Author Topic: НОВ СПАМ - Първи опити за хуморески :)  (Read 11387 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bee

 • Guest
НОВ СПАМ - Първи опити за хуморески :)
« on: септември 17, 2006, 08:11:46 pm »
Драги ми смехурковци, от днес, един светъл празник, официално прекратявам спаменето по адрес на една известна вам личност до неопределено време, .... да се надяваме  ... достатъчно далечно, макар и все още в тази галактика.  :)
Мисля да се преквалифицирам от личност с интереси в областта на езотеричното с леки хумористични наклонности, в хумористична личност с леки наклонности към езотериката. Мога да го кажа и с една дума – искам да съм ... Шута ...  тука. Така и така през повечето време целта ми е била да забавлявам, но съм правила и грешките да го върша на чужд груб /макар и само един чужд гръб, признайте си!!!). Моля да бъда извинена и приета на длъжността Шут. Ако мислите, че на Шута му е нужен Крал, моля! Ако искате го изберете, ако искате го назначете отгоре ... на мен ми е все едно, на всеки Крал мога да съм Шут, а мога и без Крал. :)
Ще ви захващам със следното стихотворение, което написах днес следобед, докато си седях на дивана  .... (е, айде да не лъжа ... на компа) :)

***
Седа си аз на дивана
иде ми да викна да запея
оказа се че съм била безкрайна -
и да умра, пак ше живея.

Ох, кеф, ах, кеф,
как да не пея,
да пийна едно
и да си легна с нея.

Бел. Прев. Под “нея” авторката тук визира книжката на Елена Блаватска, Тайната Доктрина, от която, тя е стигнала до горното просветление за безкрайността и прераждането. :)

« Last Edit: септември 19, 2006, 08:01:03 pm by bee »

bee

 • Guest
Re: НОВ СПАМ - Първи опити за хуморестки :)
« Reply #1 on: септември 17, 2006, 09:29:28 pm »
Продължавам с малко разсъждения и умозаключения относно етимологията на думата Шут. Първото, което ме безпокои, е липсата на женски род на тази дума в българския език. По правилата на последния, аз би трябвало да съм Шутка, но съм сигурна, че такава дума няма да намеря в български речник .... мога да намеря в руски такъв, обаче. Предполагам произхода на думата шутка – шега, има нещо общо със Шут, но не съм сигурна.
Интересно е също така, синонима на думата в българския – шут, в смисъл шутирам. Дали пък, навремето Кралете не са шутирали често Шутовете си и тази дума да е със същия произход, означаваща целуване на задника на Шута от върха на обувката на Краля.  Аз не знам, ако някой знае, да сподели. :)

Оставам искренно ваша, с надеждата да не се запознавам с върха на обувките Ви,

Bee, Кандидат Шут
 :smitten:
« Last Edit: септември 17, 2006, 09:32:04 pm by bee »

grizzly

 • Guest
Re: НОВ СПАМ - Първи опити за хуморестки :)
« Reply #2 on: септември 17, 2006, 09:34:49 pm »
Бий, и извъзнемнa да решиш да ставаш, ние пак ще си те обичаме. Само не знам, откъде ти дойде идеята да ставаш шут ? Дано е нещо от времето, примерно :) :smitten:

bee

 • Guest
Re: НОВ СПАМ - Първи опити за хуморестки :)
« Reply #3 on: септември 17, 2006, 10:09:05 pm »
Grizzly  :smitten:
ма ти що мислиш, че да си шут е кофти. Те, шутовете, понякога са били доста по-мъдри от владетелите  ... или поне така разказват приказките  .... и моята нескромност.  ;D
Не е от времето, така ме кефи. Ти не искаш ли да те забавлявам?  :)

grizzly

 • Guest
Re: НОВ СПАМ - Първи опити за хуморестки :)
« Reply #4 on: септември 17, 2006, 10:17:37 pm »
Не мисля че е кофти, просто ми стана интересно как ти хрумна :) Пък и си забавна, и без изрично  да си шут  :D

bee

 • Guest
Re: НОВ СПАМ - Първи опити за хуморестки :)
« Reply #5 on: септември 17, 2006, 10:25:00 pm »
Ох, недей, шъ мъ засрамиш. :)
Хрумна ми, щото само за глупости мисля напоследък, затова. Сега пък искам да стана хумористичен писател и тук ще се тренирам - това е. :)
Е, имам и някои скрити мотиви, но скритите мотиви, затова са скрити, за да не ти ги кажа ето сега тук пък нА  :2funny:
« Last Edit: септември 17, 2006, 10:26:38 pm by bee »

Offline toni

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 111
Re: НОВ СПАМ - Първи опити за хуморестки :)
« Reply #6 on: септември 18, 2006, 07:49:51 am »

 :o :o :o :o :o

Bee?!


И така те харесвам, ти си неповторима .

За сведение на уважаемата публика, напълно "хетеро" съм, да няма спекулации, много моля  :2funny:

bee

 • Guest
Re: НОВ СПАМ - Първи опити за хуморестки :)
« Reply #7 on: септември 18, 2006, 09:07:51 am »
Хм, забравих да кажа, че тая зона не е моя. Всеки, който се чувства хумористично настроен, да заповяда ... ше шутираме заедно.  ;D

bee

 • Guest
Re: НОВ СПАМ - Първи опити за хуморестки :)
« Reply #8 on: септември 18, 2006, 10:01:35 am »
Казват ми, че всеки има
свободен избор, даден му от Господ,
благодаря ти, Боже, за което
искам  Шут да бъда на Кралете.

Искам аз усмивки на лицата,
на всички властващи и подчинени
практика да бъде веселбата
смеха – терапията срещу стреса.

P.S. ...е, може да е подкрепен с една ракийка със салатка вечер. :)bee

 • Guest
Re: НОВ СПАМ - Първи опити за хуморестки :)
« Reply #9 on: септември 18, 2006, 01:07:48 pm »
Островчета малки

Като островчета в бурното море
сме ние хората и трябва
мостчета да си строим,
за да си приказваме. И
ето - тук, мостче се строи,
там някой друго разрушава
труд навред кипи, но
недоволни все остават.
Ей, мили хора, спрете
мостчета да вдигате,
погледнете под водата –
всички островчета малки
са само една част от Земята.
:)


bee

 • Guest
И сега малко по-сериозно
« Reply #10 on: септември 18, 2006, 07:24:12 pm »
Днес достатъчно попоетствах, сега ще попрозвам:
Ще ви разправям, драги ми смехурковци, за моята баба. Баба ми е родена през лето Господне 1928. Била е сираче, имала една сестра и като поотраснали (не съм сигурна какво са правили преди да поотраснат, ще трябва да питам) били измикярчета. Не знаете ли какво значи измикярин? Ами, слуга/слугиня – слугували и двечките по къщите на по-богатите. Къщите на по-богатите едва ли били нещо повече от къщи с по няколко овце или крави, ама карай – такива били времената преди комунизма. Докато слугували някъде, май точно на неговата къща, дядо ми, макар и доста по-заможен, си харесал баба ми, че била кротка и работлива (може и хубавка да е била, за това легентата нищо не казва, а и то си е субективно отношение). Та, дядо ми, не го притеснило това, че не е заможна, явно е решил, че добротата и работливостта за по-важни от имането и си я взел за жена. Е, не е сбъркал според мен – 7 деца му родила, милата, а между тях и 6 аборта е правила, цял живот се грижи за него и сега даже го надживя. А как ги е гледала тези 7 деца само тя си знае – доколкото съм чувала аз – бебето се мятало на “цедилаката” (това е едно нещо направено от шаяк ....  май му се викаше  .... с четири въжета от четирите краища, което жената е връзвала по специфичен начин около себе  си, за да носи бебето на полето – ако някой си мисли, че е направил голямо откритие със съвременните “кенгурута”, да ми се обади )  някой и друг ден след раждането и родилката е отивала на полето да продължава работата. Майка ми ми е разправяла, че като била към първи клас някъде, събитието за началото на учебната година било, че баба ми и купила платненки – представяте ли си – платненките са били цял лукс – явно са ходели боси преди това. Не ми се мисли какво са правели през зимата. Та какво е правила баба ми и какво не е, не знам, но и 7-те и деца са живи  и здрави и са уредили живота си някъде, имат своите семейства, деца, внуци , вече и правнуци (7 и едно на път). Видях баба ми преди 3 седмици на сватбата на един братовчед – аз едва издържах на тая сватба, че такава люта чалга оглушаваше бедните ми уши, а баба ми седеше кротко и търпеше. Милата, малко хора се сетиха за нея, дори аз не и говорих много, много, но бях безкрайно горда с мъжа ми, който, като един от пред-пред последните зетове на дъщерите и и засвидетелства уважението си с няколко приказки.
Та си мисля сега, тя, милата ми баба, едва ли някога е имала време и желание да чете дебели книжки за “духовното” и да върши някакви “практики”. Тя, обаче простичко, без да го натрапва на другите си вярва в Бог и спазва няколкото божии заповеди, които знае, пости когато му е времето и ходи на църква, когато може и когато и се ходи.  Да си мисля ли аз днес, че има нещо грешно или лошо или несъвършенно или загубено във дългия и и нелек живот? Да си мисля ли аз, че тази жена е била невежа или глупава или “групова” или стандартна и “неразлична” от другите???
Както и да го погледнеш, за мен тя е имала неповторим живот, сам по себе си и е заслужила любовта на близките си, които съвсем не са малко и е човек, който аз самата безкрайно много уважавам и обичам. Жалко, че все по-малко и по-малко са хората като нея.
« Last Edit: септември 18, 2006, 11:47:04 pm by bee »

Offline rakshar

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 56
Re: НОВ СПАМ - Първи опити за хуморестки :)
« Reply #11 on: септември 18, 2006, 11:51:38 pm »
  Живота на всеки един от нас е неповторим.Надявам се само твоята баба да е знаела защо взима точно тези рещения в живота си.Това че не е изпъквала сред мнозинствотво не е прави по малко важна от останалите,номера е всъщност в осъзнаването на важността,на собствената ти важност.Какво значение има колко хора е обичат,колко деца е отгледала и на колко е помогнала или пък колко добре е спазвала църковните канони,ако самата тя не се обича.Ти питала ли си е за това?Тя самата знае ли коя е ?За това не е задължително да си чел много книги,практиката показва ,че има много хора които са чели много но незнаят нищо за себе си.Не е толкова важно какво вършиш а как то минава през теб,когато осъзнаваш преминаването тогава променяш и събитията.
постепенно си припомням коя съм ,бавно изсветлява завесата на забравата и се очертава силуета ми....и разбирам,че всичко това съм пак аз

bee

 • Guest
Re: НОВ СПАМ - Първи опити за хуморестки :)
« Reply #12 on: септември 19, 2006, 12:02:59 am »
Като я видя следващия път, ще я питам знае ли коя е. :)
Само преди това ще и кажа колко много я обичам. :)
« Last Edit: септември 19, 2006, 12:05:18 am by bee »

OM

 • Guest
Re: НОВ СПАМ - Първи опити за хуморестки :)
« Reply #13 on: септември 19, 2006, 12:51:59 am »
Бий, много хубаво си го написала за баба си, обичай си я и й го казвай по-често, моля те.
А баба ти е достойна за уважение и обич не само защото е имала тежък живот, не само защото е изгледала в лишение 7 деца, а защото този й живот е направил от нея истински  човек, а много от днешните, а не само днешните "духовни" са изкуствени/ artificial/. Та истинските  каквито и да са млади или стари винаги са забелязвани и обичани, а изкуствените винаги са изисквали  и налагали да бъдат забелязвани и обичани. Не ме разбирайте погрешно,някой от днешните  духовни хора са също толкова истински човеци както и твоята баба, Бий, ама са малко, а колко ми се иска да са повече.

Колкото до това дали си Шут или не - това ти ще си решиш, ама няма цар, а и аз лично съм абсолютно за равноправието и споделената отговорност, така че идеята за цар е неприемлива за мен по принцип. Освен ако ти не си царя и неговия шут едновремено - така може! :crazy2: Така приемам! :D
 :smitten:

И за да бъде в тон с темата да ви разкажа как една моя колежка по съвсем "научен" начин доказа защо жените са по-съвършеното Божие творение/да не ме обявите за върла феминистка сега пък/  Ако съпоставим работата на Дядо Боже при създаването на човека с работата на един научен изследовател и откривател, то се получават следните въпроси и съответните логични отговори:
1. Кога един изсредовател повтаря опита - когато не е доволен от резултата.(След Адам е направил Ева)
2. Какво взема един изследовател при втория си опит - само това което е успешно и не компрометира добрия резултат (Взел е адамото ребро - т.е. тялото)
3. Какво изхвърля или не взема - само това което е сгрешено и води до отклонения от очаквания резултат, т.е. не върши работа (реброто е единствената кост на човешкия организъм без мозък)
4. Какво променя или прави наново (Явно единственото което е променил в Ева е мозъка)
5. Кога прекратява работата си - когато е доволен от резултата(така след като е сътворил Ева, Дядо Боже е седнал доволно да си почине) :crazy2: :crazy2: :crazy2:

 :smitten:


« Last Edit: септември 19, 2006, 01:17:51 am by OM »

bee

 • Guest
Re: НОВ СПАМ - Първи опити за хуморестки :)
« Reply #14 on: септември 19, 2006, 06:42:04 am »
Ом, благодаря ти, че го забеляза.  :smitten:
Да, баба ми е истински човек.
А аз, мога да си лепя каквито си искам определения, мога да съм шут, мога да съм цар, мога и да съм долна флиртаджийка, ... защото това са само определения. Иначе аз съм си аз и толкоз. Радвам се, че тук-там мога да усмихна по някой. :)  Усмивката се връща към мен и  ... съм щастлива.  :smitten:

imaginary

 • Guest
Re: НОВ СПАМ - Първи опити за хуморестки :)
« Reply #15 on: септември 19, 2006, 11:52:57 am »
Това много не го разбрах...твърдиш,че много я обичаш,таз жена -баба ти,но признаваш,че когато е трябвало не си й обърнала внимание.Представи си цялата й самота,сред всичките тези хора...и?
Много е лесно да си "любящ"-хей така по принцип.Да раздаваш "усмивки"и"любов"из форума без реално да влагаш нищо в това...Лесно се говори за обичане,трудната част е наистина да обичаш.
Дет се вика,малко обич ама навреме.Всичко останало е дрън-дрън-дрън.

bee

 • Guest
Re: НОВ СПАМ - Първи опити за хуморестки :)
« Reply #16 on: септември 19, 2006, 12:32:09 pm »
:) Ти откъде мислиш, че можеш да знаеш аз какво влагам в това? :)
И откъде мислиш, че можеш да знаеш от какво има нужда баба ми?
Знаеш ли колко често хората се нуждаят от това просто да бъдат оставени на мира? :)
« Last Edit: септември 19, 2006, 12:46:54 pm by bee »

nova

 • Guest
Re: НОВ СПАМ - Първи опити за хуморестки :)
« Reply #17 on: септември 19, 2006, 12:58:16 pm »
Една моя много близка роднина много прилича на баба ти- и по тежест на живота си и по примирение пред него. Но никога не би ми хрумнало да я нарека духовна личност, защото знам, че точно както е примирена, ако някога има шанса и смелостта да се отърси от пашкула си, би изтребила света с натрупаната и дълго потушавана жажда за отплата на жертвата. Те правят точно това- това поколение живее жертвайки себе си- и това садистично им харесва. Това им е набивано в главите от невръстни. Единствените, които не ги оставят на мира са си те самите.

Някои от нас са същите, но в малко по-друг план
« Last Edit: септември 19, 2006, 01:00:15 pm by nova »

nova

 • Guest
Re: НОВ СПАМ - Първи опити за хуморестки :)
« Reply #18 on: септември 19, 2006, 01:01:43 pm »
Нещо хумористично забелязвам- спамим сериозното и сериозваме спама. Очевидно ни е трудно да сме на тоното място в точното време

bee

 • Guest
Re: НОВ СПАМ - Първи опити за хуморестки :)
« Reply #19 on: септември 19, 2006, 01:02:33 pm »
Е, да, ама бабата на мъжът ми пък се е развела на около 59 години. Не се е "жертвала"  .... е, поне не докрай  ....според нечии понятия ....
Но кой ще се наеме да каже кое е жертва и кое не е?
А кой ще е така смел да дефинира понятието "духовна" личност и да претендира, че дефиницията му е универсална и истинна? :)

bee

 • Guest
Re: НОВ СПАМ - Първи опити за хуморестки :)
« Reply #20 on: септември 19, 2006, 01:03:05 pm »
Нещо хумористично забелязвам- спамим сериозното и сериозваме спама. Очевидно ни е трудно да сме на тоното място в точното време

Именно - хумористично е  :2funny:

Offline toni

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 111
Re: НОВ СПАМ - Първи опити за хуморестки :)
« Reply #21 on: септември 19, 2006, 01:29:59 pm »
 .Не е толкова важно какво вършиш а как то минава през теб,когато осъзнаваш преминаването тогава променяш и събитията.Ами това е - не е необходимо да си чел безброй писания, достатъчно е да имаш чисти помисли и душа.Всички тези ритуали, които са от религиозно естество, имат своя смисъл.Не говоря за опорочаването им, нито пък ги зная всичките наизуст.Но да вземем например кръстния знак - това си е чиста проба енергия и вибрация.Светената вода- носеща информация.Такива съвсем простички наглед действия, които имат много дълбок смисъл.Ако се правят с чисто сърце и вяра.А осъзнаването и търсенето на същността носят много страдания,за които всеки си плаща.Този мотив- за страданието като път към щастието- присъства също в ученията.Както се казва, мъдростта носи печал.

Offline toni

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 111
Re: НОВ СПАМ - Първи опити за хуморестки :)
« Reply #22 on: септември 19, 2006, 01:37:00 pm »
Така е, ОМ, винаги се прави първо скица-чернова, а истинският проект се оформя по всички параграфи и изисквания  ;) и официален е той  :smiley6600:

imaginary

 • Guest
Re: НОВ СПАМ - Първи опити за хуморестки :)
« Reply #23 on: септември 19, 2006, 04:04:17 pm »
Аз не мисля, че мога да го знам.Просто така го мисля.Осбено това за обичането.
И съм съгласна с това за "комплекса на жертвата".Свекърва ми е прегърнала ролята си на мъченица с истинско мазохистично удоволствие.Тежко на всеки,който омаловажи страданията й!
защо е така обаче?И колко духовно е това?Не си й помислям,че бих мола да знам.
Пък и вероятно Бее знае по-добре и ще ни светне. Между другото реакцията ти към думите ми,беше точно като на хората,на които им казваш истината в лицето,а те се нахвърлят върху теб,защото е грозна...и прави грозни и тях.Това е само мое наблюдение-не е лично отношение!
« Last Edit: септември 19, 2006, 04:06:37 pm by imaginary »

bee

 • Guest
Re: НОВ СПАМ - Първи опити за хуморестки :)
« Reply #24 on: септември 19, 2006, 04:14:02 pm »
Нямаше реакция, мила, имаше само въпроси към теб. Мерси за отговорите. :)

nova

 • Guest
Re: НОВ СПАМ - Първи опити за хуморестки :)
« Reply #25 on: септември 19, 2006, 04:26:38 pm »
Бих си прехапала езика начаса, ако някога в такава ситуация се насиля да ползвам "мила

Offline divine

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1073
  • blog
Re: НОВ СПАМ - Първи опити за хуморестки :)
« Reply #26 on: септември 19, 2006, 04:48:57 pm »
хИЧ не е хумористично вече , да ви кажа пък аз.....

...а и кой може да знае какво става в главата на възрастните хора..., и това , че някой е прекарал живота си в страдание и жертва - прави ли го духовен? само защото е понесъл живота си мълчаливо.....? може би , а може и напълно да се е разделил с истинската си същност толкова отдавна , че е забравил, че има нещо различно от ролята , в която е преминала живота му.... ???

Огнените знаци много обичат крайностите,мдааа..... Вее, много си докачлива  ;)  ....днес  ;)
Every moment is a miracle right now

bee

 • Guest
Re: НОВ СПАМ - Първи опити за хуморестки :)
« Reply #27 on: септември 19, 2006, 05:22:42 pm »
Бих си прехапала езика начаса, ако някога в такава ситуация се насиля да ползвам "мила
Така щеше да е, ... ако се насилвах. :) Всеки продължава да вижда себе си оглеждайки се в другия. :)
Сорииииии, че го казвам, ама наистина сори.  :(
« Last Edit: септември 19, 2006, 05:24:27 pm by bee »

OM

 • Guest
Re: НОВ СПАМ - Първи опити за хуморестки :)
« Reply #28 on: септември 19, 2006, 07:31:23 pm »
Оппа, и тук почнаха обясненията! >:D
 Време е да преснем с ръце и да се прегърнем! O0

Още едно мое отдавнашно прозрение - хората все повече започваме да се държим като че ли чавка ни е изпила мозъка.  :2funny:
Ако някой отново се види в моите думи, не ги казвам за него лично, да сме наясно :crazy2:
 :smitten:

bee

 • Guest
Re: НОВ СПАМ - Първи опити за хуморестки :)
« Reply #29 on: септември 19, 2006, 07:47:41 pm »
Аз това последното дето го казах е универсално, но точно на теб не исках да ти го подчертавам, Ом.  :smitten:
Абе явно всеки си мисли, че на другите огледалата са криви  ;D ... или, че неговия образ е крив в огледалата на другите ... опс, обърках се   ;D
« Last Edit: септември 19, 2006, 07:49:44 pm by bee »