Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Кътчето на Веласкес / Re:Проблясъци
« Last post by velaskes on април 19, 2017, 06:29:21 am »
Може да правиш със себе си хиляди неща, безкрайно много неща, но може да правиш малко, до почти нищо.
Докато се чувстваш добре по единия или другия начин всичко е наред и нищо друго няма значение.
2
Сериали / Re:Фарго / Fargo (2014– )
« Last post by velaskes on април 10, 2017, 06:58:16 am »
Трети сезон идва на 19 април с нова история и нов звезден екип начело с Юън Макгрегър  :)
3
Сериали / Re:Звънни на Сол / Better Call Saul (2015– )
« Last post by velaskes on април 10, 2017, 06:56:12 am »
Трети сезон започва днес  :)
4
Само просветления човек може да умре съзнателно, понеже още приживе е съумял да овладее прекъсването съзнателно на всяка връзка - емоционална, психическа и физическа, със своето тяло.
За непросветления умирането е несъзнателно, тъй като процесът на отделяне на душата често е изключително болезнен и агонизиращ и природата ни прави услуга, като ни дава пълна анестезия в мига на смъртта, за да преминем от другата страна.
 
5
Сериали / Storm of the Century / Бурята на века (1999)
« Last post by velaskes on март 30, 2017, 09:59:34 pm »


Quote
Това е първата история написана от Стивън Кинг специално за телевизионен сериал. Действието се развива в Литъл Тал Айсланд - малко градче по крайбрежието на Мейн. Жителите на градчето са сполетяни от страховита снежна буря - невиждана повече от 100 години по тези места, когато пристига мистериозен страник на име Андре Линож, давайки просто указание: "Дайте ми каквото искам и аз ще си тръгна." Всъщност Андре е пратеник на Сатаната, дошъл да вземе едно от децата на градчето...


Една от качествените тв екранизации по Стивън Кинг, минисериал от 3 части.

http://www.imdb.com/title/tt0135659/
6
Филми /игрални/ / Moana / Смелата Ваяна (2016)
« Last post by velaskes on март 15, 2017, 10:23:39 pm »


Quote
Преди три хиляди години най-великите мореплаватели плават надлъж и шир из Тихия океан и откриват многото острови на Океания. После пътешествията им спират за 1000 години и никой не знае защо. „Смелата Ваяна“е завладяващо анимационно приключение на сърцата тинейджърка, която потегля на дръзка мисия, за да спаси народа си. По време на пътешествието си, Ваяна среща някога могъщия полубог Мауи, който я напътства в търсенията й. Заедно те плават през открития океан, срещайки по пътя си гигантски чудовища и невъзможни за преодоляване препятствия, а Ваяна осъществява древната повеля на дедите си и открива това, което винаги е търсила – собствената си самоличност.


Дисни разказват една необикновена и вълнуваща  хавайска история чрез компютърната анимация и талантливият екип актьори зад кадър.

http://www.imdb.com/title/tt3521164/
7
Филми /игрални/ / Forushande / Търговският пътник (2016)
« Last post by velaskes on март 11, 2017, 08:48:31 am »


Quote
Младо семейство в Техеран играе в любителска постановка на "Смъртта на търговския пътник" на Артър Милър (оттам заглавието). Местят се в апартамент (техният е пред срутване), дотогава обитаван от елитна проститутка. Стар клиент, незнаещ за промяната, я търси и ядосан наранява тежко настоящата наемателка, която не го е видяла добре (френското заглавие е "Клиентът" ). Разяреният съпруг започва да издирва нападателя, но отмъщението не е точно това, което очакваме.


С оскар за най-добър чуждестранен филм през тази година.

http://www.imdb.com/title/tt5186714/
8
Филми /игрални/ / La promesse / Обещанието (1996)
« Last post by velaskes on февруари 28, 2017, 08:23:18 am »


Quote
Тази впечатляващо сурова и реалистична драма се развива в един мизерен квартал на Лиеж, Белгия. 15-годишен тийнейджър, расъл без майка, изпада в дълбок конфликт с осиновилият го втори баща. Трагичен инцидент изправя момчето пред моралните последствия от бизнеса с нелегални имигранти, в който се забърква. Младият Игор (Жереми Рение) обещава на умиращ африканец, че ще се грижи за жена му и малкото му дете. Разкъсван между поетия дълг и страха от пиянствата на своя баща, Игор вижда в канала за прехвърляне на хора изход от бедността. Актьорските изпълнения са превъзходни, а отношенията между бащата и сина са представени в завидна дълбочина, без капка сантименталност. Резултатът е изключително въздействаща история.

Номинация за Сезар 1997 г. (за най-добър чуждестранен филм), 16 награди и други 5 номинации.


http://www.imdb.com/title/tt0117398/
9
Филми /игрални/ / I, Daniel Blake / Аз, Даниел Блейк (2016)
« Last post by velaskes on февруари 28, 2017, 08:17:55 am »


Quote
Даниел Блейк е на 59 години, работил е като дърводелец почти целия си живот в Нюкасъл. В един момент му се налага да прибегне до помощта на държавата и случайно среща самотната майка Кейти, която отглежда две деца – Дейзи и Дилън. За Кейти единственият шанс да се махне от хостела за бездомници в Лондон е да приеме да живее в апартамент на повече от 300 мили, в град, който й е тотално непознат. Даниел и Кейти се оказват хванати в мрежата на реалността, а бюрокрацията на социалното подпомагане е едно от най-страховитите и вездесъщи чудовища – дори и в съвремието на Великобритания…


Бюрократичната машина в кралството се оказва твърде голяма пречка за решаването на здравословните и произтичащи от това социални проблеми на един напълно свестен и трудолюбив гражданин като протагониста в този филм...

http://www.imdb.com/title/tt5168192/
10
Филми /игрални/ / Manchester by the Sea / Манчестър до морето (2016)
« Last post by velaskes on февруари 28, 2017, 08:11:04 am »


Quote
В най-новия филм на награждавания режисьор Кенет Лонърган, „Манчестър до морето“, животът на самотен чистач от Бостън се променя, когато той се връща в родния си град да се погрижи за племенника си тинейджър. Разказ за историята на семейство Чандлър, живеещи в рибарско село от поколения, „Манчестър до морето“ е трогателен, неочаквано забавен поглед към силата на семейната обич, общност, жертва и надежда.След смъртта на по-големия си брат Джо, Лий Чандлър е шокиран да разбере, че той го е посочил като единствен настойник на племенника му, Патрик. Лий неохотно се връща в Манчестър-до-морето да се грижи за Патрик, въодушевено 16-годишно момче, и е принуден да се справи с миналото, което го е отделило от жена му, Ранди, и общността, в която е роден и отгледан. Свързани от човека, държал семейството им заедно, Лий и Патрик се борят да се приспособят към един свят без него.


Кейси Афлек най-накрая пробива в по-мащабното кино след присъдения оскар за главна мъжка роля.

http://www.imdb.com/title/tt4034228/

Pages: [1] 2 3 ... 10