Author Topic: "Нова Притча" - Токораз Исто  (Read 1824 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline zdratcen

  • Ентусиаст
  • **
  • Posts: 39
"Нова Притча" - Токораз Исто
« on: октомври 13, 2008, 12:06:07 am »
  Ето част от анотацията, отпечатана от издателите:
Quote
  Мнозина читатели смятат „Нова Притча“ за най-значимата книга написана в последно време в България. Нейното значение е толкова обхватно, че тя излиза извън рамките на страната ни, извън рамките на нашия живот. Тя е книга на Пътя, която съдържа думи на Учителя.

  „Нова Притча" може да се нарече „Гностическо евангелие", но тя не е привързана към никоя религия, а се отнася до всеки човек, защото притчите в нея не изискват вяра, а водят до познание. А познанието е това, което е противоположно на вярата. Така че, „Нова Притча" може да се нарече „Евангелие на антивярата“ или „Антиевенгелие“. Тази книга съдържа в себе си пътя на самоусъвършенстване на всеки човек.


  И малко от предговора:
Quote
  "И не ще можеш да бъдеш свещенослужител и да правиш литургия по това евангелие, нито ще можеш да създадеш религия и да имаш паство.

  В „Нова Притча“ се съдържа част от божествената светлина. Така че, изчисти себе си и се подготви за среща със Светлината."


  „Нова Притча“ продължава започнатото в "Притча" - също публикувана във форума. Написаното в анотацията за „Притча" с пълна сила важи и за „Нова Притча" и затова ще цитирам и нея:
Quote
  Има книги, които се наричат книги на Пътя. Те се четат само веднъж и носят знания и мъдрост и осигуряват възможност да се издигнете на ново интелектуално и духовно ниво. Вие ги запомняте завинаги и те обикновено ознаменуват даден етап за вас.

  Има книги на Пътя, които за даден човек значат много, но други хора не ги разбират. Има книги написани като за вас и точно за момента в който ги четете.

„Притча“ е книга на Пътя. Тя е написана така, че всеки път, когато я четете да откривате нещо ново, което отговаря на личния ви Път, който сте изминали между двете четения. И всеки път след всяко ваше „пътешествие“ книгата ще ви очаква и ще подслонява мислите ви. В нея всеки един от вас ще открие себе си и важните неща, които го интересуват. Тя е книга за духовното търсене на всеки и за Пътя, който трябва да изминете, за да се наречете Човек.
« Last Edit: октомври 13, 2008, 12:44:50 am by zdratcen »