Author Topic: Star Wars  (Read 2225 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bee

 • Guest
Star Wars
« on: октомври 10, 2005, 07:40:52 am »
Разправят, че имало два вида коли: Мерцедес и всички останали. Много хора мислят така и за филмите. Има два вида филми: “Междузвездни войни” и всички останали.
Не знам защо, но съм доста склонна да се присъединя към това мнение. Има някаква магия в тези филми – визирам най-вече 4, 5 и 6 –та серия, но с огромен интерес изгледах и първите и наистина само на два-три епизода се издразних малко. Това е филма, който наистина мога да гледам по няколко пъти. А това е голяма оценка – почти няма друг филм, както няма и много книги, които да искам да гледам/чета за втори, пък камо ли за повече от два пъти.
Знаете ли, че според мен Лукас не е измислил думата джедай? Четох една книга на Е. Блаватска, която се казваше “Магьосниците от Сините планини” и в която се разказваше за една мнопго любопитна област в Южна Азия и едни много любопитни племена. Едното беше на черните магьосници, чийто имена не помня, които се славели с това, че един техен поглед бил достатъчен да умъртви човек (жертвата умирала след няколко седмици, например, като покосена от неизвестна болест), а другото беше на белите магьосници, високи, красиви хора, които единствени могли да се противопоставят на магията на черните и могли едва ли не да общуват с биволите си, и т.н. Та тези бели магьосници се наричали – джеда. Никога няма да забравя момента, в който прочетох това име – това беше преди много години и не се интересувах още много от езотерика – Е. Блаватска ми беше попаднала почти случайно, но определено Междузвездни войни беше най-любимия ми филм за всички времена. Тогава реших, че няма как да е съвпадение – реших, че Лукас едва ли не е чел същата книга и е взел от там името  - сега си мисля, че може да не е чел книгата и пак това име да не му е дошло случайно ;)
Както и да е, ще гледам още няколко пъти всички серии със сигурност – само се чудя колко мога да ги гледам наистина без да ми омръзнат?  ;D
« Last Edit: октомври 10, 2005, 07:42:26 am by bee »

Offline sirius

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 730
 • Gender: Male
 • неседухатуйщонегасне
Re:Star Wars
« Reply #1 on: октомври 10, 2005, 10:52:06 am »
Този филм остава в историята. Леле колко съм го мислил този филм като излезе. Още пазя едно междузвездно корабче от ламарина направено от един приятел.
всеки си носи кръста: всеки знае до колко му е вътре. Но не знае още колко може да му влезе - това е щастието.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Star Wars
« Reply #2 on: октомври 10, 2005, 01:02:38 pm »
Джедаите са нещо като войни медитатори и пазители на мира, изобщо тяхната балансираност и отдаденост на светлата страна е взета назаем от източната религия и култура  :)
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

bee

 • Guest
Re: Star Wars
« Reply #3 on: април 10, 2006, 11:28:19 am »
Аз нали съм все със закъснение ... едва онзи ден гледах 3-та серия. Много беше силно внушението, че и "Голямата Любов" може да те обърне към Тъмната страна  ..... защото страха, че ще загубиш, това, което си мислиш, че притежаваш, е наистина първата стъпка надолу ..... не знам доколко всеки може да бъде абсолютно безстрашен, но всеки трябва да опита да поне да овладее страха, а това без вяра (доверие) не става .... просто, нали  :)