Всъщност да, този сериал може и да влезе в категорията "сапунен сериал", особено за някой, който е предубеден. Но аз смея да твърдя, че няма нищо общо с това определение, а е много повече -брилянтната актьорска игра, добре подбраната музика към филма и отличната работа на режисьора и сценаристите са само част от магията
1001 нощ. Другото е в конфликтите, които са взети от самия живот и те карат да се замислиш. Не става въпрос за празноглави диалози, които преповтарят вече казаното. Всяка мимика и жест са точно премерени и напълно осъзнати. Силно впечатление ми направи и стилното облекло, с което винаги е облечена главната героиня Шехерезада, която за мен се превърна в нещо като идеал и ме накара искрено да се възхитя. Оказа се, че не е необходимо една жена да е разсъблечена, за да излъчва чар и сексапил. В днешно време според мен е важно това да се разбере от младите жени. Всички са много естествени и ако човек гледа епизодите от първия сезон и след това от другите два, ще види как са се променили актьорите за изминалото време.
На мен самата този филм ми помогна да разбера по-добре Турция и турците, накара ме да ги обичам и да осъзная, че ние, българите, имаме много общо с тях и че не е редно да се делим. Не само че в българският език има много турски думи, приличаме си и по това, че имаме и една дълбока душевност и сме привързани към дома и семейството. Също като тях обичаме музиката и да се събираме с приятели.

За мен този сериал е вид програма, филм който вдъхновява и който те кара да се замислиш за истинските ценности, които някак се изгубиха напоследък в нашето общество. Да бъдеш порядъчен и честен, естествен и чаровен, да бъдеш желан и сексапилен, без да стигаш до крайност - това са само част от нещата, върху които си струва човек да се замисли. :smitten: