Author Topic: Сайт за Индиговите хора  (Read 3578 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline Nutrim

  • Начинаещ
  • *
  • Posts: 4
Сайт за Индиговите хора
« on: ноември 26, 2009, 09:51:23 pm »

За по-подробна информация това са само някои по-общи личностни характеристики на децата-индиго:

• Притежават вътрешно знание за истината в живота.
• Знаят, че следва да живеем в хармония със самите себе си и със заобикалящата ни среда.
• Често съчетават в себе си мъжки и женски аспекти (андрогинен тип).
• Знаят, че съществува нещо повече от това, което виждат очите ни.
• Убедени са, че материята и физическият живот са илюзия и че животът се състои от енергия или живо съзнание.
• Знаят, че всичко във вселената е взаимосвързано. Времето, пространството, разстоянията и формите за тях не са нещо отделно, каквото е нашето разбиране.
• Чувстват, че животът следва да се цени във всичките му форми, а към тях - да се подхожда с чувство за единение, с любов и състрадание*. Духовните категории са им по-лесни за разбиране от материалните.
• He позволяват да бъдат ограничавани с отживели идеали или догми.
• He могат да бъдат накарани да извършат нещо, в което не вярват.
• He се оставят да ги ръководят хора, чиито етически възгледи се различават от техните; дори натискът от страна на обществото не може да ги принуди да им се подчинят. o He е лесно да им вмениш нещо във вина, нито пък - да ги накажеш. Този подход просто не ги впечатлява.
• Те не желаят да бъдат напъхвани в никакви калъпи или схеми.
• Трябва да могат да живеят живота си според по-висши принципи - така, както го разбират; в противен случай се депресират, поддават се на саморазрушението и страха.
• Те са честни, искрени и независими. Често им липсва усет за собственото им тяло. Петте им сетива са твърде изострени и поради тях лесно се превъзбуждат и изтощават. Прекалено чувствителни са по отношение на всичко, което ядат; най-подходяща за тях е непреработената и растителната храна.
• Те общуват без проблем с животните, растенията, с другите деца и природата като цяло. Можеш да ги завариш да си контактуват с "невидими" приятели. Затова биват класифицирани като деца с жива фантазия или направо - със странна психика. Тъй като усещат, че всички неща са живи, често не могат да бъдат отделени от обекта на своето внимание. He придават прекалено голямо значение на предметите, а ценят "духа" в тях.
• Трудно изразяват идеите си с думи. В повечето случаи чувстват езика като ограничение.
• Те не гледат на играта, възпитанието, отношенията, работата като на отделни неща. За тях всички тези аспекти на живота се допълват взаимно и представляват цялостно преживяване.
• Те са изключително чувствителни и се разплакват от няма нищо.
• Нуждаят се от съвсем малко сън, колкото да се възстановят физически.
• Склонни са към уединение, защото рядко се чувстват разбрани от другите деца и приети от средата си.
• Много добре усещат кое е правилно и кое не е и не се нуждаят от дисциплиниране. Това, от което истински се нуждаят, са ясно очертани отношения.
• Ако родителите и учителите не им позволят да действат според убежденията си, предизвикват у тях сериозна съпротива.
• Те са много любознателни и не желаят, нито пък са в състояние да се задоволят с дежурни отговори само защото са давани открай време. Отговорите трябва да им създават усещането за истинност.
• Идентифицирането с обичайните, разглеждани в училище теми им коства голямо усилие. В повечето случаи те не виждат връзка между тези теми и духовния живот, който за тях е единственото мерило за нещата.
• Често се грижат за онеправданите или несправедливо третирани свои съученици.
• Притежават изострено чувство за справедливост.


Характерни черти на Детето Индиго

- Решителен и настойчив.

- Проявява се като творческа натура, има склонност към музиката и поезията

- Склонен е към вредни навици.

- "Древна душа", чувства се така, като че ли не е на 13, а вече на 43.

- Интуитивен, способен е да взема правилни решения като се основава изцяло на интуицията си.

- Независим и горд, даже в унизителни ситуации.

- В случай, че се натъкне на непреодолима стена от равнодушие и лъжи, е способен на ярост и жестокост.

- Имат склонност към безсъние, неспокоен сън, нощни кошмари, често заспива трудно или се страхува да заспи.

- Гори от желание да помогне на целия свят в някакво велико начинание.

- Отличава се с висока самооценка.

- В пубертета не са редки периодите на депресия, случвало се е да мисли за самоубийство.

- Търси истинска, зерава и искрена дружба, има остра нужда от безусловната любов на близките хора, изисква да му се обръща голямо внимание.

-. Често изпитва привързаност към растенията или животните. Някои Индиго дотолкова са влюбени в природата, че разбират езика на птиците и растенията, страдат и преживяват заедно с тях.

- Детето категорично отказва да върши някои неща: например да стои на опашка. Всички Индиго въобще не могат да търпят да ги заставят да вършат нещо на принципа "аз така ти казвам" или "така трябва", или "всички така правят".

- Въобще не му действат предишните приоми на възпитанието. Той изобщо не реагира на строгите "възпитателни мерки", например наказание, заплахи или унижение.

- Детето прави впечатление на необщително, освен ако не се намира в компания на себеподобни.Най-разпространените качества на децата Индиго:

1. Идват на този свят с усещането за своята царственост (а и често се държат по подобен начин).

2. Те чувстват, че "са заслужили да бъдат тук", и са доста удивени от факта, че другите не винаги споделят това мнение.

3. Те не се съмняват в своята значимост. Често съобщават на родителите си "кои са те".

4. При тях няма абсолютни авторитети, не считат за нужно да обясняват своите постъпки и признават свободата на избора.

5. Те се объркват когато се сблъскват с консервативни системи, където, вместо да се проявява творческата мисъл, строго се съблюдават традициите.

6. В училище или вкъщи, те често виждат по-рационален начин да направят нещо, обаче околните възприемат това като "нарушение на правилата" или за нежелание да се приспособят към съществуващата система.

7. Изглеждат некомуникативни, ако не са в компанията на себеподобни. Ако около тях няма никой с подобен манталитет, те се затварят в себе си и имат чувството, че на този свят никой не ги разбира.

http://indigota.com/

Offline blqh

  • Напреднал
  • *****
  • Posts: 306
  • Gender: Male
Re:Сайт за Индиговите хора
« Reply #1 on: ноември 27, 2009, 12:49:10 pm »

Характерни черти на Детето Индиго

- Склонен е към вредни навици.

- "Древна душа", чувства се така, като че ли не е на 13, а вече на 43.

- Интуитивен, способен е да взема правилни решения като се основава изцяло на интуицията си.

- Независим и горд, даже в унизителни ситуации.

- В случай, че се натъкне на непреодолима стена от равнодушие и лъжи, е способен на ярост и жестокост.

- Имат склонност към безсъние, неспокоен сън, нощни кошмари, често заспива трудно или се страхува да заспи.

- Гори от желание да помогне на целия свят в някакво велико начинание.

- Отличава се с висока самооценка.

- В пубертета не са редки периодите на депресия, случвало се е да мисли за самоубийство.

- Търси истинска, зерава и искрена дружба, има остра нужда от безусловната любов на близките хора, изисква да му се обръща голямо внимание.

- Детето прави впечатление на необщително, освен ако не се намира в компания на себеподобни.Моите извинения , но какво означава "Древна душа"?Значи според описанието по горе (няма да коментирам целия текст , защото са пълни безсмислици) характеристиките на една "древна душа" мога да ги обобщя като:

Неразумност,горделивост,себичност,жестокост,страхливост,гузна съвест,страда от маниакална депресия и от чувство за самота,необщителност и затвореност.

Значи това са характеристиките по които мога да позная "древните души"...ехаааа....баси якото , че то е пълно с такива бре...Само че аз смятам че трябва да направим малка корекция в етикета "древна".Да заменим "В" с "Б" и се получва доста точно определение.Предполагам че автора на текста е допуснал грешка като е набирал и е сбъркал просто правописа."Дребна душа" колко хубаво звучи...а също така имам и предложение да сменим и друг етикет.Думичката "индиго" ми звучи някак си дискриминационно...по добре да сложим на нейно място "специален".Та тези "специални деца" много ми напомнят на едни други специални деца , които са настанени в едни държавни заведения...как се казваха те...е не мога да се сетя сега...но предполагам че вие се сещате.

Сега малко сериозно.Според мен,това си е само мое мнение и мое виждане , душата не се преражда.За мене душа и личност са едно и също нещо.Така, значи според мене , когато нашето физическо тяло умира , душата губи своето обитание и е принудена да го напусне.Къде отиват душите не знам и не ме интересува.По любопитно ми е онова което се преражда отново.Тъй като човек няма спомени от минали прераждания , следователно не душата се преражда а нещо друго.Това което се преражда и присъства не само в нас , но и във всички хора едновременно , не съм много сигурен как да го нарека.Тъй като не съм запознат с религиите или с разните му там учения , не мога да дам точен пример за интерпретация от техните свещени писания.Но общо взето всички говорят за едно и също нещо.Наричат го с различни имена , но това не променя неговата същност.И факта че различни цивилизации от различни краища на света , достигат до едни и същи изводи , говори че всички нас ни свързва едно и също нещо.И това нещо , тази мистерия води до много интересни личностни характеристики във хората в които се проявява най-силно.Ще дам само няколко примера.

СТРАХ
Когато в човека тази мистериозна сила вземе контрола над физическото ни тяло , над душата ни , страхът който изпитва тя намалява (но не изчезва , защото това би било сериозен проблем ако се случи) до такава степен ,че не оказва влияние върху действията и поведението на човека , които са направлявани , според впечатленията на самия човек , като че ли от по висша сила.

ГОРДОСТ
Чувството за гордост намалява пропорционално на загубата на контрола от страна на душата , докато онази мистериозна сила вземе пълния контрол над нашето поведение.Това води до придобиването на друго качество за личността ,а именно прословутото смирение, което не е нищо друго освен липсата на горделивост.

С по прости думи , тази мистериозна сила формира душата по свой образ и подобие.А тази сила е не друго , ами волята Божия.И след този контакт между душата на човек и Бог е разбираемо да има последствия и за двете страни.Но най-странното в цялата работа тука е , че аз не виждам кой съм.В смисъл присъствам на тази сцена на всичко което се разиграва , но просто присъствам.Аз не съм нито човек,нито душата му , нито бог ... и това какво съм аз остава за мене огромна мистерия.От която и страна да разгледам човешкото същество , което вероятно временно обитавам , дали отвънка или отвътре , мене ме няма там.И всичко което виждам в този живот е една предопределеност.Да си жив , означава да се съобразяваш със законите на живота.Ако не ги спазваш умираш и толкоз.Няма такова нещо като абсолютна свобода или свободен избор.Има илюзия за свободен избор , който явно кара хората да се чувстват по-добре , но при мене не минава този номер ,поне не вече.И в общи линии съм хем любопитен какво ще стане по нататък в живота ми , хем понякога бивам оттегчен от случващото се.А още по голям проблем се получава , когато душата иска едно , а Господ казва друго.И нит насам , нит на иначе.И това лакатушене води до сериозни проблеми в истинския живот , или поне така смята душата ми , докаго явно Господ си има други планове.И в момент на слабост от страна на душата ми , Господ ме праща да върша неговата воля , а когато душата си вземе обратно контрола , тегли една майна на възвишените цели и отива да си гледа кефа.И ето аз си седя и все едно гледам разглезено дете ,което се кара с родителите си.И няма от кого да получа съвет.Когато питам някой друг човек , той ще ми отговори според това кой го контролира.Да понякога се случват уж "случайни" срещи с разни хора , които ти казват това или онова точно в подходящия момент.И аз аха ясно...защото случайността е начина на Господ да остане анонимен.И така се оказва накрая че проблема си стои и отказа ми от окончателното му решение води до известни неприятни последици в обществения ми живот.А пък още по странното е , че нямам никаква потребност да правя каквото и да било по този въпрост.Нямам нито мотиви , нито цели , даже вече си мисля че тези неща нямат нищо общо с онова което съм аз.Аз нямам никакви желания,цели,мечти,копнежи и заради тази липса на определящи поведението фактори , се провалям с вписването ми в този свят.Всички тези изброените неща , всъщност заробват човека и го заковават на място.Точно както душата ми се е самозаковала.Но аз не съм душата си...просто съм си един зрител на случващото се и не мога да искам,да притежавам или дори да бъда каквото и да било.Аз дори мисля че даже несъществувам , колкото и парадоксално да звучи, по критеите по които определям съществуващите неща ,аз себе си не мога да се определя като същество изобщо.Мене изобщо ме няма в този свят и това може да ви доведе до доста интересен въпрос.Ако аз не съществувам и не мога да влиая на човешкото си поведение , то кой всъщност пише тези редове.Ми да не ги пиша аз , това го пише душата ми , това са впечатленията на душата ми за моята истинска същност , която противоречи със законите на съществуването.Което означава че или имам сериозно психично заболяване или както аз мога да видя душата си , през същото прозорче душата ми може по своя си начин да ме види мене.При което след като се слея с душата си тя , по някакъв си начин интерпретира онова което виждам аз през моите други очи , и пише тези странни безмислени думи в тези редове.Или просто казано нищо не сте разбрали от това което съм написал...няма как...освен ако и вие не сте болни от моята болест :)

И спрете да разделяте хората на такива и онакива.Няма такива деца като "индиго".Има просто деца.Спрете да търсите специалност там където я няма.Толкова ли е трудно да разберете и да видите че всичко и всички са специални?И в това няма нищо специално да бъдеш специален.И вместо да пълните главите на децата с простотии от такъв сорт , че са били еди какви са , мове да потърсите начин как да им помогнете да превъзмогнат страховете си от истинско,откровено общуване с другите деца.Как по дяволите стигнахте до извода че те не са им били себеподобни?А какви са хипопотами?
-Ехоо...Кой е?
-Аз съм гласът в главата ти!
-Ааа добре , аз си помислих че полудявам :D