Author Topic: Не мога да изпитам оргазъм  (Read 12352 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline cassydy

 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 19
 • Gender: Female
 • Аз СЪМ
Не мога да изпитам оргазъм
« on: януари 01, 2008, 09:26:07 pm »
Мисля,че проблема ми е доста по-сложен отколкото изглежда,както е и повечето проблеми всъщност.Мисля,че не съм фригидна,изпитвам удоволствие от секса,даже съм доста сексуална.Но въпреки това има някаква пречка,която съм сигурна,че се крие в мен.Не в партньорите ,с които съм била.Изпитвала съм 1-2 пъти нещо,което бих определила като лек оргазъм.
Вътреи в мен има един дяволски механизъм към самонаказание.Лишавам себе си подсъзнателно от възможността да изпитам удоволствие,радост.Незнам защо го правя.Отнело ми е доста време да осъзная изобщо ,че го правя това.
Ще се радвам ако ми отговорите,защото ще ми дадете и друга гледна точка и можеби ще мога да погледна на нещата и от друг ъгъл.
В търсене на Джонатан, който се крие във всеки от нас.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3320
 • Gender: Male
Re: Не мога да изпитам оргазъм
« Reply #1 on: януари 01, 2008, 10:12:31 pm »
проблема ти е психологически вероятно, нещо или неща от детството, от семейството ти, което си подтиснала и си забравила, но това нещо само ти можеш да го изкараш наяве. Възможно е да е нещо свързано със срам, вина и висока тревожност от това
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline cassydy

 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 19
 • Gender: Female
 • Аз СЪМ
Re: Не мога да изпитам оргазъм
« Reply #2 on: януари 01, 2008, 10:45:04 pm »
ами мисля,че си прав.всъщност доста неща се коренят в детството.Само че незнам как да стигна до корена на проблема.Аз имам и един друг проблем-страх ме е от самата себе си-да се опозная,да се харесам,обикна,да живея.Всъщност това е скрит проблем при доста от хората,но много малко го осъзнават.Получава се нещо като омагьосан кръг,от който можеш да излезеш само ако ти поискаш.Въпрос на избор.Аз мисля,че натам съм тръгнала,ще видим до къде ще стигна.
В търсене на Джонатан, който се крие във всеки от нас.

emm

 • Guest
Re: Не мога да изпитам оргазъм
« Reply #3 on: януари 02, 2008, 12:45:44 am »
И аз съм така  :-\ но все пак се надявам че е от възрастта при мене  :(

Offline cassydy

 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 19
 • Gender: Female
 • Аз СЪМ
Re: Не мога да изпитам оргазъм
« Reply #4 on: януари 02, 2008, 02:53:17 am »
И аз съм така  :-\ но все пак се надявам че е от възрастта при мене  :(
на колко си,ако не  е тайна.
между другото не мисля,че възрастта е причина за липса на оргазъм
В търсене на Джонатан, който се крие във всеки от нас.

emm

 • Guest
Re: Не мога да изпитам оргазъм
« Reply #5 on: януари 02, 2008, 03:43:58 am »
Бях чела че жените достигат върха на своята сексуалност някъде към 30 години,това имах предвид.А иначе аз съм на 18

Offline blqh

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 306
 • Gender: Male
Re: Не мога да изпитам оргазъм
« Reply #6 on: януари 02, 2008, 04:19:12 am »
Вътреи в мен има един дяволски механизъм към самонаказание.Лишавам себе си подсъзнателно от възможността да изпитам удоволствие,радост.Незнам защо го правя.Отнело ми е доста време да осъзная изобщо ,че го правя това.
Аз имам и един друг проблем-страх ме е от самата себе си-да се опозная,да се харесам,обикна,да живея.

 Не съм специалист , нито пък жена :) и все пак ще ти дам моето мнение.
Това че се лишаваш от възможността да изпиташ удоволствие,радост,оргазъм може би означава че копираш по някакъв начин отношението на родителите ти и хората около тебе в детството ти.Всеки човек като е бил малък запаметява готови модели на поведение изградени на базата на  наблюдения на своите родители нужни му за да оцелее.Ако твоите родители постоянно са те карали да правиш неприятни неща,вместо приятни,с времето може би си стигнала несъзнателно до заключението че не трябва да изпитваш приятни чувства.Ако са те наказвали ибиели повече от колкото са ти давали милувки ,те реално на това са те учили.И този архаичен модел който са ти натяквали всички се и ще се появява винаги когато си на граница да изпиташ нещо приятно.Всичко това е просто хипотеза на базата на информацията която си ни предоставила.Не те познавам лично за да мога да ти помогна да намериш причината за този проблем,но отговора е вътре в тебе самата и не е нито моя,нито на който и да е работа да ти помага да се справиш с него.

Тъй като проблема ти е в миналото ,ако разбира се е наистина психологически , то аз бих те посъветвал просто да забравиш това мрачно минало.Вероятно наистина в подсъзнанието си си изградила някакъв защитен механизъм който да те предпазва от това да изпитваш удоволствие.Този страх който изпитваш е може би именно онази архаична представа наложена ти от твоите родители че не трябва да изпитваш хубави чувства.Дали имаш или нямаш някаква психологическа травма от детството може само единствено ти да кажеш.Ако е така аз бих те посъветвал да загърбиш това минало ,което вероятно постоянно те преследва и да насочиш вниманието си в настоящето.Ако търсиш щастието,няма да го намериш нито в миналото нито в бъдещето,а само в настоящето.

Опитай се просто да релаксираш и да се наслаждаваш на живота тук и сега.Няма никакво значение какво се е случило в миналото , освен ако ти не му придаваш такова значение :) Вместо да бъдеш погълната от мрачни размисли,насочи вниманието си към сегашния момент и му се наслади.Мисля че в нашия форум има много хора които правят това.Да се наслаждават на живота всяка секунда без да му мислят много много .Може би те биха ти дали по добър съвет как да постигнеш това.За мене чувствата не представляват кой знае какъв интерес.Но това съм аз,не може всички да сме еднакви :)
-Ехоо...Кой е?
-Аз съм гласът в главата ти!
-Ааа добре , аз си помислих че полудявам :D

Offline Катерисе

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 182
 • Gender: Female
  • percovision.info
Re: Не мога да изпитам оргазъм
« Reply #7 on: януари 02, 2008, 10:04:32 am »
Здравейте,
как веднага се провокира човек да даде рецепта. Въпроса е дълбок и комплексен, а информацията е недостатъчна. Въпреки това Cassydy за последното денонощие е оставила доста от себе си в различни теми.
Ще ми се да отбележа, че загърбването на миналото не е решило никакъв проблем. Това е естествен стремеж да избяга човек и да не вижда проблемите си - да останат зад гърба му. така все се върти с лице към онова, което му изнася. Но опита и наблюденията ми показват, че каквото и да е загърбил човек, то винаги намира канал да изтече навън. Намира си път да даде своя израз. Колкото и да бяга човек от вътрешния си конфликт, това е нещо, което носи в себе си и подтискането му води единствено до несъзнателното самоподчиняване. Може пък за някой да е сработило самоподтискането :-) Просто аз не съм срещала такъв човек и самата аз не съм такава - затова се насочвам и изривам цялата гадост, която съм натрупала в себе си, стига да се сетя. както отбеляза Cassydy - това понякога отнема много време и усилия.

Другото, което ми направи впечaтление е че е станало като основно предписание за всички проблеми  - върни се в детството си и виж там какво се е случило. Да бе, верно че много неща стартират в детството. Ама нали се сещате, че детето няма потенциала да гледа на живота и света, като възрастен. То познава една малка част, която за него е всичкото.
За да се върне човек в спомените и решенията си от ранна детска възраст, е необходимо да има готовност хем да остави детето в себе си да влезе изцяло в онази си картина на света, хем да бъде буден и да наблюдава, за да проследи ключовите моменти, които може би имат отражение в настоящия момент. Като каже човек просто, че всичко е заключено в миналото и не е преминал сам през отключването на детските "заклинания", то е смешно. Това начинание е мащабно. В детството липсва възможността да се възползва детето от онова, което се сблъсква. Това е периода на преживяване на всичко т.е. детето се вживява и реагира, но за да се възползва е необходимо едно израстване, аналитична и критична мисъл, комбинативност. Това са умения, които се разкриват в израстването на човека и при контролираното връщане в спомените е необходимо да се използват. В противен случай се случва преживяване на спомените отново и отново.

Cassydy, понеже изчетох цялото ти творчество в изворите от последното денонощие, направиха ми впечaтление някои неща. Ето едно от тях:
"според мен болестта е избирателно състояние на човека" - цитат от cassydy от една друга тема, в която е писала.

Ако погледнеш какво си написала, и се замислиш над поставения проблем в темата тук, може би ще забележиш връзката. На много места си написала такива прозрения - насочени към други хора, но всъщност си ги написала на себе си. Дори в начина по който си поставила темата си.
Изявлението, че не можеш, обикновено носи със себе си, посланието, че искаш. Това е твоята собствена диагноза на избора, който си направила - да не можеш. Но пък казваш и че си стигала до лек оргазъм няколко пъти и че си доста сексуална. Това според мен може би крие подозрението ти, че всичко си имаш в себе си, но не си достигнала до него. А може би то не е достигнало до теб...

Разсъждавам на сляпо и мога да поанализирам доста от твоите думи. Дали това би имало някаква полза за теб...

Мечтата ти е да помагаш на другите хора - дали това не е скритото послание, че е нужно да помогнеш на себе си. И ако ще помагаш на себе си - кое в теб има нужда от помощ и кое в теб има потенциала да се справи и да продължи напред.
Гордееш се, да наречеш себе си луда - като онези, които са преминали границите си. А ти своите граници преминаваш ли и какво е необходимо, за да ги преминаваш? Не е ли важно да опознаеш самата граница, за да си дадеш възможност да я преодолееш.
Какво означава оргазъм?
"Оргазма е нещо изключително духовно според мен.По някакъв начин те свързва с Бог." - цитат от cassydy от една друга тема, в която е писала.
Не си изпитвала оргазъм, но вътре в теб има някаква идея да го наречем, какво е то. Страх те е да е се опознаеш, да  се обикнеш, да се харесаш...
Навсякъде си си го написала - сама на себе си си казала в какво се спираш и над какво имаш да работиш.
Може би щом си тръгнала да излизаш от омагьосания си кръг, е необходимо първо да го опознаеш в детайли. Каква си, какво правиш, защо го правиш, какво искаш, в какво се състои противоречието... Задай си въпросите, от които се страхуваш. Полюбопитствай малко - остави детето в теб да си свърши откривателската работа, а ти глеадай какво става, без да се месиш. Мисля, че нямаш нищо за губене. От какво идва страха - от онова, което мислиш за себе си? Кога си го помисли? Какво всъщност мислиш за себе си? От какво те е страх? Какво чувстваш? Доверяваш ли се на интуицията си?

...

Има някои теми, в които доста се изписа на тема секс. Обаче мисля, че за да използваш опита на другите за себе си, се иска готовност и израстване. За да отключиш оргазма си, също са необходими готовност и израстване. Необходимо е да се отвориш, да приемеш себе си, пратньора си и всичко, което правиш. Необходимо е да се оставиш на интуицията си и да се потопиш изцяло в контакта. И дори да си готова напълно, да достигаш до оргазъм сама, да си преминала психичните си бариери, идва въпроса с партньора и състоянието на съзнанието. Има ли резонанс по между ви. Винаги е различно., С едни и същи хора - всеки път е различно. Всеки е във своя живот, в своя свят. Да се срещнат двама или пък повече в едно състояние на съзнанието си, в което между тях вибрацията е толкова сходна, че на може да се слее в едно и да ги изведе извън умовете им...не знам на какво е въпрос. Може би отново на готовност. В живота на всеки един от нас се случва различно и никога нарочно. И хем го правиш, хем то ти се случва, някак изневиделица. Няма обещание, че ако си свършиш работата, ще стигаш до оргазъм всеки път с всеки човек. Извърви си пътя без очаквания - дай си търпение, обръщай внимание на всичко и виж какво има да се случва - приеми го. Това е просто живот, а не наказание. Има много неща да научиш за себе си и за света, докато се справяш с проблемите си. С искане някои неща не стават. С искане те само затвърждават, че не можеш, с което още повече се отдалечаваш.

Това са мисли, които ти казвам на теб, но аз съм отразена в тях.

Последно - както искаш го приеми. Понеже видях предложението ти за оргия.
Количеството не компенсира качеството! - казвам го от свой опит
Успех :-*
« Last Edit: януари 02, 2008, 11:20:23 am by Катерисе »
Каквото и да е, надрастни го!

Offline blqh

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 306
 • Gender: Male
Re: Не мога да изпитам оргазъм
« Reply #8 on: януари 02, 2008, 01:32:59 pm »
 Между другото Катерисе не си много точна че детето не може да гледа на света аналитично.Малкото дете има пълния потенциал да анализира , но просто му липсва информация.Преди 5 дена в един автобус бях свидетел на нещо което потвърждава моите думи.Една майска с едно бебе на около годинка,годинка и половина направо ме изуми.Имаше големи кафяви очи които постоянно следяха движенията в обстановката и постоянно задаваше въпроси на майка си от рода на "Мамо,защо тази жена си свали чантата?".Подредбата на изреченията които формолираше беше изумителна за неговата възраст и бяха по скоро въпроси на възрастен от колкото на дете.Нещо повече, то не се дърпаше и не искаше нищо друго и чакаше търпеливо майка му да му отговори,която горката беше явно много изнервена .

Първоначалната информация която запаметява човек докато е дете не подлежи на критика просто защото няма друга информация с която да сравни нейната правдоподобност.Ако като дете напримерно ти натякват по всякакъв начин че не си добър и не заслужаваш нищо добро,то това се записва от малкия човек като нещо важно ,неподлежащо на критика виждане.Като стане възрастен човек вече е събрал много информация и  независимо че може да знае че няма реална причина да не бъде щастлив,подсъзнателно всеки път когато се вдетени онзи архаичен модел който забранява на човека да се радва на живота ще се появява.И тъй като човек няма точен спомен за това кога са му казали това,защото това е едно заключение именно на базата на анализиране на ситуацията и е адекватен отговор към средата в миналото е трудно да се намери именно къде се корени проблема.Това че този архаичен модел е толкова силен може да означава че през по голямата част от детството си на детето му е било постоянно натяквано това чувство че не трябва да се радва от живота.Говоря относително и няма значение какво му е било натяквано дали положителни или отрицателни чувства то просто се попива от малкия човек като истина.

Загърбването няма да реши проблема,това е крайния продукт от едно вглеждане в миналото.Поне при мене е така.За да превъзмогне човек архаичните си модели се иска силна воля.Ако човек се вдетени неподготвен тези модели веднага изплуват на повърхността и тогава е именно момента когато човек трябва да се самонаблюдава че да разбере защо прави еди какво си.За да превъзмогнеш тези чувства трябва да помогнеш на твоето дете в тебе да ги превъзмогне.Наблюдавай го от позицията на възрастен но го остави то да се реализира и го успокой че вече няма от какво да се притеснява и онзи страх е безпочвен.Но това е път който човек сам извървява.Няма значение нито  рецептите които ти даваме ,нито какво ние си въобразяваме че е  проблема.Просто написаното по горе от мене е моята рецепта за мене самия и най вероятно няма да подейства при тебе.Затова най добре всеки сам да си пише рецептите,той единствен е способен да направи това най добре.
-Ехоо...Кой е?
-Аз съм гласът в главата ти!
-Ааа добре , аз си помислих че полудявам :D

Offline Катерисе

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 182
 • Gender: Female
  • percovision.info
Re: Не мога да изпитам оргазъм
« Reply #9 on: януари 02, 2008, 02:28:29 pm »
Да, Блях, така е. Не съм се изразила точно, защото не съм донаписала цялото си виждане. Изобщо се наблюдавам че точно това правя напоследък, не за първи път. Оставям недоизказани нещата. От една страна защото имам друго да казвам, от друга страна защото буквално не успявам да обхвана чрез думите си в цялост и да изразя простичко мислите си. Мислите ми ме изпреварват. Изпреварват способността ми да се изразя. А аз напирам да си кажа. Катерина, има нужда да й оставям следи, за да не вземе да забрави. Страхува се, че това, което става с мен в момента, може да остане в нищото - незапомнено, без да му обърне внимание и без да успее да се възползва. Това са си нейните страхове, затова и тя пише напоследък нецялостно и несвързано. И което е по-интересното за мен - напоследък говоря смислено и всеобхватно. Нещо, от което на Катерина й се изправя козинката и от което всячески бяга.

Та какво имах предвид с липсващия потенциал на детето да бъде критично.
Мисля, че всички носим в себе си 100% потенциал, през целия си живот, още от момента на зачеването ни. Мисля че човека е 100% човек и в голяма степен от него зависи колко от тези проценти ще реализира. Детето е във фаза на натрупване на информация. То разполага само с наличната такава - хора, които се грижат за него, дом, който обитава, вещи, с които играе или се храни. Детето няма идея за себе си дълго време. Те знаят думичката АЗ, но не я използват. Говорят за себе си в 3то лице - вероятно сте забелязали и вие.

Като се научи да задава въпроси, детето започва да си попълва базата данни. Попълва си я и като сортира отношението към себе си на положително и отрицателно. В един момент детето вече е способно да демонстрира линейна логика. Може да стигне до извода - като пиша по тапетите, мама ми се кара. Причината си има следствие. Обаче липсващите наблюдения и опит, го спират да заключи, че ако чичкото в магазина работи магазинер, лелката в детската градина работи гледачка на деца, чичкото на бензиностанцията е бензинджия, то повечето хора по света си работят и по този начин си изкарват хляба. За един възрастен човек това заключение също може да се окаже причинно следствено. Може да се достигне до заключението и по емпиричен път. А може и да се предположи на база на познанията, натрупани в живота, без да е необходима логика. Детето обаче познава само живота, такъв, какъвто се е сблъсквало с него. Само няма откъде да натрупва информация, освен за себе си, а както Блях отбеляза, тази информация не може да бъде надеждна за детето, ако мама му е казала, че така не се прави.

Детето, което вече е пораснало на години, има в себе си същите "проблеми", които носи от по-ранните си години. И те се проявяват по същия начин в живота му. Сходни ситуации провокират спомени, които отключват вече програмирана реакция.

Към какво да се насочи човек, за да спре реакцията? Дали към следствието, дали към причината или към общо наблюдение...всички сме различни и всеки за себе си избира начините. Понякога е възможно да гледаме една кутия с натурален сок от различни перспективи и всеки път да стигаме до извода, че това е същата кутия, но все още да нямаме визията за цялостната триизмерна структура на кутията и да я виждаме двуизмерно, в зависимост от гледната точка. При натрупване на опит и познания, става възможно при поглед от един ъгъл, да се разпознае и види в цялост структурата,  част от която наблюдаваме. Същото е и със самонаблюдението, поне според мен. Обхващането в цялост на един проблем е въпрос на разработка на множество подходи и неизбежното достигане до едно и също нещо, докато се научи човек да го разпознава и без да му е нужно да проследява причинно-следствената връзка, да вниква в същността му. Това едно дете все още не се е развило да прави. Няма значение дали детето е на 5 или на 50 астрономически години. Нужна е и зрялост и готовност и постоянство и търпение и какво ли още не. Всеки разбира по себе си. Аз казвам само какво е за мен - не мога да знам за другите.

А понеже се сблъсках със невъзможността да стигам до оргазъм, това което мога да кажа от своя опит е следното. За да се отключа, се оказа че трябваше да преровя цялото си същество, да свърша мнгоо работа във всякакви посоки. Най-вече да се видя и да се приема. Да си призная, че заслужавам да изпитвам удоволствие, че го нося в себе си. Да влезна цяла в контакт и да остана цяла. А за да се случи това, се срещнах със фантомите си, с всичко онова, което ме разкъсваше, с противоречията, с мечтите и желанията...цял един живот в нещо на пръв поглед простичко. Но женския оргазъм се случва вътре, той се приема на вътре. За да бъде приет, нужно е тя да се отвори изцяло, да се остави да бъде каквато е всъщнсот - да се приеме изцяло и да остане цяла.

Да, има и един такъв момент, в който човек оставя зад гърба си миналото, но чак когато го е израстнал, не предварително. Идва си момента да се раздели човек от онова, което го е определяло в миналото и да започне сам да се определя. Да изгради самооценката си по един независим начин. Дали това може да се нарече загърбване...ок, стига да бъде пояснено, че точно това се има предвид.
« Last Edit: януари 02, 2008, 04:26:32 pm by Катерисе »
Каквото и да е, надрастни го!

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3320
 • Gender: Male
Re: Не мога да изпитам оргазъм
« Reply #10 on: януари 02, 2008, 06:46:49 pm »
Колеги, аз го казах накратко, тъй като ако действително е нужна психоаналитична помощ, аз не съм квалифициран да я дам, а дори и да бях, нямам свободно време да го сторя. Самоанализата помага до някаква степен, поне от моя опит, на мен ми е помогнала, но не е достатъчно.

А процеса може да се обърне, без много психоанализа. Тоест да се прескочи цялата помия от детството и да се изгради чисто нова личност, ново начало. И за тази цел е необходимо много практическа работа със себе си. Най-малкото е нужна силна мотивация и да се започне отнякъде.
Решението на проблема става наистина чрез пълно приемане на себе си, такъв какъвто си. Излекуването на причините за вината, срама, чувството за малоценност. Секса е пълен с табута, обществото е задръстено с всякакви норми. Колкото и да се правим на освободени, това не е така. Хората им е неудобно да говорят на тази тема. Хората ги е срам да си поискат, хората ги е страх да го правят. А това е нещо естествено, което е част от всеки човек и отрицанието му води до големи отклонения в психо-емоционалното развитие. Табутата произтичат от обществените порядки, от минали патриархални модели, от религиозни вярвания, всякакви бла-бла, които възпират човека да си топва чушката на воля(сори за грубия израз, така ми дойде).
Може да се започне с тази фраза, която да се повтаря и затвърждава в ума. "Заслужавам сексуално удовлетворение". Повторена в ключови моменти, тази фраза или някаква подобна на тази, може да преобърне несъзнателните спирачки. Добре е да опознаваш тялото си, тоест да мастурбираш яко и най-редовно до откат, докато видиш при какви условия стигаш до края. Не е неморално, не е грешно, не е недостойно. Това е просто една функция на организма, като яденето, спането, дишането. Срамно ли е да дишаш? Защо е срамно да си гол, ето отговорете ми на тоя въпрос, ще видите табутатата веднага. Аз обичам да съм гол, чувствам се чудесно така, не вредя на никой, но въпреки това би било шокиращо ако изляза гол на улицата, може да ме арестуват, да тръгнат слухове, че еди къв съм бил и т.н. В такова общество живеем. В такъв свят дори. А сексуалността не е нищо особено, както казах просто една функция на организма.
Оргазма е велико усещане, аз лично не съм имал по-силно усещане от това. А и не ми трябва по-силно, природата си е свършила работата дарявайки ни с възможността да изпитваме нещо такова.

И така, приемане, приемане и пак приемане, това е ключа. И без повече негативни асоциации за секса.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline cassydy

 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 19
 • Gender: Female
 • Аз СЪМ
Re: Не мога да изпитам оргазъм
« Reply #11 on: януари 03, 2008, 10:52:38 am »
много ви благодаря за нещата,които сте написали.общо взето затвърдихте моето мнение за нещата.Същината се крие в това да се примеш такъв какъвто си и да се обичаш.а за това понякога се изискват доста усилия,по-трудно е отколкото звучи,защото трябва да се оттърсиш от всякакви задръжки.
Относно детството-всеки е натрупал някакви негативи от там.Истината е ,че нашите родители ни обичат и са искали да ни възпитат по най-добрия начин,но те също не са идеални.Защото те пък имат проблеми,резултат от грешки на техните родители и т.н.Няма виновни в тази ситуация.Просто човешките същества са несъвършени.Ключа се крие според мен в прошката.Тя е едно от най-силните и хубави неща на земята.И също не е лесно да простиш от душа и сърце.Но когато го направиш,ще забравиш за лошите неща,които си изпитал като малък и ще можеш да погледнеш на света с нови очи.Очите на осъзнато вече човешко същество.И тогава ще се чувстваш пречистен и душевно богат.
В търсене на Джонатан, който се крие във всеки от нас.

daniTA

 • Guest
Re: Не мога да изпитам оргазъм
« Reply #12 on: януари 04, 2008, 01:14:00 pm »
Още когато бях 4-5г. започнах да мастурбирам. Родителите ми се караха , удряха и дебнеха.( Не ги обвинявам, това са знаели-това са правили хората.) Това по-късно  ми се отрази на секса. Изпитвам оргазъм и с партньор, но дълбоко в мен се беше вкоренило убеждението, че нещо не ми е наред , хем не трябва да се прави, хем ми се прави. Когато мастурбирах даже започнах след това да се чувствам гузна, виновна, засрамена. Но всъщност, няма нужда от всичко това. Сексуалният нагон е част от естествената физиологична функция на физическото тяло. Тялото е живо и всички органи и системи си имат точно определена функция, половите също са си със своето предназначение.И както Velaskes много точно е отразил ,защо не се срамуваме , че напр. сърцето ни работи, ние не му казваме сега работи, а сега спри.  Всичко си е естествено, а ние вместо да му дадем воля, се притесняваме, потискаме ,ограничаваме и после си мислим, че нещо ни има.

Съгласна съм, че това се корени в детството. Но вътрешният свят не е само спомени от това детство, а какво сме си сложили ние пред очите и в какво сме предпочели да повярваме. Илюзиите, които сме си градили и които ни държат в плен на самите себе си.

Offline cassydy

 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 19
 • Gender: Female
 • Аз СЪМ
Re: Не мога да изпитам оргазъм
« Reply #13 on: януари 05, 2008, 08:51:51 pm »
Още когато бях 4-5г. започнах да мастурбирам. Родителите ми се караха , удряха и дебнеха.( Не ги обвинявам, това са знаели-това са правили хората.) Това по-късно  ми се отрази на секса. Изпитвам оргазъм и с партньор, но дълбоко в мен се беше вкоренило убеждението, че нещо не ми е наред , хем не трябва да се прави, хем ми се прави. Когато мастурбирах даже започнах след това да се чувствам гузна, виновна, засрамена. Но всъщност, няма нужда от всичко това. Сексуалният нагон е част от естествената физиологична функция на физическото тяло. Тялото е живо и всички органи и системи си имат точно определена функция, половите също са си със своето предназначение.И както Velaskes много точно е отразил ,защо не се срамуваме , че напр. сърцето ни работи, ние не му казваме сега работи, а сега спри.  Всичко си е естествено, а ние вместо да му дадем воля, се притесняваме, потискаме ,ограничаваме и после си мислим, че нещо ни има.

Съгласна съм, че това се корени в детството. Но вътрешният свят не е само спомени от това детство, а какво сме си сложили ние пред очите и в какво сме предпочели да повярваме. Илюзиите, които сме си градили и които ни държат в плен на самите себе си.

Много хубаво казано.Когато осъзнаеш тези неща,дълбоко загнездени в душата ти,можеш да се сбогуваш с тях,защото разбираш,че вече не са ти нужни.Защото вече ти си този,който гради реалността,не майка ти и баща ти,които ти казват кое е правилно и кое не.
В търсене на Джонатан, който се крие във всеки от нас.

Offline iyiuvigy

 • Не изпълвай времето между две събития с чакане.
 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 26
 • Gender: Male
 • През деня-мисли,през ноща-сънуваù!
Re: Не мога да изпитам оргазъм
« Reply #14 on: януари 05, 2008, 09:37:55 pm »
Мисля,че проблема ми е доста по-сложен отколкото изглежда,както е и повечето проблеми всъщност.Мисля,че не съм фригидна,изпитвам удоволствие от секса,даже съм доста сексуална.Но въпреки това има някаква пречка,която съм сигурна,че се крие в мен.Не в партньорите ,с които съм била.Изпитвала съм 1-2 пъти нещо,което бих определила като лек оргазъм.
Вътреи в мен има един дяволски механизъм към самонаказание.Лишавам себе си подсъзнателно от възможността да изпитам удоволствие,радост.Незнам защо го правя.Отнело ми е доста време да осъзная изобщо ,че го правя това.
Ще се радвам ако ми отговорите,защото ще ми дадете и друга гледна точка и можеби ще мога да погледна на нещата и от друг ъгъл.
Ciao ot Italia!Ne se pritesnqvaj,kato mu dojde vremeto,6te go izpita6!Moje bi parvo trqbva da se nau4i6 da obi4a6 sebe si i okolnite!!!Vij pod avatara mi i pomisli,tova e jivota!
« Last Edit: януари 05, 2008, 09:46:45 pm by iyiuvigy »
'' Да се ядосваш, значи да наказваш себеси за грешките на другите.''

Offline ivadun

 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 12
Re:Не мога да изпитам оргазъм
« Reply #15 on: юни 14, 2010, 06:35:48 pm »
Всичко е в нас и зависи изцяло и единствено от нас...ние кодираме усещанията си , взаимоотнонешенията си....ако искаме да се чувстваме добре и комфортно със самите себе си, като начало трябва да се вгледаме в себе си, да се разберем...тогава всичко става лесно...да се справим с предизвикателствата, да достигнем това, което ни е нужно като личностно усещане. Всеки дава мнение и компетентно обсъжда проблема на дадена личност...ок, явно, тази личност има нужда от подкрепа и помощ...ноооооо, нещо ми убягва в цялата тази схема...
Лично аз бих заложила на самообучение, защото всеки пречупва личностния проблем през своя светоглед и виждания, а нима целта не е персонално осъзнаване и изход!!!

Offline WesterSong

 • Начинаещ
 • *
 • Posts: 1
 • Gender: Male
 • http://www.decoracryl.ru/ - акриловое стекло листовое, цветной листовой пластик
Не мога да изпитам оргазъм
« Reply #16 on: юли 25, 2010, 03:48:24 pm »
kk  начи тряя да си избера 1 група така ли ?  или мога да посещавам които поискам??>