Author Topic: Сайт с диктовки  (Read 12255 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bee

 • Guest
Сайт с диктовки
« on: юли 22, 2005, 03:51:54 pm »
Ако нямата проблеми с руския или английския вижте този сайт с диктовки:
http://www.sirius-ru.net

bee

 • Guest
Re:Сайт с диктовки
« Reply #1 on: юли 25, 2005, 08:23:25 am »
Ето един откъс от диктовка на Учителя Буда, който поне на мен ми направи впечатление:

Хората на Земята са много свързани помежду си на тънкия план. Има такова понятие – колективно безсъзнателното човечество. Когато знанията, които ни се отдаде да влеем в главата на един двама души се разпространят по съзнанията на болшинството хора. И ако те някъде чуят за съвършенно нови за Земята знания, в много хора възниква чувството, че те вече са чували за това или отнякъде го знаят, без да могат да назоват източника, от който са почерпили знанията.
Тънките вибрации на нашия свят могат да достигат до много индивиди, даже и да не намират в първите моменти отклик във външното им съзнание. Помнете, че строежа на човека е подобно на матрьошка и най-тънката част на човека е винаги много отзивчива на това, което се случва в информационното поле на Земята.
Вашето физическо тяло и вашите външни органи на чувствата представляват динозаври, които никак не могат да се приспособят с бързо изменящата се действителност, бързо изменящите се вибрации на този свят. И както са измрели динозаврите, така с течение на времето вие ще бъдете принудени да се разделите с вашите физически тела.
Затова, ние ви даваме учението за медитацията. Затова ние насочваме вашето съзнание към тънкия свят. Постепенно центъра на тежестта на вашето съзнание ще се премести на вашите по-тънки тела. И вие ще имате по-голяма подвижност, лекота. По същество, вашите физически тела представляват предмет на вашите основни грижи по време на пребиваването ви във въплъщение. И по-голямата част от времето, в което пребивавате на Земята, сте принудени да се грижите за вашите тела – да ги миете, храните, обличате, лекувате.
Можете да си представите колко стремително ще се развива еволюцията на човечеството, когато то се освободи от своите тела и заедно с това, се освободи от необходимостта да прекарва времето си с грижи за тялото си.
И вие много ще се учудите, ако ви кажа, че всъщност вие отдавна бихте се освободили от вашите физически тела и продължили еволюцията на по-тънък план, но вас ви задържат и ви карат отново и отново да се въплъщавате, вашите привързаности към физическите тела и вашите привързаности към всичко, което съществува на физическия план.
И единственото, което ви спира в развитието, е нивото на вашето съзнание и степента на привързаност към вашата външна личност, към вашето его, тази част на вас самите, която съществува на физически план и свързаните с физическия план по-тънки планове, менталния и астралния.

Интересно, а? :)

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 2905
 • Gender: Male
Re:Сайт с диктовки
« Reply #2 on: юли 28, 2005, 04:59:38 pm »
Много  :D
Съм никой, отивам никъде, искам нищо.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

bee

 • Guest
Re:Сайт с диктовки
« Reply #3 on: август 03, 2005, 07:38:46 am »
Ето една интересна беседа. Думите, които са в скоби просто не можах да ги преведа.
А предложението ми е: Хайде да го направим! :)

За Божествената милост

Ел Мория
27 юни 2005

Аз, Ел Мория, идвам отново при вас!
От момента на срещата ни се случи едно важно събитие, за което искам да ви разкажа в хода на днешната ни беседа. Вие знаете, че на 23 число  на всеки месец ви се предоставя възможност да отработите кармата за следващия месец с помощта на четене на молитви /велений, Розариев/ или мантри.
Вие знаете, че на 23 юни започна заседанието на Космическото /Правление/, което ще заседава в продължение на две седмици. В хода на това заседание беше взето решение, за това, че от следващия месец 23 юли 2005 и всяко 23 число на следващите месеци, включително декември тази година, вие придобивате безпрецедентната възможност да преобразувате личната си карма и кармата на планетата.
Тези от вас, които в течение на 23-тото число на всеки месец съумеят да намерят време и да проведат несложен ритуал, който ще опиша по-долу, ще създадат условия за своето придвижване и преход на ново ниво на съзнание, а подобна възможност не е била давана никога преди.
Вие можете да се възползвате от тази възможност за сега само до края на годината. И вие ще видите, доколко вашето съзнание ще може да се придвижи към достигане на по-високо ниво. В действителност всичко, което ви отделя от по-високото ниво на съзнанието е вашата карма. Тя ви закрива подобно на купол, и вие не можете да виждате нещата такива каквито са, защото ви пречи отрицателната енергия, съдържаща се във вашите четири по-нисши тела.
Ако достатъчно голямо количество хора на всяко 23 число на месеца до края на тази година работят за преобразуването на кармата на следващия месец дори и за един час на ден, то вашите усилия за преобразуване на кармата ще бъдат умножени по пропорционалното количество хора, които ще участват до края на годината в това молитвено бдение.
И така, например, ако на 23 юли, 23 август, 23 септември, 23 октомври, 23 ноември и 23 декември участвате в преобразуването на кармата на следващия месец и посветите на това само един час и ако с вас в това бдение участват 1000 човека по целия свят, то вашите усилия ще бъдат умножени хилядократно. Ако в бдението на 23 число участват 10000 човека, то вашите усилия ще бъдат умножени 10000 пъти.
Затова аз ви моля да се отнесете сериозно към тази нова, дадена ви от Бог възможност. Не изпускайте шанса си.
Ние напълно осъзнаваме, че сред тези хора, които четат тези диктовки има хора, които принадлежат на различни духовни направления и се занимават с различни молитвени практики.
Затова нека да не ви смущава, че няма да сте обединени от обща молитва. Използвайте тези молитви и тези /велений/, които са ви привични. Най-главното е настройката на съзнанието ви. Трябва да сте устремени със цялото си същество към обединение на вашите лични усилия с усилията на хиляди носители на светлината, разположени по цялото земно кълбо. Представете си колко Светлина ще бъде освободена в тези дни, и цялата тази Светлина ще бъде насочена в съответствие с вашия призив, който ще направите, и ще бъде усилена толкова пъти, колкото човека вземат участие в бдението на 23 число на всеки от изброените месеци.
И ако не сте свикнали с молитвен ритуал, то вие можете да отделите този час и да го посветите специално на дадения ритуал. При това вие можете да вършите ежедневните си дела, например, да почиствате дома си или да работите на вашия участък земя или просто да работите на вашето работно място, но вие трябва постоянно да се намирате на най-високото възможно ниво на съзнанието и да изпращате всичката енергия, която в този момент постъпва във вашето тяло от Божествената реалност за преобразуването на кармата на следващия месец.
Вършете обичайната, привичната ви работа в продължение на деня и при това постоянно визуализирайте как енергията постъпва във вашето сърце по кристална струна и вие със своето внимание я направлявате в тези ситуации във вашия живот и в живота на планетата, които се нуждаят от преобразуване.
Нека дори и да не знаете как да се решат проблемите, които стоят пред вас във вашия живот.
Просто изпращайте Божествената енергия в тази ситуация и помолете тази енергия да бъде използвана за Божественото разрешение на дадената ситуация.
Ако ви позволяват жизнените обстоятелства, то вие можете да отделите за това бдение повече от един час. Толкова, колкото няма да ви затруднява.
Земята се нуждае от генерално почистване. Дайте заедно да да насочим своите усилия към това, почистването да бъде направено до края на текущата година.
Помнете, че от чистотата на вашите мотиви и чистотата на вашето сърце зависи този поток от Божествена енергия, която ще изпращате, и която ще бъде умножена. Затова, ако се опитвате да използвате това разпределение за решение на свои користни цели и за свои сметки, то вие създавате карма, която ще бъде умножена в съответствие с количеството хора участващи в това бдение.
Затова, ако мотива ви не е достатъчно чист, то по-добре да се въздържите от участие в това бдение.
За съжаление, такива са свойствата на вашия свят. И всяко разпределение, всяка Божествена милост се явява тояга с два края.
Защото вашия свят се явява това място, където става отделянето на зърното от плевела. И вие сами със своите действия правите разделение на всичко, което е от Бог, от всичко, което не е от Бог, вътре в себе си.
И за някои това разпределение ще доведе до безпрецедентен ръст на съзнанието им, в същото време, когато за други ще стане окончателния избор на кого да служат.
Вие можете даже и да не се замисляте накъде ще бъде изпратена вашата енергия. Енергията ще бъде използвана по най-добрия начин. Просто пожелайте да отдадете вашата Божествена енергия в този ден за преобразуване на вашата лична карма, кармата на страната, кармата на планетата. И колкото по-безкористно пожертвате енергията си, толкова по-бързо и вярно ще се разрешават всички кармически ситуации във вашия живот.
Позволете на Висшия Закон да използва вашата енергия, не поставяйте пред Бог условия как бихте искали ситуацията да бъде разрешена.
Бог ви дава възможност да си поправите всякакви грешки. Само пожелайте винаги да следвате Волята Божия. Дори и да сте прикован от болест на постеля или инвалидна количка и нямате възможност нито да четете молитва, нито да работите, тогава просто изпратете своята Любов към този Владика, с който чувствате особенна връзка. Нека това да бъде Дева Мария, или Исус, или Сен-Жермен. Вашата любов представлява по себе си най-хубавата и най-чиста енергия, която ще бъде умножена непременно.
Искам да се спра на това, че всеки от вас има възможност да се възползва от това разпределение. Всеки от вас има шанс да отиде със своето съзнание на друго, по-високо ниво, освобождавайки се от голям къс от вашата карма. Все пак, вие трябва да приложите за това всички усилия на сърцето си. Трябва да направите това с открито сърце, искренно.
Само вашата собствена чистота и искренност определят дали ще можете накрая на годината да получите вашата награда във вид на минаване на нова степен на Божествено съзнание.
Постарайте се да не се подхлъзнете надолу, поддавайки се на нечисти мисли и мотиви.
Надявам се, ще можем да се срещнем с вас на края на годината и да ви представим тази нова откриваща се пред вас възможност.

Аз, Ел Мория, с вяра във вашия успех.

Yulian

 • Guest
Re:Сайт с диктовки
« Reply #4 on: август 07, 2005, 09:38:51 pm »
Съгласна съм с теб, bee! Хайде да го направим!

Visioner

 • Guest
Re:Сайт с диктовки
« Reply #5 on: август 08, 2005, 10:53:22 pm »
Имам няколко въпроса:
1. Кой е Ел Мория и ако това е този, за когото аз се сещам - къде е гаранцията, че това наистина е предадено от него?
2. Дали наистина ако на 23-ти няколко месеца подред изпълняваме неговите наредби, заръки (което, между впрочем, е превода на думата "велений") ще си "придвижим кармата напред"?
3. И не на последно място, но много важно: знаете ли вие колко голяма сила е енергията на 100 човека, а ако са хиляда - още по-голяма, а ако са 10000 - още по-голяма, нарастването е в геометрична прогресия, а не в аритметична.
А този, който е написал това:
"Вие можете даже и да не се замисляте накъде ще бъде изпратена вашата енергия." - май знае много добре.
Тази огромна енергия ще бъде насочена нанякъде, но ВИЕ няма да знаете накъде.
Това е доста опасна игра.
Помислете добре преди да участвате в подобно нещо!
Само искам да ви кажа, че когато прегледах сайта, не ми хареса особено много.
Сега съвсем започна да не ми харесва.
 :'(
Имам и други забележки към текста, но  и тези са достатъчни, за да накарат човек да се замисли.
Пожелавам на всички вас, а и на себе си ;), успешно напредване по личния Път!  :)

bee

 • Guest
Re:Сайт с диктовки
« Reply #6 on: август 09, 2005, 08:27:08 am »
Ще направя някакъв опит да ти отговоря, Visioner.

1. Кой е Ел Мория и ако това е този, за когото аз се сещам - къде е гаранцията, че това наистина е предадено от него? – Трябва да знаеш кой е Мория – не може да не си чувала на Елена Блаватска и Елена Рьорих. Но не мога да се начудя на това, че питаш каква е гаранцията. Каква гаранция може да има .... освен ако не усещаш истината със сърцето си, което е единственото, което знае :).

2. Дали наистина ако на 23-ти няколко месеца подред изпълняваме неговите наредби, заръки (което, между впрочем, е превода на думата "велений") ще си "придвижим кармата напред"? – след като имаш съмнения, просто не го прави.


3. И не на последно място, но много важно: знаете ли вие колко голяма сила е енергията на 100 човека, а ако са хиляда - още по-голяма, а ако са 10000 - още по-голяма, нарастването е в геометрична прогресия, а не в аритметична. – Oтговора е в текста:
 „Помнете, че от чистотата на вашите мотиви и чистотата на вашето сърце зависи този поток от Божествена енергия, която ще изпращате, и която ще бъде умножена. Затова, ако се опитвате да използвате това разпределение за решение на свои користни цели и за свои сметки, то вие създавате карма, която ще бъде умножена в съответствие с количеството хора участващи в това бдение.
Затова, ако мотива ви не е достатъчно чист, то по-добре да се въздържите от участие в това бдение.”

Искренно се надявам, че хора с користни цели не биха го направили,  и освен това вярвам, че такива текстове и такива идеи покълват в сърцата на тези, които трябва, а също така вярвам, че има сили, които ни пазят и се грижат за преразпределението на енергиите и също така, най-вече вярвам, че ако в сърцето ми има само чисти мисли и любов, те няма как да навредят на някой. На теб би ли ти навредила мисълта, която ще изпратя с цялата си любов към теб?
Но, в крайна сметка, наистина ти недей да го правиш. Щом се съмняваш и сайта не ти харесва, недей. :)

Yulian

 • Guest
Re:Сайт с диктовки
« Reply #7 on: август 10, 2005, 08:26:52 pm »
В книгите на Вадим Зеланд "Пространство на варианти" и "шепотът на утринните звезди" доста добре е обяснено как би могла да се използва енергията на хората в ежедневния им живот. Но се оказва, че от нас зависи да се противопоставим на това "нелегално използване".  Не смятам, че чистата и добронамерена мисъл (съответно енергия) би могла да се използва за користни цели. Насочването зависи от чистотата и любовта, които предаваме в пространството. Аз смятам да се присъединя.

bee

 • Guest
Re:Сайт с диктовки
« Reply #8 on: август 12, 2005, 09:10:07 am »
Добре казано, Lian. Като си помисли човек колко енергия изсмукват от хората деструктивните махала .... ако тази енергия можеше да се впрегне за добро ....
Както и да е ... ето част от една от първите диковки, която също много ме впечатли с красотата на изказа и концепцията за свободата и несвободата на човешките и по-висшите в йерархията същества:

Ние всички сме единни и имаме общ източник

Присъствие на Единния
6 март 2005 год.

Аз Съм Пламък, вечен Пламък, неделим Пламък, единен Пламък, пребиваващ във вечността, неделимостта, безпределността.
Аз Съм поток от Светлина и Огън.
Пламък…
Огън…
Смъртното съзнание не може да ме възприеме. Но може да усети моите вибрации, моя Дух, моя Огън.  
Сияеща безпределност! Вечност!
Красота. Съразмерност. Блаженство. Радост. Хармония.
Създаването на вселената е подчинено на моя Закон. И всичко, което говоря се явява стара Истина, която човечеството винаги се е опитвало да осъзнае, и към която са се устремявали най-добрите човешки умове.
Аз замислям света, и Аз реализирам замисленото. Аз творя посредством своята Воля и Огън. Постепенно детайлизирайки творението, делегирам със своите пълномощия духовни Същества, населяващи Моя Свят.
Аз присъствам във всяко от тези духовни Същества, но в същото време всяко от тях е надарено със собствена индивидуалност, собствена способност за творчество, саморазвитие.  Всички същества имат в основата си моя Пламък.
Ние всички сме единни на моето ниво на съзнание.
Но по закона за диференциацията във вселената става уплътяване и разделение. Колкото по-ниски са вибрациите на проявения свят, толкова повече са разделението и /разлаженность/ между моите части.
Аз допускам това разделение, защото благодарение на това разделение аз се стремя да опозная себе си.  
Вселената е подобна на човешки организъм. Всяка галактика или група галактики можа да се уподоби на системите и органите на човешкия организъм.  
Всичко това съставлява моето тяло, точно така както вашето тяло съставляват различните органи и системи. Ние сме подобни.
И точно така както на вас ви е трудно да разберете съществуването на висшите планове на Битието на тази система на мирозданието, точно така на мен ми е трудно да осъзная проблемите на вашия плътен свят.
За управлението на вселената съществува цяла йерархия разумни същества, намиращи се на различни степени на развитие.  
И тази йерархия се простира от мен до най-малките материални частици на този свят.
Ние всички сме подчинени на общия Закон за тази вселена.
И колкото е по-висше нивото на духовното същество в тази йерархия, толкова по-малка свобода има това същество. Затова на човека е дадено, обладавайки с почти нищо неограничена свобода, с времето да се откаже от тази свобода и в замяна да получи по-големи пълномощия, по-голяма власт. По-голямо могъщество.
......

bee

 • Guest
Re:Сайт с диктовки
« Reply #9 on: октомври 31, 2005, 08:56:45 am »
А който знае и двата езика, но го мързи като мен или който не знае езици - може да прескочи до www.spiralata.net днес и да види как винаги има добри души наоколо, които се грижат за незнаещите езици и мързеливците  ;D

Offline divine

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1073
  • blog
Re: Сайт с диктовки
« Reply #10 on: юли 09, 2009, 11:56:25 pm »
http://www.sirius1-bg.net/sirius/

Сайтът и диктовките отдавна са преведени на български.

Every moment is a miracle right now