Recent Posts

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Текстови файлове / Re:Старците
« Last post by Dimitar Ochkov on януари 29, 2019, 07:50:52 am »
Аз никога не спирам да Го ценя

   Меравот – Древният – иска тихо да израстваме в Него. Иска да станем Същества Мистерия, Безгранични, Свободни. Иска да ни дари Смисъл и Покой. Смисълът е Той и Покоят е Той. От милиони и милиарди години Той е все даващ към нас и само нашето Чисто Осъзнаване може да оцени Неговото Необятно и Необозримо Сърце. Не е ли животът на всеки Дар и Дълг към Него? Питат Ме: „Ти какво мислиш за Него?“. Казвам им: Аз никога не спирам да Го ценя, дори за всяка глътка чист въздух.

Благодарността е пълна при Боговете

   Хаярая ( на Древния Език Залихир) – Благодарността – е пълна при Боговете. Който е Истинно Благодарен, ще се домогне до себе си, ще открие себе си, ще отключи себе си. В Хаярая злото умира, защото Благодарността е Изначална Лъчиста материя. Злите духове се страхуват от Хаярая. За тях тя е пропаст, черна дупка, а всъщност Благодарността е Древният Остров от Светлина.

„Аум!Благодарност!“

   Хаярая – Благодарността – е Духовно Чиста Сила, която изтича от Извора на Сърцето. Хаярая е Лечител, тя лекува нашето минало. Тъмните сили не обичат Благодарния човек и Благодарността. За тях тя е като киселина, която разяжда. За тях тя е пречка. Те не познават Сияещата Жизненост на тази Древна Дума и Същност. Малцина да тези, дето знаят, че само с „Аум!Благодарност!“ се отстраняват двата свята.

Небесно присъствие

   Хаярая – Благодарността – е Изворно влияние, Небесно присъствие, Аура от Древния Етер. Когато тъмно същество попадне в Хаярая, то се разпада, не може да устои. Дори има тъмни същества, които мислят, че Благодарният човек е заблуден, дори че е повреден. Те мислят още, че Благодарността е поразителна слабост. Но те не знаят, че тук Душата става Боголъчиста, защото Хаярая е особен Древен Танц на Прасветлината. Хаярая е Фино Неуловимо Същество, подобно на Зефир.

„Той ще скъса сърцето ми!“

   Хаярая – Благодарността – е отстранителят на тъмнината, защото тя насища пространството със Светли Чисти Сърдечни частици. При това условие частиците на тъмнината заспиват. Има Древен Духовен Архив, в който се казва, че един тъмен дух казал на Меравот – Древния: „О, Меравот, накажи ме, както искаш, но не ми давай за съдружник благодарен човек, защото той ще скъса сърцето ми!“.

За да предпази Ефира от развала

   Азомора Харот (на Древния Език Залихир) – Най-страшната Тайна – е заключила енергията в материята, за да се изкупи. Тази Най-страшна Тайна е изрекла сгъстяването на материята, за да предпази Ефира и Лекотата от развала и попадне в невъзвратимо зло. Азомора Харот е Пазителят. Нейното Могъщие е неизчислимо. То е получено чрез Особен Лъч от Айдара ( на Езика Залихир) – Прасилата, която е скрита в Самосебе Си,  в Мълниеносното Си Ядро.

Мястото, от което се раждат Слънца

   Азомора Харот – Най-страшната Тайна – има власт да замъгли яснотата на всяко нечисто същество. И когато Азомора Харот пожелае, това тъмно същество заживява в себе си като развалина. Така то се учи от себе си в себе си. Енергията е дадена, за да си съгради онази Чиста Сила, с която да служиш на съществата и не-съществата. И всички, които са злоупотребили с Чистотата на Тайната, са потънали в себеучението на собствената си мрачна празнота – това е мястото, от което се раждат Слънца.

Из Неизречената Мъдрост на Първия Старец
ДРЕВНИ ОТКРОВЕНИЯ , Трета Книга
22
Кътчето на Веласкес / Re:Планета Земя 4D/5D
« Last post by velaskes on януари 27, 2019, 08:32:07 pm »
За първи път в публикувания днес чанелинг на Шанни в Абсолютера се разкрива смисъла на Астралния свят и как е свързан с нашия материален свят.
За първи път също във вчера публикувания чанелинг на Михаил О., владиката Серапис Бей разкрива информацията защо не можем да си спомним предишните въплъщения и наред с това разкрива същността на душата. 
23
Сериали / Poldark / Полдарк (2015 - )
« Last post by velaskes on януари 27, 2019, 08:02:37 pm »


Quote
Рос Полдарк се завръща в Англия, след като се е бил в Американската Революция. Семейството и приятелите му го мислят за мъртъв. Жената, за която се е надявал да се ожени, сега е сгодена за неговия братовчед. Баща му е мъртъв и собствеността, която е наследил, е оставена да се руши. Действието се развива късните години на 18ти век, в Корнуол, Англия. Това е семейна драма, но също така засяга конфликта между бедните и богатите. Това е времето, когато рибарите не хващат много риба, калаените и медните мини биват затваряни заради прекалено ниските цени, но цените на храната и наемите са високи. Рос се сблъсква с предизвикателството да направи земята си продуктивна, грижейки се за работниците, които зависят от него и опитвайки се да спечели обратно жената, която обича - или да намери причина да живее без нея..

Много успешен сериал на BBC, добре направен и увлекателен за всякакви възрасти. 4 сезона дотук.

https://www.imdb.com/title/tt3636060/
24
Кътчето на Веласкес / Re:Планета Земя 4D/5D
« Last post by velaskes on януари 27, 2019, 02:57:19 pm »
Когато драконианци и рептилоиди минават на светлата страна и почват да живеят съобразно законите на Твореца техния страховит външен вид се променя постепенно, чертите им се смегчават значително, лицата им стават симпатични, духовити и усмихнати.
25
Филми /игрални/ / La belle verte / Прекрасно зелено (1996)
« Last post by velaskes on януари 27, 2019, 11:23:36 am »


Quote
Пришълка от Зелената планета пристига на Земята с мисията да помогне на обърканите й жители. Шокът започва, когато Мила каца на околовръстния път до Париж, в 6 вечерта. И това е само началото…

Необикновен филм, показващ с доза хумор контраста между светлия и тъмния начин на живот. 

https://www.imdb.com/title/tt0115650/
26
Кътчето на Веласкес / Re:Планета Земя 4D/5D
« Last post by velaskes on януари 27, 2019, 10:26:28 am »
За пример, има много души на драконианци и рептилоиди, които са се отцепили от своите тъмни общества с идеята, че повече не искат да са част от тези империалистични доминантни структури и сега вървят по светли пътища и работят за увеличаване на Светлината във Вселената. Много от тези души днес са част от командата на Аштар и Галактическата федерация на Светлината и съдействат за процеса на възнесение на Земята.
27
Кътчето на Веласкес / Re:Планета Земя 4D/5D
« Last post by velaskes on януари 27, 2019, 10:11:49 am »
Някои се питат дали душите на драконианци и рептилоиди подлежат на кармични разплащания. И отговорът разбира се е положителен. Всяка душа, която и да е, откъдето и да идва веднъж влезе ли в енергийно пространство на Гайя не може да излезе сама от него без да е усвоила всички уроци, които 3-та плътност предлага и преди да се е разплатила с всеки, с който е имала вземане-даване енергийно.
В сегашното време на възнесение, когато преражданията свързани с изпитанията на 3-та плътност се прекращават душите на грешниците се преместват от Висшите сили в друго планетарно пространство, което е организирано по същия начин както нашата Земя, където продължават с преражданията си, докато се балансират и изчистят.
Друг може да запита, ами когато ти липсват горните три чакри възможно ли е да се балансираш и изчистиш от греха. Възможно е, но става по пътищата на практичността и целесъобразността вкарани в руслото на мира и целите за по-масово хармонично съществуване. Може да нямат Божествена Любов в душата си, но имат ум и съзнателност, което е напълно достатъчно да се създават нови по-светли вярвания, по-широки и обхватни от дуалните, които да променят и начина им на живот.
28
Кътчето на Веласкес / Re:Планета Земя 4D/5D
« Last post by velaskes on януари 27, 2019, 09:54:33 am »
Кабалът иска да направи организацията си господ-ар на Земята. И към това се стремят всички самозабравили се хора, които не вярват или не признават истинския Господ. Всеки самозабравил се човек, който се докопа до по-голяма власт превръща себе си в същински тиранин, който замисля постоянно как да контролира и да използва до колкото е възможно, подвластните му маси от хора без вторите да могат да се обединят и да го бутнат от пиедестала му. Това са правели повечето управници с най-различни титли през всички тъмни времена на човешката история. И всеки един, който е вършил масово зло е трупал огромна карма, която ако не е пожелавал след това да изплаща е бил изпращан в ада на още по-трудни изпитания пък дано да му дойде акъла. Ако упорството продължава адските хора преживяват втора смърт чрез разформироване на душите им.
29
Текстови файлове / Re:Беинса Дуно
« Last post by Dimitar Ochkov on януари 27, 2019, 08:25:41 am »
Аз съм Дихание от Древност

   И при Мене идват много, искат да отворя Свещената книга и да им чета. Казвам: Не съм тук – Как да не си тук, нали те виждаме? – Виждате Ме, но Аз не съм тук. – Как да си обясним това? – С тялото си съм на земята, а с Духа – на слънцето. Щом отида на слънцето, топлината и светлината му се увеличават. Щом се отдалеча от него, топлината и светлината му се намаляват. (55/стр.12)
   Не съм тук на земята, но вие понеже ме виждате тук, мислите, че и Аз съм от земята. Аз съм Дух, а Словото ми е чисто и неизменно. Чистото е непробиваемо. Казвам: Постоянно пречистване прави Словото непобедимо. Чистото Слово е живот в едно велико съзнание. Аз съм Дихание от Древност. Аз съм Тайната, която скрито диша във вас.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
30
Текстови файлове / Re:Старците
« Last post by Dimitar Ochkov on януари 27, 2019, 08:00:20 am »
Тайната на скритите подробности

   Хадирите , или Търсачите, имат особено скрито Око за малките неща, за Тайнта на скритите подробности. Те знаят, че в дребните неща влизат и се вселяват много духове. Хадирите различават тези духове. Те знаят кои думи носят провали и кои извисяват. Те знаят, че дори и светла дума, казана не намясто, е провал. Пламакът на Хадирите им позволява едно Необикновено Виждане на нещата в Скрития Свят, в Невидимия Свят.

Те са Воля на Древния

   Хадирите са Древни Воини, които не воюват. При тях воюването може да се случи само по изключение, не по тяхна воля, а ако е Воля на Меравот – Древния. Те познават Оръжието на голямата Съсредоточеност, защото те са Воини от Древните дни. Когато е необходимо, те са Мъдри. Когато е необходимо, те са решителни. Когато е необходимо, те са отстъпчиви. В тях своеволие не живее. Те знаят, че то е провалено същество. Те са Воля на Древния.

Вселил се е Мистичен Водач

   Анхарат (на Древния Език Залихир) – Покоят е част от Великата Неизменност. Той е Скрит, Чист, Неподвижен Огън, но той има в себе си и Тайно движение. Покоят е Покорител на духовете, защото е Есенциален. Ако Анхарат е в тебе, значи вътре в тебе се е вселил Могъщ Дух и Мистичен Водач. Покоят е скрито единен с Истината. Истината е Господарят на Покоя.

Дар от Дълбините

   Имаш ли Любов, имаш Спокойствие. Имаш ли Истина, имаш Покой. Покоят е повече от знанието, повече от доброто, повече от ума и света, повече от добродетелите и дарбите. Покоят е Дар от вътре, дар от Дълбините. Покоят е Същностен и затова е Тих и Дълбок. Умът няма Същност, защото опората му е в света. Светът е изречен, Покоят е Неизречен.

Управлява и проненя събитията

   Анхарат – Покоят – е Осветлен Дух. Покоят е Скрито Безмълвно Знание. Той е Подадена Ръка от Истината. Покоят може да управлява и да променя събития. Знанията са събития. Покоят е Дух. Покоят може да дари на човека Неземна Увереност. Методът на Покоя е Тих и Овладян, макар че той е част от Могъщата и Есенциална Сила на Истината.

Опората на Нищото

   Анхарат – Покоят – е Скрит Лечител. Покоят е това, което трябва да взема решенията в твоя живот. Покоят е Бездънна Дълбина от Сигурност и Увереност. Тази Дълбина е нашата Опора. Който може да разбере тази Дълбина, ще има тази Опора – Опора на Нищото. Покоят живее в Дълбината на Тишината. Все още не знаете колко Дълбинна е Тишината.

Той е замислил да Го намерим

   Меравот (на Древния Език Залихир) – Древният – на всичко се радва, защото знае Пътя на съществата. Той по Неведом начин ги води към Себе Си. Меравот е очертал Пътя ни. Той ни е дал този Невероятен Дар – Пътя. Имаме Пътя, защото Той ни е привлякъл. Щом имаме Пътя, Той ни държи близо до Сърцето Си. Щом ни е дал Пътя, Той се е замислил да Го намерим, да се слеем с Него, за да Го преживеем. Преживеем ли Го, Той става Дълбока част от нас.

Той ни подготвя за Себе Си

   Ако работим за Него, това е Негов Повик. Така Той ни подготвя за Себе Си. За когото работиш, при него ще отидеш. Сам Той ни е събудил за Себе Си сам Той е нашата защитна Топлина. Той милиони години е зад нас и Той ни е предпазвал от хиляди и неизброими неща, които не виждаме. Той ни е дал Тишината – Острова от Прасветлина. Той се влива в Потока на нашето Съзнание, защото си е направил Проход в нас. Той ни е позволил да се храним с Него, да мислим за Него. И Той никога не спи заради нас.

Сърцето Му лети към нас

   Меравот – Древния: помислим ли за Него, Сърцето Му лети към нас. Колко пъти Сърцето Му е летяло към нас! Ние никога не можем да изчислим това. Колко пъти ни е сгрявал в трудностите, но ние все забряваме това, когато те отминат. Но минава време и Той пак идва, идва и идва неизброимо много пъти, но помощта Му е тиха, толкова тиха, че е незабележима. Тя е като тихо цветенце, скрито всред тревичките.


Из Неизречената Мъдрост на Първия Старец
ДРЕВНИ ОТКРОВЕНИЯ , Трета Книга
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 10