когато бързаме към духовното просветление и се насилваме да поглъщаме все повече и повече духовна информация. Това е тънка дейност на самонаблюдение, как точно се отнасяме към самите себе си, обичаме ли се наистина или се заиграваме все още с дуалистични илюзии.
4
Кътчето на Веласкес / Re:Планета Земя 4D/5D
« Last post by velaskes on Today at 07:55:23 am »
"Аз съм пътят, истината и животът" е изявление, че "аз съм всичко", през моята същност "минава всичко". Това е реалността на Господа. Господа е всичко и ние душите живеем в Господа, чрез Господа и нашата съдба е единствено и само Господа.
5
Кътчето на Веласкес / Re:Планета Земя 4D/5D
« Last post by velaskes on ноември 11, 2019, 08:17:47 pm »
Знаете ли какво значи "увеличаване и пребъдване на Светлината и Любовта"? Това е духовното гориво на Слънцата, това е туй, което оживява душата.
На всяка душа в началото е даден равен енергиен потенциал. В процеса на своя духовен растеж, разкривайки постепенно всичките свои възможности душата увеличава капацитета на своя енергиен потенциал - Светлина и Любов. Колкото този потенциал нараства толкова душата става по-развита и оформя някаква степен на завършеност. Това развитие води до интересни последствия, душата може да стане Възнесен Майстор, Бог Творец, Планета, Галактика, че даже и Слънце, а защо не и Централно Слънце. Ето затова е толкова важно култивирането на Светлина и Любов в Божественото Мироздание, то се обогатява с още велики всеотдайни служители на Безкрайния Творец.
6
В днешното видео с чанелинг на Адронис, обозначено като първа част от африканската обиколка идва още нова информация за негативните рептилоиди след един от въпросите на присъстващите.

Според това, което разбрах тези рептилоиди не се въплъщават по време на раждането на човека а изместват божествената му душа, когато човека върши зло. Когато се върши зло божествената душа отслабва като хватка над тялото на човека и тогава астралните рептилни нападатели идват и се наместват, като продължават да избутват оригиналната душа, докато я изгонят напълно. Това обяснява как може да има хора с две противоположни души и как има борба между тях. Която от двете сили надделее остава за постоянно в този човек до края на живота му.

Също така се потвърждава произхода на Анунаките, че са от съзвездието Орион. Но те не са били негативни, а са помагали за популацията на Земята с най-различни видове същества, включително и хора. Оригинално човека е създаден от Бога, но внедряването му на тази планета е станало с помощта на такива висши развити души като тези на Анунаките. Същото като информация се дава и за Плеядианците и за Сириусианците, вероятно и други, които са вършели такава дейност по популация.
 
 
7
Кътчето на Веласкес / Re:Планета Земя 4D/5D
« Last post by velaskes on ноември 11, 2019, 09:34:18 am »
11.11, днес е енергетически най-мощния ден в годината. Аз го усетих цялата нощ, когато се събуждах за малко като силно бучене в ушите, много по-силно от всеки предишен ден. В този ден Централното Слънце излива с "пълни шепи" високо-вибрационна енергия.
8
Кътчето на Веласкес / Re:Планета Земя 4D/5D
« Last post by velaskes on ноември 11, 2019, 08:27:38 am »
Състоянието на безусловна любов е резултат от духовното усъвършенстване. То става избор на добра воля - доброволен избор. Избор да обичаш без да поставяш условия.
Не всеки е готов да обича така. Трябва да се мине през всичко противоположно на безусловната любов и да се издържат изпитите на най-трудните уроци, които човешкия живот може да създаде. И когато си готов, когато си се развил духовно, каквито и трудни ситуации да срещаш ти ще избираш да отговаряш на тях само чрез безусловна любов. Това е нова култура, ново светоусещане, нов начин на мислене и на чувстване. Ти ще знаеш от личен опит, че всички други варианти на реакция не дават плодоносен резултат и единствено отговаряйки чрез безусловна любов дори и най-трудната тежка ситуация може да бъде разрешена конструктивно.

Та затова да живееш в новото общество се изисква да си минал през трудностите на 3-то измерение и да си изковал тази вътрешна дисциплина, която създава еднополярността на безусловната любов. И затова идва възнесение - да събере заедно всичките тези хора, които са готови да заживеят в едно енергетическо пространство на еднополярност. Самите тези хора ще пресъздават и поддържат това ново пространство. То не е проста и лесна задача и не е за всеки.

В това ново пространство няма друг алтернативен избор, има само един избор за всяко нещо и той е изборът да се въдворява Истината и нищо друго освен Истината. 

 
9
Кътчето на Веласкес / Re:Планета Земя 4D/5D
« Last post by velaskes on ноември 10, 2019, 01:44:36 pm »
Как би изглеждал човешкия живот ако този свят се направляваше изцяло от Истината?

Няма да може да го познаем. Човешкия живот такъв какъвто е сега просто няма да го има. Туй което знаем и познаваме като човек и Божествена Истина в момента са две невъзможни несъвместими категории. Човекът сега е символ на забравата и разделението. Човекът сега е забравил истинската си същност до такава степен, че не би могъл да съзре Божествената Истина дори и да е пред самия него.

Но ако допуснем, че човека по някакъв начин е издигнал съзнанието си и вече може да познава Истината, то целия начин на живот, така както е устроен в обществата ще се окаже несъвместим в огромна степен с Истината. А човек ще му се иска живота му всеки ден да отразява Истината, не само вътрешно, но и външно.
В настоящите времена, когато една шепа хора от цялото население на Земята могат да познават Истината тези хора нямат друг избор освен да се примирят с външния порядък(безпорядък), който не отговаря на Истината и да живеят Истината вътрешно, в своето съзнание. Това са текущите реалности според мен.

Ако се абстрахираме от текущите реалности и си представим една хипотетична реалност, където Истината направлява човешкия живот всичко ще изглежда по съвсем друг начин.
Най-важното би било отношенията между хората, които вече ще се базират на безусловна любов. Всеки ще желае най-доброто на всеки и всеки ще се стреми да прави най-доброто, на което е способен за другия. Другия вече няма да е някакъв си непознат, другия ще бъде роднина, приятел, брат, сестра. Всички хора ще се виждат като братя и сестри и деца на нашия Създател. И това наистина е в основата на този нов хипотетичен живот. Така света е устроен в напредналите галактически цивилизации по цялата ни галактическа система. Така живота е устроен в 5-то измерение и в Божествените сфери.

Ако имаме една нова девствена планета Земя и се започне да се развива нова човешка цивилизация от нивото на самата природа на базата на безусловната любов как би вървяло такова развитие? Като трябва да се уточни, че всички хора ще са съгласни с постановката на безусловната любов и че няма да деградират и оспорват тази постановка. Тоест всички хора, ще живеят напълно доброволно и самоосъзнато съобразно Истината без никакви отклонения. 
Какъв би бил смисъла на такъв начин на живот? Смисъла ще е в увеличаване на радостта, увеличаване и пребъдване на Светлината и Любовта. Радостта да се живее по такъв начин, в това ще е смисъла.
Не само, че хората ще се виждат като братя и сестри, но същото ще се прилага и за самата Земя и всичко, което е върху нея ще бъде почитано и пазено в естествения му вид. Същото ще се прилага и за тънките светове около нас с всичките същества, които ги населяват начело с Господа Бога.
Природата ще се почита, естествените цикли ще се почитат. Намесата на човека в природното равновесие ще бъде никакво. Човек може да си направи някакви места за живеене, които ще бъдат свързани с природата, не отделени и отдалечени както е сега. На тази най-обща база новия живот ще се гради. 
10
Кътчето на Веласкес / Re:Планета Земя 4D/5D
« Last post by velaskes on ноември 10, 2019, 09:17:04 am »
Истината е всичко, което е. Това е реалността на реалностите.

След нашето дълго потапяне в безчет илюзии намирането отново на Истината е сравнимо с вдишване на чист свеж планински въздух.
Намирането на Истината е намирането на Бога. В Истината Господ Бог пребъдва. В Истината Той е съградил Своето Небесно Царство и то съществува в съвършена хармония во веки веков - безкрайно.
В лицето на Истината всеки остава безмълвен. Няма какво да се каже, няма какво да се добави, няма какво да се коментира, няма какво да се обсъжда, няма какво да се критикува. Истината освобождава човека от критическия дърдорещ ум. Истината е като миг на цялостно осъзнаване. В един миг осъзнаваш абсолютно всичко така както е. Затова няма какво повече да се каже.
Истината събаря всяка илюзия. Истината осветява всяко тъмно малко тясно далечно ъгълче. В Истината е невъзможно да бъдеш прикрит и да имаш нещо тайно и няма нужда от това. В Истината не можеш да бъдеш някой друг, в Истината си Ти, какъвто Си в Абсолютното състояние на своята съзнателност.   
Pages: [1] 2 3 ... 10