Author Topic: Абе кой е измислил сутиените?  (Read 3314 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline Катерисе

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 182
 • Gender: Female
  • percovision.info
Абе кой е измислил сутиените?
« on: март 09, 2007, 11:51:53 am »
Седнал някой и помислил, че циците на жените е необходимо да бъдат впрегнати в подходящи форми, за да не се размятат насам натам. Изобщо не ме интересува кой и защо всъщност е измислил сутиените. Както не ме интересува кой и защо е измислил обувките с висок ток, мини полите, гримовете и всички аксесоари, които имат приложение само във фантазния свят. Факт е че са измислени, значи е имало повик за това. Необходимостта е задоволена. Въпроса ми е каква е тази необходимост и чия е.
Много ми е трудно да мисля за другите жени. Нямам идея какво им е становището за сутиените. За гримове и обувки с висок ток съм провела един два разговора. Казаха ми, че като се наконтят си увеличават шансовете някой мъж да ги хареса. Което обаче не означава че имат желание да оползотворят по някакъв начин интереса, който събуждат чрез външния си вид. Заключих че гримовете и секси парцалките служат на жената, за да поддържа образа, който сама си е нарисувала в главата си. Колкото повече подплънки (украшения, аксесоари, бижута) съчетава по себе си, толкова повече запълва нецялостния образ, който определя представата й за нея самата. Необходимостта на жената да бъде харесвана от другите е единствено, за да може чрез тяхното харесване, да затвърди, че изградената представа за нея самата е подходяща, отговаря на обществените изисквания и я поставя в класацията на добре изглеждаща жена. Това по някакъв начин също служи за запълване на картината, която сама рисува за себе си. Ума не може да възприеме всеобхватно образа на тялото си, в комбинация с излъчването. Усещането е за непълнота и недостатъчност. И всеки си запълва липсващите парчета с каквото си намери. Има обществени подплънки за образа. И това са различни видове маскаради. Цялостно изградената маска е до такава степен правдоподобна, че жената която полага изключително големи усилия да я поддържа, напълно забравя че това е само маска и вярва, че така изразява себе си, своята същност. А същността си изобщо не познава, тъй като е дълбоко покрита от обществените подплънки за образ. Само и само да си повярва, че е жена – красива, харесвана и това да й донесе щастие, че сама се харесва. Ама хората масово не харесваме себе си и все искаме нещо друго, каквото си нямаме. изобщо не обръщаме внимание на това което имаме - какво е и как да го развиваме и използваме. Често се наблюдава захвърляне на маскарада, когато жената реши, че вече се е осигурила с мъж. Тогава започва да гледа деца и къща и нейния образ се запълва с идеята за чуждите животи и отново не се сеща за себе си.
Но носи сутиени. Гърдите нарастват и увисват. И в крайна сметка си проличава че цял живот за тях не е полагана никаква грижа Циците не се захващат за никакъв мускул, корема е отпуснат и единственото спасение се оказва сутиена. . Сутиените ги поддържат да изглеждат добре.
А това адско изобретение стиска гръдния кош и е изключително неудобно за носене. Ей сега ще махна моя. От сутринта се чудя какво ме накара да го сложа. Верно – не всички гърди са с кръгли и перфектни форми. Ама и не всички хора отговарят на обществено тиражираният модел за красота. Всяко тяло е съставено от елементите си и тези елементи са идеално съчетани. Циците си вървят с тялото. Естественото отношение към тялтото е израз и на вътрешното отношение на човека към себе си. Да, казах човек, защото вече нямам предвид, че жената е жена. Сякаш да бъда жена означава да се оборудвам със женски аксесоари. Аз съм човек и изобщо не ме интересува как изглеждат циците ми без сутиен. Не нося грим, не нося бижута. Нямам часовник. Махнах си маската. Сега съм само аз  :)
« Last Edit: март 09, 2007, 12:06:14 pm by Катерисе »
Каквото и да е, надрастни го!

Offline Artemida

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 97
 • Gender: Female
Re: Абе кой е измислил сутиените?
« Reply #1 on: март 09, 2007, 12:11:53 pm »
Лесно ти е на теб Катерисе да захвърлиш таз непотребна вещ,ама ако си с моя размер на гръдна обиколка,ще те питам? ;)

Offline rakshar

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 56
Re: Абе кой е измислил сутиените?
« Reply #2 on: март 09, 2007, 07:28:11 pm »
   Ами познавам жени , които не носят сутиен точно поради същите причини,описани от Катерисе,а има и такива които ги носят точно от практична гледна точка.Ако имаш еййййтолкова големи цици и си активно тренираща жена ,тичаща с километри и участвайки в състезания ,несъмнено сутиена е облекчение.Така че опираме отново до това,че най-важно е да знаеш защо правиш едно нещо и периодично да се "проверяваш" от страни ,да се погледнеш от другата страна. :)
постепенно си припомням коя съм ,бавно изсветлява завесата на забравата и се очертава силуета ми....и разбирам,че всичко това съм пак аз

Offline Nirvana

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 60
 • Gender: Female
Re: Абе кой е измислил сутиените?
« Reply #3 on: юли 18, 2007, 01:27:57 am »
Верно, че стягат. Но това определено е за предпочитане пред половинчасово /айде да е двусекундно/ вибриране след завой.

Абе къде е батко?
Никога не съм разбирала и винаги съм гледала с ирония на хора, които си мислят че света се върти около тях. А истината е толкова очевидна- той се върти около мен!