Author Topic: Детето - как да ......  (Read 3187 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline divine

  • Напреднал
  • *****
  • Posts: 1073
    • blog
Детето - как да ......
« on: януари 12, 2007, 12:27:45 pm »
Искам да споделя с вси4ки настоящи и бъдещи родители тази книга , която ми помогна да видя каква част от ролята си на родител изпълнявам съзнателно и кое е натрупано в мен от моите родители........Д-Р РОС КЕМБЪЛ


ДЕТЕТО –
КАК ДА ГО ОБИЧАМЕ
ИСТИНСКИ

Повечето родители несъмнено обичат децата си и са убедени, че любовта им не се нуждае от доказване. Предпочитат да наблягат на дисциплината и избягващ нежността, която излишно разглезва детето. Тогава защо много деца днес не се чувстват напълно обичани и приети от родителите си, защо се възприемат по-скоро като досадна пречка в живота на възрастните? Проблемът според тази книга не е в липсата на любов, а в неумението на родителите да изразят и покажат своята любов на детето си, да му помогнат да усеща постоянно тяхната безусловна любов—и когато са неясни с него, и когато се налага да бъдат по-твърди.
Съветите на д-р Кембъл са да се вглеждаме повече в децата си и да разпознаваме по-често техния неизменен въпрос: „Обичаш ли ме?” Задават ни го понякога безмълвно чрез цялото си поведение, с всичките си бели и непослушание, когато са опънали нервите ни до скъсване. Питат ни непохватно, с детска наивност а понякога й с детска жестокост. От нас зависи да ги чуем и да си дадем сметка за онова, което правим. Не се срамувайте да изразявате любовта си, Казва д-р Кембъл, стига да знаете как да го направите.                             :
Прочетете тази книга – с нея ще преживеете радостта и отговорността да сте родител.
Д-Р РОС КЕМБЪЛ


http://www.spiralata.net/kn_bul/deteto.zip
Every moment is a miracle right now