Author Topic: Минувачи  (Read 2066 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bee

  • Guest
Минувачи
« on: ноември 28, 2007, 11:23:33 pm »
Най-обичам да пиша глупости, ама пълни глупости, и ако може направо велики в глупостта си глупости и да не ми пука, да не ми дреме на шапката, да съм официално незаинтересована и да седя и да си клатя краката на клона.

Имам нахалството да си мисля даже, че в най-големите ми глупости може да се родят  /надявам се без болки/ истини, защото не ми пука, не ми дреме на шапката, не съм заинтересована и си клатя краката на клона, а както е известно нищо велико не е станало с много напъни. /е, има изключения като Флобер, който цял ден е дъвчел по един израз, но ... знаем какво е положението с изключенията и какво е с Флобер/.

Е, не, че искам да напиша нещо велико и на кой му пука, ако се получи случайно почти велико, след като това, което ми е необходимо за щастието е вътре в мен и малко около мен ... навън.

И ако се върна сега на глупостите, ще кажа, че всичко минава и мислите ни минават, и чувствата ни минават и великите ни идеи минават и ние минаваме и се питаме минавайки „всичко това има ли смисъл?”

Ние сме едни минувачи в живота и богатствата, които натрупваме идват от самият живот и богатствата му, а не от производни на живота и богатствата му, т.е. живота и богатствата на другите, за които четем, гледаме по телевизията или слушаме лекциите им, или четем глупостите им, ... като тези тук. Затова единственото, което мога да кажа е:

„Минувачи, минавайте сами през живота. Не се жалете и не се пазета, само спазвайте знаците и светлините на светофара!”

Ето на мен сега ми светва червено и спирам, ако на някой му е зелено ... да минава нататък. :)


« Last Edit: ноември 28, 2007, 11:25:09 pm by bee »