Author Topic: на какво да се усмихна днес  (Read 2141 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

charsi

  • Guest
на какво да се усмихна днес
« on: февруари 28, 2007, 08:53:39 am »
ostanali li sa ne6ta na koito naistina si struva 4ovek da se usmihne iskreno?

Offline Катерисе

  • Средно напреднал
  • ****
  • Posts: 182
  • Gender: Female
    • percovision.info
Re: на какво да се усмихна днес
« Reply #1 on: март 01, 2007, 01:43:48 pm »
ostanali li sa ne6ta na koito naistina si struva 4ovek da se usmihne iskreno?
Май себе си питаш дали си заслужава да огрееш света с усмивката си.
Къде е парадокса? Жива съм и какво изразява този факт? Че съм дарена с неразбираемото, за да ми показва, че не всичко мога да вкарам в гранциите на познатото и заучено. Живота се случва и с моето участие и без моето участие. Изборът си е мой. В опита ми да намеря какво си струва и какво не си струва и колко струва, стигнах до логичната киша, в която царува ума ми.
Затова не дели нещата на струващи и неструващи твоята усмивка. Там вътре нещо постоянно живее, наслаждава се, диви се на живота. То ти се усмихва. То ми се усмихва и на мен. За кратко го докосвам понякога, после го изгубвам. Но нищо не е същото вече. Студа не е студ, мръсотията не е мръсотия, хората не са просто хора. Хем ги има, хем не се вписват в познатите граници на ума ми. Отваря се нова възможност за възприятие. Затваря се отново и аз изчезвам с нея. Усмихвам се, натъжавам се - това са само мисли. Мислите се прекъсват и се превръщат в нищо. А нещо в мен се радва и се наслаждава на живота. И живота ми се радва и се наслаждава на опитите ми да го впрегна в познати граници. А когато порумявам, че живота е отвъд всякакви граници и аз се радвам и се наслаждавам. И така, това е непрестанен обмен. Може да е цикъл, но в цикъла има импулси за изцикляне. Може би. А може би това са пълни глупости.
« Last Edit: март 01, 2007, 02:16:58 pm by Катерисе »
Каквото и да е, надрастни го!

G-wiz

  • Guest
Re: на какво да се усмихна днес
« Reply #2 on: март 06, 2007, 12:02:49 am »
хм.. ами всеки ден се усмихвам .. даже вътрешно да ми е мъчно никога не го показвам и винаги на лицето ми е изписана фалшива или не усмивка :) пък и без това съм весел човек дори и най-близките ми приятели вече не ме усещат кога израза на лицето ми е истински и кога изписаното е просто една маска :) както и да е върши работа .. и все пак колкото и да ми е тежко в някои моменти няма ден, в който да не се усмихна заради самото желание .. днес ли.. амии днес се зарадвах на шарените сърчица, които най-добрата ми приятелка си бе налепила на телефона .. ии на кокиченцата които си донесох от село в неделя  :smitten:  :)