Author Topic: Календар на МАИТЕ  (Read 4882 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ricardo

 • Guest
Календар на МАИТЕ
« on: октомври 08, 2005, 02:28:55 pm »
                      Земята влиза в ново измерение на 24.12.2012г.
Земята ще премине отвъд технологиите, които познава, отвъд времето и парите. Човечеството ще влезе в пето измерение, след като премине през четвъртото. Планетата Земя и Слънчевата система ще влязат в галактичека синхронизация с останалите светове във Вселената.

 
« Last Edit: ноември 25, 2005, 02:47:10 pm by Ricardo »

bee

 • Guest
Re:Календар на МАИТЕ
« Reply #1 on: октомври 10, 2005, 10:16:43 am »
Това е интересно (маите са готини ;D), но толкова много неща са казвани, че ще станат пък те или стават или не стават  ;) В крайна сметка, бъдещето не е твърдо предопределено, то се променя и се твори всеки миг. Така че, ние действително трябва да направим каквото зависи от нас, пък да става каквото ще  ;D

Offline divine

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1073
  • blog
Re:Календар на МАИТЕ
« Reply #2 on: октомври 10, 2005, 02:44:21 pm »
точно в този контекст, на измъчените от паника умове, някои хора ще бъдат и са вестители на истината, която е в нашите ръце се крие изхода на предсказанието. Ако всеки от нас сам се бори светлината да влезе в душите на хората, скоро всички ще бъдат по=осъзнати, ще си дадат сметка за всичко, което правят и може равновесието да се смени в полза на доброто.
Поне аз вярвам че хората имат силата да променят съдбата си.

Чували ли сте за колективната молитва, тя действа на глобално ниво.

И нека силата бъде с всеки от нас.
Every moment is a miracle right now

Offline beeyond

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 141
 • Gender: Female
Re:Календар на МАИТЕ
« Reply #3 on: февруари 21, 2010, 12:19:48 am »
http://nolimit.cult.bg/presscenter/eaeaiaadha-ia-iaeoa-ia-edhae-a-aaiethoey/

Календара на маите… не край, а еволюция!
  от Lirex
И по-точно – еволюция на съзнанието! Но нека кажа няколко неща преди това…
Цивилизацията на древните маи, населявали някога земите на Централна Америка, се води една от най-напредналите по отношение на знанията за времето, а техният календар – най-точният на планетата. Включва много времеви цикли относно Вселената и Слънчевата система. Хронологичните им познания били удивителни, като някои от тях все още предстои да се разгадаят.

Както някои от вас знаят, въпростният календар има край. Т.е. момент, в който просто спира и няма нищо нататък. Преди време четох множество спекулации по въпроса, от които най-известната бе, че идва краят на света. Не се интересувах допълнително, но сега отново пиша, защото ми попадна нещо ново и интересно.

Гледах тричасовият филм на Ян Лунголд (Ian Lungold) – „Календара на Маите – Еволюцията Продължава” (The Mayan Calendar – The Evolution Continues). А в края пишеше „Този филм няма copyrights! Моля разпространявайте свободно и навсякъде”.

Еволюция на съзнанието! Според календара на маите тя протича на цикли. Въпросните цикли са девет на брой и са разкрити с помощта на археологическа находка (стълб с надписи), като календарът е вече част от официалната наука.

Маите разделят всеки един от тези цикли на 13 части – 7 дни и 6 нощи (седмият няма нощ, а времетраенето им не съвпада с нашето). Всяка „част” в цикъла бележи ново развитие (скок?) на съзнанието. За сравнение мога да предложа разликата между поколенията. Всяко ново е някак си по-бързо възприемчиво, обработващо по-добре информацията и прилагащо я в живота по-ефективно (разграничете се от идиотчетата, които винаги ги е имало). По-същия начин е разликата в развитието на разума между отделните „части” в цикъла. Друго важно е, че според календара във всеки цикъл през петият му ден става нещо много важно и добро, а на петата нощ нещо лошо.

Всичко има съзнание! Сега ще опиша и самите цикли, но няма да е много подробно. Целта ми е да си създадете някаква идея за какво става дума в този календар. Също и да допълня, че в момента се намираме към средата на осмият „Галактически” цикъл, който е предпоследен. А ето ги и тях:

Цикъл 1. “Клетъчен”
Започва преди 16,4 милиарда години със събитието, което официалната наука нарича “Големия взрив” и е свързан с развитието на живота във вид на отделни клетки. Тогава се заражда основното съзнание на всичко и е наречено „Действие/Реакция”, което също е основен физически закон.
* Всяка една от тринайсетте части в този цикъл е с продължителност от около 1,26 милиарда години. Всичко се развива много бавно. През петия „ден” се формира слънчевата система, а през петата „нощ” е метеоритната бомбардировка върху всички планети и луни (нашата все още си пази белезите).

Цикъл 2. “Млекопитаещи”
Започва преди 820 милиона години като е условно наречен така, защото науката днес определя приблизително този период за начало на обединяването на отделните клетки в по-сложни организми и специализацията на отделните клетки в извършването на точно определена функция. Съзнанието еволюира в „Стимул/Отговор”, което е по-сложно от горното.
* Всяка една от тринайсетте части в този цикъл е с продължителност от около 63,4 милиона години. През петия „ден” живота еволюира и излиза извън водата на сушата, а през петата „нощ” 97% от живота на планетата е изтребен.

Цикъл 3. “Семейство”
Започва преди 41 милиона години и е наричан така, защото е е свързан основно с обособяването на отделния индивид от общността. Тогава се появяват и маймуните. Съзнанието еволюира в „Стимул/Индивидуален Отговор”. То звучи подобно на горното, но каква е разликата между тълпа и семейство? Индивидуалността! Да, разликата в съзнанията е огромна. Например сте имали моменти, когато се чувствате наистина прекрасно да.. бъдете себе си! Също сте имали и моменти, когато сте се чувствали част от тълпата – когато сте един от хилядите по трубуните на спортно събитие или пък на дългата опашка в магазина. Замислете се какво ви е било съзнанието в различните ситуации. Как сте се чувстали в единия и другия момент? Разликата е голяма :) Целия този период от 41 милион години е помогнал на съзнанието да се свързва с други и да си създава взаимоотношения.
* Всяка една от тринайсетте части в този цикъл е с продължителност от около 3,2 милиона години. През петия „ден” живота отново еволюира на по-високо равнище, появява се цветното зрение (”color vision” трябва да е това, нали?), а през петата „нощ” на този цикъл все още не е ясно точно какво е станало.

Цикъл 4. “Племенен” (от племе)
Започва преди 2 милиона години, когато за първи път се появява племето. Съзнанието еволюира в „Прилики/Разлики”. Докато през втория цикъл се развива мозъка, през третия той се разширява/увеличава, то в този четвърти цикъл се развива разума. Това да виждаме прилики и разлики, както и способността да вземаме решения относно различни неща, а не само възможността за реакция. Това е огромна стъпка напред в съзнанието.
* През петия „ден” човекът открива огъня, а през петата „нощ” е бил ледниковия период. Добре че са имали огън, нали? ;) Съзнанието винаги ни „доставя” нужните неща за да можем продължим към следващата стъпка.

Цикъл 5. „Културен” (от култура)
Петия етап на развитие е започнал преди 102 хиляди години. Тогава все още сме живяли в пещерите, но за първи път се е появила културата. Някъде точно в началото на този цикъл сме започнали да си говорим един на друг. Съзнанието еволюира в „Причини”. А именно – причините защо нещата са такива каквито са. В миналия период съзнанието се научи да взема решения, а в този то започва да разбира и причините.
* През петия „ден” се появява изкуството, а през петата „нощ” то е сякаш на заден план. Изкуството е въображение и докато през „деня” хората са го имали, през „ноща” следващите са го нямали. Било е тъмна ера за изкуството.

Цикъл 6. „Национален”
Започва през 3115 година преди новата ера, когато за първи път Горен Египет се обединява с Долен Египет и се формира първата нация на Земята. По същото време за първи път се появява и писмеността. Съзнанието еволюира в „Закон”. И как няма.. то определено вече е преминало през „Причини”. Всеки човек персонално е длъжен да познава всеки от законите. Незнанието не е извинение.
* През петия „ден” посланието на Исус Христос „обикаля” цялата планета, а през петата „нощ” Рим пада и за Европа започват 1000 години мрак. И не поради какво да е, а защото самото съзнание се е променило.

Цикъл 7. „Планетарен”
Започва през 1752 г. и се нарича така, защото по това време човечеството осъзнава, че обитава планета с кълбовидна форма. Това е и периода на започване на индустриалната революция. Съзнанието еволюира в „Сила”. В целия този цикъл става дума за създаването и укрепването на мощ/сила/власт. Забелязали ли сте, че има много такава насъбраната в малък брой хора? Вероятно това не ви харесва, но то е нормално според календара на маите. Дори и Световната Търговска Органиазация е вид проявление на това съзнание, за да се укрепва тази сила/власт, да я фокусира. Хората „горе” не осъзнават, че това е част от еволюцията за развитие на съзнанието.. те мислят само за големите си банкови сметки :)
* През петия „ден” разбираме, че е=mc2, както и господин Хабъл открива, че живеем в безкрайна вселена, където всичко е възможно. Петата “нощ” – втората световна война.

Цикъл 8. „Галактически”
Започвал е на 5 януари 1999 г. и ще продължи до 10 февруари 2011 година. В този период тринайсетте етапа/части са с продължителност от по 360 дни. Съзнанието еволюира в „Етика”. Етиката е различна от морала – тя идва отвътре, от сърцето ти. Тя ти казва кое е правилно и кое е грешно. Морала от друга страна е „причини”. Причини, които с времето и културата обособяват „правилните и грешните” неща. Нещо различно от етиката. Докато морала идва отвън и те затрупва, етиката е в теб самият. Целият цикъл е за нея и за цялостта (интегритет). Те са така да се каже „новината на деня”. Като се огледате какво става по света не сте много доволни, нали? Войни, трагедии и всякакви грозни неща. Това, което всъщност виждате е един сблъсък между съзнанието на „Силата” със съзнанието на „Етиката”. Точно както във всеки един от миналите цикли – новото идващо съзнание доминира над предишното и де факто това става през петия „ден” от всеки цикъл. Тогава новото взема надмощие над досегашното. Забележете също, че не може да имате етика, ако преди това нямате някаква сила/власт. Например, ако бягате за да си спасите живота… етичността ще е последното нещо, което ще имате. Но когато сте на „твърда почва” – тогава може да започнете да си създавате една цялост, представляваща етика. Точно и за това съзнанието е трябвало да предостави първо „силата”.
* Петият „ден” на този цикъл започва приблизително от 24 ноември 2006 и е до 18 ноември 2007. Това, което би трябвало да стане в този период, е да се запознаем с нашите „галактически съседи”. Плюс всичките му там прекрасни нови технологии.


Цикъл 9. „Универсално съзнание”
Деветият цикъл започва от 10 февруари 2011 г. и ще продължи до 28 ноември 2011 г. Състои се само от 260 дни, като всяка от тринайсетте му „части” ще е по 20 дена. Това е почти 20 пъти по-бързо от предния цикъл. Развитието на еволюцията увеличава скоростта си непрекъснато! В осмият цикъл, в който се намираме в момента, всяка част е с продължителност от 360 дни. Стават все повече неща за все по-малко време! Нямате ли и вие усещането, че времето сякаш лети? Сега знаете, че не е така. Процеса на еволюция на съзнанието лети! И колкото повече неща се случват толкова повече възможности се отварят. Това в един момент ще доведе и до възможност да правим така наречените „чудеса”.

Има и един проблемен момент. Съзнанието ни може да обработи максимум 24 мисли в секунда, затова филмите са на 24 кадъра примерно. Това „забързване” на съзнанието ще доведе до по-голям стрес с настъпването на все повече „промени” около нас. Повечето хора са се научили да се адаптират към него, но не всички.

Съзнанието на този цикъл еволюира в „Съзнателно обединено сътворение”. Точно за него е и цялата тази еволюция през милиардите години – всичките цикли, събития и т.н. Това е времето на придобиване на абсолютното и неограничено съзнание, на безграничните възможности. Това е и вероятно момента, в който всички „заключени” области на мозъка ще се отключат. Ще ползваме не 3-10% от него, а пълните 100%. Точно и затова сме тук – да достигнем до това ниво.

Вероятно си задавате въпроса „ако наистина е така.. какво трябва да направя за да достигна до това ниво на съзнание?”. Отговора е прост – нищо! В смисъл, че не ви трябва да купувате нищо, не ви трябва научите нещо определено, не ви трябва да медитирате.. накратко не трябва да правите нищо конкретно, освен съзнателно да учавствате в този процес на отваряне на повече възможностти.

Това е всичко, което се иска от нас според маите. Не знам за вас, но аз се надявам да са прави ;)
Тук може да видите деветте цикъла в графичен вид и с обозначаващи фактите надписи -> cycles.xls

http://video.google.com/videoplay?docid=-9024823223261269185#

http://www.mayanmajix.com/TZOLKIN/DT/DT.html
« Last Edit: февруари 21, 2010, 04:02:39 am by beeyond »
ако вашето сърце се привърже, дори бегло, към каквото и да било, съществото е затворник

Offline lenox999

 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 32
Re:Календар на МАИТЕ
« Reply #4 on: февруари 21, 2010, 11:51:32 am »
http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=981

Възнесение се получава, когато човек СЪЗНАТЕЛНО повишава постепенно честотите (вибрациите) на материалното си тяло. След доста ежедневни занимания, вибрациите стават толкова високи, че материалното тяло става астрално, т.е. става невидимо в материалния свят, може да преминава през стени, да се предвижва мигновено на огромни разстояния и т.н. В действителност, тези, които се възнасят и тези, които умират отиват все в астралния свят, но разликата е голяма.
http://www.superastro.net/

Offline kikka

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 204
 • Nothing to upload.
След доста ежедневни занимания, вибрациите стават толкова високи, че материалното тяло става астрално, т.е. става невидимо в материалния свят, може да преминава през стени, да се предвижва мигновено на огромни разстояния и т.н.

За себе си мога да кажа, че съм имала случай да слизам по стълби с толкова висока честота на вибрациите, че съм преодолявала напълно успешно стъклена витрина!?! От познати пък съм чувала как едно момче с дебел врат и ниско чело, постигайки в пълно съзнание състояние на особено висока честота на вибрациите, докато карало автомобил, се опитало да преодолее бетонна стена... Опитът е имал частичен успех. След титаничния сблъсък предницата на машината се нагънала като хармоника, в стената е останала вдлъбнатина, обаче юнака бил с ненарушена цялост на материалния носител (както се казва - без драскотина) ... което, въпреки че не било пряка цел на експеримента, само доказало как подозренията относно собственото му безсмъртие не са съвсем неоснователни... Де го чукаш, де се пука - казват хората...
Така че, изводът който съвсем естествено се налага е - да, единствения начин да проявите спящите у вас свръхчестотни състояния е да екпериментирате...
 ;)
« Last Edit: февруари 22, 2010, 07:59:13 am by kikka »

Offline lenox999

 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 32
Re:Календар на МАИТЕ
« Reply #6 on: февруари 21, 2010, 06:32:56 pm »
Ей за тези честоти явно става дума. Издигането му е цаката. O0 
Quote
Електромагнитния спектър отразява трептенията (вибрациите) на различните енергии. Измерва се с брой трептения за една секунда (единица Херц - Hz). Общо взето добре е познат електромагнитния спектър на материалния свят. Той се състои от следните условно разделени подспектри (диапазони): ЗВУК - (1)инфразвук (0 - 16 Hz), (2)звук - (16 - 20 000 Hz), (3)ултразвук - (20 - 100 kHz); РАДИОВЪЛНИ - (4)ДВ (150 - 350 kHz), (5)СВ (0,5 - 1,6 MHz), (6)КВ (5 - 12 MHz), (7)УКВ - тук влизат и телевизионните канали (65 - 600 MHz), (8)СВЧ - свръхвисоки честоти - диапазоните на мобилните телефони, спътниковата телевизия, радиоастрономията и др. (0,9 - 300 GHz); (9)ИНФРАЧЕРВЕНИ ЛЪЧИ (1 - 400 THz), (10)ВИДИМА СВЕТЛИНА (400 - 800 THz); (11)УЛТРАВИОЛЕТОВА СВЕТЛИНА (8*1014 - 2,3*1018 Hz); (12)РЕНГЕНОВИ ЛЪЧИ (1,5*1016 - 3*1020); (13)ГАМА ЛЪЧИ (над 3*1020). Свойствата на енергиите се променят плавно (с увеличаването на всеки Херц) и затова посочените граници на диапазоните са условни. Енергийния спектър продължава с нарастването на честотите в другите светове - над диапазона на гама лъчението е вече астралния свят.

http://www.superastro.net/

Offline sirius

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 730
 • Gender: Male
 • неседухатуйщонегасне
Re:Календар на МАИТЕ
« Reply #7 on: февруари 22, 2010, 03:03:20 pm »
lenox999, я по добре наблегни на издигането, че спадането е по-лесно. Това майтап. Ама тази схема е голяма мътилка бе браче. Как ги е редил този дето ги е редил . ..  голямо въображение се иска.
Почва се със звук (трептене на материя) и после се просължава с електромагнитни трептения.
А как се прави връзката между честота и светове не ми е ясно. И дали изобщо има връзка.
Но пък поднесено по този начин е лесно за "схващане".
Дали може по честотата на оригването да се съди за погълнатата храна?

Малко по-сериозно. Мисля че книгата на Робърт Монро (Robert Monroe) "Пътуване извън тялото" много ще ти хареса, и ... не че ще си изясниш, но все пак, поне ще продължиш да си задаваш въпроси. Аз навремето я четох с огромен интерес. Виж я потърси, май на spiralata.net я има. (Robert Monroe)
всеки си носи кръста: всеки знае до колко му е вътре. Но не знае още колко може да му влезе - това е щастието.

Offline lenox999

 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 32
Re:Календар на МАИТЕ
« Reply #8 on: февруари 23, 2010, 02:28:58 pm »
Quote
Дали може по честотата на оригването да се съди за погълнатата храна?
Да, възможно е. Все пак няма невъзможни неща.
http://www.superastro.net/