Author Topic: Добре дошли, Нови Идеи!  (Read 11360 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline Spirit-Felix

 • Creator of Realities
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 548
 • I metaprogram, therefore I am!
Добре дошли, Нови Идеи!
« on: ноември 22, 2007, 05:07:40 pm »
Тук всеки от вас е добре дошъл да даде предложенията си как да освежим форума, какво би искал по-често да вижда, какво по-рядко, как би почувствал това място по-близко до себе си.

Започвам с една моя идея:

Много от нас четат книги. Интересни книги при това. Би било полезно за всички ако споделяме какво сме научили от някоя книга и създаваме дискусия за това.
Същото може да се отнесе към живота - какво научих аз тази седмица?

Ваш ред е! :)

Какво ще направиш ДНЕС за да се доближиш до себе си?

Nem Ankh!

bee

 • Guest
Re: Добре дошли, Нови Идеи!
« Reply #1 on: ноември 23, 2007, 11:56:59 am »
Искате ли да направим залагания колко идеи ще бъдат дадени?
Аз залагам на 0 ... ама не знам какво да заложа  :)

Как мислите, че ще освежите облика на форума, след като вече с определено отношение сте отказали сума ти народ да пише тук?

За да пише някой някъде изобщо, още повече пък да дава идеи, той/тя трябва да се чувства уютно там, да се чувства добре приет и желан даже. Кой се чувства желан тук, .... кой се чувства добре приет? Аз - не, но на мен просто не ми пука ... е на още няколко не им пука и пишат от време на време, но останалите ....

Това с картинките и музиката наистина беше спам, ама аз реших да си мълча. Имам и още едно съображение за облика на форума, но и него ще си го спестя засега, защото е твърде крайно и лично :)

А що се отнася до идеи от моя страна ... няма да си напрягам мозъка сега ... идеи ми идват само когато не ги търся :)
Лек ден на всички!
« Last Edit: ноември 23, 2007, 12:00:06 pm by bee »

Offline Spirit-Felix

 • Creator of Realities
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 548
 • I metaprogram, therefore I am!
Re: Добре дошли, Нови Идеи!
« Reply #2 on: ноември 23, 2007, 12:08:24 pm »
Твое право е да не виждаш смисъл в нещо. Но може някой друг да види смисъл.
Какво ще направиш ДНЕС за да се доближиш до себе си?

Nem Ankh!

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re: Добре дошли, Нови Идеи!
« Reply #3 on: ноември 23, 2007, 12:50:38 pm »
Аз да ви кажа ли какво виждам, някои хора без много работа, които се опитват да убият времето си посещавайки форума. И не само, че не са благодарни за труда на хората, които се опитват да го поддържат ами и проявяват безочието да искат още и да критикуват. Истината е че на никой не може да се угоди и ние тук можем да правим само това което ни харесва, ако някой го оцени и извлече полза от него - добре, ако не успее поне да не си прави устата да дава ненужни критики. Спирит ако те кефи това което правиш можеш да продължаваш спокойно, сигурен съм че доста хора всеки ден влизат тук за да прегледат твоите теми. Благодаря!
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

bee

 • Guest
Re: Добре дошли, Нови Идеи!
« Reply #4 on: ноември 23, 2007, 12:59:12 pm »
Не виждам някой да е дал идея засега, затова аз ще дам моята.
Много сте ми симпатични администраторите и единственото за което бих критикувала всеки от вас, ако щях да критикувам /не съм имала такива намерения, но щом казвате ... / е прекалената сериозност. Всичко тук трябва да изглежда много сериозно и много важно. Чудесно ... щом така ви харесва. Според мен, както и според Ра-Хари "Сериозният и тъжен човек е смешен на Бога", но коя съм аз и кой е Ра-Хари ... :)

Та, идеята ми - според мен единственият начин да се освежи форума е Рамус да спре да пише в него. Като алтернатива, предлагам да го командировате в някоя детска градина, за да се научи как да се държи с другарчетата. /мога и да се аргументирам, но едва ли е нужно, дори той сам може да се аргументира/.

Казвам това с най-добри чувства към всички и особено към него. Аз него си го обичам, нищо че скоро не съм му го казвала. :)
« Last Edit: ноември 23, 2007, 01:01:11 pm by bee »

Offline nel

 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 22
Re: Добре дошли, Нови Идеи!
« Reply #5 on: ноември 23, 2007, 02:03:04 pm »
Здравейте, на мене пък форумът си ми харесва такъв, какъвто е.
несериозни и "разчупени" форуми - колкото щеш - и половината от тях са емотикони, а не текст. Това пък може да е форумът за "Смешниците на Бога". щом има такива хора, защо те да си нямат форум.
Дотук съм с впечатлението, че форумът е отворен за всички, които искат - а на който не му харесва  има и други форуми.
spirit felix - може да определят цветовете и като спам, но на мене много ми харесваше във вида, в който си беше до вчера. вярно е, че тая информация я има някъде, но така ми спестяваше ровенето, за да стигна до нея. и не че нямам мнение какво да чета - чета си неща, които на мен ми харесват, но сутрин се запознавах с още едно мнение, с музика и картини, които не бих потърсила и издирила сама - за което ти благодаря.

Offline MBIRA

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 136
 • Gender: Female
 • миротворец
  • Фотоалбуми' 2009
Re: Добре дошли, Нови Идеи!
« Reply #6 on: ноември 23, 2007, 04:06:15 pm »
При условие, че има раздел, в който можем да споделим за музиката,
която ни е докоснала, а също и за снимки или сайтове, в които можем
да видим такива, при условие, че фактите или може би измислиците,
ни заливат отвсякъде, за мен „цветовете на деня” са си чист „спам”.

И не виждам смисъл от „освежаване” на форума. По простата причина,
че животът е процес твърде богат и твърде многообразен, сам по себе си
невероятно свеж и пълен с възможности, и този форум е една такава
възможност – за този, който може да я види и да се възползва.

За мен това място е ценно заради възможността за искрено споделяне.
И именно това му е свежото, защото непрекъснато се променяме и виждаме
все нови и нови хоризонти. И когато нямаме какво да споделим, бихме могли
просто да помълчим, а не да настояваме за „цветове” или „несериозност”....
„И разказват...
Че Бог толкова обича тази приказка, толкова харесва тази история, че стига някой да я разкаже и някой да я изслуша, и Той, зарадван, ще зачете всяка нужда и ще изпълни всяко желание на всички, които споделят този момент...
Така да бъде...”                        Хорхе Букай

Offline blqh

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 306
 • Gender: Male
Re: Добре дошли, Нови Идеи!
« Reply #7 on: ноември 23, 2007, 06:35:24 pm »
 Ами тука във форума влизат много хора , които са с различни интереси и търсения.Не виджам как едно място може да оправдае очакванията и търсенията на толкова много души.Всеки човек си е уникален и заедно с това си има уникални търсения.Аз мога да кажа само за себе си , че влизам тука най-често когато изгубя себе си.Тогава се появяват въпросите и тогава резонирам на определени такива.Разбира се това е обвързано с личността ми главно ,която е част от мене.Много постове май изписах говорейки против нея.Но това е защото не я разбирах , опитвах се да се защитавам от единственото нещо, което ми е истински приятел.Само нея си имах ,а мене тогава ме нямаше.Може би ако има тука психолози ,те ще кажат че това са първите симптоми на шизофрения , но ще грешат.Защото няма втори глас в главата ми.Второто се намира в мълчанието.Но както и да е взех да се отплесвам от това което имах да казвам.

 Ще кажа пак за себе си.Когато ми се прииска да слушам музика или да гледам картинки или да гледам някакви филми или каквото и да било друго , поради скука , това означава че отвътре съм празен в момента.И това е като зов за помощ да запълня празнотата в мене.Няма значение после какво правя,важното е да ми държи вниманието далече от тази зейнала дупка.Вие драги съфорумници правите точно това.Може и да влизате във форума с нагласата че сте много духовни,но истината е че влизате тука поради точно обратната причина.И това си личи в търсенията ви и желанията ви.Няма значение какъв ще бъде обекта на желание или търсене , след като съществува самия процес вас ви няма там.Затова и искате да си освежавате форума,защото така ще си държите вниманието някъде далече от вас самите.Но истината е че не форума има нужда от освежаване ,а вие самите.Нито въпросите имат значение ,нито отговорите,а това което е причината за появата им.След като имате нужда от тях , нещо ви липсва.Точно от липсата тръгва нуждата.А когато нуждата се задържи достатъчно дълго се трансформира в желание.А след като вече се е появило желание ,никой не се интересува вече от това което липсва ,а само от онова което е поставено за цел като желание.А желанията не са нищо друго освен едни червени лампички които светват за да ни предопредат за това което става с нас, че нещо вътре в нас не е наред.Чрез задоволяване на желанието се запълва зейналата вътре в нас дупка.Но ако не обърнем внимание защо се е появила,тя отново ще се отвори ,а когато това стане, отново ще се появи желанието.Отново ще сигнализира за проблема който ние така мързеливо отхвърляме да решим.Мога да направя асоциация например с дупките по улиците.Има например дупка,отиват хората и я запълват.Проблема решен,до следващия път когато улицата замръзне и от разширението на водата дупката се появява отново.Разбира се ако нямаше вода или такива замръзвания дупката не би се появила,така и се появяват и желанията , по същия аналогичен начин.

 Вместо да търсите нови идеи и полета за самоизява,може вече да погледнете навътре в себе си да видите какво става там.При мене там вътре се случват много повече неща от колко съм предполагал някога.И повечето не само че не могат да се обяснят с думи но и нямат аналогия с нищо което хората използват в разговорите си в ежедневието.Доколкото ми е известно идеята на форума е именно да се дискутират нещата които хората са видяли в себе си.Това са единствените постове които мене ме вълнуват изобщо.Аз въобще даже не отварям да прегледам онези теми с картинките или музиката.Нито съм вярващ че да се кефя на новите факти изведени от науката и така да затвърждавам вярата си,нито ме вълнуват някакви си рисунки на автори които не познавам или няма да мога да се запозная.Интересуват ме единствено откровените споделяния на хората,така че да мога да се докосна чрез думите им до тях.Ако зависеше от мене даже аз бих оставил само 2-3 раздела където се случва нещо по различно от това във всекидневието ми.Другото е напълно излишно според мене.Но това съм аз,като един от многото гости на форума.Това си е мойто скромно мнение.
-Ехоо...Кой е?
-Аз съм гласът в главата ти!
-Ааа добре , аз си помислих че полудявам :D

Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
мое продължение на поста от МБИРА
« Reply #8 on: ноември 23, 2007, 07:23:53 pm »
И когато нямаме какво да споделим, бихме могли
просто да помълчим, а не да настояваме за „цветове” или „несериозност”....

Да помълчи...
ама не може. Никоя посредственост не й стиска за замълчи. Ако замълчи, ще е да се скрие... щото е лесно или безопасно.
Как да замълчи, като други могат да "говорят"?
Ако мястото не й харесва, отива да си търси друго място да си "говори", прави си го, ама не й стига. Някъде там... имало друго място, дето някои пишели... защо да "мълчи"? Нали трябва да се говори, говори... и да има слушатели. Да се намират "сродни души" като нейната посредственост. Ама и тва омръзва, щото посредствеността я има навсякъде и блика от ежедневието...
 А пък и посредствеността хич не търпи сериозността. Как да търпиш нещо, което сам не можеш. Кокетниченето с приказки, фразички и игри са само симулации на интелигентност на разум, на последователност, на търпение и постоянство. разбира се, че като ги няма тия неща, най-подходящата фасада е "свободата на забавлението" - мдааа - "всичко е игра", всичко е забавление - и говоренето и мълчанието даже - само игри. За дете, дето може единствено да играе всичко може да е само игра. Ама разбира се, че друго нищо няма - само забавление и игри... и симулации - на приказки, на духовност, на любов... Посредствеността може всичко да прегази пред себе си, само и само да си намери място за изявата си.
Дааа - може и пасивно - понякога се търсят причини и дори интелигентни оправдания за това, да не се прави "НИЩО". Друг път пък ще се намерят от 9 кладенеца вода, за да се оправдае безогледността и хаотичността в "правенето". И пак нищо - просто симулации - на правене и на живеене.,.. обаче с големи думи. Главно думи, щото прилагането им в живота е сложно дело. Именно то май иска полагащата се сериозност... Не че не се опитва посредственото и без сериозното - нищо не пречи в живота да се привиди "пърхането с крилца /или мигли/, да се насладим на това или онова... забавление или тъга, хумор или раздразнение, сълзи или крясък... или в депресията..."   Майтап да става...
Ако стане...

    Като гледам колко много хора просто си четат - потребителство. Не само в нашия форум е така - още във "форума на Труден" го забелязах за първи път и тогава се попитах какво пречи на хората да се изразят. И в момента докато четете това, погледнете колко са гостите, вижте колко са регистрираните потребители, и колко са реално пишещите... а от тях....... т.н.
Повечето хора просто си гледкат да си набавят нещо допълнително - я за малко кършене на някой друг час, я за разнообразие, я за отмора, я за забавление. Потребителството като масово явление. Лесно е да си скрит, пасивен... или драскащ общи приказки с идеята че си изразителя им. Ооо - да - имат мнение... ама не им стиска да си го напишат. Ако пък да - винаги може да се пишат общи фрази и да се преповторят някои общественополезни истини, да се поцитират някои  социално-признати "умни глави" или "умни книги", да си изразят "съгласна /-сен/ съм с един кой си", както и да поставят набор от емотикони, главно изразяващи първосигнални реакции като на малки деца... и така да се маскира факта, че няма кво друго да се каже.
    И творчеството не е лесна работа, да не говорим че така и никой не знае кво е тва. Както и с други абстрактни понятия всеки си го припознава както му е угодно - да му върши работа - по прикриването, по оправданието, по правенето, по липсата на избор, по нежеланието или желанията... За всичко се намира начин да се "закриви", стига да е изгодно...
Като не могат да мълчат някои хора си търсят полето за мечтаните изяви, за зрители... и на ужким.
Дори поезия се пише. Поезия - ама и в нея си личи.
И книга да се напише - пак си личи.
И да се мълчи... и да се говори -  пак си личи посредствеността.
Личи си и когато "дава идеи". Всичко само симулация - игрички, като заместител на една празнота.
Квото и да се прави не може да се скрие... няма как. Защото посредствения не може от себе си да се скрие - нито има как, нито има начин. Но "опитите" няма да спрат и ги има откакто съществува тя - ПОСРЕДСТВЕНОСТТА. И от тия "празни опити" посредствеността е установила, че най-лесно е да се скриеш "между себеподобни" или да си трайкаш... Ако стане...
      А има ли такова нещо като ПОСРЕДСТВЕНОСТ... и къде ли е... освен у "детето" във всеки от нас.
Тя е в главите ни - едно наследство, един атавизъм. Един "отзвук" и белег, че нещо така и е останало и е "спряло да расте"... И се покрива с повърхностни неща, с фантазии, с настроения... като не става с друго, остават симулациите...

     Откровението и уважението... с които това виртуално място се опитва да направи поле за изява, също не останаха по-назад. Именно от хората дето не им стиска да го направят. Особено откровението - при някои хора няма дори елементарно разбиране ЩО Е ТО... Няма и как да го има - то е съотвествие на зрялост, на възраст.
Не че е задължително, нито да е важно...
Но е показателно.

     Никое малко коте не може да разбере живота на "възрастния лъв", но това не му пречи да си играе. Играта на ЛЪВ, като запълване на котешкото... Щото котето, квито и игри да си играе, все си остава "МАЛКО КОТЕ"...
Игри - просто симулация на ЖИВОТ... И дори това някои величаят като забавление... и наричат "другото" сериозност, дето нямала място... даже и с "цитати"...

     Едно и също - и във форумите и в ЖИВОТА - света на посредствеността, опитваща се да се скрие или възвеличае, и като се изживее на всичко друго.
« Last Edit: ноември 23, 2007, 08:01:29 pm by ramus »
АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.

Offline cetacean

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 154
 • Change we must...
Re: Добре дошли, Нови Идеи!
« Reply #9 on: ноември 23, 2007, 07:34:49 pm »
В началото и на мен тези неща ми се сториха спам, признавам. Просто не се опитах да вникна в това, което ни показваше Спирит Феликс. После постепенно започнах да установявам нещо много интересно - сякаш започвах да виждам някои неща чрез него... Защо от всички уолпейпъри е подбрал точно този, защо от всички текстове публикува точно този, какво ни показва и показва ли нещо или просто аз виждам нещо чрез неговата провокация... Да не говорим пък колко интересни текстове публикува, за които не му благодарих. Използвам сега възможността да му благодаря за това, което правеше досега и моля да го прави и занапред. И ако наричате това спам, предпочитам този спам пред безсмислените разсъждения на хора, които използват форума само за забавление. А това, че някого го мързи да кликне няколко пъти с мишката, за да прочете някоя потънала тема, ми... не виждам защо това трябва да се превръща в проблем на форума.
Сънувах, че съм се събудил.
Това е най-старият сън на света...

Offline Катерисе

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 182
 • Gender: Female
  • percovision.info
Re: Добре дошли, Нови Идеи!
« Reply #10 on: ноември 23, 2007, 08:24:15 pm »
Имам идея :-)

Нали напоследък си поговорихме за транзакционния анализ и извода на Бърн, че основно първично заключение в живота на повечето хора по земята е АЗ НЕ СЪМ ДОБЪР. Вероятно всеки от нас, четящите и пишещите си има свое становище по въпроса и би могъл да го осмисли. Идеята ми се състои в това да си дадем поле, в което да вадим на показ тъмната си страна - онези психични подземия, в които е тъмно и страшно и предпочитаме да не бъркаме. Да, но това са раните, които избягваме да отворим, за да излекуваме, под предтекст че е твърде болезнено. От опит знам, че да се вадят на показ тъмните тайни нито е лесна, нито е приятна работа, но има ефект - мощен трансформиращ импулс се отключва. Резултата е в дълбочина, изчиства се насъбраната гной в раната, събарят се картонените кули, строени върху нездрава почва и се дава една стабилна основа, в която човек най-сетне е себе си.
Предлагам ви да опитаме - всеки колкото може, когато може, да казва - той защо е лош. Какво го кара да мисли че е лош. От какво в себе си се притеснява, какво крие и с какво го крие. Ако ще вършим работа - тя няма да е обща, но поне тук никой никого не съди (поне по замисъл) така че нищо не коства да се опита. Аз пробвах - верно че се получи интересно положение, но като гледам в крайна сметка има жив интерес към подобен род писания. А както казах те са и много ефективни и ефикасни за вътрешната работа на човека. Дават възможност да се поглежда отстрани. Тук има много хора, които са талантливи писатели. Просто опитайте да използвате талана си в своя полза, а не просто да го пилеете в празни приказки.
Можем да кръстим темата - ЗАЩО НЕ
е, това е само отворено предложение :-)

Поздрави
Каквото и да е, надрастни го!

bee

 • Guest
Re: Добре дошли, Нови Идеи!
« Reply #11 on: ноември 23, 2007, 10:48:26 pm »
Е, има един човек, който дава идея /себе си не броя/ и това е Катерисе. Признавам се за победена. Заложих на 0, но има 1. Какво да почерпя? :)

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re: Добре дошли, Нови Идеи!
« Reply #12 on: ноември 24, 2007, 08:16:14 am »
Форума дава възможност за всеки да намери нещо за себе си, идеята да се предложи разнообразие, оттам и по-голям избор. Човек може да получи вдъхновение от песен, от картинка, от нещо прочетено, от филм и това да промени завинаги част от него към по-добро. Всички тези неща са дошли благодарение творчеството на човечеството. Това също е откровение и няма разлика от тези, които се пишат лично от нас.

Ето ви още откровения, всичко в живота ми има значение и същевременно няма значение. Аз Съм. Нищо повече и нищо по-малко. Живея за единствения миг Сега. Без планове. Нямам никакви желания, никакви мечти. Вземам всичко което мога Сега. Не изпитвам съжаление за нищо загубено и провалено. Всеки миг живота ми започва отначало, без привързаности към хора, ситуации, емоции и без задръжки към това което предприемам. Оценявам бекрайния източник на енергия, който извира от мен и му давам пълно поле на изява. Чувствата ми приличат на равна повърхност, с леки едва забелязващи се амплитуди. Не съм нито добър, нито лош. Творенето на онова което съм не познава никакви граници. Чрез наблюдението над останалия свят разпознавам фрагменти от себе си, които чакат да бъдат осъзнати и да се интегрират в това което съм.
Имам пълно доверие на Източника на енергия. Без страх правя всяка стъпка. Понякога се забавлявам оставяйки празнотата настрана. Понякога се потапям дълбоко в нея и усещам единение с цялото съществуване. Понякога нищо не усещам, все едно че ме няма и никога не ме е имало или все едно че винаги ме е имало, изживял съм всичко, което е възможно и няма какво да усещам повече. 
Каква ще е следващата ми стъпка, кой знае ще видя като я направя.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline kikka

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 204
 • Nothing to upload.
Re: Добре дошли, Нови Идеи!
« Reply #13 on: ноември 25, 2007, 09:20:39 pm »
Като един заклет "потребител" едвам превъзмогнах "посредствеността" на своята удобна анонимност и най-после реших да изкажа мнение...

Първо, да кажа че форума ми харесва. Усещането, че той от време на време зацикля и се крепи на ентусиазма на шепа хора (най-вече администраторите) се дължи на факта, че основната му тема - пътят на духовното израстване - е много самотно занимание. Доколкото знам, огромното количество изписани книги, ранообразните теории и учения, многобройните системи, школи, клубове и всякакъв тип подобни инициативи не бележат голяма успеваемост освен във факта, че събуждат интереса у единици, които вече са готови за подобен род "пътешествия"...

Ползвам най-вече книгите, които са качени тук, но от време на време надничам за разни интересни мнения и споделени преживявания, каквито обаче за съжаление не се срещат много често...

Лошо впечатление ми прави, че някои от Вас бъркат стремежа към духовно усъвършенстване с практикуването на някакъв особен вид интелектуалност, изолирана и уж надраснала вякакви "посредствени" човешки емоции и страсти, а все пак попадат в капана на "съдията и жертвата", на "правилното и неправилното", "доброто и злото" и т.н. Недопустимо е да претендираш, да съдиш, да слагаш етикети и да даваш определения за мнението на някой ..., а доколкото това, да парадираш със сериозността си (ей така, по принцип, независимо от темата), ей Богу, това наистина е смешно...

За мен интересна идея например е споделянето на конкретни житейски ситуации и това как те се преодоляват, т.е. преживяват. Винаги ме е привличало емпиричното, конкретиката, примера... Неможем да бягаме от това - да се изолираме от живота, защото ние сме тук, родени за да влезем в "кръга", да се завъртим в него и да излезем надраснали страстите... Щастието и радостта от живота трябва да се преследват и това ни най-малко не пречи на духовното ни израстване...

И за да не зациклям в общи приказки да пусна конкретна тема: Когато имате малко дете (дай Боже всекиму) това същество Ви носи неописуем заряд от чиста съзидателна енергия, удовлетворение и щастие от живота, но заедно със това огромен товар от привързаности, страхове и отговорности. Много е лесно когато си сам да живееш "практикувайки...", как обаче съчетавате родителтвото с най-висшите си стремежи...

Offline Eternities

 • ad infinitum
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 601
 • Gender: Female
  • Изворите
Re: Добре дошли, Нови Идеи!
« Reply #14 on: ноември 26, 2007, 10:54:26 pm »
Форумът е като всяко нещо, което съществува благодарение на Хората.
Както и много други - като "народ", "отбор", "екип", "електорат", "приятели" и т.н.
В момента, в който тук спре да пише и последния човек - умира. В мига, в който един Сподели -  се ражда.

Форумът е и като всяко нещо от Живота.
Движение, разнообразие и творчество.

Няма защо да си губим времето в опит да се намери този вид и съдържание на форума, който би се харесал на всички, не знам дали е възможно но знам със сигурност че не е необходимо.
Нека го използваме, за да дадем най-доброто от себе си и на себе си.
Всеки със собственото си уникално присъствие.

Тук никой никого не може да ограби.
Може само да обогати.
Това място е Дар.

Толкова ли е трудно да кажем "Не, благодаря" или "О, благодаря от сърце" и да продължим нататък, към следващата тема - в този форум или някъде другаде?

Лично аз харесвам раздела с Цветовете на деня, и той в момента ми липсва, без значение как някой ще го нарече, друг - ще го харесва или не, а трети - ще анализира корените на тази ми липса :)

А колкото до идеите - според мен е най-добре те да се раждат в движение, с творческо въображение и импровизаторски дух и да се оставят в ръцете на естествения подбор :)
В кое предложение и в кой момент да се включи нека решава всеки според собствената си воля.
I am who I am.

kiril

 • Guest
Re: Добре дошли, Нови Идеи!
« Reply #15 on: януари 19, 2009, 10:18:18 pm »
Виждам,че форумците са били много по-активни преди година,две. какво или кой ги е изгонил? Предлагам коренна промяна на дизайна, която ще накара от любопитство поне хората да се активни с мисленето си. Дизайна трябва да е малко по логически "прост"/ има по-добри специалисти по тези неща от мен/прави ли Ви впечатление разликата между броя на четящите и пишещите? Нека бъде светлина!!!!!!!!!!!!!

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re: Добре дошли, Нови Идеи!
« Reply #16 on: януари 19, 2009, 11:40:02 pm »
Дизайна мисля, че няма да помогне особено за тази цел.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

kiril

 • Guest
Re: Добре дошли, Нови Идеи!
« Reply #17 on: януари 20, 2009, 09:37:22 am »
Май си прав, дизайна няма да помогне много, но все пак...Трябва ние да се променим; малко по-малко всеки ден; да се научим да разбираме другите при общуването си, а не само да слушаме гласа си , като отражение в другите на нашият духовен онанизъм.
Ако всеки даде по капка любов , може пък и ...язовир да стане??? За жалост виждам във форума много хубави мисли, изразени чувства, споделени идеи, НО не виждам синергичност и духовна толерантност, най-чудното е когато се проявява / поне за мен е чудно/ от млади умни девойки.....Къде остана святото?
    Нека го намерим. Но това е друга тема.
 А сега една идея: ако можем да се обединим към поне една дребна практическа цел, която да има практическа материализация, мисля си че спечелим от това всички. Например: нека помогнем на някого/който е в беда или има нужда от нещо/Нима духовно няма да станем по-богати всички.  Естествено нарочно не правя конкретно спрямо някого предложение, направете ги вие ; ще дадем срок за гласуване и ще изберем. Не се опитвам да превръщам форума в бърза помощ или линейка, но се учудих колко много опити за самоубийство стват в държавата ни/ без летален изход/.

Offline MBIRA

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 136
 • Gender: Female
 • миротворец
  • Фотоалбуми' 2009
Re: Добре дошли, Нови Идеи!
« Reply #18 on: януари 20, 2009, 01:18:02 pm »
Уважаеми Свети Кирил Обединител,

Вие така и не обърнахте внимание на личното ми съобщение,
но аз направих пореден опит да открия тайнствената причина,
накарала Ви да напишете повече от двайсет дълбокомислени поста.

Е, най-после я съзрях! Въртяхте, сукахте и най-сетне
изрекохте своята тайна мисия: „ако можем да се обединим”...

Та, ако може да ме осветлите по някои въпроси...

Каква „активност” по-точно дирите? С каква насока?
Щото те и запалянковците по стадионите са активни...

Логически „прост” дизайн има навсякъде и то по много.
Нима виждате полза в това прост-отията да се умножава?

А ще благоволите ли все пак и Вие да сложите на масата
своите „хубави мисли, изразени чувства, споделени идеи”?

Та да видим най-после що е то „духовна толерантност” и има
ли тя почва в нашия форум... Иначе, язък ни за младостта...

Моля да изясните и един друг термин – „святото”.
Що за ценност е то – яде ли се, пие ли се и т.н.?

Какъв смисъл намирате в ескейпистката идея да търсите
разни неща, дето хал хабер си нямате какви са...
Живота ли Ви е дотегнал, що ли?

Каква точно е идеята Ви за обща „цел, която да има практическа
материализация”?... Щото аз имам една съвсем материална
нужда - Тоyotа RAV4. Обещавам да ви возя...
 O0
« Last Edit: януари 20, 2009, 08:30:52 pm by MBIRA »
„И разказват...
Че Бог толкова обича тази приказка, толкова харесва тази история, че стига някой да я разкаже и някой да я изслуша, и Той, зарадван, ще зачете всяка нужда и ще изпълни всяко желание на всички, които споделят този момент...
Така да бъде...”                        Хорхе Букай

Offline rakshar

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 56
Re: Добре дошли, Нови Идеи!
« Reply #19 on: януари 20, 2009, 03:14:00 pm »
   Според мен форума си е много добре и няма никакво значение как изглежда,а какво може да се прочете в него.Хайде стига с тези идеи за обединяване ,обединяване на какво,според вас? Стига с тази социализация ,ако искам такава ще отида в благотворителна организация или ще ходя на църква,там поне количеството "любоф" е на лице, ще се обичаме ,бог ще ни обича и просто грижи нямам.А и тази "духовна толерантност"-и тя не ми е необходима ,ако искам някой да ме гали по главата и да ми казва колко съм хубава и добричка щях да си стоя до полата на мама.Едно от нещата които ме накараха да чета и пиша в този форум е различността на всеки един от нас ,ако ще се събираме за да си казваме едни и същи неща един на друг ,то не му виждам смисъла на това което ще се получи.
   Какаво да гласуваме, Кирил?На партийно събрание ли сме?
      А това с "практическата материализация " съвсем не го разбирам ,независимо от това че не съм блондинка ,ама то знае ли човек нещо може да се е объркало в гените ми.Стават грешки все пак. :)
постепенно си припомням коя съм ,бавно изсветлява завесата на забравата и се очертава силуета ми....и разбирам,че всичко това съм пак аз

Offline cetacean

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 154
 • Change we must...
Re: Добре дошли, Нови Идеи!
« Reply #20 on: януари 20, 2009, 04:13:58 pm »
Преди мнооого години в детската градина подготвяхме новогодишна програма... Аз играех снежинка. С още няколко момиченца трябваше да тичаме в кръг и да пеем песента на снежинките, а после по даден знак да се разпръснем безразборно като истински снежинки. Да, ама тичането в кръг нещо не ни се получаваше - все се намираше кой да развали хубавата геометрия и целия замисъл на мероприятието. А когато "другарката" дадеше знак да тичаме безразборно, изведнъж започвахме да тичаме в идеален кръг...
Та така с обединението и разединението и тем подобните единения.
Дойде някой, драсна два реда за нещо си и се разтичахме като хлебарки в различни посоки. А дали пък не тичаме в идеален кръг?
Сънувах, че съм се събудил.
Това е най-старият сън на света...

kiril

 • Guest
Re: Добре дошли, Нови Идеи!
« Reply #21 on: януари 21, 2009, 12:19:52 am »
ХИ-хи-хи...колко думи...колко думи за ...??? А някои дори мисията ми открили.... ХИ-хи-хи....ще падна от смях...:)
 А, аз не знаех ,че имам такава...само я търсих...:)) Нима да се занимавате със себе си е по-достойно от това да се променяме и да правиме света по-добро място? Погледнете себе си.....аз никого ,никак не призовавам към нищо , само давам насоки на мислене....Нима съм камък хвърлен  в езеро гладко....?..Не , не,не ...-надявам се да съм попаднал на място-във вулкан от емоции,мисли,намерения,любов.....мечти.    Добре, материалното, щом така го разбирате нека да е-Тоyotа RAV4 za MBIRA, ще Ви направи ли щастливи духовно? 
Със сигурност някого -ДА :))
Да съберем стотитинки / за месец,година,две /...и ще изпълним целта на сайта:"Тоyotа RAV4 za MBIRA", става ли? 
А не е ли по добре да намерим думи, които лекуват; думи които възвисяват ? Да спасим едно дете или попаднал в беда ? Или е по -полезно да си бръщолевим един срещу друг, кой какво мислил; как го възприел, отразил на каква си плоскост, дупка  или  мисли пораждало това, какви асоциации онова и други семестриално-гимназиални пъпчиви тъпни ....???  Кое е по -достойно за Вас ? А кое искате? А какво правите ?
 За мен е- да дам бисквитка поне на цигането на ъгъла...нищо ,че ми надраска колата/мама му стара:))/само да го докопам ,когато го прави:)) Повече не мога да му дам, уви-и аз ходя в тоалетната...
  А щом смятате,че хлебарките тичат в различни посоки, а не в кръг-явно сте наблюдавали от друг ъгъл...с изместена точка:))
....Хаос има само в главите на някои хора/ изключвам RAMUS/ , къде видяхте във вселената хаос ???
Хаосът е мерило на нашата осведоменост-нищо повече.....един ,два ,три RAMUSа:))....не се връзвай:))Хи-хи...
       Всеки тича по лентата на Миобиус и се радва както може :)) MBIRA не ми се връзвай за думите и термините-има по-важни неща в живота......, умна и красива си... "прави" любов, прави " величия":))
         Великите неща са "прости", а не простовати. Нека множим великите неща. !!!...
 Ееее, знам, че пак някой ще захване лингвистичен спор, тълковни речници ще се вадят...и..пак ще се смея.:)))
Да не виждаш слънцето наблюдавайки сянката си - е красиво, но и ...недълновидно :)))
Но няма лошо,такъв е света.