Author Topic: ПРАВИЛА за ползване на форума на IZVORITE.COM  (Read 4309 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline velaskes

  • вътрешен мир
  • Администратор
  • Напреднал
  • *****
  • Posts: 3316
  • Gender: Male
ПРАВИЛА за ползване на форума на IZVORITE.COM
« on: октомври 15, 2006, 11:45:12 am »
1. Общи положения
 
Форумът на “IZVORITE.COM”  е с некомерсиална цел и е място за представяне и общуване между хора с интереси към Духовното развитие и Самопознанието. Всеки един от участниците в това общуване е уникален и равнопоставен - има свои живот, идеи, опит, проблеми и решенията за тях. Изразяването на отношение, свързано с неуважение или пренебрежение, както и обида, подигравка, ирония и заяждания към изразените мнения или опит, е недопустимо. Основната форма за общуване във форума на изворите, е по правилата на ДИСКУСИЯТА. Навлизането във спорове, препирни и лични противопоставяния е недопустимо.

1.1 Форумът на “IZVORITE.COM” има за цел да предоставя възможност на всеки:
- да сподели своите идеи и опит в областта на Самопознанието и Духовното развитие;
- да общува с останалите потребители;
- да среща хора със сходни интереси;
- да представя ползотворни материали и да участва в дискусии.

1.2 Форумът да се ползва по предназначение!
Той не е място за явна и скрита реклама, политическа агитация и др. подобни.
Форумът не е място също така за развлечение или забавление - и за целите които си е поставил, разчита на сериозното отношение на участниците в него.


2. Теми и постове (мнения/коментари/отговори)

2.1 Писането на кирилица е препоръчително.

2.2 Новите теми се пускат в съответстващия им раздел.

2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно.

2.4 Форумът е снабден с търсачка, намираща се над прозорците с темите.
Добре е тя да бъде използвана с цел избягване на дублиращи се теми. Такива теми ще бъдат премествани към вече съществуващите или изтривани.

2.5 Постове, които не са свързани с темата, ще бъдат премествани или изтривани.

2.6 Не се толерира практиката на flood – публикуване на едно и също нещо многократно, както и публикуването на голям брой мнения от един потребител едно след друго. За добавяне на информация към предишен пост има бутон "Редактирай".

2.7 Забранени са безсъдържателните мнения (“Хахахахахахаха”, “Жестоко е!”, “Много яко”, “Харесва ми!” и т.н.) и постове, съдържащи само емотикони, както и други форми на емоционални реакции.

2.8 Явната или скрита реклама или антиреклама на платени продукти е забранена.

2.9 Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата.
За тази цел ползвайте бутона “Информирай модератор”, намиращ се под всеки един пост. Използвайте тази функция с единствена цел да докладвате за съдържанието на дадено съобщение, което според вас трябва да бъде модерирано, а не като средство за комуникация с администратор с други цели. Постове, излизащи извън рамките на изискването, ще бъдат трити или редактирани.

2.10 Забранено е прикачването на снимки с порнографско, вулгарно съдържание и/или насилие, както и постването на подобни линкове без предупреждение за съдържанието. Категорично се забранява предоставянето на линкове към страници с детска порнография. Същото се отнася и за коментарите, които включват реалистично описание на причиняване на физическо и психическо страдание, осакатяване и садизъм, както и текстове включващи реалистично описание на изнасилване и секс с малолетни.

2.11 Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели е забранено.
Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа и верска омраза и други). Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост от какъвто и да било характер, включително и на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание и сексуалност (хомофобия).

2.12 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми, подигравки и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Не се допуска коментирането на личността на всеки от участниците във форума, както и нейните качества. Допустимо е обсъждането само на идеите или аргументите в написаното. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва да се уведоми администратор и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им.

2.13 Всички мнения и коментари, публикувани тук, изразяват личното отношение на потребителя и той носи цялата отговорност за него. Мненията не обвързват с нищо останалите потребители на форума или администрацията му.

2.14 Всяко мнение предоставено тук е пуснато доброволно от автора му и всеки има право след това да го копира и разпространява както намери за добре. Ако не е упоменато, че поста съдържа текст, който е обект на авторското право, или че ползването му без разрешение е нежелано, то текста ще бъде третиран според действащото законодателство.

2.15 Използването на цитати от произведения и други сайтове да става в съответните теми.
Постове, които съдържат само цитат, без изразяване на определена позиция от автора на поста, свързана с темата и обсъждането са нежелателни в разделите: „вечни въпроси”, „откровения” и „проблемни теми”.
Желателно е да се въздържате от цитати на друг език, освен българския. Ако смятате, че информацията, съдържаща се в чуждоезичен цитат е ценна, добре е под него да сложите превод на български език.

2.16 Ако една тема бъде изчерпана, тя по преценка на администраторите или модераторите, или по препоръка на някой потребител може да бъде заключена или изтрита.

3. Профили, аватари, подписи

3.1 Потребителският профил съдържа лична информация за притежателя си.
Данните, които публикувате тук, няма да бъдат използвани от трети страни, доколкото зависи от администрацията на форума. Като потребител одобрявате записването на всяка информация, която въведете, във база данни. Въпреки, че тази информация няма да бъде предоставяна на трети страни без вашето одобрение, уебмастърът, администраторите и модераторите на този форум не могат да бъдат отговорни за всякакви хакерски атаки, които могат да доведат до разкриване на данните. Нито едно поле в профила Ви, видимо за останалите потребители, не е задължително за попълване.

3.2 Аватар е изображението, което се появява от лявата страна на всеки потребителски пост. Размерът му трябва да не надвишава 120(ширина) и 160(височина) пиксела. Съдържанието му да се съобразява с точка 2.10 от правилата.

3.3 Подписът е кратък текст, съпровождащ всеки потребителски коментар (намира се под него). Непрепоръчително е използването на линкове и изображения в него.

3.4 Забранява се ползването на прекалено голям размер на шрифта при по-дълги текстове. Желателно е по принцип да е SIZE=10.


4. Заключителни разпоредби

4.1 Спазването на правилата изложени тук е необходимо и единствено условие за регистрация във форума, както и за участието в него. Нарушаването им ще доведе до налагане на санкции на потребителя-нарушител.

4.2 Видът наказание който ще бъде приложен на нарушител се определя от администраторите и/или Глобалният/те модератор/и, а именно:
а) Като първа стъпка се приема предупреждаване в лично съобщение.
б) Следва предупреждение в поста на нарушителя.
в) Налагане на бан (“забрана, ограничение”) – администратор може да изтрие системни нарушители на правилата на форума, като забрани достъпа им до сайта чрез бан. Банът може да важи само за форума или за целия сайт въобще. Също така може да бъде постоянен или временен.

4.3 Непознаването на правилата не ви освобождава от отговорността, която те налагат, тъй като щом сте влезли и пишете тук вече сте дали съгласието за спазването им.

4.4 Всякакви коментари по адрес на администраторите за тяхната работа по управлението и взимането на съответни решения или санкции се забраняват в целия форум.
Това не дава имунитет на администраторите при критика срещу тях в дискусия, която участват, където всички са равни и ранга няма значение.


« Last Edit: септември 04, 2007, 07:39:48 am by velaskes »
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.