Author Topic: радиестезия  (Read 2758 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

MILIENI

  • Guest
радиестезия
« on: декември 11, 2007, 06:58:16 pm »
  Някой да ли моге ли да ми помогне с някаква информация за  радиестезия, пирамиди ,защита енергийно, лечение ,хомеопатия, алтернативна, медицина, рак ,спин, инфекции, лекарства ,фън шуй ,хомеопат, енергийна диагностика ...
От дълго се интересувам от тези наща и започнах да вярвам малко,имам махало и багети но неса ми ясни много неща, ако някои моге да ми помогне БЛАГОДАРЯ...

Offline Hypatia

  • Ентусиаст
  • **
  • Posts: 42
Re: радиестезия
« Reply #1 on: декември 12, 2007, 08:15:02 am »
Препоръчвам Google и още два живота, за да имаш време да изчетеш "информацията"

daniTA

  • Guest
Re: радиестезия
« Reply #2 on: декември 12, 2007, 12:21:36 pm »
От няколко години проучвам хомеопатията, като метод за лечение. При симптоматични оплаквания подобрението на състоянието настъпва още в първите дни на лечението. Използват се ниски и средни разреждания 5CH и 9CH, като при гнойни процеси се препоръчват само високи разреждания 15CH и 30CH, може и средни 9CH, но не ниски, защото ускоряват нагнояването.Желателно е да се комбинират 2 или 3 лекаства . От особено значение са т.нар. лекарства на терена, които се определят индивидуално за всеки човек според характер, телесна конструкция, тен , зиморничавост и т.н. Тези лекарства се използват при лечение на хронични заболявания.( Например едно дете, ако боледува често от ангина, то наред със симптоматичното лечение се предписва и лекарство на терена, за да се редуцират  боледуванията.) Подборът на лекарствата на терена е необходимо да бъде точен съобразно индивидуалността на пациента, за да имат терапевтичен ефект. В противен случай най-вероятно няма да доведат до желаните резултати.Именно за това и прегледа при лекар хомеопат е толкова обстоен.
Лекарствата се продават под форма на гранули  в флкони с разрежданията, които споменах и като комбинация от няколко вида лекарства в таблетна форма, също и мазила.Гранулите не се  пипат с ръка, вземат се половин час преди или след хранене, като се оставят да се стопят под езика, в устата да няма вкус на кафе, цигари и мента, защото разграждат лекарствата. Симптоматичните лекарства се предписват обикновенно по 3гр. (по принцип препоръчителната доза е 5гранули, но от моят опит мога да кажа, че 3гр. са напълно достатъчни) 3-4 пъти дневно, тези на терена са във високи разреждания и се вземат един или два пъти в седмицата по 10 гранули в продължение на няколко месеца.
 По мое мнение хомеопатичните лекарства  са ефикасни. Но имат един недостатък, примерно ако една хрема я лекувам с едно и също всеки път , терапевтичният ефект не е същият, както е бил в началото, дори може организма да не реагира на лечението. За това според мен е необходимо комбинациите всеки път да са различни.

Лесна и достъпна книга ,ако проявяваш интерес е - "Да облекчаваме и лекуваме с хомеопатия"
автор: Жерар Фалала,Мари-Пол Флорен  :)