Recent Posts

Pages: 1 ... 8 9 [10]
91
Затова всичко на този свят, което предизвиква страдание е илюзорно творение на демоничната йерархия с цел доене на жизнената енергия на въплътените светли души. Тъмна енергия може да генерираме само пред долните си 3 чакри и затова всичко, което правят демоничните същности е да извращават тези три духовни центъра на човешкото същество, така че да произвежда постоянно за тях най- "вкусната" храна - на страха.
92
Страданието съществува, за да се отделя насилствено от светлите същности Светлина, която да служи за подхранване на тъмните същности. Страданието е изкуствено измислено, за да се краде Светлина. Всяка болка, всяко объркване, всяка терзание, всяка неяснота, всичко което предизвиква страдание в душата е канал за загуба на жизнена енергия. Тя изтича през чакрите извън аурата ни и попада в тънките сфери, където тъмните същности я прихващат и добавят към душата си.
93
Няма необходимост от тъмнина и илюзия, няма нужда от зло, няма нужда от страх и съмнения, няма нужда от прекъсване на връзката с нашия Отец. Тъмните сили се опитват да създават впечатлението, че това което правят е от значение за растежа на душата. От значение е, но само докато има тъмни сили и има илюзия, противник и зло. Душата има нужда да знае какво да прави когато се сблъсква с безкрайните изражения на илюзията и злото в третото измерение. Как човек тръгнал по пътя към просветлението си да излиза чист от срещата с демоните и изкушението. Исус и Буда имат чудесни примери за такива срещи.
Това е единственото нещо, което душата има нужда да знае. Всичко друго е излишно. А ако падналите ангели не бяха избирали да се отделят от Отеца изобщо нямаше да има нужда да се минава през всичкото това колосално страдание, през което минават милиардите души прераждайки се на тази планета. 
94
Тъмнината е илюзия, измама, нещо нереално и несъществуващо. Представителите на тъмнината това са падналите ангели(демони, дяволи, негативни същности), които са се отделили(тоест са си създали илюзията, че са се отделили) от Източника и са си оформили някакво собствено паразитиращо върху светлите същности съществуване. Отричайки или опитвайки се да се противопоставят на Бог, творческата им същност създава илюзията, че Бог не е с тях и по този начин изпитват и другата илюзия като реалност, че не могат да получават Светлина/Любов от Него. Затова те са се научили да паразитират над светлите същности, които се прераждат в дуалността на такива планети като нашата Земя. Така си набавят необходимата Светлина, без която душата им ще се разпадне на съставните си части.
Адът съществува. Това е антисвета или както го наричат още анти-вселена. Само че не е никаква вселена а "място", където демоните се събират заедно, за да мъдрят пъклените си планове. 
95
Най-важното нещо от цялата тази моя тирада е, че моята работа по пътя на Светлината не може да бъде свършена от никой друг освен от мен. На мен може да ми се дава самата божествена истина, но никой не може да ме накара какво аз ще избера, за да вървя по пътя си. Както е казано, може да ти покажат извора, който става за пиене, но само ти можеш да избереш дали ще пиеш или няма да пиеш от него. Някой може да избере да пие от мръсната локва до него, някой - да се излъже да пие от солената вода в морето, трети ще отиде до извора и ще си каже, ама тук може да не е много чиста водата и да тръгне в друга посока да търси друг водоизточник. Всичко е възможно в пътуването на душата към себе си.
96
Наложително е всеки да знае, че се намира в някаква степен на объркване, понеже всички живеем в света на илюзията и объркването е нещо в реда на нещата в тази сфера. По този начин аз самия признавам, че всичко което съм написал тук може да не е напълно вярно. И че аз самия може да съм източник за объркването на други хора, които вярват безпрекословно на нещо представено и написано. Искам да заявя, че аз се старая да откривам колкото се може по-истинна информация, но това не значи че наистина успявам и че всичко, което съм открил представлява самата истина. Бидейки човек, бидейки подвластен на собственото си було на забвението е възможно да представям дадена информация с някакви отклонения. И това е част от собственото ми разбиране и моята истина за нещата, с която не ангажирам абсолютно никого другиго. Защо пиша това точно сега. Понеже както обикновено се натъквам на противоречива информация, като и от двата източника ми изглежда достатъчно надеждна, което ме навежда на мисълта, че може и да бъркам в някаква степен в преценките си.

Ето малък шок за всички, които прекалено лесно вярват на някакви написани неща. Ако вярваш в нещо ти поемаш отговорност единствено за себе си. Не можеш да виниш друг, че ти е предоставил неверна информация. Грешката остава в нас, че сме повярвали на дадена информация и тази информация ни е отклонила от нашия най-добър и верен път.

Не всичко в чанелингите е самата истина. Донякъде онова, което се получава може да не е напълно от висшите сфери, също така може да не е от определен представител от висша сфера/може да е някой друг, който да се представя за някой от висша сфера/ и за капак дори и да идва от висша сфера канализатора също е възможно да изкривява съобщенията малко или много чрез своята призма на осъзнаване. И така хубаво е да си давате сметка, че във всичките тези чанелинги, които бълват ден след ден може да не ви говори Отец Бог, Исус, Сананда, Отец Абсолют, Гайя, Плеядианците, Аркурианците, Ел Мория или който и да е друг представител на Светлината. Всичко е възможно в света на илюзията. Има астрални същности, които много добре могат да симулират високо съзнание и да се представят като велики същности на светлината и да крадат така енергията, надеждите и вниманието ви.

През моята призма на осъзнаване мога да кажа само, че нито едно име, което се ползва в чанелингите няма значение. Вестителя няма значение за целта. Това, което е важно е самото послание. Дали това послание носи любов или носи страх за вашата душа. Това е всичко, което има значение. Ако дадено послание носи Любов/Светлина то ще ви води по пътя към Дома, към Себе си, към душата и към Висшия Аз и обратното ако създава страх, съмнения, още объркване ще ви води към вашето сенчесто аз, към тъмнината, илюзията и отрицанието.

Този път към Светлината е път, който не може да бъде извървян от никого другиго освен от всеки един от вас. Никой не може да свърши вашата работа, която имате за вършене, за да се върнете към Светлината. Трябва да се работи над себе си постоянно, да се развива всяка част от нашата душа - тяло, чувства, ум, интуиция, всичко трябва да развиваме и да работим над него. Работа, работа и пак работа над себе си, няма друго решение, няма лесни решения и кратки пътища към просветлението и самоосъзнаването. 

За възнесението няколко думи. Наблюдавам как много хора бързат, искат да стане не щеш ли сега, утре, на момента. Чакат някакво събитие, което се надяват че ще ги избави от собствените им проблеми и неуредици. Това няма как да стане скъпи приятели. Възнесението се случва, но става бавно, ще отнеме много години, стотици години докато Земята премине напълно в следващата си плътност и прескочи на 100% в следващото измерение. На този свят живеят 7 млрд. души и всеки има право на избор и това право се зачита винаги.
През това време, докато "чакаме" ще бъдем свидетели и ще участваме в множество промени по повърхността на Земята. Но тези промени също ще стават бавно и отмерено, защото така действат Висшите сили, те не причиняват големи сътресения, от които след това е трудно хората да се съвземат и да запазят високото си съзнание.

Това е, просто ми се щеше да се отърся сам от отговорността за това че предоставям някаква информация, която може да отговаря на истината и да кажа, че всеки в крайна сметка е отговорен за себе си приемайки или отхвърляйки дадена предоставена информация. Същото важи и за мен. Аз съм отговорен за това, което става с мен предоставяйки неволно някаква грешна информация и ако има определени последствия ще си ги поема сам и с разбиране.
97
Текстови файлове / Re:Беинса Дуно
« Last post by Dimitar Ochkov on юни 08, 2018, 10:46:11 am »
Невидимият свят

   Невидимият свят е видим за Мене.
   Невидимият свят е отворена врата за Мене. В него живеят боговете и още много същества. Най-невидимият и скрит пазител на невидимия свят е Истината. Истината е специален огън, който прегражда видението на невидимия свят. Но Аз познавам невидимия свят, от него съм дошъл и в него живея. Аз познавам този изтребителен огън на Истината. Само тази Истина отваря вратата на невидимия свят. Този огън смущава всичко, което не е Истина.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
98
Текстови файлове / Re:Старците
« Last post by Dimitar Ochkov on юни 08, 2018, 10:14:50 am »
Елеазар Хараш
АХАРАМА МОРДОТ ИН МАХАРИЯ
Съкровеномъдрието на Старците

Предговор
   В мрака е скрито най-древното Око.
Азавот Махария

   Незнанието е умение на Мъдростта.
Азавот Махария

   Умира само този, който е познал Древния. Другите се раждат.
Ал-Ахарима

   Орелът лети в Несътвореното.
Марахая

   Отломки от неиздадената книга „Афоризми на Старците“

Елеазар Хараш

Мракът – потайната блага вест

   Що е благата вест? Две неща са благата вест – Голгота и Мракът. Голгота отстранява всичко земно и небесно и остава Вечността и само Бог. Мракът отстранява Вечността и остава само Мистерията и Пътят към Абсолюта.

Вторият Изначален Старец

Последната Дълбочина

   Има ли път за човека? Няма път. Съществува само Дълбочина. Дълбочината се явява в човека при среща с Тайната на живота. Има 13 срещи с Тайната на живота. При 13-та среща се явява Последната Дълбочина.

Вторият Старец

Незнайното е в Премъдростта

   Разумният трябва да стане чист. Чистият трябва да стане съкровен. Съкровеният трябва да стане мъдър. Мъдрият трябва да стане потайно мъдър. Само потайно мъдрият е достоен да влезе в Премъдростта.

Вторият Старец


Потайният път на капката

   Капката влезе в реката. После стигна до морето. След това влезе в океана. И накрая изчезна. Това е пътят на ученика. В този път не познаваш себе си, но познаваш Безкрайността. Така капката заживя на едно скрито място в Безкрайността.

Вторият Старец

Освобождение от вечността

   Светът е място на нуждаещите се. Другият свят е място на невежеството. Вечността е място на разумните. Ето три свята, три бедни свята. Нашият свят е отвъд тези три свята. Когато се освободим от този и от онзи свят и когато се освободим от вечността, само тогава ще придобием Мъдрост.

Вторият Старец

В Духа няма светове

   Тръгни дълбоко навътре. Първо ще откриеш една фина тъмнина. После ще видиш една тънка светлина. И тъмните, и светлите заблуждения са ненужни. Те съдържат в себе си светове. Ти си бил заключен в собствената си тъмнина и в собствената си светлина. Върви дълбоко навътре и ще откриеш сияещия си Център. Тук е Духът. В него няма светове. Почини си в Духа, защото оттук нататък те очаква потаен път.

Вторият Старец

Човекът е Тайна, която трябва да се самооткрие

  Що е животът? Свещено необясним. Що е смъртта? Скритост. Що е човекът? Тайна, която трябва да се самооткрие. И когато се самооткрие, човекът ще бъде призован.

Вторият Старец

Нищото – мястото на Духа

   Животът е навсякъде. Едни казват „животът е на земята“, други казват „животът е във въздуха“, други казват „животът е във водата“, други казват „животът е в огъня“. Аз казвам: Животът е в Духа. Но къде живее Духът? Единствено в Нищото. Нищото, това е другото име на Безпределността.

Вторият Старец

Уменията на търсача

   Велико нещо е истинският търсач. Казвам му: Когато търсиш, не намирай. Когато познаваш, не познавай. Когато любиш, не люби. – Така търсещият открива, познаващият прозира, любящият вижда.  Ето какъв е пътят на търсача.

Вторият Старец

Отвъд стихиите на природата

   Земята не го обвързва. Наводнението не го докосва. Ураганът не го догонва. Огънят не го гори, нито го вижда. Ето къде живее истинският човек – истинският човек живее в Духа. Той не е обвързан с нищо.

Вторият Старец

Могъща духовна Птица

   Истинномъдрият е кръстен с Дух и Свобода. Той е могъща духовна Птица. Той няма нужда дори от крила. Не крила го движат, а древен, несътворен Огън. Навред лети той и вечността е тясна за него.

Вторият Старец
99
Кътчето на Веласкес / Re:Хората на злото
« Last post by velaskes on юни 07, 2018, 11:22:01 pm »
Какво представлява разрушаването на душата от прекомерното зло, това е връщане към Абсолюта/въпросното помилване от Абсолюта/, но през задния вход, чрез неизказаното страдание, разбивайки се на парчета във върха на триъгълната вселена. Илюзията намира своя край, страданието никога не остава вечно, поставен е маркер в играта, който ако се премине играта се нулира за дадената същност, духа губи индивидуализираната си душа с всичкия й събран опит и бива абсорбиран обратно в Абсолюта.
Pages: 1 ... 8 9 [10]