Author Topic: Tайните на Христовия кръст  (Read 7162 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

master

 • Guest
Tайните на Христовия кръст
« on: август 24, 2007, 02:48:49 am »
Кръстът е символ на единството на материалния и духовния свят. В него е вложен дълбок многопластов смисъл. Този знак е бил познат от дълбока древност. Открит е дори сред най-древните исторически пластове на различни континенти. Присъства в почти всяка писменост. Той не случайно е избран за мощен знак на християнството. Първата буква на глаголицата АЗЬ, представлява стилизиран кръст. Тук ще разгледаме един от скритите му аспекти. Ще представим част от тайните на Христовия кръст от гледна точка на енергийната доктрина.

                             
Първа тайна


Кръстът е символ на равновесие, хармония, баланс, като в него е вграден космически код. В четирите краища на кръста са разположени числата 7/6, 1/8, 4/3, 2/9, започващи от ляво и завършващи отново там. В среда на кръстът са разположени числата 5/10. Да не забравяме, че във Вечният Български календар, в среда, стои цифрата 5. При кръстът забелязваме две пет елементни математически матрици. Първата е нечетна Ян (мъжка, [9, 7, 1, 3, 5]) и е разположена по часовниковата стрелка, и завършва в центъра, втората е четна Ин (женска, [2, 6, 8, 4, 10]). Цифрите 5 и 10 играят роля на балансьор, хармонизатор - център, т. е. условна нула в системата. Хармонията, уравновесяването на мъжките и женските числа се постига чрез зануляване или събиране на двойки противоположни числа, чиято сума е кратна на числата 5 и 10. Например схемата за хармония на противоположни числа изглежда така: 9+1=7+3=5+5=2+8=6+4=10= условна нула. Кръстът е сакрална схема за хармонията. Най-вероятно символна схема за най-важната енергийна връзка, началото на енергиен "скелет" в обект. В него е скрита  красотата, за баланс между противоположностите. Простите числа се явяват представители на противоположните тенденции.
 
                                             
  Втора тайна

Пресечната точка на прави линии в кръст е нулата. В нея е отразена сложна връзка между микро и макросвета. Нулата е нещо между противоположностите. В енергийна доктрина нулата не е общо понятие нула от класическа математика, a полярна нула между енергийни вихри. Нулата е много голямо нещо, а не нищо, както се опитва да ни я представи класическата математика. Нулата е център на енергийни преобразувания на процеси, инвертор на поляритет, място за уравновесяване, вход - изход или точка на преход между различни организационни нива на материята. Тя е граница между проявено/непроявено, невеществена/веществена материя, между безкрайно малките и безкрайно големите числа. Нулата е замаскиран обединител на минало, настояще, бъдеще. С една дума нулата е велик обединител на твърде много неща, включително на  фундаментални качества на древните 5 елемента.

                                   
Трета тайна

 Кръстенето е дълбоко духовно действие. При него се постига правилно разпределение на енергийте в човешкото тяло. Съединяват се първите три пръста на "положително" заредената ("дясната") ръка и за да се затвори енергийната верига, те се допират в точно определена последователност до енергийни зони със съответен знак (+ или -), до челото (6-ти енергоцентър), слънчевия сплит (3-ти енергоцентър), под дясното рамо (+), под лявото рамо (-). Най-важната енергийна област, областта на сърцето, остава в център на кръстовото движение. Там се срещат, разпределят и уравновесяват противоположните енергийни потоци. Актът на кръстене, свързан със силна, ясна мисъл - молитва е самобалансиране на енергетика на човекът, дава възможност за влизане в резонанс с Духа и Космосът. Поставянето на кръст върху купол на църква също отразява дълбокото знание. Кръстът ориентиран по определен начин спрямo геомагнитното поле, се превръща в мощна "антена" и "трансформатор" на "благотворна" енергия, която се подава върху молещите се. В енергиен аспект църквата имат енергийно - лечебна функция. С една дума, кръстенето е благоприятно ("лечебно") за човешкият организъм. Колкото повече пъти го правим, толкова по-добре. Християнската религия е отражение на дълбоко закодирани знания за здравословно състояние на хората. В нея няма случайности. Има ритуали въздействащи "лечебно" и хармонизиращо върху молещите се така, че да участва сетивата у човек и естествено невидимата енергийна система около индивид съставена от аура и енергиен "скелет". Кръстенето  кръстът го дължим на посветените учители. Те са ни оставили закодирани знания, които тепърва ще трябва да преосмисляме, откриваме и обогатяваме.
Затова, излишни и показващи грубо невежество са пренебрежителните скептични усмивки и изказвания на учени и атеисти за  цялостна система на Християнската религия.
В България сме известни с нашата атеистична твърда продължила повече от 50 години невярваща позиция на Тома неверни. Известни сме с прекомерното си его, нанесло неимоверни щети на народът. Нека сега, да помислим малко, да се опитаме, да разбираме древните знания на посветените, за същност на кръстът и ритуалите свързани с него.
Днес, все още знаем твърде малко за тайните на Христовия кръст, за въздействията на църковни ритуали върху хората.
С този кратък материал се опитахме съвсем бегло да представиме виждане за тайните на кръстът, за това, което не се вижда с нормална зрителна система. За да ни има в бъдещето. А нас, ще ни има. Това го знаем предварително.   


Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
Re: Tайните на Христовия кръст
« Reply #1 on: август 24, 2007, 01:15:47 pm »
Много се радвам, че ще ви има... макар, че все още не зная КОИ СТЕ ВИЕ...
И от името на кои авторът пише?
В качеството си на какъв ги представя?
Организация ли, с мандат за представяне ли???
Ми представете се, щото така един човек пише, явно много стоят зад него в единомислие, единознание... въобще сериозна работа. Така всеки ръководител, лидер все говори от името на "хората зад него". То вероятно и г-н Георги Първанов говори от името на РБ, обаче вероятно знае колко много хора, въобще не застават зад думите му... Но пък това е "демокрацията" - звучи пък убедително. И г-н Влад. Путин, и г-н ДЖ.БУШ... въобще - все от името ту на едни, ту на други... Тва е изкуството на умните и мъдрите мъже.


Аз, като един средностатистически прост човек, при това "мъж", нямам славата на автор на книги, както и да представям много хора и да говоря от името им, с идеята че съм техен месия или будител или просветител.... Или с някаква друга мисия.

Нооо... независимо от всичко, което "нямам" и "не съм", съм се понаучил да чета, да мисля и да си задавам въпроси... и да речем някои други "работи"...
Сам съм вече, винаги ще си остана сам и само себе си представям... кое, колко и как - това няма никакво значение. И колкото и хора да са ми казали колко било идиотско да си сам, че е страшно, че е нищожно или че е погрешно... /и още какви ли не крилати писани, цитирани, или интелектуални фрази не съм чувал за себе си/, това, обаче, ми дава и някои предимства / изненадаааа/
Така че ще помоля автора на темата да ме "извини", че аз ще говоря в единствено число и само от свое име - на знанията, опита, развитието си... Може би явно още не съм дорасъл за "лидер" на група от последователи...

И така:
 ------------
Интересно съвпадение с още един автор на книга в Изворите ком, който прокламираше другата религия - на НАУКАТА. Той също така говореше само в множествено число, но така и не се разбра от името на учените ли или от нечие друго име.
Той също като Вас силно и убедително защитаваше точно противоложното вярване - в научните методи, науката - като единствения истински път към Истината. И беше автор на книга... която касаеше основния принцип на цялата Вселена - ТЕТРАЛЕКТИКА - изнамерена от него разбира се... И наричаше себе си НЕВЯРВАЩ - АТЕИСТ... И изразяваше една позната идея, според която един е пътят към Истината и това е именно пътят, който той е избрал. И не само той - много "гиганти" на науката също са разбрали че това е ИСТИНАТА... Макар, че за повече от 300 години, откакто е формирана представата за НАУКА, учените уж истините откриват, обаче все се оказва, че зад "истините" има разни други "истини"... и така - до безкрай. И вярата им в една единна, абсолютна , неизменна , благоговеяна от тях ОБЕКТИВНА ИСТИНА, така и си остана само химера, мечта, или пък идол.
Та... той - "академика",  убедително и подкрепящо с "доказателства" /главно твърдения/ показваше, че религията, вярата и църквата и въобще "духовните неща" само отклонявали хората от "правата вяра" - пардон - "посока" и Истина. Ей това му е хубавото на писаното слово, че оставя следи...
Много е хубаво, когато човек говори от името на други, и сякаш е пред многохиляден митинг за популярни социални идеи. Послания, поучения, "кодирани истини" символи и "вярното им тълкувание"... голяма работа ще да е тва... може би май напразно съм изпуснал влака... но вече като че ли е късно.
-----------------------
По материала:
Тия всички неща, дето са изнесени могат да се прочетат на много места, както могат да се свържат от други източници.
Въпросът е - докъде е пътят на самият автор и докъде стига прочетеното и после повтореното...
Щото когато човек пише в единствено число и не поднася послания във вид на социални внушения от типа "истина, истината ви казвам", той не поема никаква персонална отговорност за описаното, щото всичко казано е казано и от други... да не говорим пък за собствен път... И всичко това винаги си личи в писаното, щото хората, които просто преповтарят други писания с цел да се покажат колко са прочели и колко са разбрали, веднага си го "оставят" в текстовете си...

Някои общи положения
- за СИМВОЛИТЕ:
Понятието СИМВОЛ изразява схематично представяне на някакво разбиране или взаимовръзки.
Символ може да бъде всяко нещо. Относно връзката между символите и информацията, отдавна е ясно, че символът е възможност за представяне на завършено решение, комбинация от представи, схеми, обозначаващи разбирането на човека, във връзката със собствения му модел на света. Разбира се социалният живот ражда и социални символи в опитите да се представят обобщени и "готови" социални схеми - на поведение, мислене, тълкувание и... ЖИВОТ.
Относно символите може да се добави, че всеки символ представя обобщено някаква представна форма, но когато няма предварителна "работа" по представянето на определената със символ "форма", то всеки един човек ще приеме символа по своя си "представен" начин. И това е напълно естествено, предвид знанията за формирането и динамиката за вътрешния свят на човека. Отделно има някои идеи, че бъдещите социални форми на общуване щели да стават все повече символистични, с което ще се уплътни информационно общуването. Но пък за сметка на това, за да се получи въобще такова общуване, предварително ясно и точно трябва да се обособи "съдържанието" на всеки символ... надявам се, че е ясно.
  В езотериката, на определени "познаващи" хора, им е било ясно, че "знанията" са определени представи, свързани с конкретно ниво на разбирания и развитието им. Затова много хора, водени от свои такива "виждания", в своя си път, оставят различни символистични описания на света, по определени схеми и начини на виждане.
  Един символ сам по себе си няма никаква стойност, ако зад него не стои някаква характерна форма, която самият символ да изрази. И това е толкова очевидно. И също толкова е ясно, че символите, щом са добили социална популярност, носят в себе си и определения специфичен културен "багаж", както и на определената доктрина, на която този символ е избран да представи.
И така - символите са също условни знаци.
УСЛОВНИ - в социума те са форма на информационна "договорка" при общуването. Независимо от всичко обаче, много хора продължават да вярват, че има някои "обективни" символи, дето са "пристигнали" от обективната истина и Вселена и ако разберем какво ни "говорят", току-виж сме разбрали цялото мироздание и ще се "светнем" за ВСЕЛЕНАТА...
   
- за кръста:
кръст е толкова общо понятие, че ми е чудно как някои хора не виждат огромното разнообразие в символите, дето се наричат така - с една единствена дума.
Кръст, най-общо се нарича графичен символ на две /или повече/ пресечени отсечки или линии.
Във всички култури по света кръстът има огромен брой значения и като се допълни, че има и огромен брой различни кръстове - и всеки от тях си е по свой начин представен и е носител на свое си значение. Будистките кръстове напомнят за свастиката СС и Хитлер, но значението им е коренно различно. И понеже не само аз съм открил, че всеки символ се определя от неговото тълкувание, бих препоръчал да си припомни моментите в началото на филма "КОДА на да-Винчи" в който главният герой изнася лекция пред голяма аудитория - за тълкуването на символите. И с къси визуални фрази и примери се дава възможност да се видят противоречивите тълкувания на близки и еднакви символи, но в различните култури, исторически епохи и георафски ширини.

- християнският кръст
е приет за символ чак след 1-век. И въобще не е бил с идеята да се представя "духовното", нито на някого му е хрумнало да го описва в цифри и други стъкмистики. Та характерното за Християнският кръст е несиметричността на пресичане по отношение на вертикалната "линия". Всъщност кръстът, който е избрало християнството, има за основа стълба на който се твърди, че е разпнат. Тази форма на умъртвяване е била известна в ония георафски райони по ония исторически времена. И като такава с нея са били "удостоявани" важни за "властта" наказания - показателни, поради продължителността на умирането и "гледката" за тълпата. Точно такъв е и смисълът на приемането на кръста като символ в началото - защото за вярващите "първи християни - последователи", най-силният момент в цялото проповядвано "учение" било, че ИСУС бил умрял заради тяхното спасение... И по този начин се обожествява неговата смърт, както и последващото "въз-кръс-ване" - обръщам внимание на думата, че тя също има в корена си символа на смъртта на ИСУС. Повечето хора по онова време не са имали възможност да осмислят какво се е случило и какво е оставил ИСУС. Но най-силно е въздействало именно измислицата, че той бил умрял на кръста, за да спаси човечеството от греховете му. Това именно послание е "паснало" чудесно на нагласите и нивото на култура по ония земи, по онова време. И то е свършило чудесната си работа. Очевидно вече 2000 години продължава да го върши, макар, че за тия хилядолетия всякакви форми на ревизии и преразглеждания са били правени все в името да се открият какви ли не "дълбоки проникновения" в нещо толкова елементарно - и като послание, и като смисъл. Исус, ако се приеме, че е съществувал, нито е бил първият "вестоносец", нито е бил последният. Всяка култура си има подобен символ в определеното й време за поданиците й. И примерите за това са добре известни... както и посланията им. Същото положение е и цялата Библия, предвид, че ако църквата не беше обожествила "светото писание", щеше да е просто един от всички други паметници на историята и културата на един "гонен" и нещастен народ, нямащ нито земя, нито свои ценности. Какво е толкова "свято" на това съчинение, предвид историята от кръв, смърт, спасения и опити за елементарни послания, имайки се предвид липсващата образованост и познания на тези хора. Но това вече е за друга тема...
   За друг пример само ще припомня, че в някои култури кръстът, по начина, по който се визира в Християнството, е символ на ЗЛОТО. Така обърнат надолу с по-голямата си част, той е символизирал забит в земята меч..., както и обърнато острие надолу. Това е символизирало разрушение. В езотеричен смисъл това е, когато човек е обърнат и "гледа" към земята - от която не може да се откъсне. И това е символистичното представяне на идеята му да властва... В този смисъл обожественият символ на смъртта на ИСУС, дали е точно центърът на духовното описание, което колегата Мастер иска да му припише?
За разлика, когато кръстът е обърнат и гледа с "дългата" си част към небето - това вече е символ на обръщане към духовното, в посоката ОТ ЗЕМЯТА - КЪМ НЕБЕТО. това изразява хората, които развиват в себе си духовни /най-общо казано/ качества, и е било символ за намеренията им и волята им да го последват като "посока".
Разбира се - всички тълкувания са условни и зависят от изключително много обстоятелства. Но най-вече - социалната форма на култура в определен момент, и нивото на развитие на отделната личност, която е приела определения символ.
та - да завърша по въпроса за символите - НИКОЙ СИМВОЛ НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА НИЩО, без съответното условно негово тълкование /интерпретация/. А тя може да бъде всякаква и да се приеме или натъкми, както е угодно на всеки.

Всички тия "подробности" изглежда са убягнали от писаните "тайни", представени за такива от колегата МАСТЕР. Изглежда също, че посочените от него "тайни" са също в някакъв смисъл и "тайни" за самия него... Или пък се смята, че понеже повечето хора не са се и замисляли по каквито и да са въпроси / освен ядене, пиене и някои удоволствия, описани от формулата "кеф-цена няма"/ може би за тях тия неща са "тайни". Точно тия хора обаче, каквото и да се напише, все си остава "тайна" за тях. И каквото и да се напише, тяхната идея въобще не е да се замислят над каквото и да е, а е важно за тях да си задържат състоянието на "сън" в което са. В този смисъл те биха приели каквото и да е, стига някой заради тях да го смели, премисли, осмисли, комбинира... и те наготово да си го "сдъвчат", ако им пасва на "нагласата" - даже стават и неговите защитници - и то най-ревностните.
Щото никой познаващ човек, не му се налага да защитава каквото и да било - най-малкото идеи, или вярвания, които невежите наричат ИСТИНА, устремени в мотивете за нея.
Но може би на автора му трябват съвсем други неща... Може би - съвсем друга полза...
-----------------------------------
 сега - малко цитати - леки щрихи с цел да представя какво "виждам" аз в написаното от "автора" на темата - слагам автор в кавички, щото продължавам до този момент да не зная кой всъщност е авторът на написаното, предвид множественото число на изказване в целият материал...

...Той не случайно е избран за мощен знак на християнството - да, наистина неслучайно.
Тук ще разгледаме един от скритите му аспекти. Ще представим част от тайните на Христовия кръст от гледна точка на енергийната доктрина. -= интересно откога вече има и "енергийна доктрина" - дори имала и своя гледна точка. Как така познанието за енергия някой вече е превърнал в доктрина - в нещо подобно на библията или марксистко-ленинската доктрина...
----------
Кръстът е символ на равновесие, хармония, баланс - според кого - относителността на това изказване е толкова очевидна, но явно само за мен...
За стъкмистиката пък от ИН-ЯН и цифрите, като символи, изразяващи КАБАЛА, просто нямам думи. точно този несиметричен кръст няма нищо общо с волните представи и стъкмистики на ИН-ЯН-символа. Ако беше така, древните китайци щяха да сложат кръста в него, а не да го запълват с характерната извита линия, напомняща безкрайността , която всички са виждали.

Втора тайна
В нея е отразена сложна връзка между микро и макросвета. Нулата е нещо между противоположностите. - само да напомня на автора, че МАКРО и МИКРО СВЕТЪТ са човешко разделение на света, в който формално си мислим че се намираме. Това "деление" е напълно условно и няма нищо общо с Вселената, а само с нас - хората. В този смисъл нищо не играе и не трябва да играе ролята на "ВРЪЗКА" . Пак в този смисъл можем да си изберем всичко, дето ни е угодно. По този начин чрез един символ и неговите тълкувания някой прави опит да обясни и тълкува друг условен символ.
  Пак - към това да кажа, че символът ИН-ЯН е символ на единство и борба на противоположноститe, само за невежите хора. Щото само така могат да си го обяснят, подведени от социалната популярна форма на материалистическите принципи, които дори в популярната наука се използват.
За тези, които са го извели, значението въобще не е това, нито това е "шифрираният КОД"... В това е и същността на ТАЙНАТА - нещо очевидно за всеки, но именно защото не разполагате с ключ за интерпретацията му - адекватната по ниво, заложена от създателите на ИН-ЯН. Или който и да е друг езотеричен символ. Именно това се нарича ЕЗОТЕРИКА. Защото ако някой си мисли, че като е намерил да събере 2 и 200 може би си мисли, че е направил ЕВРИКА. Ама кашата е толкова голяма, че се чудя какво ли още да се дотъкми - може би нещо тибетско, или древноиндианско...
Както неведнъж съм писал, пак ще повторя - няма нищо нито срамно, нито грешно, ако някой има ясната идея, че не знае нещо. Да не знаеш е просто нещо естествено, но да разбираш че не знаеш и да си с ясна сметка, че не го знаеш - това вече е чудесно. Чудесно е за развитието на хората, защото им дава пътя...
Докато ония, които са с идеята че знаят, че вече са открили истината, че са специални, велики... тия хора са именно НЕВЕЖИТЕ. Това е невежеството - незнанието че не знаеш и че не разбираш. Защото това е вече явление, което затваря пътя на човека към развитието...
И какво ли развитие да има някой, който е с идеите че е велик и е открил тайните на мирозданието... само дето още не знае НА КОЕ ТОЙ САМИЯ КАЗВА "АЗ"... Но най вече - величието ясно иска да има обществена популярност - един след друг през Изворите минават всякакви "случаи" на личности, компенсиращи се с какво ли не - едни с поезия, други с книги, трети кичещи се с титли, четвърти като откриватели на СВЕТОВНИ ИСТИНИ и концепции.
Толкова е просто - ако един човек не знае нищо за себе си и за връзката си със Вселената - няма и какво да каже за самата Вселена. Единственото което може, и което се вижда, са всякакви идеи, свързани с представите на всякакви хора - ЩО Е СВЕТЪТ. Обаче - никакви ги няма за тях самите. И се вижда - и се чете - в написаното от тях.
 Но може би и това е убягнало от автора в борбата му за стъкмистики чрез волни аналогии.
-----------
Трета тайна:
Кръстенето е просто един условен ритуал, с който всеки човек може всичко да си въобрази. Има къде по-силни и практически форми за регулиране и работа с човешките аспекти на енергията / без доктрини/
Кръстенето  кръстът го дължим на посветените учители. Те са ни оставили закодирани знания, които тепърва ще трябва да преосмисляме, откриваме и обогатяваме.
Еее - дойде времето и за посланието, благодарността за великите, дето са се посветили за нашето добруване. Явно много има да се преосмисля, открива и обогатява - авторът явно е имал материала си предвид, като посока за това.
Днес, все още знаем твърде малко за тайните на Христовия кръст, за въздействията на църковни ритуали върху хората. - да... може би. Колкото до въздействията на църковните ритуали върху хората, те са толкова видни за хора, дето знаят да гледат и да "виждат", че няма нищо толкова странно, чудно и "тайно". Споменатите ритуали са просто специфична форма на проявление на засвидетелство на вярност към определена доктрина. Между другото и Мюсюлманските ритуали също претендират за "святост" и енергийна обезпеченост в ритуалите си. Будистите също. Вероятно има много да се преосмисля, учи и преоценява... въпросът е КОЙ ... и в каква посока?
И последно - в основата на всички религии и "доктрини" / включително и на "енергийната"/ са елементарни астрални процеси, явления и взаимовръзки, в които ние хората играем ролята на проявители в тази ни реалност. И във всички елементарни религиозни "чудеса" и "тайни" стоят съвсем закономерни и принципни положения, изведени от познанията за връзката на ЧОВЕКА И ВСЕЛЕНАТА.
Е... може би именно това е "тайната" - но и "ТАЙНА" - за кого, защо и какво ли е това... Щото ТАЙНА и ЧУДО... са също относителни понятия - както са и всички други...
както е всичко в относителният свят в който живеем
както сме относителни и всички ние...
Относителни, но преследващи мита за ВЕЧНОСТТА, но именно чрез своята относителност. Както се вижда дори от изречението - напълно несъвместими по ниво понятия. И напълно безсмислена борба... Но... това не пречи на хората да търсят именно това, което нямат и което не могат...
Но важното е да са устремени нанякъде - във вечната гонка на "следващото" и стъкмистиката на поредната вяра...
***************************************
 
« Last Edit: август 24, 2007, 05:05:07 pm by ramus »
АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 876
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re: Tайните на Христовия кръст
« Reply #2 on: август 27, 2007, 01:28:46 am »
  Като се помоли и се прекръсти човек започва да се чувства по-добре. Но и за двете неща е необходима практика. Практиката всъщност е едно лично усилие, продиктувано от намерението да провериш информацията ,която ти се представя въз основа на личния си опит, като пряк участник в извършваното действие. Принципно целта е да не бъдеш измамен като "сляпо вярващ" а напротив-да бъдеш привърженик на принципа "око да види, ръка да пипне". Разбира се трябва да приемеш себе си като на единствения на когото можеш да имаш доверие.  Ако резултатите от практиката са същите като в посочената информация, може да избереш да провериш и други практики посочени от някой "учител", като избереш ролята на "ученик". Мога само да се надявам, че някой не е приел да бъде "учител" преди да е бил "ученик".  Но все пак съм по-положително настроен към хора, кото ни осведомяват за някави практики, отколкото към други, които неистово се стремят да ги опровергават без те да са практикували "упражненията".
  А тези, които се страхуват да практикуват може би нямат доверие на себе си...
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

master

 • Guest
Re: Tайните на Христовия кръст
« Reply #3 on: август 27, 2007, 11:25:26 am »
  Като се помоли и се прекръсти човек започва да се чувства по-добре. Но и за двете неща е необходима практика. Практиката всъщност е едно лично усилие, продиктувано от намерението да провериш информацията ,която ти се представя въз основа на личния си опит, като пряк участник в извършваното действие. Принципно целта е да не бъдеш измамен като "сляпо вярващ" а напротив-да бъдеш привърженик на принципа "око да види, ръка да пипне". Разбира се трябва да приемеш себе си като на единствения на когото можеш да имаш доверие.  Ако резултатите от практиката са същите като в посочената информация, може да избереш да провериш и други практики посочени от някой "учител", като избереш ролята на "ученик".

Master:
Харесва ми това мнение!
Да! Лично да себе си, като православен християнин към ортодоксална църква мога да кажа, че задължително практикувам всяка неделя кръстенето.
По време на службите практикувам индивидуално следните техники:
-Релаксацията
-Meтацията
-Вярата 
-Сугестията
-Любовта
-Молбата
-Визуализацията
-Концентрацията
-Биокоманди към органите

Чрез eнергийните техники разширяваме възможностите си.
Всяка една лична психологическа техника е лесна и много проста за усвояване.
В интегрална последователност техниките те правят близо до експерт по енергийно въздействие.
Ako питащият желае да получи някоя от тях, или всичките, с най-голямо удоволствие ще ги публикувам тук.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 876
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re: Tайните на Христовия кръст
« Reply #4 on: август 27, 2007, 11:44:11 am »
Неясно ми е понятието "Сугестия". Ако може моля да го обясните.
Също лично аз, когато отивам на църква практикувам "благодарност" т.е. благодаря за всичко, което ми се случва, смирявам се пред волята на висшата сила за нещата, които не мога да променя. Какво ще кажете Вие по въпроса?
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

master

 • Guest
Re: Tайните на Христовия кръст
« Reply #5 on: август 27, 2007, 12:27:51 pm »
Неясно ми е понятието "Сугестия". Ако може моля да го обясните.
Също лично аз, когато отивам на църква практикувам "благодарност" т.е. благодаря за всичко, което ми се случва, смирявам се пред волята на висшата сила за нещата, които не мога да променя. Какво ще кажете Вие по въпроса?

MASTER:
4. Четвърта стъпка – Сугестия (4 - Су) – Сугестията е практическо индивидуално приложение на мисловна нова “пътека” за “невъзможни” неща в практика за човешкият  организъм. Сугестията е персонално упражнение за пречистване на умът. Сугестията служи за отстраняване на пречки създадени от умът. Той (умът) не желае да постигне нещо, защото не иска, да го постигне. Не е готов да повярва, защото на логическо ниво, нещо го застрашава. Сугестията е задължително освобождаване от окови на умът (Илюдейски Азарал 1994).
Същественото е, че се прилага лично пречистване на “лоши” програми в енергийни мрежи на експертът. Под пречистване разбираме премахване (изтриване) на вградени отрицателни програми, на заблуди, на изкушения, за външни и вътрешни мисловни замърсявания, на умствени терзания, на стресове, на страхове, на отрицателните емоции.
По време на сугестията ние стъпваме на абсолютни позиции, че това, което вършим е детска играчка, че то е много лесно, че както хиляди преди нас са го направили, така и ние ще го осъществим и т. н. Много е близко по смисъл до вярата.
В сугестията чрез вътрешно самоубеждение, убеждаваме клиентът и себе си, убеждаваме логическа лявата мозъчна хемисфера, че това което сме започнали задължително го постигaме в моментът.
Избраните изречения за персонална технология, с които работиме в тази мисловна “пътечка” са:
 – Както хиляди хора преди мен са го правили, така и аз ще го направя (3 пъти). Който чука, на него отварят (3 пъти). Който иска на него дават (3 пъти). Който желае, той получава (3 пъти). Търся просперитет – получавам просперитет (3 пъти). Желая ”здраве” –  получавам “здраве” (3 пъти). Желая да помогна в момента  на този пациент, детска играчка е да му помогна (3 пъти). Мога да постигна всичко, стига да го пожелая (3 пъти). И както го искам, така ще стане(3 пъти). Така е и така ще Бъде! (3 пъти). Вън на стреса, вън на страха, вън на емоциите (3 пъти).   


Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 876
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re: Tайните на Христовия кръст
« Reply #6 on: август 27, 2007, 01:00:10 pm »
  Доколкото разбирам "сугестията" всъщност представлява положително мислене, подмяна на отрицателните мисловни форми с положителни. От личен опит мога да кажа, че тази практика наистина работи, мисловните модели съм ги вземал от книгата на Луиз Хей "Излекувай живота си", както и "Силата на положителното мислене". Там е застъпена идеята, че мозъкът е мощен инструмент и начинът ни на мислене е много важен (най-важният) аспект от живота ни, защото всичко което мислим се връща при нас. Същата е идеята и на филмът "The secret'.
От Марка свето евангелие, глава 9:
23. Иисус му рече: ако можеш да повярваш, всичко е възможно за вярващия.

  Ако не Ви затруднявам бих желал да ни запознаете с "биококоманди към органите"
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

master

 • Guest
Re: Tайните на Христовия кръст
« Reply #7 on: август 27, 2007, 01:28:30 pm »
  Доколкото разбирам "сугестията" всъщност представлява положително мислене, подмяна на отрицателните мисловни форми с положителни. От личен опит мога да кажа, че тази практика наистина работи, мисловните модели съм ги вземал от книгата на Луиз Хей "Излекувай живота си", както и "Силата на положителното мислене". Там е застъпена идеята, че мозъкът е мощен инструмент и начинът ни на мислене е много важен (най-важният) аспект от живота ни, защото всичко което мислим се връща при нас. Същата е идеята и на филмът "The secret'.
От Марка свето евангелие, глава 9:
23. Иисус му рече: ако можеш да повярваш, всичко е възможно за вярващия.

  Ако не Ви затруднявам бих желал да ни запознаете с "биококоманди към органите"


MASTER:
BLAGODARIA! За двата въпроса!
Всяка благодарност е удължаване на животът, врата към съвършенството, път към здравето.

Пьрво за Луиз Хейл.
Tя е един от НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МАЙСТОРИ на ПОЗИТИВНОТО МИСЛЕНЕ.
Жената, която е победила РАКЪТ с ПОЗИТИВНО МИСЛЕНЕ.
В моментът, в който и пиша името се изпълвам с благодарност и поклон пред делото й.

Имам филмът и книгата THE SECRET.
Ние, българската интелигенция знаеме много повече от това, което е написано и филмирано в THR SECRET.
НО, нямаме перфектното менажиране на такива филми.


Пси - техниката е предназначена за управление на енергийни потоци чрез модули Диполи Енергия в индивид и главно около него. Пси техниката е животоспасяваща специална лична технология на експертът, чрез която се променят (“±”) енергийни потоци, в ръце, в аура, в тяло, извършва се диагностициране на друга система, въздейства се на обектът.
Целта е да се отдава/приема енергийни потоци обикновено чрез длани на ръцете. По този начин се управлява интензитет, полярност, посоки в пространството, получаване и предаване на информация към (вътре в) обектът. По тaзи  технология се управлява и контролира, включване и изключване на увеличени енергетични потоци от ръцете. Усилване (“+ + +”)  или отслабване (“- - -“) на въздействието. Рязане и корекции на аури в невидим свят.
Установено е, че ако не работимe с високо ефективни методи нищо не може да постигне.
Защо едни хора могат да работят с ПСИ – техника, а други не?
Oтговорът е прост, защото едни индивиди вярват в ПСИ – техниката, в невидимото, в Богът, в персоналните си лечителски (експертни, кодиращи и декодиращи) възможности, а другите не вярват и се съмняват скептично?
Скептицизимът е хубаво нещо, но когато затваря врата за сетивни експертни възможности е недопустим.
Защото експертът (операторът, лечителят) владее лични техники, къде осъзнато, къде неосъзнато.
Експертът е необходимо да съчетава в себе си енергийни способности и познания, да ги ползва в практиката.
За какво е необходима ПСИ - техниката? 
Чрез   пситехниката (ПСИ) се пренастройват локално енергийни потоци в нашия организъм. В резултат на това се изменя (“±”) кръвното налягане, пулс, РН на кръвта, ниво на захар в кръвта, сърдечни тонове, интензитет на персоналните вълни и т. н.  Когато ползваме ПСИ - работим с конкретни персонални модули Диполи Енергия. Чрез ПСИ се осъществява експертни Фенг Шуй оценки. Чрез ПСИ даваме консултации на клиентите. Вследствие на ПСИ се увеличава (“+”) или намалява (“-“) интензитетът на енергийни потоци произвеждани от ръцете. Hабъбва (“+”), или намалява (“-“), персоналното пространство около лява и дясна ръка, увеличава се (“+”), или намалява (“-“), електрическото напрежение и съпротивление в ръце, температура, изменя се локалното време на обект и много още други неща стават, като тук само започваме да обясняваме, какво именно се променя.
При посещение на обект, например жилище, експертът го обхожда и в зависимост от това, какви ПСИ владее, той ги прилага за диагностициране. 
ПСИ – техниката разширява изключително много възможности на експертът.
Чрез ПСИ техниката, експертът става реален коректор на локалното пространство, реално въздействащият субект, реалният хармонизатор, на верига от предмети и вещи във всеки един обект, ВКЛЮЧИТЕЛНО ВЪРХУ СЕБЕ СИ.    3.9 Дeвета стъпка – Биокоманда (9 - Би) – Биокомандата е индивидуален метод за управление на потоци в човешкият организъм и части от него. Биокомандата е персонално майсторско изкуство за производство и транспорт на фазирани енергийни импулси с точно определена цел, качество и посока (Козина НК. 1993. Козина НК. 1993а).
Биокомандата е средство за включване и изключване на биокоректорски потоци енергия, за “заваряване” на човешки части във фонова и веществена материя.
Последната стъпка от  ПСИ е най-важната. Тя е върхът на технологията. Чрез нея, се извършва диагностициране, биокорекция, положително или отрицателно енергийно въздействие, енергийно обгръщане, “енергийно заваряване”, изменение на състояние на част, с приближаване към абсолютния енергиен баланс [±0%], или увеличаване на дисбалансът.
С биокомандата “отнеми енергия” (“- - -“) асимилираме потоци от пациент, като дозирано намаляваме енергийно състояние, преимуществено с върхове на пръсти на ръце, или с дланите. Чрез биокомандата “изгори” почистваме и организационно деструктурираме, разграждаме отделени потоци от аурата.   
Чрез енергийната команда “попълни този енергиен недостиг” (“+ + +“) подаваме потоци към обект, като дозирано увеличаваме енергийно състояние. Чрез командата “амин” приключваме чрез заглаждане организационно процеса в аурата.   
Биокомандата излиза волево от коректорът, експертът. Биокомандата информационно окупира двете хемисфери. Биокомандата преминава от лява към дясна мозъчна хемисфера, като е информационен текст – формула външно, а вътрешно е изменение на конфигурация на модули Диполи Енергия.
 Биокомандата създава нов eнергиен път – контур, както в невеществена форма на материята, така и  във вещественото тяло.
Веригата от вътрешни промени и управление осъществява  сложно допълнително включване и  изключване на части от потоци в аура и ръце, сложни изменения и деформации в локалното пространство.
Отрицателната биокоманда (-Би) е сбъркана, неправилна команда, нещо, което не може да се изпълни реално, или не касае проблема, друга негативна част от биокомандата.
-   Подай енергия (3 пъти). Подай енергия (3 пъти). Подай енергия (3 пъти). Отнеми енергия (3 пъти). Отнеми енергия (3 пъти). Отнеми енергия (3 пъти). Изгори (3 пъти). Изрежи аурата на този пациент (3 пъти). Изгори (3 пъти). Попълни този енергиен недостиг (3 пъти). Изрежи този енергиен излишък (3 пъти).  Амин! (9 пъти).


Задължителни условия за изпълнение на ПСИ техника в 9 стъпки

Първо условие – Всяко изречение се мисли, изговаря на ум бавно, плавно и спокойно, без никаква грешка в произнасяне на посланието.
Второ условие – Всяко изречение е само положително.
Трето условие – Всяко изречение се повтаря три пъти.Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 876
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re: Tайните на Христовия кръст
« Reply #8 on: август 27, 2007, 01:59:31 pm »
Представихте ни програма за лечение на пациенти (обекти). За мен ключов момент е отговорът на въпроса за личната мотивация т.е. "Защо трябва да го правим?", "Защо трябва да лекуваме (въздействаме) на други организми?".
 
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

master

 • Guest
Re: Tайните на Христовия кръст
« Reply #9 on: август 27, 2007, 03:57:22 pm »
Представихте ни програма за лечение на пациенти (обекти). За мен ключов момент е отговорът на въпроса за личната мотивация т.е. "Защо трябва да го правим?", "Защо трябва да въздействаме на други организми?".
 

MASTER:
Мотивацията е помощ. Aко майка ви, или сестра ви иска от вас помощ няма ли, да направите всичко, за да помогнeте?
Представих ви две стъпки като СУГЕСТИЯ и БИОКАМАНДИ, не цялостна прогрома, за енергийно въздействие.
Разликата в използване на техника при самолечение и друг индивид е в наричане на обектът.
В смяна на думата пациент с терминът моята система, моята глава, моят крак, моята ръка и т. н
фОКУСЪТ в единият случай е нашето тяло и собствената енергийна система, а в другият случай най-общо казано обектът.
С настоящето не искам нищо от вас, като не се опитвам да ви агитирам за нищо.
Утре, когато ситуацията наложи, когато ваш близък, или вие самите имате нужда от помощ, не давай боже никому нищо лошо, когато реално се сблъскате с проблемът помощ, тогава всяко знание, включително и обезателно позитивното мислене по Луйз Хейл ще е от полза.
Хармония и много, много здраве!