Author Topic: разораха "светая светих" на България :-)  (Read 3132 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline Катерисе

  • Средно напреднал
  • ****
  • Posts: 182
  • Gender: Female
    • percovision.info
разораха "светая светих" на България :-)
« on: септември 01, 2008, 09:48:06 am »
Здравейте на всички туристи. Една пътека, която е дадена на туристическата картита на Рила от десетки години е зарината с камънак и прекъсната. Удивих се че са закарали багери не другаде, ами на Рилския манастир. Пътеката, която тръгва нагоре към мальовица е напрактика изкопана. Ченгетата и събирачите на пари за паркинга ни упътиха че пред манастира имало табела откъде минава сега този маршрут и някъде по пътя се сливал със старата пътека, която сега била зарината. Тръгнахме натам но това се оказа зимния път през рида Баучер към хижа Иван Вазов. Отклонението е огромно. Ако се избере този маршрут, се минава над Урдините езера и се добавят поне 2 часа отгоре.
Върнахме се да търсим къде са закопали старата пътека. Намерихме я нагоре по ре ката, зарината с камара камъни. Маркировката си стои - бяло, синьо, бяло. Но ако човек не знае и трудно се ориентора, ще бъде пратен на околорилско пътешествие.
Коментир на панаира на "светая светих" не е нужен - сергии, хора плюскат понички и мекици и правят кочина в и без друго разораната околност. Прилича на съсипаните ни морски курорти. Но защо са решили да отебат туристите и да строят върху старите пътеки...едва ли някой ще обясни. Все пак е добре да знаете, ако сте се запътили в тази посока.
Успех
Каквото и да е, надрастни го!