Author Topic: Раздел без участието на Рамус  (Read 7411 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline toni

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 111
Раздел без участието на Рамус
« on: януари 03, 2009, 06:14:41 pm »
Предлагам да бъде открит нов раздел, в който да може да се пише, без "удоволствието" от присъствието на ramus. Просто така, който желае да идва тук, без да общува с него, да си пише.Той също си има собствена територия - не е ли справедливо и ние, останалите, които искаме своя, без него, да я имаме?  ;D Благодаря  :)

Колкото до администрирането -
[/color]

ТОВА Е ОБЩЕСТВЕН ФОРУМ,НАЛИ??? Не е СОБСТВЕНОСТ НА РАМУС !!!  :crazy2: :2funny:
« Last Edit: януари 03, 2009, 06:42:44 pm by toni »

Offline Spirit-Felix

 • Creator of Realities
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 548
 • I metaprogram, therefore I am!
Re: Раздел без участието на Рамус
« Reply #1 on: януари 03, 2009, 09:41:59 pm »
Тук отново се заформя някаква игра - някои срещу Рамус. Очевидно имате нужда от детска площадка, където някой, в когото привиждате баща, закон, пречка или каквото там си привиждате, да не присъства, за да можете да се "изразявате", да си "палувате" на спокойствие. Да, това е обществен форум и всеки е добре дошъл да участва в рамките на правилата на този форум. Никой никого не задължава да чете написаното от този или от онзи автор, следователно ако някой не ви допада, недейте да общувате с него. А ако "удоволствието" да комуникирате тук се превръща във вас повече в "неудоволствие", спокойно можете да създадете свой форум, където да "забраните" определен човек. Тук, обаче, това няма да се случи!
Какво ще направиш ДНЕС за да се доближиш до себе си?

Nem Ankh!

Offline Eternities

 • ad infinitum
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 601
 • Gender: Female
  • Изворите
Re: Раздел без участието на Рамус
« Reply #2 on: януари 04, 2009, 11:09:14 am »
По мое мнение форумът дейтвително постепенно беше обсебен от Рамус.
Така това място се пропи с ирония, агресия, отрицание, негативизъм и мнооого думи... И загни.

Няма да коментирам личността и поведението му, нито моето отношение към него.
Искам да говоря единствено за Изворите. И мен.
Все по-малко имам какво да взема от тук, а още по-лошо /в личен план/ е нежеланието ми да дам нещо.

Тъй като Спирит-Феликс активно, а Веласкес - пасивно смятат, че всичко, което се случва тук е в "реда на нещата", явно проблемът е "в моя телевизор".

Винаги съм казвала, че един форум се прави от хората в него.
Значи всички ние си "заслужаваме" това, което е нашият форум в момента.
Обичам това място и затова пиша тук,
бих искала да си остане Форумът на сайта Изворите, а не "Блогът на Рамус".
I am who I am.

Offline cetacean

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 154
 • Change we must...
Re: Раздел без участието на Рамус
« Reply #3 on: януари 04, 2009, 12:25:34 pm »
Щом Рамус има свободата да пише където и както си иска, би трябвало и другите да имат тази свобода. А това, че напоследък избира такъв тон на писане, то си показва той самият на какъв етап е. За съжаление, по този начин си гарантира единствено да не бъде чут и дори да не бъде направен опит да бъде разбран, но това е негов избор (надявам се, че поне за себе си смята, че има избор, иначе направо я вапцахме). Във всеки случай намирам за некоректно да бъде заплашван потребител с бан, при условие, че е изказал някакво предложение, което не устройва друг потребител, който по някаква случайност е и админ на форума. Ако ще се банваме, давайте тогава всички подред и да си останат само админите да си общуват, тоест Рамус да си пише спокойно монолозите, защото той е в състояние да потуши абсолютно всеки опит за диалог. Казвам "опит", защото все повече се убеждавам, че истинското диалогично общуване е абсолютна рядкост и е заместено от монолози с обща тема. И това най-ясно се вижда именно в постовете на Рамус, които в повечето случаи дори не са по темата.
За мен Рамус все още е един отчасти полезен дразнител, макар че все по-трудно успявам да си наложа поне да се опитам да го чуя. Наблюдавайки отношението си към него, установявам, че все още общувам на огледалния принцип - каквото повикало, такова се обадило. И като слушам и чета думи, идващи от егото, реагирам чрез егото си или в най-добрия случай обуздавам егото си да не реагира. Имам щастието да контактувам и с хора, които не общуват от позицията на егото. Затова мога да направя и разликата. В случая проблемът си е мой и Рамус е лакмусът, който ми помага да го виждам.
Това, което мен ме притесни обаче, беше постът на един потребител, от който стана ясно, че човекът погрешно смята, че това е форумът и сайтът на Рамус. Няма да е зле да се помисли защо е така и какво губи целият сайт, бивайки асоцииран с личност, избрала вечната конфронтация като средство да се отличи от "другите".
Иначе аз съм вечният оптимист и никога не спирам да се надявам. Затова и все още се надявам, че ще настъпи някакъв пределен момент, в който егото на Рамус най-после ще се пръсне и ще освободи човека от бремето си.
Сънувах, че съм се събудил.
Това е най-старият сън на света...

Offline blqh

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 306
 • Gender: Male
Re: Раздел без участието на Рамус
« Reply #4 on: януари 04, 2009, 01:08:43 pm »
 Дръжте ЕРЕТИКА РАМУС!! Той е виновен за всичките ви проблеми , особено за онези свързани с писането ви.Как може човек спокойно да дойде и  да си позволи да напише нещо във форума , когато това ужасно чудовището Рамус постоянно се появява и с огромното си туловище задръства форума , така че да не остане място за други хора.Аз предлагам да направим следното...пък поне някои хора от форума да се посмеем от сърце.Нека да направим SMS-гласуване , за изгонване на Рамус от къщата (опс пардон от форума).Нали вие така сте свикнали във вашето потребителско общество.Да се цвъкнете пред телевизора и просто да гледате като опулено магаре екрана.Тва ви харесвало , онова не ви харесвало...и със същото паразитно консуматорско съзнание вие имате наглостта да дойдете във сайт който претендира че е за "духовно развитие" и да правите същото нещо.Пак да си гледката така екрана и отново да има това от форума не ми харесва, онова пък ми харесва...Или аз или вие сте си объркали мястото.

 В нета си има достатъчно сайтове да си изразявате ОТНОШЕНИЯТА отностно това какво ви харесва или не ви харесва.Тука някои сериозни хора избраха да пишат неща от дълбините на вътрешния си свят и това че вие не можете да разберете и дума от тяхното слово си е ваша работа.Аз лично влизам тука да се докосна до една по дълбока човешка същност , която хората много рядко изразяват.В крайна сметка разбрах защо малко хора я изразяват...защото много малко хора въобще имат нещо отвъд външната обвивка.Масата народ са се превърнали в едни зомбита , роби на консуматорското общество.Едни празни от вътре хора...при тях не само че няма "духовно развитие" , при тях няма НИКАКВО РАЗВИТИЕ.Но някои хора решиха да оставят следите си на едно място , така че да им е по лесно на тях самите да се обърнат и да видят собствените си следи от промените.Аз лично смятам че етикета "духовно" трябва да се премахне от сайта и да си остане просто като един САЙТ ЗА РАЗВИТИЕ.Така ще им е по лесно поне на хората да се самоподбират.Тва "духовното" привлича едни жадни за преживявания същества,които са си зациклили в собствените си фантазии.Даже сега ми хрумна още по добра идея...

Да се раздели форума на две.Да си имаме ФОРУМ ЗА ИНДИВИДУАЛНО РАЗВИТИЕ и ФОРУМ ЗА ОБЩЕСТВЕНО РАЗВИТИЕ.Така всяка жаба да си знае гиола.Това е поне което аз ви предлагам да се направи...
-Ехоо...Кой е?
-Аз съм гласът в главата ти!
-Ааа добре , аз си помислих че полудявам :D

Offline Trinity

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 62
 • Gender: Female
 • Time waits for no man....
Re: Раздел без участието на Рамус
« Reply #5 on: януари 04, 2009, 03:25:26 pm »
Защо просто не го оставите да си пише без да му обръщате внимание? Просто не отговаряйте на написаното от него все едно го няма.
Само слабите обичат порядъка...Силните владеят хаоса....

Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
Като редови администратор ( все още другарския съд не се е изказал за изгонването ми, а се оказа че партийни членове го изискват) искам да напомня, че темата и въпросите в нея са повторение на тази тема. http://www.izvorite.com/smf/index.php?topic=1980.0 - почти същите имена, но пък вече с различни от настоящите мнения "ЗА-ПРОТИВ РАМУС".
==================================================================
Достатъчно е в нея човек внимателно да зачете отделните постове, свързани с конкретни автори. Който може да чете, ще види всичко. Но най-голямата ирония е постовете на Ситейшън в темата по горния линк. Чудя се кой ги е писал - тогава... и сега. Но са изключителни думи = и сега и тогава. таланта си е талант. Отношението - си е отношение. таланта не се мени, но отношението - очевидно. отношението - винаги свързано с идеята - харесва-искам-изгодно. И като не харесват думите на някой - значи думите и човека са едно - значи човека е обсебващ, а не думите му. А това били само нечии думи... за нещо си...
Виждат се - много добре че чете - ясно точно силно. И двата варианта на отношение - силен пример от силен човек.

Докато същия човек беше изгубен някъде в живота, като е на дъното на криза - можеше да се взима от рамус, да се вдъхновява човек от думите, от отношението, от достигнатото... Щом се взима от РАМУС, значи е важен, добър, необикновен. "добре че те има" (цитат от безкрайната посмена кореспонденция), "не знам какво щях да правя ако не те бях срещнала". Мъжа ми, децата, майка ми, леля ми, работата... за всичко имаше време в думите.
После вече - има нов живот, нов важен човек-близък до мечтите, нови важни неща - пак от стари мечти, стари потребности...
Докато имаше думи с рамус някакси беше ясно, точно, даже пристрастеността към цигари или алкохол, към игото на мнението на разни "важни хора" в което да се оглежда(м)... написаните думи можеха да се използват, да са ясни, да са точни - да стават за обяснение.
 Ама новия живот не върви вече с РАМУС... идват и време за "раздели". С човека РУМЕН е лесно, щото няма нищо по-лесно да се разделиш с приятел. Ама оказва се, че думите на РАМУС ги имало и на разни други места... Сега вече е налице как е и при другите недоволни - ония предишните, които тръбяха, че на рамус постовете били за другаде, не за изворите, че били такива или онакива... Време е вече за друга позиция... И добре - така човек може лесно да разбере другите - като мине на другия бряг на реката. И като мине - вече е един от тях. И става по-лесно - РАМУС вече като е на отсрещния бряг. Не е имало смяна де. РАМУС така или иначе все си е на "оня" бряг. И все си е сам там. Просто понякога хората могат да се възползват от спасението си - докато има изгода, докато все пак се намира на кво да се изживеят.

Единица за ЕГО - човек от който не може да се взима. Докато има за взимане - е супер човек, душица, сладур (цитати от същите източници).
Когато не може или вече не искам да взимам - значи е болен егоист.
Докато "имам" диалог - е супер човек. Човек с който можеш да се прегърнеш, ама истински,... да му кажеш всякакви неща, да поплачеш спокойно и свободно за своите си неща. да извадиш от себе си в негово присъствие неща, които дори на себе си не си ги казвал, или само си отричал. И човек, който дори няма проблем да си позволя да му кажа, че просто е егоист. И да го пиша във форум, в който той ме покани да пиша. да пиша за себе си, а аз не знаех че мога.
МОИТЕ НЕЩА - че кой ще го интересуват.
 Че аз да се страхувам??!!! - глупости - че от какво да се страхувам... само понякога от кучета, змиии, котки, паяци, акули или медузи-горгони. Е... може би от тъмното, хората, близостта, от сянката си... от самотата, забравата, от това да съм никоя, да ме отхвърлят...

"Аз тук съм сред приятели - чудесни при това". Но и да не съм, това не ми пречи. Имах и приятели, които си промениха отношението към мен, почти противоположно. И пак си останаха приятели. За мен отношението на приятел не зависи от това, кой какво и дали ще ме обича или разбира, одобрява или благослови. Приятелството за мен е нещо, което е израз на моето отношение - и само на моето - не зависи от другия човек вече. Той може и да ме мрази, или воюва с мен, това не ми пречи на отношението.
Също така се и вижда за кой как изглеждат "приятелските места" - с идеята за един моабет от типа "женско парти" - от блондински тип, но покрито с "духовни приказки" от общ характер и цитати от популярни книжки, музика или филми."
цитат от същия линк, който посочих в началото на тоя пост.

не зная как, но някои хора решават че е време за промяна... или за връщане. някои хора им бях "много близък" за исвестно време. Можеха да се оплакват от съпрузите си, дори да ме въвличат в разни лични схватки с тях.  Станах важен образ дори в семейните отношения на същите тия хора. Едните били влюбени, чак ултиматуми, чак домашни разправии... А аз - какво общо имам с отношенията на някой си... Че кой го интетресува това.

И така - крадеца казва "ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА". А "егоиста" посочва другия с пръст. Важното е че има мнение. Важното е, че става въпрос за уж "много хора", за важно място, за място, което някои дори наричат "свое място". място, което понеже нямало какво да се "вземе от него" значи и нямало какво да се дава (и това било "по-лошото"). Важното си остава ВЗЕМАНЕТО... навсякъде. И който нямало или не виждал какво, или не виждал смисъл "ДА ВЗЕМЕ", значи било напрапчиво.
обсебващо... обсебването какво ли е. Къде ли става, как, защо. Как определени хора говориха според предишните "недоволни" после вече и те бяха недоволни - и написаха същите думи, със същото отношение. И в цитатите на ОШО в книга на тайните 5, постнах една истина, достигнала през времето и вековете и открита от всякакви хора. Ония, дето са само сами - на отсамния бряг. "ЛЮБОВТА при малките хора има винаги две страни - едната наричат "обичане", другата "омраза". И двете са неразривно свързани и не могат една без друга. И макар че се прави всичко, за да се покаже обичането... винаги следва фазата на омразата, отричането, отделянето... И в двата случая е свързано със ВЗИМАНЕТО и ДАВАНЕТО"

ДАВАНЕ И ВЗЕМАНЕ - най-важното. Свещеността на егоиста.
"ЕТО ТОВА Е - ЕГОИСТА РАМУС" - естествено че само за мен става въпрос, да не си помислите нещо друго. да ви напомня, че тва са само "брамщомлевения", глупости и простотии, заяждания, отрицание, яд, презрение, ирония, дразнене, големене, важничене и надуване. Въобще вие си ме знаете - аз съм егоиста РАМУС. Е... на всеки му идва времето да го каже и така...
Въпрос на изгода, която минава като потребност. така е - при хората с няколко маски, но на едно лице.

АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.

Offline neti789

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 82
 • Gender: Female
Re: Раздел без участието на Рамус
« Reply #7 on: януари 04, 2009, 04:09:48 pm »
Абсолютно съм съгласна с trini_hard, явно е че чрез постовете си отчаяно търси нещо, може би да познае себе си чрез другите, но на мен също не ми допада тонът, който използва / той е доста далеч от правилата на Изворите / и аз просто спрях да го забелязвам, не се "закачвайте" на въдицата му, защото край няма, хабите енергията си напразно няма да нучите нищо за себе си, единствено ще дадете, защото Рамус не търси общуване, просто чрез надмощието на думите се издига сам в собствените си очи! 
Щом ви се "играе" с него - давайте, но единствено ще загубите част от енергията си и ще дадете сила и храна на егото му, а егото не знае граници и нещата продължават отново и отново до безкрай! Дайте му "храна" и тук ще си остане!
А пък щом толкова ви се иска да "освободите" изворното пространство от т. н. Рамус не се занимавайте с него, той ще пише, ще пише и като няма в кого да се огледа и да припознае себе си - просто ще си тръгне, ама като гледам как се напъва - няма да е скоро! ;)
 

Offline blqh

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 306
 • Gender: Male
Re: Раздел без участието на Рамус
« Reply #8 on: януари 04, 2009, 06:12:10 pm »
Защо просто не го оставите да си пише без да му обръщате внимание? Просто не отговаряйте на написаното от него все едно го няма.

Точно така!Просто не му обръщайте внимание...вие поне имате цял живот опит в тази дейност...да не обръщате внимание на случващото се около вас и особено вътре във вас.Целия ви живот ще си мине като на лента пред очите ви и така и няма да си дадете сметка за случващото се , просто защото било неприятно и трудно да се направи.Много е по лесно да се прочете някаква книга или да се изгледа някакъв филм и да се съприживее онова което е описано.Идвате тука с великата идея , че се РАЗВИВАТЕ и то "духовно" , а всъщност сте просто едни малки роботчета на които им са внушени някакви си идейки за светлината,доброто,мира,спасението,помагането и какви ли още не програмки.Точно така вие сте просто програмирани да виждате света по един начин и това че има хора които си позволяват да гледат през собствените си очи , а не през очите на обожествените ви идоли ви дразни и ви напомня че вие нито имате смелостта ,нито волята да се преборите със собствения си мързел и да се преоткриете сами , без патериците наречни "духовни" книги и филми.Даже не може да си дадете сметка че има хора , на които не са им НУЖНИ други хора за да съшествуват.Че има хора които нищо не търсят и нищо не искат.Ама как така не искат нищо нали?И колкото и да се опитвате да им пробутате вашите боклуци , които наричате ВЕЛИКИ ИДЕИ и ЦЕЛИ , те ще ги отхвърлят и винаги ще предпочитат да живеят от колкото да си играят детските ви игри.Вашия живот е просто една игра...играете си на живеене и когато срещнете хора които са спрели да си играят детски игри на помагане,спасяване,търсене,даване,вземане вие не може да ги разберете просто защото не познавате нищо друго освен играенето.Превърнали сте играенето в начин на живот и всичко което виждате в другите хора са собствените ви фантазии за ролята която играе отсрещния човек.Като някакви параноици сте които си мислят че съществува световна конспирация срещу тях.Точно така и вие се самозаблуждавате че всички хора играят някакви роли и независимо дали тези хора играят или не , вие толкова сте се бъгнали в собствените си фантазии че ще им придадете точно такъв образ от какъвто се нуждаете за да поддържате илюзията си без която не можете.В миналото бих ви казал да си представите какъв начин на живеене може да бъде живот без игри и роли , но това е нещо което е отвъд представите.А вие никога няма да си позволите да живеете без обяснения,представи,доказателства,идеи,цели...и за това никога няма да разберете хората които живеят по такъв начин.Но това което показвате с анти-рамус постовете си е колко сте ограничени.Държите се точно като някакви расисти,само дето не расата има значение ами думите и тона който използва човек.Това че във вашите фантазии сте свикнали да си говорите само мили и хубави неща си е лично ваш проблем.Някои хора живеем в истинския свят където приемаме всичко без да се обвързваме с някакво лично отношение.Това че нямате капчица уважение към мнението,живота и опита на другите хора само показва вашето собствено ограничение.

Айде пишете бе хора като има толкова много да споделите.Не ме интересуват никакви оправдания."Абе ще пиша , ама после че нямам време" или "абе щях да пиша ама тоя Рамус ми пречи".Е с какво може даден човек по дяволите да ви пречи да изразите собственото си мнение.Според мене вие само сте си с идеята че има какво да кажете, обаче вече като опре до писане се оказва че всъшност сте се самозалъгвали ,просто защото сте празни от вътре.И тъй като сте празни сте си създали илюзията че има какво да кажете , ама сега не можете , не му е сега времето или мястото.Еми вижте фактите бе хора...аз като влизам в форума чета едни и същи простотии.Най посещаваните теми са тези за филмите,книгите и майтапите.А когато някой влезе в по сериозните теми , само чете без да има смелостта да напише нещо от неговия живот.СРАМ ЛИ ВИ Е?Еми ако ви е срам от собствения ви живот просто не знам какво да ви кажа повечв...някакви страхове от писането ли имате?Вие точно това изразявате в момента."страх ме е да пиша , защото тоя Рамус ще ме направи на нищо после" това ли си мислите?От какво толкова ви е уплашил тоя Рамус...човека си пише за неща от неговия живот и толкова.Това как се изразява няма никакво значение , а смисъла който е зад думите е важен.Смисъл който вие дори не си давате зор да погледнете и разберете,а човека толкова пъти повтаря едни и същи неща , само думите и тона е различен.И при всичкото това многообразие от модели на интерпретация на това какво става вътре в неговия живот , вие абсолютно нищо не виждате.Виждате само това което се случва на повърхността.Толкова сте запленени от собственото си отражение върху повърхността на водата , че не можете да видите рибите които плуват от долу.А тези риби са такова съкровище за човек който може да ги види...а вас само ви интересува собствения ви образ...защото чрез този образ вие получавате толкова важното за вашия живот чуждо внимание без което не можете.Не можете без чуждото внимание , защото вие самите не си обръщате достатъчно внимание и ви се налага да задоволявате тази си потребност отвън.Еми да ама на някои хора не ни е потребно да бъдем приемани към стадото.Някои хора могат да ОЦЕЛЯВАТ сами , без да имат нужда от чужда помощ или внимание.Вие сте просто едни малки деца , които искат постоянно да получават внимание и любов.Деца които са готови на всичко да ги получат и когато не ги получават се...а де?Знаете ли какво става когато едно дете не получава внимание и обич от околните? :)
-Ехоо...Кой е?
-Аз съм гласът в главата ти!
-Ааа добре , аз си помислих че полудявам :D

Offline cetacean

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 154
 • Change we must...
Re: Раздел без участието на Рамус
« Reply #9 on: януари 04, 2009, 06:15:00 pm »
Румене, ти така и не разбра, че никога не съм те нападала.
Всичко, което съм писала към теб е било, защото ми пука за теб и защото това, което ти ми даде по времето, когато още не бягаше като дявол от тамян от думата "учител" и когато все още човекът в теб говореше на човека в мен, е нещо, за което никога няма да престана да ти бъда благодарна, колкото и отживяло и дребнаво да ти звучи това.
Не ми е безразлично какво се случва с теб и съм се опитвала да ти го кажа по страшно много начини, включително и с мълчанието си. Защото съм ти приятел. Но, видно е, че на теб такива приятели не ти трябват. Няма да си първият, който ме е изритал, защото съм била откровена с него. Нито ще си последният, на когото съм казала какво мисля за него, за да се види отстрани. Като, забележи, аз ти предлагам само своята гледна точка. Казвам ти какво виждам, без претенции, че съм абсолютно права, за разлика от теб, който виждаш всичко и всичко му е ясно.
А всъщност и от този ти пост се вижда същото както във всички от последно време - подреждаш си пъзела така, както ти си решил да изглежда и никой по никакъв начин не е в състояние да бъде чут от теб, освен ако не те четка и не рисува портрета ти такъв, за какъвто се опитваш да се представиш.
Много пъти съм си обещавала, че няма повече да ти казвам нищо. Но не издържам, мамка му!
Дано този път наистина да е за последно.
А сега отивам да си ближа нараненото егоистично, крадливо, лицемерно и долно его.
Сънувах, че съм се събудил.
Това е най-старият сън на света...

Offline Spirit-Felix

 • Creator of Realities
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 548
 • I metaprogram, therefore I am!
Re: Раздел без участието на Рамус
« Reply #10 on: януари 04, 2009, 06:17:59 pm »
Тъй като Спирит-Феликс активно, а Веласкес - пасивно смятат, че всичко, което се случва тук е в "реда на нещата", явно проблемът е "в моя телевизор".

Фани забелязвам, че ти, както и, предполагам, други хора смятате, че аз фаворизирам Румен и го подкрепям в каквото там прави. Това не е така. Не заемам тази или онази страна. Причината да заключа тази тема беше, че не желаех да се получава линч на някой човек тук във форума. Това място не е за подобни неща. Съзнавам, че Румен е трън в очите на доста хора тук, които не са очаквали подобно отношение (което няма да етикирам нито като "лошо", нито като "добро") или не знаят как да реагират на него. Но тъй като това е точно обществен форум, той има право да пише тук, както и всички ние. trini_hard и neti789 са казали коректният начин на изход от ситуацията (който впрочем и аз горе споменах) - ако не ви харесва да общувате с Румен, игнорирайте постовете му. Има си бутон за цитат, можете по този начин да си общувате само които искате все едно неговите постове ги няма. Но какво се случва? Много от вас не правят така. Те се "заиграват", "обиждат", "възмущават", "възхваляват" от написаното и темата се завърта точно около това. Вместо като зрели хора просто да продължите темата които искате в посоката, която ви интересува без излишни емоции, повечето просто се захващате в безсмислен словесен двубой (с нещо, което я е тук, я е във фантазийте ви). И заради невъзможността си до този момент да игнорирате един човек, който не ви допада (но и не е опрял нож в гърлото ви да го четете), искате направо да го премахнем от форума. Смятам, че това не е зряло решение на зрели индивиди.

Във всеки случай намирам за некоректно да бъде заплашван потребител с бан, при условие, че е изказал някакво предложение, което не устройва друг потребител, който по някаква случайност е и админ на форума.

Ако визираш първия ми пост, в него няма никаква "заплаха", нито дори упоменаване на думата "бан", нито интенция за действието.  
« Last Edit: януари 04, 2009, 06:22:26 pm by Spirit-Felix »
Какво ще направиш ДНЕС за да се доближиш до себе си?

Nem Ankh!

Offline shri1

 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 13
Re: Раздел без участието на Рамус
« Reply #11 on: януари 04, 2009, 08:22:28 pm »
Щом сте казали без Рамус , така да бъде. А той самият ще се лиши ли от прекрасната възможност да познае себе си чрез другите?
Рамус, моля Ви посъкратете тези ужасно дълги изречения. В динамично време живеем и трябва да пестим време, за да ни стигне за повече теми.
Към останалите. Без Рамус, за какво ще си говорим.

Offline shri1

 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 13
Re: Раздел без участието на Рамус
« Reply #12 on: януари 04, 2009, 08:23:45 pm »
Видяхте ли? Дори си пропуснах чуденката.

Offline Saphista

 • Начинаещ
 • *
 • Posts: 2
Re: Раздел без участието на Рамус
« Reply #13 on: януари 04, 2009, 08:40:56 pm »
RAMUS  „задръства”  форума. Всъщност става задръстване на мисълта от страх да не бъде някой „неодобрен” от него. Хората имат нужда силните хора да са на тяхна страна. Така форума става тих и вече не е „жизнерадостно място”. Никой вече не играе в него, защото припознатия като бащина фигура е лош, т.е. не се държи бащински – подкрепящо. Тогава какви са мотивите да пишете тук? Някои се оплакват от Рамус , а други, че форума е тих. Защо ви плаши Рамус, можете ли да си отговорите? А бихте ли го описали? Аз бих.

Offline Elisa_Day

 • A big girl in a big world...
 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 21
 • Gender: Female
Re: Раздел без участието на Рамус
« Reply #14 on: януари 04, 2009, 10:18:16 pm »
Кой изобщо е Рамус и защо той представлява такъв проблем за вас?  :)
Аз просто не чета неговите словоизлияния. За мен той е никой, както съвсем правилно се е самоопределил  :)

Offline sirius

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 730
 • Gender: Male
 • неседухатуйщонегасне
Re: Раздел без участието на Рамус
« Reply #15 on: януари 05, 2009, 01:07:45 am »
И голяма веселба настана  ;D   В Патиланското царство.
Много е лесно да се свърже т.нар.духовно с т.нар. позитивно, подкрепящо, окрилящо, играещо и т.н.
Не е трудно да се потули боклука за да се покаже приятното. Толкова е по-приятно да се обичаме и подкрепяме, да си пускаме духовни майтапи за духовно развитие в положителна насока. Света става рай поне докато се чете подобен форум. Докато не излезем от него и нагазим в его-тата на на някои недоразвити индивиди от недоразвития свят. Но и тогава ще се усмихваме мислейки за кофтито его-та на някои, но излъчвайки сърчица и любов около нас.

Нека не се бърка развитието с избирателното показване само на розовата част от нас. Докато има какво да ни разваля настроението, я има и ползата от разни типове в разни форуми. Верно кофти е някой недорасъл да ми посочи боклука който упорито искам да скрия някъде отзад докато още по-упорито се опитвам да лъсна с положително мислене, сърчица и любов, вземайки ги за духовни.

Що на този нагъл тип не му се стъжни настроението някой път. Ми стъжнете му го, какво се е ширнал като в бащиния. Ама той дори и сърчица и любови не пръска за да му ги омацаме. Пък и голям гадняр е, може да изкопа колкото си иска сложни термини, или да пише дълги дълги постове та ти се изчерпва търпението само докато ги прескочиш. Пък не дай си боже нещо да му противоречиш - ще те обърне с хастара навън.  Това си е жива проклетия. Не разбира той, колко много държим на сърчицата и усмивчиците си, за да ги прави на едно нищо. Не знае той, че без тези сърчица ние вече не сме толкова възвишени.

Алооооу, 
искаме да си лъснем кенефа ли. За да стане гостна? Или гостната да лъснем, пък да не ходим в кенефа?

Това до някъде върви. Това е етап - избирането на "доброто" пред "лошото", "положителното" пред "отрицателното", "бялото" пред "черното"  и пр. и пр. Етапа на отношение към нещата. И оценянето им през нашите си мерни единици. Невероятно е но този етап идва след етапа на безотношение към нещата. Като деца какво ни е пукало какво ще вземем от земята и ще налапаме? Докато ума/фантазията ни се развие дотолкова, че да започне за си измисля кое ДА и кое НЕ.  Или пък да приеме чуждото ДА и НЕ за свое.

Защо сме приели, че помирисването на цвете е по-добро от опарването на печката? Едното е приятно, а другото не. Но и двете са опит, който не може да се се придобие по друг начин освен от нас. Не може да се обясни уханието на розата, както и опарването на печката - ако не се преживеят.
Искаме да живеем само сред цветя ли? ОК, веднага след като останат само цветя около нас ще започнем да ги отделяме на добри и лоши. То си е етап. И само от любимите цветя да има около нас, пак ще започнем да ги разграничаваме. Ако дори са едни и същи - ще ги харесваме сутрин и нехаресваме вечер. Ако сме в този етап ще разделяме, няма начин.

За другия етап, на неразделянето. Рано или късно и той идва. Но той не може да се наложи. Не може да се наложи нещо неделимо на някой, който дели - той ще намери начин да го раздели на "добро" и "лошо".  Думичката етап не звучи окрилящо, но това е. Човека, който се окриля от нещо извън него, ще чака да чуе нещо окрилящо за да е такъв какъвто иска - окрилен. Ами нали за да се почуства окрилен ще трябва да се е почуствал и НЕокрилен и съответно пак ще се почуства НЕокрилен - за да усети разликата. Докато я има разликата в него ще ги има и двете състояния. Думичките са навсякъде около нас, но НИЕ определяме кои ще ни не/окрилят. Ние имаме отношението. Не ги ползваме за комуникация а за отношение.

Това е и една от разликите в употребата на думичките от нас и от някои извратени типове  :2funny:
Някои типове използват думичките за комуникация, по смисъл. Дори си играят да дефинират точно смисъла. А други ги грабват и си слагат отношението като смисъл на думичката.

И сега, нека да има форум за духовно развитие, ама да е както на мен ми харесва и за моето "развитие". Какво развитие ще е ако се затворим в розова стая с аромат на теменужки. За да почнем да мислим за някаква съвсем друга стая (например светлозелена с аромат на жасмин (или пък черна с аромат на тамян)).  Все стаи и все прекрасни докато не станат. Някои не искат да си признаят, че са избрали да си направят ненужна стая и цял живот и се радват и ПАЗЯТ.

Имаш ли нещо извън теб, винаги ще има кой да му види сметката. Рано или късно. С бой или "со кротце". То е извън и то подлежи на унищожаване. Ако пак си направиш - пак ще бъде унищожено. И кофтито не е че се прави, а че ние се свързваме с него и ако някой го разруши, все едно че нас е разрушил. Детето плаче че му съборили къщичката. И за детето е нормално да плаче.
Но никой не иска да се приеме за дете. Неее, ние вече сме големи и правим сериозни неща. Само дето има типове, разрушителни типове с его и комплекси, които не се отнасят сериозно към нашия труд на възрастни.

Е нали някой трябва да прекъсне връзката м/у нас и "плодовете на труда".
Ако детето не схваща че е заело цялата къща с конструкциите си, ще му се повиши тон, ще му се викне, и накрая конструкцията отива по дяволите. Ще има сълзи, ще има неразбиране.

Афорум като този е розово облаче, в сравнение с живота.
Всеки може да се обиди ако му кажат че е невнимателен водач на МПС, но когато живота му поднесе резултата от неговото каране нещата придобиват груб социален характер.

Сега се сърдим на някой, че ни казва разни работи дето не ни харесват. Вижда ги, казва ги; някои разбират и виждат, други не виждат, трети откровено се крият.  Но този форум е и за това.

Алооу,  за какво развитие говорим ако се сърдим.  Не виждаме как сме се овързали с нашите си къщички а когато дойде някой и друсайки къщичката ни - нашата духовност,  ни казва че тази къщичка е наша измишльотина, че тя не е човека, който я е направил и още по-малко неговата духовност   настава голямото сърдене. И как не, той те друса а казва че това е само къщичката. Чакай бе простак, това съм аз, не е къщичката, не е измислено, аз съм. Пък той продължава да друса - това е твоята измислена къщичка, това не си ти, ти оставаш след къщичката ....  Баси човека - не разбира
....
А това е просто форум, някакви виртуални байтове.
Но ако живота раздруса къщичката...  Примери колкото искаш, кой от кой по-нагледен.
Това е форум даващ възможност за раздрусване, за да остане по-малко за друсане от живота.
Щото така или иначе друсането идва. Това е крайната мярка. Некрайните са навсякъде около нас.

За мен, сега, развитието означава унищожаване на унищожимото, на това извън мен. Особено за представните конструкции. Може ли да се унищожи - значи е извън мен.

....

Може би наистина не е лоша идеята да се оформи детски кът - красив и мек, да има и кърпички и памперси, и една готина кака да им разказва приказки и да ги гушка и утешава; за да се чустват децата добре. Да се развиват по-волно.
Макар че те пак ще искат при мама/кака и при тати/бати - ще искат при големите, които пък понякога са грубияни (до чисти свине); те пък ще им се карат - и пак сълзи и сополи.

Но може да се пробва. И кой където си избере там да ходи._________________________
Рамусе, и ти бруте, имаш миризливи продукти, ама ги криеш. Много хитро и умело почистваш след себе си. Но се усеща. Не си съвсем чист ти и все някой ще се намери да ти го покаже . Да видиш добре ли е.
 :2funny:
« Last Edit: януари 05, 2009, 02:02:06 am by sirius »
всеки си носи кръста: всеки знае до колко му е вътре. Но не знае още колко може да му влезе - това е щастието.

Offline beeyond

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 141
 • Gender: Female
Re: Раздел без участието на Рамус
« Reply #16 on: януари 05, 2009, 10:37:57 am »
Като чуя около мен да се говори "ама аз, ама ти, ама той, ние ,вие ,те, съседа и пр." и изключвам. На това му викам - Голямото спрежение. Как се е самообявил сайтът - за какви цели да служи и вместват ли се постовете на хората в тези цели, е без особено значение за мен. Дори и на моменти форумът да се превръща в място за избиване на детско-пуберски комплекси за групиране на банди и на  "мои", "свои", " твои" хора, от "нашия лагер", от вашия лагер и прочие глупости, дори и това да се случва - то е СЛУЧВАЩО СЕ. А щом е случващо се - щом има толкова емоции и отношения, значи сайтът си изпълнява целта - която лично за мен е най-близко до казаното от Сириус, а именно - "Това е форум даващ възможност за раздрусване, за да остане по-малко за друсане от живота." Кой как се докосва до мистерията на живота и кое зрънце от Вселената как го докосва, това няма какво да се дискутира - всеки е сам със себе си. Всяко говорене един срещу друг и заемане на позиция е вид социално, групово организиране. Наистина Румен даде такава насоченост на форума - отвъд организираните форми на групиране, религиозност, идентификация и себереализация - и постепенно "духовното" тук стана синоним на "индивидуалното" развитие. Може би за някои хора не това е духовното, тръгнали са по друг "път" и това ги дразни. Разбираемо е - да вярваш в нещо, то да ти служи перфектно и да виждаш неприемане, нетолерантност от страна на другите "вярващи". Защото всеки в очите на другите изглежда така, че си вярва в своето. И така тези, които идвайки във форума резонират с писаното от Рамус, се "групират" в негова защита, тези които "не им действа добре" се отграничават. За мен - за живота ми, смисълът е живот в "одрусано " състояние. И ако Рамус полага толкова усилия - /дали използва хората за себе си или не - това тях не ги бърка, а ако им причинява страдание, да си ревизират фантазиите/ да "раздрусва", " да провокира", "да дразни", то той ще може да прави това само дотогава докато има какво и кой да бъде раздрусван, провокиран и подразнен. Когато Рамус мине през мен, през теб и ти не усетиш нищо - викай "Ура!" - това в кръга на шегата - но егото на всеки, който е тръгнал да се "друса", винаги ще има нужда от един Рамус, дори и само измислен, за да бъде мачкано докато се види само и разбере, че е просто един ненужен товар. Надявам се празничният новогодишен махмурлук да се е излял в тези махленски клюкарски приказки и темата скоро да се изчерпи. А  всички, които пускат пост и им става гадно от коментара на Рамус, искам да питам - защо любопитството надделява и четем/четете коментара на Рамус, защо? Кое ви кара? Любопитство или нещо друго? Интересно ми е.   
ако вашето сърце се привърже, дори бегло, към каквото и да било, съществото е затворник

Offline Eternities

 • ad infinitum
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 601
 • Gender: Female
  • Изворите
Re: Раздел без участието на Рамус
« Reply #17 on: януари 06, 2009, 08:34:14 am »
Именно заради "който не иска - да не чете" се стигна до тук. Едно "нещо" вирее там, където намери благоприятна среда за това.
Този форум е умалено копие на цялото ни общество.
Накъдето и да се огледаме виждаме следствието, причинено от "хайде да се правим, че нищо не става" или "това и на мен ми се иска да е иначе, ама хайде някой друг да направи нещо по въроса, пък аз после само ще се възползвам".

Румене, това, че предразполагаш хората да споделят с теб, и че си достатъчно изобретателен да намираш всякакви, ама наистина всякакви начини да си набавяш информация, а после черпиш дивиденти от това, говори само по себе си.
Опитваш се да "отървеш кожата си" чрез сантименталния опит да "стъпнеш" върху други хора. Това май е тактика на отчаяни и безскрупулни хора.
Е да, готовият отговор "това няма нищо общо с мен, аз не съм част от игрите на хората и те не ме интересуват" също върши работа.

Почти бях сигурна, че цялата тема е изгубена кауза, но заради "почти"-то и заради Изворите и заради мен реших да направя, каквото мога.
Аз мога да живея и без Изворите, по-забавният въпрос е, Рамус дали може? :)
I am who I am.

Offline beeyond

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 141
 • Gender: Female
Re: Раздел без участието на Рамус
« Reply #18 on: януари 06, 2009, 09:23:53 am »
Eternities, ако за теб форумът е смалено копие на обществото, то тогава е ясно, защо прилагаш същите принципи на групиране, разделяне, владеене, личностно оценяване, "каузи" и пр., които се наблюдават в социалния живот. Щом има такива участници във форума, които не желаят други участници, както е и в живота, те или спират да общуват с тях, или ги изхвърлят, затварят, изолират. Слава богу вторите стъпки отминаха след "падането" на тоталитаризма и комунизъма дори и в обществения живот, а ти сега искаш да се върнем към тези методи - доста първобитни като реакция. Ако има някакво сходство между живота и форума е, че общуването става по сходен начин -всеки един - с Аз-а си и неговите си образи "общува". Искам да премахна един образ, защото ми пречи - ами така съм си го създал - щом ми пречи, значи съм избрал да ми пречи. Ако не искам да ми пречи, ще го премахна от главата си или ще го преразгледам, пресътворявам във всеки миг - външният материален фактор, който чрез текстовете си провокира изграждането на този мой вътрешен образ, по никакъв начин няма нищо общо с това, което се случва в главата ми. Това, което се случва, си е моя отговорност. Външни дразнители много - какво правим с тях е решение на всеки за себе си. В този пост говоря само за себе си, както живея и живота си - само със и за себе си - аз лично не се чувствам обсебена от Рамус, по никакъв начин не ми "влияе", освен да засилва резонирането ми в една тоналност, която отдавна звучи в мен, не ме "плаши", не ме ядосва. Мисля, че и да се раздели на две форума, пак ще има интерес към неговите текстове и от двете страни, и мога да кажа, че чета постовете на всички ви с еднакъв интерес и не смятам че има "диктуващи", "властващи" във форума. Дори и някой да се самообяви за такъв, никаква власт няма той над мен, тъй като аз имам властта над себе си /пък чак и в "личния живот" да ми влияяе/. Това, Eternities, важи и за живота в обществото, който живеем в ежедневието - замисли се дали не е по-добре да отработиш тук, чрез виртуалните дразнители, преживяванията си, които си описала. Аз в живота си отговарям само за себе си и не обвинявам никого. Всеки може да живее без Изворите, но в твоето съзнание някои не могат. Каквото виждаме и чуваме във форума - това и като обърнем поглед встрани от екрана - за мен лично - двете пространства съществуват само в главата ми и основната ми работа е там, макар че след всеки тежък работен ден - балансът на сметките е, "че знам, че нищо не знам" ;)
« Last Edit: януари 06, 2009, 09:57:25 am by beeyond »
ако вашето сърце се привърже, дори бегло, към каквото и да било, съществото е затворник

Offline kikka

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 204
 • Nothing to upload.
Re: Раздел без участието на Рамус
« Reply #19 on: януари 06, 2009, 11:21:02 am »
Ей хора. Разсмивате ме! Как може да започнете дискусия от типа ЗА И ПРОТИВ Рамус. И като си помисля той "горкия" колко усилия вложи да обяснява, че "ЗА И ПРОТИВ" е елементарна "детска" игра... И сега какво - с неговите камъни по неговата глава...
Ами без него форумът изворите.ком просто няма да е изворите.ком. Та той е основната характеристика на този форум. Защо толкова дразни различното. Човекът е просто флуиден, сменил е така да се каже "агрегатното състояние" и на принципа на газовете заема цялото свободно пространство. А пространство наистина има за всеки. Който може нека "пълни"... Освен това оставя толкова много енергия и време на това място и със сигурност от неговите постове има какво да се вземе... за тези които съумеят да си "преглътнат" емоцията... Бил обсебващ и дразнещ... Това наистина има отношение само към този който се обсебва и дразни. Колкото по-остро човек реагира на нещо/някой, толкова по-голям проблем има да решава със себе си по отношение на този дразнител. В това според мен е смисъла на себепознанието. И докато някой е убеден, че винаги нещо извън него му пречи, той просто си цикли в един затворен кръг, от който излизане няма... Така докато се усети може да стигне и до безумия от сорта "има човек - има проблем, няма човек - няма проблем..." О, пардон - теми като тази - без участието на Рамус!

Offline Una

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 88
Re: Раздел без участието на Рамус
« Reply #20 on: януари 06, 2009, 12:15:15 pm »
Чудя се дали и аз да не се изходя в тая тема...
Не че ще кажа нещо по-различно.
Гледам разни хора ЗА, други ПРОТИВ.... Трети - ще го СПАСЯВАТ... Много ме кефи това... Чувстваш се супер, когато спасяваш някого...(защото го правиш най-вече заради себе си).
Други раздават правосъдие, размахват с пръст, дават съвети или пък искат да запазят някакво старо статукво... Форумът е "обсебен" от рамус (или друг - все едно)... това ги дразни, те нямат какво да му отговорят.. това също ги дразни. Той не пише на тях... кофти също...
Форума е за рамус, или рамус не е за форума..
Задръстват се, отесняват си...
А най-вече излизаме от РАМКИТЕ...
а още повече:
АУУУ - от ПРАВИЛАТА.. УЖАС...Какъв форум е това... На какво прилича това...
Оставете го... Не му обръщайте внимание..
Аз бих казала, най-добре: оставете го на мира...Offline sirius

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 730
 • Gender: Male
 • неседухатуйщонегасне
Re: Раздел без участието на Рамус
« Reply #21 on: януари 06, 2009, 01:57:40 pm »
kikka,
направо ме разби. 3 часа да съчинявам пост и ти да го напишеш по-добре. Как можа!

но пък ми хрумна нещо във връзка с думите.
Майтапа на страна, но аз си мислех, че тоя манияк има един дебел езотеричен тълковен речник откъдето вади смисъла на думите. Обаче постепенно ми светна, че той отдавна се е занимавал с думите, смисъла им и как смисъла се мени според автора им.
Както мен отдавна ме е интересувала техниката и като видя някой чарк се досещам какво му е предназначението. Особено като е на мястото си в машината. За мен този чарк не е криво желязо с дупка. Аз знам точно какво прави, какви му са възможностите, защо точно така е направен, какви още варианти има и пр. ипр. И правя връзката - значи Рамус знае прекрасно смисъла на думите и ги свързва по предназначение. Като види написана мисъл от някой, той вижда думите като чаркове от които е направена мисълта - машината. И както аз мога веднага да разбера дали някоя машина е добре направена: проект, изпълнение, колко усилия са хвърлени и колко е разбирал този който я е правил, така този тип като види една мисъл "конструирана" от думи, веднага вижда колко е разбирал автора от това, което е конструирал. Аз мога да направя чудесна машина от чаркове (дакажем), но ако пренеса това за думите - този тип прави от думите Мерцедес, а аз правя каручка - нещо да се търкаля. Щото не съм много наясно с думите. Както и да е.

И още нещо относно форума.
Изворите, ако ще са за цялостно развитие, ще трябва да има и място за кръстосан огън със заслужили снайперисти, където оцелелите да им се резервира специално място в рая.
Нека да има и забавачница където да се коментират книги и филми.
Подгответа, които да се мерят със същите тези книги
стажанти, които да практикуват в забавачницата и да замерят снайперистите с книги.
и пр.   Може да се помисли още.
Форума може да се оформи като пансион за израстване на нечовеци с привлекателна реклама и чудесно демо.   :2funny:
« Last Edit: януари 06, 2009, 02:22:27 pm by sirius »
всеки си носи кръста: всеки знае до колко му е вътре. Но не знае още колко може да му влезе - това е щастието.

Offline rakshar

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 56
Re: Раздел без участието на Рамус
« Reply #22 on: януари 06, 2009, 05:39:21 pm »
    Хей,благодаря на всички ви които сте написали нещо в тази тема ,защото ми помогнахте да осъзная нещо за себе си.Смятах,че аз съм най-големия идиот след като съм изпитвала целия този букет от"специално" отношение към Рамус.Да му слагам етикет неустоимия,великия,можещия,говорещия и след това етикета на егоиста ,неангажирания,празнодумеца ,женкаря и какво ли не още.Оправдавах се с това че виждате ли аз живея с този човек и имам право на това,имам правото на такова отношение защото познавам и тези му страни ,които вие не сте виждали.Пълни глупости!
   Смятах ,че нямам право да пиша в тази тема ,защото въпроса по този начин поставен пред мен въобще не стои,аз съм направила своя избор Рамус да присъства в моя живот,а форума е само частен случай.
   Сириус,за мен ти си го написал най -добре,само бих искала да допълня ,че форума не е нещо различно от живота ни,той е част от него и разтърсването си е разтърсване,или те тресе или го подминаваш и заравяш глава като щраус или го отричаш,заклеймяваш,анатемосваш или пък решаваш да му помогнеш за да е според твоите правила.Вярно това е виртуалното пространство,в което уж не се случва нищо от реалния ни живот,но да не би да не ни радва,боли или сме по малко себе си?Тогава каква е разликата....?
  Разликата има ,според мен само след актуализирано разтърсване. Тогава няма значение дали събитието тече в форума или в така наречения "реален живот",ние сме различните и всичко се променя.
    Така че давайте с кръстосания огън със заслужилите снайперисти ,пък ...майната му на мястото в рая та дори и да е специално. :)
« Last Edit: януари 07, 2009, 09:18:22 am by rakshar »
постепенно си припомням коя съм ,бавно изсветлява завесата на забравата и се очертава силуета ми....и разбирам,че всичко това съм пак аз

Offline shri1

 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 13
Re: Раздел без участието на Рамус
« Reply #23 on: януари 06, 2009, 10:41:53 pm »
Да но темите изчезват, когато го няма Рамус. Сигурно, защото не е достатъчно скандално и възбуждащо. Щом скандалното е предизвикателство- Горко ни.

Offline Spirit-Felix

 • Creator of Realities
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 548
 • I metaprogram, therefore I am!
Re: Раздел без участието на Рамус
« Reply #24 on: януари 06, 2009, 11:11:27 pm »
Поздрави на velaskes за разрешаването на казуса! (реших и публично да изразя позицията си, вместо само лично да го поздравя) Това изглежда като най-доброто решение! Сега вече никой няма да може да каже, че рамус еднолично "коли и беси" и никой не може да се сърди на velaskes, че заема нечия позиция след като остана сам админ.
Какво ще направиш ДНЕС за да се доближиш до себе си?

Nem Ankh!

Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
Re: Раздел без участието на Рамус
« Reply #25 on: януари 07, 2009, 09:44:49 am »
понеже вече не мога да пиша в "оня раздел" както и Тео, ще кажа тук на Веласкес, че това е Решението.
Но за разлика от Тео се съмнявам че "недоволните" ще са вече "доволни".  :).
Но ми отпада една толкова използвана от "противниците ми слабост" - това че имах администраторски задължения и ги бях поел така, както аз разбирам това. Още от приемането на тая ми функция, доста хора се възпротивиха и го използваха до дупка, когато беше възможно. Понякога "едни", след това "други".
 
И в този момент да дойде оня миг, наречен Смърт, ще съм направил всичко от себе си, за себе си, за живота си, всъщност - за ЖИВЕЕЩИЯ ГО - същия този живот.
Използвам и използвах всички възможности, всеки пост, всяка стъпка, всяка мисъл, всяка идея - всеки един от вас, пише(ше) точните думи, по точния начин, в точния миг - не само тук на това виртуално място. на някои това не се харесваше, но бях коректен и съм го написал точно това на множество места.

Всъщност много хора видяха през мен някакви си свои неща - едни ги нарекоха "истини", други видяха в мен егоиста. затова хората сме различни, а това дали някой, кой и как ще се възползвам от това което съм, е просто конкретика и тя е свързана със това, което е.
В тая тема и подобните като нея, останалото вече беше написано. Това, да е някой себе си не е проблем за никого, най-малко за мен. Но някои хора, когато не са себе си, искат да са "с останалите", щото тяхното е някъде сред тях. И все пак - всеки човек е прав за себе си. Винаги, при всички положения - дори когато смята че не е така - и тогава е "прав" за себе си. Не съм искал от никого нищо, взимах, взимам каквото вие сами давате. Взимах дори много повече от това, което всеки има идея че "оставя". Оставям, това, което съм. Някои не могат да си взимат, други - каквото могат.

Живота е това, което е - аз съм това, което изразявам. И в живота и в семейството ми, работата, улицата, зад волана или клавиатурата - това съм аз.
както и всички други и всичко друго - аз съм просто "част" от Живота.
 Но за живота (ми), аз не съм част - АЗ - СЪМ - ЖИВОТА МИ. Оставам със себе си, оставам в себе си. Аз не наричам това избор - по простата причина, че не мога да избера обратното. Няма искам, няма неискам, няма харесва или нехаресва, трудно или лесно - просто няма алтернатива или компромис... не ме интересуват морал или етика, принципи или групови закони. В моя свят за тия неща няма място. И за още мното неща няма място, но пък има за "други неща". Всичко го пиша, дори в тия редове.

Вашата работа си е ваша. Аз имам само "ЖИВОТ", някои само го наричат "техен, свой, мой".
А той е ничий - САМИ СМЕ, просто живота - това сме НИЕ. Нима е възможно някакъв "друг" избор в това?
За мен - не е възможен.
« Last Edit: януари 07, 2009, 09:49:21 am by ramus »
АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.

Offline sirius

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 730
 • Gender: Male
 • неседухатуйщонегасне
Re: Раздел без участието на Рамус
« Reply #26 on: януари 07, 2009, 09:52:15 am »
Поздрави на Веласкес, че направи нещо.
Сега ще знаем Кой е отговорен тука.
Надявам се само, че не цели "успокояване на обстановката". Не за друго, ами форума ще се лиши от един силен метод за духовно усъвършенстване, което е и предназначението му.
В конфликта се дава възможност да се ревизира представата за света, най-общо казано. Да се ревизират представите. Особено ако са с достоен опонент.
Иначе си е лесно - който е с нас е добре дошъл, който не е - има и други места. И въпроса с конфликта се рашава - конфликт няма; всички имат една прекрасна визия за света и си я доукрасяват постоянно - развиват се. Така да се каже.

В случая тук играта е на котка и мишка, с тази разлика, че мишката печели повече от котката. Защото евентуално ще загуби някоя представа. За мен това е печалба.
А котката освен да си играе не виждам какво друго може да спечели. Най-вероятно и е скучно поради неопитността на мишките. Не "ти гониш", а "котка и мишка" защото тук е явно неравенството между гонещия и бягащите. Но ако не се избягва гонитбата, една все пак виртуална гонитба, ще се открие възможност за натрупване на опит. Така и така това са само виртуални байтове. Но как се реагира само на тези байтове - приказка, стой та гледай.

Това е чудесна игра, и ако не се вземе за "играчка-плачка" ще е чудесна възможност.


« Last Edit: януари 07, 2009, 09:54:13 am by sirius »
всеки си носи кръста: всеки знае до колко му е вътре. Но не знае още колко може да му влезе - това е щастието.