Author Topic: ПРЕДЛОЖЕНИЕ  (Read 9626 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
ПРЕДЛОЖЕНИЕ
« on: февруари 04, 2008, 12:08:53 pm »
Дивайн,
Ами, личи си че набързичко си ги "минала". Явно така някои хора, дето са "отгоре-отгоре" си и минават навсякъде. От време на време - на настроение... И отгоре-отгоре.

А що се отнася до "повръщането" можеш спокойно да си го правиш далеч от "неспокойните разуми" на нас - "ограничените и страхливите".
Щото съществува риск и на "нас" да ни се доповръща от разни "набързички" мнения на съответстващи им автори. Така ще се избегне взаимното "до-по-връщане". И все пак - изворите не са "тоалетна" за някои хора "отгоре-отгоре", дето с посещенията си да си повръщат нещата с които са им затрупани "главите".
Обикновено, когато някой повръща, го прави или сам, или в специални за това обществени места, наречени "изтрезвително" и наименованието му говори ясно за предназначението и смисъла.
И повръщането е резултат от "прекаляване" или "недостиг" на нещо, или като несъвместимост - :)

Като се присетиш следващия месец да надникнеш и да поогледаш "набързичко" и "отгоре-отгоре", пак можеш да си понапишеш "бързичките" оценки за "радикализма, дето цари тук". Всъщност както го правиш редовно, щото има "следи" и се четат. И в тях също може и да се прочете как пожеланията ти на МИР И ЛЮБОВ въобще ги няма в някои от постовете ти. Всъщност то вярно че всичко е до разбиране, а ти си си оставила своето, дори и в традиционните пожелания за МИР И ЛЮБОВ, в контекста на останалите ти "оценки" и набързичко надраскани. Както правят повечето малки деца - набързичко, импулсивно и повърхностно. Важно е да се понапишат  разни хрумнали асоциацийки тук-там, с по едно-две изречения и почти толкова задължителни емотикончета. И ВОАЛА - имаме вече участие и мнение по всякакви въпроси. Ама разбира се - важното е да върви моабета и да се използва тук-там да се изкажат някои традиционни обществени идеали с неясно предназначение - като МИРА и ЛЮБОВТА. Ако не друго поне като пожелания. Е - поне си личи де - тва му е хубавото на написаното.

А до"следващия месец" или някой "понеделник сутринта", за съжаление, пак ще си останем без "МИР И ЛЮБОВ". И най-важното - няма да има участващи, дето да им се повръща от ИЗВОРИТЕ. Горкичките ние, пак ще си оставаме от време на време без мисионери и будителки на свободния "дух", с преглеждане и писане "набързичко" и по диагонал...
 =============================
Ако не друго, поне мнения всеки си има.
На мнения всички явно сме богати, но малко ли е - поне на едно нещо всички да сме богати.
На мнения - за собствената ни ИСТИНСКА ИСТИНА, да я ползваме като аршин за всичко "друго"...
...и за всички "други".
« Last Edit: февруари 05, 2008, 11:48:12 am by ramus »
АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.

Offline divine

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1073
  • blog
Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ
« Reply #1 on: февруари 07, 2008, 11:00:17 am »
Ти си единствения , не виждаш ли Рамусе, направи от изворите нещо , което не прилича на нищо хубаво. Всяка моя дума е разглеждана под лупа , и се чудя за смях ли си или за съжаление. Толкова си дребнав и заядлив , че се чудя защо си нямаш собствен форум , а да оставиш Изворите да си бъдат пак място за приятелски срещи.
Имам предложение към Веласкес да направи анкета сред регистрираните дали искат подобен човек като Рамус да е администратор на сайт като Изворите , просто да види какъв му е рейтинга. Мисля , че това което тук ми прилича на идеологическа война е долно и е време хората да проявяват нетърпимост към подобно отношение ,в  която и да е част от живота си.
Every moment is a miracle right now

Offline blqh

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 306
 • Gender: Male
Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ
« Reply #2 on: февруари 07, 2008, 09:27:40 pm »
Мисля , че това което тук ми прилича на идеологическа война е долно и е време хората да проявяват нетърпимост към подобно отношение ,в  която и да е част от живота си.

Хитлер е прокламирал етническа нетърпимост и виж кво става после като хората приемат подобно отношение към останалите човешки същества.Единствения човек който води някаква война тука си ти самата...ти водиш своята си "Моята Борба" и то с някакъв си въображаем противник , пък било то с оправданието ,че той пречел ИЗВОРИТЕ да бъдат приятелско място за срещи.Чак сега разбрах истинската цел на ИЗВОРИТЕ.ком...да стане приятелско място за срещи.Ако искате може да почнете да пускате SMS-и па да видим колко му е рейтинга на този толкова лош Рамус.Аз предлагам да направим ИЗВОРИТЕ.ком МАЛКИЯ БРАТ на THE BIG BROTHER.Па ако събере достатъчно SMS-и да бъде изгонен от къщата на приятелските срещи...ама то в онова предаване можеше да се гласува за всички участници.Ми да сложим моето име също в анкетата,a може да сложим и това на divine и на другите участници.И странно какъв ли резултат ще получим а?Всеки ще си сподели собствените фантазии отностно другите хора,но те ще си останат просто фантазии,техни интерпретации на това което са прочели и разбрали според самите тях.И защо винаги трябва хората да се оценяват един друг,не може ли поне веднъж хората да се самооценят според самите себе си?Аз предлагам да направим такава анкета,всеки да каже какво мисли за самия себе си...Колко от участниците във форума мислите че ще имат смелостта да изложат съвсем искрено какво им е мнението за тях самите?99% от хората които четат книги за самоосъвърщенстване страдат от комплекс за малоценност и това е толкова очевидно.Не казвам че е нещо лошо,то е по скоро тъжно...колко хора тука могат да се приемат такива каквито са с техните си плюсове и минуси и да кажат "да аз съм ето такъв: ..."

Най лесно е да се хулят хората един друг,много хубава игра...кой е по-по-най...който иска да си я играе,на мене ми е безинтересна...
-Ехоо...Кой е?
-Аз съм гласът в главата ти!
-Ааа добре , аз си помислих че полудявам :D

Offline cetacean

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 154
 • Change we must...
Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ
« Reply #3 on: февруари 07, 2008, 10:27:14 pm »
Сравнително отскоро съм в Изворите. Не знам как е изглеждал форумът преди, но съм попреглеждала някои стари теми, които страшно ми напомняха говорилнята във форумите на дир.бг - едни безкрайни и безплодни дискусии, които дори не са дискусии, а всеки, уж отговаряйки на някого, споделя по някое и друго изречение от безспирния си вътрешен диалог най-вече с цел да блесне в очите на съфорумците си, а защо не и пред самия себе си. Но тези неща са до време. Рано или късно трябва да се изживеят, иначе се изпада в стагнация и нещата просто замират. Доколкото разбирам, с появата на толкова омразния на някои хора Рамус, форумът на Изворите е преминал в едно качествено ново ниво. За някои това е крачка назад, за други - напротив. Но смятам, всички са съгласни, че има развитие. И нещо, което е много важно - този форум е нещо коренно различно от всички форуми, които съм виждала досега. Дали това се дължи само на Рамус или просто появата му е катализирала някакви процеси, които вече са били в ход, едва ли има особено значение. Също така едва ли е от значение дали Рамус ще е администратор, модератор или редови потребител тук или където и да било. Той така или иначе ще продължи да пише по същия начин и да върви по пътя си, независимо дали някой го харесва и насърчава или му подлага крак, мърмори или вдига смешни бунтове срещу него. Откакто съм тук, забелязвам, че Рамус е и нещо като лакмус за хората, попадащи тук. Определено са ми най-забавни онези, които напрягат  мозък и мускули и се мятат в люта битка с тоя "неразумний юрод". Но май забравят едно нещо - че за битката са нужни двама и когато липсва опонент, опонента ставаш самият ти. Интересно е да се гледа отстрани една такава "битка" с въображаем противник. Дон Кихот и неговите вятърни мелници са направо гола вода в сравнение с това. А Рамус го няма там. Той си върви по пътя и със стъпките си тревожи съня на дълбоко заспалите. Някои от тях се събуждат и се заслушват, други се обръщат на другата страна и скриват глава под възглавницата, трети пък скачат в сомнамбулски напън да го приспят и него... Който каквото си може и доколкото го може.

Специално към divine (което между другото означава "божествена", но само тя си знае защо е избрала точно този ник) - бурната ти и доста груба реакция показва доста неща. Какви са те, е добре да си отговориш сама, защото това е шанс за теб да надникнеш в себе си. Рамус изглежда ти е трън в очите, но с какво ще ти стане по-мил, ако престане да е администратор във форума? Или смяташ, че злоупотребява с правомощията си? Ако е така - бъди конкретна в тази насока, а не по отношение на личността на Рамус, за която едва ли имаш достатъчно материал да правиш обосновани изказвания. А може би те притеснява да спориш с "по-висшестоящи"? Сега се сещам за два основни типа хора, макар че това е твърде условно, разбира се. Едните ти подават ръка, за да те изтеглят горе при себе си. Другите те дърпат, за да те смъкнат на своето ниво. Ти от кои си, "божествена"? И като пожелаваш "мир и любов", защо размахваш меч? И срещу кого?

Веласкес ще си решава дали да има анкета или не, макар че за мен това е абсолютна глупост, която единствено ще ни позабавлява няколко дни и толкова. Ако има анкета обаче, нека тя да бъде открита и всеки да се обоснове защо гласува по този начин, а не само да кликне мижитурски и да се скрие пак зад лустросаната си бронирана маска.
Сънувах, че съм се събудил.
Това е най-старият сън на света...

Offline rakshar

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 56
Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ
« Reply #4 on: февруари 08, 2008, 02:32:04 am »
   Нямам много опит с форумите ,но знам защо чета редовно и не толкова често пиша в този.Тук мога да прочета постове написани с рядко срещано отношение на пишещите към тях самите.Някои от тях са написани с такава неподправена откровенност към самите себе си,каквато според мен много малко хора се престрашават да проявят.Различността и уникалността която срещам тук са важни за мен.Едни от постовете ,които ме провокират,в които мога да видя различна гледна точка са и тези на Рамус.
    В пет дни от седмицата ежедневно пред очите ми минават между 80 до 100 човека и 90% от тях са безкрайно недоволни от себе си ,но живеят с идеята,че света е виновен за това.Застават пред мен и са готови безкомпромисно да ме прегазят ако по някаква случайност излезе,че са незнаещи или неможещи.Готови са на всяка цена да спорят да се карат ,да викат само и само да са прави в собствените си очи.Така заливана от тази "невероятна" еманация има моменти в които забравям дори коя съм и къде съм.С това исках само да кажа че нямам необходимост и да чета за гореописаното отношение към света,то пресъства в моето ежедневие.А, divine чета поста и и така ми напомня за всичко това.Но щом това е форума които предпочитам и divine е писала ,значи това е нещо което не трябва да подминавам.Питам се какво ли може да има за мен в един гневен изблик? Може би това че ме накара да погледна собствените си оценки и класификации,имам ли право да ги правя и каква е най вече необходимостта ми от тях.Необходимостта да класифицирам някой мислейки си че по този начин се самоопределям.Да, ама май така не става.
  Така че от всекиго по нещо .Да живее свободата!
постепенно си припомням коя съм ,бавно изсветлява завесата на забравата и се очертава силуета ми....и разбирам,че всичко това съм пак аз

Offline sirius

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 730
 • Gender: Male
 • неседухатуйщонегасне
Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ
« Reply #5 on: февруари 08, 2008, 07:00:05 am »
В този форум Рамус ме е провокирал най-много да си задавам въпроси - на себе си, и да търся отгoвoри от и за себе си. За което мога да съм му само благодарен.

Може би и в други форуми има подобни "не-човеци", но тук има предостатъчно материал за провокация към личността в мен. И много от този материал е оставен от Рамус.
всеки си носи кръста: всеки знае до колко му е вътре. Но не знае още колко може да му влезе - това е щастието.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 876
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ
« Reply #6 on: февруари 08, 2008, 12:11:05 pm »
  Ramus е изключително интересен човек. Неговите постове си имат местото в сайта. Често провокира хората да да се замислят върху мотивите на постъпките си. Като администратор обаче разполага с власта да изтрива постове и доста такива изчезнаха, които според мен заслужаваха да бъдат прочетени. Ако не бяха полезни за самия него, защото ги е "надскочил", можеше просто да си каже градивното мнение по тях, но да ги остави . Някой можеше да намери нещо за себе си. Заслужава си да си помисли дали не се самообслужва и по някакъв начин не се крие от нещата, които не иска да види и не може да приеме. Все пак повечето от нещата бяха написани в теми, в които сам участва и изтриването им доведе до натежаване на личното му мнениние. Чудя се , дали не се чувства неуверен в себе си и затова да ползва такива "помощни" средства?
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Lz3SU

 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 44
Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ
« Reply #7 on: февруари 08, 2008, 12:33:35 pm »
"Горкият" Рамус!Явно сам не може да се защити от едно крехко момиче,че се появиха и адвокатите му.Да ги назова ли поименно-те не са кой знае колко много :)

bee

 • Guest
Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ
« Reply #8 on: февруари 08, 2008, 07:32:30 pm »

Щото съществува риск и на "нас" да ни се доповръща от разни "набързички" мнения на съответстващи им автори. Така ще се избегне взаимното "до-по-връщане". И все пак - изворите не са "тоалетна" за някои хора "отгоре-отгоре", дето с посещенията си да си повръщат нещата с които са им затрупани "главите".

Ramus, кой визираш с "набързичките" мнения? Дефинирай и дай правила за "небързи" и "набързички" мнения, за да знаем какви мнения да пишем.
Много съм заинтересувана и чакам с нетърпение отговора ти!

Твоя любима Пчеличка! :)

Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ
« Reply #9 on: февруари 09, 2008, 10:09:30 pm »
 :) Lz3SU
Е тва е иронията на Живота - и как да не се порадва човек. Точно ти да говориш за "поименно" изброяване.
Я първо изкажи своите лица, дето влизат от твоя акаунт и твоите "сродни" - поименно ги изброй, щото един от тях преди време дойде да ме "види" специално "на ЖИВО" в Пловдив. нали не си забравил/а/, щото се оказа, че много бързо позабравяш "своите" си реплики и мнения в чата, като ме потърси сам/а/ :).
 Доста "интересни" явления има в нашия форум, ама няма начин да не е така, щото и в самия Живот са такива. Пикантните подробности вероятно са още по-интересни за клюкарски настроените, но при нас в ИЗВОРИТЕ се намират и такива.
Не за първи път има хора, дето тук влизат през чужди акаунти и се прикриват по своите си начини. И тва си има смисъл - нали? Акаунтите с много лица... Имаше на моменти и писане на един човек през два акаунта и изяви с две различни "лица" и съотвестващите си разлики в писането и мненията и с чудесна актьорска игра. При тва беше изявен човек в тоя форум, с чудесно образование, абломб, интелигентност. Но личното винаги надделява - старите неща, дето "тегнат" и тук-там надничат от миналото и събуждат разни "ужаси" в него. И тя - също дойде да ме види в Пловдив - лично. И напусна "изворите" с изявления за "нетърпимост" и изненада - написами го през акаунта на "другия" участник. И тва беше за финал. Дори ми пожела/ха/ успех - от името на "множественото" число. Чак тогава почнах да проумявам разните несъотвествия тук-там в изказа на "двете лица" - и в изворите и извън него. И това беше човека, дето напусна с думите че тук отношението ми не било поносимо, а тя самата се възхищаваше на автора РУИЗ и ми цитираше за едното от "четирите договорки", според което "ако някой го заболи от нещо или от някой, то би трябвало да "благодари" че Живота му поднася истината за него самия - да види собствената си болест и чак тогава да "открие лекарството" - в себе си. Е - да цитираш и да се вдъхновяваш в изживяванията си е едно, но да превърнеш тия идеи в реалност и начин на битие, е съвсем друго. И по това си личат сериозните хора - щото сякви думи могат да се пишат и драскат с идеята, че като някой ги преживява като реални, те са такава и извън него. Ама Живота добре че не "спи" - ние да - ама той не. И не спира да "подкопава" сънищата ни и да ни разтърсва с разни "случайности", дето за едни са щастие, а за други страдания, мъки, или тегоби...
И тва в нета е забавление и театър и не е рядка форма на поведение.
    Lz3SU - бих също така бих те подканил да коментираш следното "ОТКЪДЕ ЗНАЕШ дали и коя е "ДИВАЙН"? Можеше да е мъж на 60 или момче на 13 години. А ти явно доста неща знаеш, даже и това че е "крехко момиче". Аз не знаех това. И сега си давам сметка, че ако беше някоя тежкоатлетка, като нищо можеше да ме заподмята за назидание и на ЖИВО. Мдаа - явно ще трябва много да внимавам, да не ядосвам инакомислещите... :)
Тя не си е пускала снимка нито на сайта, нито в блога си. Мен снимките ме интересуват само по линия на "очите на човека " в тях. И на живо виждане - също. По очите се виждат доста неща в един човек. Всъщност не в самите очи - през тях се вижда. Чак тук в изворите се научих да "виждам" през написаното както и през очите.
   Lz3SU -Понякога хората си казват доста неща - таман си започнал, не виждам нищо лошо да продължиш. Виж че някои хора сме написали тук доста неща за себе си - тия дето няма кво да крием се показахме. А тия, дето имате, така си и останаха "покрити". И това е доста показателно и е елементарно като критерий. Тук вече повече от 3 години има хора, дето и една думичка не са писали за себе си по същината на живота си. Не казвам че е задължително, а само че е показателно - за толкова много неща. И ако си мислят че като пишат общи положения си остават мноооого прикрити, много се лъжат. Защото писането "ОСТАВА" следи. Квито и лъжи и игри да се пишат, всяко писане оставя следите на автора си - следи за нивото му, състоянието на съзнанието му... Личи си образованието, изказа, речников запас и опит, възгледи и разни лични особености, дори и да се крият всички тия неща. Дори като се крият стават още повече показателни. Но някои хора са свикнали да живеят с "тайните си". Но тайни няма - има само игри, щото в огледалата може всякакви образи да се "движат", ама оригинала се "вижда в тях"... А  оригинала се вижда само с очите на друг "оригинал" - всъщност не е трудно - напълно естествено е за "оригиналите" да виждат "другите" оригинали, докато те си сънуват света на на отраженията си в огледалата им. Кво да се прави - съотвествие - нито го "искат" нито го "търсят" - просто е факт.

Между другото някои хора тук се видяхме на ЖИВО - имаше съответните срещи. Някои не дойдоха преднамерено с разни изявления от рода " щом Рамус ще е там, аз няма да дойда" /точно като децата, на които същите тия хора са може би и майки едновременно/.  Но на тази среща срещнах чудесни хора и завързах чудесни приятелства. И не само аз.
Други не можаха да дойдат на срещите на ЖИВО, но пък последното ходене на Ивайловградската среща беше едно от най-чудесните изкарвания с хора на които съм бил.
Така, че на съотвестващото "питане" във втория пост на тази тема бих казал "Аз тук съм сред приятели - чудесни при това". Но и да не съм, това не ми пречи. Имах и приятели, които си промениха отношението към мен, почти противоположно. И пак си останаха приятели. За мен отношението на приятел не зависи от това, кой какво и дали ще ме обича или разбира, одобрява или благослови. Приятелството за мен е нещо, което е израз на моето отношение - и само на моето - не зависи от другия човек вече. Той може и да ме мрази, или воюва с мен, това не ми пречи на отношението.
Също така се и вижда за кой как изглеждат "приятелските места" - с идеята за един моабет от типа "женско парти" - от блиндински тип, но покрито с "духовни приказки" от общ характер и цитати от популярни книжки. 

  Гледам, че колегите ми администратори си мълчат все още, но ще кажа за пореден път на г-н ОЧКОВ, че тук не се трият разни постове, щото трябвало мнението на РАМУС да натежавало. Наистина някои участници си играят на "войни" и игри на налагане - те и в живота си вероятно са така.
Не ми е нужно да си налагам мнението - имам си своето и чуждите мнения не ми пречат въобще на това. Мненията на Рамус, си ги пиша и въобще не ме интересува кой на кви игри с тях ще си играе - тва си остава ваша работа, привиждайте си ги както си изберете. Аз съм свободен човек и много добре знам що е свободата именно като съм разбрал че е въпрос само на вътрешно състояние и оттам на възможност някой да си я позволи. Нито ми пречат мненията на хората, нито пък ме занимават налаганията и разни игри на "войни" пък било то и с наименованието "идеологически".
Като основния пишещ сред администраторите, аз съм тоя, дето по традиция "обира" и пасиви и негативите на доста участници. Както и обратните на тях. И тва много хора го привиждат като единовластие, щото така им е по-изгодно - да си измислят враг и причина - като удобно и изгодно. Аз наистина съм чудесен образ за целта.  :)
   Но много ми "липсваше" характерния емотикон на няколкото тук бивши "момичета"/ :smitten:/, дето пожелаваха непрекъснато ЛЮБОВ, МИР и "обичам ви" на всеки пост. Чудно ми беше в началото защо дори и две изречения да напишат все имаше от него, дори по няколко броя. И е толкова характерно кой на къв се изживява и къв му е света и потребнотите, дето издават какво не му достига...
МИР и ЛЮБОВ - за хората дето ги нямат, явно тва е пожелание. Тяхна си работа. Някои други като мен си имат и Мира и Любовта... и още някои други неща. Имам си ги щото съм го открил не в пожеланията. И открих също така, че не са "мои" и че са за всички, които си извървят съответния си техен път към тях. Само своя си път - единствено своя си. И заради това не стават за "ИЗНОС"... И между другото - тия, които ме познават в реалния живот, вече мисля че "видяха" че тия мои думи, не са празни приказки, ги изказвам, защото изразяват и РЕАЛНИЯ МИ ЖИВОТ. И някои докоснаха от това, дето за мен е МИРА и ЛЮБОВТА, без да ги пожелавам и подхвърлям като празни думи. Защото за мен тия думи имат един дълбок реален ИЗРАЗ - РЕАЛЕН ЖИТЕЙСКИ ИЗРАЗ. И понякога разни хора, идвайки да ме "виждат" и проверявайки ме "наживо" с идеята "за къв се мисли тоя невъзможник", си тръгваха с друга идея - поне тия дето си позволиха да го усетят.
Разбира се - аз не съм идеален. Идеалните неща затова не са реални никога - щото са само въображаеми. И в мен също си имам едно вироглаво, упорито и огнено дете, дето също като вашите "вътрешни деца" си играе на всякакви си "свои" неща. Но сме се "разбрали" с него - и вече години наред все повече се примирява с идеята, че то е само "елемент" от цялото. И да се "приучи" да за заслушва и да "расте". Щото за него няма място като "малко" - смисъла на детските неща е "да порастват", а не да блокират изживявайки се...
------------------
Любимостта към пчеличките ще я изкажа с някои свои размисли:
На много хора в "кошерите" света им е като на пчеличките. И на пчеличките мястото им е само сред техния кошер, щото оставени сами пчеличките умират - няма пред кой да пишат мемоари и дневници и да оставят делничните си хрумвания и "следите на подмятането в настроенията си". Тва само за кошера от други пчелички би било интересно и затова са и "потребители" на същите неща - щото и те са "пчелички". И на "пчеличките" на съответните кошери затова се и събират - щото само заедно могат да живеят и дори и идеите им са тяхната форма на "ЕДНО" и ЗАЕДНО... И си го оставят навсякъде - като "печат" - и може да се прочете дори и в ИЗВОРИТЕ - на съответните места в постовете и блоговете на "пчеличките". И дето истината за тях стига само до "рамките на кошера им". И това че бяха от "различни кошери", не им пречеше да си поиграят на "общ враг" с показване на неприязън и "жила" тук-там. А от време на време във всяка пчеличка стои неизявена идеята за ПЧЕЛАТА МАЙКА - царицата. Ама дори и като ВЕЛИКА ЦАРИЦА на кошера, пак си остава в него. те и фантазиите и мечтите си остават в рамките му - щото са израз просто на всяка "пчеличка" от нейния КОШЕР.
Всичко е написано и се чете, щото Изворите са и своеобразна история, дето всички я пишем сами - пишем собствените си истории от отраженията на огледалата ни, защото ние тук просто се оглеждаме взаимно и всеки е огледало за всички останали. Просто някои това явление го "познаваме" щото е елементарно, не защото сме "
велики"...
Но за други все още е "тайна". И не защото е скрито - а е скрито за тях - игра на самоскриване на тия неща, дето не са "удобни". И идва време всеки си го "открива" по своя си начин, по своето си "време" - като му дойде "времето" и той да се реши да е "готов".

   Нищо от тия думи не е присъда, нито осъждане. Това е просто поглед, а за "вас" си е просто мнение. Но понякога не е "просто мнение" и някои го обръщат на "войни", щото никак не им понася някой да "бръмчи" с друг тон и да говори че кошера му бил "стария дом". Никак не понася тва на редовите пчелички и това е така през целия ми живот и вече съм го разбрал и приел за даденост. Много добре разбирам и отношението им и изявата на тва отношение. Навсякъде, където съм срещам такива хора и съответното им отношение.
Но срещам и други - някои са от "други" кошери, но други се трансформират в какавиди и после полетяват в нови светове - вече не като кошерни насекоми. Сами - без кошери, щото им стават тесни. Самите те стават "кошери" от единни и омиротворяващи се в борбите си "малки пчелички" - просто едно наследство от предишния им живот. БИТИЕ, което никога, ама никога не може да бъде разбрано от "пчеличките" от кошера, нищо че вече две години пиша и оставих в тази посока повече от 1200 изписани принтерни страници идеи, материал и следи. Каквото и да "оставя" ще си остане разбираемо само за съответните на него хора - които вече са направили "същото" със себе си. И това се случи вече на няколко пъти в Живота ми - и в ИЗВОРИТЕ, и На-Живо...

Ами тва е ЖИВОТА - има място за всички в него. Но за тия в кошерите - ЖИВОТА им прави да виждат на света само като на пчелички. И думички, като МИР и ЛЮБОВ за кошерните пчелички са просто с техния им кошерен смисъл. А и че имат и друго значение - от ЖИВОТА далеч извън кошера ИМ.
И винаги някъде във всяка пчеличка ще има един копнеж, но и недоволоство от факта, че света не е просто КОШЕР, нито е ТЕХНИЯ КОШЕР. А е безкраен, какъвто е и самия ЖИВОТ.

БЕЗКРАЙНОСТТА СЕ ВИЖДА САМО С "НЕЙНИТЕ ОЧИ" - принцип на съотвествието.
« Last Edit: февруари 09, 2008, 11:14:12 pm by ramus »
АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.

bee

 • Guest
Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ
« Reply #10 on: февруари 10, 2008, 03:50:05 pm »
Е, благодаря! :smitten:
Зададох лесен въпрос, на който не получих никакъв отговор. Вместо това поредното многословно себеизразяване на лицето Рамус с характерните злобни пръски към всички останали, които не го разбират (Боже, как може да са толкова тъпи тези хора!), и в което отново не видях нищо смислено и човешко.
 :smitten:

Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ
« Reply #11 on: февруари 10, 2008, 08:46:43 pm »
И аз благодаря - чудесно е когато сама допълваш и пишеш точния пример, огнагледяващ написаното от мен. Ама изключително точен пример - като за учебник направо.
Къде видя "отговори" - не знам. Аз с твоите въпроси не съм се занимавал - въобще не ме интересуват, щото ти си написала отговорите си, а отгоре на всичко, ако беше прочела нещо от поста ми по-горе, нямаше и да има въпроси като тия. Всъщност можеш да си пишеш всякакви си въпроси - тва си е твое право. На мен не ми пречи - пиши си, коментирай, характеризирай, дефинирай, емоционирай - ти се пишеш, а другите "те" четат. Ти си пишеш едно, а другите "те четат" както си знаят. Точно както правиш и ти самата, само дето не четеш, освен набързичко и по диагонал. И после "отново не видя нищо смислено..." ;D.

А за "глупавите неразбиращи хора" - е тва направо е подигравка с народа. Толкова народ ме прочете, никой не прочете такова нещо в думите ми, да не говорим, че не съм го и писал никъде. нали затва са "следите". И ти затва не четеш - написа си първото дето ти дойде на ум, само и само да си кажеш нещо си, и да си изразиш поредното отношение към думите на някой си.

Ами тогава "ония" дето видяха и смислените и човешките неща - "боже, как може да са толкова умни тия хора"  :) голям смях - всеки си вижда неговото...  Или не го вижда.
Някой пак раздели хората според Рамус, превръщайки ме пак в раздела между умните и глупавите. Между другото е подробност че си поставила себе си в едната група, забавлявайки се "просто". И кво общо имам аз с тва, че БИЙ не видя нищо в някакви думи, че аз да не съм преводач? МИ... явно е че не става за забавление - за теб и четенето ти, както и за отношението ти към РАМУС вече е писано, писано.

И да ти кажа, бях пуснал един пост с текстове от твоя блог, касаещи мен. Ти си най-голямата фантазьорка относно Рамус. И си оставила всичко това в блога си в различни дни, като те прихванат поредните настроения. И след два дни за пореден път изтрих целия пост - сам го изтрих. Някои сигнали съм ги изтълкувал погрешно, мислейки се че това е поредната игра, ама не е. Това въобще не е игра - ти просто се криеш зад забавленията и игрите. Реших че маниакалните състояния нямат смисъл от показ - затова го изтрих. В началото ми беше смешно, после разбрах, че няма нищо смешно в цялата работа. Невротичните проблеми на хората ли личат и неслучайно там под твоите думи и коментари, една жена се опитва с твоите думи да ти "каже нещо" - щото "жената" е психоложка и може би се "досеща" кво става в теб. Може би и там "не го видя" и не ме учудва - няма и да го видиш... За мен с изтриването на този мой пост, темата БИЙ приключи. Има си път - да си го върви - аз нямам отношение, нито общо с нейния път.

Та - така - Пак Рамус, Пак "злобния" и не знам какъв си.
Интересно, че през Изворите начесто се случва да се появи поредната маниакална звезда - с характерните си мании и изблици в съответните посоки. Някои "пастори" си пишат характерните си проповеди за стръв на поредните си привърженици. Поредния случай си отмина миналата седмица и неговата "история" може да се проследи в собствената му "рекламна" тема, която накрая се наложи да се затвори заради безкрайните повторения и реклами линкове.

За пореден път за 25 месеца откакто съм във форума, някой повдига въпроса "Що е тва Рамус и има ли почва в изворите.ком". И за пореден път от едни и същи хора се пишат едни и същи неща. И неразбралите са едни и същи и с едни и същи отношения ... И отново и отново - едно и също. И след 100 години пак тва ще се пише от същите хора, със същите думи... с надеждата, че са "духовно развиващи се" и с претенциите и идеи за що е тва духовно. Също като Любовта и Мира - всяка мравка или пчеличка си има нейните си разбирания и само другите са "виновни" че не "виждали" смисъл, или пък отговори на техните въпроси, както и да възтържествува истината за Рамус - коя истина - мравешката или кошерната?
Хора, дето им вървеше ежедневния моабет и останаха без подгласници и участници. Хора... като хора. Всеки си има неговите си неща, но вместо да си ги приеме за негови, смята че "другите са виновни" за неговите, както прави всяко дете. И което смята, че навсякъде е като в детската градина. И кво друго да има в главата на едно дете, след като детските му очи "виждат" света като "детски". И ако някой не се вмества в картината - ясно вече кво е - написано е.
Тяхна работа, техен  избор.

Е тва беше от мен по тая тема и по тия въпроси.
За мен тая тема приключи - щото вече ми е за назнам си кой път. Дотяга - не за другото.
Какъвто съм такъв съм - това е положението.
Аз не съм недоволен от нищо, който е недоволен - да си решава неудовлетворенията. Аз нямам нищо общо че някои хора ме избират да си привиждат в мен техните си недоволства. И тия хора са едни и същи. Като не могат сами да се оправят - да отидат на доктор или квото там си изберат.

Да живее свободата!

« Last Edit: февруари 10, 2008, 09:07:04 pm by ramus »
АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 876
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ
« Reply #12 on: февруари 11, 2008, 12:28:10 am »
За себе си лично смятам, че не ставам за администратор на форум, още по-малко "духовен", затова никога не бих се захванал с това. За да го върша би трябвало "да знам къде съм стигнал" и съответно "къде са другите" за да оценявам постовете им и да преценявам кое "може да го бъде и кое не", кое е "полезно" и кое не, кое е "добро' и кое е "лошо". И така изхождайки от моя светоглед, "моралните и логически коловози" в които съм вкарал съзнанието си, просто според мен ще "осакатявам и изрязвам" многообразието на света. Затова съм решил, че е хубаво човек да си дава мнението но понятието "администратор" го прави меродавно и човек неволно става проповедник на собствената си идеология. Точно от това искам да "спася" хората да си налагам мнението. Нека те сами преценяват какво да си вземат, пък било то и нищо. В този ред на мисли винаги ми се е искало администраторите да си напишете личните мотиви да бъдете такива. Това е моето "предложение" за вас. Не е необходимо да го правите публично, направете  равносметката за себе си. Дали още преди да се захванете с това "Аз съм по-добър от другите и по-добре съм се самоусъвършенствал" не е надделяло, за да сметнете, че точно вашите критерии правилно отсъждат за хората? Дали не сте си нахлузили образите на "учители", пътеводни знаци в "самоосъвършенстването"?
  А за теб Рамус, ми се "привижда", че не обичаш някой да си дава мнението за личността ти. Не можеш да го понесеш, може би, когато не съответства на собственото ти "виждане" за самия себе си. Смятам, че настояваш хората да те виждат в друга светлина, така както се самоопределяш сам. Иначе не би си хабил толкова клавиатурата, може би.
« Last Edit: февруари 11, 2008, 01:27:31 am by Dimitar Ochkov »
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Hypatia

 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 42
Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ
« Reply #13 on: февруари 11, 2008, 10:27:18 am »
Темата е за предложения нали?
Ами аз предлагам едно много просто нещо:
На когото не му харесва обстановката, моля да не влиза.

Никой не е тук на сила.
Не е задължаван да идва, не е  задържан, не е да задължаван дава някакъв принос
Освен доброто си възпитание.
За който това с доброто възпитание е мътно, то нека си спомни че при регистрацията е сложил една отметка на един израз „Съгласен съм „

Толерантността към разни помии, които се изливат тук е удивителна. Справка- последната тема на онзи от „сега-то”. Онзи беше изчакан дълго да му стопли реотана. Само дето реотан нямаше.

Говорилните не са в полза на никого. Може да си наложите да говорите само когато има какво да кажете. Пък може и да ви хареса
« Last Edit: февруари 11, 2008, 10:29:14 am by Хипатия »

bee

 • Guest
Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ
« Reply #14 on: февруари 11, 2008, 11:15:54 am »
А според мен форума е затова форум, за да могат да общуват хората и то да общуват така, както биха го направили в реалният живот. В реалният живот едва ли някой би ми слушал двучасовите монолози. Също така, ако някой иска да напише книга да си я напише на някакво място, за да знаят хората, че четат книга ... или научно, или психическо изследване или самоизследване.
Форумът, според мен, е за среща на хора с хора и на мнения с мнения като се опитваме да не съдим другите за това, което са, а да ги приемаме. Форумът е подходящ и за създаване малки събития, малки конфликти, с помощта на които, чрез реакциите на другите участници можем да видим неща у себе си и у другите, които не бихме видяли иначе и не бихме си признали ...

Така си мисля аз, и мисля че както във всяка компания в реалния живот някой може да стане безкрайно досаден и да започне да отравя атмосферата с елементарни интрижки и злобеене по адрес на другите, и да пропъжда приятелите си по този начин, така и тук ...Offline cetacean

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 154
 • Change we must...
Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ
« Reply #15 on: февруари 11, 2008, 01:28:25 pm »
Продължавам да не разбирам защо за някои хора тук административното обслужване на форума е равнозначно на налагане на мнение. Нима администраторът няма право на собствено мнение и изказвайки го, това се тълкува като самоналагане? Струва ми се, че на някои хора доста им е сбъркана представата и действат съвсем първосигнално като сърдито дете - Рамус не ме кефи, хайде да го накажем, като му откраднем колелото. Ама с колелото или без него той си остава същия и все така няма да ги кефи. Същите тези хора много услужливо забравят, че този форум е само една много хубава екстра към един сайт за електронни книги, който се поддържа от същите тези админи, които са админи, защото са направили страшно много точно за този сайт. Не знам имате ли представа какъв огромен труд стои зад "качването" на една електронна книга някъде. Май не. Също така ясно ли ви е, че същата тази книга някой преди това си я е купил, за да можете после вие да си я "свалите" с две кликвания на мишката? Покрай интернет се навъдиха твърде много консуматори с претенции, които изглежда нямат достатъчно умствен потенциал, за да се досетят, че този продукт, който ползват и от чиито качества така лесно се възмущават, преди това някой им го е предоставил, и то не като само е размахал вълшебната си пръчица. Затова малко уважение поне от време на време няма да е никак излишно.

За мен админите на един форум не бива да са просто хора, които знаят къде да кликнат, когато се наложи, а трябва да са хора с особени заслуги и акъл в главата, които са доказали, че им пука за това как ще се развие съответното начинание занапред и са в състояние да ограничат субективизма си до интересите и целите на същото това начинание. Дотук и четиримата отговарят на тези условия. Е, трудно могат да се мерят с някой "YaBB God" с хиляда и кусур безценни коментара от типа "О, ама наистина ли?"; "Да, напълно съм съгласна с теб!"; "Много точно казано, подкепям!"; "Цитат, цитат, цитат..." и т.н. Те горките админи пишат себе си, ама не се сещат, че в интернет това не се цени. Тук се гледа количество и "рейтинг". Абе, форум на слепци, ко да ги прайш...

Лично аз предпочитам форумът да си остане точно такъв. И когато отворя една тема да прочета няколко съдържателни поста, без да се налага преди това да скролвам с часове през безсмислена плява и дигитална врява. А за мен едно от условията това да си остане така е Рамус и занапред да е админ на този форум и да се грижи за това правилата му да се спазват.

Между другото, на мен също ми е доста трудно да чета постовете му. А когато ги чета, в повечето случаи написаното не ми "харесва". И на мен също понякога ми се иска да се впусна в сладко бърборене и философстване, за да поддържам шума в главата си. За жалост обаче вече ми стана ясно, че от това полза няма нито за мен, нито за никого. И като нямам какво съществено да кажа, по-добре да си замълча и да послушам какво имат да казват другите, пък ако ще и да не мога да ги разбера.
Сънувах, че съм се събудил.
Това е най-старият сън на света...

Offline toni

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 111
Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ
« Reply #16 on: февруари 13, 2008, 08:52:05 am »
Влизам тук след много дълго отсъствие и какво ново- НИЩО!Ама нищо - не ми се иска да бъда критична, но , след като толкова много хора ти казват, Рамус, огледай се малко извън собствения си егоизъм - обсебваш пространството!

Offline sirius

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 730
 • Gender: Male
 • неседухатуйщонегасне
Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ
« Reply #17 on: февруари 13, 2008, 10:22:43 am »
Не схващам точно какъв е проблема. "Аз съм сега" пишеше неща, за които си нямаше идея. Повечето копирани. Няма защо, как, понеже...  Спуснати думи без човека зад тях. Като: "Ето ви дрогота, вижте колко е готино". На същия принцип е. Аз нямам нужда от копирани думи. Това не е билборд за реклама на лични вярвания, а форум, дано не се лъжа, за "духовно израстване". Това израстване не става от четене на вестници с реклами. То минава през личния опит. Кой колкото го има и колкото/както може да го осмисли и изрази.

Има и други тук които пишат неща които !на мен! не са ми потребни, но си пишат в техни си теми. Виждам че се оставят, но те пишат неща които идват от тях самите, пък и не отговарят на въпроси с цитати. Цитата на мисъл не издига цитиращия до нивото на автора, а копирмашина. Избирателна, но копирмашина.

Както и да е. Аз не виждам да се злоупотрбява с ад-права. Ако се оставят такива да наводняват, ще се сберат няколко и останалите постове ще се загубят. Никой не е орязан още в началото без да му се даде думата.

Пък и ако на някой му е мъчно за "Аз съм сега" - той си остави сайта. Пък и няма да е толкова трудно да се открие.  Или пък другия, от америка, с многото титли и с изключителния аватар.

Нещо ново?!  Задай си въпрос и му открий отговора. Но твоя отговор. Не намерен отговор а открит отговор. ОТКРИТ от теб. Или поне намерен-И-открит.
Открий това дето хората, е, някои само, са го открили преди мноого време.
Друга опция - има места за новини.


Тук има достатъчно материал, за да се открива всеки ден по нещо ново. Всеки сам да си го намира и открива, за него си.

----------
три неща харесвам на пчеличките:
имат си характер
пускат мед
ей тези три работи  :smitten:
« Last Edit: февруари 13, 2008, 10:33:57 am by sirius »
всеки си носи кръста: всеки знае до колко му е вътре. Но не знае още колко може да му влезе - това е щастието.

Offline toni

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 111
Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ
« Reply #18 on: февруари 13, 2008, 10:51:12 am »
Ха, каква апологетика, Сириус!
Не съм имала предвид конкретно някой постинг, нечие неразбиране или нечий стремеж да бъде интересен посредством чужд опит - но не мислиш ли, че може би подходът трябва да бъде сменен?
Щом хората ще израстват духовно, те минават и по чужди стъпки, може би тогава трябва по по-друг начин да им се покаже, че те самите стигат по своя пътека към това, което търсят.

А що се отнася до Рамус - мисля, че той наистина обсебва прекалено много - това не е характеристика, която е положителна- за мен.Това и казах - не може ли?


Ти това чете ли го, Сириус?Поствам ти го и тук, за всеки случай, ако не си.
Аз вече сериозно си мисля, че при Рамус проблемът може да бъде дефиниран от специалист.И не става въпрос за оценката  на божествената" Дивайн - ни най-малко:)


 
     Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ
« Отговор #9 -: февруари 09, 2008, 10:09:30 » Цитат 

--------------------------------------------------------------------------------
  Lz3SU
Е тва е иронията на Живота - и как да не се порадва човек. Точно ти да говориш за "поименно" изброяване.
Я първо изкажи своите лица, дето влизат от твоя акаунт и твоите "сродни" - поименно ги изброй, щото един от тях преди време дойде да ме "види" специално "на ЖИВО" в Пловдив. нали не си забравил/а/, щото се оказа, че много бързо позабравяш "своите" си реплики и мнения в чата, като ме потърси сам/а/ .
 Доста "интересни" явления има в нашия форум, ама няма начин да не е така, щото и в самия Живот са такива. Пикантните подробности вероятно са още по-интересни за клюкарски настроените, но при нас в ИЗВОРИТЕ се намират и такива.
Не за първи път има хора, дето тук влизат през чужди акаунти и се прикриват по своите си начини. И тва си има смисъл - нали? Акаунтите с много лица... Имаше на моменти и писане на един човек през два акаунта и изяви с две различни "лица" и съотвестващите си разлики в писането и мненията и с чудесна актьорска игра. При тва беше изявен човек в тоя форум, с чудесно образование, абломб, интелигентност. Но личното винаги надделява - старите неща, дето "тегнат" и тук-там надничат от миналото и събуждат разни "ужаси" в него. И тя - също дойде да ме види в Пловдив - лично. И напусна "изворите" с изявления за "нетърпимост" и изненада - написами го през акаунта на "другия" участник. И тва беше за финал. Дори ми пожела/ха/ успех - от името на "множественото" число. Чак тогава почнах да проумявам разните несъотвествия тук-там в изказа на "двете лица" - и в изворите и извън него. И това беше човека, дето напусна с думите че тук отношението ми не било поносимо, а тя самата се възхищаваше на автора РУИЗ и ми цитираше за едното от "четирите договорки", според което "ако някой го заболи от нещо или от някой, то би трябвало да "благодари" че Живота му поднася истината за него самия - да види собствената си болест и чак тогава да "открие лекарството" - в себе си. Е - да цитираш и да се вдъхновяваш в изживяванията си е едно, но да превърнеш тия идеи в реалност и начин на битие, е съвсем друго. И по това си личат сериозните хора - щото сякви думи могат да се пишат и драскат с идеята, че като някой ги преживява като реални, те са такава и извън него. Ама Живота добре че не "спи" - ние да - ама той не. И не спира да "подкопава" сънищата ни и да ни разтърсва с разни "случайности", дето за едни са щастие, а за други страдания, мъки, или тегоби...
И тва в нета е забавление и театър и не е рядка форма на поведение.
    Lz3SU - бих също така бих те подканил да коментираш следното "ОТКЪДЕ ЗНАЕШ дали и коя е "ДИВАЙН"? Можеше да е мъж на 60 или момче на 13 години. А ти явно доста неща знаеш, даже и това че е "крехко момиче". Аз не знаех това. И сега си давам сметка, че ако беше някоя тежкоатлетка, като нищо можеше да ме заподмята за назидание и на ЖИВО. Мдаа - явно ще трябва много да внимавам, да не ядосвам инакомислещите...
Тя не си е пускала снимка нито на сайта, нито в блога си. Мен снимките ме интересуват само по линия на "очите на човека " в тях. И на живо виждане - също. По очите се виждат доста неща в един човек. Всъщност не в самите очи - през тях се вижда. Чак тук в изворите се научих да "виждам" през написаното както и през очите.
   Lz3SU -Понякога хората си казват доста неща - таман си започнал, не виждам нищо лошо да продължиш. Виж че някои хора сме написали тук доста неща за себе си - тия дето няма кво да крием се показахме. А тия, дето имате, така си и останаха "покрити". И това е доста показателно и е елементарно като критерий. Тук вече повече от 3 години има хора, дето и една думичка не са писали за себе си по същината на живота си. Не казвам че е задължително, а само че е показателно - за толкова много неща. И ако си мислят че като пишат общи положения си остават мноооого прикрити, много се лъжат. Защото писането "ОСТАВА" следи. Квито и лъжи и игри да се пишат, всяко писане оставя следите на автора си - следи за нивото му, състоянието на съзнанието му... Личи си образованието, изказа, речников запас и опит, възгледи и разни лични особености, дори и да се крият всички тия неща. Дори като се крият стават още повече показателни. Но някои хора са свикнали да живеят с "тайните си". Но тайни няма - има само игри, щото в огледалата може всякакви образи да се "движат", ама оригинала се "вижда в тях"... А  оригинала се вижда само с очите на друг "оригинал" - всъщност не е трудно - напълно естествено е за "оригиналите" да виждат "другите" оригинали, докато те си сънуват света на на отраженията си в огледалата им. Кво да се прави - съотвествие - нито го "искат" нито го "търсят" - просто е факт.

Между другото някои хора тук се видяхме на ЖИВО - имаше съответните срещи. Някои не дойдоха преднамерено с разни изявления от рода " щом Рамус ще е там, аз няма да дойда" /точно като децата, на които същите тия хора са може би и майки едновременно/.  Но на тази среща срещнах чудесни хора и завързах чудесни приятелства. И не само аз.
Други не можаха да дойдат на срещите на ЖИВО, но пък последното ходене на Ивайловградската среща беше едно от най-чудесните изкарвания с хора на които съм бил.
Така, че на съотвестващото "питане" във втория пост на тази тема бих казал "Аз тук съм сред приятели - чудесни при това". Но и да не съм, това не ми пречи. Имах и приятели, които си промениха отношението към мен, почти противоположно. И пак си останаха приятели. За мен отношението на приятел не зависи от това, кой какво и дали ще ме обича или разбира, одобрява или благослови. Приятелството за мен е нещо, което е израз на моето отношение - и само на моето - не зависи от другия човек вече. Той може и да ме мрази, или воюва с мен, това не ми пречи на отношението.
Също така се и вижда за кой как изглеждат "приятелските места" - с идеята за един моабет от типа "женско парти" - от блиндински тип, но покрито с "духовни приказки" от общ характер и цитати от популярни книжки. 

  Гледам, че колегите ми администратори си мълчат все още, но ще кажа за пореден път на г-н ОЧКОВ, че тук не се трият разни постове, щото трябвало мнението на РАМУС да натежавало. Наистина някои участници си играят на "войни" и игри на налагане - те и в живота си вероятно са така.
Не ми е нужно да си налагам мнението - имам си своето и чуждите мнения не ми пречат въобще на това. Мненията на Рамус, си ги пиша и въобще не ме интересува кой на кви игри с тях ще си играе - тва си остава ваша работа, привиждайте си ги както си изберете. Аз съм свободен човек и много добре знам що е свободата именно като съм разбрал че е въпрос само на вътрешно състояние и оттам на възможност някой да си я позволи. Нито ми пречат мненията на хората, нито пък ме занимават налаганията и разни игри на "войни" пък било то и с наименованието "идеологически".
Като основния пишещ сред администраторите, аз съм тоя, дето по традиция "обира" и пасиви и негативите на доста участници. Както и обратните на тях. И тва много хора го привиждат като единовластие, щото така им е по-изгодно - да си измислят враг и причина - като удобно и изгодно. Аз наистина съм чудесен образ за целта. 
   Но много ми "липсваше" характерния емотикон на няколкото тук бивши "момичета"/ /, дето пожелаваха непрекъснато ЛЮБОВ, МИР и "обичам ви" на всеки пост. Чудно ми беше в началото защо дори и две изречения да напишат все имаше от него, дори по няколко броя. И е толкова характерно кой на къв се изживява и къв му е света и потребнотите, дето издават какво не му достига...
МИР и ЛЮБОВ - за хората дето ги нямат, явно тва е пожелание. Тяхна си работа. Някои други като мен си имат и Мира и Любовта... и още някои други неща. Имам си ги щото съм го открил не в пожеланията. И открих също така, че не са "мои" и че са за всички, които си извървят съответния си техен път към тях. Само своя си път - единствено своя си. И заради това не стават за "ИЗНОС"... И между другото - тия, които ме познават в реалния живот, вече мисля че "видяха" че тия мои думи, не са празни приказки, ги изказвам, защото изразяват и РЕАЛНИЯ МИ ЖИВОТ. И някои докоснаха от това, дето за мен е МИРА и ЛЮБОВТА, без да ги пожелавам и подхвърлям като празни думи. Защото за мен тия думи имат един дълбок реален ИЗРАЗ - РЕАЛЕН ЖИТЕЙСКИ ИЗРАЗ. И понякога разни хора, идвайки да ме "виждат" и проверявайки ме "наживо" с идеята "за къв се мисли тоя невъзможник", си тръгваха с друга идея - поне тия дето си позволиха да го усетят.
Разбира се - аз не съм идеален. Идеалните неща затова не са реални никога - щото са само въображаеми. И в мен също си имам едно вироглаво, упорито и огнено дете, дето също като вашите "вътрешни деца" си играе на всякакви си "свои" неща. Но сме се "разбрали" с него - и вече години наред все повече се примирява с идеята, че то е само "елемент" от цялото. И да се "приучи" да за заслушва и да "расте". Щото за него няма място като "малко" - смисъла на детските неща е "да порастват", а не да блокират изживявайки се...
------------------
Любимостта към пчеличките ще я изкажа с някои свои размисли:
На много хора в "кошерите" света им е като на пчеличките. И на пчеличките мястото им е само сред техния кошер, щото оставени сами пчеличките умират - няма пред кой да пишат мемоари и дневници и да оставят делничните си хрумвания и "следите на подмятането в настроенията си". Тва само за кошера от други пчелички би било интересно и затова са и "потребители" на същите неща - щото и те са "пчелички". И на "пчеличките" на съответните кошери затова се и събират - щото само заедно могат да живеят и дори и идеите им са тяхната форма на "ЕДНО" и ЗАЕДНО... И си го оставят навсякъде - като "печат" - и може да се прочете дори и в ИЗВОРИТЕ - на съответните места в постовете и блоговете на "пчеличките". И дето истината за тях стига само до "рамките на кошера им". И това че бяха от "различни кошери", не им пречеше да си поиграят на "общ враг" с показване на неприязън и "жила" тук-там. А от време на време във всяка пчеличка стои неизявена идеята за ПЧЕЛАТА МАЙКА - царицата. Ама дори и като ВЕЛИКА ЦАРИЦА на кошера, пак си остава в него. те и фантазиите и мечтите си остават в рамките му - щото са израз просто на всяка "пчеличка" от нейния КОШЕР.
Всичко е написано и се чете, щото Изворите са и своеобразна история, дето всички я пишем сами - пишем собствените си истории от отраженията на огледалата ни, защото ние тук просто се оглеждаме взаимно и всеки е огледало за всички останали. Просто някои това явление го "познаваме" щото е елементарно, не защото сме "
велики"...
Но за други все още е "тайна". И не защото е скрито - а е скрито за тях - игра на самоскриване на тия неща, дето не са "удобни". И идва време всеки си го "открива" по своя си начин, по своето си "време" - като му дойде "времето" и той да се реши да е "готов".

   Нищо от тия думи не е присъда, нито осъждане. Това е просто поглед, а за "вас" си е просто мнение. Но понякога не е "просто мнение" и някои го обръщат на "войни", щото никак не им понася някой да "бръмчи" с друг тон и да говори че кошера му бил "стария дом". Никак не понася тва на редовите пчелички и това е така през целия ми живот и вече съм го разбрал и приел за даденост. Много добре разбирам и отношението им и изявата на тва отношение. Навсякъде, където съм срещам такива хора и съответното им отношение.
Но срещам и други - някои са от "други" кошери, но други се трансформират в какавиди и после полетяват в нови светове - вече не като кошерни насекоми. Сами - без кошери, щото им стават тесни. Самите те стават "кошери" от единни и омиротворяващи се в борбите си "малки пчелички" - просто едно наследство от предишния им живот. БИТИЕ, което никога, ама никога не може да бъде разбрано от "пчеличките" от кошера, нищо че вече две години пиша и оставих в тази посока повече от 1200 изписани принтерни страници идеи, материал и следи. Каквото и да "оставя" ще си остане разбираемо само за съответните на него хора - които вече са направили "същото" със себе си. И това се случи вече на няколко пъти в Живота ми - и в ИЗВОРИТЕ, и На-Живо...

Ами тва е ЖИВОТА - има място за всички в него. Но за тия в кошерите - ЖИВОТА им прави да виждат на света само като на пчелички. И думички, като МИР и ЛЮБОВ за кошерните пчелички са просто с техния им кошерен смисъл. А и че имат и друго значение - от ЖИВОТА далеч извън кошера ИМ.
И винаги някъде във всяка пчеличка ще има един копнеж, но и недоволоство от факта, че света не е просто КОШЕР, нито е ТЕХНИЯ КОШЕР. А е безкраен, какъвто е и самия ЖИВОТ.

БЕЗКРАЙНОСТТА СЕ ВИЖДА САМО С "НЕЙНИТЕ ОЧИ" - принцип на съотвествието.
 
« Последна редакция: февруари 09, 2008, 11:14:12 от ramus » 
 Толкова думи, само за да се защитиш? От кого?
« Last Edit: февруари 13, 2008, 11:41:50 am by toni »

Offline cetacean

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 154
 • Change we must...
Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ
« Reply #19 on: февруари 13, 2008, 01:06:33 pm »
може би тогава трябва по по-друг начин да им се покаже, че те самите стигат по своя пътека към това, което търсят.

А що се отнася до Рамус - мисля, че той наистина обсебва прекалено много - това не е характеристика, която е положителна- за мен.Това и казах - не може ли?

Първо - на "хората" нищо не може да им се покаже, защото "хората" си забраняват сами да видят. Тази тема, както и 99% от дискусиите, които са се получавали в този форум, показват точно това. Твоите два поста току що показаха пак точно това. Но едва ли ще ме разбереш, а не е и нужно.

Второ - интересно как Рамус "обсебва" форума, след като сами можете да видите броя на мненията му, както и това, че напоследък почти не пише тук. А това, че думата му тежи, вече е съвсем различна работа. Интересно е, че дори и за хората, които открито се държат снизходително с него и всячески демонстрират най-малкото неразбиране към написаното от него, думата му също тежи и това ги тревожи, не могат с лекота да махнат с ръка и да си продължат сладостното живуркане. Оказва се, че за същите тези хора тяхното собствено мнение няма тежест и те се чувстват застрашени от едно обосновано чуждо мнение, различно от тяхното. Поне така ги виждам нещата аз.

И понеже стана въпрос за обсебване, ще кажа какво е за мен обсебването в конкретния случай с този форум. Наскоро тук се появи една потребителка, която имаше типичното стандартно форумно поведение. Изглежда търсеше съмишленици или поне някой, с когото да си побърбори (абе, тия хора за ICQ не са ли чували?) и пишеше ли пишеше... За всяка нова мисъл, минала през главата й, отваряше нова тема, след което задължително отговаряше на абсолютно всяко едно мнение в темите си, както и в другите теми. Недай си Боже някой да пише нещо, тя тутакси затрупваше поста му с цветен прашец и розови венчелистчета... В резултат, когато отворех форума да погледна дали не е писал някой от хората, чиито мнения ме интересуват, в "Последни публикации" виждах основно нейни мнения по най-различни темички и така пропуснах някои други мнения, които бих желала да прочета. Ето това за мен е обсебване. Това много ме ядосваше и дори мислех да предложа да й направят един раздел, в който да си пише и да си отговаря, колкото си иска, но този раздел да не се вижда в "Последни публикации". За щастие, тя бързо изгуби интерес да пише активно тук и не се стигна чак дотам. А и все пак това не е мой форум. И както тук пишат Рамус, Катерисе и още няколко души, чиито постове чета с интерес, така има и друг тип потребители, които мен не ме интересуват и дори ме дразнят, защото не откривам нищо смислено и струващо си да се чете от някой друг, освен от самите тях. Но това е само моето лично мнение и отношение и съвсем не означава, че трябва да се изгонят или да им се запуши устата. Е, няма да е зле от време на време някой да мете след тях  ;)

Тони, излишно беше да цитираш целия този пост на Рамус, най-малкото защото е в същата тази тема и всеки, който пише в нея, се предполага, че го е прочел. Но от това научих две неща - първо, че умееш да цитираш, и второ - с въпроса си отдолу показваш как ти ЛИЧНО си ВЪЗПРИЕЛА този пост, какво си видяла ТИ в него, а също и какво си си забранила да видиш (а именно 99% от същността). Малко по-нагоре пък пишеш за "характеристика", която не била положителна. Ако знаеш само как ме разсмя  ;D А какво можеш и не можеш да казваш, си решаваш само ти и не знам защо изобщо питаш, освен ако въпросът ти не е бил реторичен.
Аз не бих си позволила да те насочвам към "специалист". Надявам се, че имаш достатъчно потенциал сама да се погледнеш и наистина да го направиш някой ден.

Едно време му се чудех на Рамус, като пишеше, че с постовете си хората оставят следи и пишат себе си. Дори и тези, които знаят само да цитират и не са написали и една своя мисъл. Напоследък започнах да го разбирам толкова добре... Светът е интересен. И хората в него - също :)
Сънувах, че съм се събудил.
Това е най-старият сън на света...

Offline MBIRA

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 136
 • Gender: Female
 • миротворец
  • Фотоалбуми' 2009
НАЛИЧНИЯТ
« Reply #20 on: февруари 13, 2008, 01:29:30 pm »
Като сте почнали да копи-пействате, ето една гледна точка по въпроса за "обсебването"  ;)


"Че имаме нужда от него, е ясно във всеки спор: чакаме да отсъди, да ни постави по местата. Не, той нито знае нещо повече по темата, нито е вникнал най-добре в становищата, дори не сме сигурни дали е слушал внимателно. И въпреки това авторитетната му присъда носи на всички ни облекчение, добре или зле, проблемът е преодолян. На какво се дължи тази негова тайнствена способност да слага точка...? Самочувствието му, нашето възхищение? Или причина е навикът – това, че много пъти преди е давал авторитетни оценки и конвенцията вече е такава, да слага точката той? А може би ни въздействува начинът, по който употребява езика: тази пределна яснота, която думите имат за него, пълното нежелание да трупа синоними, да търси обходни пътища, за да вникнем и ние в казаното – по-скоро се вживяваме в неговото разбиране, отколкото сами да разбираме.

...  повтаряме това, което той вече е направил със себе си, превръщаме го в мит: той съществува преди нас, преди всеки един миг от живота ни и ние можем само да се връщаме към него – тъй както той само се връща към себе си. Защото той във всеки миг е, преди да бъде; той се заварва като наличен в света.

... Това самодоволство ни хипнотизира, стремим се като него да изживяваме важни, неповторими мигове, ... да се приемем. Защо не се получава? Защото колкото и да се доближаваме до него, пак той ще е този, който да ни оцени – завоювал е правото на последна инстанция. И оттук нататък усилията ни да възникнем, да бъдем някакво определено цяло завинаги са застрашени ...

А може би неговата категоричност събужда у нас неизживени детски емоции. Например – страха пред учителя. Учителят априори е знаел отговорите на всички въпроси, които биха могли да ни хрумнат; нашето удивление пред чудния, разгръщащ се пред очите ни свят е било умело режисирано от него, защото той отдавна е минал по този път, знае единствената му възможна посока – посоката от нас към него. Колкото по-нелогично използува властта си – колкото по-безпричинно смазва самочувствието ни, за да го вдигне след минута до небесата с усмивка, – толкова по-голяма става тя. Може би в това е неуловимата му прилика с вожда, фанатика, диктатора, лудия – човека, отхвърлил моралната откритост към другите и опрян, по един парадоксален начин, единствено на себе си. И заедно с това тъкмо тази му способност да бъде сам основание на живота си, го прави опора и за нас: нарцистичната му любов ни помага да обичаме собствената си реалност; щом той вярва, че животът си заслужава, по някакъв ирационален начин започваме да вярваме и ние. Той е бащата, вдъхновителят, геният, начинателят...

...Кой е той? Човек, слаб като нас, поел кръста да бъде сам, за да сме ние заедно, направил от тялото си свод за нашия свят и надянал маската на уверения, макар че вижда пред себе си пропастта на нищото? Или точно обратното – той е по-малко човек от нас, изключил е от съзнанието си цялата гама рефлексии, съмнения, търсения, отдава се спонтанно на безсъзнателния импулс; може би в негово лице ние се прекланяме в един тотем на самата природа?..
Колкото повече го тълкуваме, приемаме и отхвърляме концепции за неговата "същност", толкова по-здрава става властта, с която ни владее: властта на факта, с която граничи всяка свобода."

Откъс от "Игри на самотъждественост" от Ивайло Дичев
„И разказват...
Че Бог толкова обича тази приказка, толкова харесва тази история, че стига някой да я разкаже и някой да я изслуша, и Той, зарадван, ще зачете всяка нужда и ще изпълни всяко желание на всички, които споделят този момент...
Така да бъде...”                        Хорхе Букай

Offline toni

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 111
Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ
« Reply #21 on: февруари 13, 2008, 02:20:15 pm »
cetacean


Първо, благодаря ти за проявеното внимание към мен.

Второ, след като не е нужно , а и "едва ли ще разбера", не биваше да си губиш времето, за да ми обясняваш толкова дългоизлиятелно твоето преклонение пред Р (няма по-главна буква)амус.

Трето, абсолютно не ми се влиза в никакви спорове, било то и в негова чест.

Четвърто, "обсебването" не се изразява само в количеството постове - но, щом не си го разбрал(а)- няма  да ме разбереш и сега.

Пето, изобщо не знам за коя потребителка говориш и тя няма нищо общо с моето мнение, в което не правя никаква оценка на  администраторските права на Рамус.

Шесто, сметнала съм, че не е излишно да помествам отново поста на Рамус, който се предполагало, че всеки е чел - затова, защото съм направила това с цел илюстрация на твърдението ми.

Седмо, всеки показва именно какво лично той е възприел, а това, че ти си решила да ми разясниш някои неща относно самата мен, само го потвърждава.

Осмо, много се радвам, че съм те разсмяла - смехът ни прави по-красиви (теб, сигурно, още по- ).

Девето - какво си позволява всеки е негов личен избор.

Десето - аз обаче няма да си позволя да кажа нищо повече, освен отговорите на твоите твърдения.

Всичко това е напълно излишно написано - този път и аз съм съгласна.

Но фактът, че се получават такива дискусии, говори, че има нещо, което трябва да се промени.Иначе замисълът на "Изворите" като такъв се губи.И духовността отива някъде другаде.


Тук виж подход, който ще ти напомни много за нечий друг (мой) и който на тебе не ти харесва- точно копирането на вече публикувани постинги.Само че  го е направил твоят идол:)

http://www.izvorite.com/smf/index.php?topic=1815.0

« Last Edit: февруари 13, 2008, 02:42:55 pm by toni »

Offline Катерисе

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 182
 • Gender: Female
  • percovision.info
Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ
« Reply #22 on: февруари 13, 2008, 02:50:05 pm »
тони каза нещо, което ме жегна. Нищо не се е променило... Помислих за известно време и се зачудих дали изобщо подобно твърдение има почва където и да било. Изворите са един форум със зададена цел, но все пак е част от цялата вселена, в която според мен, всяко нещо е по пътя си на някъде. Всичко постоянно се мени, трансформира се. Всеки миг, макар и повтарящ се на пръв поглед, има уникални характеристики. Самата ти Тони, включвайки се във форума, за да кажеш, че нищо тук не се е променило, слагаш и себе си в статичността. А ти промени ли се за времето, през което не си чела този форум? Нещо в твоя светоглед измени ли се, нещо в сетивността ти, нещо във възприятията ти?
Промените не мисля че може да бъдат спрени от нечие нежелание да ги види. В капсулования му свят, в който е впрегнат целия потенциал на човека, за да задържи вакуума, в който живее непроменен, напрежението нараства. Нищо не остава изолирано от естествения процес на развитие на вселената, който се нарича еволюция. Няма значение дали искаш или не искаш, дали позволяваш или се налагаш, дали се стремиш или предлагаш нещо на някой, някой който не си ти самата. И ти се променяш и форума се мени и всички процеси имат своето развитие по пътя си занякъде.

Един модел на света беше изложен в този форум. Още не е завършен, но това си е работа на автора. Дали този модел е натрапчив? Според мен това е още една огромна провокация. Всеки един модел на света в който живеем, без значение от кого е конструиран и с какви цели, сам по себе си обединява същността на живота, представена през избрана призма. Модела обхваща цялостното развитие и поглед на света на онзи, който го съставя. Това означава всеки детайл, съдържащ се в модела, поотделно да бъде изяснен и изчистен от външни влияния и да му се намери мястото, във взаимовръзките със всичко останало. От всеки елемент, да може да се излезе до общата картина и всяка обща картина, да може да се сведе до който и да било елемент от нея. Многозначно, многопосочно и всеобхватно. Заедно с това мащабно и частично. Заедно с това последователно и организирано. Всеки човек, който е направил такова нещо за себе си, показва, че е достигнал степен на вътрешна организация, в която той самият е център и в самия му модел е проектирано неговата същностна стойност или ниво на самосъзнание.
Проследяването на връзките в една мащабна картина се среща с трудността, че извеждането им става в линейна последователност, а връзките са многоизмерни. Това налага използване на думи, който се свързват в контекста в дълбочина, по такъв начин, че с всеки прочит е възможно да се улови и друг заложен смисъл на взаимодействие. Излагането на такъв модел не е линейно-описателно, а комплексно - детайлно. От всеки детайл към общото и от общото до всеки детайл едновременно.
Изобщо не е чудно че за част от потребителите във форума подобно "четиво" е неадекватно към тях самите. Но е ясно заявено, че всеки един модел, е изведен от човека и за него самия. Останалите, ако можем - използваме го. Да, но как можем да използваме подобно нещо?
Първо като структурна обособеност и като идея за мащабния проект, наречен ЖИВОТ. Т.е. вече изграденото е пример, създаден от някой, който вече върши работата си по самооткриването си. Модел, който може да бъде ползван наготово, но ако се направи това, никога не се получава същинско разбиране. Всички последователи на религиозни и други учения, нямат свой собствен модел, с който да работят, те приемат такъв наготово и се уповават в него чрез вярата си. Вярата им запълва онази празнота между знанието, което са натрупали в умовете си и тяхното същинско проявление в живота. Вярата затваря веригата и прави цяло, като слепва две неприлежащи една към друга части - човекът и приетото наготово знание. При изграждането на самостоятелен модел, вярата е изместена от опита. Това позволява естественото единство между човека и неговия разум, защото те са взаимносвързани и взаимно определящи се, те са формите на състоянието на съзнанието.
Значи чуждите модели, на никой не вършат работа, освен като пример. Другото важно нещо е, че докъдето и да е развит примера, който човек ползва, това не определя неговия собствен капацитет. Т.е. докато ползва чужд модел, е нужно да помни, че това е временно и само докато има какво да научи и извлече от него, от един момент нататък всеки е сам. Същото е като дете, отглеждано от майка си - идва времето да се отдели и да преоткрие света за себе си, само. И това време не се определя от дните и годините, а от узряването на готовността човек да се изправи и да си стъпи на краката, разгръщайки около съзнателната си позиция, селия си наличен потенциал. В следствие от това цялата му перспектива за живота и вселената, се подрежда в мисловни форми, които се изказват с дълбоки, многозначни думи с комплексни значения. Думи, който вече не носят същото звучене, с което хората са свикнали да боравят. Това са думи - творчество, идващи от разума, духа, вселената.
Всичко се променя постоянно, това е заложено в самия живот, заедно със постоянния неизменен баланс - едновременно. Дори да спиш Тони, пак се променяш. Дори да гледаш една и съща картина, с един и същ поглед, и това се променя, неусетно почти, ако така си избрала да не гледаш.
« Last Edit: февруари 13, 2008, 02:56:27 pm by Катерисе »
Каквото и да е, надрастни го!

Offline toni

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 111
Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ
« Reply #23 on: февруари 13, 2008, 02:54:20 pm »

катерисе, ти говориш за модел, за автор, за натрапчивост, или пък ненатрапчивост, за желание да видиш промените или за отсъствието му.Е, в крайна сметка, има ли замисълът за цел някой друг да го разбере, или целта е само да се покаже, че го има и като такъв той съществува, вселената е изградена, но ако тя е не е самодостатъчна - за какво е целия шум?

Благодаря ти искрено за опита да ми разясниш в детайли какво се има предвид с този модел, как би действал той (доколкото схванах, още не е завършен) и че еволюцията продължава, независимо от това, кой я осъзнава.Абсолютността обаче на всяко едно от твърденията е съвсем неуместна, именно защото всеки сам се изгражда, именно, защото "чуждите модели не вършат работа, освен като пример".

Съжалявам, че  полъхът на вселената от тези "думи, идващи от разума, духа", от тези думи-товрчество, или поне комплексността на тяхното значение , не са взели превес във възприятието ми.Ще се опитам да го усетя.Това е може би смисъла - влизайки тук след толкова време.
« Last Edit: февруари 13, 2008, 03:19:48 pm by toni »

Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ
« Reply #24 on: февруари 13, 2008, 05:30:16 pm »
Даааа, само искам тук да вметна нещо.
Пак старите неща , разбира се.
На който не е ясно ко/й/я е "ТОНИ" може сам да прочете по постовете /й/ преди година. Както вече напомних ИЗВОРИТЕ КОМ са своеобразна история - подредена по дати, теми и мнения ... и най-вече по автори.
Така, че както и тогава, така и сега едни и същи хора се радват на едни и същи отношения към всичко. Явно добре са се отработили духовно. Явно добре напредват еволюционно.
Напълно е ясно и в написаното от тях "отново" защо и как хората не "мръдват" - нито с времето, нито с ЖИВОТА. Но разбира се "НЕ" и според тях.
И че това застопоряване се прочита и оставя следи - вижте го сами - за който се интересува.
Такова положение е точно при определени хора - толкова е очевидно... дори са си го написали. Дори сами. Точно определени хора - прочетете им постовете и "историята" преди година /примерно... и сега.

 Други хора изряазяват промяната си. И си го пишат - пак сами.
А първите, пишат към вторите, че били такива, щото били "поклонници" на Рамус. Дори "адвокати".

Искам да напомня че въпросната ТОНИ беше банната временно по определена причина. И съвсем не беше РАМУС тоя дето го направи това. И с чудесната си показна визия към нахалството й, сега като че ли се опитва отново да "покаже" на всички, че гордостта и нараненото честолюбие са чудесни изразни средства и стимули на някой да си "запуши" своите си неща. А арогантността е записана и отношението се "чете". Язък за българската филология и преподавателския имидж, който тук е главно представен от тънкия опит да се "хапе" интелигентно с "въпросчета" за аудиторията. аудитория, дето цитира и благославя Луиз Хейз е именно като авторката си, в която се намериха последователки да си привиждат величието на вдъхновението си да се изживяват и да наричат това духовност.

А че това, че била "надникнала" в изворите, както не била го правила от много време, си е чист великотърновски номер, щото софтуера на форума си има лог-файл и в него може да се види добре кога, и как въпросната ТОНИ се е опитвала и е надниквала в Изворите - поне от нейното тогавашно АЙ-ПИ. И че май сега гори за реванш към нахалните администратори.

 И много интересно съвпадение че "дошла" да ни навести на форумното "място" именно в темата за "предложението" на Дивайн, дето касае точно РАМУС и омразното му писане и лошотия в ИЗВОРИТЕ.
Да напомня също, че ми беше писала и някои лични бележки на личните съобщения от предишното й време, които също са във форума и също "се пазят"... следователно могат и да се прочетат.

Тук някои хора, именно в тази тема си дадоха "среща". Дори очаквах още да има от тях - мога да ги изброя пониково. Обединиха се навремето, и сега, по едно единствено нещо - и тва е постовете с автор РАМУС. Те и по други критерии си приличат доста, но тва не е тамата за характеристики, щото аз не съм нито ТОНИ, нито БИЙ, нито Дивайн, нито Роси, нито Медеа, нито ОМ, както и още два-три "дамски ника от "близкото" /и не-толкова/ минало.
 
И накрая - като не ви харесва мястото "МОМИЧЕТА", тогава си намерете място другаде. Тва беше написано и в друг пост, дето някак си никой не му обърна внимание. Много ясно и точно е - идвате тук по ваше намерение, но тук не е мястото според вашето разбиране. Като искате да е както сте вие - значи не ви е тук мястото.
Разни други изцепки от рода, щото РАМУС бил "натрапчив" са толкова смешни, че се посмях отсърце на тях... И страховете са натрапчиви ТОНИ, ама някой що не се опита да ги "махне" от себе си. И като са натрапчиви, страховете ли са виновни, че са оставени да се "натрапят".

Човешката посредственост е най-войнственото нещо на Земята. И представителите й са способни да прегазят всичко и всички.
Посредствеността е ... и такава ще си остане. Някои затъват в нея, други после излизат. Но докато тия, дето са "затънали" до ушите, се давят в нея, ще си играят на спасители и на спасени... И на войнстващи, доказващи... нещо си. И най-много място за доказване и изява, ще си има винаги "най-малкия" човек. Това си е етап - всички го минават. Въпроса е, че винаги има конфликт, заради тия, дето вече са го минали от тия, дето са до дъно в него. Много близкото звучене, отношение, изразни средства, на точно тия представители е изключително характерно. И интелигентността не е качество, което да определи съзнателността на който и да е. Щото квито и интелигентни засукани "въпросчета" и отговорчета от "едно до 10" си личи едно празно място - нищо за себе си, нищо по същество - Само дуене с оценки и упражнения по българска филология с лек нюанс на духовност, попрочетена оттук-оттам в литературата за деца от типа на Луиз Хейз. /дали е съвпадение, че зад повечето от никовете които споменах се крият именно представителките на професията препопадавател, това си остава в зоната на догадките, но все пак това е статистически факт./  Само въпросчета и отговори - главно за изява на отношение, и да прилича на "говорилня".  Ама иначе голяма ерудиция и възхваляване на копи-паста, на които именно въпросните представителки на "МОМИЧЕТАТА" бяха и си останаха горещите превърженички. :)

Навремето в съответните теми се появи един студент психолог. Той учеше психология и направи всичко за да защити силно и всеотдайно вярванията си,  маскирани с думи на това, дето го учи. Прикри се с психологията и се изживя на защитник на тая наука и каузата й, без дори да си е отговарял на елементарни въпроси за същността на тая материя, за историята, смисъла и посоката, както и периметъра, дето тя е валидна.
После в тази тема писа и друг психолог, който също учеше психология. И се разбра колко са различни хората, защото "втория" вече написа и изрази неща от психологията далеч по-зряло, макар, той да е младеж, който всички, които се видяхме в КАРЛОВО, да го познаваме вече. Ей така са хората и връзката им с образованието и мнимата интелигентност, на която се подпират именно тия, дето им трябва социален престиж за патерица.

Посредствеността е нещо, което никога не се забелязва от посредствените хора. И няма как - те себе си не виждат. Тва е най-характерното за несъзнателния човек.
   А още по-характерното за несъзнателните хора е не това, че я нямат съзнателността, а че са с идеята че са най-съзнателните и дори те се изживяват в тоя си ореол. И като не виждат доказателство за изживяването си и настъпва конфликт, дето "някой" трябва да е виновния. Ей това е точно посредствеността.
   Огледайте темите в изворите.ком или където и да било другаде - дали в НЕТА или в реалния ЖИВОТ. Посредствените хора са тия от "множеството", дето го търпят само щото са множество. И го възвеличават именно щото тях ги устройва. И всичко, дето тях не ги устройва не го търпят. Не търпят  и себе си, но все пак "някой трябва да е виновен" - и за това. Откакто се помня съм чудесния обект за "виновен" за тия хора. И за пореден път си написаха техните етикети на фантазиите си за РАМУС.

   Ами - да сте живи и здрави. Мисля, че в ИЗворите с течение на времето започнаха да се събират хора, дето да не са от кошерната и мравешката интелигентност. И говорилнята и моабета, така характерни за техния си начин на общуване, тук не е на почит именно щото тук постепенно се събраха именно хора, дето от това ниво им е дошло до гуша и вече не ги изразява. И говорилните и моабета, сведен на нивото на кръчмарско фантазиране и изживявания на кафе и цигарка, пък било дори и с духовни приказчици и маски са само за кошерите и мравуняците, които непрекъснато така съществуват. И това дори във форума е написано от същите тия хора.
   И само някой да е посмял да "не е като тях". И да се пише за "по-различен". :) Веднага се дигат на бунт - само тогава са заедно и като едно.  Като представителите на един етнос, добре познат на българската реалност и всекидневие.

Тази тема ще бъде заключена, щото явно върви към изчерпване от повторенията си.
Написано е още преди 18 месеца ясно и точно - ТОЗИ ФОРУМ е място което като не ви харесва, или се дразните от това, дето е вътре, просто не влизайте. Очевидно, че не това ви е мястото. На никой не му се занимава с недоволствата ви. Нито ме интересува, нито ми е работа на кой кво, защо и от какво не бил доволен. Детската градина е на други места. Просто сте сбъркали "стаята" - не е фатално, поправимо е.

« Last Edit: февруари 13, 2008, 07:28:16 pm by ramus »
АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.

Offline Spirit-Felix

 • Creator of Realities
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 548
 • I metaprogram, therefore I am!
Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ
« Reply #25 on: февруари 13, 2008, 07:07:38 pm »
По самоинициатива заключвам тази пародия. Дотегна ми в духовен форум да гледам хората как си чешат езика на теми като: "Иванчо е голям мръсник, нали?" "А Марийка... леле тя направо не заслужава да е в тоя град. Ко ше каеш?" Започвам да се замислям нямат ли хората какво по-креативно и подпомагащо развитието им да извършат, вместо да насочват цялата си енергия в протести срещу онзи, който са обявили за "антихрист" или просто "идиот". Тази тема е в пълен разрез с правилата на форума!
Какво ще направиш ДНЕС за да се доближиш до себе си?

Nem Ankh!

Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ
« Reply #26 on: август 26, 2008, 03:59:10 pm »
Заключена или не, темата никога не свършва.  :)
зачудих се къде да публикувам следващото ми миловидно съобщение подадено по интернетските океани на АЙСИКЮ. Първоначално се зачудих на съобщението - флуда и спама са характерно явление из целия нет. Дори и за изворите.ком. Но като видях изпращача и се засмях от сърце.

=================
 281404634 (12:29:21 27/08/2008)
maika ti da eba gei smotan da ta 6ibatkalinkite
=================
такааааа - по номера на мрежата АЙСИКЮ лесно може да провери всеки от вас кой е подателя в лицето на една видна защитничка и революционерка за свободата на словото в изворите. ком. Също и като ник "ДИВАЙН", защитаващ със духовното си слово любовта!!! между хората, свободата, бог, мечтите, доброто, доналд Уолш. Всъщност всеки ако има интерес, може сам да види следите на същия ник в изворите.ком. И да види примера на падането на маската, като й падне пердето. Остана за мен тайна как и защо въпросната се е подпалила, за да й избликне в горните думи явното отношение на яд, бих нарекъл и омраза ( все пак такова пожелание ;D). Щото думичките в съобщението са без всякакъв смисъл и размисли от рода "значи според нея - калинките са гейове" са само заради смешната страна на нещата. Разбира се посмях се и на хрумването че явно таланта да се пише с малко думи е налице при повечето от вас, само в мен го няма ;D. В тази линия си дадох сметка, че ако аз ми избликне подобен просташки фонтан вероятно бих го писал със сума ти изречения, верен на пространния си подробен стил ;D. Все пак човек може да се посмее на всичко, дори и на себе си.


Явно хората си имат няколко лица. И докато се изрисува благовидния и духовен образ във форума, на другите лица не им се разрешава да замазват жадуваната картинка. Между другото е масово явление хората, прикрити зад анонимността, да изявяват на различните места в нета на образ, който и да искат не могат в реалния им живот. Така, че - за всеки образ - неговото поле за изява. Това може да се забележи лесно и в последния пост в темата за ПСИХОАНАЛИЗА НА РАМУС - в който личността криеща зад съответния ник "сякаш" изведнъж си смени "лицето" и поста сякаш е писан не от благовидния образ на конкретната. Сякаш са напълно различни хора.  И духовното става за маска - дори къде-къде е по-извисено.  тя също и ми изпрати съобщение - вече със съвсем друга маска, думи, отношение... и вече ми се повдига от това. От лицемерието ми се повдига, винаги съм имал едно отвращение към това явление. Но явно някои хора дори с духовен отенък не могат живеят без него. И не са един или друг хората,които на думи живеят в един образ, докато в реалния живот са съвсем, съвсем други.
Това превръщане често го наричат СМЯНА НА НАСТРОЕНИЕТО. Но се чудя, гледайки горното съобщение до мен, кое НАСТРОЕНИЕ от техните е да го изразяват със език, характерен за уличните проститутки от един етнос, представителки на който се срещат на доста места. А емблемата им е етикета "ПРИМОЦИЯ - 2левъ за свиркъ", а на втория ред " само с призирвътиф".
« Last Edit: август 26, 2008, 04:15:59 pm by ramus »
АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.