Recent Posts

Pages: 1 ... 8 9 [10]
91
Седемте падения на човека са: похот, чревоугодие, алчност, леност, гняв, завист и горделивост. Наричам ги падения, понеже точно до това водят, ако човек е пристрастен към желанията свързани с тях. Те са свързани помежду си и едно от тях може да доведе до други или до всички. Може и поединично да представляват главна тема и предизвикателство за даден човешки живот. Желанието за нещо е заложено дълбоко в 5 от тях. Гневът и горделивостта не са толкова пряко свързани с някакво желание. Те са нещо като първичен израз на егото. Казано е, че най-големия грях е горделивостта и негов представител е Луцифер. В чанелинга на СеЛена, Луцифер потвърждава това.   
92
Догмалогията за греха е свързана с тази на ада. Според светите писания преиначени от падналите същества се казва, че хората, които вършат смъртоносни грехове попадат след края на живота си в място познато като ад. Това е вярно донякъде, но не е нито задължително, нито пребиваването в "адът" е за вечни времена. Човек по време на живота си може да изпробва всеки от т.нар. смъртоносни грехове и общо взето това се случва на всеки човек волно или неволно, но ако не се задълбава в тях, а се преодоляват човек със сигурност няма да попадне след смъртта си в това митично място на мъчението. 
Какво е адът също трябва да се изясни. Това е състояние на съзнанието, много ниска вибрация на страдание и отричане на Бога, духовния свят и доброто в душата. Това състояние на съзнанието има творческа и притегателна сила, и привлича всички сродни по греховност души и създава за тях нещо като свят, който е наличен като картина в най-дълбоките им вярвания и представи. И така се образуват групи от изпаднали души събрани по даден признак и това за тях е преживяването на даден кръг от въпросния ад.
Егрегора на съвременната ню ейдж духовност казва, че няма такова нещо като ад. Но те отричат и съществуването на зло и тъмни сили, така че нищо чудно, нека всеки да вярва в каквото си иска. 
93
Първо ще развенчая терминологията на греха. В светите писания греха е представен като нещо свойствено за човек, тоест че в основата си човек е грешен. Човек може да е грешен, защото има свободна воля и свободен избор да избира измежду множество варианти. Но, човек не е грешен в природата си. Човек е божествен в природата си, но упражнявайки свободния си избор може да сгреши. В самите грешки няма нищо толкова фатално, ако се използват за да се учим и развиваме. Когато човек прави грешки и по някакви причини продължава да ги повтаря или да затъва в нови грешки дължащите се предишните, тогава човек има опасност да пропадне, вместо да се поучи и издигне. Но това пропадане също не е задължително да е вечно и фатално за душата. На всеки етап от пропадането душата може да се пробуди и да реши да поеме пътя обратно към въздигането. Също така е възможен варианта на тоталното пропадане и на унищожение на душата. Тоталното пропадане също е предвидено като вероятност и е възможно следствие от притежаването на свободен избор.
94
Кътчето на Веласкес / Re:Планета Земя 4D/5D
« Last post by velaskes on август 16, 2018, 08:25:50 am »
Лесно може да се каже кога едно общество си заминава - никой в това общество не си върши работата, с която се е заел. И по същия начин една държава, която е поела към свършека си - нейните институции вече не работят за мнозинството. И края на един свят също идва, когато вече не служи на Бога.
95
Кътчето на Веласкес / Re:Хората на злото
« Last post by velaskes on август 15, 2018, 09:36:15 am »
Кой е най-гордия и най-неотстъпчивия и кой претендира, че знае и може всичко? Твърдоглавието му е пословично. Той само взема и присвоява, по насилствен начин или чрез хитрост и измама. Ако дава нещо, го дава при такива условия, че след това ще трябва да го връщаш с такава лихва, че ще съжалиш, че изобщо си влезнал в отношения с него. За вътрешните му мотиви ще запита някой какви са. Той събира енергия, събира и трупа, за да става силен в чернотата си. Вярва си в илюзията, че може да запази завинаги това, което е постигнал, да го разширява до безкрайност и да унищожи това, което не го устройва. Той е най-издирвания престъпник във вселената, никой не го знае къде е. Само Отеца ни го наблюдава. От Отеца не може да се скрие и да избяга каквото и да си мисли че прави.     
96
Кътчето на Веласкес / Re:Хората на злото
« Last post by velaskes on август 15, 2018, 07:55:37 am »
Най-важното за справяне с тъмнината и тъмните същности е като издигнем вибрацията си над дуалното равнище. Като станем част от Божественото Единство от светли същества. Дуалността е противопоставяне на две срещуположни позиции. Единството е намирането на по-добро решение от въпросното противопоставяне. Според тъмнината всичко е дуалност и няма други решения освен да се вземе страната на едните, които решим че са прави. Това е непрестанна борба между "добро и зло". Но измежду тях никога няма победители, победителите са тези които организират битката. Страните в битката са наивници, които се връзват на акъла на организаторите и впоследствие губят от жизнената си енергия борейки се срещу вечния си опонент. Когато една борба свърши, идва следваща борба и този процес няма край. Веднъж като влезеш в него със силна емоция много трудно се излиза.
Но ако се издигнеш отвъд дуалността и си кажеш, оставям ги тези да се давят, щом това е най-доброто, което могат да направят с живота си в този момент. Мен това не ме засяга, аз няма да участвам. Аз виждам, че от тази борба няма смисъл и няма полза за моята душа да се намесва и да взема участие. Аз мога да им помогна и те да го разберат същото, което съм го разбрал и аз, но само ако ме допуснат. Ако не ме допуснат да ги науча ще ги оставя да си блъскат главите. 
97
Текстови файлове / Re:Беинса Дуно
« Last post by Dimitar Ochkov on август 15, 2018, 07:09:33 am »
През много слънца и планети

   В нашата Слънчева система има сто милиона слънца. Във всяко слънце има по десет планети, които съставят месечини. Ти вземи, че посети всички Слънчеви системи и като дойдеш, да предадеш познания. След като изходиш тези сто милиона слънца и планети, ела при Мене и ще ти кажа има ли Господ, или няма. Аз сега съм тръгнал на път и Аз отивам като тебе, от тази Слънчева система се готвя да ида в друга планета.
   През много слънца и планети трябва да премине човек, за да ми стане ученик. За да Ме познаеш, трябва да имаш постоянна Любов. Когато придобиеш постоянната и неизменна Любов, ще познаеш и Бог в Мен. Когато познаеш Бог в Мен, Аз ще ти разкрия и друга Тайна, която е по-дълбока от Бога и от Вселената. Но през много слънца и изпитания трябва да преминеш, за да Ме познаеш, защото Аз не съм същество нито от мисъл, нито от Дух. Древна е Моята Тайна и никой не може да я узнае. Но ученикът може да се приближи близо до нея. Но Аз за истинския ученик още не съм ви говорил. Аз само ви подготвям.


Из „В Храма на Учителя“ Том 1
98
Текстови файлове / Re:Старците
« Last post by Dimitar Ochkov on август 15, 2018, 06:48:12 am »
„Откровения из Окото на Бездната“
Те станаха същества-дълбини

   И случи се Величествено събитие. И случи се Велик потоп в Древността. И различно беше приет той. Милиони умираха, кълняха, страдаха и се потопиха в страх. Така те умряха в себе си, защото същността им се беше смесила със смъртта. Но една друга част поздравиха Великото събитие. Те знаеха за Великото събитие, но познаваха Духа си. Те знаеха, че Духът е по-дълбок от Великото събитие. Те знаеха, че Духът е преодолител. И те станаха същества-дълбини. Те ставаха дълбини от Бездната.

Първият Старец

„Откровения из Окото на Бездната“
Не докосват Духа ми

   И случи се друго събитие от времената на Древността. Един велик Мъдрец беше поставен на кладата, за да се откаже от своята идея. И преди да запалят кладата, сложиха му два големи въглена на рамената като последно предупреждение. А той се усмихна и рече: „Тези смешни неща не докосват Духа ми и не докосват идеята ми“. И тогава казаха му: „Кажи си последното желание“. А той рече: „Отвържете дясната ми ръка“. И запалиха кладата му. И тези, които бяха наблизо, видяха светла усмивка на очите и чуден поздрав от ръката. Това беше Духът, завръщаш се в своята Безкрайност. Но колцина ли разбраха това?

Първият Старец

Мистериозно съществуване в сърцето на нещата

   Той е, Който живее във всичко. Той е животът, но без да е живот. Той само поддържа живота, но е извън него. Той е едно Мистериозно странствуване в сърцето на нещата. Той странствува в същността на нещата, но и там не живее. Той може да прониква и в най-малкото, и в най-голямото същество. Той познава всичко, без да обхваща Себе Си. Не може сам да се обхване, защото няма граници. Що е това Върховно Същество? То е най-древната Странност, най-неописуемата Мистерия, най-великата Неизмеримост. Ние не вървим към Него. Сам Той ни води към Себе Си.

Първият Старец

Из „Откровения из Окото на Бездната“
То не е Място, то е Праневедение

   Къде живее Върховното Същество? Казвам: Не е в Бездната, защото Бездната от Безкрайност Го ограничава. Тогава в Мистерията ли живее? Казвам: Не е в Мистерията, защото тя само Го скрива. Тогава къде живее Той? Той живее във Върховната Скритост. Там е последната Му Дълбина. Но то не е Място, то е Праневедение. Там Той е облечен в Своята Величествена Сияеща Самота. И никой не може да понесе тази Сияеща Свръхнаситеност. Ние знаем само, че чрез един Лъч от Неговия Поглед са се образували Безкрайностите  и световете. Но ние никога не можем да познаем напълно това велико Праневедение, защото дори и Прасветлината не може да Го понесе. Първите Слова, които това Велико Праневедение е произнесло са: Хавара Ири Айхама – Постоянно Ме търсете.

Първият Старец

Из „Откровения из Окото на Бездната“
Как да Те търсим?

   И произнесъл е Върховноскритият: „Постоянно Ме търсете“. И попитаха Го Дълбините: „Как да Те търсим и къде да Те търсим?“ И рече Върховноскритият: „Търсете Ме в Тайната на Ахавора – Умението. Търсете Ме в Умението, което придобива Съкровеното и което го изоставя. Когато придобиете Съкровеното и го изоставите, очаква ви Древният Път. Това е Пътят на Незнанието. Незнанието е преди Несътвореното. В Незнанието ще станете сияещи. Когато придобиете Незнанието и неговото Величествено Сияние, трябва да се откажете и от него. И тогава започва Прадревният Път. В него е Пътят на Неведението. И който стигне до Бялата Ослепителна Точка, изгубва Неведението и влиза завинаги във Върховната Скритост. Така влязъл във Върховната Скритост, той вече няма съществувание, нито път. Вече има само Мене.“

Първият Старец
АХАРАМА МОРДОТ ИН МАХАРИЯ
Съкровеномъдрието на Старците
99
Кътчето на Веласкес / Re:Хората на злото
« Last post by velaskes on август 14, 2018, 01:34:20 pm »
От ранно детство съм го забелязал и още тогава ми е станало чудно как е възможно човешкия живот да бъде толкова объркан и как хората е възможно да правят толкова странни и противоречиви неща. Как е възможно да няма достатъчно за всеки и да бъде в положение дори на просяк. Как е възможно конфликтите да се решават чрез насилие и как изобщо е възможно да има конфликти и такава жестокост между хората. На друг етап разбрах, че аз определено не съм от този свят и никога няма да се съглася да заменя това, което съм, за да се приобщя към тази всеобща лудост наречена човешки живот на тази планета.   
100
Текстови файлове / Re:Беинса Дуно
« Last post by Dimitar Ochkov on август 14, 2018, 07:14:54 am »
Хиляди години ще помага

   И Учителят ще дойде и хиляди години ще помага.
   Самото присъствие на Учителя е помощ, защото Учителят помага, но не по човешки начин, а само по Божествен начин – абсолютно разумният начин. Ако човек разбере какво се изисква от него, дори и да е в ада, Учителят може да го извади, защото Той има скрит ключ, чрез който влиза в Праенергията. А Праенергията е самото проникване до дъното на нещата. Тя е методът.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
Pages: 1 ... 8 9 [10]