Author Topic: Към надарените ;)  (Read 6808 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline face to face

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 59
 • Gender: Male
Към надарените ;)
« on: март 28, 2008, 12:18:42 am »
...........почвам я отникъде и сигурно там ще я свърша ;)..............
и кво прайм ся..............съобразяваме се с думите си,с погледите си,с мислите си с чистотата на дрехите .......Пък ти откъде идваш :o  ^-^ кво си ти(да въпроса е много тъп,да ама не)-човек-и кво е тва човек :coolsmiley:  :2funny: ами нищо не се обяснява с тази дума,понятие или квото и да е.........може би си съзнание,нали тялото всъщност е.....манджа.......-и от къде идваш,от къде се взе? :idiot2: МхМ луда работа,ама не-ти знаеш ли закво живееш бе(не в думите ми няма нищо грубо....уважавам ви и затова ви питам вас)............... ;D толкова е ПЛОСКО И ТЪПО..........с кви ли не работи се съобразяваш всеки ден(ама то тва е живота нали  ???  :o ------ луда работа) и кво прайм-ядем спим растем ....пък и професионално даже чи и се образоваме и специализираме  ;) -виж кво става  ^-^ ...... ама и аз пък съм един ....такъв...забавен ...остроумник....ама кво да ти говоря........
 Кво правим тука бе хора......кви са тия роли кви са тия филми


 Борим се за някви си работи-тва добро,тва лошо  ???     
ама ти от де си се взел бе човек ама от кога на теб ти затрябваха пари,власт,чар,контактност,сила,остроумие............
  не,няма да се гръмна щото ми е ЗОР ама .....закво живеем бе хора?
За какво са всички тези драми ........ терзания и дерзания.......сравнения...обществени положения? ??? :o

Някой ако знае защо живее(изключваме "заради децата ми") - нека пише ........нека най-надарения даде най-добрия отговор                        а има ли такъв отговор :(


 дайте да поспорим малко           ухххх голям взрив ще става


  (ако може да не триете СУПЕР ТЪПАТА тема........да видим какво ще се получи-кой какво ще отговори (ама отговаряйте реално ей  ;)  )кой за какво живее,заради какво....... освен нерешителността да се спре сам  :crazy2:

 моля не губете силите си в "мн си тъп бе,върви се гръмни ,откачалка....или пък що пък не...давайте -СВОБОДА НА СЛОВОТО  :( )


 :smitten:
не виждам нищо хубаво в хората и не ми отговаряй че са "хубави" щото днеска ти е бил добър ден -отговори ми след 3 дена
« Last Edit: март 28, 2008, 12:23:43 am by deqnski_890 »
FREE YOUR MIND

Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
Re: Към надарените ;)
« Reply #1 on: март 28, 2008, 12:02:47 pm »
Ти не долавяш ли, че към "хората" само се обръщаш виртуално... а всъщност пишеш на себе си - и за себе си.
Хората нямат нищо общо - те са "хора" само в главата ти - и ти си "говориш" с тях именно там - в главата си.
Това не е оценка, нито критика - това е фактическо положение - една дисекция, описана чрез набор от думи.
И дори "надарените" са пак в главата ти - ти всъщност говориш пишейки сам - на себе си - на образите в главата си.
Задаваш маса въпроси, "свои отговори" и толкова емотикони, предаващи реакциите ти, в нещо като откровение, което не е към никой - това е ТВОЕ - това си ти. Ние сме само свидетелите - и то евентуални....
Няма нужда от никакви спорове - ти само го напиши откровено за себе си - всеки тук всъщност най-вече това пише - някои "скрито", щото не знаят че е така. Други вече са по-наясно, защото това за тях вече е изминат някакъв път...
Твоята реакция към горните излияния само изглеждат като въпроси към "другите" вместо да чакаш някой да пише и "да спориш" първо напиши колкото можеш повече ТИ ЗА КАКВО ЖИВЕЕШ - задай си въпросите и изкажи и изрази намерените от теб вече форма на ОТГОВОРИ - нйа открития, на опит, на смисъл... Това е единственото което носи истински смисъл и реална полза - ЗА ТЕБ, само ЗА ТЕБ... ТИ - ЗА ТЕБ СИ
     Тук вече няколко човека почваха да си пишат такива си "свои теми" и бяха оставени. И може да се видят от всички. Въпроса е, че само един от тях се усети че си оставя следи и почна да се чете пишейки в темата си... Просто с времето се усети, че всичко това е просто НЕГОВИЯ СИ СВЯТ и писаното оставяйки следи дава уникална възможност после припрочитането да се "видим" какви сме били - но вече през очите на "сега-то"...

   Там е работата, че по принцип формата на КОНТАКТ във форум, особено като този, позволява да се "забележи" и да си даде човек сметка, че всъщност ние общуваме виртуално и в този смисъл "НЕДЕЙСТВИТЕЛНО", защото е само между "образи".
   И често тия образи се изживяват като истински и някои "колеги" не могат да се усетят за "разликите" между образа и РЕАЛНИЯ оригинал.
И все пак си мисля, че не е трудно - въпрос на "НАГЛАСА Е"... На леко "сепване" / може би/... Все пак това е само възможност - само това.
« Last Edit: март 28, 2008, 12:10:46 pm by ramus »
АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.

Offline face to face

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 59
 • Gender: Male
Re: Към надарените ;)
« Reply #2 on: март 28, 2008, 10:01:43 pm »
 :smitten:

Нямам желание да споря с никой за нищо,а ако го направя ще е само защото "в спора се ражда отговора". Не говоря със себе си въпреки,че отговарям на въпросите си,опитвам се да избегна очаквани отговори които за мен не са удовлетворителни и единствено биха забавили развитието на темата/въпроса.
  Сам си зададох въпроса.......и стигнах до там,че няма смисъл........не,не просто няма смисъл-безсмислен е-все едно да гониш вятъра или по-точно да се опиташ да задаваш въпрос на двудневно бебе и да се ядосваш и вживяваш относно проблема "защо не ми отговаряш"
 Ти Рамус,много често използваш "вживяваш се" ---> на въпроса ми "получих" отговора вживяваш се-и наистина е така(това е моята идеология)-вживяваме се във всичко АБСОЛЮТНО,АБСОЛЮТНО ВСИЧКО-------живеем вживявайки се в роли какви ли не, изхабяваме се(доста не точно но ...)
 Точно и поради това отворих темата за да потърся друг отговор на въпроса ми-нещо което би ме накарало да мисля,че не просто се филмираме и героирираме (не с цел да си мисля нещо привлекателно и приемливо,че е съществуването -говоря за друга истина която би задала някакъв друг смисъл или по-скоро нещо по-различно от вживяване в роли)
 


  Но изглежда за много темата е безсмислена,глупава,може да бъде подмината с лека рака .........просто като я отворите - дайте просто и ясно отговора си,кратко-това е -едно малко компромисче относно това глупаво "начинание" апък ако се интересувате от това какво друг ще каже за вашата истина-върнете се-защото целия ви живот се гради на доказателства и приемането на някои истини,ПРИЕМАНЕТО и какво ли става ако бъдат опровергани 30,40,50-годишни истини?


  Днес чух едни думи "никога не е късно да изгубиш постигнатото и никога не е късно да постигнеш непостигнатото " -така да го кажа- никога не е късно да откриеш "истината"-извинявайте за съвсем неподходящата дума

 както вече казах,живота и ходовете ни се градят на "истини" и доказателства-аз си задавах въпроси и преминах през доказателства.Отсях същественото от несъщественото,главното,генератора от вторичното,пердето и стигнах до там,че нищо няма смисъл.
 Затова  моля  да дадете отговор-аз стигнах до там,че няма смисъл,ако вие имате друг отговор-моля дайте го.
 А ти Рамус,защо живееш?
« Last Edit: април 01, 2008, 03:03:19 pm by deqnski_890 »
FREE YOUR MIND

Offline Spirit-Felix

 • Creator of Realities
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 548
 • I metaprogram, therefore I am!
Re: Към надарените ;)
« Reply #3 on: март 29, 2008, 12:17:33 am »
Напълно вярно - няма смисъл! Никакъв! Не съществува предварително начертан смисъл в живота на когото и да е. Защо? Защото ако съществуваше, нямаше ние да можем да придадем САМИ смисъл на това, което наричаме "наш живот".
Какво ще направиш ДНЕС за да се доближиш до себе си?

Nem Ankh!

Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
Re: Към надарените ;)
« Reply #4 on: март 29, 2008, 01:03:08 pm »


 А ти Рамус,защо живееш?[/font]

Ами ще те шокира ли ако ти кажа че не ме интересува.  :) И това е истината за мен в този момент.
Просто съм жив и живея според изборите си. Аз съм прагматичен човек, научих се на това с практика - да отсявам прагматичното от празното. Най-добре и адекватно тия двете се отсяха с реализацията им. В живота именно реализирането е чудесна "мярка" - които стават за това, това е прагматичното. А което не влиза в употреба - само празни балони за раздувки. И именно тия въпроси АЗ/САМО АЗ/ си ги задавах в "празния" си псевдофилософски период. Тогава не ми изглеждаше както сега - и това си е съвсем естествено, разглеждайки въпросите на развитието, които пиша вече повече от 2 години на ИЗВОРИТЕ.КОМ.

За мен и само за мен си:

 - няма отговори на никой въпрос.
 - Живота МИ не се гради на доказателства и Истините от тях

Нямам желание да споря с никой за нищо,а ако го направя ще е само защото "в спора се ражда отговора". Сам си зададох въпроса.......и стигнах до там,че няма смисъл...

- Желанията не са съответстващи на търсената дълбочина във въпросите които задаваш. те са и нещо , което е показателно и за "задаващия" които и да са въпроси.
 - за мен - никой спор не дава какъвто и да е отговор
 - вживяването е просто само една част от мен и съм стигнал в етап, който то не определя съществуването ми.
 - описаното от теб в последния пасаж, за това какво си направил и до кое си "стигнал" компрометира сериозността и дълбочината която си вложил в цялото начинание. И крайната фаза - на безсмисленост - е "хитър" начин да се самоизиграеш пред огледалото си. И е много проста проверката - ако наистина си толкова сериозен и задълбочен, колкото искаш да се представиш, то като не виждаш смисъл, тогава недей живя. И ако все пак ЖИВЕЕШ, е ясно че си направил избора. И си като ония деца, дето стоят пред огледалото и се "изживяват на философи" чрез чудесната си актьорска игра и следните фрази - "гледам се в огледалото", гледам ли се в огледалото?. Ама виждам ли се. Ама тва дето виждам, аз ли съм... Ми къв е смисъла да се гледам тогава... Значи няма смисъл... " .
та аналогията е смешната - ЖИВ СЪМ, обаче като се замислих, не виждам смисъла от това. значи си жив, ама това че си жив, може би е някаква случайност или пък "някакво сполетяно те нещастие". И кой го интересува смисъла, след като ти си живял и досега без да си го търсил смисъла, И си живял без смисъл...
И какво от това - какво като го търсиш, какво като не го намираш и за какво ти е сега да го търсиш, след като пишеш, че квото и да правиш ВСЕ НАКРАЯ СМИСЪЛ НЯМА...
Тва са пълни фактически безсмислици - а не че не си намерил смисъла на ЖИВОТА /си/. Ти си играеш една пиеса в момента и в това ти виждаш смисъла - да си играеш на питане и да се изживяващ на търсещ и ненамиращ. И това че е игра е толкова елементарно за виждане - дори само поради това, че ти сам чрез писането на тази тема се набитваш в безсмисленост.
------------------------------------------------------------------------------------------
Ако и това не си разбрал, тогава опитай да прочетеш внимателно следните "въпроси":

За какво ти е смисъла и като не си го имал досега, въобще живял ли си?
защо човек за да е жив му е нужен смисъл, или пък му е нужно "търсенето"?
ИМА ЛИ СМИСЪЛ ДА СЕ "ПРАВЯТ" БЕЗСМИСЛЕНИ НЕЩА както да се стига до изводи в които НЕ СЕ ВИЖДА СМИСЪЛА? Нима точно това не е безсмисленост :)
Ти - смислен ли си?
 А ЖИВОТА /ТИ/?
Въпросите СМИСЛЕНИ ЛИ СА? Към кое? ЗА КАКВО? Докъде?
А отговорите смислени ли са?

Какво означава СМИСЪЛ? - виж корена на думата, виж и разгледай внимателно значението което ти й влагаш.
Ако въобще тва е посоката ти... внимателния самоанализ само ще ти покаже къде точно ти се самоизиграваш в разсъжденията които описваш и не виждаш едно "друго" безсмислие. Но пък точно на него му придаваш "тежест".

И накрая - изборът си е твой и не е моя работа. Не е ничия работа - смисъла е собствен израз на самия човек. Празния човек не вижда смисъл в нищо - попитай всеки депресиран.  :) И колкото повече празен, толкова повече "вижда" празното безсмислие - за към всичко. Дали виждаш някакво съотвествие в "тия" две страни - гледащия и "видяното от него"?
« Last Edit: март 29, 2008, 01:23:09 pm by ramus »
АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.

Offline face to face

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 59
 • Gender: Male
Re: Към надарените ;)
« Reply #5 on: март 29, 2008, 07:13:17 pm »
О вожде ,дай ми сили  :D

  75-разгледали темата и само 2 дали отговор
 
 Знам,че съм задал въпроса си много индивидуални и с много чувства,но всеки един си задава въпроса затова го интерпретирайте с вашите чувства и по ваш стил за да разберете,че е нещо важно за което не е излишно да се говори.Не,че не знаете че е важно,но .....защо ли не поемате инициативата?


Quote from: Spirit-Felix
Напълно вярно - няма смисъл! Никакъв! Не съществува предварително начертан смисъл в живота на когото и да е. Защо? Защото ако съществуваше, нямаше ние да можем да придадем САМИ смисъл на това, което наричаме "наш живот".

 Мисълта ми не е да живеем програмирано.Не искам да придавам някакъв смисъл на живота ми-да съм добър,богат,беден,честен,най-добър,точно обратното,уникат или какъвто и да било смисъл не искам да придам на живота-да разбера смисъла на живота-ето това е.Да го проумея.
Всичко което проумях до тук е безсмислено-НЕКА КОЙТО СЕ СЕТИ ЗА НЕЩО С ДЪЛБОК ОБЩОЧОВЕШКИ СМИСЪЛ ДА ГО НАПИШЕ(не става въпрос за смисъла да си силен за да не те пречупват,смисъла да си красив за да не си самотен,да си добър за да си уважаван-това са вторични смисли произлизащи от живота а не той от тях-а за нещо над всичко вторично,даже над чувствата.Не става въпрос за вживяване в нещо.
 Колкото до това да спра да живея-дадох мнението си още в първия пост
Quote from: deqnski_890
не,няма да се гръмна щото ми е ЗОР
не мога да се самоубия.


Quote from: ramus
- описаното от теб в последния пасаж, за това какво си направил и до кое си "стигнал" компрометира сериозността и дълбочината която си вложил в цялото начинание
вече казах 
Quote from: deqnski_890
Точно и поради това отворих темата за да потърся друг отговор на въпроса ми-нещо което би ме накарало да мисля,че не просто се филмираме и героирираме (не с цел да си мисля нещо привлекателно и приемливо,че е съществуването -говоря за друга истина която би задала някакъв друг смисъл или по-скоро нещо по-различно от вживяване в роли)
 
-ако аз съм сляп за живота-някой да ми отвори очите

 
Quote from: ramus
та аналогията е смешната - ЖИВ СЪМ, обаче като се замислих, не виждам смисъла от това. значи си жив, ама това че си жив, може би е някаква случайност или пък "някакво сполетяно те нещастие". И кой го интересува смисъла, след като ти си живял и досега без да си го търсил смисъла, И си живял без смисъл...
- (малко тъп пример ще дам ама се съпоставя добре с това което искам да кажа)  Ако приемем,че си в безсъзнание и някой те хвърли на 30км в морето-след като се събудиш( да приемем че оцелееш) си с амнезия и не си спомняш въобще ама въобще нищо -по думите ти,ти би приел,че си си нещо като риба и че това ти е средата-не ти трябва суша не ти трябва нищо(въпреки ,че си нещо много повече от риба,ще си останеш такава).Като досега съм живял без смисъл и с затворени очи-да продължавам и да си живея все едно знам всичко.Далеч съм от мисълта,че мога да знам всичко,но вече съм по-далеч от мисълта,че съм риба-смятам да се поогледам да питам някой себеподобен къв е филма-само дано и той няма проблеми с амнезията  ;)

 
Quote from: ramus
И какво от това - какво като го търсиш, какво като не го намираш и за какво ти е сега да го търсиш, след като пишеш, че квото и да правиш ВСЕ НАКРАЯ СМИСЪЛ НЯМА...
-живях си като рибка ама нещо взе да става с тая амнезия и се чудя какво правя в морето.Затова търся

 Въпросът не е дали си а защо си жив.
Quote from: ramus
Празния човек не вижда смисъл в нищо - попитай всеки депресиран.
-просто не искам да бъда пълен с празни работи
   
 
Quote from: deqnski_890
моля  да дадете отговор-аз стигнах до там,че няма смисъл,ако вие имате друг отговор-моля дайте го
.
« Last Edit: март 31, 2008, 10:37:59 am by deqnski_890 »
FREE YOUR MIND

Offline face to face

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 59
 • Gender: Male
Re: Към надарените ;)
« Reply #6 on: април 01, 2008, 02:54:19 pm »
Спенс и СТАРТЕРА-въпроси без отговори
Една хубава песен
FREE YOUR MIND

Offline blqh

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 306
 • Gender: Male
Re: Към надарените ;)
« Reply #7 on: април 01, 2008, 04:35:36 pm »
  Деянски въпроса ти е неадекватен , как искаш хората да ти отговорят...да ограничиш живота само до ментално разбиране няма да те доведе до никъде...ама до никъде,за какво са ти тия ненужни вярвания...е явно на тебе са ти нужни , според мене човек може да живее единствено без тях,а ако те се появят се започва едно такова преживяване на живота което също като усещане е реално,но е доста неадекватно.Виж колко книги и колко думи са се изказали и изписали и накрая нищо...толкова ли е трудно да се види че не е това начина да се опознае вселената и че този instrument наречен УМ и нашия мозък по предназначение никога не са имали за цел да дават някакви обективни обяснения за вселената.И вместо постоянно да свеждаш голямото към нещо малко и да се опитваш да напъхаш слона в бутилка,може би ще потърсиш друг начин да гледаш на света,без твоя ум и emoziи...и може би ,само може би тогава ще видиш че всичко си има своя смисъл и живота и вселената и човека...и може би тогава ще видиш че въпроса ти не е за ЖИВОТА,а за твоята ФАНТАЗИЯ ЗА ЖИВОТА...и може би тогава ще видиш че нещата въобще не са ограничени само до това да имат някакъв СМИСЪЛ или ЦЕЛ и на някои неща просто им стига просто да БЪДАТ...

Аз за себе си осещам че престоя ми във виртуалното пространство просто е на път напълно да приключи.И когато тези нужди напълно изчезнат то и моето присъствие ще изчезне.Все повече и повече преоткривам за себе си че живота е за да се живее ,а не да се преживява...От един физически контакт с друг човек,можеш да видиш неща които са недостъпни през нета...но това вече са си мой неща :) доколкото може човек да притежава нещо разбира се...защото колкото повече неща притежаваш толкова повече тези неща те притежават,защото връзката е двустранна...ама както и да е де...

-Ехоо...Кой е?
-Аз съм гласът в главата ти!
-Ааа добре , аз си помислих че полудявам :D

Offline Катерисе

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 182
 • Gender: Female
  • percovision.info
Re: Към надарените ;)
« Reply #8 on: април 01, 2008, 05:46:51 pm »
Аз пък не виждам нищо неадекватно във въпроса: защо съм жив? Аз съм си го задавала със цялата сериозност, на която съм била способна - тогава, когато този въпрос отговаряше на точката ми на осъзнаване - където и когато да е било това. И съм срещала и срещам много хора, които ги вълнува това . Щом нещо не спира да човърка някой, то може би натам е посоката му или натам е начина съвсем да се одталечи от себе си, и да мине през трансформация, за да се върне в себе си. Колкото и неадекватно да бъде нещо според някой - то това не е свързано с него все пак. Имам предвид че моята оценка за адекватност е адекватна само по отношение на мен самата и щом я изнеса и я дам з адруг човек - веднага става неадекватна и това е очевидно от практиката. Както е очевидно че никой не може да каже за друг какво е правилно и какво не е - всеки за себе си определя.

Quote
-ако аз съм сляп за живота-някой да ми отвори очите

Е това и Буда да дойде да ти говори Деянски, пак няма да стане. Не знам дали ти е минавало през ума да наблюдаваш как протича транзакцията (приемане и предаване на сигнали, смисли, информация) между хората. Дали си обръщал внимание че понякога едни говорят, други изобщо не ги разбират и отвръщат по съвсем различен начин според собствентоо си схващане...че има някои хора които се разбират с половин дума. И ако си забелязал, тогава може би можеш да се замислиш защо ли става така.
Според мен човек може да възприеме само толкова, колкото са собствените му граници към момента. Когато общува с някой с огромно поле на познание и самосъзнание, той пак възприема през своя тесен канал - колкото може да поеме и няма значение колко е мащабен сигнала, който идва към него. Съответствието е само в диапазона на по-тесния канал. И така ако ти си сляп за живота - няма как да бъдеш пробуден, защото самия ти не го допускаш - не си отворен, не си готов за това. И ако действително питаш защо живееш, а не виждаш отговор във контра въпроса: а дали изобщо си жив, то твоя работа е да извървиш пътя от едното до другото. Защото двата въпроса са толкова свързани че ако можеш да отговориш на единия - другия сам ще отпадне - защото ще си прелял в нови граници на съзнанието си.

Защо живея аз...Мисля че съм жива за да осъществявам възможности чрез потенциала си. В този ред - колкото повече потенциал разкривам, толкова повече възможности съм способна да реализирам. Не че в това има някакъв смисъл - то е по-скоро усещане относно това, че ме има за да се реализирам в мащаб, в който границите преливат в безграничност. Някакъв спомен такъв от преди амнезията в която и аз плувам като рибка в морето.
Каквото и да е, надрастни го!

Offline face to face

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 59
 • Gender: Male
Re: Към надарените ;)
« Reply #9 on: април 02, 2008, 01:08:39 am »
Благодаря ви много за отговорите.Точно и затова зададох тука въпроса си-знам,че има хора които обръщат по-задълбочено поглед към живота си и ще има какво да ми кажат.
 Просто в момента съм във възраст в която тепърва опознавам съществуването си,в смисъл започвам да гледам малко или повече по-съзнателно оставяйки зад гърба си напълно безгрижните си години от детството ми.Еми остана да погледна на какво ще ме научи утре!
Може би ще опитам да заживея повече с вътрешното ми усещане,сърцето или не знам как да го кажа а да оставя главоблъсканицата за по-нататък(ако имам нужда от нея  :) )
Знам само,че всичко е сложно,но и че имам желанието да влезна в своя ритъм.Все пак ще запазя възможността си за нови въпроси ;)  ;D и с радост ще прочета нови постове.

« Last Edit: април 02, 2008, 01:14:39 am by deqnski_890 »
FREE YOUR MIND

Offline rosen

 • Начинаещ
 • *
 • Posts: 2
Re: Към надарените ;)
« Reply #10 on: април 18, 2008, 01:12:22 pm »
Чували ли сте за т.нар. целева причина на Аристотел? Това е причина за целта, към която даденото нещо е насочено. Търсенето на целевата причина често води до абсурди. Еедин пример: вятарът духа, за да може дърветата да се клатят. Това е целева причина за духането на вятъра.
Не ви ли се струва, че всеки евентуален отговор на въпроси от рода "Защо живея?", "Има ли смисъл?" ще звучи точно толкова абсурдно, колкото ако твърдим, че вятърът духа, с цел да клати дърветата?
« Last Edit: април 18, 2008, 03:20:35 pm by rosen »

Offline face to face

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 59
 • Gender: Male
Re: Към надарените ;)
« Reply #11 on: април 19, 2008, 12:35:39 pm »
 :)
Здравей!
   

   Но все пак трябва да има някакъв смисъл.
Неможе да затворим очи и просто ей-така да продължаваме...в нищото!
Ако спрем да си задаваме въпросите.... какво би останало-според мен машиналната глупост на ежедневието.
Все пак мисля,че някъде има хора които знаят отговора на въпроса.
Ако спрем да си задаваме въпросите остава да живеем само и единствено с тленното,което не би трябвало да е от значение ,а то се получава точно обратното-пълен и единствен стремеж към него ;)
Лошо е,че сме спряли да си задаваме въпросите и живеем в "античността" така да го кажа-в смисъл никой не гледа от себе си,от своят вътрешен отговор,не си задава сам въпросите-а върви по отъпканото-така сме обречени да си бласкаме главите на едно място или още по-лошо-да си ги заровим като...
Има я "матрицата" и трябва да се поослушаме -иначе какво значение бихме имали ние?(за нас си)
Пак ще го кажа-сигурен съм,че има хора които знаят отговора.

 :smitten:
FREE YOUR MIND

Offline LordSol

 • Начинаещ
 • *
 • Posts: 4
Re: Към надарените ;)
« Reply #12 on: януари 06, 2009, 12:38:43 am »
face to face , хубав въпрос :)
и ако забеляза никой не отговори .....
Всички се опитват да покажат че много знаят , но никой не ти отговаря .:)
Но факта че един млад човек си е задалвече този въпрос е обнадеждаващ , в последно време хората който са по млади от 30 са .......... Не искм да ги обиждам :)Търси отговора и не се отчаивай , повечето от хорат не си задават и въпроса .... Това че си си го задал е крачка в правилното направление .
Аз знам че нищо не знам , тежко на тези който и това не знаят .
« Last Edit: януари 06, 2009, 12:42:08 am by LordSol »

Offline face to face

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 59
 • Gender: Male
Re: Към надарените ;)
« Reply #13 on: януари 06, 2009, 11:45:43 am »
Благодаря!....Явно не взимат темата на сериозно....може би въпросът е трябвало да бъде зададен по-по провокиращ начин,но целта ми съвсем не беше такава(да провокирам и темподобни)...изразих себе си и зачаках отговор на въпроса...може би трябва да се е изразявам по по-маркетингов начин... ;) :) :smitten:

...за жалост
« Last Edit: януари 06, 2009, 05:32:45 pm by face to face »
FREE YOUR MIND

Offline akademika

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 101
Re: Към надарените ;)
« Reply #14 on: януари 11, 2009, 09:45:21 pm »
Човекът най-много е негодувал срещу законите на Природата, защото са му отредили прекалено малко време за живот. Докато се огледа и успее да понаучи нещо за тези закони идва старостта и смъртта го прибира, но така стремежът му става още по-силен и смислен. Макар на пръв поглед всичко да изглежда безсмислено, но в тази постановка е заложен оня велик смисъл, който ни кара да се вкопчим в живота и да го развиваме като се развиваме и ние. Какво би станало, ако бяхме вечни? Точно тук се намира истинското безсмислие, защото няма да има стимули, които да ни карат да се стремим към нещо като така преставаме да съществуваме.И въпреки, че във вечното ни съществуване се губи смисъла от съществуването ни, мистиката и религията ни предлагат точно вечния живот под една или друга форма, но винаги след смъртта и някъде там в иреалното. Науката ни го предлага тук и сега, но само като разчитаме на собствените си сили и се развиваме безкрайно, за да гоним вечността.Материалното съществуване е основано на реалното битие, при което най-първичната и проста материална субстанция е безсмъртна, което и придава двоен смисъл. Първо като е безсмъртна, неделимата и най-проста материална субстанция ще бъде не сътворима и не унищожима, което я предпазва от маниполация, а второ материята може да разчита само на първичните потенциални свойства за развитие. Така още тук е заложен оня първичен смисъл, което определя абсолютността на самото съществуване и относителността на развитието.Тетралектиката след като предлага хипотетичната нишковидна електромагнитна структура на първичната материална организация, наречена вакуум, която е изградена от първичната материална субстанция/частиците на времето/, която има уникални възможности. Безсмъртието на субстанцията/времето/ предполага неунищожимост и несътворимост, а първичната вакуумна материална организация вече е унищожима /смъртна/ пространствена структура, но с потенциал за развитие. Понеже вакуумните електромагнитни нишки като най-финна материална структура изпълват безкрайността на пространството, то е логично да могат да записват всяка информация във всяка частица от времето и от всяко кътче на пространството. Възможностите на една безкрайна нишка са безкрайни, а като имаме предвид, че броя на вакуумните нишки е безкраен, то възможността за снемане, записване и запазване на информацията е неограничен. Частиците на вакуума влизат в структурата на всичко съществуващо и развиващо се, а същевременно сме потопени във вакуумния безкраен океан, което изглежда улеснява снемането, записване и запазването на информацията във всеки миг на вечността на времето и безкрайността на пространството.Ние сме потопени и сме участници в този грандиозен информационен процес. В това се намира великия смисъл за движението напред чрез развитие. Един ден възможностите на човешкия разум да достигнат такъв ръст, че да може да разчита тази информация, да я снема и да я използва като възможност да сътворява всяка реалност съществувала някъде във времето и пространството. Това означава, че ще имаме възможността за среща с нашето минало. Но това равнище на прогресивно развитие може да бъде постигнато само от разумна НТ цивилизация, която е успяла да се хуманизира, за да оцелее и да се разсели в космоса, за да започне да го управлява разумно.От всичко това излиза, че в материята , света, природата нищо не се губи, а всичко е вечно, но не като мистична и религиозна догма, а като обективна информационна реалност, която ще овладеем и ще я управляваме в името на разума. Ако не се развиваме, за да оцеляваме, а се подчиняваме на мистичните и божествени догми, ние сме обречени, защото материята придобива божественост само тогава, когато се развива и роди разума, а разума става божествен, само когато се хуманизира и продължава да се развива, за да се срешнем с пра, прадедите си като ги възкресим.

Offline sirius

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 730
 • Gender: Male
 • неседухатуйщонегасне
Re: Към надарените ;)
« Reply #15 on: януари 11, 2009, 11:37:50 pm »
човекът също така е негодувал от политици, пари, власт, жени/мъже и пр.
....

Може ли нещо да е обективно и да не сме го овладели?
Как материята може да придобива божественост като се развива и роди разума?
А разума измисля оръжия с "мирни цели".
Какво означава "хуманизиране" на разума?  Ще има "хуманизатори" ли? Или ще го оставим сам да се хуманизира  оценяванявайки гащичките на мадона по търгове? или обожествявайки тези гащички?

...

До там ли стига развитието - срещата с предците?  И може ли това да се нарече развитие.
И какво ще направим тогава. Какво има да научим от тях, което не е оставено вече от тях.
Кой се интересува какво са правили пра-пра-предците му по него време.
Или просто ще се почерпим?
прогресивно ли е развитието ако е към среща с миналото?
Кой определя дали нещо е прогресивно или не?

възможност да сътворява всяка реалност съществувала някъде във времето и пространството - това не е сътворяване, това си е копиране


От всичко това излиза, че в материята , света, природата нищо не се губи, а всичко е вечно, но не като мистична и религиозна догма, а като обективна информационна реалност, която ще овладеем и ще я управляваме в името на разума.
няма снимки на гравитацията, но се чудя каква ще е тази Обективна Информационна Реалност. Нещо като форум в интернет ли е?


Възможностите на една безкрайна нишка са безкрайни, а като имаме предвид, че броя на вакуумните нишки е безкраен, то възможността за снемане, записване и запазване на информацията е неограничен.  -  само дето няма да знаем като бръкнем, какво ще извадим. Това ми прилича като да бръкнеш в права и да си извадиш точка. И то не каква да е, а някаква специална - да отговаря на това, което търсим.
В квантовата физика са извели интересно нещо. И ако извеждането може да се нарече обективно, добре. Според мен това е теория, която някои опити потвърждават. Като например НЕвъзможността да се дефинира скорост И (едновременно) положение на електрон.
Или перефразирано: Знае се какво е, но не се знае къде е ИЛИ се знае къде, но не се знае какво.

А то това отдавна е известно на някои - че вселената се проявява като холографско изображение - всяка част от изображението съдържа И цялото.
И ако се подхожда с разум към това, а не с отношение, по-бързо ще го разберем това.

Дали ще се обожествява разума, материята или мистиката няма значение - това е нашето отношение, което така или иначе ни размътва мозъка.

« Last Edit: януари 12, 2009, 02:13:39 am by sirius »
всеки си носи кръста: всеки знае до колко му е вътре. Но не знае още колко може да му влезе - това е щастието.