Author Topic: Недопустимо  (Read 5949 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

OM

 • Guest
Недопустимо
« on: октомври 12, 2006, 05:08:53 pm »

 
    Re: Съобразявате ли се с другите?
« Отговор #53 -: Днес в 03:05:46 AM »   

--------------------------------------------------------------------------------
По призумция съобразяването с някога се възприема като нещо  отрицателно и общо взето натам тръгнаха нашите разсъждения, в тази едностранчива и тесногръда насока са примерите(аз също тръгнах в началото на темата така) , а сега стигаме до извода, че може да има желано, приятно, сладко съобразяване с другите, обичаните от нас, приятните и значими за нас хора и това съобразяване назоваваме грижа. Та има и такова "животно" - желано съобразяване - грижа, грижа която ние "обвързваме" с дълга(колкото и негативно да се приема вече, защото искаме да излезем от старите клишета, а дали са клишета?). Дълг който никой не ни заставя, никой не е опрял нож в гърба ни за да го изпълним, а на нас ни е толкова приятно и ни създава чувството за пълноценност, за цялостност, за щастие ако щете. Толкова е приятно да се погрижиш за нещо и за някого, да се съобразиш с неговите нужди и желания и да видиш, че си донесъл радост, топлина и мъъъничко любов.


Колкото до обратното, това някой да изисква от някого да се съобразява с него е проява на много ниска самооценка и никаква вяра в собствените му възможности. Този човек осъзнато или не(по-вероятно) има натрупано пълно неверие в собствените сили, способности, заложби(даже и да има такива,а аз мисля, че всеки човек ги има без изключение),с други думи ниско самочувствие, комплекси, той не вижда друг начин да "обърне" другия към себе си, освен със сила, с изискване, с агресия. За съжаление все още не съм се научила как да отговарям на този вид "изисквания", иска ми се да няма противопоставяне, но  усетя ли, че някой така действа спрямо мен и всичко в мен кипва колкото и хрисима да изглеждам външно. 
===========================================
ОТ РАМУС:
И аз така - за разлика от теб, аз, пак без да ми опира някой нож в гърба, ми се налага да пиша тия червени букви, щото съм поел различни отговорности към това, в което пишем всички. И понеже няма да скрия, че го правя с огромно неудоволствие, но налагайки се ти обръщам внимание, че още в първото изречение, преди скобите изразяваш оценка, която определено е неуважителна към останалите, които разискваме въпроса. Това говори много за теб, но все пак опитай се да успокоиш поривите си на пренебрежителност. Твое право си е да имаш свои оценки, но иронията е, че точно в темата за съобразяването си написала че примерите, които сме разисквали досега били "едностранчива и тесногръда" насока... Няма да се допуска неуважение във форума. Под каквато и да е форма. Там в личните може всеки да си даде воля, да се отпусне и да отприщи напъните си да изглежда добър и благоговиден... или пък "хрисим"Недопустимо е някой да ми отнема свободата на изказвания като тълкува писаното от мен както му скимне, преди всичко като отправено към него самия. Аз ли трябва винаги като пиша да си мисля как, видите ли Рамус ще възприеме моите постове, а това най-малко мен ме вълнува! Той пише винаги, че всичко което пише е от него и за него. ТОВА КОЕТО АЗ ПИША НЕ Е ЗА РАМУС !!! ДЕБЕЛО ПОДЧЕТРАТАВАМ ТОВА.
Объръщам сериозно внимание на всички от екипа, че това само принизява този форум, започва да изглежда едно обикновено за съвремието  долнопробно място!
 

bee

 • Guest
Re: Недопустимо
« Reply #1 on: октомври 12, 2006, 05:47:58 pm »
Имам едно особено мнение по въпроса и мисля да го изразя.
На мен Рамус не ми пречи - просто не го чета.
Но ми става неприятно, когато виждам да се намесва в постове на други хора с яркочервените си буквички и собственото си мнение изразено като отговорност към нещо си ... И това е човекът, който говори непрекъснато за някаква си СВОБОДА!!!!! Видях, че го направи при Медеа, а сега и ОМ. Нито една от двете не е имала откровено недопустими изказвания, според мен - те просто не се вписват в правилата, които той се опитва да налага във форума - неговите си правила и неговото си тълкуване. Не съм виждала подобно нещо в нито един друг форум.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re: Недопустимо
« Reply #2 on: октомври 12, 2006, 07:06:23 pm »
Прочетох го и наистина си го написала така сякаш омаловажаваш предишно написаните постинги, няма нужда от такова украсяване, да си видяла някой от нас да си позвоволява така да се изказва за другите?
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

OM

 • Guest
Re: Недопустимо
« Reply #3 on: октомври 12, 2006, 07:20:29 pm »
Къде по-точно?

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re: Недопустимо
« Reply #4 on: октомври 12, 2006, 08:18:33 pm »
"и общо взето натам тръгнаха нашите разсъждения, в тази едностранчива и тесногръда насока са примерите"
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

OM

 • Guest
Re: Недопустимо
« Reply #5 on: октомври 12, 2006, 09:01:51 pm »
...(аз също тръгнах в началото така)-(я гледай аз съм се омаловажила и себе си, аууу), а сега стигнахме до извода(леле, какво омаловажавене пада), че може да има желано че може да има желано, приятно, сладко съобразяване с другите, обичаните от нас, приятните и значими за нас хора и това съобразяване назоваваме грижа[/b].(А тук направо съм надминала себе си в омаловажаването )


Защо цитираш, Веласкес, само част от изречението(какво имаш сега против цялото изречение), а останалото или по-изгодничко е да се вадят нещата от контекста - особено полезно за качеството на този форум така ли!!!! :2funny:

Рамус за съвсем друго говореше, ти Веласкес - друго откри. Давайте...Ако друг има засегнат от моя пост, смята се обиден, недооцене или направо оскърбен, МОЛЯ, КАЖЕ СИ!
Аз все още смятам, че всичко което се случва е недопустимо в този форум!!!!
« Last Edit: октомври 12, 2006, 09:12:32 pm by OM »

Offline Eternities

 • ad infinitum
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 601
 • Gender: Female
  • Изворите
Re: Недопустимо
« Reply #6 on: октомври 12, 2006, 09:28:20 pm »
Съгласна съм с Рамус и Веласкес.

И то не защото "трябва да се подкрепяме, щото иначе ще е кофти" - и двамата ще потвърдят, че имаме различия във възгледите и спорим и ценим у другия точно това многообразие, а заради нещата такива, кавито са.
Продължаваме да вършим тримата нещо след постигане на съгласие и в синхрон, точно защото този форум не е наш, а е място за СЕБЕПОЗНАНИЕ и СЕБЕУСЪВЪРШЕНСТВАНЕ.

Всеки, ама нистина всеки - и ние тримата - си имаме трески за дялане. Въпросът е всички да си даваме сметка за това.
И да извлечем градивното за себе си.
Нещата не са лични и не опират до сръдня или нехаресване.

В този форум вече има някои правила, други се съставят в движение според възникналите нужди.
Ще ги напомняме постоянно, докато е необходимо.
Т.е. докато се научим на спомената вече от мен хигиена на писане - а сега добавям - и на общуване.

Нека сме Будни, докато пишем.

Този форум наистина не е като другите.« Last Edit: октомври 12, 2006, 09:35:46 pm by Eternities »
I am who I am.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re: Недопустимо
« Reply #7 on: октомври 12, 2006, 09:39:07 pm »
просто наблюдение Ом над твоя постинг, никой не се обижда от това, което казваш, никой не е срещу теб лично, тук не пишем за да се надприказваме и да покажем кой какво знае, не пишем за да покажем кой колко по-голямо его има, не пишем за да си убиваме времето или да си изкарваме негативизма, който сме натрупали над другите, пишем защото имаме нещо да кажем(което сме открили лично), което смятаме че е важно и може да е от полза за някой друг освен самите нас
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

defire

 • Guest
Re: Недопустимо
« Reply #8 on: октомври 12, 2006, 10:15:46 pm »
Моето лично наблюдение е, че с въпросния си постинг ОМ се е опитала да подкрепи новата насока на темата за Съобразяването,...която насока са постигнали няколко човека, всички заедно...Доколкото прочетох, тя пише в мн.ч., т.е. не се отделя от първоначалното "едностранчиво" тълкуване, а подчертава, че се е разкрила и друга страна на въпроса...
 Смятам, че темата и дискусията около нея, са от полза...Та в крайна сметка за какво е спора? :)
Кой са изискванията, с който се съобразяваме...и кое е недопустимото? Мисля, че никой не би искал да допусне обида, т.е. не я търси...

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re: Недопустимо
« Reply #9 on: октомври 12, 2006, 10:19:07 pm »
идеята е на рамус да не се пускат повече цитати в теми, които изискват личен опит и наблюдения и аз съм съгласен с това, или с варианта в който се пуска цитат, но същеврменно се изказва и някакво лично мнение, което го подкрепя, все още се уточнява това като правило за форума, но рамус е избързал с намесите си в постингите
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

bee

 • Guest
Re: Недопустимо
« Reply #10 on: октомври 12, 2006, 10:27:04 pm »
Да, най-забележителното за мен в случая е, че ОМ не дели себе си от останалите. Тя говореше за всички ("нашите") и дори да е било критика, е била към цялото (към всички) - нещо, което много хора тук не могат да постигнат, а постоянно се делят на едни и други - на любящи и нелюбящи и т.н. Аз лично не приемам много и самата тема: "Съобразяваме ли се с другите?" Да, кои са тия други, моля? Всичкито зло в този свят идва от разделението май. Но както и да е - това е друг въпрос.
Извинявам се, че се намесвам. Просто мнение.

Offline rakshar

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 56
Re: Недопустимо
« Reply #11 on: октомври 13, 2006, 02:04:44 am »
  Aз мисля Ом че няма какво повече да питаш ! Етърнати каза ясно и точно ,както и Веласкес,че този форум има правила,които биха искали да се спазват.Пишейки тук ти си направила своя избор да го правиш според правилата,а не да крещиш непрекъснато как ти се отнемат правата.Ти определяш мнението си и къде да го изразиш ,а ние решаваме дали да те четем,а в частност модераторите да те корегират.Ако толкова много искаш да споделиш нещо направи го по подходящия за тоси форум начин,особенно ако го смяташ за важно
Ако един човек реши да ти крещи поцял ден,защото това е негово право да се изразява по този начин и те преследва където и да отидеш ти какво би направила?
постепенно си припомням коя съм ,бавно изсветлява завесата на забравата и се очертава силуета ми....и разбирам,че всичко това съм пак аз