Author Topic: Начини и информация за ускоряване на развитието на съзнанието!  (Read 2122 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline whatsoever

  • Ентусиаст
  • **
  • Posts: 14
Мисля че това ще е от голяма полза да споделим свойте източници , методи , опити и грешки в опита си да достигнем до по високо ниво на съзнание ,просветление, до Бог , или просто истинският ни потенциал.

Ето и моят път , подреден хронологично , на хората и информацията която ми е помогнала значително в търсенето:
1.На 18 години за първи път ядох български психоактивни гъби в Южния парк и преживях състояние на дълбоко и проникновено знание за естеството на нещата, казвах неща от рода: Бог е Истината, без да съм чел каквото и да било преди, и тн, преживяването е неописуемо, не че препоръчвам гъбите като забранен стимулант по този път, въпреки това не виждам нищо лошо в това да се опита.
2.На 20 години се запознах с трудовете на Карл Густав Юнг, швейцарски психолоаналитик, чрез него добих увереност да вниквам в психичните проблеми на хората, и откривайки аналогия между неговият възглед и моите психични реакции вече знаех че това е болест споделена от цялото човечество и предизвикана от фанатични идентификации и страхове на инстинктивна основа.
3.След като октомври миналата година гледах втората част на Zeitgeist: Addendum, ми направи голямо впечатление уводната част с Джиду Кришнамурти, естествено веднага го гоогелнах и се започна голямото гледане и попиване на неговото учение , което е като всички други учения, но без езотерични главоблъсканици. Този човек изигра решаваща роля в насочването на моята дисциплина на ума.
4.Преди няколко дена пък попаднах и на последния си помощник и вдъхновител Екхарт Тол (Eckhart Tolle), няма да е преувеличение да го нарека съвременен Буда, какъвто е и Кришнамурти.
И ето ме днес, много по лек и свободен, гледам се отстрани и си се смея от време на време, особено като ме обсеби нещо.
Като обобщение ви предлагам и една книга която днес намерих, за човека и еволюцията на съзнанието и още нещо, хех.
http://niejedzenie.info/english/text/lswf.pdf