Author Topic: Чували ли сте такова нещо?  (Read 5473 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bee

  • Guest
Чували ли сте такова нещо?
« on: септември 12, 2006, 08:33:33 pm »
Днес ходихме с детето на площада да се видим с нейния любим. Да, тя си има нещо като гадже, за което смята да се жени ... някога. Той има брат близнак, но са двуяйчни близнаци и никак не си приличат. Нейния любим е по-нисък и много миловиден и тихичък, а другия е по-едър  и е доста буйно дете, цепнато в устата /псува, горе-долу колкото мен  ;D/.
Та днес майка им, която е украинка, седна при мен докато децата играеха наоколо и ме застреля с някаква много интересна мисъл, дето чула незнам от къде: "Казват, че когато детето смени 4 зъба, значи е готово за училище." Ха, щях да падна от стола - такова нещо не бях чувала, но се замислих веднага дали наистина няма някаква връзка между интелекта на човек и зъбите.  ;D Смешно ли звучи? Ама я кажете някой знае ли, защо на задните зъби им викат мъдреци? Аз не знам, но името е интересно и едва ли е случайно. Отгоре на всичкото тя ми сподели, че по-дребното момче - любимия на мойта, вече е сменило точно 4 зъба, а другото, което пак повтарям е по-едро и здраво физически, не е сменило нито един.  :o /мойта е сменила само 2 засега и чакаме да поникнат 2-те два/ Стана ми много любопитно, защото дотолкова доколкото имам наблюдения върху момчетата и съм слушала за тях от родителите им, дребния е наистина по-интелигентен като че ли - виждах го веднъж преди година и сама му се възхитих на точната ръка.
Та, това ми е въпроса, чували ли сте нещо подобно за зъбите? :)

grizzly

  • Guest
Re: Чували ли сте такова нещо?
« Reply #1 on: септември 12, 2006, 08:48:45 pm »
Леко смешно ми се вижда, това със зъбите. На мен три от мъдреците вече са ми израстнали, а доколкото знам те растат "на стари години", пък мъдрост не ме е осенила, ще знаеш :) Но размишленията не са смешни. По-високите и/или слаби деца, са някак "по-фини", не само интелигентни но и по-осъзнаващи сякаш околният свят. Те са по-интровертни, и по-замислени, което им създава проблеми още от малки... Но тези ми разсъждения са доста обобщаващи... Но по темата - не съм чувал подобно нещо, а и нямам реални потвърждения, някак измислено, колкото да се намира на приказка ми се вижда. Но знам ли, може пък и да е някакво народно поверие, което да не знаем, а тия поверия понякога имат  смисъл...

Offline Dita

  • Начинаещ
  • *
  • Posts: 4
  • Gender: Female
Re:Чували ли сте такова нещо?
« Reply #2 on: април 02, 2012, 01:04:27 pm »
ами най-вероятно има връзка с гените и до количеството калций в организма.. ;)