Author Topic: Възпламеняване на решетките  (Read 5390 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline Eternities

 • ad infinitum
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 601
 • Gender: Female
  • Изворите
Възпламеняване на решетките
« on: юли 14, 2007, 10:05:29 pm »
Източници на дадения по-долу текст са:
http://shamballa-bg.net/forum/index.php?showtopic=300
и
http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=3495.msg62528#msg62528


"Пускам едно съобщение от Махатма хаус в Цюрих, което ще преведа утре, защото смятам, че е наистина важно.
Повече информация има на ето този сайт:
http://www.firethegrid.com/


Любими мои,
може би вече сте чули, може би не, затова искам да разпространя тази информация:

На 17 Юли в 11:11 (по Гринуич) започва една от може би най-важните световни медитации. Всички хора, които ще отговорят на този повик или чувстват резонанс с него, са приканвани да седнат по това време, да отворят сърцето си и да медитират върху лечението и баланса на Земята и нейните обитатели. Ако искате да прочетете повече по този въпрос погледнете тук: www.firethegrid.com

За тези, които не обичат да четат дълги материали, а този сайт е наистина огромен, ще подчертаем най-важното тук:

Ние, човешките същества, решихме преди много хиляди години да прекъснем връзката си с колективните решетки на съзнание, така че да можем да приложим свободната си воля. Това разделение ни помогна да взимаме свои собствени решения и да бъдем независими. Но също така ни даде възможност да направим и много грешки, които повлияха на планетата - и тя затрудни много нашата директна връзка с Източника. Сега се намираме в повратна точка, в която тази отделеност може да означава край на Земята, такава каквато съществува в момента.

Това е Планът, който ще ни позволи да възстанвим връзката със светлинните решетки и да започнем лечението на тази планета. Заедно ще възстановим тази връзка чрез "ВЪЛНАТА ОТ ЛЮБОВ". Ако отделим един час за обща медитация върху решетките на съзнание, ще обединим глобуса и ще свържем всички региони на Земята. По време на този процес нашите Души ще бъдат свързани в Любов, Мир, Хармония и колективен фокус за един по-добър свят за всички хора, днес и за вбъдеще.

Съществата от Светлина използват понятието "Възпламеняване на Решетките", когато говорят за тази колективна медитация на 17. Юли. 2007, в която човечеството ще бъде подпомогнато чрез божествената сила с енергия. Те казват, че чрез Възпламеняването на Решетките ще се случат две неща: Първо ще бъде изпратена Лечебна енергия към центъра на Земята  и ядрото или сърцето на Земята ще бъде регенерирано. По този начин всички ние, всеки един от нас, ще сподели и предаде подаръка на насоченото намерение, подаръка на нашата собствена индивидуалност и подаръка на нашите лечебни енергии към всичко, което живее на Земята. Ние трябва да влеем част от нашата лечебна енергия към Земята и сборът от всички лечебни потоци ще възстанови Земята. Съществата от Светлина казват, че всеки човек е като малък гръмоотвод: като канал от енергия, през който светлината на Създателя може да достигне до планетата. Тъй като ние сме прекъснали връзката между светлинните решетки и планетата, божествената енергия не може да достига безпрепятствено до физическата структура на Земята и да я захранва. Когато ние, хората, решим, че можем да се обединим, за да излекуваме нашите решетки на съзнание, ще възобновим този двупосочен поток от светлина и съзнание - между нас и Създателя, между Създателя и Земята и между човек и човек. Можете ли да разберете колко прекрасен е този подарък? Тази енергия ще остане завинаги с планетата и човечеството - потенциалът, с който Създателят ни е създал, ще бъде проявен в сътворяването на тези нови енергийни полета за нашата Земя.

И вие питате, как можем да направим това? - Датата на това събитие е 17. Юли. 2007, 11:11 часът по Гринуич (14:11 часът българско време). Нямам никаква представа защо точно тази дата и този час са били избрани, но те са ми били давани всеки път. Искам да помоля колкото се може повече хора да се съберат, от всеки край на глобуса, в целия свят. По това време единственото, което трябва да направите е да седнете, да се насочите в себе си и да медитирате. С ваша помощ ще съберем достатъчно голям брой хора, обединени за лечението и любовта на нашата планета и нашите души ще бъдат пробудени за истинската им цел... да станем едно с нашия Източник на Светлина.

Изпращам своята любов към всички вас,
Приска Арнолд
www.mahatma-haus.ch

други организатори на събитието: www.worldpuja.org
www.spiritofmaat.com, както и такива, които го подкрепят: www.shamballa-bg.net"

Лично аз също подкрепям начинанието и ще се включа в него :)
I am who I am.

Offline Катерисе

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 182
 • Gender: Female
  • percovision.info
Часовата зона на София е GMT +2 часа
Това означава, че 11:11 часа по Гринуич в часовия пояс на България е 13:11 часа или 1:11 следобяд!!!

Можете да проверите тук:
http://www.timeanddate.com/worldclock/city.html?n=238

Поздрави
Каквото и да е, надрастни го!

Offline Eternities

 • ad infinitum
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 601
 • Gender: Female
  • Изворите
Точно в този сайт пише:

Standard time zone:   UTC/GMT +2 hours
Daylight saving time:   +1 hour
Current time zone offset:   UTC/GMT +3 hours


Това е заради лятното часово време.

Часът е 14:11

:)
« Last Edit: юли 17, 2007, 10:09:29 am by Eternities »
I am who I am.

Offline cetacean

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 154
 • Change we must...
Re: Възпламеняване на решетките
« Reply #3 on: юли 17, 2007, 10:08:59 am »
Аз ли пак чета по диагоналната система или наистина не пише колко време трябва да продължи медитацията?
Питам, щот нещо да не се мина случайно  8)

Иначе по въпроса за часа, времето по Гринуич винаги си е нулево. За него не важи лятното часово време. Затова през лятото добавяме към него три часа, а през зимата - стандартните два.

Edit: Така, знаех си аз, че чета диагонално  :) То си го пише в текста: "Ако отделим един час за обща медитация върху решетките на съзнание, ще обединим глобуса и ще свържем всички региони на Земята."
Благодаря на пиленцето, което ми подчирикна тази тайна информация  ;)
« Last Edit: юли 17, 2007, 10:37:40 am by cetacean »
Сънувах, че съм се събудил.
Това е най-старият сън на света...

Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
Re: Възпламеняване на решетките
« Reply #4 on: юли 17, 2007, 07:31:46 pm »
Ех...
да направим света по-добър другари...
Щото очевидно, че много хора смятат още че имаме много грехове... Дааа - една съвременна форма на първородния грях - Ние, човешките същества, решихме преди много хиляди години да прекъснем връзката си с колективните решетки на съзнание, така че да можем да приложим свободната си воля. Това разделение ни помогна да взимаме свои собствени решения и да бъдем независими. Но също така ни даде възможност да направим и много грешки, които повлияха на планетата - и тя затрудни много нашата директна връзка с Източника.
Ама тя и думата даже си е с общ корен - "грях" - "грешка". Изглежда много грешки сме направили ние хората... И много грехове.
Как можахме въобще да си помислим, че като се отделим от "колективните решетки на съзнание" въобще ще можем да си имаме "връзката с ИЗТОЧНИКА - пардон "БОЖЕСТВОТО - великото, голямото, важното, всесилното... Огромна грешка - тва е новото превъплъщение на "първородния грях" - много интересно измислено... и много елементарно. Но пък явно - върши работа. Как възвишено е написано... и колко възвисено звучи - ХОРааааа - да спасим планетата... да спасим връзката си с "решетките"... и то не кви да са - КОЛЕКТИВНИ... Браво!!!

Е - аз така и ще си остана - със затруднена "директна" връзка с ИЗТОЧНИКА - реших да бъда независим и да скъсам с колективните решетки на /не/съзнание... както и със всичко колективно. Ще се пека в ада мамка му... Обаче пък ще си бъда независим... Именно на такива като мен май църквата някога е измислила етикета "чадо на луцифер"... :).
Ще възпламенявам всички решетки - и колективни и несъзнателни... и съзнателни - ако е нужно.
Когато някои хора не могат да си пробият собствените си решетки се вижда че чудесна работа върши да придадем на "решетките си" разни възвишени, духовни, революционни, спасителни и други "тежнения". Страхотно послание. Освен това всички можете да си позволите да "видите" че най-големите "спасители" са именно тия, дето себе си въобще не знаят, че не е нужно да спасяват... и няма от какво.
 Отделния човек е основата на това, което сега е целия познат свят. Защото това, което се случва в човечеството е просто една "уголемена" проекция на това, което се случва във всеки от нас - но усреднено. И именно положението в света сега най-ясно показва какво е "средното ниво" на вътрешния свят на всеки от нас. И Именно тия, дето хич ги няма да погледнат на себе си, те най-много напират да спасяват - света, хората, земята, вселената, слънцето, йерархиите... ама толкова много обекти за спасяване. Въобще ако трябва всичко да спасим, та някак да заместят невъзможността да погледнат на себе си... и да разберат, че нищо за спасяване няма. Нищо... и никога не е имало... И че ако погледнат малко повече "СЕБЕ СИ" може би именно така, ще се вдигне с "милимунда" малко от общата "ВИБРАЦИЯ" на "колективното", дето толкова много се правят, че лелеят за него. Ех... пример за доброта, възвишеност, отдаденост - браво...

Интересно никой ли не видя дори понятието "РЕШЕТКА" и как въобще някой реши да прави световна медитация... с надслов - "НАЙ-ВАЖНАТА". И пак - все едно и също. Откакто имах досег с движението на "спасителите" и разни наричащи себе си "духовни спасители", към което активно се числят сподвижниците на "АРКЕЙН-СКУУЛ" и подобните на тях. И това тръгна още от великата "БЛАВАТСКА" - най-великата... та всички след нея. По-велики спасители и духовници няма никъде да се намерят...  но пък изглежда затова са и и добили популярност - щото е в тясна връзка с нагласите на "търсещите тази честота" от "КОЛЕКТИВНИТЕ"... И разбира се - с решетки - най-вече.

Как някой не вземе да направи популярна фразата - да разрушим "РЕШЕТКИТЕ"... пък може би "оттатък" има директна връзка със "ПЪРВОИЗТОЧНИКА"...
Интересно - и досега повечето хора явно си представят БОГ, като пастир -... може би защото винаги Колективното си остава близко до представата за "стадо овце"...

Също така бих попитал - дали някой си задава въпроса - "във въпросните "КОЛЕКТИВНИ РЕШЕТКИ" за кой точно ИЗТОЧНИК става въпрос... ?Дали някой не вижда в това една чудесна хитра "подмяна" на "целите"... така и на цялото метоприятие, дето се нарича с гръмкия етикет - СВЕТОВНА МЕДИТАЦИЯ?
КОЙ Е ТОЯ "ИЗТОЧНИК" дето хората са в пряка връзка именно когато са в "КОЛЕКТИВНИТЕ РЕШЕТКИ"... И когато са "независими" използващи своя избор, вече били изгубили тая връзка...?

Толкова са очевидни заложените капани в текста, смисъла и реализацията, че дори не бих ги нарекъл хитри...
Но като човек, дето съм "извън решетките" очевидно съм направил своя си избор.
И си нося собствената си отговорност.
Както и всеки от вас - откакто свят светува все са излизали идеи, които да имат силен социален "отенък" и да са такива, че да привлекат повече "последователи" в поредното "В ИМЕТО - НА - НЕЩО" - сега вече е ЗЕМЯТА, ИЗТОЧНИКА, ВСЕЛЕНАТА... Все по-високо се прицелват приказните идеи.
Важното обаче че вършат работа. Има си доста "осведомени" използвачи... И добри манипулатори... И това е чудесно, защото тях ги има, защото "разни групи от личности" лелеят за различни неща, на които биха искали да се отдадат. И понеже си ги "искат" - квото повикало - това се и "отговорило"...

ДА живее СВЕТОВНАТА МЕДИТАЦИЯ... КОЛЕКТИВНИТЕ РЕШЕТКИ... И ВРЪЗКИТЕ С ИЗТОЧНИКА...
Аз... като един изявен и доказан егоист... и аколективист... бих казал - "ДА ЖИВЕЯ АЗ... щото всичко останало нямаше да го има"АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.

Offline Eternities

 • ad infinitum
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 601
 • Gender: Female
  • Изворите
Re: Възпламеняване на решетките
« Reply #5 on: юли 17, 2007, 08:37:32 pm »
"Един харесва попа, друг - попадията."
Красотата и смисълът са именно в многообразието.

Един съзира думи в тишината, друг - тишина сред думите.
Всеки вижда това, което му е необходимо и което си позволи, с оглед на нивото на развитие, на което се намира.

Аз намирам Себе Си тогава, когато престана да съдя "другите".
Когато зачета свободата има да бъдат такива, каквито са си избрали.
Когато оставя "другото" на мира.

Във Вселената съществува божествена развнопоставеност - никой не е нито по-напред, нито по-назад; нито по-прав, нито по-грешен; нито по-важен, нито по-незначителен; нито по-аз, нито по-"останал".

Аз съм си аз, аз избирам дали и какво да взимам и да давам.
Аз отговарям за изборите, които правя.
Аз отговарям за решенията, които взимам.
Аз отговарям за действията, които извършвам.
Аз преценявам в какво да участвам, по мой свещен избор, без значение кой, как, защо и какво казва по въпроса.
I am who I am.

voivoda

 • Guest
Re: Възпламеняване на решетките
« Reply #6 on: юли 18, 2007, 09:46:06 am »


Аз намирам Себе Си тогава, когато престана да съдя "другите".
Когато зачета свободата има да бъдат такива, каквито са си избрали.
Когато оставя "другото" на мира.


Това би трябвало да означава, като се занимаваш с другите направо не си себе си ли ?

Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
Re: Възпламеняване на решетките
« Reply #7 on: юли 18, 2007, 10:42:39 am »
"Един харесва попа, друг - попадията."
Красотата и смисълът са именно в многообразието.

Един съзира думи в тишината, друг - тишина сред думите.
Всеки вижда това, което му е необходимо и което си позволи, с оглед на нивото на развитие, на което се намира.

Аз намирам Себе Си тогава, когато престана да съдя "другите".
Когато зачета свободата има да бъдат такива, каквито са си избрали.
Когато оставя "другото" на мира.

Във Вселената съществува божествена развнопоставеност - никой не е нито по-напред, нито по-назад; нито по-прав, нито по-грешен; нито по-важен, нито по-незначителен; нито по-аз, нито по-"останал".
-------------------------------------------
горното "цитиране" на вселенски принципи и закони изглеждат малко странно, когато се изполват в очевидното им несъотвествие с целите, намеренията , както и смисъла и дълбочината им. Да не говорим, че преднамерено са пропуснати други "принципни" положения - може би с цел, щото многократното коментиране на "пропуснатите" тук е правено и пишещата горните думи ги е изказвала със собствената си убеденост - явно обаче само в "други моменти". Казвала ги е и на срещата в КАРЛОВО - тя самата. Както и сега ще припомня очевидното противоречие между думи и цитати - или убеждения и вярвания.

Интересно е също, че когато му беше времето, припомнях на някои приятели, кога, какво и що е свободния избор - не с общи приказки и цитати - а с точни примери в конкретни ситуации.
И също така е показателно, че точно тази карта сега се извади, за да се засили убедителността и правдоподобността - и да се придаде друг ореол на толкова обикновени, и потребни на самата личност на всеки, "неща". И това също така очевидно е било коментирано  - в първо лице единствено число.
И сега излезе че аз - съм толкова нахален, че да си позволявам да "коментирам, отричам, или пък окачествявам" изборите на другите хора. И в горния цитат се цитират точните ми думи - с понятията които аз използвам и съм формулирал. И сега ми се напомнят - сякаш съм го забравил.  :) Как можах??? И сега - нека ми - с моите камъни... по мойта.... :)

Иронията на описаното в тази тема е толкова очевидна, и се крие в подбора на едни "принципи" за сметка на други и това е заради "целта". А тази фрагментарност сега е запечатана в поста на ЕТЕРНИТИС и ще се опитам да посоча, макар за мен да е толкова очевидна.

И така:
Как някой видя в мен РАМУС - в ролята на отнемащ свободните избори... И това -  представено, като опит за намеса в "личен" периметър? И не е ли РАМУС, оня който във всеки пост, при всички срещи на живо, в живота си е показал, че познава "свободния избор"... и може би още нещо? И може би не само го "познава".

Дали защитниците на свободния избор, който си позволих да "наруша" знаят че аз самия съм участвал когато му беше времето в посочените мероприятия? И че това, което пиша сега е израз на неща, през които съм преминал сам?

Дали защитниците и благородните помагачи, са се запитали какво се случва по време на това, дето сега приеха да участват. Кой, какво, защо и как манипулира свободната енергия, която се отделя по време на това мероприятие, с каква сила и роля е, кой стои зад него и с какви намерения и цели? Дали въобще са си позволили да се попитат и да понаучат нещо?

Зададох конкретен въпрос в предишния си пост, но именно хората дето обикновено се изживяват на "узявени", те именно не четат / да не говорим "внимателно"/ какво въобще съм написал - хем отгоре-отгоре, или диагонал... но и силни и възвишени "отговори" - кой от кой по интелектуални, и примесени с какво ли не...
Та "въпроса" беше дали някой се е попитал за МЕХАНИКАТА, процесите и скрития смисъл на понятието световна медитация, като се има предвид, колко приказки се изписаха дори в нашия форум за "МЕДИТАЦИЯТА"?

СЕГА - да погледнем по-внимателно - ТЕХНИКА за "медитиране" от такъв характер рефлектира върху цялата ноосфера / и не само/, по причините за нейната масовост, подреденост, точен час. Може би някои не знаят, че се и избират внимателно точки за манипулация от специални места на ЗЕМЯТА - зони в които се оплита освободената енергия. И си има много способни хора, дето го правят това. На едни са възложени "посланията" за набиране на доброволци, други "вещи познавачи" ги обработват - огромните количества "резонираща енергия", която се отделя "свободно" и със съгласието на всеки "доброволец". Важното е че е оттренирано и е доказало своята "полза".

И е много лесно да се пишат високопарни думи за защита на свободния избор - щото едни хора това са го открили и го използват в неговата дълбочина за развитието... а други просто се подпират на същото, когато се налага да "защитят" напълно ясни за виждане потребности от личния си периметър. И това, че си го правят си е в техния периметър, но правенето на СВЕТОВНА МЕДИТАЦИЯ вече не е техния периметър и имаме намеса в процеси на ВСЕЛЕНАТА..., и от там - върху всички "други" хора...

И така - питам участниците и защитниците и спасителите на Вселената, ЗЕМЯТА, и СВОБОДНИЯ ИЗБОР - като толкова много и красиви думи изписахте, ВИЕ КАК СЕ СЪОБРАЗИХТЕ СЪС СВОБОДНИЯ ИЗБОР НА ДРУГИТЕ - ХОРА, ПРИРОДАТА, ВСЕЛЕНАТА, ЗЕМЯТА?
Заинтересувахте ли се... и ги попитахте ли???
Благите и възвишените намерения, достатъчни ли са, за да участвате в нещо, което се намесва в свободния избор на останалите хора... И понеже аз не съм говорител на другите, ще попитам за мен си:
КАТО ТОЛКОВА МНОГО СЕ ЦИТИРАТ И ЗНАЯТ "ВСЕЛЕНСКИТЕ ПРИНЦИПИ И ЗАКОНИ", дали някъде сред тях не беше премълчано, че всяко нещо рефлектира върху всичко, щото всичко е свързано?
И как някой реши, че е негов избора да предложи, организира и участва в нещо, което има толкова голямо значение. Дали посочените "честни хора" попитахте ли ВСЕЛЕНАТА, ЗЕМЯТА, ДРУГИТЕ ХОРА... и МЕН - те какъв избор са направили - съм направил. И дали вашият не е в противоречие с моя. И това че никой никъде не се е сетил даже да го направи в някаква форма, дали не говори достатъчно за "същинския характер" на намерението и посланието...

Как така - мероприятие от такова значение, организирано със доброволното съдействие на хора по цял свят - не беше съобразено със свободния избор на останалите хора.
И дали цитиращата ЕТЕРНИТИС вселенски принципи в частта им за свободния избор, не си припомни, че свободния избор се простира само и единствено само в ИНДИВИДУАЛНИЯ ПЕРИМЕТЪР на всеки човек - САМО ВЪВ ВЪТРЕШНОТО ПОЛЕ. Това е смисълът на свободният избор - КАК ТАКА ТОГАВА тя самата пишейки в заключителните си думи високопарно, забрави да си припомни, че точно този неин избор е пряка намеса в изборите на други "съзнателни" същества... и в частност НА МЕН САМИЯ. ДА - на мен самия - като човек, който живее в това общество - на Земята - във ВСЕЛЕНАТА, тя взима решение да участва в нещо, което няма нищо общо с моя избор.
И понеже моя избор е плод на вътрешна работа и познавам това, че той се простира само в моето поле и се отнася само за мен, бих попитал - ЕТЕРНИТИС, твоя избор дали не се намесва в моето поле, след като ПОМОЩЕСТВОДАТЕЛИТЕ правят мероприятие с значение и влияние върху огромен периметър, включително ще рерфлектира и върху мен и моето индивидуално поле. И това, че някой приел, като не може да "спаси себе си" да спасява СВЕТА, ВСЕЛЕНАТА, ЗЕМЯТА, това избор в неговия личен периметър ли е... Щото се вижда точно обратното - именно като се откажеш от личния си периметър и го заместиш с "външния", ти веднага се намесваш в периметър, който не е твой... и за останалите - НЕ Е ВАШ.

Как и с какво право вие си присвоихте ролята да "ПРОМЕНЯТЕ" СВЕТА, под претекст, че не бил добър, че не му достигало, че бил направен някога си, някъде си избор с "встъпителните думи" -Ние, човешките същества, решихме преди много хиляди години да прекъснем връзката си с колективните решетки на съзнание, така че да можем да приложим свободната си воля. Това разделение ни помогна да взимаме свои собствени решения и да бъдем независими. Но също така ни даде възможност да направим и много грешки, които повлияха на планетата - и тя затрудни много нашата директна връзка с Източника. Сега се намираме в повратна точка, в която тази отделеност може да означава край на Земята, такава каквато съществува в момента. Освен че това е открита "блага манипулация", това е израз и на неуважение за мен, защото в тези думи се правят от името на всички "ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА", но мен тия думи не ме изразяват и спрямо това, някой изведнъж ме постави в графата "някакви други същества - нечовешки".
"РЕШИХМЕ - използването на множествено число тук е толкова прозрачно, както и смисъла на "красивите думи", че просто се усмихнах, като ги прочетох - на незнанието на тези, които ще се хванат. Някой си бил решил - за какво, къде, кога и как така се говори от името на всички хора... тва е най-малкото неуважително, да не говорим за други "показателни" моменти, които ще ги оставя за хората, дето това написано ще проумеят смисъла му... Това е и израз на една елементарна некомпетентност, която бих нарекъл простичко "НЕВЕЖЕСТВО". Щото духовността и идеята за "помагане" явно не им е ясна в дълбочина на тия хора... или пък им е много ясна, но тяхната роля, е да сложат "примамката" - гладните за нея "жертви" сами ще си дойдат и доброволно ще се оставят в ролята на "ДОНОРИ" за целите на някой или нещо си. Но сделката е честна - и участтието е самостоятелно и в някакъв смисъл си изглежда като избор... Но чий е избора, който правите - вие ДОБРОВОЛЦИТЕ. Чий ли избор правят защитниците на една или друга идея - каквато и да била. А те са толкова много идеи - цялата история на човечеството е път на предложения на всякакви идеи и привличане на доброволци, борци,поддръжници, и защитници на същите идеи... те сами идват и сами си "избират". Дори не им хрумва повечето пъти да помислят за избора си... ама сега нали е модерно - вече и за "избор" се говори - и той стана идея за "подходящото защитаване".
----------------------------------------
И понеже така и така никой не ме попита за моя избор... И участниците и благи доброволци за спасяването на Земята така и се увлякоха от духовните си намерения да "правят" добро.... Та се налага Аз сега сам ще си кажа за себе си и за избора си...

Изразявам ясно и недвусмислено ,Под никакъв предлог, пряко или косвено, някой да ме "спасява", с идеите, че правил добро, че било важно, че била направена "грешка" и разни други вярвания по въпроса. Нека всеки си вярва в каквото си поиска, но да си остане в периметъра на него самия и да не се случва така, че едни избори да се смятат за поважни или "повече" от други избори /- каква ирония нали - в поста на етернитис - това се предлага като мое поведение... :)/
Аз съм единстения, който зависи от мен Живота ми, Доброто, смисъла, важността и приканвам това да бъде уважено и да бъде зачетено.
Приканвам спасителите, колкото и да са честни и б;лагонамерени все пак да "чуят" и другите, които изразяават намерение да не участват и да си дадат сметка, че участвайки в "СВЕТОВНА МЕДИТАЦИЯ" прако или косвено се намесват в изборите на всички други /не/съзнателни псевдоединици от ВСЕЛЕНАТА.
И ако на някой не му се струва смешно, предлагам - правете "медитацията" без това да ме засяга по един или друг начин - с каквито мерки или намерение вие самите решите - с вашия си свободен избор.
Не може хората, които това не ни изразява да ставаме "поле" за всякакви посегателства на собствения ни свободен избор, пък било то и с благи и възвишени намерения или маскирани като духовност.

Е - това е... ужасно егоистично ли ви се струва? Щото мен окачествяването не ме интересува, щото си остава плод на вашият избор и мен не ме засяга, щото в индивидуалния ми периметър оценките за това, кой и какъв съм не се включва всякакви отражения от криви огледала.

И в цялата работа в написаното дотук, не го написах заради мен си, щото съм в състояние, което няма как да ме "закачи" нито навреди, колкото и "световни медитации" да се правят.
Не го написах заради себе си, макар, че изказах някои индивидуални съждения в него...
Кой както иска - така да го разбира.АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.

voivoda

 • Guest
Re: Възпламеняване на решетките
« Reply #8 on: юли 18, 2007, 11:24:30 am »
Разсъждения по пътя на логиката и извън нея.
Планетата земя е едно живо създание обитавано от многобройни живи създания.
Да се борим или да се молим за един по добър свят.

Разликата между добро и зло .......... всеки знае за него си

Разликата между медитация и концентрация е .......... всеки знае за него си

Пример за масова дейност и концентрация върху идея:

Манифестация за 24-ти Май (по младите не знаят за какво става въпрос)
Дунавското хоро на нова година
Концерт в памет на Принцеса Даяна
"Възпламеняване на Решетките" На 17 Юли в 11:11 (по Гринуич)

Всички тези масовки са съставени от хора различни с фантазии различни и идеи идентични. В крайна сметка получаваме крайния продукт, планетата земя и обитателите И .... нищо друго

Да се борим или да се молим за един по добър свят .... това е и моята същност, каквото и да означава това.

Пиша с недомлъвки, защото всеки чете това което иска да види...Offline Artemida

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 97
 • Gender: Female
Re: Възпламеняване на решетките
« Reply #9 on: юли 18, 2007, 11:28:40 am »
E, това което разбрах от по-горните постове е , че каквото и да направя все нечий избор ще е накърнен.
Ако избора ми бе да участвам щях да накърня избора на онези против.
Ако не участвах щях да накърня собствения си избор .
Примерно де,има още доста варианти, но при всичките все ще има "потърпевши".
Неприемливо предвид това, че повечето от нас защитават наличието на Свободна воля, а не някаква предначертана и строго определена съдба.
Значи добре, че забравих за мероприятието, така не накърних нито моя избор, нито този на останалите.
 :)
С изключение на избора на  тези, които подкрепяха мероприятието /да не се хванете сега за термина/.
Ама то не може и "вълкът сит и агнето цяло".А, може и да може.

Малко шега де, за разведряване на обстановката.
« Last Edit: юли 18, 2007, 11:34:19 am by yyyy »

Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
Re: Възпламеняване на решетките
« Reply #10 on: юли 18, 2007, 12:33:05 pm »
Толкова ли неясно го написах...
Свободния избор е израз на съзнателно самоотношение на всеки човек към себе си.
Всеки осъзнат индивид, за да стане такъв е преоткрил значението ролята и отговорността си за собствения си живот... и именно в рамките на своя си периметър поема тази отговорност - и последиците й...
Ключа е - "РАМКИТЕ НА СВОЯ ПЕРИМЕТЪР" всеки е свободен, до степен до която може да си позволи.../
Проблемите стоят, защото социалните личности всички имат идеята че "не са сами" и че това е истината. Несъзнателните хора нямат идея за ролята и значението си в рамките на своето си битие... какво да говорим и извън него. И не казвам , че това е задължително. Но е крайно време да свикнем да разбираме че личното поле на всеки социален индивид не е целия социум, и че има хора, които не отговарят на "критериите" за човешки същества в наивния начин по който започва посланието от интернет, цитирано в няколко поста.

Именно социумните хора никога не могат да си дадат сметка за Индивидуалното поле на всеки човек - сам за него си. социумните хора са винаги обвързани с останалите в групата си и това се предава и на начина им на живот... и на мислене. И всичко е - защото социумната единица-личност, няма идея за самата себе си, за значението и смисъла и за дълбоките връзки от посочените "елементи". И липсата на тази идея се отразява за всяко нещо.
И още - вярващите по всички краища на глобуса са толкова еднакви в стремежа си да "наложат" вярванията си като ОБЕКТИВНИ за ВСИЧКО И ВСИЧКИ. И който не е съгласен с "тях-вярването", значи просто е сляп и трябва да бъде "поучен", да му се покаже "истината" или да бъде спасен. С тази идея за спасението и спасителя на Християнската църква покори цял континент - дори два - двете Америки - и в нейно име изтребиха маса "невеж" според тях народ от местното население - ВСЕ СПАСИТЕЛИ и ХРИСТОС-СПАСИТЕЛЯ... Любимата идея на непълноценния човек.

НИЩО ПРОТИВОРЕЧИВО НЯМА - ако всеки си гледаше в собственото канче и си грееше манджата в него за себе си, нямаше да иска да се намесва в канчетата на другите. И това е толкова лесно за разбиране. АМа - като не могат да си го позволят... дори да се сетят, че само собственото канче има значение... а не нечии други...

АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.

Offline Катерисе

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 182
 • Gender: Female
  • percovision.info
Re: Възпламеняване на решетките
« Reply #11 on: юли 18, 2007, 02:27:39 pm »
Аз се вързах

Прочетох текста и не се замислих над него. Старателно пропуснах да забележа всички думи, които би следвало да ми запалят лампата. Само попих една думичка – “резонанс”. Питах се дали имам резонанс, дали мога да усетя общата енергия. Не се попитах за какво ми е това. Не зацепих че възнамерявам да взема участие в масов общ егрегор, който със сигурност се организира в нечия полза. Когато прочетох горния пост на рамус, ме втресе. Стреснах се, защото наистина не си зададох въпроса дали не участвам в масово повлияване на света, в който живеем. Без значение какви са мотивите ми. Аз взех участие. От момента на решението ми то само се случи. Знаех къде да ида, знаех, че мястото, на което да седна само ще ме намери – аз просто вървях. Проверих къде е изток, но вече се бях завътяла на изток и заемах позицията си. Не бях медитирала от много време, но като седнах то ме засмука. Учудих се как толкова лесно и бързо потънах в себе си. Мислите ми не валяха както обикновено – минаваше по някоя мисъл, но отминаваше. Аз оставах концентрирана в себе си, без да мисля за нищо и когато потънах дълбоко усетих нещо като засмукване. Не се дръпнах – аз бях решила да отдам енергията си. Бях приела участието си и давах своя дял. Но то ме засмука мощно. Опитах да спра, отворих очи, без да помръдна. Почти мигновено се върнах в медитацията си.
Изгубих представа за време, но когато по-късно в колата погледанх колко е часа, разбрах че е минал точно един час. Аз се бях откъснала, когато то беше приключило.
Потърсих начин да се оправдая. Не търсех облаги, не помагах – просто като фанатизиран фен на Хитлер последвах идеята. Направих избора, който беше закодиран в думите. Бях манипулирана, защото исках да бъда манипулирана.
Докато оправдавах себе си, това не звучеше точно така. Дори ме хвана срам, притесних се, мислех че няма да мога да се изправя и да си призная, че съм се поддала. Но ето че мога.
Днес всичко е нормално. Още вчера беше. Приключи се и сякаш никога нищо не е било. Имам енергия колкото си искам, моя, мога да я използвам на себе си. Но не се попитах, когато не следвам себе си, чии избори правя.
Идеше ми да кажа, че никога не съм участвала в нещо такова масово. Но не е вярно. То е същото като да ида на концерт, на мач, на театър или най-вече прилича на електронно парти. Огромен заряд освободена енергия. На кому е била нужна и за какви цели – незнам.
Дори не си направих труда да прочета текста по-задълбочено за втори път. Нали съм много велика и нищо никога не чета по два пъти. Е понякога си струва да си отварям очите. Понякога си струва да се замислям преди да се поддам на поредната манипулация, без значение дали сама себе си манипулирам или се подлагам да бъда манипулирана.
Ако това което написах е унижение за някои, за мен не е. Много пъти са ми казвали, че съм мазохистка. Всъщност като се откривам аз преодолявам себе си. Избора си беше мой и независим. Избрах да забравя за себе си, за да разбера имам ли резонанс. Е имам J А който е могъл да се възползва – евала за организацията. И за Хитлер съм го казвала – имало е хора, които са се нуждаели от точно тази манипулация и той е бил олицетворението й. И аз така – имах нужда от масовост, е получих си я.
Сега отивам да препрочета много внимателно материалите и да видя къде и защо се вързах. Защото там имам пробив и през него давам достъп до себе си и се влияя.

И евала на рамус за начина по който ни го каза, на всички нас, които се вързахме. Евала за търпението и за безкомпромисността.

Тва е да си пълен простак, незачитащ чуждата свобода всеки да си прави каквото си иска и както си иска. Нахалник, от най-лошите!
(последните ми думи са казани с ирония, за всички които понечиха да се вържат)
Каквото и да е, надрастни го!

Offline Nirvana

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 60
 • Gender: Female
Re: Възпламеняване на решетките
« Reply #12 on: юли 18, 2007, 04:28:53 pm »
Рамус, престани да ми триеш постовете, щот от цялата работа най- много страдат задните ти части.
Зададох ти обикновен въпрос. Като не искаш или не можеш да отговориш, няма ко да го трийш.
Тръгнал пак да говори за избори... То всеки си мисли, че неговият е най- правилен. Кофтито е, когато не само се мисли, но и има опити да се Налага като такъв.

Не съм участвала във въпросната медитация, но не зарад "колективно", "решетки" и пр. Просто не вярвам, че мога да дам някаква енергия на земята или там, както се казва в случая. Но това не значи, че ще се пречкам на тези, които вярват, че могат да го направят.

Говорейки за личния избор, не би ли следвало да оставиш всеки да направи своя!? Трудно се Чуват приказки за личен избор от човек, незачитащ чуждия.

"Не е важно дали убежденията са верни или не, вьпросьт е дали са ограничаващи."
« Last Edit: юли 18, 2007, 05:28:51 pm by Nirvana »
Никога не съм разбирала и винаги съм гледала с ирония на хора, които си мислят че света се върти около тях. А истината е толкова очевидна- той се върти около мен!

Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
Re: Възпламеняване на решетките
« Reply #13 on: юли 18, 2007, 05:52:06 pm »
Силен удар - днес цял ден... през нощтта ме "досегна" енергийната "гад"
Да ви съобщя няколко любопитни пикантерийки от уменията и опита ми да се самонаблюдавам...

Увлечен в идеите да пиша, пропуснах подробностите, часа и датата на събитието... И на двата поста, които написах в условната тема за антимедитацията , всъщност срещнах интересни "съвпадения" на обстоятелства и силна "съпротива"
например двата поста ги писах общо 7 пъти /4+3/... и повече от 9 часа общо. Все се намираше причина - я тока спира, я се бъгна компа, после се бъгна експлоръра... изтриваха ми се редове по странни стечения на обстоятелства... :) Но пък така си редактирах многократно и по няколко начина си писах нещата.

- не съм спал нормално заради жегите и в опитите си да си купя кола всекидневно прегрявах и дехидратирах на велосипеда си по слънцето - вече повече от 10 дни... и гарда ми е паднал... И тази нощ  - даже не можах да зацепя какво стана - днес цял ден съм като парцал...  имам пробив в аурата - на астрално ниво - даже са няколко малки плюс един по-голям... тия неща си ги усещам - не ги "виждам", както могат повечето маниаци на тема "АУРИ" - по това съм работил години наред.

намира се близо до бъбреците "пробивът" - пълна отпадналост - на физическо ниво. На етерно ниво - цяла бъркотия - щото са се събудили защитните ми механизми - точно като при инфекция. всъщност двата процеса са изключително близки по своята същност - просто са двете страни на една монета - принципът и процесите са общи.
Имам си начини да се се изтеглям от идентификацията с тялото ми, което между другото не е никак трудно и става по няколко различни начини. Изтеглянето не пречи на наблюдаването кое как и какво става и това ми дава възможността да наблюдавам и сега да ви споделя.
Изработил съм години наред и различни хрумвания, експериментирал съм с тях и след проби-грешки се получи стабилен подход при настъпването на критични обстоятелства. За страха внимателно "гледах" - как и дали ще се появи, щото това е характерен "мост" за астралните хитреци. ..

След няколко дни ще се оправя - щото тия неща са ставали няколко пъти , но последния път беше доста отдавна и просто бдителността ми беше притъпена и загрях доста късно... но пък виждам една поука във всичко това - и сега всички "стари" неща вече ги виждам в нова светлина...

Не ме интересува кой и откъде организира "домогването " и пробива. Попаднал е в точния момент и очевидно на точното място. Може да се проследява, но тия неща никога не са ми били близки, без това да ми пречи да ги вземам под внимание.

та така - просто едно споделяне.
няма нищо по-елементарно от едно астрално домогване. И май е било време да ми се напомни, щото по принцип към тия неща вече "видяха" някои ясновидци, че имам специална "завеса... дали е по рождение, или е придобита, вече никой не можа да каже... най-малко пък те.
Очевидно обаче всичко се променя и е време да повиша бдителността си... и по тази линия...
Да постигнеш опитност със всяко нещо е въпрос на самоотношение. Щото с такава нагласа никога няма как да "сгрешиш" - нещо повече  - всяка грешка се превръща в поука и става благословена в крачките ни напред по пътя ни... Щото в пътя си, може да вървим само на "сляпо" и с опипване, за да сме готови за новото, просто заставаме в готовност да оставим старите си неща...

Написах го - и виждам сега в написаното нови хрумвания и "писти" за изследване - готови провокации към мен самия си...
Тва е - шантавия Рамус - баси десидента може би... :)

АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.

daniTA

 • Guest
Re: Възпламеняване на решетките
« Reply #14 on: юли 19, 2007, 11:23:43 am »
Уж все говорим за свободния избор, а като, че ли не го зачитаме. Сега и аз няма да го зачета, като изкажа своето мнение. Тук всеки пише за себе си.Както и аз сега ще си отговарям на мен си. Това което друг е писал дали някой ще го приеме за него си или не това си е негова работа, никой не го е карал да го прави.Според мен  всеки определя своя избор от нивото на което е достигнал и какво толкова има ,ако сбъркам, като съм го направила.Това може да ме научи на нещо, стига внимателно и задълбочено да съумея да помисля и да си извлека небходимото.Освен това всики сме с различни темпераменти и понякога може и да изпускаме парата.

Offline blqh

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 306
 • Gender: Male
Re: Възпламеняване на решетките
« Reply #15 on: юли 19, 2007, 03:27:32 pm »
 Каква хубава приказка а?Явно на хората вече им е омръзнала тази за рая и ада и търсят някакви по нови варианти.Ама какво да се прави тези вярващи хора се нуждаят от някаква вяра.Но вече не е популярно да си християнин ,дай да ставаме деца на светлината :) И все със едни такива хубави и приятни приказни цели.Добри ги наричат вярващите хора.Нека да спасим света,ама не как ами чрез медитация,а не с каква да е ами световна.В първият момент си помислих че хората са сбъркали медитация с молитва но после разбрах че не е случайно.Кой се моли в днешно време?По модерно е да медитираме.И ето поредната думичка вече е с променено значение заради разни невежи хора.Но не явно аз съм бил в грешка.Явно съм се залъгвал че под медитация хората имат в предвид обръщане и затваряне на човека навътре към себе си.О извинявайте но как ще стане това лекуване?А да чрез вълната от любов.Колко банално...и типично за хората които не могат да преодолеят първичните emoziонални импулси.И как биха могли след като те се идентифицират с тях.Нищо чудно че има толкова много вярващи хора готови да помагат и да спасяват в името на един ПО-ДОБЪР свят.Отново банално и типично за хората които си нямат и идея какво представлява вътрешния свят на човека.Ама е много трудно човек да преодолее първичните си емоционални импулси нали?Как човек може да спре да обича,когато това е неговия смисъл на живота.Любовта за хората е със същата стойност като дрогата за наркомана.Защо да се отказваме от нея като ни е толкова приятно нали?Ама на хората не им е достатъчно те самите да дават любов,ами те искат и да получават такава в замяна.Като наркомани които си подават дрогата един на друг.Та тези хора не могат да си представят да бъдат сами,затова на тях им трябва колективно съзнание.Да те определено не са дорасли да бъдат независими.Но това вероятно ще доведе до слагането ми извън рамките на човешкото нали?Дам човешко е да си похапва добре човек.Да си пийва и да се отдава на едни такива сексуални страсти.Еми да ама аз всеки ден срещам хора които просто не могат да възприемат това че аз например не ми се яде това което те толкова лакумо нагъват.И това беше доста силно изявено докато бях в Испания,защото там хората плюскаха постоянно.Явно хората не бяха срещали човек ,който просто НЕ ОБИЧА да яде.И тъй като те нямат готов модел за реакция в такъв случай не знаят как да реагират.И започват да ми предлагат други храни и т.н.,не разбирайки че аз нямам нужда или желание за такива работи.Еми да ама с течение на времето привързаността ми към много неща започна да намалява.И това включва любовта в тези неща.Тя също като храната или дрогата води до пристрастяване.И колко по дълго е обичал човек толкова ще му е по трудно да се раздели с нея.И тъй като това са обществено социални модели които биват подкрепяни от милиони хора,никой не се усъмнява в правотата им.Но мисля че се отклоних от темата...та с прости думи написаното е предназначено за онази част от масите които ЖЕЛАЯТ ДА ВЯРВАТ В НЕЩО СИ.И тъй като най популярните и логични неща за вярване при един индивид непреодолял първичните си емоционални импулси това са ДОБРОТО И ХУБАВОТО.Също така можем да сложим и ЛЕСНОТО при тях.Все най кратките пътища се търсят.А колко ли неща хората няма да видят отвъд тези колективни решетки?Та как биха могли,след като те дори решетките не виждат :) Важното е да е лесно и хубаво.Ми късмет на вярващите хора.Те също са пристрастени към тяхната вяра.Ех да имаше кой да спаси света от вярващите хора...


-Ехоо...Кой е?
-Аз съм гласът в главата ти!
-Ааа добре , аз си помислих че полудявам :D

Offline Evridika

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 123
 • Gender: Female
Re: Възпламеняване на решетките
« Reply #16 on: юли 19, 2007, 05:04:01 pm »
Независими от кого,независими от какво?Какво да правиш в един свят,в който си напълно сам,макар и свободен?Какво ще правите с вашата свобода,когато взривите всички решетки?

Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
Има толкова много сбъркани неща... и на сбърканите неща на сбърканите хора, никой не им казва "сбъркани избори". Никой не смее... щото когато човек предава себе си и изгубвайки връзката с неговото, под влиянието на "искането". И като питате някой пушач "ти що пушиш", най-често ще ви отговорят " ми щото искам" или "тва си е моя работа"...
Точно така отговарят и троснатите деца, със същите думи, същият маниер... и... със същото отношение. Още от деца "искането" става основния фактор за всичко в живота - "искам-неискам" - "приятно-неприятно" - "харесва-нехаресва/ми/"...така е...
ИСКАНЕТО обсебва с лекота собственото ни АЗ и ни замества със себе си... и не среща никаква съпротива в това. И с подменената "самоличност" то си живее нашия живот - сами му го даваме и го защитаваме... Един толкова прост и елементарен "номер"... Като ни няма, и се подменя "центъра" - сърцевината. Щото в Вселената "празно" няма. "празното" зове - и сигнала веднага се приема от "заместителите" и се "запълва". И като си нямаме връзката със " СЕБЕ СИ" и веднага в "свободното място" се натиква един елементарен "Пришелец" - точно в подходящото време и в подходящото "тяло" - перфектната комбинация. Храним една "кукувица" - още от малки. Не само я храним - браним, мъчим се да я осмисляме, спасяваме, ... отглеждаме един сбъркан "СЕБЕ СИ"... Ноооо - има нещо хитро и характерно - имаме си сделка. "ТО" не идва просто така - носи ни още от "началото" своята единствена "силна" страна - и ние я приемаме. Това е сделката - проста, ефективна и точна. Като си нямаме "НИЩО" за АЗ, "ТО" ни предлага "преживяване" - за заместител... ЕТО - ТОВА Е ФУНДАМЕНТАЛНИЯ "НАРКОТИК" - основата на всички останали...
И ето я сделката -
НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ СЪЩЕСТВУВАНЕТО И ПРОЯВЛЕНИЕТО - ТО НИ ПРЕДЛАГА "ПРЕЖИВЯВАНЕТО"...
Когато ни е трябвало преживяване, нямайки си нищо друго - в началото - е вършило работата по "запълването". Но вместо да се "израсте" - да се премине през това... се "блокира" процеса и се застопорява на място. Става стабилно състояние на обсебване. И именно заради него "ВРЪЗКАТА СЪС СЪЩНОСТНИЯ НИ АЗ" и досега е загубена. ПРЕЖИВЯВАНЕТО ГО ИМА, ДОКАТО /ВРЪЗКАТА/ "НАС" ни няма. САМО ЗА ЕДНОТО ОТ ДВЕТЕ ИМА МЯСТО.
Докато мислим заради мисленето - нас ни няма...
докато чувстваме и преживяваме, спомняме или фантазираме - нас ни няма.
Докато желаем-искаме, търсим, осмисляме, питаме, отговаряме, стремим, отхвърляме, състезаваме, мерим, сравняваме, правим... - НАС НИ НЯМА...
Всички изброени дотук, се реализират чрез нещо изключително елементарно, но и изключително тайнствено - нарича се "ВЯРВАНЕ" - това е инструментът на "измислицата"

А когато ни ИМА - всичко по-горе се променя качествено, а повечето от изброеното се обезсмисля и си самоотпада.

Може би ви се струва прекалено ли?
Но вижте внимателно постовете - дори и в нашия форум. Тук поне са оставени следи - чрез писането. Имаше емблематични изказвания - "правя това, щото искам и щото мога" - а между другото същата фраза може да каже всеки - от Хитлер, през Христос, до серийния убиец, и светеца... Казват го в различни варианти почти всички деца, във възрастта от 8-20 години /условно/. И всеки казвайки го е прав, щото всяко казване дефинира просто собствения периметър на тоя който го казва. Хем е показател, хем е изразител - казването.

Да погледнем и "социалните мъдрости"  и издигането на "искането" в културен мит...
 - "искайте - и ще ви се даде" - нали се сещате защо библията е станала "свещена"  :)
- нещата стават само ако ги искаш достатъчно силно...
- пожелайте си силно ... и ще се сбъдне... Ако повярвате... :)
- вярата е огромна сила, с която можем да поместим планини / и да сринем останалото, докато ги "местим" ;)/
- вярвай в мечтите си, пази надеждите си, съхрани любовта си...
и т.н. Можем да си направим специална тема за такива подборки - има ги навсякъде в някаква форма.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 В "колектива", изборите на всеки член са омесени с другите избори - всеки като си "решава" всички на това ниво го оставят в някакви рамки и това се приема по подразбиране.
Но един такъв избор е валиден и влиза само в периметъра на точно тази група...
Например - пушачите...
Всеки пушач е с идеята че сам е направил избора си да пуши и с идеята "тва е моя работа". В средата на пушачи, това се смята за съвсем естествено - "тоя /тая/ е от "нашите".
Обаче вижте поведението на пушача - хвърлянето на фасове навсякъде - през прозореца на колата, на улиците и тротоарите, градинките... "вероятно - тва си е негова работа"...
Пушенето на пушачите сред тия които не пушат, чак сега започна да придобива малко по малко обществен отзвук. Но именно от непушачите... Пушачите тва въобще явно не ги интересува...
И отново някой ще се намери сега да каже - ама да пушиш си е лична работа...
Да - ама въздуха и това, че го дишат и другите около вас, че никой от вас не знае кога и къде си е изхвърлил пепелта и фаса от цигарата - и това ли ви е "личната работа"? И това ли е "свободния ви избор"?
И това че ако един човек имаше елементарно самоуважение и знаеше КОЙ Е, няма как да се трови по този елементарен начин, отново и отново.
Какви деца се отглеждат - с цигарите, кафето, алкохола. Тровите дори децата си... и децата ни... Има цели семейства, в които членовете "почват" да пушат, щото вкъщи всички пушат. И мирише на дим навсякъде...
Навремето като ученик ме заведоха в моргата - училището ни беше долепено до нея. И имахме съученичка, на която баща й беше лекар и ни заведе въднъж там - по негова покана. Целият клас, ама ни предупредиха предварително, че който му ставало лошо - да не идва. И все пак човека ни показа снимки на бял дроб на пушач... и ни попита - искате ли да го видите реално? Само двама поискахме това - и го видях. Момичето изтича навън да повръща, но мен не ме отврати - просто бях любопитен и изумен. Веднага се запитах сериозно - добре бе, за какво тогава толкова народ пуши. Какво толкова има в това, че да си заслужава "такава черна" цена. Може би мислите че преувеличавам, но дори и самия "лекар" пушеше. И повечето лекари пушат, а знаят какво е положението.

И... сега?
Къде ви е личния периметър господа пушачи? Това ли ви е "личния избор"?
И на някой хрумва ли му, че ЛИЧНИЯ ИЗБОР е винаги заради ЛИЧНОСТТА и винаги е в личния периметър - по това се мери егоизма, щото в личното има просто едно СБЪРКАНО АЗ. ЕДИН ПРИШЕЛЕЦ, който живее живота ни, а ние смучем от наркотика му...
И между ЛИЧЕН и СВОБОДЕН ИЗБОР има огромна качествена разлика. Щото ЛИЧНИЯ ИЗБОР не е избор - той е предрешеност, която само изглежда че "избираме" - за да ни се остави илюзията за "свобода"... И точно тия неща го говорихме в КАРЛОВО - вечерта на масата. И имаше и пушачи сред нас... И е станало вече обществен маниер, никой непушач да не прави забележка на пушачите, а ако го направи се вдига шум до небето, със всякакви хитри или детски измислици /често с изключителен интелектуален и творчески заряд/. Квото и да се говори обаче и пушенето и алкохола и кафето си остават просто "заместители" - и знак, че сме приели сделката с пришелеца. И щом тия неща ги има - ВАС ВИ НЯМА. Отгоре на всичко си го и знаете, щото понякога... в редки моменти дори и си го признавате. И гордостта и самолюбието понякога могат да бъдат прекрачени и човек да си признае "че го няма"... Именно тогава - в признанието - изтънялата от неупотреба "истинска връзка, с истинското ни АЗ", се поразмърдва. И това е силата и смисъла на откровеността. И именно дори и в нашият форум, и на срещата в КАРЛОВО, пушачите сред нас са точно тия, дето за себе си не смеят да кажат нищо... освен да защитават "псевдоизборите си" пропагандирайки обратната теза - "РАМУС пък ще ми говори за избори, дето въобще не ги зачита"... Даа - винаги "крадеца" се провиква - "окрадоха меееее", застрашения напада - елементарен защитен рефлекс, модернизиран интелектуално, но пак си останал на ниво "първични импулси"...
--------------------------------------------------------------
И сега - за медитацията...
Въпроса с пушачите и непушачите е точна аналогия на положението с медитиращите за спасяването "на някаква си идея", пък ако ще и да е божествена. Божествените неща не се нуждаят от спасяване, обаче има хора, дето като няма с какво да се запълнят, много лесно ги избива в спасяването. И понеже го има това, лесно се намират и хора, които да се възползват - първо се обединява в "обществена нагласа", после се организира, дефинират се общите положения, придава им се смисъл, и после се избира "поведението"...
И на фона на псевдодуховните идеи, наводнили сега общественото съзнание, именно в полето им се избират "новите" положения - вече няма да спасяваме семейството, народа, нацията, расата, училището, децата - тва вече е изтъркано и егоистично... Сега вече се спасява Галактиката, Йерархиите, Решетките, Вселената, Бог... супер възвишени положения, идеи, понятия, които... как да им устоиш. Освен това се предлага и нещо "новичко" - нещо любопитно, странно, интересно - един час ИЗЛЪЧВАЙТЕ ЛЮБОВ ДРУГАРКИ, щото още през 70 години статистически се показа, че повече от 80 процента от участниците са ЖЕНИ. И Именно в тях е насочен магнита и начина на посланието е толкова показателен - удря направо там. Добре поне че поне една участничка си го призна във форума. В жените е съсредоточен огромен потенциал - огромната им роля за общественото съзнание е именно в заложената специфична връзка с децата и това, че тази връзка остава през целия живот. И после се предава. защото без значение какъв е пола на детето, неговата "МАЙКА" е ЖЕНА и затова че тя носи в себе си това ДЕТЕ, остава проявено в силна емпатична връзка между децата и майката. Това с БАЩИТЕ никога не се получава, щото няма как. И затова повечето от манипулациите в общественото съзнание се започват и се изявяват именно от "нежния" пол. Обществените послания - рекламите, модата, превръщането на харесването във фетиш, търсенето и формирането на псевдопонятие за "БРАК" и съвместен живот, за създаване на поколение.
Не казвам, че Жените са по-слабото звено, от мъжете... Казвам само,  че са по-важното звено... И затова "насочването на манипулациите" в тази посока винаги гарантира по-силен и значим "резултат".

Благодаря на БЛЯХ, че формира една идея:
ХОРА - НЕКА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС - ЗА СЕБЕ СИ ДА СЕ "СПАСИ"...
И ТАКА - ДА СПАСИМ СВЕТА ОТ "СПАСИТЕЛИТЕ" МУ.
Той - БОГ - и без това сигурно му е весело от невежеството и от това че сме просто форма на "деца"
Че много и всякакви спасители се събраха и всеки спасява света от "негови-тяхни" неща.
И всеки спасител е просто вярващ и убеден в каузата си и така все повече се отдалечава от собственото си "спасение"...
« Last Edit: юли 20, 2007, 10:10:46 am by ramus »
АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.

voivoda

 • Guest
Re: Възпламеняване на решетките
« Reply #18 on: юли 20, 2007, 01:35:11 pm »
ХОРА - НЕКА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС - ЗА СЕБЕ СИ ДА СЕ "СПАСИ"...
И ТАКА - ДА СПАСИМ СВЕТА ОТ "СПАСИТЕЛИТЕ" МУ.
.................................................................................................
И пак изпадаме в краиности, може ди заради самите думи или заради опита ни чрез хипербола да обясним моментното състояние на необясненото .... но ...

вярата е даденост на нещото наречено живот .... както и фантазията .... както и тялото .... .... ....
всеки обаче е свободен да се откаже от даденостите си или дори от живота си.

не вярвам в нищо - значи вярвам в невярването
не фантазирам - значи фантазирам че не фантазирам
напуснах тялото си - в друга форма съм(в различчно тяло)

ВСЕКИ ЧЕТЕ ПРОСТО ТОВА, КОЕТО ИСКА ДА ВИДИ.
« Last Edit: юли 20, 2007, 04:30:38 pm by voivoda »

Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
Re: Възпламеняване на решетките
« Reply #19 on: юли 20, 2007, 04:24:24 pm »

И пак изпадаме в краиности, може ди заради самите думи или заради опита ни чрез хипербола да обясним моментното състояние на необясненото .... но ...
Значи - хайде да говорим само от свое име, щото все някой ще се намери да ме причисли към множественото число - главно към себе си и разбиранията си.
като става въпрос за словото - мисля си че ти имаш опит. Писал си и пишеш добре. Обаче осмислянето не е като писането - липсва ли основния елемент - писателят, значи просто се изгубва връзката...
Сега - ето какво имам предвид - в твоят текст:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Quote
вярата е даденост на нещото наречено живот .... както и фантазията .... както и тялото .... .... ....
всеки обаче е свободен да се откаже от даденостите си или дори от живота си.

Вярата е нищо - просто идея - абстракция и етикет - основното и проявлението е процеса "ВЯРВАНЕ". И хич не отговаря на твърдението че това е "ДАДЕНОСТ на живота" - има го само при човека и то само в определен етап от развитието му. Дали само това е "представител" на ЖИВОТА. колкото от ОТКАЗА, значи каква даденост е тогава. ДА кажа и за отказа от живот - прави само в името на нещо "друго" - никакъв избор не е това - наричам ги предрешени превдоизбори. само приличат на избиране. Избирането както и избора по принцип е израз на нивото на сямия избиращ. Ограничението на периметъра се проектира и върху "избирането ни"... И се вижда... Поне аз лично мисля, че ЖИВОТА Е ДОСТА ПОВЕЧЕ МНООБРАЗЕН...
------------------------------------------------------------------

Quote
не вярвам в нищо - значи вярвам в невярването
- НЕ ВЯРВАМ... В НИЩО... е безсмислица - по същество. Защото в НИЩОТО, нито може да се вярва, нито обратното, макар, че има хора, дето на представите си за всяко нещо и убедеността им им казват ВЯРА... дори и в НИЩОТО. НО това са хора, които не са изяснили за себе си въобще основни понятия от ЖИВОТА - за смисъла и ролята на думите и понятията. И с езика и думите за ширпотреба не може да се изкаже въобще смисленост и дълбочина, ако човека сам не се задълбае. И това веднага си личи - именно и през словото - писано или живо... или и без тях.
Вярването винаги се определя от представите за всяко понятие. вярването прави така, че представите да се "оживеят" и да им се вдъхне живот - така създаваме собствената си реалност. това няма нищо общо с каквато и да е обективност, освен като процес. Но за да се регистрира той не може ако самия "регистриращ" се намира вътре в зоната на събитията.
колкото до мен - ЩЕ КАЗА САМО - нямам отношение към вярването... оттам и към вярата... Нито вярвам, нито не вярвам. Това винаги е било шокиращо за всички, които не ме познават и най-често реакцията им е в скептицизъм... главно защото самите те не могат да си го представят... А и повечето хора се причисляват към вярването само чрез "ОБЕКТИ" за вярване или за невярване. А това си е процес - същностен. Зад него стои просто ЛИЧНОСТТА.

Quote
не фантазирам - значи фантазирам че не фантазирам
- все около едно и също - показател - отрицание. Все на едно ниво - като "кокошката или яйцето?". така можеш да обесмислиш всяко зададено положение по този начин - още в задаването на нивото на изказа се ограничава и нивото на разглеждане - така се обезсмислят и двата варианта. И трите примера са в този похват.

Quote
напуснах тялото си - в друга форма съм(в различчно тяло)
- Ами така си представят хората - така го и "виждат". Астралните двойници са израз на остатъчни образи от несъзнанието. И там си има принципи, има си закони и взаимовръзки. И астралните отделяния не са чак такива "чудеса" - всички ги правим в една или друга степен - дори по време на сън.
Quote
АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.