Author Topic: Вибрациите  (Read 2657 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bee

  • Guest
Вибрациите
« on: ноември 30, 2007, 01:58:04 pm »
Мисля си за вибрациите днес. Чела съм по нещо за това, че всички ние сме енергия и вибрираме на някакви честоти и т.н., но се опитвам да се абстрахирам от прочетеното и да пресъздам собствените си усещания и мисли.

Преди време, когато за първи път се сблъсках с човек, който звучеше сякаш говори /или е писал/ четейки мислите ми, реших, че това е някакво невероятно чудо и бях безкрайно щастлива. После започнах да попадам и на други хора, които сякаш четат мислите ми, а накрая се появиха хора, които започнаха да твърдят, че аз сякаш чета мислите им. Когато това се случи за първи път, отново бях много щастлива, но ... с времето започнах почти да не го забелязвам.

Обяснението, което си давам днес за това явление са вибрациите. Метафорично ... а може би и не чак толкова метафорично казано, някои хора са ми на вибрациите, а други не са. Не знам човек дали изобщо може да приеме и предаде нещо на човек от друга вибрация. Някои вибрации направо ни отблъскват. Въпросът е предполагам, да не натрупваме негативни емоции от това – разочарования, обиди и т.н., а да приемем, че .... не може всички да сме от една или на една вибрация. Разнообразието е задължително и красиво, даже.

Мога да си представя също и една такава картина:
Вибрациите са като стъпала на стълбата, които потвърждават, че си стигнал до някакво ниво, което е здраво и добро и можеш да се оттласнеш от него и да продължиш нататък. Защото ако през цялото време, всички хора около теб са напълно различни от теб и не усещаш никакъв, ама абсолютно никакъв контакт с тях, никакво разбиране и утвърждаване, започва да става много подозрително и си струва човек да се запита: „защо, аджеба, е така и да не би аз нещо да бъркам?”

Обратната страна на медала е, разбира се, да се опиташ да се заобиколиш от хора, които мислят като теб, но това пък ще спре развитието ти, тази част от развитието ти, която е самостоятелна. За разлика от някои хора, които си мислят, че цялото развитие ни е самостоятелно, аз мисля, че то е винаги в два аспекта – самостоятелно и групово. Мисля, че всяка точка на контакт с друго човешко същество влияе на развитието и на едното човешко същество и на другото и е смешно да се твърди, че се развиваме напълно сами и сме си самодостатъчни.
:)

Offline mktb

  • Напредващ
  • ***
  • Posts: 51
Re: Вибрациите
« Reply #1 on: ноември 30, 2007, 04:31:12 pm »
Много често и аз когато си задавам някакъв въпрос на ум, след секунда човека отсреща "случайно" ми подхвърля факт, в който се крие отговора на въпроса ми. Или обратното - мисля си за нещо и след малко някой ме пита точно за това нещо. Може би си настройваме съзнанието на една и съща честота.

bee

  • Guest
Re: Вибрациите
« Reply #2 on: декември 03, 2007, 12:12:47 pm »
Да. Синхронизираме се, един вид, защото някои хора му казват синхронност на това явление. Аз само се чудя малко дали то се получава само когато сме в хармония със себе си .... защото ако сме обсебени от мърморенето на егото по-вероятно е да не забележим такива неща, си мисля. :)