Recent Posts

Pages: 1 ... 8 9 [10]
91
Кътчето на Веласкес / Re:Хората на злото
« Last post by velaskes on октомври 20, 2018, 12:03:27 pm »
Може и да се повторя, но мисля че е важно да се знае и напомни, че душата на нито един човек не е тъмна/зла/лоша/паднала. Душата е винаги съвършена висока вибрация на Любов/Светлина или Светлина/Любов. Тъмни могат да станат някои от жизнените потоци, които са се отделили от душата, за да изследват даден свят на по-ниско ниво. Тъмнината хем е падение, хем е и избор. Първо е падение, защото за да се въплътиш на нашата Земя трябва да понижиш вибрацията си. Падение е още защото живота в 3Д означава живот в неведение, не знаеш кой си, не знаеш защо си дошъл, не знаеш какво да правиш. Почваш все едно от нулата. От което следва възможното объркване и приемане на объркването като истина. Тоест намираш или вземаш наготово варианти на отговорите кой си, защо си тук и какво да правиш, но те не представляват истината и не водят до добри резултати. А ти вярваш силно и дълбоко, че представляват истината за теб. И живееш съобразно тези вярвания. И така някой вярва, че няма проблем да претрепе друг човек, да му открадне парите и собствеността, и така да реши своите временни проблеми. Някой вижда хубава жена, ама тя е с друг, обича друг и нашия решава, че трябва да разруши тази връзка и да привлече жената към себе си. Трети смята, че като няма Бог и няма наказания ако си достатъчно хитър и вещ то можеш да заобиколиш законите и да се от измъкнеш от капаните на общественото правосъдие. Тогава защо да не ограби цял народ като стане политик-мафиот, да си присвои някой друг милиард и заедно със семейството си да си поживеят като царе пък народа - майната му, той ще се оправи някак си.
Има безкрайно много варианти на това как човек бива подтикнат да извършва злодеяния, въпроса е, че в основата на всичко това стои невежеството. Всичките тези хора са невежи, приемайки за истина дадено объркване, без да разбират че всички отрицателни действия, които вършат имат сериозни последици за самите тях. 
Но душата им е съвършена и тя прави всичко по-силите си, за да им показва, че грешат. Човека може въобще да не слуша и да си кара както си знае, да не обръща внимание на знаците, които душата му праща. В един момент душата го оставя да си бие главата сам, само го наблюдава безпристрастно от много далеч. И тя прекъсва до минимум потока на живота му, ако човека въобще престане да се развива духовно и само зло върши. Човека почва да страда от всевъзможни тежки болести и накрая излиза от въплъщение като умира.
92
Текстови файлове / Re:Беинса Дуно
« Last post by Dimitar Ochkov on октомври 20, 2018, 06:14:31 am »
Древното място

   Всички Учители в света минават един тежък изпит. Те са на изпит и като могат да минат, ще минат в едно състояние вече, за което хората не са слушали даже, но докато дойдат до него!
   Великите Учители преминават през велики изпити. Преминавайки през огромния мрак, Великият Учител събужда в Себе Си Своите древни Очи – Очи на Зората, Очи на Утрото. В голямото изпитание в Учителя изгрява Вечността. А в свръхизпитанието, за което хората не подозират, Учителят се връща в мястото, в което е бил преди Вечността – Древното място.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
93
Текстови файлове / Re:Старците
« Last post by Dimitar Ochkov on октомври 20, 2018, 05:57:25 am »
Из Книгата „Невъобразимият Свръхдревен“
Преди Началото и преди Прабезмълвието

   Съществува Велико Същество. Съществува Прадълбинно Същество. До Него са се докоснали божествата, боговете и синовете. До Него са се докоснали и най-вече Старците. Те са се докоснали да Неговата най-голяма Дълбина – Преддълбината. И така те са видели Величието на Източника. Този Източник е отпреди милиарди години. И Той има Своето Начало. Той е произлязъл от Прабезмълвието. Над Него стои само Невъобразимият Прадревен. Той Единствен е преди Началото и преди Прабезмълвието. И как се е превърнал в Източник, ние много малко знаем за това, тъй като тогава, преди времената, е съществувал само Той – Единственият без множество.

Вторият Старец Азавот Махария

Из „Невъобразимият Свръхдревен“
„Как ще създадеш Източника?“

   Съществува Предание скрито, което ни е дадено от Прастареца. В това Предание, което е най-древният разговор в световете, е имало само едно запитване. Прастарецът е попитал Великата Върховност, Невъобразимия Свръхдревен: „Как ще създадеш Източника на Световете?“ Великата Върховност отговорила: „Така както създадох и Теб. Теб те създадох от една излъчена капка Неведомост. Второто излъчване, което ще образува Източника, е втората капка Неведомост.“

Вторият Старец Азавот Махария

Из „Невъобразимият Свръхдревен“
Мистериозно са създадени съществата

   Как е създал Невъобразимият Свръхдревен съществата? Мистериозно и странно са създадени съществата. Изначалните Старци са създадени от Мистерия и Истина. Независимите Старци са създадени от Мистерия и Дълбина. Боговете са създадени от Мистерия и Безмълвие. Синовете са създадени от Мистерия и Светлина. Древните са създадени от Тайна и тъмнина. Мъдреците са създадени от Тайна и Път. Човеците са създадени от падение и възход. Тези човеци, които са избрали безпътието, се пресъздават в падение и сянка. Тези човеци, които са избрали Пътя, се пресъздават във възход и завръщане в своя Учител.

Вторият Старец Азавот Махария

Из „Невъобразимият Свръхдревен“
Той е Велико Несъздание

   Как е създаден Прастарецът? Великият Прастарец е създаден от Невъобразимия Прадревен чрез най-скритата Праматерия – Есенцията на Сиянието. А как е създаден Невъобразимият Прадревен? Тук е Мястото, където няма създаване. Той е Велико Несъздание, Той е Велико Неведение. Той превъзхожда всяко Сияние и всяка Есенция. Великото Сияние на Прастареца, чудното Сияние на Старците, великата Светлина на боговете и мъдреците пред Него са като светулки пред слънце.

Вторият Старец Азавот Махария

Из „Невъобразимият Свръхдревен“
Варахот Ламайра – Върховната Скритост

   От какво е съставен Свръхдревният? Той е съставен от три части, от три неща – от паднало тяло, от сърцевина и от Мистерия. Падналото Му тяло е свързано с Безкрайността, то символизира Безкрайността. Сърцевината Му символизира Тайната на световете и съществата. А Мистерията Му символизира Тайната на Не-световете, на Небитието. Там живеят съществата, които не съществуват. Те са Негови идеи, Негови Мистерии. А самият Той живее в четвъртата Си част – Варахот Ламайра, Върховната Скритост.

Вторият Старец Азавот Махария
АХАРАМА МОРДОТ ИН МАХАРИЯ
Съкровеномъдрието на Старците
94
Кътчето на Веласкес / Re:Хората на злото
« Last post by velaskes on октомври 19, 2018, 05:07:22 pm »
Този антисвят е пренесен частично в нашия свят и това е тъмнината тук. Нищо чудно, че огромни маси от хора се държат така все едно егоизма е нещо нормално а безусловната любов нещо чуждо и непонятно. Достатъчно е само да предположим, че тези души са живели преди това в антисвета и това обяснява всичко.
95
Кътчето на Веласкес / Re:Хората на злото
« Last post by velaskes on октомври 19, 2018, 01:13:54 pm »
В чанелинга на Луцифер има повърхностна информация за антисвета. Казано е, че там Всичко е наопаки, тоест противоположно на това което е познато тук. Много е трудно да си го представим този свят как изобщо може да съществува. Там се цени вършенето на зло, а доброто е грях. Хаоса е идеалното положение, а реда е отклонение. Страха там играе същата роля каквато Любовта играе тук. Да убиваш, крадеш, прелюбодетелстваш са добродетели, а да поддържаш живота е грях. Егоизма или службата на себе си е висша цел а Единството и взаимопомощта са табу. Що за място е това. И какви души излизат от този свят като достигнат зрялост. Що за опит се набира от това място. Ей такива въпроси се чудя. Та на това меко казано страшно място попадат тези, дето нищо не може да ги обучи в този свят и явно имат нужда от още по-силен подтик да почнат да се променят. 
96
Кътчето на Веласкес / Re:Планета Земя 4D/5D
« Last post by velaskes on октомври 19, 2018, 08:16:11 am »
Това което можем да правим всеки ден, за да подпомогнем навлизането на Светлината с по-бързи темпове и за прогонване на тъмните сили е самите ние да почнем да светим съзнателно. Поне веднъж дневно отделяйте време да се свързвате с Майката Земя, изпращайте към центъра/Сърцето й Любов и Светлина. С това се подсигуряваме от всякакви природни бедствия. Ако всеки светлинен работник в тази страна прави това България ще почне да става рай. Всички крайни прояви на атмосферните условия ще ни подминават като по чудо. Пращайте Любов и Светлина към Бога, Ангелите и Възнесените Майстори и Те ще се погрижат за нас още по-осезаемо, ще ни подхранват с тяхната велика Светлина и Любов, която е много по-голяма и мощна от нашата. Пращайте Любов и Светлина към душите на злите сили въплътени в България, които в неведението си причиняват толкова трудности и страдания за всички. Самите хора на злото изпаднали в неведение може да не усетят нищо от нашата любов, но божествените им души ще оценят на високо ниво подкрепата и ще вземат мерки за изправяне за своите размирни фрагментации.
Това е работата на светлите хора, да бъдат малки слънца, да излъчват Светлина и Топлина, да обичат всичко и всички без ограничения и така новия свят малко по-малко ще се проявява чрез нашата загриженост за целия живот.
97
Текстови файлове / Re:Беинса Дуно
« Last post by Dimitar Ochkov on октомври 19, 2018, 06:08:51 am »
Великите Учители

   ...Учителите, Великите Учители на света, носят най-големите тягости. Никое робство в света не може да се сравни с робството на един Учител.
   Великите Учители носят огромен товар в Себе Си. Те носят Своя товар безмълвно. Те са постигнали жертвата, която не е от този свят. Словата на Великите Учители са Словата на тяхната Вечност. В техните Слова е скрит образа на Бога. Те носят в Себе Си великото непроизнесено. Тяхната усмивка не е от света, тя е от Вечността. Те любят страданията на Своите ученици, защото в тях те виждат израстването и благословението.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
98
Текстови файлове / Re:Старците
« Last post by Dimitar Ochkov on октомври 19, 2018, 05:50:18 am »
Из Книгата „Пътят на Ключа“
Авахитарама – Преданоотдадеността

   Има едно нещо в Древността, чрез което Древните, когато слизаха на земята, всякога постигаха своята цел. Това нещо беше Ключът, най-чудният Ключ, и те никога не го изпуснаха от себе си и не искаха нищо друго. Те малко спяха, малко се хранеха, малко мислеха. На света не обръщаха внимание, светът не ги почиташе. Те се молеха само за едно – този Ключ да остане завинаги в тях. Този Ключ в Древността се наричаше Авахитарама – Преданоотдадеността.

Вторият Изначален Старец Азавот Махария

Из „Пътят на Ключа“
Пътят на Ключа към Върховния Лик

   Който има Ключа Авахитарама, в който и свят да попадне, дори и в най-прекрасния от световете, той не може да бъде запленен от него, защото Ключът е даден от Върховната Прабездна на Древните, за да се завърнат те при Единствения Абсолют. Авахитарама е Дарът на даровете, Дарът над световете. Това е Ключът, с който не само се завръщаме, но той ни позволява да видим и Лицето Му. Това е Пътят на Ключа към Върховния Лик. И всеки, който е съхранил Авахитарама, ще Го види.

Вторият Старец Азавот Махария

Из „Пътят на Ключа“
Неведомостта му служи

   Който има Ключа, отключва тъмнината и отключва светлината. Така той отстранява булото и прониква в Неведомостта. На човека на Ключа Неведомостта му служи, защото тя му е дала Ключа, понеже го е избрала да живее в нея. Ключът е влизане в Неведомостта, в освободеността. Ето защо всеки трябва да изработи този Ключ в себе си.

Вторият Старец Азавот Махария

Из „Пътят на Ключа“
Ключът на живота

   Всеки трябва да изработи Ключа на живота в себе си. Този Ключ се изработва по много начини. Първо: чрез непривързаност към земното мислене – обремененото битие. Второ: чрез отдаденост на своя Учител. Трето: чрез отдаденост на Истината. Четвърто: чрез отдаденост на дълга. Пето: чрез преодоляване на себе си – преодоляване чрез Божественост. Ето чудните пътища към Ключа.

Вторият Старец Азавот Махария

Из „Пътят на Ключа“
Ахор е Ключът

   Още от прадревни времена, още в древните времена и сега, в настоящите времена, се е изисквало едно и също нещо – да имаш Ключа на живота. Ключът на живота се намира в твоята Лекота. Тази Лекота е нещо, което се носи всякога над трудностите, над събитията, над явленията. Тази Лекота в Древността се е наричала Ахор – Дух. Който има Дух, има и Лекотата. Ахор е Ключът.

Вторият Старец Азавот Махария

Из „Пътят на Ключа“
Изначално ти си създаден като Ахор

   Всеки може да изработи в себе си Ахор. Необходимо е само да имаш стремеж към Ахор, да мислиш за Ахор, да се молиш за Ахор, да чувстваш Ахор, да осъзнаваш Ахор, докато разбереш, че изначално ти си създаден като Ахор. И когато напълно осъзнаеш това, ти ще имаш Ключа на живота, Ключа на Лекотата. Тази Лекота е неподдаваща се на разрушение. Тя е нашата Несътворена природа. Който е осъзнал тази природа, той е намерил пътя си към Ключа.

Вторият Старец Азавот Махария
АХАРАМА МОРДОТ ИН МАХАРИЯ
Съкровеномъдрието на Старците
99
Кътчето на Веласкес / Re:Планета Земя 4D/5D
« Last post by velaskes on октомври 18, 2018, 07:17:33 pm »
Докато хората на злото са във въплъщение обществена справедливост не може да се осъществи по никакъв начин. Докато те са тук можем да се подготвим нещата да стават все по-зле в социален аспект и да не се дразним и влияем от това. Примерно дигането на цените ще продължава, заплатите ще стоят все така. Ограниченията ще продължават. Бедните ще стават по-бедни, богатите по-богати. Социалните услуги ще стават все по-недостъпни за масовия човек. И подобни тенденции. Това ще е до няколко години, не повече.
Понеже прекалено дълго са заемали ръководни постове, хиляди години ако трябва да сме по-точни и падането им по какъвто и да е естествен начин от властта не е реалистично. Те държат всички открити ресурси под техен контрол. Банките с парите и златото са в техните ръце, имат оръжия и армии и под тяхната примка са всички текущи социални системи, както и масовия човек е тотално поробен от тяхното дуално програмиране.
Тъмнината е прокарала пипала навсякъде и във всичко. Факт. Докато не навлезе новата енергия, не насити пространство и тъмнината не почне да се изтегля според мен няма никакъв шанс нещо сериозно да почне да се променя в живота на хората. Напротив докато злото се бори със зъби и нокти за последното си оцеляване може да се очакват още сътресения. Важното е светлинните работници да остават твърди в позицията си, без да се разконцентрират от какъвто и да е възможен социален смут. 
 
100
Кътчето на Веласкес / Re:Планета Земя 4D/5D
« Last post by velaskes on октомври 18, 2018, 09:27:35 am »
В днешното съобщение на Михаил О., Учител Ел Мория говори за социалната система и духовните рангове, и как те ще изглеждат в Държавата на Твореца.
Той различава измежду въплътените хора на Земята 4 ранга и им дава следните названия: смердове/миризливци/,  весове/груби(плътни) хора/, витязи/рицари/ и влъхви/магове/.

Смердовете са хората деградирали до животински наклонности. Те се интересуват единствено от себе си, да се наядат, наспят, да се съвокупляват и да се защитават. Към тях спадат и демоничните хора с тъмни наклонности. Те може да са по-развити като ум, маниери и възможности, но мотивацията им е същата като при животинските хора.

Весовете са масовия тип човек, който се интересува от себе си и от семейството си. Той се е издигнал малко над животинските наклонности. Неговите нужди се разширяват до това да създаде семейство, да отгледа деца, да създаде дом, да е материално обезпечен и да обезпечи своите близки. Това е семейния човек или типичния обикновен човек. 

Витязите са блюстителите на реда. Те са още по-издигнати в съзнанието си и милеят за установяване на справедливост в целия свят, и са готови да се борят за това.

Влъхвите са най-извисените духовно. Това са духовните учители, светлинните работници, мъдреците, просветлените майстори. Те са най-близо до Бог като съзнание.

В държавата на Бог "маговете" трябва да заемат най-отговорните постове, от които зависят съдбите на цели народи. По настоящем тези постове се заемат от смердове и весове.
С промените настъпващи в процеса на възнесение смердовете ще излязат принудително от въплъщение и ще се заселят на нови тримерни планети, където да продължат обучението си. Без тяхната лукава намеса във всички нива на обществото ще стане възможно справедливото разпределение на задълженията в държавата на Твореца и всеки ще върши каквото най му приляга и това, което спомага за духовния напредък.
Pages: 1 ... 8 9 [10]