Author Topic: ЗА УСМИВКАТА! Какво означава?  (Read 3582 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

medea

 • Guest
ЗА УСМИВКАТА! Какво означава?
« on: май 27, 2006, 07:55:44 am »
.......... :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)..............Усмивката!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Какво означава тя?

Усмивката не ни струва нищо, но тя ни дава много....
Тя обогатява този, който я получава, без да прави по-беден този, който я дарява.
Тя трае само миг, но споменът за нея остава завинаги.
Усмивката създава щастие в семейството, подкрепя доброжелателността в бизнеса и е парола за приятелство.
Тя ободрява изморения, окуражава обезкуражения и е светъл лъч за тъжния.
Усмивката е най-добрата противоотрова за тъгата и тревогата.
Тя не може да бъде купена, измолена, взета назаем или открадната, защото тя е нещо, което няма стойност, ако не е дарена от сърце.
Някои хора са твърде изморени, за да ви дарят с усмивка. Дарете ги вие с вашата, защото най-много се нуждае от нея този, който я няма!
......................................... :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :).

Offline wind

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1210
 • Gender: Female
Re: ЗА УСМИВКАТА! Какво означава?
« Reply #1 on: юни 01, 2006, 03:04:34 pm »
Мдааа, определено една усмивка може да остави траен спомен и със сигурност предизвиква положителна емоция в момента, в който я получаваш. Поне при мен задължително предизвиква още по-широка усмивка в отговор.  :D
fly like a wind .......

Иай

 • Guest
Re: ЗА УСМИВКАТА! Какво означава?
« Reply #2 on: юни 02, 2006, 04:59:36 pm »
medea, много хубаво си го казала :smitten:
Усмивката наистина има голямо значение във взаимоотношенията между хората :) Имам една приятелка, която още си спомня как съм и се усмихнала, когато сме се запознали - преди десетина години! Не какво съм и казала, а именно как съм и се усмихнала!
На мен също ми се е случвало да разговарям с даден човек и след време да си спомням само усмивката му - искрена или не, тя винаги прави впечатление. Има хора, които се стремят да се усмихват широко и да изглеждат много дружелюбни, но душата винаги успява да разграничи искреното от подправеното. Е, почти винаги - има хора, които успяват да бъдат заблудени, но според мен това става само защото не се доверяват на вътрешното си усещане  :-\
 Помня и първите усмивки на детето ми-караха ме да се чувствам на седмото небе от щастие, а и кой може да остане равнодушен пред такава беззъба усмивка :)

Rammon

 • Guest
Re: ЗА УСМИВКАТА! Какво означава?
« Reply #3 on: юни 02, 2006, 05:20:54 pm »
Усмивката значи многоооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо O0

bee

 • Guest
Re: ЗА УСМИВКАТА! Какво означава?
« Reply #4 on: юни 05, 2006, 12:28:36 pm »
[Тя обогатява този, който я получава, без да прави по-беден този, който я дарява.
Много интересно. Навява ме на мисълта ... Слънцето като дава лъчите си става ли по-малко или по-бедно без тях? Ако Божественият източник е проявил  .. излъчил себе си, чрез Нас, хората, станал ли е от това по-беден ....? :) Последното звучи абсурдно май, а? :) ..... Изглежда този, който има .... той има какво да дава без да обеднява от даването ... много интересно явление :)

Иай

 • Guest
Re: ЗА УСМИВКАТА! Какво означава?
« Reply #5 on: юни 05, 2006, 01:53:41 pm »
bee, май нещо не си прочела добре това, което си цитирала - има едно "без" ;)

medea

 • Guest
Re: ЗА УСМИВКАТА! Какво означава?
« Reply #6 on: юни 05, 2006, 03:14:13 pm »
.......... :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)....... Истинската история на едно усмихнато лице и неговия създател !

Макар електронната поща да не е толкова далеч от разговора в реално време, тя е лишена от възможността да се жестикулира. За решаването на този проблем в интернет се използват така наречените емотикони — последователност от символи, които напомнят човешко лице. Техният създател е добре известен. Кой обаче пръв е нарисувал усмивката и очите, превърнали се в две точки - добре познатия ни съвременен фолклор.
Нали не си мислите, че тези усмихнати емотикони (наричани още smile), съставени от препинателни знаци, букви и цифри и означаващи някаква емоция са плод на всеобща изобретателност. Нищо подобно.
Усмихнатото личице си има автор. За първи път го е нарисувал американският художник Харви Бел (Harvey Ball).
В началото на 60-те години в Америка започва процес на сливане на големите застрахователни компании. Процесът протичал болезнено и започнал да влияе негативно на сътрудниците. С други думи, несигурни в утрешния ден, служителите станали по-раздразнителни, разсеяни и тъжни.
Такова било настроението и в Държавната взаимовспомагателна застрахователна компания. Представителите на State Mutual Life Assurance Cos. of America решили да повдигнат духа на своите сътрудници и да ги накарат да се усмихват всеки път, когато те се срещат с клиенти, когато вдигат телефонната слушалка или работят с документи.
За да постигнат целта си, било решено да се проведе една не съвсем обикновена рекламна кампания, но се нуждаели от леснозапомнящ се, ярък символ и през декември 1963 година застрахователите се обърнали към художника-график Харви Бел.
Но в света усмихнатото личице станало популярно едва през 70-те, когато двама братя (Bernard and Murray Spain), чийто бизнес (тяхната фирма Philly) бил създаване и производство на всякакви причудливи сувенири и предмети, измислили за него и изречението "Have a Happy Day". Скоро двамата братя и десетки други техни имитатори започнали масово да използват жълтата муцунка с цел печалба. Днес имената им са забравени, остава им утехата, че в онези години именно техният лозунг допринася за популярността му.
Бел обичал въодушевено да казва за своето изобретение: "Никога още в историята на човечеството и изкуството не е било създадено нещо друго, разпространено толкова широко, което да е носило толкова щастие, радост и удоволствие. Няма нищо друго, направено толкова просто, да е станало понятно за всички." Дали тези негови думи са истина? Бернард Спайн твърди, че фирмата Sunkist още през 30-те години е рекламирала портокалите си, като рисувала смешни муцунки върху тях, а подобни усмихнати човечета бил виждал в детската книжка на Munro Leaf's, издадена през 1936 година "Manners Can Be Fun". Но това черно-бяло далечно сходство едва ли може да се сравни със завършеното произведение на Бол.
Вече на прилична възраст, Харви Бел окончателно определил своята мисия на Земята — той виждал себе си като международен посланик на щастието и дори измислил празник през октомври - Международен Ден на Усмивката (World Smile Day).
Той смятал, че това трябва да бъде ден, "посветен на доброто настроение и добрите дела" и да преминава под лозунга "Направи добро. Помогни на една усмивка".
През 2006 година на 7 октомври Международният ден на усмивката ще се празнува за 8 път. И както винаги призивът към всички хора ще бъде: "Направи нещо добро. Помогни поне на един човек да се усмихне" и разбира се, отвсякъде ще грее жълтото усмихнато личице, нарисувано от Бел .

http://www.fortunecity.com/campus/ink/659/smiles.htm
http://www.smileyland.com/
http://www.worldsmileday.com/
http://www.worldsmile.com/

.............. :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)...............

Offline reply

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 261
 • SoHm!
Re: ЗА УСМИВКАТА! Какво означава?
« Reply #7 on: юни 06, 2006, 01:47:20 am »
леле страшноо! браво браво  хубаво е да има такъв ден официално  ;D ;D ;D
а иначе...усмивката е магия  :D :D когато е искрена ми действа заразно като прозявка  ;) ...

rasto

 • Guest
Re: ЗА УСМИВКАТА! Какво означава?
« Reply #8 on: юни 06, 2006, 04:07:32 pm »
Знаете ли, че ако срещу вас стои много намръщен човек излъчващ само негативна емоция, вие може да го обезоръжите с една голяма и искрена......УСМИВКА! Много често ми се е случвало да променям моментното състояние и настроение на хората срещу мен. Понеже винаги съм усмихната, въпреки гадостите, които ни се струпват понякога, винаги успявам да повлияя позитивно на хората покрай мен. Представяте ли си?!?!?!? Само с една усмивка. ;) :smitten: