Author Topic: БЕЗСМЪРТИЕТО - НАУЧЕН ФАКТ и ЦЕЛ на ЕВОЛЮЦИЯТА  (Read 4382 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline test

 • Начинаещ
 • *
 • Posts: 7
http://new-civilization.hit.bg/immortality.html

Погледнете този сайт. Интересувам се това вярно ли е. Какви са тези писания относно йога. Начини за постигане на вечен живот. Има ли нещо вярно в това.

За  БЕЗСМЪРТИЕТО много отдавна (преди стотици хиляди години) е имало и сега има научни факти, обяснения и  МЕТОДИКИ за постигането му, но хората не са се интересували сериозно от този проблем и затова не са ЗАСЛУЖИЛИ неговото разрешаване.
Такава МЕТОДИКА е издадена от института на Брахмачари "Вишваятан Йогашрам" в Ню Делхи със заглавие "Йогийска суксмавийяма",  oт където са препечатани снимките горе. Достъпна е в по-големите библиотеки в САЩ и в Европа. Но малцина са тези, които я търсят, особено политиците - те са си добре и без нея....
    Всеки би могъл да го ПОСТИГНЕ, но само с труд, който да го издигне в това или в следващото прераждане на съответното по-високо еволюционно развитие.
    Едно от съдбоносните ни открития определя, че материалното и духовното развитие на Човека (на Материята въобще) са два полюса (+) и (-) и че между тях има възел (ЦЕНТЪР, ГРАНИЦА) за преход, за трансформация от негравитационни енергии (свръхвисокочестотни, надсветлинни) към гравитационни (нискочестотни) енергии (наричани все още материални…).

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Трябва да се забележи, че ти говориш за безсмъртие на телесно физическо ниво. На духовно ниво такъв въпрос по презумция не съществува. Аз доколкото съм се сдобил с такава информация смятам, че е възможно тялото да спре да остарява и да остане съхранено във вечна младост. И много важен фактор това да се случи е духовното прочистване от всякакъв негативизъм и издигане на някакво много високо ниво на съзнание, където материята става изцяло подластна на ума. Тоест съзнанието може буквално да променя материалния свят осезаемно, моментално. Друг е въпроса на кого му е нужно да е живее вечно в това тяло(колкото и да здраво да е), което е оръдие на страданието. Това е върховна глупост и прищявка на огромно его. Има много добра причина телата да остаряват, умират и да се връщат в кръговрата на веществата в природата.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline test

 • Начинаещ
 • *
 • Posts: 7
След като един човек е здрав, как няма да му се иска да живее. Младите искат да изглеждат млади колкото се може по дълго време. Слушал съм за какви ли не практики, но има една книга - Откажи се от навика да умираш се нарича. В нея има описани интервюта с йоги за постигане на дълголетие. Как може да се забави пулса и т.н. Донякъде е вярно това което е описано в сайта за психиката.
Аз например не искам да живея вечно, а един 350г. живот ще ми дойде добре. Хубаво е човек сам да определя продължителността на живота си, но не и да живее вечно.
« Last Edit: май 20, 2009, 12:11:07 am by test »

Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
Само като се прочете заглавието на темата и се виждат толкова много неща.

да се хвърка по фантазните описания и книгите е едно...
Да се вярва, щото нещо е приятно, или пък е удобно за егова проекция - си е горе-долу същото...
Това - че в "
Слушал съм за какви ли не практики, но има една книга - Откажи се от навика да умираш се нарича. В нея има описани интервюта с йоги за постигане на дълголетие. Как може да се забави пулса и т.н.

предполагам че се сещаш кои хора приемат всичко написано в "книгите" за меродавно, правилно, вярно... само щото в някоя от тях има нещо, което да изглежда "много желано,. искано и там е сложено че има начин да се "постигне" и че никак не е трудно... или пък че ако се "прави така и така'' и ето го подаръка за желаното...
А отгоре на всичко става ясно че ... "
Донякъде е вярно това което е описано в сайта за психиката.
как стана така, че едно самоубеждение, само защото влиза в крак с един чисто егово-детски копнеж, излиза че е "вярно" - ти кога го разбра, как го изпробва, как го направи или реализира...   

Другите думи, въобще не са за коментар - копнежите и миражите за "вечна" форма са толкова наивни, че само тия, дето копнеят не могат да "забележат" това. Формите идват и си отиват... и се трансформират една друга. ВЕЧНИТЕ неща - не са във никоя форма, израз, проява или изява. Наивността на представата за "безсмъртие" продължава да пленява определени сладури и да ги упражнява в мечтаене и доколко ще се самоубедят че нещо го "има", само защото много го искат. (пък даже и било "цел на ЕВОЛЮЦИЯТА"...  :) )

А същинския въпрос може би е "ЗАЩО ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ ВЕЧНО"... или пък "ху уонт ту лив форевър" както се пее в една известна вече десетилетия песен. Обаче това са въпроси за самостоятелна работа и е ясно че тия, дето живеят главно чрез мечти, няма как да се "попитат" сами и е много важно да "питат други такива като тях". Току-виж че се получи едно взаимно предоказване "колко е вярно, истинно, правилно" - само щото е много желано... и вече става и идея че "разбират" - я книги, я сайтове, я колко хора... Ма не може да не е "вярно" - след като има толкова "ИНФОРМАЦИЯ" по въпроса... Вижте кой ги пише тия книги и поне се опитайте да се досетите ЗАЩО и към кои потребители са насочени.

Миражите за постановката "само поискай"... само го пожелай, само повярвай, не губи надежда, ... ама силно, ама еди-как си... вършат работа само за един свят на егови деца. И независимо, че децата са запленени от това "че било вярно, че се случвало точно така" Вселената много внимава с детската си градина и децата в нея, щото понякога лудориите им могат да ги погубят... А тия нейни деца много се изживяват на велики, важни, силни... само защото дълбоко в себе си носят в душата си точно обратното на това.

КОЙ Е ТОЯ - дето живее чрез желаене, искане, питане и вяра...
И кой е тоя, дето "иска" да живее вечно и да е безсмъртен...
Кой е тоя, дето винаги все нещо "иска", щото винаги нещо НЕ МУ ДОСТИГА...
на кого живота все не му достига нещо и е с наивната идея, че колко повече живее, толкова повече може и да му "стигне".
Един живот се живее и от само един миг - има толкова хора, които само са с идеята че са живи...
Само децата пленени от "филмите си" могат да "ИСКАТ" ОЩЕ и ОЩЕ и ОЩЕ...
За какво е ЖИВОТ на някого, дори и той сам да не знае ЩО Е ЖИВОТА...?
И всичко това САМО ЗАРАДИ ОБСЕБВАЩОЩТО ИЗЖИВЯВАНЕ НА ЕДНИЧКИЯ СТРАХ...  :)

ЕГО-ДЕЦАТА са единствените, които се опълчват срещу естеството на вселената и все "ПРОМЕНЯТ" - планетата, природата, живота... все да им е удобно, да им е приятно - да е СПОРЕД ТЯХ. Само и само да не променят СЕБЕ СИ - щото ако вземе че стане - КОЙ ЩЕ ИСКА, НА КОЙ ЩЕ МУ ТРЯБВА, НА КОЙ ВСЕ НЯМА ДА МУ ДОСТИГА...

Целта на ЕВОЛЮЦИЯТА е дацата да пораснат, а не да направят и ВСЕЛЕНАТА и Вечността да е ДЕТСКА ГРАДИНА.
« Last Edit: май 20, 2009, 07:40:38 am by ramus »
АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.

Offline vega

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 62
 • Gender: Female
Какво толкова има привлекателно в това да станеш безмъртен, а и за какво, какво толкова има да вършиш, че да не можеш да го свършиш в дадения срок. А и ако нямаш даден срок да свършиш една работа, ще я свършиш ли изобщо? Стремежа към безмъртие всъщност е страх от смъртта, но какво всъщност значи смърт?
Не означава ли всъщност страх от неизвестното или страх от болката и от неизвестното, страх, че утре няма да те има? Е като те няма, няма го и твоя свят, тогава за какво ти е безмъртие?
За да запазиш една тленна останка в безкрайно дълъг срок, ама пак питам ЗАЩО? Връщаме се пак на въпроса какво толкова важно имаш да вършиш или просто е страх от смъртта / която не знаеш какво е всъщност/?

А ето и още една трактовка по въпроса, която намерих в нета:
"СЪЩЕСТВУВА ЛИ БЕЗСМЪРТИЕТО?
Смъртта на физическото тяло не е край на битието, продължава духовното развитие на мъртвия

Ние вече отбелязахме, че учените, бидейки невярващи, започвайки изучаването на процесите, свързани с умирането, достигнали или достигат до вяра в Бога и в безсмъртието на душата. Тук трябва да се поясним. Разбира се, науката не говори за безсмъртие на душата във вечността, това не може да докаже никоя наука; но тя потвърждава, че след смъртта на тялото част от човека го напуска и продължава съзнателния живот.

Смъртта на тялото не е край на съществуването, а преход на личността или на душата от едно състояние в друго и от материалния в духовния свят. Разбира се, смъртта е най-важното събитие в нашия живот, но не защото умира тялото, а защото цялото бъдеще на безсмъртната ни душа, на нашето настоящо “аз” зависи от това какви ще бъдем в самия момент на прехода, защото след смъртта не започва нов живот, а продължава предишният. Сега ние знаем, че самият момент на смъртта на тялото - това, от което се боим най-много - е неусетен. След излизането от тялото душата преминава в друг свят и започва втората част от своя живот – безтелесната. В течение на много векове за задгробния живот на душата учело християнството, а в наше време се появиха и обективни данни, получени и проверени от науката.
"

Ако това успокоява някого, може да се нарече безмъртие.

Макар, че пак има много, дали? ако? и пр. неясни въпроси и въобще не е ли всичко еманация на душата и нейното възприятие за околния свят?
Cogito, ergo sum

Offline kikka

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 204
 • Nothing to upload.
Who waits forever anyway?
« Reply #5 on: май 20, 2009, 01:57:26 pm »
Queen - Who wants to live forever
http://vbox7.com/play:65ad8f7d

There's no time for us
There's no place for us
What is this thing that builds our dreams yet slips away
From us


Who wants to live forever
Who wants to live forever....?

There's no chance for us
Its all decided for us
This world has only one sweet moment set aside for us

Who wants to live forever
Who wants to live forever?

Who dares to love forever?
When love must die


But touch my tears with your lips
Touch my world with your fingertips
And we can have forever
And we can love forever
Forever is our today
Who wants to live forever
Who wants to live forever?
Forever is our today

Who waits forever anyway?


Offline Aloha

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 184
Животът е път по дестинация "смърт".
КОй може да планира и решава откъде да минава маршруТа и колко да е продължителностТа МУ?...
Нима е въпрос на вид техника и гимнастика само?..сериозно?!?!?!

...
Някои го казват И така:

Journey of Life
http://www.youtube.com/watch?v=MqaX1ybP9MY

the journey of life
a trip to the sky
it starts when you're born
and it ends when you die
it takes just a lifetime to get to the end
the journey of life
is about to begin

a journey takes a lifetime
every single day goes by
were on a trip with no time
to rest before were old and die
and our life is like a river
is like river of no return

the journey of life
a trip to the sky
it starts when you're born
and it ends when you die
it takes just a lifetime to get to the end
the journey of life
is about to begin

the journey of life
a trip to the sky
it takes you from heaven to hell and to sin
the journey of life
is about to begin
...

were riding on a road to nowhere
life is a one way ticket, babe
so hurry, Ill take you with me
life is a long trip worth to take
and our life is like a river
is like river of no return

***
ето и приблизителен превод на български:

Пътуването на живота
е път към небето
започва, когато се родиш
и свършва, когато умреш
взима човешки живот, за да стигне до края
пътуването на живота
е за започване

пътуването взима от човешкия живот
всеки един ден след ден,
ние сме на път без време,
без почивка преди да остареем и умрем
и нашият живот е като река
която тече в една посока

пътуването на живота
пътуване към небето
отвежда те от рая към ада и греха

пътуването на живота
е за започване

Ние яздим по пътя на никъде
животът е еднопосочен, скъпи/а
така бързо, ще те взема с мен
живота е дълъг път, с цел да взима
и нашият живот е като река,
която тече в една посока
« Last Edit: май 22, 2009, 09:54:20 am by Aloha »
Миналото е история, бъдещето е мистерия, а този момент е дар. - „the present"