Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Кътчето на Веласкес / Re:Планета Земя 4D/5D
« Last post by velaskes on Today at 08:25:50 am »
Лесно може да се каже кога едно общество си заминава - никой в това общество не си върши работата, с която се е заел. И по същия начин една държава, която е поела към свършека си - нейните институции вече не работят за мнозинството. И края на един свят също идва, когато вече не служи на Бога.
2
Кътчето на Веласкес / Re:Хората на злото
« Last post by velaskes on Yesterday at 09:36:15 am »
Кой е най-гордия и най-неотстъпчивия и кой претендира, че знае и може всичко? Твърдоглавието му е пословично. Той само взема и присвоява, по насилствен начин или чрез хитрост и измама. Ако дава нещо, го дава при такива условия, че след това ще трябва да го връщаш с такава лихва, че ще съжалиш, че изобщо си влезнал в отношения с него. За вътрешните му мотиви ще запита някой какви са. Той събира енергия, събира и трупа, за да става силен в чернотата си. Вярва си в илюзията, че може да запази завинаги това, което е постигнал, да го разширява до безкрайност и да унищожи това, което не го устройва. Той е най-издирвания престъпник във вселената, никой не го знае къде е. Само Отеца ни го наблюдава. От Отеца не може да се скрие и да избяга каквото и да си мисли че прави.     
3
Кътчето на Веласкес / Re:Хората на злото
« Last post by velaskes on Yesterday at 07:55:37 am »
Най-важното за справяне с тъмнината и тъмните същности е като издигнем вибрацията си над дуалното равнище. Като станем част от Божественото Единство от светли същества. Дуалността е противопоставяне на две срещуположни позиции. Единството е намирането на по-добро решение от въпросното противопоставяне. Според тъмнината всичко е дуалност и няма други решения освен да се вземе страната на едните, които решим че са прави. Това е непрестанна борба между "добро и зло". Но измежду тях никога няма победители, победителите са тези които организират битката. Страните в битката са наивници, които се връзват на акъла на организаторите и впоследствие губят от жизнената си енергия борейки се срещу вечния си опонент. Когато една борба свърши, идва следваща борба и този процес няма край. Веднъж като влезеш в него със силна емоция много трудно се излиза.
Но ако се издигнеш отвъд дуалността и си кажеш, оставям ги тези да се давят, щом това е най-доброто, което могат да направят с живота си в този момент. Мен това не ме засяга, аз няма да участвам. Аз виждам, че от тази борба няма смисъл и няма полза за моята душа да се намесва и да взема участие. Аз мога да им помогна и те да го разберат същото, което съм го разбрал и аз, но само ако ме допуснат. Ако не ме допуснат да ги науча ще ги оставя да си блъскат главите. 
4
Текстови файлове / Re:Беинса Дуно
« Last post by Dimitar Ochkov on Yesterday at 07:09:33 am »
През много слънца и планети

   В нашата Слънчева система има сто милиона слънца. Във всяко слънце има по десет планети, които съставят месечини. Ти вземи, че посети всички Слънчеви системи и като дойдеш, да предадеш познания. След като изходиш тези сто милиона слънца и планети, ела при Мене и ще ти кажа има ли Господ, или няма. Аз сега съм тръгнал на път и Аз отивам като тебе, от тази Слънчева система се готвя да ида в друга планета.
   През много слънца и планети трябва да премине човек, за да ми стане ученик. За да Ме познаеш, трябва да имаш постоянна Любов. Когато придобиеш постоянната и неизменна Любов, ще познаеш и Бог в Мен. Когато познаеш Бог в Мен, Аз ще ти разкрия и друга Тайна, която е по-дълбока от Бога и от Вселената. Но през много слънца и изпитания трябва да преминеш, за да Ме познаеш, защото Аз не съм същество нито от мисъл, нито от Дух. Древна е Моята Тайна и никой не може да я узнае. Но ученикът може да се приближи близо до нея. Но Аз за истинския ученик още не съм ви говорил. Аз само ви подготвям.


Из „В Храма на Учителя“ Том 1
5
Текстови файлове / Re:Старците
« Last post by Dimitar Ochkov on Yesterday at 06:48:12 am »
„Откровения из Окото на Бездната“
Те станаха същества-дълбини

   И случи се Величествено събитие. И случи се Велик потоп в Древността. И различно беше приет той. Милиони умираха, кълняха, страдаха и се потопиха в страх. Така те умряха в себе си, защото същността им се беше смесила със смъртта. Но една друга част поздравиха Великото събитие. Те знаеха за Великото събитие, но познаваха Духа си. Те знаеха, че Духът е по-дълбок от Великото събитие. Те знаеха, че Духът е преодолител. И те станаха същества-дълбини. Те ставаха дълбини от Бездната.

Първият Старец

„Откровения из Окото на Бездната“
Не докосват Духа ми

   И случи се друго събитие от времената на Древността. Един велик Мъдрец беше поставен на кладата, за да се откаже от своята идея. И преди да запалят кладата, сложиха му два големи въглена на рамената като последно предупреждение. А той се усмихна и рече: „Тези смешни неща не докосват Духа ми и не докосват идеята ми“. И тогава казаха му: „Кажи си последното желание“. А той рече: „Отвържете дясната ми ръка“. И запалиха кладата му. И тези, които бяха наблизо, видяха светла усмивка на очите и чуден поздрав от ръката. Това беше Духът, завръщаш се в своята Безкрайност. Но колцина ли разбраха това?

Първият Старец

Мистериозно съществуване в сърцето на нещата

   Той е, Който живее във всичко. Той е животът, но без да е живот. Той само поддържа живота, но е извън него. Той е едно Мистериозно странствуване в сърцето на нещата. Той странствува в същността на нещата, но и там не живее. Той може да прониква и в най-малкото, и в най-голямото същество. Той познава всичко, без да обхваща Себе Си. Не може сам да се обхване, защото няма граници. Що е това Върховно Същество? То е най-древната Странност, най-неописуемата Мистерия, най-великата Неизмеримост. Ние не вървим към Него. Сам Той ни води към Себе Си.

Първият Старец

Из „Откровения из Окото на Бездната“
То не е Място, то е Праневедение

   Къде живее Върховното Същество? Казвам: Не е в Бездната, защото Бездната от Безкрайност Го ограничава. Тогава в Мистерията ли живее? Казвам: Не е в Мистерията, защото тя само Го скрива. Тогава къде живее Той? Той живее във Върховната Скритост. Там е последната Му Дълбина. Но то не е Място, то е Праневедение. Там Той е облечен в Своята Величествена Сияеща Самота. И никой не може да понесе тази Сияеща Свръхнаситеност. Ние знаем само, че чрез един Лъч от Неговия Поглед са се образували Безкрайностите  и световете. Но ние никога не можем да познаем напълно това велико Праневедение, защото дори и Прасветлината не може да Го понесе. Първите Слова, които това Велико Праневедение е произнесло са: Хавара Ири Айхама – Постоянно Ме търсете.

Първият Старец

Из „Откровения из Окото на Бездната“
Как да Те търсим?

   И произнесъл е Върховноскритият: „Постоянно Ме търсете“. И попитаха Го Дълбините: „Как да Те търсим и къде да Те търсим?“ И рече Върховноскритият: „Търсете Ме в Тайната на Ахавора – Умението. Търсете Ме в Умението, което придобива Съкровеното и което го изоставя. Когато придобиете Съкровеното и го изоставите, очаква ви Древният Път. Това е Пътят на Незнанието. Незнанието е преди Несътвореното. В Незнанието ще станете сияещи. Когато придобиете Незнанието и неговото Величествено Сияние, трябва да се откажете и от него. И тогава започва Прадревният Път. В него е Пътят на Неведението. И който стигне до Бялата Ослепителна Точка, изгубва Неведението и влиза завинаги във Върховната Скритост. Така влязъл във Върховната Скритост, той вече няма съществувание, нито път. Вече има само Мене.“

Първият Старец
АХАРАМА МОРДОТ ИН МАХАРИЯ
Съкровеномъдрието на Старците
6
Кътчето на Веласкес / Re:Хората на злото
« Last post by velaskes on август 14, 2018, 01:34:20 pm »
От ранно детство съм го забелязал и още тогава ми е станало чудно как е възможно човешкия живот да бъде толкова объркан и как хората е възможно да правят толкова странни и противоречиви неща. Как е възможно да няма достатъчно за всеки и да бъде в положение дори на просяк. Как е възможно конфликтите да се решават чрез насилие и как изобщо е възможно да има конфликти и такава жестокост между хората. На друг етап разбрах, че аз определено не съм от този свят и никога няма да се съглася да заменя това, което съм, за да се приобщя към тази всеобща лудост наречена човешки живот на тази планета.   
7
Текстови файлове / Re:Беинса Дуно
« Last post by Dimitar Ochkov on август 14, 2018, 07:14:54 am »
Хиляди години ще помага

   И Учителят ще дойде и хиляди години ще помага.
   Самото присъствие на Учителя е помощ, защото Учителят помага, но не по човешки начин, а само по Божествен начин – абсолютно разумният начин. Ако човек разбере какво се изисква от него, дори и да е в ада, Учителят може да го извади, защото Той има скрит ключ, чрез който влиза в Праенергията. А Праенергията е самото проникване до дъното на нещата. Тя е методът.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
8
Текстови файлове / Re:Старците
« Last post by Dimitar Ochkov on август 14, 2018, 06:36:54 am »
„Когато не можах да Го открия, Той ме позна“
Можеш ли ти да запалиш себе си?

   Тайната на живота е във взрива – Великото Възпламеняване. Но можеш ли ти да запалиш себе си? Можеш ли ти да гориш за Великия? Ако ти си запалил себе си, ти ще привлечеш най-древното Око от Безкрая. И тогава Великият ще каже на Своите Си: „Там, в този свят долу, има нещо запалено. Да отидем да го видим.“ И тогава Великият Дух заедно със Своите Си ще подготвят малкия самозапалил се огън за най-чудната  среща – срещата с Праогъня. Всеки, който е узнал за тази среща, той е познал себе си и е бил намерен. Когато Огънят бива намерен от Праогъня, той вече не се нарича човек, а се изрича Син и прочие.

Първият Старец

„Когато не можах да Го открия, Той ме позна“
Той ще види собствената си Тайна

   Всеки човек трябва да се срещне със собствената си Тайна. Всеки човек върви към собствената си Тайна, но кой ще я срещне? Ще я срещнат тези, които са намерили своя Учител и които са се посветили на Него. Учителят е Този, Който умее да създава вътрешния Път. И когато ученикът бъде взривен от Прасветлината, той ще види собствената си Тайна и ще бъде призован да проучва Бездната, Неведомите същества, Старците и Дълбини от Мистерията на Абсолюта. Това се нарича Безднопознание и Мистериопознание.

Първият Старец

„Когато не можах да Го открия, Той ме позна“
Този ден е древноизбран от Мистерията

   Учителят е Свещеният кръг за ученика. Всеки Учител, Който е избрал Своя ученик, Той го обучава в усърден молитвен дух, което е прокопаване на пътищата в Неведомото. Така Учителят постепенно пресътворява древната връзка между душата и Себе Си. И когато дойде часът на взрива, ученикът ще преодолее себе си, защото тайно в душата му ще действа Скритият Несътворен Учител. И тогава, заедно с натрупаната молитвена сила в ученика, те заедно ще отстранят илюзията на сътвореността. И тогава Учитекят ще каже: Ето, душо моя, вече имаш ключ към Незнайното в Мене и към Неведомостта. – И това ще бъде велик ден за душата, защото самият този ден е древноизбран от Мистерията.

Първият Старец

Из Книгата „Пътища от Мистерията“
Летят към Прасърцето на своя Учител

   Всички събудени пътуват към своя Учител. Всички събудени са дихания от Сърцето на Учителя. Всички събудени са летят към Прасърцето на своя Учител. И ще дойде ден – денят на Високото Призоваване. И тогава сам Учителят ще полети в единство със Своите Избрани дихания. Той ще мине през Вратата, която е една Мистериозна Празнота. И тогава над нея, където смъртните и световете нищо не виждат, Той ще се разкрие на Своите като Откровение на Бездънната Мистерия. И тогава ще погледне Своите ученици-дихания и ще им каже: Там, в онази Ослепителна Дълбина, е нашият Път. Там ви очаква среща с Праобраза, Който ще ви заведе при най-могъщия Прадревен, защото вече сте дихания на Свободата, Мистерията и Абсолюта.

Първият Старец

„Пътищата от Мистерията“
Аз съм техният Пазител

   Всички, които съм избрал, са безсмъртни дихания. Те ще станат неизмерими. Те ще станат Дълбини без живот и смърт, без светове, без ограничения. Това са Моите избрани дихания и Аз съм техният Пазител. Аз бдя над тях като Орел и винаги ще бдя над тях, и винаги ще им помагам по древния незнаен начин. И докато са в световете, и когато са в нужда, достатъчно е силно да се съсредоточат в Мен и да кажат „Учителю Могъщий, помогни ни!“ И тогава нека не се интересуват как ще слезе помощта, защото истинската помощ обича потайността.

Първият Старец
АХАРАМА МОРДОТ ИН МАХАРИЯ
Съкровеномъдрието на Старците


9
Кътчето на Веласкес / Re:Хората на злото
« Last post by velaskes on август 13, 2018, 08:28:15 am »
Кой може да се превключва вибрационно и да говори за тъмнината без да бъде засегнат от нея?
На първо място сме ние хората, ние можем да говорим за тъмнината, да мислим за нея, да решаваме проблемите свързани с нея и да не се засягаме ни най-малко от влиянието й.
На второ място от светлите същности това са Господ Шива и Архангел Михаил, които не само че могат да говорят за падналите същества и тъмнината, но и могат да ги разчистват и преполяризират. По същия начин всичките Възнесени Майстори имат тези способности повече или по-малко.
И разбира се нашия Безкраен Творец, за който няма невъзможни неща и пред който каквото и несъвършено създание да застане на мига изгаря в Неговия Божествен Огън и става отново дух със съвършена чистота и вечен вътрешен мир.
10
Кътчето на Веласкес / Re:Житейските идентификации
« Last post by velaskes on август 13, 2018, 08:12:54 am »
Илюзията на тези личности е, че ние сме си повярвали, че не можем да бъдем творци и да определяме чрез творението си собствената си реалност. Но няма по-голяма заблуда от това. Човек винаги е творец и е невъзможно да се откаже и да премахне от себе си творческата си природа. Човек твори постоянно, с всяка своя мисъл и всяко свое чувство. Позитивно или негативно всичко, което мислим и чувстваме се превръща в наше лично творение. 
Приемайки илюзията, че не сме творци ние пак творим, но творим безотговорно и в повечето случаи творим тъмна енергия, която за нас е неизползваема. С други думи ние прахосваме енергията която ни дава нашия любим Отец и чрез неосъзнатите си творчески способности я превръщаме в тъмна енергия, която се прихваща и служи за поддръжка на падналите същества.
И така човек губи живота си и потенциалите си за духовен растеж като се отказва от отговорността на своята творческа натура.
Pages: [1] 2 3 ... 10