Author Topic: Значи искате да научите японски...  (Read 2668 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline Spirit-Felix

  • Creator of Realities
  • Напреднал
  • *****
  • Posts: 548
  • I metaprogram, therefore I am!
Значи искате да научите японски...
« on: октомври 03, 2006, 12:06:00 am »
Значи искате да научите японски
Превод: Alexis & Matrim


     Яли сте в японски ресторанти, гледали сте малко аниме, приемали сте на обменни начала японски студент и сте имали японка за гадже. И сега някъде в края на малкото ви мозъче изниква идеята, че японският е един добър за учене език. Хей, вие дори можете да превеждате видео игри! Или манга! Или дори аниме! Да сваляте японки, да впечатлявате приятелите си! Може дори да отидете в Япония, за да станете художник на аниме! О, да! Звучи страхотно!
     Така че се запътвате към библиотеката и взимате няколко книги със заглавия като "Как да се научим сами на японски само за 5 секунди на ден, докато си караме колата до и от пощата" и "Японски за пълни, абсолютни и непоправими глупаци, които всъщност никога не би трябвало да се размножават". Хей, дори вече знаете няколко думи благодарение на вашата манга колекция/гадже/аниме. Ентусиазирани и впечатлени от новопридобитите си знания, вие започвате да си мислите: "Може би, само може би, бих могъл да си изкарвам хляба с това! Или дори да стана магистър по японистика!" Велика идея, нали?

ГРЕШКА

     Не ми пука колко аниме сте изгледали, с колко японки сте ходили или колко книги сте прочели, вие не знаете японски. Не само това, да ставаш магистър по проклет от Бога език НЕ е забавно или дори на границата на разумното. Затворниците в Ирак често ги карат да стават магистри по японистика. Терминът "холокост" идва от латинските думи "holi" и "causm"1, означаващи "да защитиш степен по японски". Схващате ли?
     И така, понеже ми се повръща от толкова много овце, весело тичащи към кланицата, създадох този "Пътеводител" с ИСТИНСКИ причини да учите японски. Или, както е в случая, да не го учите.

Продължава тук: http://shadowdance.info/800Broeve/Br35/Humor/japanese.htm

 :2funny: :2funny: :2funny:
Какво ще направиш ДНЕС за да се доближиш до себе си?

Nem Ankh!

pakost

  • Guest
Re: Значи искате да научите японски...
« Reply #1 on: октомври 03, 2006, 12:07:24 pm »
Великолепно е есето! Ако имате време за себе си - прочетете го. Ако нямате време за себе си, лягайте си, така или иначе спите.

imaginary

  • Guest
Re: Значи искате да научите японски...
« Reply #2 on: октомври 03, 2006, 02:15:41 pm »
Това беше убийствено яко!
Аз обаче,понеже не ми стигна,се поразрових из сайта...и намерих и това: http://shadowdance.info/800Broeve/Br41/Statii/lovers.html .Страшноооо! обърнете внимание на частта посветна на "лавърите"/тука им викат "любящите"/.Ще се скъсам от смях!
Айде,аз пак отивам там.
« Last Edit: октомври 03, 2006, 02:27:45 pm by imaginary »