Author Topic: Kak Господ говори на хората  (Read 19383 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 876
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Kak Господ говори на хората
« on: март 15, 2007, 01:38:35 am »
 Тук в тази тема предлагам да се публикуват статии, новини, цитати от книги, имена на филми и информация от всякакъв род, която според вас е послание към хората от Господ.
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 876
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re: Kak Господ говори на хората
« Reply #1 on: март 15, 2007, 01:40:25 am »
   Ще си позволя да публикувам 2-3стр. от книгата  ОТ КОГО СМЕ ПРОИЗЛЕЗЛИ от Ернст Мулдашев

Посвещавам на своите родители
ЗА АВТОРА
Ернст Мулдашев е доктор по медицина, професор, директор на Общоруския център за очна и пластична хирургия, почетен консултант в Луисвилския университет (САЩ), член на Американската академия по офталмология, дипломиран офталмолог на Мексико, член на Международната академия на науките към ООН, майстор на спорта по спортен туризъм, трикратен шампион на СССР, депутат в Руската дума по времето на президента Елцин.
Той е първият лекар в света, извършил успешно операция за трансплантиране на око, създател на ново направление в медицината - регенеративната хирургия. Чудодейните биоматериали, изобретени от него и наречени алоплант, активират скритите възможности на организма за възстановяване на собствените тъкани, а биополето на растящите клетки потиска патологичната регенерация (рака) и нормализира функциите на болните клетки. Разработил е 90 принципно нови очни и пластични операции, спасили хиляди безнадежно болни, отписани от консервативната медицина. Под негово ръководство в Центъра са внедрени 58 вида алоплант, патентовани в Русия, САЩ, Германия, Франция, Швейцария и Италия. Бил е в повече от 40 държави, където е извършвал операции и е чел лекции. Има над 300 научни публикации в руския и чуждестранния печат.
Така регенеративната хирургия прекрачва от сферата на фан-
тастиката в реалността. Разбира се, през 1982 г. овластените партийни чиновници едва не го лишават от лекарски права, като го обвиняват в шарлатанство и лъженаука. Останал без работа, той заминава за Яркутск, където става еленовъд. По-късно, рискувайки поста си, министърът на здравеопазването в Башкирия Ха-лим Каламов му предоставя малка стаичка в затънтена болница в краен квартал на гр. Уфа. Там го последват близките му сътрудници и съмишленици, които днес са гръбнакът на прочутия в цял свят Общоруски център за очна и пластична хирургия.
Ернст Мулдашев признава, че не може напълно да осъзнае механизма, по който действа неговото откритие. След успешната трансплантация на око, извършена на 22.02.2000 г., той разказва следното: „От трибуната на Общоруския конкрес на офталмолозите се чуваше: „Мулдашев опозори руската офталмо-логия с авантюрата за присаждане на око. Всички добре знаят, че това е невъзможно. Не-въз-мож-но!" Мислех си защо ме съдят така, защо дори не ми позволиха да се изкажа, да не би да са богове! Не искаха да разберат, че очната трансплантация е резултат от сложни научни изводи, включващи не само медицински знания, но и данни от физиката и молекулярната биология, както и древни тибетски истини. Как можех да обясня, че във вътрешността на окото по време на операцията изграждах от алоплант конструкции, които приличаха на видените от мен в Тибет.... „огледала", свиващи времето! Времето наистина се сви и в трансплантираното око за невероятно къс срок враснаха кръвоносни съдове, които вече година и половина осигуряват снабдяването му. Как можех да обясня, че до тази операция не би могло да се стигне без религиозните знания, придобити в хи-малайските и тибетските експедиции! Та нали тибетските лами и индийските свами възприемат тези знания като предадени през вековете от предишни земни цивилизации! Ако бях говорил за тях на конгреса, в най-добрия случай щяха да ме възприемат като побъркан... Наистина трудно си представям механизма, при който мъртвата човешка тъкан (точно от нея е изготвен ало-плантът) е в състояние да задейства огромния информационен пул и да създаде нови тъкани в друг организъм, стимулирайки регенерацията... Трудно е да си представим колко сложна е дори само една човешка клетка, а по някакви неизвестни нам закони
клетките се включват в стройни структури и образуват кръвоносни и лимфни съдове, нерви, влакна... Ясно е, че всичко се извършва по строга и непрекъснато работеща програма, в сравнение с която и най-съвършеният компютър изглежда като детска играчка.
Къде са локализирани тези програми? Разбира се, не само в гените, ще каже всеки молекулярен биолог. Според последни данни от физиката програмите са записани във фина енергия, наричана в Изтока божествена... Кой е създал тези програми? Не ми е удобно да го произнасям пред консервативни и ортодоксални учени, но отговорът идва от само себе си - създадени са от Бога..."
Убеден, че науката и религията са две сфери на познанието, че различията им са no-скоро външни и формални, отколкото същностни, че синтезът помежду им би могъл да роди принципно нови перспективи и възможности в безкрайната спирала на знанията, той организира четири последователни експедиции до Индия, Непал и Тибет под егидата на Международната академия на науките към ООН. Целта на експедициите е да се издирят изворите за произхода на човечеството.
Така се появяват сензационните разкрития, които потвърждават хипотезите за наличието на особена форма на живот във финия (онзи) свят, за взаимоотношенията между духа (финия свят) и материята (физическия свят), за процесите на стареенето и безсмъртието, за дематериализацията и материализацията, за Генофонда на човечеството, съставен от представители на предишни цивилизации, които контролират еволюцията и са готови да възродят живота на планетата в случай на глобална катастрофа. Авторът доказва, че древните митове, легенди и религии, както и текстовете на т.нар. посветени (Нострадамус, Е. Блават-ская, Н. Рьорих и др.), не са плод на развинтена фантазия, а отразяват научните постижения на нашите предходници (лемурийци и атланти), че техният общ източник е Всеобщото информационно пространство или Висшият разум, когото обикновено наричаме Бог. Смайващите паралели и аналогии между съвременната наука и езотеричните и религиозни знания коренно променят представите ни за човека, еволюцията и Вселената и очертават една изумителна картина, в която има всичко друго, но не
и чудеса. Една картина, която започва от Сътворението, уплътняването на духа и появата на материята, проследява развитието на петте човешки раси (според терминологията на Блаватская) и стига до наши дни, до сомати-пещерите и подземната техногенна цивилизация на Шамбала и Агарти, живееща в други пространствено-времеви измерения, различни от нашите.
В този смисъл загадъчните явления и феномени, определяни от традиционната наука като несъстоятелни и случайни, получават своето логично и/естествено обяснение.
Предговор
Аз съм типичен учен изследовател. Цялата ми научна дейност е свързана със строежа и биохимията на човешките тъкани и използването им като трансплантанти в очната и пластичната хирургия. Нямам навика да философствам, не ми допада компанията на хора, проявяващи интерес към духовете на умрелите, свръхсетив-ността, магиите и други подобни теми. Понеже всяка година правя по 300-400 операции с повишена сложност, свикнал съм да оценявам резултатите от научните търсения по ясни и конкретни параметри: сила на зрението, конструкция на лицевите кости и т. н. Нещо повече, аз съм продукт на комунистическия строй в родината си и неизбежно съм възпитан в духа на атеизма и възвеличава-нето на Ленин, макар че никога не съм вярвал сляпо в тези идеи. А религия изобщо не съм изучавал. Ето защо не съм очаквал, че един ден ще се занимавам от научна гледна точка с проблемите на мирозданието, антропогенезиса и философското осмисляне на религията.
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 876
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re: Kak Господ говори на хората
« Reply #2 on: март 15, 2007, 01:41:47 am »
Енергия от нищото
Интервю с Божидар Палюшев (от Соня Гълъбарова)

Г-н Палюшев, какво е това торсионно поле?

Торсия ще рече завихряне, усукване, въртене на пространството. Явлението ни е познато от материалния свят – представете си например въртенето на течността в чаша чай, който разбърквате с лъжичка. Или въртенето на земята около оста й. Теорията на торсионните полета доказва съществуването на нов тип физическо поле, което се поражда от усукването и вихрите в пространството. То е различно от известните ни досега гравитационно, силово, електромагнитно и слабо поле.
            Торсионното поле не пренася сила и енергия, то има свойството да пренася информация. Всякаква – от структурата на вселената до биологичните видове.

От къде идва тази информация?

Източникът й е Световното поле на съзнанието. То има качества на човешко съзнание, но в много по-глобален мащаб. Много екстрасенси, които успяват да проникнат в него, го наричат информационна банка, колективен разум и подсъзнание, вселенски компютър.

Съществува ли такъв?

Теолозите го определят като Бог или Свети Дух. Теорията за торсионните полета е колективна, до подреждането й стигнахме няколко човека. Започнахме да я изграждаме в средата на последното десетилетие от миналия век и вече е научен факт.

Още Айнщайн е подозирал за съществуването на торсионните полета. Щом завършва своята обща теория на относителността, той започва работа по геометричната теория на електромагнитното взаимодействие, свързвайки го със свойството на пространството да се усуква. Работи до края на живота си, но не успява да я завърши. Признава пред близките си, че за този труд е хвърлил много повече сили, отколкото за теориите, които го прославят. И е убеден, че един ден това свойство на пространството да се завихря ще се използва от човечеството.

Каква е ползата от вашата теория?

Тя се роди в наши среди – Русия, Украйна, България. Синтезът й е събран в книгите ми “Физика на Бога”. От теоретичната разработка до практическото й приложение минаха само година-две. През 1993г. група учени започнаха да правят топлинни генератори за граждански цели, използвайки технологии, прилагани в руските атомни подводници. Оказва се обаче, че един от генераторите бълва топлина, без да е включен към никакъв източник на енергия. Те установиха, че генераторът е попаднал под въздействието на торсионно поле, получено вследствие на усукване на пространството и черпи енергия от него.

Използва ли се за нещо тази енергия?

Така се стигна до идеята за уникалния торсионен генератор, който може да намери приложение в медицината, енергетиката, екологията, буквално във всички области на живота. През 2000 г. компанията “Деметра-Гея 94” започна производството му. Експериментирахме го у нас в ТЕЦ “Трайчо Костов” и в един троянски завод. Стойността на топлината, получавана с него, е изключително ниска, защото енергията с която работи, идва от пространството, от физическия вакуум.

Искате да кажете, че получавате топлина от нищото?

Самият апарат представлява мощна помпа, която движи водата за отоплителната инсталация. Това е единствената механична енергия, която се изразходва. При движението си водата попада в полето на действие на торсионния генератор, той излъчва торсионна енергия, получена от завихрянето на пространството. Работниците в троянския завод, където подадохме топлина от нашия генератор, се уплашиха като видяха, че при изключена система ТЕЦ-ът им работи и топли. Спестиха се няколко тона гориво само докато правихме експеримента.

            След като торсионното поле пренася информация, може ли тя да се контролира от човека?

Характерът на това поле позволява да се фиксира информацията, която носят различни химически вещества. Например антибиотик или друго лекарствено средство. С торсионния генератор можем да приемем информационната картина на антибиотика и да я фиксираме върху решетката на чиста вода. Изпита, тази вода има същия ефект като самото лекарство, без да има нужда то да се пие. Експериментът беше извършен в Украйна от руския акад. Сурочински и неговия екип.

Какво друго може да се “фиксира” върху вода?

Същият ефект с антибиотика може да се постигне и с допингов препарат. Информацията за него се пренася върху водна решетка, спортистът изпива водата, тестовете показват, че е чист, но спортните му резултати са невероятни. Така могат да се лекуват много болести, включително и рак, левкемия. Засега обаче нещата са на фаза опити, наблюдения. Те са доказали, че когато торсионният генератор облъчва болното тяло, въздейства избирателно само върху раковите клетки и ги унищожава. Здравите запазва непокътнати. Торсионният генератор има и друго приложение – за бързото стареене на виното. Френски учени вече са правили опити и доказаха, че облъченото с такъв генератор, кабернето остарява за секунди, вместо да отлежава с години.

Докъде стигнаха опитите у нас?

Идеята ми е да изградим в България научно-изследователски център, в който да привлечем не само учени, но и лекари, екстрасенси, лечители и да разработим приложението на торсионния генератор за лечебни цели.

Ако това е истина, вие говорите за революция в медицината?

Разбира се, че за това говоря. Но не само в медицината. Другата област са комуникациите. Представете си какво би станало, ако информацията почне да се пренася по торсионен път. Ще става за секунди, скоростта на предавания сигнал е почти безкрайна. Ще отпадне и сегашното централизиране на световната система за информационен обмен. Интернет ще ни изглежда тромав и примитивен и ще остане в историята. Възможно е да се създаде такова устройство, което да извлича база данни от световното информационно поле. Ако се научим да откриваме адресите на отделните информационни блокове, няма да имаме равни на себе си. Много учени вече работят върху такъв проект и съм убеден, че ще изработят и нов тип компютри. Сегашните ползват база данни, заложени от ограничения по възможности  човешки ум,  а бъдещите ще разполага с необятните познания на Световното поле на съзнанието.

Как екстрасенсите проникват в него?

В Световното поле на съзнанието съществуват блокове от информация с различен характер, до която обаче стигат само определени хора. Наричат ги ясновидци, екстрасенси, лечители. Те винаги влизат в досег с тези структури и черпят от там данни.

Как става това?

Учените още не могат да обяснят. Такъв феномен беше и Ванга. Тя проникваше до информационните банки и получаваше знания, които предаваше на хората. Според нашата теория  прераждане няма, но душа има  и тя е торсионното поле на нашето физическо тяло. Като информационна матрица душата се отделя след смъртта, съхранила натрупания опит през земното битие на човека. Вероятно това се съхранява в Световното поле на съзнанието  в някакво латентно състояние. Това е друга форма на съществуване.

Ще изчезне ли човечеството?

Каквото и да направим, няма да можем да осъществим собственото си спасение при непрекъснато влошаващите се условия на живот на земята. Те ще станат съвсем неблагоприятни между 2030 и 2100 г. Вероятно човешкият род ще се самоунищожи, но не и без външна намеса.

Вярвате ли в Бог?

Религиозен съм и мисля, че в християнството е истинската духовност. Бъдещето на човечеството ще се определя от симбиозата между науката и религията. Бог е мегаинформационна система, която като цяло е непознаваема за науката. В Библията е казано всичко. И то  ще стане.

За автора:

Акад. Божидар Палюшев живее и работи в София и Англия. Завършил е теоретична физика в Букурещ, носител на почетното звание академик на Руската академия на науките, преподава в института за философски изследвания към БАН и чете лекции по физика на науката в Лондонския икономически университет.
            Автор е на книгата “Физика на Бога”, излязла в шест части, преведена на много езици и спечелила златен медал на форума “Световни гении” в Токио. В нея той излага новата теория на торсионните полета, с която обяснява по научен път съществуването на Бога, същността на човешката душа и необятните възможности за борба с рака и други нелечими болести.
            С помощта на енергия от чистия физически вакуум може да се произвежда топлина, а скоро ще бъде изобретена и нова световна информационна система, която ще смени Интернет, убеден е акад. Палюшев.
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 876
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re: Kak Господ говори на хората
« Reply #3 on: март 15, 2007, 01:43:38 am »
Арабските средновековни дизайнери редили "мозайка на Пенроуз" преди над 500 години

Главозамайващите мотиви по керамичните облицовъчни плочки от ислямските мозайки били създадени чрез използването на геометричен метод, "открит" от съвременните математици едва преди тридесетина години, пише Green.Democrit.com
24.02.2007
Западната математическа вселена в момента се тресе в резултат на невинно докторантско проучване на потънали в прах средновековни свитъци, съобщават "Лайв сайънс" и "Ню сайънтист".
Оказва се, че главозамайващите мотиви по керамичните облицовъчни плочки, познати от ислямските средновековни мозайки, били създадени чрез използването на геометричен метод, "открит" от съвременните математици едва преди тридесетина години.
Създателите на арабеските получили някога задача "от горе" да създадат комбинация от геометрични фигури, която едновременно да замъглява ума и да отваря сърцето на вярващите поданици.
Така древните дизайнери създали шаблони за украсата на облицовъчни плочки, които покрили стените в обществените сгради из целия средновековен ислямски свят.
Този стил на декориране е известен като "гирих" (girih).
Той е изключително труден за изпълнение, тъй като е съставен основно от фигури на многоъгълници и звезди, очертани отгоре с линия, която придава на цялата плетеница характерната умопомрачителна зигзагообразност.
За да се напаснат добре многооъгълниците, трябва да се спазва почти съвършена симетрия - в противен случай шарките ще изглеждат криви, поданиците ще ги напушва на смях, а майсторът ще го привикат да дава обяснение на по-висока инстанция, разказва Green.Democrit.com.
Историците винаги са мислили, че за създаването на тези сложни шаблони, средновековните дизайнери и архитекти от сутрин до вечер са се мъчили с линийка и пергел. Башмайсторите обаче и по онова време са му намирали колая, дори ако трябва да изпреварят с поне 500 години математиците от Оксфорд.
Докторантът от Харвардския университет Питър Лу се поровил из архивите в Ирак, Иран, Турция и Афганистан и открил ръкописи от XIII век, в които имало чертежи на точно пет многоъгълни форми, които се наложили като стандартни модели за създаване на "гирих". Свитъците били използвани като наръчници, преписвани и предавани от майстор на майстор.
Чрез тази средновековна система на експертна комуникация стените на арабския свят били покрити с т.нар. "квазикристални" плочки. За разлика от стандартните шаблони с периодично повтарящ се набор от геометрични елементи, квазикристалните модели за декориране никога не се повтарят, но притежават ротационна симетрия.
Западната наука достига до описанието на квазикристалния модел едва в началото на 70-те, когато откриването му носи световна слава на британския математик от Оксфорд Роджър Пенроуз, и става известно сред англоговорящите физици като "Penrose tiling", а сред българските им колеги - като "мозайка на Пенроуз" или "паркет на Пенроуз" (в зависимост от това в коя част от гарсониерата им още не е сложена настилка).
Пенроуз за пръв път доказва, че два типа ("дебел" и "тънък") ромбовидни плочки могат да покрият равнина, създавайки непериодичен (апериодичен - бел.ред.) модел с петорна ротационна симетрия.
Десетина години по-късно други изследователи откриват, че атомите в някои материали имат склонността да се групират в подобни непериодични структури, наречени "квазикристали". Така идеята за квазикристалите стъпва върху паркета (мозайката) на Пенроуз.
Питър Лу достига до откритието си естествено по щастлива случайност. При посещение в Узбекистан крушката внезапно светва над главата му и той вижда прочутия непериодичен геометричен модел на Пенроуз по стените на сграда от XVI век.
Очевидно вече пътят към успешната защита на Харвардската му дисертацията е постлан с гладка апериодична мозайка, след като успява да докаже, че откритието на Оксфордското светило е направено преди повече от 500 г. от арабски занаятчии.
Повече за откритието на докторанта Лу ще бъде публикувано в новия брой на сп. "Сайънс".
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 876
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re: Kak Господ говори на хората
« Reply #4 on: юни 21, 2007, 09:56:54 am »
 от книгата ОТ КОГО СМЕ ПРОИЗЛЕЗЛИ от Ернст Мулдашев
.......................................
Знанията на древните и религията сочат главния път за прогрес на човечеството - пречистване на душата и постигане на „чиста душа". В този случай положителната енергия на финия свят ще бъде управлявана от човека, ще му се открият знанията на Онзи свят и той ще усеща огромния си енергиен потенциал. Подобно нещо вече се е случвало на Земята - лемурийците. А за пречистването на душата трябва да се научим да бъдем добри и да обичаме, необходимо е да не се страхуваме да бъдем състрадателни и да работим дори до самоизтезание за постигането на висока цел. Не бива да се щадим, тъй като човек изначално е създаден като саморазвиващо се начало. Потвърждават го многобройните примери с велики учени, които цял живот работят за постигането на дадена научна цел и до дълбока старост запазват свежестта на ума и младежкия си порив. Те са успели в една или друга степен да пречистят душите си. Най-страшно е, когато постигнеш нещо, да изпаднеш в леност и само да жънеш плодовете му.
Читателят може да възрази, че са известни и зли гении - Наполеон, Ленин, Хитлер и други. Тези хора успяват да въплътят идеите и теориите в живота си, като преобръщат целия свят и сеят около себе си разрушение и смърт. Тогава не знаех, че в родоначалния за нас фин свят (Онзи свят) съществува паритет на положителната (доброто) и отрицателната (злото) психична енергия, а информацията (знанието) се ражда в борбата между доброто и злото. Злото също е в състояние в торзионните си обвивки да запазва информация за борбата с доброто и да твори недобро знание. Поради съществуващия паритет далеч невинаги може да победи доброто знание, понякога побеждава недоброто, което претворяват в живота точно тези зли гении. Но победата на злото е лъжлива, тъй като при пълната му победа на равнището на първичните добро и зло се изтрива информацията от всички торзионни обвивки, т.е. стига се до информационен крах. Потвърждават го деянията на всеки зъл гений - всички те претърпяват крах. Наполеон губи войната и безславно умира. Хитлер разрушава Европа и завършва със самоубийство. Уродливото ленинско деяние - комунистическото общество, безславно приключи съществуването си.
Ако злите гении, въоръжени с недобро знание, поне малко се ориентираха в мирозданието и антропогенезиса, биха били наясно, че окончателната историческа победа принадлежи само на доброто. Тогава може би щяха да насочат гения си към съзидателното добро.
В какви случаи може да побеждава злото? Вероятно само при липсата или недостига на любов като стимулатор на добри деяния. В общество, в което процъфтява любовта (към жената, ближния, народа и т.н.), злият гений никога няма да намери подкрепа.
Как да се различи злата идея от добрата? Кое е мерилото за добро или зло?
Мисля, че отговорът е даден в гениалния филм на Тарковски -„Сталкер". Идеята му е в това, че пришълци от Космоса организират на Земята зона, в която загиват всички попаднали в нея. Зоната усилва основното чувство на човека - съвестта. Загиват онези, чиято съвест не е чиста. Значи мерилото за добро и зло е съвестта. Тя е усещане за появата на отрицателна психична енергия, която ще доведе до зли деяния. Ако използваме научния език, съвестта е усещане за усукване на торзионните полета на душата към негативна посока. Опетнената съвест е информация, записана в торзионните полета на душата, че в даден момент по определен повод е станало усукване на торзионните полета на душата към негативна посока. Тази информация във всеки подобен случай напомня, че не бива да се постъпва така. Тя е мъчителна и неприятна. По-добре да я няма, т.е. да не се върви срещу съвестта. Затова е необходимо да се вслушваме в съвестта си. Това дълбоко чувство винаги ще открие истината. Ако обаче веднъж се пренебрегне съвестта, в душата завинаги ще остане голямо мръсно петно.
Радвам се, че останах да живея в Русия, а не заминах за Америка, където ми предлагаха много пари и чудесни условия за научна дейност. Не заминах заради съвестта си, защото моите приятели и колеги - Амир Салихов, Сагит Муслимов, Ришат Булатов, Клара Захваткина, Рафик Нигматулин, Натан Селский, Валя Яковлева, Венера Галимова, Ляля Мусина, Неля Нигматулина, Слава Мало-ярославцев, Юра Василиев и много други - в най-трудните времена, когато бях загубил всичко заради „еретичните си научни мисли", ме последваха в лишенията заради собствената си съвест.
През студентските ми години в часовете по атеизъм постоянно се критикуваше понятието „онзи свят". Говореше се, че хората са склонни към фантазии и измислят приказки, за да облекчат състоянието си при експлоатацията на трудещите се от богатите. До от-
ровеното ми от комунистическата пропаганда съзнание не достигаше идеята, че няма дим без огън. Хора, разделени от морета и океани, вярват в едно и също! Значи наистина съществува някакъв общочовешки корен, останал в подсъзнанието ни от далечната и загадъчна древност. Знанията за Бога, Онзи свят, рая и ада, подредени в религии и разпространени от пророците, сравнително лесно улягат в съзнанието на хората, защото съответстват на подсъзнателната човешка същност. Фантазии и приказки не биха могли да овладеят масите.
В тази „глава" се постарах да опиша принципите на устройство на Онзи свят, като се опирах на интуицията и научно-логичния подход. Не съм в състояние да докажа каквото и да било, тъй като съм само „раб Божий", а обектът на изследването ми е значително над мен по жизнено-природната си същност. Единственото, което мога да твърдя, е, че започнах искрено да вярвам, в съществуването на Онзи свят. Сега съм убеден, че след смъртта на нашето тяло няма да умрем, а ще продължим да живеем на Онзи свят. След приключването на нашия живот на Земята ще се освободим от блокиращия принцип SoHm, който не ни е позволявал да поддържаме връзка с Онзи свят. Там ще усетим ясно духовната същност на човека и няма да се чувстваме на чуждо място, тъй като това е древната ни родина.
Аз също съм блокиран от принципа SoHm, но вярвам, че приказките за рая и ада са истина. При изключително високата организация на Онзи свят в него навярно са формирани структури, наказващи или поощряващи земния ни живот. В противен случай ще бъде изпуснат ръководният елемент на Онзи свят и Бога, а земният живот ще бъде оставен на самотек. Злите деяния, равнодушието и духовната пустота, проявявани на Земята, следва да бъдат наказани на Онзи свят, а добрите деяния, любовта и самореализацията - поощрени. Това е необходимо, за да може при следващите превъплъщения на Земята да се допускат по-малко човешки грешки.
Надявам се, че в бъдеще позитивните сили на Земята ще преобладават над негативните и няма да има глобални катаклизми или катастрофи, че в обществото ще се появяват все повече хора с чисти души, върху които няма да се разпростира блокиращият принцип SoHm. Те ще утвърдят главната същност на човека - микрокосмос на макрокосмоса. И ако някога доброто и любовта значител-
но започнат да преобладават над злото, принципът SoHm ще бъде премахнат за цялото човечество. Тогава всички ще се почувстват истински деца на Онзи свят, ще ползват огромните му знания и ще връщат своите знания там.
В близко бъдеще ще се появи нова Единна религия, основана не на приказни алегории, а на сериозен научен подход. Границите между държавите ще се премахват, ще възникне общ земен език. Ще прогресира общуването чрез предаване на мисли. Ще се създаде общоземно правителство по подобие на единния управляващ център на Онзи свят - Бога. Хората ще се учат от Бога да управляват, като по подобие на него няма да използват злото, а ще се опират само на доброто и любовта.
Завършвайки книгата, исках да дам последни препоръки във връзка с всичко казано дотук. Усетих обаче, че те ще заприличат на обичайна религиозна проповед. Дори се разстроих, защото моментално възникна асоциацията със скучния глас на служителя на култа. Но така и трябва да бъде, тъй като и религиите, и ние сме стигнали до общо заключение за пътищата на човешкото само-усъвършенстване с цел прогреса на човечеството.
Въпреки всичко няма да се сдържа и ще дам няколко препоръки. Сутрин, като излезете навън, се постарайте да гледате останалите с любов и да им казвате добри думи. Ще изпитате щастие, че към вас ще се стремят хора със своите беди и радости. Не се отчайвайте, когато срещнете неразбиране и злоба, не отговаряйте на злото със зло, защото така е достойно и гордо. Не се превръщайте в проповедник празнословец, защото е безсмислено. Старайте се със своите деяния да показвате, че доброто ще победи злото. Вникнете в това, че без борба със злото няма да има прогрес, че тази борба е естественото човешко състояние. Без колебания наказвайте някого за зло деяние, тъй като наказание в името на доброто е проява на добро, а равнодушието е зло. Вслушвайте се в своята съвест. Работете до премаляване, не се жалете, изпитвайте състрадание, влюбвайте се...
Представете си лемурийската цивилизация.
С каква красива мощ са бушували в нея любовта и доброто, които са били в основата на тази приказна цивилизация!
А с каква невероятна мощ на Онзи свят бушуват любовта и доброто, създали него и Бога! Всичко това ще го видим там...
От кого сме произлезли?
В прекия смисъл на думата ние, арийците, сме произлезли от атлантите. А цялото човечество на Земята е създадено от Бог и Онзи свят. Човекът е продукт на победата на доброто и любовта над злото, а доброто и любовта са главните критерии за усъвършенстването на човека и прогреса на човечеството.
В нашия физически свят все още има твърде много зло. Затова ни осигуряват. В дълбоки подземия се намира Генофондът на човечеството - законсервирани хора от различни цивилизации, които не могат да бъдат пипнати, тъй като нашето полудивашко любопитство не струва кой знае колко. Ако се самоунищожим, те ще излязат и ще дадат нов клон на живота на планетата. За да не се случи обаче това, постарайте се утре, като излезете навън, да погледнете хората с доброта и любов.
Тук разказът не завършва, ще има нови експедиции и изследвания. За тях ще научите от предстоящата книга „В търсене на града на боговете".
........................................

И още нещо много интересно:
http://slun4ice.hit.bg/Emil_Minev___Slun4evata_energetika.html
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

path_to_peace

 • Guest
Re: Kak Господ говори на хората
« Reply #5 on: юли 10, 2007, 05:58:56 pm »
Аз мисля, че Бог говори на хората чрез своите творения, които свидетелстват за Него и Неговите качества.

http://www.theinterviewwithgod.com/ - щракнете върху "View presentation". Трябва известно време да изчакате докато се зареди. И не се отказвайте бързо - ще ви хареса!  ;)
« Last Edit: юли 10, 2007, 06:00:31 pm by path_to_peace »

path_to_peace

 • Guest
Re: Kak Господ говори на хората
« Reply #6 on: юли 10, 2007, 09:26:47 pm »
Dimitar Ochkov, поздравления за прекрасния материал!
Надявам се да не се отлконявам от темата. Това, което прочетох по - горе от руския офталмолог, ме подсети за едни думи, които четох неотдавна - за връзката между религия и наука. Сетих се и за една мисъл на Айнщайн, който казва така: "Аз не мога да си представя нито една положителна наука без вяра."

Взаимна Хармония!

Науката оформя едната, а вярата другата половинка.

Науката ни дарява с ясно чувство и сила, а вярата с любов, надежда и топлина!

Науката сформира средствата, вярата целите!

Науката дефинира скоростта, вярата посоката!

Науката дава способности, вярата буди чувството за стремеж към най-доброто!

Знанията показват това, което е на лице, вярата – това, което трябва да се направи!

Чрез знанията се постигат външни промени, чрез вяра - вътрешни!

Науката придава на света човещина, вярата придава на духа хуманност и човеколюбие!

Науката оформя природата, вярата самите хората!

Както знанието, така и вярата дават сила на хората, но тази на знанието е разделена на части, докато тази на вярата е неделима!

И двете, науката и вярата, са привлекателни!

Науката притежава импулса на мозъка, вярата очарователността на душата, науката притежава брилятността на мислите, вярата прелестта на чувствата!

Както науката, така и вярата дават на хората сигурност,

науката - външна, вярата - вътрешна!

Науката предлага закрила от влиянието на околните и е готова за катастрофални сблъсъци; вярата предлага закрила от тревоги, самота, душевна безпомощност и от това животът да стане безсмислен.

Науката наглася света за съзвучие с хората, вярата - човека със себе си!

От книгата "Възгледи и прозрения на един немски мюсюлманин" (Ansichten und Einsichten eines deutschen Muslims) на Юрген – Хартмут Вемер

Lussy_Lu

 • Guest
Re: Kak Господ говори на хората
« Reply #7 on: юли 13, 2007, 04:15:34 am »
Zdraweite! Iskam prosto da kaja,che materialite subrani ot Dimitur ochkow sa strahotni. Radwam se ,che wi ima.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 876
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re: Kak Господ говори на хората - РЕДАКТИРАЙ!!!!!
« Reply #8 on: август 31, 2007, 06:43:00 pm »
Приложение на Теория на торсионните полета

През последните 15 години в Русия успяват да разработят комплекс от технологии, основаващи се на нови физически принципи - торсионни технологии. Тези технологии обхващат всички отрасли на народното стопанство и социалната сфера. Това са торсионната енергетика, торсионният транспорт, торсионните комуникации и свръзки, торсионно производство на конструктивни материали, торсионна геология и геофизика, химическо производство, екология, неутрализация на отпадъците от атомното производство и очистване на териториите от радиоактивно замърсяване, селското стопанство и медицината. Теоретичните изследвания се провеждат по програма, одобрена от Нобеловия лауреат акад. А. М. Прохоров. Голям принос в изследванията на торсионните полета имат акад. Е. С.Фрадкин. М.Гитман, В. Г. Багров, Д. Д. Иваненко, И.Бухбиндер. В металургията например завършва проверката на торсионните технологии в заводските индукционни пещи. Учените усвояват методите за предаване на целенасочена информация - те заповядват на материала какъв да стане.
Възможността за ефективно взаимодействие между въртящи се обекти (т. е. притежаващи спин) с физическия вакуум, дава възможност за създаване на торсионни източници на енергия. Според Джон Уилър-планковската плътност на енергията на ФВ е 10 на степен 95 грама на см кубически, докато плътността на енергията на ядреното вещество е равна на 10 на степен 14 грама на см кубически, но други учени дават по-висока оценка за енергията на вакуумните флуктуации. Чрез торсионните смущения може да се освободи енергията на вакуумните флуктуации.
Проведени са успешни опити по предаване на информация с помощта на генератор на торсионно поле и приемник в Москва през 1986г. - мигновена връзка на всякакво разстояние независимо от релефа.
През 1997г. Антон Зайлинер в университета на Австрийския град Инсбрук за първи път извършва телепортация на фотон.
Представете си вашата снимка в паспорта. Обработвайки я по особен начин с торсионно поле, може да се види картина, излизаща извън рамките на снимката. Например, обувките, с които сте били, когато сте се снимали и които са останали извън кадъра. Такива опити се провеждат сега със снимки на звездното небе и повърхността на Земята. От всяка снимка на нейната повърхност, налагайки различни торсионни матрици, може да се види всичко, което се намира в дълбочина под земната кора. Това дава възможност да се откриват залежи на полезни изкопаеми, без да се излиза от кабинета.
Направени са обработки на снимки-с торсионно поле за откриване на полезни изкопаеми, нефт - успешно.
Много по-сложно е да се разработи апаратура, която ще прочете от снимка на човека неговата вътрешна същност и съдба.
Създадени са от академик Шипов торсионни двигатели използващи съвършено нов принцип на движение.
Експерименталните резултати, получени в последното десетилетие от Мур, Кинг, Нипер и други показват, че загубите при освобождаване на енергията на вакуумните флуктуации са нищожно малки, в сравнение с получаваното полезно действие. В Русия е създадена експериментална топлинна установка от подобен тип. Резултатите от изпитанията надминават всички очаквания.
Направени са уреди за извличане на енергия от вакуума - например топлинни установки с КПД над 100%,за очистване от радиоактивни замърсявания, пречистване на питейни води и др.
Принципите за създаване на торсионни генератори са два:
Първият от тях се основава на една особеност на „атомите" на торсионните полета - фитоните, според която торсионното поле се нуждае от моделирането му върху много слаби електромагнитни вълни за да имаме ефективно разпространение в пространството на информацията, която тези полета пренасят. Напр. на този принцип са построени известните генератори на торсионни полета "Церпан" - на украинския учен Беридзе - Стаховский, както и "Форпост" на А. Павленко. Устройството „Церпан" напр. представлява две метални спирали, разположени една срещу друга, по които тече много слаб ток.Такива устройства освен това, трябва да са "калибрирани" за определени честоти, зависещи от спецификата на „Вибрациите" на самия оператор. Затова те се нуждаят от допълнителна настройка, подобно на настройката между оператора и люлеещото се махало използувано в радиестезията.
Вторият принцип за такива устройства се основава на торсионния ефект предизвикан от много бързо Въртящи се материални тела. Използува се обстоятелството, че около въртящи се материални среди с голям ъглов момент, пропорционален на масата на телата и тяхната ъглова скорост, се поражда торсионно поле. Напр. Въртенето на Земята е източник на т. нар. „хартманоВи полета", открити още през 30-те години на XX век, които са торси- онни.Тези полета имат специфична структура, напомняща човешката мозъчна невронна мрежа. Земното торсионно поле е един огромен естествен генератор на въпросните торсионни полета.Те могат да се използуват с помощта на специални устройства, които отклоняват, отразяват и насочват земните торсионни вълни към определени обекти, включително и хора, страдащи от определени заболявания.
От споменатите по-горе устройства „Церпан" и „Форпост" напр. се излъчват калибрирани от операторите торсионни лъчи, настроени специално за конкретния болен човек. Тези лъчи сами отстраняват причината за някои тежки заболявания като например рака, без да се употребяват някакви лекарства. Интересното е да отбележим, че с течение на времето промените в човека, който оперира с „Церпан" или с „Форпост" налагат необходимостта от промени и в характера на взаимодействието между прибора и обслужващия го оператор. Човекът - оператор се променя, трябва да се промени съответно и прибора, който е бил настроен първоначално за него.
През 1982 г. обаче, при неизяснени обстоятелства умира внезапно Анатолий Александрович Беридзе - Стаховский, създателят на „Церпан". Мнозина свързват тази смърт с тайнствените въздействия идващи от уреда му за лечение, който е бил прилаган дори в правителствената Кремълска болница. Не бе ли това предупреждение към хората от страна на Самия Бог, че оперирането с такива сили е опасно!
Делото на Беридзе се подема от учени, като А. Павленко и А. П. Сорочинский от Украйна, Акимов и Шипов от Москва. А. П. Сорочинский е разработил торсионен генератор, който вече успешно се прилага в топлотехниката. В сътрудничество с българска фирма, чийто ръководител е Христо Стоянов, е построено торсионно устройство за отоп- ление на сгради, чието КПД надвишава 100%. Принципът на действие на тези отоплителни устройства е следният : - Генераторът на А. П. Сорочинский за торсионни полета предизвиква „усукване" (торсия) на структурата на циркулиращата в устройството вода. Това „усукване" се наслагва върху „фононите"(т. е. върху квантите на колебанията на структурата), което усилва енергията на водната химична структура и така към нея се добавя допълнителна енергия, която не се отчита в обичайните формули за КПД, изведени в старата физика на базата на баланса на познатите там енергии - електромагнитната и гравитационната. Следователно, стойноста на КПД в тези устройства се дължи на намесата на новата форма на материята - енергоинформационната.Това е в нарушение на обичайните закони за запазване във физиката. Същият торсионен генератор се използува успешно за пречистване на отпадъчни и битови води. С него напр. се достига 100% биологично очистване на питейните води чрез пропускане през тях на отрицателно поляризирани торсионни полета, които убиват всички микроорганизми.
В сътрудничеството между български и украински фирми и с подкрепата на българската група за теоретични изследвания в областта на торсинните полета, напр. успешно се разработват нови технологии, свързани с проблема за биобезопасността на широк кръг от електронни средства и уреди - телевизори, компютри, микровълнови печки и др.
В човешкия мозък има два основни вида такива излъчвания, известни в науката като алфа и бета вълни. Ако тези лъчения се възпроизвеждат от друг външен източник, попадайки в човешкия мозък те се проявяват като образи, мисли и усещания, съответстващи на характеристиките, които тези лъчения притежават в естествените за мозъка условия.
Ако построим апарат използуващ „енергията" или по-скоро информационните качества на това поле, то ще реагира по-скоро като мислещо сьщество, отколкото като мъртъв енергиен обект. Ако ние работим с такъв апарат, нарушавайки законите на Бога (напр. морала), той може да се промени от само себе си и да ни накаже за това. Невярващите в Бога, неморалните, не могат да работят, създават или контролират такива уреди. Това е съвършено нов тип технология. Тя може да се прилага с успех само от морални и вярващи хора.
Десните статически торсионни полета оказват благоприятно въздействие на биологическите обекти като например увеличават добива, ускоряват растежа и подобряват качествата на всякакви растения. Опити са правени например с торсионен генератор излъчващ на 5 м от растенията в диапазон от 1 до 512 килохерца. Резултатите са показали, че се изменя проводимостта на тъканите на растенията, по различен начин в корените и стеблата и това води до голямо плодородие.
Създаден е многофункционален генератор на Акимов, който се използува за създаване на материали с нови физически свойства, а също и генератор на Смирнов предназначен за изследване на въздействието на торсионните излъчвания на биологическите системи.
Аурата на много хора с повишено съзнание или в състояние на дълбока медитация може да бъде заснета и се вижда на снимки. Също така това се получава и при силни екстрасенси. Изследване с прибори на торсионните полета са показали, че торсионна аура притежават всички тела - минерали, растения, животни и човек, като разбира се при човека е най-сложна. Тази торсионна аура може да бъде показана на екрана на компютър във вид на честотно амплитуден спектър. Един от методите за наблюдаване на аурите е ефекта на Кирлиан - своеобразно светене близо до повърхността на тялото на човека. Това светене се фиксира със специална апаратура - например кирлианфотокамера, която представлява непрозрачен за светлината ръкав, в който е поместена фотокамера. В ръкава се поставя ръката на човека и се прави снимка на кирлиановското светене възникващо около пръсти- те. Биоинтроскопията позволява да се види аурата на хора, животни, растения и по нейното състояние (ако тя е по-тънка или прекъсната, пробита, има дупки) да се съди за състоянието на дадена област, орган или енергиен възел(чакра). Торсионното поле около човек се "вижда" чрез анализиране на електромагнитното поле, което съпровожда торсионното поле. По този начин например се прави бърза диагностика на травмите на спортистите.
===============

Бележка от РАМУС:

НЯМА АВТОР, ЛИНК... ДОРИ КАВИЧКИ НЯМА, да показват че е цитат. ЕДВА ЛИ "господ" "говори" на хората по този начин - все пак дори и в този материал се спомненава за МОРАЛ. "....нарушавайки законите на Бога (напр. морала)..." /цитат/
Каква е файдата от постването на материали, ако самия псевдоавтор не ги чете.


      Сложете линкове или информация от къде е този материал и кой му е автора.
      Вие сте единствения участник в Изворите, който се налага непрекъснато да му се правят бележки. Времето и труда на Администраторите не е предназначено само за Вас.
      Много моля научете се вече на елементарно уважение към авторите, да им признавате труда, вместо за тяхна сметка да трупате участие във форума.

СЛЕД като го направите, изтрийте и това
« Last Edit: септември 01, 2007, 09:15:12 am by ramus »
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
ТАКА ЛИ Господ говори на хората?
« Reply #9 on: септември 01, 2007, 08:28:57 am »
Значи такава каша е забъркал автора на горния материал, че и сам не може да излезе от нея.

Уникални глупости могат да се напишат от разни журналисти, дето никакво понятие си нямат за какво точно пишат и какъв му е смисъла. Съвсем ясно си личи, че материала е написан с цел популяризиране, защото всичко е нахвърляно безразборно, като главната цел е да се направи опит за преглед и да се изредят различни аспекти на "новата технология" , която обаче дори "може да реагира като мислещо същество". Мислещите същества въобще бнямат нищо общо с реакцията, г-н "неизвестен автор". Защото всяко живо същество реагира на средата си и това е един от приетите белези за формалното разделение между Живото и Неживото.
Ако построим апарат използуващ „енергията" или по-скоро информационните качества на това поле, то ще реагира по-скоро като мислещо сьщество, отколкото като мъртъв енергиен обект. Ако ние работим с такъв апарат, нарушавайки законите на Бога (напр. морала), той може да се промени от само себе си и да ни накаже за това. Невярващите в Бога, неморалните, не могат да работят, създават или контролират такива уреди. Това е съвършено нов тип технология. Тя може да се прилага с успех само от морални и вярващи хора.
Въобще не си заслужава да се губи време в анализ на смешни твърдения, с които някой просто си е писал фантазиите - без значение дали е цитирал или просто е "миксирал" прочетено и собствено въображение.

За какъв морал може да се говори, ако един автор не може да поеме отговорност за пуснатия от него материал.

Нима твореца не носи отговорност за сътвореното от него? ? ? ? ? ?

А този, който използва "чуждо" творение, идеи, представи... той как носи отговорността? ? ? ?

А този, който само мултиплицира, популяризира... той как носи своята отговорност в манипулирането на общественото съзнание с неверна, скрито манипулирана информация, дори и ако той не знае за това...? ? ? ? ? ?
===================
ПО ТЕЗИ НАЧИНИ ЛИ "ГОСПОД" "ГОВОРИ" НА ХОРАТА?
ТОВА ЛИ ИМ "КАЗВА" ?
Ако невежеството и вярването в собствените си въображаеми фантазни елементи се намесят в каквото и да е - наистина и в това има БОЖЕСТВЕН ЕЛЕМЕНТ, защото дори и в идеята за Сатаната го има същия.


===================
     п.с.
     И МНОГО МОЛЯ - ПУСКАЙТЕ МАТЕРИАЛИ ПО КОИТО СТЕ КОМПЕТЕНТНИ - иначе чрез обратното само се правят опити да се бяга от отговорност и да се "прикрива" копи-пастващия зад писаното от някой друг.
Толкова ли е трудно да се проумее, че когато просто се размножава "нещо" се влиза в кръга на участващите в манипулация - и това именно когато не се разбира добре написаното от някой друг, но пък е с внушена идея, че това е "изключително", полезно или .........
     Много моля - не виждам нищо лошо ако човек пуска материал, по който самия той да има някакви познания и компетентност, да са минали по някакъв начин през "него самия", за да каже нещо и за себе си. Щото дори и когато се "копи-паства" анонимния пвсевдоавтор просто показва, че НЕГО ГО НЯМА - ТОЙ СТАВА САМО "ГОЛ" ПРОВОДНИК... на нечии интереси, разбирания, представи... и цели...
     И очевидно е, че универсалното оправдание, че "някой" си бил написал вече и то много добре нещо си, и нямало смисъл да се пише "отново", е просто наивно. Нека си припомните ученическите години, когато по литература ви "учат" да правите преразказ, и тълкуване, а не да преписвате оригинала. Нима някои хора още не са "завършили" още своето "начално училище"? И дори да е така - нима толкова явно трябва да се показва. Съмнявам се че си давате сметка за всичко това. Но то си е видно - и отношението и нивото... Може би - ролята на копи-пастващия, като изживяване на МИСИОНЕР - с будителски уклон, да е толкова привлекателна именно заради скритото зад нея чисто егоистично несъзнателно намерение да се "сподели" и изяви, какво сме прочели, колко сме напред, или "вижте какви велики "истини" прочетох" - може да са полезни за някой, да му дадат "неговите неща", току-виж, че и той прозрял истината "както и аз"...Господа, наистина всеки човек ще си прочете това, което му е изгодно, но не е все едно дали всеки един от вас ще стане "проводника" за другия - по този начин се формират кармични и егрегориални обвързаности и "вериги"...

Може би.... за всичко се носи и отговорност... и се плаща "цена"...

Може би... е по-добре да се позамислим... щото и отговорността и "цената" се плащат без да се повлиява от "знаенето" и съзнателното съ-участие. В този , с оглед на осъзнаването, е по-добре когато човек е наясно, отколкото да е "на тъмно" по въпроса.
*******
Всъщност това са само предложения...
Избора си е ваш. Какъвто и да е - това сте ВИЕ.
« Last Edit: септември 01, 2007, 12:35:44 pm by ramus »
АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 876
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re: Kak Господ говори на хората
« Reply #10 on: септември 01, 2007, 07:48:10 pm »
  Последният материал, който публикувах е цитат от от книгата "Теория на торсионните полета", която в електронен вариант можете да намерите тук:
http://www.truden.com/modules.php?name=Downloads&d_op=getit&lid=153&newlang=bulgarian
  Самата теория беше споменато, че има автори колектив от учени. Техните имена са дадени в горните постове.
  В математиката "Лема" е твърдение, което не се доказва, а е прието за истина.Математиката е фундаментална наука, обслужваща всички останали, които повечето от нас са изучавали. Науката обаче не спира своето развитие и търсене на законите изграждащи света, който ни заобикаля. Теорията на торсионните полета е такъв опит за описание. Лемата е Бог. Цитирам от електронния вариант:
....................................
Теория на торсионните полета и възгледите, разбиранията за света

         Истинската реалност се състои от първичното абсолютно свръхсъзнание представляващо комплекс от потенциални и безкрайни на брой висши нравствени и морални качества, отразяващи същността на чистата и всепроникваща Божествена любов, което свръхсъзнание е вечно и неизменно, неразрушимо. Проявявайки се то поражда идеята за сътворение като първо се сътворява Божествения свят, който представлява абсолютното свръхсъзнание или "абсолютното нищо". То от своя страна създава първичните торсионни полета от които се състои Световното поле на съзнанието, като основа на всичко което се създава е идеята за сътворение на първичното абсолютно свръхсъзнание.След това се създава среда за разпространение и проявление на Световното поле на съзнанието, а именно абсолютния физически вакуум и свързаното с него пространство време. А вторичните торсионни полета представляват връзката между Световното поле на съзнанието и физическия вакуум където се съдържат 5-те елемента или всички състояния на материалния свят - полета, елементарни частици(плазма), газове, течности, твърди тела. Първичните торсионни полета пък са връзката между абсолютното нищо и Световното поле на съзнанието.Материалният свят е проява на безкрайните качества на Духа, на всепроникващата фина(духовна) енергия на Божествената любов и нищо което не е проява на тези качества не може да съществува вечно и ще бъде унищожено. Всяка проява на качествата на Духа се отразява моментално в духовния свят и изразява радостта и блаженството на  първичното абсолютно свръхсъзнание. Материалния свят (Космосът) се ражда за Битие, съществува определено ограничено време и след това отново се разтваря в Небитието. Когато всичко съществуващо се е разтворило в Небитието(абсолютното свръхсъзнание) все пак остава да съществува нещо нерушимо.Това е Великият Космически принцип, безпричинната причина на Битието - това е абсолютното свръхсъзнание което е непознаваемо. След това Вселената отново възкръсва за нов космически живот. В редуващите се цикли на Битие и Небитие(танца на Шива) - Вселената е вечна. Тя е периодична в непрестанното появяване и изчезване на световете и вечна в цялото.
         Абсолюта или Парабрахман,чиято сила е първичното абсолютно свръхсъзнание, е единен, начало на всички начала и основа на всички творения и неговото единство никога не намалява, не се разрушава и не може да бъде променяно.Той съществува преди всички времена и извън всяко място.Той живее,но не със силата на Духа или душата,защото той самият е душата на всички души.
         Преди възникването на Вселената нейната цялост се съдържа във Вселенския Разум. В него съществува като идея - всичко това, което в следващия процес на изграждане преминава в обективния живот. Всички тези първообрази като плодове на отминали светове служат за посев на бъдещия живот. Вселената се състои от вибрации на изтичащия Божествен живот.Те се обличат в основните форми на материята, от която се развива цялото мно- гообразие. Живота се запазва под формата на нови способности за творчество в резултат от опита, през който е преминал.
         Свръхсъзнанието е изворът и краят на Вселената, нейната причина и цел
..........................................................
 Във един духовен сайт, опита за описание на Бог би трябвало да има своето място. Особено ако е направен от нобелови лауреати, признати като капацитети в науката.
  Извинявам се на колегата Ramus , но ми е непосилно да преразкажа теорията заради специфичната терминология. Аз си признавам, че не мога да преразкажа дори теоремата на Питагор (последната мога само да изкажа).
  Последният материал, който публикувах беше провокиран от коментари на колеги съфорумци в други теми, как се точела неправомерно руската хазна, заради "лъженауката". Колегите коментираха тези неща също без да са преки участници в научните разработки. Въз основа на каква информация? От къде е взета?
  Аз лично не си позволявам да подценявам нацията изпратила първият човек в космоса (и само това ли?).
  Прочетох и доста коментари по адрес на Мулдашев и неговите книги. Дали от ООН са толкова големи глупаци за да го финансират за експедициите? И колко лесно се забравя неоспоримият факт за приноса му в областта на офтаlмологията. Цитирам от книгата му "От кого сме произлезли":
....................................
Не искаха да разберат, че очната трансплантация е резултат от сложни научни изводи, включващи не само медицински знания, но и данни от физиката и молекулярната биология, както и древни тибетски истини. Как можех да обясня, че във вътрешността на окото по време на операцията изграждах от алоплант конструкции, които приличаха на видените от мен в Тибет.... „огледала", свиващи времето! Времето наистина се сви и в трансплантираното око за невероятно къс срок враснаха кръвоносни съдове, които вече година и половина осигуряват снабдяването му. Как можех да обясня, че до тази операция не би могло да се стигне без религиозните знания, придобити в хи-малайските и тибетските експедиции! Та нали тибетските лами и индийските свами възприемат тези знания като предадени през вековете от предишни земни цивилизации! Ако бях говорил за тях на конгреса, в най-добрия случай щяха да ме възприемат като побъркан... Наистина трудно си представям механизма, при който мъртвата човешка тъкан (точно от нея е изготвен ало-плантът) е в състояние да задейства огромния информационен пул и да създаде нови тъкани в друг организъм, стимулирайки регенерацията...
....................................................

  Като се заговори за морал винаги се сещам за "моралистите" фарисеи, причина за убиването на Иисус Христос, както и за "моралистите" инквизитори на Галилейо Галилей. Последните не желая да коментирам.
   Та целта на всички статии е хората да не забравят Лемата  БОГ.
« Last Edit: септември 01, 2007, 11:58:26 pm by Dimitar Ochkov »
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 876
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re: Kak Господ говори на хората
« Reply #11 on: септември 02, 2007, 09:10:38 am »
Така ли Господ говори на хората?
Значи такава каша е забъркал автора на горния материал, че и сам не може да излезе от нея.

 Ако ние работим с такъв апарат, нарушавайки законите на Бога (напр. морала), той може да се промени от само себе си и да ни накаже за това. Невярващите в Бога, неморалните, не могат да работят, създават или контролират такива уреди. Това е съвършено нов тип технология. Тя може да се прилага с успех само от морални и вярващи хора.
Въобще не си заслужава да се губи време в анализ на смешни твърдения, с които някой просто си е писал фантазиите - без значение дали е цитирал или просто е "миксирал" прочетено и собствено въображение.

За какъв морал може да се говори, ако един автор не може да поеме отговорност за пуснатия от него материал.

Нима твореца не носи отговорност за сътвореното от него? ? ? ? ? ?

А този, който използва "чуждо" творение, идеи, представи... той как носи отговорността? ? ? ?

А този, който само мултиплицира, популяризира... той как носи своята отговорност в манипулирането на общественото съзнание с неверна, скрито манипулирана информация, дори и ако той не знае за това...? ? ? ? ? ?
===================
ПО ТЕЗИ НАЧИНИ ЛИ "ГОСПОД" "ГОВОРИ" НА ХОРАТА?
ТОВА ЛИ ИМ "КАЗВА" ?
Ако невежеството и вярването в собствените си въображаеми фантазни елементи се намесят в каквото и да е - наистина и в това има БОЖЕСТВЕН ЕЛЕМЕНТ, защото дори и в идеята за Сатаната го има същия.


===================
     п.с.
     И МНОГО МОЛЯ - ПУСКАЙТЕ МАТЕРИАЛИ ПО КОИТО СТЕ КОМПЕТЕНТНИ - иначе чрез обратното само се правят опити да се бяга от отговорност и да се "прикрива" копи-пастващия зад писаното от някой друг.
Толкова ли е трудно да се проумее, че когато просто се размножава "нещо" се влиза в кръга на участващите в манипулация - и това именно когато не се разбира добре написаното от някой друг, но пък е с внушена идея, че това е "изключително", полезно или .........
     Много моля - не виждам нищо лошо ако човек пуска материал, по който самия той да има някакви познания и компетентност, да са минали по някакъв начин през "него самия", за да каже нещо и за себе си. Щото дори и когато се "копи-паства" анонимния пвсевдоавтор просто показва, че НЕГО ГО НЯМА - ТОЙ СТАВА САМО "ГОЛ" ПРОВОДНИК... на нечии интереси, разбирания, представи... и цели...
     И очевидно е, че универсалното оправдание, че "някой" си бил написал вече и то много добре нещо си, и нямало смисъл да се пише "отново", е просто наивно. Нека си припомните ученическите години, когато по литература ви "учат" да правите преразказ, и тълкуване, а не да преписвате оригинала. Нима някои хора още не са "завършили" още своето "начално училище"? И дори да е така - нима толкова явно трябва да се показва. Съмнявам се че си давате сметка за всичко това. Но то си е видно - и отношението и нивото... Може би - ролята на копи-пастващия, като изживяване на МИСИОНЕР - с будителски уклон, да е толкова привлекателна именно заради скритото зад нея чисто егоистично несъзнателно намерение да се "сподели" и изяви, какво сме прочели, колко сме напред, или "вижте какви велики "истини" прочетох" - може да са полезни за някой, да му дадат "неговите неща", току-виж, че и той прозрял истината "както и аз"...Господа, наистина всеки човек ще си прочете това, което му е изгодно, но не е все едно дали всеки един от вас ще стане "проводника" за другия - по този начин се формират кармични и егрегориални обвързаности и "вериги"...

Може би.... за всичко се носи и отговорност... и се плаща "цена"...

Може би... е по-добре да се позамислим... щото и отговорността и "цената" се плащат без да се повлиява от "знаенето" и съзнателното съ-участие. В този , с оглед на осъзнаването, е по-добре когато човек е наясно, отколкото да е "на тъмно" по въпроса.
*******
Всъщност това са само предложения...
Избора си е ваш. Какъвто и да е - това сте ВИЕ.


Манипулация, егоизъм, кармични и емоционални обвързаности, за които се плаща. Всичко това мирише на СТРАХ. Истинското му внушение е "Ти си жалък, лутащ се в тъмното, търсиш се и никога няма да се намериш (такава каша е забъркал автора на горния материал, че и сам не може да излезе от нея) .Твоята роля е просто да се страхуваш (за всичко се плаща,....ще си платиш). Остани си такъв (ти си некомпетентен, т.е. не можеш да се справиш ,защото не можеш да мислиш)".
 На чии идеи е проводникът на такова мислене?(Дали не трябва да прочете отново "заслужаващо внимание"?).
 Обаче група учени взимат идеята за ЧИСТАТА И ВСЕПРОНИКВАЩА БОЖЕСТВЕНА ЛЮБОВ ,изграждат теория въз основа на нея и най-важното-постигат резултати. Друга група учени карат слепи да прогледнат ("По делата им ще ги познаете") и си позволяват да "дърпат речи" от рода на:
"Сутрин, като излезете навън, се постарайте да гледате останалите с любов и да им казвате добри думи. Ще изпитате щастие, че към вас ще се стремят хора със своите беди и радости. Не се отчайвайте, когато срещнете неразбиране и злоба, не отговаряйте на злото със зло, защото така е достойно и гордо. Не се превръщайте в проповедник празнословец, защото е безсмислено. Старайте се със своите деяния да показвате, че доброто ще победи злото." (Ернест Мулдашев в книгата "От кого сме произлезли").
  Каква ужасна манипулация-ЛЮБОВ. "Онзи ужасен манипулатор" Иисус Христос караше в миналото слепи да прогледнат, а сега този манипулатор Ернест Мулдашев. ("По делата им ще ги познаете").
  Какво ли е да знаеш, че всъщност Господ те обича? Че всеки заслужава прошка (Спомнете си за Мария Магдалена; Иисус се моли дори за своите убийци:"Прости им Господи, те не знаят какво правят"). Дали това не би ти дало път в живота? Без СТРАХ, защото си ОБИЧАН.
 Всъщност Господ говори за себе си с добрите резултати. Защото само Любовта може да твори добро.
  :smitten:
« Last Edit: септември 02, 2007, 09:20:26 am by Dimitar Ochkov »
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
Re: Kak Господ говори на хората
« Reply #12 on: септември 04, 2007, 03:45:02 pm »
Г-н Очков,
не се занимавам със внушения... Особено пък със Истински.

Много интересен "роман" сте написали, но за съжаление тва е просто ваша лична интерпретация на думи, които нито има как да разберете, нито са насочени към ВАС.
Всъщност интерпретацията ви е много показателна и е добре, че сте я написали - така можете да се огледате в нея.
Всъщност вярванията Ви по темите за "господ и говоренето му" също са показателни - личи си кой какъв е - като се вижда на какъв език му ГОВОРИ "БОГ". Може би си мислите, че Бог говори на един език, но няма как, Вие, ще чувате само онова, което сте в състояние и което ви е "изгодно". И ако нещо не ви харесва, ще си намерите и обясненията и концепциите и "истините" за да СЕ / си/ подкрепите, както и правите през цялото време.

Бяхте писали в предишен пост - изредихте ми страшно много заглавия от разни тематики - спомняте си, нали. НО освен че трябва да се чете, което може би е похвално, най-трудното е да се разбира. Интересното е, че дори пускате стиховете там, в темата, но така и не ви дойде на ум, че това са послания към вас самия. И това е за съжаление ЕЗИКА на който говори БОГ към хората - на всеки неговия език, с неговите знаци, думи, понятия... Казвам "съжаление" защото така и си остават малкото, които ще "чуят" посланията "му". А те пристигат при всеки един, но му говорят отвътре, напук на "причуването" и припознаването на "други" гласове. И това си личи по начина, по който непрекъснато се подпирате с това какво правили или какво открили разни "велики" хора и все давате за пример нещо си - ама не и вас самия. А после приписвате на моите думи, разни "внушения" и им придавате характер, който вие си описвате някак си как ви изглежда...
 И това че не го разбирате, ясно си личи, че пускате материали по теми, които угодното от вярването ви е на първо място, а не автентичността и смисъла на написаното. Как мислите - това не е ли внушение... или самовнушение?

Ако поне малко разбирахте от познание, нямаше никога да постнете тия глупости, дето разни стъкматьори чели-недочели просто използват, за да угаждат на техните си фантазии. И така се компрометирате сам, и ясно го написах, но явно е, че нито можете да си позволите да го прочетете, нито да проумеете смисъла на написаното. И продължавате да се компрометирате - за пореден път.
Моля, свободно се вихрете - поредните теми и повторения с едни и също приказки за вяра, за христос, с поредните цитати от библията, и жалко е, че припознахте и намесихте науката във всичко това, но вие явно се нуждаете и от самоубеждаване колко сте прав и колко правилно е това, което правите.

      - малко примери - за сверка. доколкото прочетох признавате ПРАКТИКАТА, обаче интересно ми би било дали знаете "компетентните отговори" на някои въпроси:
... знаете ли кой е г-н АКИМОВ...? - Вие го цитирате в готовия си текст.
Например знаете ли, че г-н АКИМОВ нарича себе си АКАДЕМИК по физика, но всъщност никой никъде не му е присъждал това звание.
Имахме и още един участник в нашият форум, нарекъл себе си също с гръмко име, и даже построил цяла теория, математика, схеми, написал си гръмката автобиография, в която изразил своята МАСТЕРСКА СТЕПЕН ЗА НЕВИДИМИЯ СВЯТ - по всички линии....
знаете ли например, че в БАН неколкократно се опитваха да демонстрират уредите, за които говорите - самите имена на изследователите, дето ги цитирате, половината от тях се пробваха и пред свои колеги, уви при пълно фиаско.
Жалко че поне не сте си дали труд да попрочетете повече за Торсионните полета и въобще за Торсионната теория, която именно "академик" АКИМОВ е един от двата автора. Има и книжки - на руски. Но вие гледате да се подкрепяте от всичко друго ама не и от "извора". И това се нарича "проводник" - нито знаете на кого, нито на целите, макар да са ясни. И не сте сам в повторенията си и намилането на едно и също, което сами вие се виждате като автор.

...знаете ли нещо за д-р Мулдашев? ама така - да сте се заинтересовали - и не от неговите собствени книжки и собствена автобиография. Щото там човека се изживява именно на това, което вие искате да видите.
Неговото откритие АЛОПЛАНТ, не е успял никой никъде досега да докаже. Нито той го е демонстрирал, с тия мащаби, за които горе се говори... Само дето имало начин да се "заменя" тъкан на жив човек от такава на умрял вече. Може би - а да ви е хрумнало, че тъканта от умрелия носи своя си "код" - както на човека, от който е била, така ще окаже влияние и на човека на който ще бъде сложена.
Вие защо не отидете и сам да се подложите на такава операция.
Потърсете кои лечебни заведения "предлагат това" - направете си поне труда веднъж нещо да проверите. Щото само да се пишат голословия и цитати на изживяващите се "велики посветени" и хитри популярни автори, си има разлика с автентичността, която самия вие обаче можете да проверите. Нали пишете за прослава на ПРАКТИКАТА - я проверете сам. Може да се опитат да проверят и останалите колеги във форума. Защо не научите нещо повече и от различни гледни точки. Аз не защитавам такава, макар, че имам някои условни опорни положения, които променям непрекъснато. Но те са само помощно средство - не ми трябва да вярвам нито в науката, нито на думите, нито на библията, нито на Исус. Въобще вярата не ме интересува и все още не съм умрял - както се вижда - колкото и да не им се иска да го повярват това повечето хора.
Нито веднъж досега ли не се запитахте как така г-н Мулдашев написа книги, ходи на експедиции на които той беше основния посветен навсякъде - все него избираха, все в него виждаха "специалния"? И как му остана физическо време от всичко това да бъде и откривател и единствения опериращ в този "тайнствен" процес - присаждане на тъкан от умрял човек на жив. Ето какво имам предвид:
цитат от ваш пост - в началото:
....Ернст Мулдашев е доктор по медицина, професор, директор на Общоруския център за очна и пластична хирургия, почетен консултант в Луисвилския университет (САЩ), член на Американската академия по офталмология, дипломиран офталмолог на Мексико, член на Международната академия на науките към ООН, майстор на спорта по спортен туризъм, трикратен шампион на СССР, депутат в Руската дума по времето на президента Елцин.
Той е първият лекар в света, извършил успешно операция за трансплантиране на око, създател на ново направление в медицината - регенеративната хирургия. Чудодейните биоматериали, изобретени от него и наречени алоплант, активират скритите възможности на организма за възстановяване на собствените тъкани, а биополето на растящите клетки потиска патологичната регенерация (рака) и нормализира функциите на болните клетки. Разработил е 90 принципно нови очни и пластични операции, спасили хиляди безнадежно болни, отписани от консервативната медицина. Под негово ръководство в Центъра са внедрени 58 вида алоплант, патентовани в Русия, САЩ, Германия, Франция, Швейцария и Италия. Бил е в повече от 40 държави, където е извършвал операции и е чел лекции. Има над 300 научни публикации в руския и чуждестранния печат...
Първата операция за присаждане на око била направена през 2000 година !!!!!
Как не се запита някой читател КОГА УСПЯ ДА СВРЕДИ ВСИЧКИ НЕЩА ВЪВ ВРЕМЕТО автора - д-р Мулдашев. И след като толкова много е направено и извършено в толкова много "видове" алоплант, в толкова много държави, публикации... Какво става с оперираните? Къде са случаите на присадените очи - НИКОЙ НЕ ГОВОРИ НИКЪДЕ ЗАТОВА.... навремето така избухна идеята за "овцата ДОЛИ", но всички се помъчиха да премълчат че след всяко клониране имало странни "странични ефекти", различно вътрешно време, странни форми на метаболизъм... и т.н.


И последно - когато поствате нещо за наука, първо се постарайте да вникнете какво и от кого го взимате, щото така омаскарявате и науката, и учените... и себе си - като проводник на всичко това. Торсионните полета са само една възможна хипотеза - и това е така дори според създателите й. Това може да се види на страниците на изложението от самия псевдоакадемик АКИМОВ. Той също в своето си изложение на теорията си, казва ясно че това е форма на интерпретация на определени научни постижения в стремежа му да изведе една обща теория на ВСИЧКОТО. Може и да не е академик, но поне е откровен и това е достойно за уважение за един изследовател. А вече... след него - много хора привидяха възможността да се възползват и да си натъкмяват фантазиите си щото в ТОРСИОННАТА теория се привидяха религиозните в науката... И атеистите в религията. И двете страни сега в общ глас - всъщност все за вярата става въпрос - но просто Торсионната теория е изключително удобна. Някои направиха същото и с квантовата теория, други - със струнната такава. И все пак - всичките тия си остават само теории - както си остана и същата на Айнщайн, макар някои да привидяха в нея поредната ИСТИНА, но това вече не е свързано с д-р Айнщайн - най-малкото с него... Както и не е свързано с ИСУС всичко онова, което направиха с него, дори когато е бил жив... но разпъването на кръста е нищо в сравнение с това, което през хилядолетията направиха последователите му и ЦЪРКВАТА в неговото име. Даже и в името на Любовта.

      А намесата на религиозни моменти и всякакви глупости по темата за ЛЮБОВТА въобще няма да коментирам. Тва са неща от сапунените сериали и хората, дето ги занимават тия битови и религиозни въпроси те да се грижат за тях.
Една толкова щипана дума, като ЛЮБОВ се е превърнала в аналогично на някои представители на древната професия "проституция" - всеки който му трябва се възползва от нея, щото сега е на мода и я превърнаха в нещо велико, уникално и толкова окаляха същинския й смисъл, че понякога ми се повдига.
Да - едно естествено и напълно човешко чувство и при мен - представяте ли си?
Сложиха ЛЮБОВТА да я възпяват от БИБЛИЯТА до битовия живот на пълния невежа и всеки взе вече да се изживява на обичащ, обичан... и да се възпява като светец или "майка-тереза". И глупостта на разни "църковни" деятели да се нарекат духовници и така приравниха ДУХОВНОСТТА - също като Любовта - на елементарното нито на което са и самите те. И така си остана и до днес - със всичко. И така си и поемат - вярващите последователи. Отгоре на всичко и въховното лицемерство на ВЯРВАЩИТЕ - егоистичното избиране коя вяра по-им пасва, и ако не нацяло, поне да си я нагодят да се възползват със формулата "за всекиго по нещо", но за вярващия "за мен - истината и всичко". 
Посредствеността е видна само при наличие на нещо различно от нея. И много внимават именно масата от хората да не вземат да попаднат на нещо "различно" от посредствеността.

    Вчера тук постнаха един линк към книжка - Просветлението.
Защо поне мъничко не се опитахте да попрочетете - ще се видите описан още в първите страници на първа част. Ако ви стиска, ще се разпознаете, макар, че се съмнявам. Дори и за това е написано в цитираната книжка, г-н ОЧКОВ. Писано и за хората, дето въобще няма да се осмелят да проникнат в смисъла й. Написали са го и "защо е така"... Въобще доста неща са написани за ЖИВОТА, ИСТИНАТА и БОГ, не само в БИБЛИЯТА... пък най-малко там. И стига да ви стиска - можете и да отидете и по-нататък и да "видите" нещо наживо - а не във въображението си, колкото и да ви е изгодно то. Но това са вече теми за друг раздел, за друго място... и не за ВАС. Вие вече сте избрали - ама не ви стига това, искате и повече - да докажете колко сте прав.
А къде е тогава вярата г-н ОЧКОВ? Или вярвате или доказвате. Нима не знаете дори канониците какво казват за вярата?

Ваша работа - на мен не ми пречи.
Вие за себе си го правите - не за мен, нито за някои други.

И последно - там някъде в църквата или на улицата тия ваши послания, дето се величаете на ДОБЪР, може и да минат. Но тук просто не сте избрали подходящ обект за "обичането си". Може би сте много мил, добър или полезен. Но това не ми е в интересите - това си е ваша работа, щото Живота си е ваш. Но не ме намесвайте повече в него, щото на моя живот не му е мястото при вашия. 
Аз със внушения не се занимавам - каквото мисля си го казвам направо и ясно. Не ми са нужни нито намеци, нито внушения, нито лицемерничения.
И от тълкуватели също нямам нужда - който го разбира - за него си е.
А що се отнася вече до вас самия - вие сте си го показал - в написаното.

Пази боже от последователи - всичко могат да окалят и компрометират - стига да им е угодно и да са заедно в това. И въпросите за невежеството въобще не ги засягат - на тях вярата им е достатъчна. И се самовъзпяват с нея. И мачкат всичко и всички наред, само и само да изживеят величието в сянката на вярата си.

Пожелавам ви Успех г-н Очков.
ДА СТЕ ЖИВ И ЗДРАВ.
« Last Edit: септември 05, 2007, 11:06:09 am by ramus »
АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 876
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re: Kak Господ говори на хората
« Reply #13 on: септември 04, 2007, 05:07:57 pm »
  Прав си Ramus, абсолютно за всичко. А сега би трябвало да ми простиш. Прощаваш ли ми?
Отправи молитва към твоя Бог, да ти подскаже какво трябва да направиш. Накарай го да ти "говори".
Аз имам нужда от прошката ти. Ще ти бъда благодарен, ако ми я дадеш.
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
Re: Kak Господ говори на хората
« Reply #14 on: септември 05, 2007, 11:42:36 am »
 :)
Трудно е - нали.
Много е трудно разбирането - уж всеки чете, чете, тълкува, тълкува... ама все по неговото си...
--
Не съм прав г-н Очков - за нищо не съм прав и не ми е нужно, нито ми е цел.
нямам Бог към който да отправям молитви, щото с това вечене се занимавам - нито с Бог, нито с молитви, нито пък ми трябва Бог да ми подсказва. Аз не съм двойкаджия, за да ми е невъзможно да се ориентирам сам. да не говорим пък "накарай го да ти говори" - просто нямам думи - Вие на вашият БОГ така ли го пришпорвате - "карате го" с молитви да ви говори . Че то тва било супер далавера - първо молитва, обръщение, заявка, провокация, ако насрещната страна "мълчи", и после чакаме наставленията, отговорите, подсказванията. Че то тва цяла технология - Може би и АКИМОВ и МУЛДАШЕВ така са правили - :НАКАРАЛИ СА БОГ" да им каже и покаже / или подсказва/ за теориите им и "прозренията" им....
--
И за прошката - аз не съм бог, г-н Очков, както и не съм дядо Мраз, за да ми пращате от какво имате нужда, кви ви били желанията и "дали трябвало" да ви простя. Прошка се прави от сам човек и всяка прошка, за да се направи трябва да е имало първопричината за нея.
В този случай такава липсва и нямам как да ви задоволя желанията и "трябванията" по простата причина че най-голямата глупост би било да сметна че вие сте "виновен" за нещо... да не говорим пък - "виновен пред мен"...
Дори и само възможността че мислите и смятате това, говори много нещо - не само на мен. Вие тоя номер с прошката вече сте ми го играли - или вече сте забравили... Щото аз ги имам записани всичките ви "щения" по тоя въпрос. И тогава пак си просехте прошка от мен и ви написах същото по смисъл. Нито сте прочели, нито сте разбрали - пак отново... и отново... и отново... "и такааааа - до края на светааааа" /- цитат от текст на песен/. И ако всичко това не беше написано в публично място, въобще бе би имало никакъв смисъл да си губя времето в обречени на безнадеждност опити да ви кажа каквото и да било. И това не е само при вас така... И няма как да ви сметна за виновен, в каквото и да било, защото вие не сте нито единствен, нито сте сам в това в което смятате. А отгоре на всичко аз не съм прокурор и не раздавам етикети, присъди нито отдъждания. С нищо не ми пречите, нито пък това има някакво значение. Живеете си живота и това е - това сте ВИЕ - нямам никакво отношение към вашия живот, нито към вашата личност. Нито пък това има някакво значение - поне за мен. Тук излагаме себе си чрез написаното - нито зная какъв сте, нито кой сте, нито какъв ви е Живота.... Нито ми е работа.

     Странно ми беше, че вярващите въобще не общуват - те са в непрекъснат вътрешен монолог и общуването е само така - колкото за симулация, за някаква форма на събиране на стимулатори за тая фантазия. И само ако някои каже нещо, свързано с нея, бива веднага възприето, въздигнато, оцветено и влиза като проредната "храна"...И всичко все с една цел.
     И че хората се събират на групи, само за да се "мастурбират" взаимно съотнесено към личните преживявания на всеки от тях - това дори не го написах аз... толкова е точно, че направо когато го прочетох тук в нашия форум за първи път, написано от една наша колежка, се възхитих от начина й да бъде толкова точна. Тя и досега е такава, макар да пише много рядко. И си позволих да се "науча" и от нея - щото може би някои неща, ЖИВОТА ни ги поднася именно затова.
АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 876
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re: Kak Господ говори на хората
« Reply #15 on: септември 05, 2007, 01:01:33 pm »
:)
Трудно е - нали.
Много е трудно разбирането - уж всеки чете, чете, тълкува, тълкува... ама все по неговото си...
--
Не съм прав г-н Очков - за нищо не съм прав и не ми е нужно, нито ми е цел.
нямам Бог към който да отправям молитви, щото с това вечене се занимавам - нито с Бог, нито с молитви, нито пък ми трябва Бог да ми подсказва. Аз не съм двойкаджия, за да ми е невъзможно да се ориентирам сам. да не говорим пък "накарай го да ти говори" - просто нямам думи - Вие на вашият БОГ така ли го пришпорвате - "карате го" с молитви да ви говори . Че то тва било супер далавера - първо молитва, обръщение, заявка, провокация, ако насрещната страна "мълчи", и после чакаме наставленията, отговорите, подсказванията. Че то тва цяла технология - Може би и АКИМОВ и МУЛДАШЕВ така са правили - :НАКАРАЛИ СА БОГ" да им каже и покаже / или подсказва/ за теориите им и "прозренията" им....
--
И за прошката - аз не съм бог, г-н Очков, както и не съм дядо Мраз, за да ми пращате от какво имате нужда, кви ви били желанията и "дали трябвало" да ви простя. Прошка се прави от сам човек и всяка прошка, за да се направи трябва да е имало първопричината за нея.
В този случай такава липсва и нямам как да ви задоволя желанията и "трябванията" по простата причина че най-голямата глупост би било да сметна че вие сте "виновен" за нещо... да не говорим пък - "виновен пред мен"...
Дори и само възможността че мислите и смятате това, говори много нещо - не само на мен. Вие тоя номер с прошката вече сте ми го играли - или вече сте забравили... Щото аз ги имам записани всичките ви "щения" по тоя въпрос. И тогава пак си просехте прошка от мен и ви написах същото по смисъл. Нито сте прочели, нито сте разбрали - пак отново... и отново... и отново... "и такааааа - до края на светааааа" /- цитат от текст на песен/. И ако всичко това не беше написано в публично място, въобще бе би имало никакъв смисъл да си губя времето в обречени на безнадеждност опити да ви кажа каквото и да било. И това не е само при вас така... И няма как да ви сметна за виновен, в каквото и да било, защото вие не сте нито единствен, нито сте сам в това в което смятате. А отгоре на всичко аз не съм прокурор и не раздавам етикети, присъди нито отдъждания. С нищо не ми пречите, нито пък това има някакво значение. Живеете си живота и това е - това сте ВИЕ - нямам никакво отношение към вашия живот, нито към вашата личност. Нито пък това има някакво значение - поне за мен. Тук излагаме себе си чрез написаното - нито зная какъв сте, нито кой сте, нито какъв ви е Живота.... Нито ми е работа.

     Странно ми беше, че вярващите въобще не общуват - те са в непрекъснат вътрешен монолог и общуването е само така - колкото за симулация, за някаква форма на събиране на стимулатори за тая фантазия. И само ако някои каже нещо, свързано с нея, бива веднага възприето, въздигнато, оцветено и влиза като проредната "храна"...И всичко все с една цел.
     И че хората се събират на групи, само за да се "мастурбират" взаимно съотнесено към личните преживявания на всеки от тях - това дори не го написах аз... толкова е точно, че направо когато го прочетох тук в нашия форум за първи път, написано от една наша колежка, се възхитих от начина й да бъде толкова точна. Тя и досега е такава, макар да пише много рядко. И си позволих да се "науча" и от нея - щото може би някои неща, ЖИВОТА ни ги поднася именно затова.

  Всъщност Ramus, ще ти кажа как стоят нещата при мен. Вчера се обърнах със следната молба към моя Господ:
-Господи, моля те подскажи ми как да постъпя, че Ramus да ме разбере- Аз му пея "Химна на Любовта", а той чува песента на Азис "Умри, умри"?
И Господ ми рече:
-Разкрий на Ramzes истинските си чувства към него. Покажи му това, на което съм те научил...
-Ramus Господи, не Ramzes.
-Не го подценявай, той не е двойкаджия и ще разбере, че става въпрос за него.
-Чудя се нещо Господи, защо не говориш Ти направо с него?
-Моят глас е тих и ненатрапчив шепот, а в главата на Ramus викат много гласове, не може да ме чуе. Първо трябва да спре вътрешното си митоте а той не иска и затова не може.
-А ако и този път не ме разбере?
-Пусни го да си бръмчи в астрала.

Всъщност Ramus, благодаря ти че си толкова толерантен и ме приемаш такъв какъвто съм. Радвам се, че не се опитваш да ме промениш. Радвам се , че не ме виниш и нямаш нужда да ми прощаваш. Радвам се, че не искаш да ми правиш подаръци, задръж си ги за себе си. Такива подаръци ако има нужда си ги правя сам. Но най-много се радвам на следния абзац:
..................................
И това не е само при вас така... И няма как да ви сметна за виновен, в каквото и да било, защото вие не сте нито единствен, нито сте сам в това в което смятате. А отгоре на всичко аз не съм прокурор и не раздавам етикети, присъди нито отсъждания. С нищо не ми пречите, нито пък това има някакво значение.
..................................
  Радвам се на този абзац, защото ме водят думите на Иисус Христос:"Не се налива младо вино в стари мехове, защото ще се спукат и  виното ще изтече. Младо вино се налива в нови мехове."(цитирам по памет).

Всъщност Ramus, вече и двамата си казахме мнението по темата и е време да  дадеме шанс и на другите.

А сега дойде момента да послушам моя Господ и да разкрия истинските си чувства към теб. Затова ти казвам:
-Ramus, обичам те!
« Last Edit: септември 05, 2007, 02:16:57 pm by Dimitar Ochkov »
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 876
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re: Kak Господ говори на хората
« Reply #16 on: октомври 07, 2007, 02:21:08 pm »
Публикувам два цитата от книгата на Флоринда Дюнер-Грау “Живот в сънуването”:
...........................................
Не бях много сигурна какво имаше предвид, а и не исках да разбера. Преди да успее да каже нещо друго, аз' го попитах как така знае толкова много за антропологията, историята и философията.
Той се усмихна и поклати глава.
- Не забеляза ли как го направих? - попита и продължи, като сам си отговори на въпроса. - Взех мислите от въздуха. Просто разтегнах енергийните си фибри и улових тези мисли, както се лови риба с въдица, от огромния океан от мисли и идеи, който ни заобикаля.
Той разтвори широко ръце, като че ли да обхване самия въздух около себе си.
    ............................................
 Този цитат за мен се припокрива с част  от Теорията на торсионните полета, както и обяснява отчасти феноменът Ванга. Самата теория описва Ванга доста по-добре.

...............................................
- Какво има? - попита Флоринда. - Да не ти е лошо? Посочих небето. Слаба белезникава ивица беше единственият остатък от слънчевата светлина.
- Не е възможно да съм изгубила цял ден - промълвих аз.
Гласът ми заглъхна още преди да съм завършила изречението. Опитвах се да асимилирам идеята, че действително са минали цяла нощ и целият следващ ден, но умът ми отказваше да го приеме. Неспособността да отмервам времето по обичайния начин ме изваждаше от равновесие.
- Магьосниците прекъсват потока на времето - отвърна Флоринда на мислите ми. - Времето, както ние го измерваме, не съществува, когато човек сънува, както сънуват магьосниците. Магьосниците разтягат или свиват времето по желание. За тях времето не е въпрос на минути, часове или дни, а нещо съвсем различно.
- В състояние на будно сънуване нашите способности за възприятие са увеличени - продължи тя с търпелив, отмерен тон. - Когато се стигне до възприемане на времето обаче, става нещо съвсем различно. Възприемането на времето не се усилва, а се заличава напълно.
После допълни, че времето винаги е фактор на съзнанието; тоест, да съзнаваш времето е психологическо състояние, което ние автоматично трансформираме във физически измерения. Това е така вкоренено в нас, че дори когато не го съзнаваме, ние чуваме един часовник да тиктака вътре в нас, подсъзнателно отмервайки времето.
- При будното сънуване тази способност липсва - подчерта тя. - На нейно място идва една абсолютно нова, непозната структура, която някакси не се поддава на разбирането или интерпретацията, с която обикновено боравим при времето.
- При това положение единственото, което съзнателно ще знам за будното сънуване, е, че времето е било или разтегнато, или свито - казах аз, опитвайки се да схвана нейното обяснение.
-Ще разбереш много повече от това - увери ме енергично тя. - Когато усвоиш до съвършенство навлизането в състояние на повишено съзнание, както го нарича Мариано Аурелиано, ще съзнаваш каквото си пожелаеш, защото магьосниците не се занимават с измерване на времето. Те се занимават с неговото използване, с неговото разтягане или свиване по желание.
...............................................
Правя асоциации с това,че Мулдашев е свил време-пространството със системата огледала (взети от тибетските езотерични книги) .
А пък Ванга казва, че има едно време и много времена.

Избрах да ги публикувам днес заради темата на Spirit Felix “Надминаха скоростта на светлината”.


Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 876
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re: Kak Господ говори на хората
« Reply #17 on: декември 15, 2007, 05:12:47 pm »
Надявам се, че ще ме извините ако публикувам една лично за мен интересна информация.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D1%80

Ако прочетете страницата отваряща се от този линк ще се запознаете теоретично с лазера. Интересното е, че в основата му стои рубин (камъка на живота). Неговия цвят е от червен (според Дънов духът на Любовта и едното "до") до розов (духът на живота и другото "до"). Облъчен със светлина рубинът отдава своята светлина и облъчвайки атомите на газа създава едно особено състояние на атомите, при което когато ги "докосне" фотон, приетият в атома фотон "ражда" два. Така във възбудителя на устройството се получава лавинообразен процес и практически се "ражда" светлина. Всичко това е осъществено благодарение на теория на Айнщайн. Затова е хубаво да се замислите какво той иска да каже с думите:"Целият свят се прекланя пред мен, а аз се прекланям пред учителя Петър Дънов от България".
Друго интресно съвпадение е, че най-известния рубин на света се нарича "Полярната звезда". В Исра (нощното пътуване на пророка Моххамад) Иисус е описан с червеникъв цвят на кожата, седящ върху трон от рубини. Около него има ангели със жълти тюрбани , които излъчват светлина , "която подкрепя светлината на слънцето". Тук имайте предвид, че фотоните се "раждат" в процеса на функционирането на лазера. Освен това лазерите с най-високо к.п.д. в момента използват елемента Хелий.
За функционирането на лазерите съм учил по Технологии в електротехниката и електрониката в Ту-София.

А ето и описанието на втория рай от Моххамад:

Вторият рай: Домът на постоянството

Тогава Джибрил наредил на бурака да закара Мухаммад (с.а.с.) до втория рай,
чието име е Дар ал Карар (Домът на постоянството). Тогава той почукал на една
от вратите от втория рай. Тя била направена от небесен елемент, който няма
име на нашия език. Ангелът Джарджаил дошъл с хиляда процесии ангели, които
правели дори по-добра и по-щастлива музика от ангелите от първия рай. Глас
попитал: „Кой е?”
„Джибраил.”
„Кой те придружава?”
„Мухаммад, Пророкът на Милостта.”

Тогава вратата се отворила. Мухаммад (с.а.с.) видял ангели, чиито лица били
като слънчевия диск, яздещи коне, препасали духовни мечове и пики.
Мухаммад (с.а.с.) попитал: „Джибрил, кои са тези?” Джибрил отговорил: „Това
са ангели, които Аллах създал да подкрепят хората срещу дяволите. Тяхната
възхвала е Субхана зил ’Иззати уал Джабарут (Хвала на Господа на Силата и
Мощта) и те носят жълти тюрбани на главите си. Когато те възхваляват Аллах,
техните тюрбани се движат и излъчват жълта светлина, която подкрепя
светлината на слънцето. Те излъчват и друга светлина, която кара дяволите да
бягат и пропъжда клюките от сърцата на вярващите.” Тогава Мухаммад (с.а.с.)
видял двама много красиви мъже, седящи на трон, направен от рубини. Той
попитал: „Кои са тези?” Джибрил казал: „Те са твои роднини: Яхя (Йоан) и Иса
(Исус).” Иса (Исус) имал червеникав тен, като че е излязъл от банята. Тогава
ангели отишли при Мухаммад (с.а.с.) на групи, като го поздравявали един по
един. Аллах ускорил времето така, че една секунда била достатъчна, за да го
поздравят всички ангели и да се молят с него, защото било дошло времето за
молитва. Иса (Исус) и Яхя (Йоан) изпратили Мухаммад (с.а.с.) и Джибрил
наредил на бурака да отиде в третия рай.

Благослов и Мир за Мухаммад, Семейството му и Сподвижниците му


http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%BD

Поздравявам ви с идването на коледните и новогодишните празници. Статията си я копнах безсрамно от тук:
http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=1632&st=40
« Last Edit: декември 15, 2007, 05:15:46 pm by Dimitar Ochkov »
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

viki

 • Guest
Re: Kak Господ говори на хората
« Reply #18 on: февруари 03, 2008, 08:17:04 pm »
Когато създавахме Света
Беше ми самотно да бъда само Един
Затова направих така, че да станем двама.
И после дойде ти.
Ти бе най-прекрасното същество с невинните си очи,
но аз те обичах отдалеч, и все пак тъй отблизо.
Любовта ми бе непостижима за теб.
Ти незнаеше, че те гледах през очите
на всеки срещнат,
ти не разпознаваше гласа ми в шума на вятъра.
Ти мислеше, че Земята е само пръст и камъни,
не разбираше, че те са моето тяло.
Когато заспиваше, ние се срещахме в сърцето ти
и нашите души се любеха като Един.
С такава страст ние сътворявахме нови светове.
Но когато се събудеше, ти не си спомняше нищо.
Мислеше си; " Това е просто сън."
И за теб настъпваше още един самотен ден.
Но в твоето сърце аз винаги ще те очаквам, любов моя.
Защото истината за нашата обич и за Цялото е вечна.
Нашата обич е Матрицата на всичко, Което Е.
Спомни си, моя любов,
в сърцето ти аз вечно ще те чакам,
в онова мъничко кътче на сърцето.

Offline divine

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1073
  • blog
Re: Kak Господ говори на хората
« Reply #19 on: февруари 04, 2008, 11:12:37 am »
Благодаря ти Вики за това , което си споделила тук. 
Наистина "поетите са истинските преводачи на Бога" .
Every moment is a miracle right now

julymorning

 • Guest
Re: Kak Господ говори на хората
« Reply #20 on: февруари 17, 2008, 08:06:21 pm »
Радвам се да поздравя доброто и злото които са неделими както се доказва по-горе.
С огромно вътрешно удоволствие изчетох материалите от други автори предоставени на читателското  внимание от ДИМИТЪР ОЧКОВ и със същата доза неудоволствие -тези на РАМУС.Което може да докаже само едно -БЕЗ ТЪМНИНАТА  НЯМА ДА СЕ ЗНАЕ КАКВО Е СВЕТЛИНАТА.
ТЯ- СВЕТЛИНАТА СЕ ВИЖДА САМО АКО ИМА ТЪМНИНА.
Блгодаря на РАМУС за  осигурeнaтa oт нeгo тъмина.

Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
Така е - ГОСПОД НЕ ГОВОРИ НА МЕН - САМ СИ ГОВОРЯ.
« Reply #21 on: февруари 18, 2008, 10:26:47 am »
И прословутия Рамус ти Благодари.
И за напъна и за малко да "се извиня" и за неудоволствието - ама не от учтивост. Трогателно...
Ако бях дете, тва щеше да е най-милото нещо, дето някога да са ми писали във форума. И за "гигантската" ми ДУХОВНА  роля в него.

Но най-съм учуден от факта, че май господ говори на хора явно само "през деня". Вероятно щото вечер ни пее песничката "лека нощ деца"... и после само сънища, сънища.
И както е видно от подписа ти, също излиза, че нито Господ не говори, нито има Истина - след смрачаване. Тва ми дава надежда че съм уникален - "виждам и чувам" дори и "след см/а/рачаване". Чак сега разбрах за изключителните ми качества.
И вече като съм наясно, започнаха у мен други съмнения - от сега нататък ще почна редовно да си опипвам главата за израстъци, разбира се пак след смрачаване. Обещавам да ви държа в течение докато растат - заедно с тях и копитата, козята брада... Може и да вия нощем на пълнолуние - не за друго, ами от мъка по ИСТИНАТА - дето само след изгрев я има...
И като гледам кви велики Светли Истини се изписват, докато господ говори на хората през деня, си мисля, дали всъщност той не спи докато Ви говори. Или пък спят тия на които им "говори"... Но пък ако "те" спят през деня, значи нощем живеят изгубени - без ИСТИНА-та

Еееех, за "светлите" хора, така и ще си остана едно тъмно същество. Признавам - нещо като "обратен" съм на тях. Добре че те поне си знаят от коя страна са. Даже може и в огледалото да не ми излиза отражението - ще проверя. "ДАРТ РАМУС" - иеееееееее - отива ли ми на прическата? :)

Но пък се посмях в началото на седмицата. Ние "тъмните" явно можем да се радваме и на светло и на тъмно.
За което още веднъж Благодаря.
« Last Edit: февруари 18, 2008, 11:46:43 am by ramus »
АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.

Offline blqh

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 306
 • Gender: Male
Re: Kak Господ говори на хората
« Reply #22 on: февруари 18, 2008, 06:39:14 pm »
 Направо си сложи на подписа "Join the dark force"  и да се знае :)
-Ехоо...Кой е?
-Аз съм гласът в главата ти!
-Ааа добре , аз си помислих че полудявам :D

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 876
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re: Kak Господ говори на хората
« Reply #23 on: февруари 18, 2008, 11:17:27 pm »
 Господин.. Господ-ин... Господ один... Господ един?
 "Не е ли писано: богове сте!" - думи на Иисус Христос според Библията.
 Понятието Господ , Бог е много широко и е хубаво човек да има предвид какво влага като съдържание в него. Така че ако някой си говори сам, приемам, че Господ му говори. Неговите думи си имат местото в темата независимо от мотивите, които го подтикват да участва. Дали да се покаже "изключителен", "никой", "обратен", няма никакво значение. Нека си се рисува.
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

julymorning

 • Guest
Re: Kak Господ говори на хората
« Reply #24 on: февруари 19, 2008, 06:24:11 am »
Чутото НЕ Е казаното,
казаното НЕ Е
това,което Е.


Е никога не може да се скрие
Е е топлина и огън.
Живеещия в
студ и тъмнина
никога не кзва
това което Е.
 Е е СВЕТЛИНАТА на живота!На мен Господ така ми говори.


Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 876
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re: Kak Господ говори на хората
« Reply #25 on: февруари 25, 2008, 03:25:03 am »
  Спас Мавров е човек, който професионално се занимава с история и е написал доста интересни статии за вярванията на траките и прабългарите. "Траките в долината на розите" за мен е една изключителна творба, която заслужава да бъде прочетена. Но лично съм избрал да публикувам извадка от статията му "Съдба-идеята за Страшния съд" заради идеята за принципа на огледалата, която се прокарва във форума (Гледаш в някой човек и виждаш себе си):

"Страшният съд е съдът, който душата сама провежда над собствения си живот, когато напусне тялото и изнесе информацията за начина, по който е живяла на земята: в един паралелен свят, известен на българите дори само от смисъла на тази дума: Душата в нас ще съди Човека в нас според делата му. И ще произнася присъдата за следващото си прераждане - на предопределените нови трансформации, за да може тялото да изживее своите неетични постъпки. А Господ ще наблюдава и ще се намесва там, където има данни или стремеж за промяна. Както Синът Му направи с добрия разбойник на Голгота.

3. Трето информационно ниво на понятието Съдба определя КА като отражение на БА. Когато КА (умът, АЗ-ът у нас) пропадне дълбоко в материалното съзнание и спре да контактува със своята БА (духът-душа), тя губи небесния коректор и егото се превръща в ненаситен консуматор. Затова съществува заветьт на ТанГ-Ра към колобъра: Ти си отражението на света!

Да бъде човек отражение на заобикалящия го свят означава да достигне такава чистота в живота, че да отразява всички външни влияния и то така, че хората да съзират в отразяването себе си. КА на колобъра се ръководи изцяло от интуитивните нагласи на неговата БА, която е в непосредствена връзка с духа в него.: Всеки човек, преосмислил и преодолял влиянието на материята (КА субстанцията) има потенциал да се преобърне и да тръгне по пътя към собствената си БА."
 
  Смятам, че через всяка своя намеса Бог говори за себе си, и си спомням думи от прочетените книги  за Ванга: "Има едно огромно око, което вижда всичко, което правите!" и "Както слепите трябва да знаят, че има светлина, така здравите трябва да знаят, че има Бог!".
 
 
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 876
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re: Kak Господ говори на хората
« Reply #26 on: февруари 25, 2008, 03:26:52 am »
http://www.iskri.net/statii.html
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 876
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
виртуални монолози с Рамус
« Reply #27 on: март 30, 2008, 05:09:46 pm »
Не можеш ли ти да го напишеш - за теб си.
За мен вече съм го написал, сега го пиша за Вас.

Кажи за твоето си сънуване. за твоите си събуждания, за Живота ти, през твоите очи и различните ти очи в различните
моменти. Кажи какво си открил, какво си опитал, кое си проверил, в кое си сгрешил, как си се оправил, като паднеш, как се
изправяш отново...
Книгите са си книги, прочита си е прочит - само няколко пъти си писал неща наистина твои... И поне се видя, че не пишеш зле - няма никакво значение какво и как би се окачествило
Ами  така започнах участието си във форума с мои неща, които съм изживял. Ама Вие ги изтрихте. Окачествихте ги като буклук.

Никога ли не си имал разговор със себе си - ама честен - със съмненията, отвъд вярата си и заучените неща, разликите, смисъла, проникновенията? сам - със себе си...
   
Това ми звучи като „имаш вяра и заучени неща и нищо не си опитал...” Само че нещата не стоят така. Осмислил съм огромна част от живота си, за себе си... Във момента ще споделя част от тях с Вас.

В този филм сега, в който е тая тема няколко човека са в положение да "открият" че сънуват РЕАЛНОСТТА СИ... Но го разбират чак когато "виждат" че е изкуствена - някои преживяват шок, други се възползват... но това са вече авторски интерпретации.
Темата е толкова стара, че отвсякъде могат да се намерят цитати и да се изредят "подобни" заглавия.

Темата е в основата на ЕЗОТЕРИЧНОТО ПОЗНАНИЕ - затова е и толкова "стара".
Идеята на едно разбиране /поне според мен/, е не да се аналогизира с "други" филми или книги... а да се опита всеки да направи мост към нещо подобно в "Неговия си Живот"... защото няма смисъл нещо да се "чете" или гледа, ако няма собствения резонанс към това същото "видяно".

          За да участвам в темата, това означава, че има резонанс. И всъщност той е на ключовите думи „сънуване”, „измислени светове”, „реални светове”,  “дон Хуан”. Само че във вашата интерпретация ми се стори , че хората само си „измислят” световете:
Това е символ на магията - възможността да преживяваш недействителни неща, като реални и истински. Неразбирайки че всъщност ТИ СИ АВТОРА ИМ - това прави аналогично всеки нощем, докато сънува. Но и неразбира, че всъщност и "в будното си състояние" го прави същото. И това е връзката на езотериците, които обобщено наричат сегашната обобщена форма на съществуване "СЪНУВАНЕ". И наричат променянето на това състояние на СЪНУВАНЕ, съответно "ПРОБУЖДАНЕ". Преживяването на събуждане всъщност най-общо се представя като ПРОСВЕТЛЕНИЕ - защото се преживяват някаква форма на "просветване", на проблясъци...
   
Т.е. от моя гледна точка дадох цитата от книгата на Кастанеда, за да разширя понятието „сънуване” за да има какво да говоря по темата. Защото притежавам определена опитност. Колкото до другия споменат тип „сънуване” съм се опитал да пресъздам неговата „картина” в темата си „Анонимност”. Там става въпрос за логическите предположения, които хората изграждат по отношение на другите хора, придават им тежеста на „истина”, и въз основа на тях и личните си критерии отсъждат за „другите”. Даже ще се опитам да го пресъздам и в този си пост.
   „Просветление”, „пробуждане”, „проблясъци”. По чии критерии е това? Ако някой се почувства просветлен и пробуден, възможно е проблясък да види у друг човек, когато открие у него част от себе си. Било това мисъл, нагласа или стил на поведение. Възможно е да сметне другия за „просветен”, когато открие у него собствената си философия...

„Идеята на едно разбиране /поне според мен/, е не да се аналогизира с "други" филми или книги... а да се опита всеки да направи мост към нещо подобно в "Неговия си Живот"...
       
Разбирането на езотеричното познание....
      Това изречение за мен носи част от Вашите критерии. Едновременно с това и предположение , че цитата е само аналогия с нещо вече прочетено или гледано. Всъщност самото изречение ме провокира да направя много логически предположения. Примерно звучи ми като:
1,вариант  „За да бъдеш разбирач, трябва да не пускаш цитати от други автори без да се обосноваваш защо го правиш...Аз не правя така (значи съм разбирач)”
2.вариант „Не ми е ясно защо пускаш този цитат по темата , не виждам (няма) логика в това ... Обясни ми ако обичаш...”
3.вариант  Искам да напишеш нещо твое с което да изразиш собствената си индивидуалност и опитност....
А вашето продължение на изречението е:
„защото няма смисъл нещо да се "чете" или гледа, ако няма собствения резонанс към това същото "видяно". ”

Ще кажа отново, че „резонансът” ми е на ключовите думи „сънуване”, „измислени светове”, „реални светове”, „ дон Хуан”
  Отворен обаче е въпроса „към кое „видяно” от Ваша гледна точка?
Мога да  „изтълкувам” като „същото като моето видяно и моята интерпретация на нещата...По моите критерии...” И ако го свържа с понятията „просветен”, „пробуден”, „проблясък”...
    Ако се чудите какво правя, опитвам се да пресъздам функционирането на логиката ми и моите логически предположения. Света у себе си, който сам си създавам... Нали все пак сте написали:

разбира всичко това е само според "моите очи" и аз го пиша с ясната идея че ти си един образ, съставен от прочита ми върху от написаното от теб... и това е в главата ми... Въпроса ми е че си давам сметка... И "диалога" е само виртуален, въпросите ми не са фактически - само ако сам си ги направиш такива. Евентуалните "отговори" - не са за мен... Но може и да те "видя" през тях - да се изкажеш и напишеш КОЙ СИ...

   Мога да кажа , че осъзнавам това, което съм написал са си просто мои мисловни предположения и не им придавам тежест, защото осъзнавам ,че по-скоро не отговарят на „действителността”. Ако им придам някаква тежест мога да си направя примерно умозаключението, че съм някакъв род загадка  или пък да теоритизирам, че някой търси у мен нещо от себе си, някакъв „проблясък”. Но ако не го намира... е , тогава може да ме сметне за „непросветен”, ако сам себе си е приел за „просветен”. Това зависи от него. За себе си съм преценил, че всеки има правото да вижда у мене каквото си поиска. Смятам даже , че за самия него е най-добре да вижда това от което най-много има нужда. Ако да кажеме не намери нищо и съм „непросветен” ще отчете собствената си „просветеност”, ще каже „аз съм по-добър”, и това ще му донесе вътрешно задоволство... Ако намери само „проблясък”, може да си каже „има надежда за него” (ако е решил нещо да ме „научи”) .  Ако случайно приеме мен за „просветен” може да си намери посока... Всъщност, в ситуацията съм дете, което го заговарят...

EE - чак пък обещания - недей чак толкова.
ЧЕ обещанията са кофти работа - като ги прочетат хората и после ще очакват да ги изпълняваш.  шегувам се. И все пак, Имаше и от друг участник едни "обещания" преди време, които така си и "заглъхнаха" в тишината... И той точно със същите думи написа " че сега нямал време... по-късно щял да го направи..."  Всъщност за нас четящите няма никакво значение кога е - само за теб би имало. Все пак това си е твоят Живот - да бъде ккакто си го избрал.
   
Моята логика е, че когато някой ме заговори го прави с определена цел. Търси нещо да получи ,има някакви очаквания още преди да съм му дал обещания. Обещанията са за да не се терзае и почуства „пренебрегнат”. Да разбере, че думите му са взети под внимание.
Идеята е "БОГ ДА ТИ НАПОМНЯ ЗА ТЕБ, а не за него си". Дори "ТИ ДА НАПОМНЯШ НА БОГ - ЗА СЕБЕ СИ"...Че ако теб те нямаше, няма и да има нито БОГ, нито Очков... и нямаше кой на кого да "напомня". 

„Идеята е” ...тази, която „трябва”  да приема? Това е „правилната” идея? Интересно ми е дали имате „нужда” от това „приемане” и какво ще Ви донесе лично на Вас...  Радостта, че сте ми предложил „новата” идея? Показвате ми посоката на „просветление” защото сте загрижен за мен, по кой път вървя? Бихте почувствали радост от изобличаването на „глупостта”? Или просто ме „провокирате” защото Ви е интересно защо съм го избрал този  подпис?
           
Няма какво да обещаваш на мен - не съм искал нищо, само съм задал въпроси, които са заместили твоите еветуални риторични въпроси - за към теб си.
Аз отговорите - моите - съм вече потърсил, писал... От хилядите си зададени въпроси, просто се сетих навремето, че само намерените и откритите от мен отговори са значимите... И от тях мога да се възползвам смислено и прагматично.
И заради това тогава един ден се сетих, че самото задаване на въпроси е "знак за нещо"... за състоянието в моето съм, когато "ги задавам", защото видях че "преди който и да е въпрос" има винаги едно и също нещо...
И след години в тая посока, открих, че има "друго" състояние в което няма нито въпроси, нито отговори...
Ама тва са си моите неща - затова и толкова съм изписал без да се налага да цитирам и повтарям мисли и "следи" на други хора, изразяващи техния си път. Щото всеки може да говори за него си... стига да "се открие", защото ВСИЧКИ СМЕ РАЗЛИЧНИ, само пътя към развитието ни, "някъде далеч", се събира в една точка.
 
Това ми звучи „Виж сега... На мене всичко ми е ясно. Аз нищо не искам... Правя го заради теб ... Назад във времето открих значимото и отговорите на въпросите... Преди всеки един въпрос стои едно и също.... Аз го открих... Открих и състоянието в което няма въпроси и отговори... Аз „открих” себе си. Толкова много съм написал и изписал без да се налага да цитирам мисли на други хора... (А я виж се ти само цитираш...Не си се „открил”) . Всичко се събира в една точка... Аз я виждам... Знам пътя на „развитието ни”...Тва е..."
   И така ако събера всичките ми  логически предположения и им придам тежестта на „истина” мога да сметна, че е излишно да Ви напиша каквото и да е... Ако притежавам опитност, която Вие не притежавате а да кажеме само сте чели за нея

„защото няма смисъл нещо да се "чете" или гледа, ако няма собствения резонанс към това същото "видяно". ”

Може да се каже, че докато четете, може да си изгубите времето... Ако взема в предвид и посланието

Аз отговорите - моите - съм вече потърсил, писал... От хилядите си зададени въпроси, просто се сетих навремето, че само намерените и откритите от мен отговори са значимите...

Ако придавате придавате огромна „значителност” на откритите отговори и вярвате само в нещата, които сам сте преживели и у вас липсва подобен род опитност, за която само сте чели... , възможно ли е да възникне съмнението „Аз това не го мога, значи е невъзможно?”. А също „прочел го е и му е повярвял”...”Това не е истина...”

Никога ли не си имал разговор със себе си - ама [font=Verdana]честен[/font] - със съмненията, отвъд вярата си и заучените неща, разликите, смисъла, проникновенията? сам - със себе си...

В този случай възможно ли е даден човек да бъде приет за „безчестен”? Това е нещо като „лъжец” пред „святата истина”...

    Сега ще се „дистанцирам” от всичко това, защото осъзнавам, че това са моите мисли, интерпретации, илюзорния свят, който съм си създал... „Виждайки” даден човек „КОЙ Е” по този начин ,не може да носи етикета „истина”... Даже съзнанието ми се откъсва и прави „аналог” с написаните думи: „НЕ правете предположения” в Толтекска книга на мъдростта. „Питайте”. „Сложих си мост” към тези 5 думички за всичко написано до тук в този пост.
 
 
Идеята е "БОГ ДА ТИ НАПОМНЯ ЗА ТЕБ, а не за него си". Дори "ТИ ДА НАПОМНЯШ НА БОГ - ЗА СЕБЕ СИ"...Че ако теб те нямаше, няма и да има нито БОГ, нито Очков... и нямаше кой на кого да "напомня". 

    Ще споделя с теб думите на покойния ми дядо, който е баща на три деца. По волята на съдбата аз съм му първия внук. И веднъж той ми рече:”Знаеш ли , когато ти се роди, чак тогава изведнъж осъзнах, че всичко не е създадено специално за мен. Дотогава имах чувството, че сякаш преди мен света не е съществувал...”. Дядо ми в момента го „няма” , както няма да ме има мен някой ден, а за Бог е възможно ако него го няма да го няма изобщо Очков. Но това е възможност , която за мен е „самата истина”, защото той ми „напомня” за себе си... И един от начините е через определен род сънища. Могат да се нарекат „пророчески”, „буквални” но важна особеност за мен е ,че са повтаряеми. Т.е. сънувал съм един сън в продължение на седмица наред и след това започна да се „сбъдва”. И аз не спирах да се учудвам как предварително знам в следващия момент кой какво ще каже и какво ще направи. Иначе 16-17 годишен бях попаднал в доста сериозна ситуация, в която даже един мастит чичко ми наблъска в устата пистолет с думите „Сега ще те застрелям!”. Изядох доста шамари но като цяло се оттървах невредим, за което съм благодарен. След всичко станало изникна в съзнанието ми един въпрос „Как е възможно всичко това?”.  Около мен нямаше никой който да ми отговори на този въпрос и започнах да търся отговори в книгите. Първо в книгите за Ванга, защото тя ме беше впечатлила с една нейна постъпка около година преди това. Без изобщо да съм чувал за нея тя ми „напомни” за себе си, изпращайки по жена от родното село на майка ми една престилка да я носи за да я „пази”. Тогава със семейството ми живеехме в дома на втория мъж на майка ми, който се проявяваше като „великия садист” и наистина имахме огромна нужда от това. Но откъде Ванга го знаеше, като никой не се е обръщал към нея? Как престилката щеше „да пази” майка ми? Коя е Ванга?
   Едва когато потърсих описание на сънищата ми в книгите за написани за нея добих представа „КОЯ Е”. Но не намерих описание на това, което се беше случило на мен. И така започна едно дълго търсене. През книги „съновници”, за медитацията и човешкото „израстване”, с психологическа насоченост... А продължвах да имам такъв род сънища и някои „по-различни”. Да кажем че веднъж в казармата на една от почивките осъзнавах ,че „спя” и едновременно с това съм „буден” и за мой ужас видях „себе си”. Доста притеснително и понеже „другите” нямат тези „проблеми”, нормално е да се сметнеш сам себе си за „луд”.  Това е нещо за което хората не знаят как да ти помонат. И открих „отговорите” в Книгите за Кастанеда. По-точно първо в книгата „Тайната на Карлос Кастанеда” на Алексей Ксендзюк. Тя ми беше предложена от една приятелка за това , че с нея си говорехме за Бог (Имах си причина да не вярвам в случайността. Сметнах ,че без по-висша разумна сила всичко, което се случва на мен е невъзможно...).

Това е въпрос на нагласа - наистина е като "лов" или пък "дебнене" - в този случай е "на съвпадения". От опита си съм разбрал, че определени съвпадения за мен са вид "знакови", вид символно напомняне

А това го „интерпретирам” като да спиш и нещо да те накара да станеш в три през нощта, да си пуснеш компютъра , да си влезеш в ICQ-то , и първото нещо, което да видиш е как Арабските майстори са редили висшата математика която „Бог” им е внушавал.
Естествено можеш да си го пуснеш в тема „Как Господ говори на хората”.

Иначе филма е хубав...
« Last Edit: март 30, 2008, 05:11:46 pm by Dimitar Ochkov »
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
Re: виртуални монолози с Рамус - преместено!
« Reply #28 on: март 30, 2008, 10:31:25 pm »
Моята работа не е да местя темите.
Дори не е и за "как господ говори на хората", щото не знам кой говори тук - ти, или господ.
И въобще работата не ми е да зная твоите неща.

Разликата между нас е толкова очевидна, че и да си говорим хиляда години ти ще си слушаш пак "твоите си неща". Това е съвсем естествено, но нямаме никаква адекватност и това съм го разбрал още откакто си започнал да пишеш в тоя Форум. И понеже за мен едно общуване е важен критерия "адекватност", аз не си правя въобще труда да "си говорим".

И в тоя смисъл не виждам нищо, заради което да си струва да ми тълкуваш подробно изреченията...
Тва не е идеята за ОТКРОВЕНИЕ. Нито тва е ТИ ДА ПИШЕШ. Откровението не е вътрешен ДИАЛОГ, щото става фантастично и виртуално бърборене. Щото дори и такова, е завоалиран МОНОЛОГ, във вид на ДИАЛОГ между "образи-отражения" - в твоята глава, на "два гласа" /или на повече/.
Откровението е вътрешен монолог само ЕДИН ГЛАС - АЗ към СЕБЕ СИ - ама тва са неща, дето са ти "алабала", защото поне досега ти никъде не си писал нещо от позицията да си сам - все е във връзка или с някой, или с книга, или с Бог - все има някой с теб. До степен до която все ИМА НЯКОЙ, пък теб те няма.

------------------------ ОТКРОВЕНИЕ     - не е за коментари и тълкувания - само за четене...
   Когато в едно откровение ЧОВЕК ГО ПРАВИ ИСТИНСКИ - САМО ТОЙ ГОВОРИ, А БОГ "МЪЛЧИ" - И В ТОЗИ МОМЕНТ СА САМО ДВАМАТА. И дори в по-дълбоката форма, наречена ИЗПОВЕД, СМИСЪЛА Е, ЧЕ СИ САМ - БОГ Е САМО СВИДЕТЕЛЯ. И когато човек говори така - пред други хора - ТЕ СА МЪЛЧАЛИВИ СВИДЕТЕЛИ. Това е най-самотното нещо на света - пример за това, че истинските, смислените, силните и сериозните неща се правят само САМИ - в тишината. И в тия мигове АЗ НЕ ПРАВЯ НЕЩО, щото "ТРЯБВА" - а го правя защото съм готов. И затова нищо не искам, нито ми е потребно - изразявам това, което съм. И в тия моменти НЕ СЕ ОБРЪЩАМ ВЪОБЩЕ КЪМ НЕГО - ТОЙ Е САМО МЪЛЧАЛИВ СВИДЕТЕЛ - а не участник в "разговор". Аз съм САМ - в тишината на откровението и изповедта. Именно тогава съм НАЙ-САМ.  И именно тогава БОГ и ТИШИНАТА СА ЕДНО.
И тогава - в празнотата и аз, всъщност в мен са и двете и цялата Вселена се събира в мен в този миг - като Вечност... И в някакъв смисъл АЗ "СЛУШАМ", а БОГ ПРАВИ СВОЯТА ИЗПОВЕД... И не сме двама - няма ДВЕ НЕЩА... Само едно е - АЗ и ПРАЗНОТАТА просто се сливаме...

   Това е начина по който "ГОВОРЯ С БОГ", а не Бог да ми говори, а аз да слушам. Щото когато има "говорене", общуване, винаги са ДВАМА /или повече/. Затова и се нарича така.
    Навремето направих едно важно нещо - във важен момент - обърнах се към него САМО ЕДИН ПЪТ - и му "казах" че от този момент нататък съм готов и ПОЕМАМ САМ ПО ПЪТЯ СИ, НОСЕЙКИ СВОЯТА ОТГОВОРНОСТ. Заявих го с онзи важен, силен и ударен начин, по който някои думи се казват САМО ВЕДНЪЖ. И такива ми бяха и думите - че ще ги изрека само веднъж... За да се стигне до това се случиха толкова много събития, и когато прогледнах, разбрах "знака". Някак си го разбрах в себе си - още щом този знак се докосна до мен, в мига разбрах за какво е - всичко се нареди толкова точно и ясно. В началото се уплаших - такива думи и такова нещо са най-сериозното нещо, което някога бях правил дотогава. Такива думи са подобни на клетва - не в името на нещо, или някой - става въпрос за мен. И защото това са думи, дето казани по този начин и с такова отношение стоят винаги - не се забравят никога. Забравя ли ги, все едно че не съм ги изричал и е било само празни балони с фантазии. Тия думи тогава станаха моето първо откровение и първата изповед - думи, които изрекох на себе си и "се заявих" че се ражда НОВ ЧОВЕК.
   Оттогава минаха повече от 20 години и нито веднъж досега не съм се обръщал "за помощ", нито с молби, нито с повик - да "си говорим с БОГ". Той е само свидетел...
   И като човек тръгне сам, СИ ОСТАВА САМ - ДОКРАЙ - аз дадох думата си и се изразих... Не съм слушал нито думи, на баща ми, нито на дядо ми, нито на който и да е от фамилията ми - аз съм човек, дето нямам почти никаква връзка с тях - и това е така още от малък. Аз с разни митологични "завети" не се занимавам.  И затова и не ги "пренасям" към моите деца. И спрях всички родови "мъдрости" и разни връзки, ритуали, традиции, заучени и приети наготово положения... За да го изведа самостоятелно - само това, което съм аз - всичко привнесено го преразгледах и повечето отхвърлих с години работа. Защото се превърнах в човек, дето изведените обществено полезни и заучени истини, пред които социалните хора се прекланят, са ми напълно непотребни. Затова и си ги изведох наново и си ги предифинирах - за да бъде от мен и да бъде актуално за реалния ми живот. Така станах прагматик...
Това ми отне почти 20 години и то досега. Има още работа, но винаги ще има... А самите резултати от работата се появиха доста късно - за първи път си дадох сметка чак 6-7 години след тази "случка".
---------------------------
Да не вземеш сега и тия думи да ги "тълкуваш"? - те са само за четене, няма никакво значение дали ги разбираш или не. Особено за мен.

   Аз съм провокатор Очков, провокирам се, често провокирам и другите хора - това е мое самоотношение - към мен си също съм такъв. Никога не правя нещо с идеята за някой - първо започвам с идеята за МЕН СИ. Търсиш разни причини за мои думи много далеч от "корена" им. ТИ можеш само да разбираш думите - по твоите си начини. И адекватността за която говоря че липсва, е защото не разбираш мен - само думите ми четеш. Ама тия думи, са само посредника - носителя на това, което изразявам. И като започнеш да си ги тълкуваш губиш мен. Нямаме никаква връзка за диалог - просто никаква, писах ти го няколко пъти досега. Почти нищо нямаме което да ни свързва - нито като идеи, нито като нагласи, нито като цели, нито като практика. Нищо - от значимите и определящи контакт неща. И в смисъла на всичко това, дори когато използвам в изразяването си някакво име, не го правя за "диалог". И с твоето име е така - използвам го но не за да си "говорим"...
Има хора, с които имам резонанс, има и такива, с които въобще нямам - ти си от вторите. Това е очевиден факт, а не оценка. Никой не е "виновен" за това - всеки е такъв, какъвто е. Уважавам те, и за това не е въобще важно дали "си приличаме". И ти ще си намериш някъде други хора, дето ще са ти резонансни - макар, че като гледам реакциите към различните ти писания по форумите, и в нашия.... Твоя работа.

Така че си пиши... Пък използвай си моите думи както пожелаеш - в нито едно от горните твои тълкувания, ме няма мен. Никъде, на места дори е толкова далече, че никога не съм чел някой да е толкова далеч в разбирането КОЙ СЪМ АЗ, четейки кво съм писал.
=======================================================================
Та... свободен си, пиши си както си знаеш - трили сме твои постове, както сме сметнали за правилно. И пак ще го правим - за това сме четирима тук - такива "триещи". Има си правила - чети преди да пишеш.
=========

послеслов
- както виждаш понякога съм като дядо мраз - изпълнявам желания. Преместих каквото поиска и изтрих последното. Дори ги преименувах както предложи.
Направих го по няколко причини:
1 - Има резон - сам избрах заглавието и импровизирах. През нощта нямаше как да "те питам" и го направих сам, както сметнах за удачно. Виждам че имаш друго виждане - добре, да бъде както казваш. Нямам претенции - аз си направих каквото трябваше - нито заглавията ме интересуват, нито ми и трябват или изисквам с претенции.

2 - Дължа ти го /вътрешно/ - като "обратен" жест, че се възползвах от това, което писа. Особено "последното" в центъра - дето е заградено... Тия мигове за мен са най-ценните - когато оставам сам и се "сливам". понеже не могат да се предизвикват, просто се "случват" и аз веднага навлизам. За целта е нужно да съм готов - за да "скоча"... Но както и да е - това са си мои неща.

пожелавам ти успех!
« Last Edit: април 05, 2008, 06:06:00 pm by ramus »
АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 876
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re: Kak Господ говори на хората
« Reply #29 on: март 31, 2008, 01:41:58 pm »


послеслов
- както виждаш понякога съм като дядо мраз - изпълнявам желания. Преместих каквото поиска и изтрих последното. Дори ги преименувах както предложи.
Направих го по няколко причини:
1 - Има резон - сам избрах заглавието и импровизирах. През нощта нямаше как да "те питам" и го направих сам, както сметнах за удачно. Виждам че имаш друго виждане - добре, да бъде както казваш. Нямам претенции - аз си направих каквото трябваше - нито заглавията ме интересуват, нито ми и трябват или изисквам с претенции.

2 - Дължа ти го /вътрешно/ - като "обратен" жест, че се възползвах от това, което писа. Особено "последното" в центъра - дето е заградено... Тия мигове за мен са най-ценните - когато оставам сам и се "сливам". понеже не могат да се предизвикват, просто се "случват" и аз веднага навлизам. За целта е нужно да съм готов - за да "скоча"... Но както и да е - това са си мои неща.

пожелавам ти успех!

Благодаря ти, докосвайки се до "теб" придобих една нова опитност. Прочитайки "Преместих каквото поиска и изтрих последното" и спомняйки си думичката в червеното, разширих представата си как нещата се "случват" и веднага "навлизаш". И как "скачаш". И изпитах чувството че мога да се справя с това...
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.