Author Topic: Garbage Warrior / Воинът боклукчия (2007)  (Read 2839 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline divine

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1073
  • blog
Garbage Warrior / Воинът боклукчия (2007)
« on: юли 09, 2009, 11:11:13 pm »Garbage Warrior / Воинът боклукчия (2007)   Close
Име: Garbage Warrior / Воинът боклукчия (2007)

IMDB линк: http://www.imdb.com/title/tt1104694/

Описание:
"Какво е общото между бирените кутийки, автомобилните гуми и бутилките от вода? Не много, освен ако не сте архитектът ренегат Майкъл Рейнолдс, като в този случай те са отбрани инструменти за производство на термична маса и енергийно независимо жилище.
В продължение на 30 години живеещият в Ню Мексико Рейнолдс и неговите зелени апостоли са посветили времето си в развиване на изкуството "Биотектура на кораба Земя", изграждайки независими самозадоволяващи се комуни, където дизайнът и функционалността се сливат в еко хармония. Но тези експериментални структури, отхвърлящи държавните стандарти, създават конфликт между Рейнолдс и властите, подкрепени от едрия бизнес. Разочарован от отживялото законодателство, Рейнолдс лобира за правото да създаде изпитателна площадка за постоянно живеене. Докато политиците се чудят и маят, майката Природа нанася удари, оставяйки цели общности, съсипани от цунамита и урагани. Рейнолдс и неговият екипаж не пропускат възможността да предоставят оригиналните си умения на най-нуждаещите се от тях.
Сниман в продължение на повече от три години в четири страни, филмът е реалистичен портрет на един целеустремен мечтател, герой на 21-ви век."


Лично за мен този филм е светлина в тунела. Да се научим да си строим къща за 2 седмици от празни пластмасови бутилки, със събиране на дъждовната вода и форма издръжлива на катаклизми...Най-векилите открития са наглед прости идеи , които някой е имал смелостта да материализира е нещо реално и полезно.
Филм за всеки , който си дава реална преценка за ситуацията с обитаването на планетата от човешките индивиди. Боклук поне има колкото искаш, навита съм да се науча да строя :)


Филмът е в www.kolibka.com

« Last Edit: юли 09, 2009, 11:24:28 pm by divine »
Every moment is a miracle right now

Offline neti789

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 82
 • Gender: Female
Re: Garbage Warrior / Воинът боклукчия (2007)
« Reply #1 on: юли 22, 2009, 03:38:53 pm »
Да, филмът е уникален! Много интресни идеи, може би това са къщите на бъдещето. Изглеждат почти като излезли от приказка, отвътре също -  не им липсват никакви удобства, а и са много функционални. За съжаление обаче подобни хора, с нестандартно мислене и новаторски идеи, срещат огромна съпротива и много трудности по пътя си.
Филмът си заслужава да се види, може да поразчупи и нашите стандарти  :)

Offline divine

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1073
  • blog
Re: Garbage Warrior / Воинът боклукчия (2007)
« Reply #2 on: юли 28, 2009, 12:04:19 am »
Така е, може би това са къщите на бъдещето.

Дано повече хора видят този филм.
Every moment is a miracle right now