Author Topic: Търся издател  (Read 2129 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline bisa

  • Ентусиаст
  • **
  • Posts: 37
Търся издател
« on: септември 29, 2006, 04:16:35 pm »
Преди около година се запознах с небезизвестния наш карикатурист и художник Карандаш. В продължение на 60 год. той изследва Златното сечение в картините на Леонардо. Изключително сложната му перспектива е едно от чудесата не само на неговата картинна геометрия, но и на геометрията изобщо. В "Тайната Вечеря" българското изследване установява и доказва около 20 разновидности на перспективата, дошли от древен Египет, Гърция и Рим, фантастично споени в едно цяло с научната  и модерна, линейна и сферична перспектива на Ренесанса.
   Искам да помогнем на този човек  първо за да види труда на живота си на "бял свят", второ - сега, в последните години Леонардо /не ди Каприо/ отново е на "сцената", т.е. отново има прозорец за информацията, която той ни е завещал и може би най-важното - отново българин "копае" в някаква област, а ние получаваме и публикуваме предимно информацията идваща отвън. Казвам това защото 2 статии на Карандаш събират прах в национални ежедневници, а се публикуват препечатки от чуждата преса залагайки на "световния" авторитет.
  Темата е необятна и непопулярна за Б-я извън контекста на "шифъра" и последната изложба на Леонардо тук, която е до 10 октомври. Много повече впечатление ще направи в чужбина, но така или иначе пиша тази обява за да намеря съмишленици, а оттам ще се появи и точният човек.
   Не споменах каква е връзката със сайта, но за знаещите тя е очевидна, а именно - Свещена геометрия, Канона на Леонардо и по-скоро този на неговия учител Ветрувий.
   Благодаря на всички, кото ще имат търпението да изчетат това!<a href="http://" target="_blank" class="new_win">http://</a>