Author Topic: СРЕЩА С ОТВЪДНОТО  (Read 8701 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline teo

 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 15
СРЕЩА С ОТВЪДНОТО
« on: юни 05, 2007, 12:00:58 am »
Здравейте .ИСКАМ ДА знам дали има други, който по една или друга причина за кратко са се срещнали с отвътдото. Ето какво преживях аз.Преди 2 години бях опериран от аневризъм на ЦНС. Докато бях в кома си спомням накаквиголеми БИЛБОРДОВЕ с бягащи в тях цветни светлини и някакви магистрали, и колкото невероятно да прозвучи кораби-летящи из въздуха.АКО НЯКОЙ Е ВИДЯЛ ПОДОНО НЕЩО -моля нека сподели

Offline teo

 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 15
Re: СРЕЩА С ОТВЪДНОТО
« Reply #1 on: юни 10, 2007, 12:05:56 am »
ЛУД ЛИ СЪМ БЕ ХОРА?
« Last Edit: юни 10, 2007, 12:11:53 am by teo »

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re: СРЕЩА С ОТВЪДНОТО
« Reply #2 on: юни 10, 2007, 07:07:09 am »
От това, което казваш не може да се направи никакво заключение според мен, може да е било отвъдното, може да е било проекция на мозъка ти под влиянието на наркозата. 
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

daniTA

 • Guest
Re: СРЕЩА С ОТВЪДНОТО
« Reply #3 on: юни 10, 2007, 12:09:00 pm »
Щом питаш не си луд   :)
 

Offline teo

 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 15
Re: СРЕЩА С ОТВЪДНОТО
« Reply #4 on: юни 10, 2007, 07:05:26 pm »
 :'(Здравейте. Днес искам да ви опиша за срещата ми със непознатия човек. Видях човек за когото не  мога да си спомня изображението на лицето му.Та този човек ми даде едни обици(приличаха на стъклени квадртчета).Думите му запомних .Те бяха от рода на :
-"ПОДАРЯВАМ ТИ ТЕЗИ ВЕШАЛКИ-ТЕ СА ТВОЯТ ПРОПУСК"-това бяха думи изречени на руски език. Скоро разбрах,че ВЕШАЛКИ всъщност са закачалки за дрехи
СЕГА СЕ ПИТАМ  КОЙ ЛИ БЕ ТОЙ И КАКВО ЛИ Е  ИСКАЛ ДА МИ КАЖЕ.

Offline teo

 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 15
Re: СРЕЩА С ОТВЪДНОТО
« Reply #5 on: юни 12, 2007, 11:13:29 am »
Здравеите.Днес искам да напиша за още една среща със същия човек.Отново невиждах лицето му,но го усещах, че е до мен.Аз имах чувството,че съм прострелян в главата.НО той ми каза, че ще ми помогне  с вишнева клонка-нави я на венец,сложи я на главата ми и ме завъртя бързо на една маса на която предварително ме накара да летна.
 В един момент той спря въртенето рязко и усетих как частици олово  от гравата ми се забиха в  клонката.След 2 месеца разбрах от съпругата си ,че  в съседната стая е бил Киро Японеца-прострелян в главата.Така, че ако някой го познава и е все още жив нека знае ,че онзи човек му е помогнал

Offline teo

 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 15
Re: СРЕЩА С ОТВЪДНОТО
« Reply #6 on: юни 14, 2007, 09:30:00 am »
Здравейте.Днес желая да ви опиша за  ловенето ми на риба.Имах чувството,че влизам в морето и се спусках надолу,надолу.Там някъде улавях едра риба с големи рибени усни и започвах да се изкачвам.До мен чувствах присъствието на моята съпруга. Идваше момент,когато не ми достигаше въздух. Тогава се приближавах до съпругата си. Виждали сте как се образуват въздушни мехурчета по кожана на човешко тяло потопено във вода. Ето така аз отивах при нея и започвах да смуча тези мехурчета с въздух и така успявах да изплувам.А колкото до рибата приготвяше след това пържени рибени усни.СТРАННА РАБОТА .ИНТЕРЕСТНИ ПРЖИВЯВАНИЯ

Offline teo

 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 15
Re: СРЕЩА С ОТВЪДНОТО
« Reply #7 on: юли 20, 2007, 12:27:08 pm »
Здравейте. След вчерашния епизод на "ШЕПОТ ОТ ОТВЪДНОТО" дълбоко в себе си се замислих  дали съм жив или всичко е илюзия.Има дни в който изпадам в депресия и си казвам"-Това не е моят свят" :idiot2:

Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
Re: СРЕЩА С ОТВЪДНОТО
« Reply #8 on: юли 20, 2007, 02:58:55 pm »
Виж приятелю,
опитай първо да се видиш и намериш в ОТСАМНОТО, вместо да гледаш в ОТВЪДНОТО.

Щото обратното никой никога не е правил... И няма как.
Толкова много хора съм виждал които живеят като "живи мъртъвци", че един път ми хрумна че няма разлика между ЖИВИТЕ МЪРТЪВЦИ и УМРЕЛИТЕ ЖИВИ. Все не са на мястото си. И заради това - все не са там, където са.
Силата на астралното влияние върху вътрешния свят е толкова голяма, че това, че се пише навсякъде, че повечето умрели не знаят и не разбират за смъртта си е толкова естествена... И е напълно логично-свързана. силата на астралните сфери е видна дори и тук - в нашият живот, в който толкова много хора се наричат ЖИВИ.
Всъщност много хора и в ОТСАМНОТО са в точно такова положение. И тия неща ги писах в темата за филма ШЕСТО ЧУВСТВО. И сега в сериала отново "изгряха". Щото има наистина хора, които имат контакти и "зрение" за изгубените, дето не знаят "къде им е мястото" и към кой свят да принадлежат. И няма как - те така и така не знаят кои са - как да разберат за света в който живеят при положение, че квото и да става, те са само в своя си свят - нищо че го наричат РЕАЛНОСТ. И факта че загубват физическото си тяло а не разбират това дали не е достатъчно показателен за това, дето го пишем и в другите теми - че човек просто загубва връзката с тялото си и приема да го "трови" само и само да си достави "уводолствие" в някаква форма...
-------------------------------------------------
Все пак това е само предложение.
АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.

човек

 • Guest
Re: СРЕЩА С ОТВЪДНОТО
« Reply #9 on: юли 22, 2007, 12:18:28 pm »
Какви са тези астрални сфери?
Какво представляват и как въздействат върху човека?

Offline Evridika

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 123
 • Gender: Female
Re: СРЕЩА С ОТВЪДНОТО
« Reply #10 on: юли 23, 2007, 10:30:30 am »
Тео,такива преживявания имат много хора и те не са повод да се страхуваш,че си луд.Може би операцията,която си преживял е отключила някоя функция на мозъка ти.Много хора след преживяна кома или операция придобиват способности,които при другите са в латентно състояние.Човешкият мозък е все още малко изследвана територия от учените.Жив си и това е твоят свят-а той е толкова прекрасен,обичай го.А ако нещо дойде от отвъдното,приемай го с благодарност и радост,извличай полезното от него за живота си тук и сега и го пускай да отмине без да задълбаваш.Ако желаеш,разбира се.Колкото до астралните сфери,нека за тях обясняват знаещите. :)

Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
ЗА астралните сфери...
« Reply #11 on: юли 23, 2007, 12:59:57 pm »
----------------------------------------------------------------
http://www.izvorite.com/smf/index.php?topic=1349.msg15499#msg15499
----------------------------------------------------------------
Тук съм писал по тоя въпрос.
Това не е идея от популярната езотерика.
Това са същностни неща и много е трудно да се описват в подробности и да се представят всички връзки.
И по принцип който има сериозно намерение да разчовърка този изключително важен "детайл" от еволюцията и развитието, е нужно да поработи и сам "сглоби" картината си съобразно подготовката която има и готовността си - да "погледне извън тясножитейската си социална позиция".
Освен това - въпросът е много сложен в своята комплексност - той е оплетен и с разбирането на астралния свят като цяло - за особеностите на този аспект на битието - за основните принципи на които се гради астралната материя и за "живота" и съществата в нея. И да не се забравя, че всяко човешко същество има "свой представител" - свой аспект в астралното. И Именно този му аспект е от най-голяма важност за живота - такъв, какъвто е на земята сега.

За бонус все пак който си позволи и се мотивира - имаме в сайта цитирани книги по въпроса за астралните същества и частност за "преминаването отвъд", както и някои детайли са изрисувани в клипа на МАЙК ОЛДФИЛД - "ДА бъде светлина" от едноименният албум. Имаме тема за астралните "домогвания" в живота на хората. Има текстове за връзките на астралните същества и влиянието им върху цялостния вътрешен свят - такъв текст имахме в темата за кастанеда - за ЛЕТАЧИТЕ - мисля че беше в текстове и коментари. Всичко това внимателно трябва да се "смели" и осмисли - да се преценят вариантите и възможностите и да се изследват във всекидневни наблюдения от собственото битие и от опита ни с другите.
В тясна връзка с въпроса за Сферите е и въпроса за понятието ЕГРЕГОР. Именно егрегора е типично проявление на астралните процеси и явления. Като се има предвид, че всяка личност всъщност представлява личният егрегор и именно тя е "нашият представител" на астралния ни аспект. Именно в нея и за нея е "астралната битка" - за души, за вярващи, за идеи, за борци...
И именно личносттите обединявайки се по сходства и проявени с понятието резонансм дава собрното понятие ЕГРЕГОР, възнокващо, когато личности се обединяват чрез идеи, представи, практика, начин на живот, сходства на фантазии, преживявания и тълкувания. Именно тук се проявява истинската сила на понятието ВЯРВАНЕ - имащо най-силния егрегориален създаващ елемент. Без вярването /вярата/ нямаше да я има "спойката" и образуването на резонанса в които и да са егрегори от какъвто и да е порядък. А въздействието на егрегорите може да се види навсякъде в сегашната ни действителност - от религиозните егрегори - исляма и християнството / най-големите на планетата/, до разни варианти на псевдоезотерични "течения", които между другото миналата седмица направиха поредното си "събиране" под надслов - "световна медитация".
Всички процеси, свързани със - :
- виждане, предсказване, ясновидство, всякакви форми на "акашови записи", всякакви "видения" преживявания...
- Вярването и внушението, хипнозата, феноменологични явления, като телепатия-емпатия, телекинеза, кинестезия, лечения с докосване, или без или от всякакви разстояния. различни форми на "излизане от тялото", процеси "след смъртта", премествания във времето и пространството, както и на физическото тяло, така и без него.
- Всички форми на социален живот, без изключение. Всички видове религиозни и верски "ефекти" - видения, стигми, кървави сълзи, мадони, "гласове"...
- Всички форми на посредничество - от автоматично писане - до всякакви "мисионерски" "диктовки", вселенски учители, йерархии, посланици и послания...
...са форми на астрални процеси.

И накрая да завърша - Астралните сфери са един етап от развитието в еволюцията към "СЪЗНАНИЕ". както и голяма част от описаните по-горе астрални авления - те са продукт на сравнитено несъзнателните форми на битие - това ги определя и е от важно значение. И няма как да се каже кое на кое влияе - дали те влияят на единицата "не/съзнание" или тя на тях. Със сигурност двупосочна и сложна е зависимостта и затова не може да се търсят еднозначни, простички и лесни за смилане описания и аналогии.
И тия неща си искат съзнателна и последователна работа - защото това не са само въпроси, свързани с "нещо си" - това касае всеки от нас, защото дори и в момента СФЕРАТА на сътворената ни вътрешна реалност е тази, която определя битието на социалната несъзнателна и вярваща личност.
ВИЗИЯТА на СФЕРАТА на сътворената вътрешна реалност, съответно оживена "отвътре", е всъщност АСТРАЛНАТА СФЕРА - но погледната "ОТВЪН". ТОВА, което е видяно "ОТВЪН" е наречено с това понятие - АСТРАЛНА СФЕРА - едно сборно понятие обединено с наблюдаем ефект.
« Last Edit: юли 23, 2007, 02:12:13 pm by ramus »
АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.

човек

 • Guest
Re: СРЕЩА С ОТВЪДНОТО
« Reply #12 on: юли 23, 2007, 03:22:43 pm »
Да, разбрах.
Казано на моя език -  силата на Мисълта е тази, която създава т.нар. Астрал в пластовете на Съзнанието в Космичен аспект.
Но трябва да се знае, че това се случва на хора /попадането в Астрала/, които живеят с вкорененото убеждение, че тялото е техният АЗ. Когато времето на материалното им тяло свърши, те попадат ТАМ. Но всъщност, кой попада в това измерение?
Умът е изграден от Мисъл, Его /това е Аз-а/ и Интелект.
Мисълта е пряко свързана със сетивата. Тя властва над тях. Егото или Аз-ът е нашата индивидуална личност.
Интелекта е този, който детерминира нещата.
След като един обект бъде възприет от сетивата, и бъде детерминиран от интелекта, чрез силата на мисълта, Аз-ът или Егото казва - Аз съм този, който възприема обекта. Така ТОЙ се отделя от другите и преживява някаква опитност в този свят, като конкретно съзнаващ и индивидуален Аз. Така се ражда Личността.
След т.нар. смърт, хората с вкоренено убеждение, че тялото "съм Аз", попадат във въпросния Астрал. Но да се върна на въпроса: кой попада в него?
Попада Личността или по друг начин казано - Аз-ът.
Астралът е изграден от нашите ментални представи, а те са облечени в най-различни емоции. Силата на Мисълта е тази, която извиква някакъв обект пред Личността, когато попадне след физическата смърт във въпросния Астрал.
Характерното за това съснояние е, че след смъртта няколко човека с еднакви емоционални и мисловни програми могат да създадат още по-голямо кълбо или Астрал, в което да съществуват много години.
Менталният Бог, който определя продължителността на съществуване в това измерение, е определен от древните с думата Вират. Вират е  Съзнание, но трябва да се знае, че той е само част от Космическият разум, познат с името Брахман. Както при нас - мисълта е част от нашия ум, така е при Вират в Космичен аспект, където всеки един индивид след смъртта си съществува там... До поредното прераждане...   
И така, докато Съзнанието започне да се разширява... Когато това стане, интелекта извежда Личността извън формите на Астрала. А какво има ТАМ?.......


Offline teo

 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 15
Re: СРЕЩА С ОТВЪДНОТО
« Reply #13 on: юли 23, 2007, 05:01:46 pm »
Здравейте,рамус и човек.Честно казано нищо не разбрах за астралните сфери, но факт безпорен е ,че мозъка е все още голяма загадка.Имам моменти ,о не, бих го на рекъл миг, в който странно изплува в съзнанието ми от давна забравен спомен и след това като се замисля се оказва,че е от сегашният ми живот.И ето още нещо което се случи след операцията на мозъка.Не знам дали е внушение, но няколко мой познати ми казват,че започват  да изпитват главоболие от моето присъствие.Ето защо ,ако някой четейки темата е изпитал нещо подобно нека знае ,че не е било умишлено от моя страна .С уважение към всички-ТЕО
« Last Edit: юли 23, 2007, 05:21:54 pm by teo »