Author Topic: да си поиграем на приказка  (Read 3288 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

nova

 • Guest
да си поиграем на приказка
« on: септември 11, 2006, 03:55:36 pm »
искате ли...Всеки да пише, каквото му дойде и ще си направим приказка.


Ето ви началото:

Много, много отдавна, ама толкова отдавна, че не знам как да кажа колко, защото тогава нямало нищо, даже и време нямало, на един ръб на Вселената седял дядо Господ, клател си краката, обути в сандалите, които току-що си бил направил и се чудел какво да прави. Било му много скучно, и тъй като доскоро не знаел какво е да му е скучно, се чудел как да изгони от височайшата си глава едничката мисъл, която се въртяла там и нарушавала доскорошната тишина. Мислел си : “Бах маа му, тоя свят е толкова празен, че няма и един белот с кого да праснеш! Трябва да променя това!” и мисълта препускала бясно в празното и му гъделичкала ушите от вътрешната страна, а всички знаем колко досадно може да е това.  Естествено всички знаем и друго, че там където се появи една мисъл се появяват и други. Това появяване е като внезапно да си пуснеш чучурката и да не си подготвен, че ще текне от душа, щот’ не си се постарал да му врътнеш джаджата предния път. Та като запотекли едни мисли и в главата на дедо ви Господ останало място единствено за един план- как да си направи интересното...

Offline divine

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1073
  • blog
Re: да си поиграем на приказка
« Reply #1 on: септември 12, 2006, 11:11:18 am »
....и казал дедо Господ : "Някои да пусне лампите " , ама като се сетил , че няма друг освен него протегнал се и сам ги включил , разнесла се светлината по безкрая ..Замислил се тогава Той "Ааа, тая няма да я бъде....скука, не се диша....ще си направя курабийки" решил накрая. "Но това ще са едни мноооого специални курабийки" и запретнал ръкави ...
Every moment is a miracle right now

ToEmbraceATree

 • Guest
Re: да си поиграем на приказка
« Reply #2 on: септември 12, 2006, 11:27:18 am »
Цък! Цъкнал лампите и започнал да си измисля продукти за курабийки. "Хм...да... да са хрупкави, но да се правят от меко, да са цели, но да са от малки парченца...да са сладки, но без плодов сок в тях"
Цъквайки лампата събудил "събуждането от сън", то решило да се присъедини към курабийките. А те били едни такива странни-като пътен знак с 4 направления и кръгово движение. Общо взето както и да ги оформял (а Tой опитал много неща) все си мязали на Бог... всеки творец си прави собствения лик в картините...пък и нали имало само Него тук...никой нямало да разбере.
« Last Edit: септември 12, 2006, 11:29:06 am by ToEmbraceATree »

medea

 • Guest
Re: да си поиграем на приказка
« Reply #3 on: септември 12, 2006, 02:51:49 pm »
Когато направил и последната курабийка се усмихнал доволно:
 - Всичките ми творения са еднакво съвършенни!- каэал си той и ги сложил във фурната.
Докато сладкишчетата се иэпичали БОГ се раэмечтал.Пред очите му нижели прекрасни пейэажи населени с прекрасни хора.Един великолепен и съвършен свят.
По едно време се стреснал и иэляэъл от унеса си. Фурната пушела.Когато иэвадил курабийките - те били прегорели.
- Е! - каэал си Господ -Тия ги иэкарах препечени!
ТАКА СЕ ПОЯВИЛИ ПЪРВИТЕ ХОРА! ТЕ БИЛИ ЧЕРНИ!

grizzly

 • Guest
Re: да си поиграем на приказка
« Reply #4 on: септември 12, 2006, 03:10:08 pm »
...Но малките хора се щурали наляво - надясно, без да знаят какви са и какво правят. Бог се усмихнал и с много любов посочил към тях. От ръката му излетели ято снежинки, всяка се докоснала до един човек и му дарила съзнание. За да не  ходят повече хората без цел и  без мечти. И дал първият си завет : " Вие ще забравите всичко засега, и ще бъдете отделни снежинки, както са отделни хората, в които живеете. НО ще дойде ден, и вие пак ще си спомните, че сте били едно цяло, и ще се върнете у дома, при мен."...

Offline divine

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1073
  • blog
Re: да си поиграем на приказка
« Reply #5 on: септември 13, 2006, 09:02:25 am »
 И им казал :
 -Сега ще ви направя съвършената фурна, за да не прегаряте - денем ще се препичате на слънце, а нощем ще се охлаждате от луната. Всичко ще е с иделна за вас температура , ще ви бъде толкова удобно , че съм замислим сами да правите курабийки като вас, но които ще са комбинации от вас самите, за да видите колко мностранен е живота, който ви вдъхнах като скрих по една снежинка - част от мен- във вас. И тогава един ден когато  станете невероятно вкусни и различни ще ме попитате.......
Every moment is a miracle right now

Sibarit

 • Guest
Re: да си поиграем на приказка
« Reply #6 on: септември 13, 2006, 04:40:42 pm »
I si legnal togava dqdo Gospod i synuval.... Synuval svoqta Vselena, svoite snejinki, svoite tvorenie. Usmihval se dqdo Gospod na syn. Dokato na sutrinta, to4no predi da se sybudi feqta na syni6tata ne mu izpratila drug syn... vidql se dqdo Gospod kak qde kurabiiki...

nova

 • Guest
Re: да си поиграем на приказка
« Reply #7 on: септември 13, 2006, 04:42:26 pm »
Стреснал се , събудил се, потъркал си очите, почесал се зад врата и потътрил сандали към кухнята, а там- врява безподобна. Курабийте изказват мнения:
"...К'ъв си ти бе?! Нито си като нас, нито ставаш за ядене! Ай сиктир....
Фурната ти не струва и петак- нито грее както трябва, нито вентилатора й работи. Ако пък вземе, че сгрее, после няма гаснене- получаваме меланоми и други канцерогенни образувания.
И за к'ъв ти беше да са прайш на майстор- кога си готвил ти бе??!!...земи спретни едно чайче първо, па после се фащай в сладкарския занаят..Скапаняк!!..."

Така приказвали всички, но само една малка групичка сбъркани курабийки/ били без захар/ си мълчали, защото когато си толкова дефектен, как да кажеш, че има нещо по-дефектно от теб

...И дедо ви господ решил, че е време да спретне чайчето. Той носел и на майтапи и на съвети, абе на всичко носел- така са тия дето живеят сами по разни ръбове на Вселената. Станало чайче- трепач, защото на ръба на Вселената треволяк бол, кой от кой по-миризлив. Пийнал дедото, усладило му се и като почнал- курабийка, глътка чайче, курабийка, глътка чайче...докато изведнъж се сепнал--
-"Малиии, аз верно опуках курабийте- само дефектните останаха..Ама к'во пък, те и без това си бяха много устати и въобще не е вярно, че не ставам за сладкар..Ми тия, като не стават за ядене? Айде, от мен да мине- ще ги завра в долапа за зор заман."

И отишъл в сивите облаци, да спи на меко, че бил преял и се удрямал
« Last Edit: септември 13, 2006, 04:51:06 pm by nova »

Offline divine

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1073
  • blog
Re: да си поиграем на приказка
« Reply #8 on: септември 14, 2006, 09:02:23 am »
Задрямал и му се присънил много особен сън. Видял как под строй курабийките напускат долапа и се барикадират във фурната. Скочил да види какви са тия работи. И каква била изненадата му когато стигнал до фурната- от там се чуло : " Остави ни на мира, и без това сме тия с несъвършенствата, поне да си ги оправим както ние си знаем. Не искаме да се месиш" , "Хм" - за дедо Боже туй било много чудна работа, но нали си ги обичал , решил да им каже , че ще стане както искат , пък той щял да се подсигури както си знае. " Добреееее, хайде да видим какво ще сътворите вие , малки курабийки сладки .....хиххихи" с властен тон им казал той и затворил капака на фурната.
Every moment is a miracle right now

Offline wind

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1210
 • Gender: Female
Re: да си поиграем на приказка
« Reply #9 on: ноември 01, 2006, 08:41:22 pm »
.... А след като се събудил от този сън, видял, че дефектните курабийки наистина били във фурната. И не просто си били там, ами и се включили на най-силната степен. Фурната пушела отвсякъде, а курабийките съвсем оплескали това, за което си мислели, че не можело да стане още по-дефектно. Е, станало.
Хукнал дедо ви Господ към фурната да спасява самоунищожаващите се (от невежеството) си курабийки, но не стигнал навреме до тях.
Фурната експлоадирала! (По-късно едни учени кексчета ще го нарекат "Големия взрив", който дал началото на Вселената. Да, ама не - тя си била там и преди това).
Измислил дядо Господ ВРЕМЕТО, за да може да псува точно 3 билиона години, след което решил, че повече няма да прави курабийки. Преориентирал се към кексчета.


fly like a wind .......