Author Topic: Спаси детето си - подпиши се срещу "Закон за детето"  (Read 3634 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline Александров

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 126
Новият проект за “Закон за Детето” е  Безпощадна война срещу нашите деца!

Първоначално «Juvenile Justice» е била полезна за обществото, т.к. това е било отделно «правосъдие за непълнолетни, което е включвало определен ред на съдопроизводство, отделна система на съд» и друго. Но днес всички добри идеи, вложени някога в понятието «Juvenile Justice», са коренно преработени и носят сериозна опасност на обществото ни. Поради това, че в Европейските страни «Juvenile Justice» е позната на хората като нещо отрицателно, в България се опитват да я прокарат в Народното Събрание като «Закон за детето».
Главната опасност на проекта за «Закон за детето» се състои в това, че съгласно закона родителите са третирани като тези, които само «полагат грижи» за детето, докато умът и ценностите му се формират от държавата (чл. 34).
Проектът за «Закон за детето» изземва в значителна степен конституционните права на родителите, прехвърляйки ги на държавата в лицето на социалните служители, определя кое е вредното за децата на база на много общи и недефинирани в закона термини, което дава възможност за редица злоупотреби. Родителят няма правото да откаже на детето да «се информира» независимо от източника, няма право да му наложи наказание и трябва на всяка цена да се съобрази с мнението на детето си, като законът му дава правото да прави каквото и когато си пожелае.
Приема се, че детето е съвършено същество, което не допуска грешки и с желанието на което родителят трябва да се съгласи, ако не иска да попадне под ударите на закона. Правото на подобен вид решения се прехвърля в ръцете на социалните служители, съдиите и кметовете, които могат да влязат по всяко време директно през вратата на което и да е българско семейство и то без съд! Социалните служби, с помощта на полицията ще могат да се намесват и да изземват децата ПРЕДИ дори да са били доказани обстоятелствата около конкретния казус. Родителят се приема за виновен по презумпция.
Подобни закони водят до редица злоупотреби в някои европейски страни. Деца биват легално отвличани от социалните служби за това, че родител е повишил тон, пропуснал е имунизация или просто е дисциплинирал детето си. Поведението на социалните служители в страни като Швеция и Германия се е превърнало в средство за контрол върху родителите. Този Закон отваря път за упражняване на диктат от страна на държавата върху семейството!
Въвеждат се морално и психически вредни за децата практики като сексуално образование за деца от предучилищна възраст. Държавата ще подкрепя «организациите с нестопанска цел, работещи в областта на сексуалното и репродуктивно здраве и семейното планиране и си сътрудничат с тях при обучението на децата и учениците, както и при изпълнение на информационни кампании в тази област.» Подобна политика излага невръстните деца, далеч от родителски контрол в класните стаи, на хомосексуална пропаганда и неприлични и неподходящи за деца материали, промоцирани от радикални феминистки и други организации за сексуална пропаганда.
 Законът за детето е реална заплаха за нашите деца. С помощта на проекта за Закон за детето се внедряват технологии за узаконено изземване от семейството на всяко (!) дете под предлог защита на интересите му. Иззетите деца могат лесно да се превърнат в донори на органи. Именно затова днес предложеният проект за «Закон за детето» представлява сериозна опасност не само за всички ни, но и за бъдещите поколения, които благодарение на него са застрашени. В този смисъл проектът за Закон за детето се явява като елемент на геноцид срещу българския народ.

По-подробна и разгърната информация за Проекта за «Закон за детето» може да се получи от различни сайтове:
• сайт на Гражданската инициатива за семейството – http://bg4family.org
• проект за Закон за детето и многобройните становища за него   http://bg4family.org/index.php?id=3
• сайт Свобода за всеки – http://svobodazavseki.com
• анализ на проект за Закон за детето – http://svobodazavseki.com
• сайт на Българската асоциация по семейно планиране и сексуално здраве (БАСП) – http://www.safesex.bg/
• брошюри, свързани с различни аспекти на репродуктивното и сексуално здраве, подготвени за децата ни от БАПС – http://www.safesex.bg/bg/2010-01-31-13-08-17/2010-03-26-16-36-28


Видеоматериали:
на YOUTUBE
– „ЗАКОНЪТ ЗА ДЕТЕТО Е ОПАСЕН“;
 - „Пълното отхвърляне на проекта за Закон за детето“;
 - „Спри проекта за Закон за детето!!!“;
 - „Законът за детето носи болка и смърт“

във Vbox7
http://www.vbox7.com/play:c290623ae5 – „Спасете децата си от Закона за детето“;
http://www.vbox7.com/play:146b2e264c  - „Тотално отхвърляне на проекта за Закон за детето“;
http://www.vbox7.com/play:bb093508b2  - „Спри проекта за Закон за детето!!!“;
http://vbox7.com/play:44da993fa5 – „Законът за детето носи смърт и страдание“В заключение: Понятието «Juvenile Justice» е опорочено до такава степен, че системата стояща зад това понятие се е превърнала в сериозна опасност за страни и народи, където тя е била внедрена, а сега тя застрашава и България. «Законът за детето» е изключително далеч от българската реалност, идентичност и история, за които семейната институция е изиграла ключова роля при съхраняване на самосъзнанието и оцеляване на българския народ през вековете. За българската нация ролята на родителите и семейството има фундаментално значение. С евентуалното приемане на този проект ще бъдат узаконени съмнителни европейски практики, водещи до разруха, контрол и отделяне на децата от техните семейства. Законът не е наложителен, защото урежда вече уредени обществени отношения.

Ето защо ние, български граждани, призоваваме Проектът за «Закон за детето” да бъде НАПЪЛНО отхвърлен от българското общество и парламент като чужд на неговата идентичност, ценности, история и настоящи потребности.

Приканваме всички родители и граждани да се присъединят към подписката за отхвърляне на Проекта за «Закон за детето», организирана от Гражданската инициатива за семейството. Това може да направите на адрес http://bg4family.org/index.php?id=10


Сега е моментът да спасим нашите деца!!! Утре може да е късно. Няма дете, което да живее в лукс без родители и да е щастливо. А никой и не обещава лукс на осиновените деца. Трябва да се обединим и да спрем този проект за "Закон за детето".

Свали и разпространи тази листовка  http://narod.ru/disk/40541393001/Listovka_podobrena.doc.htmlЗа направа на горепосочените видеоклипове са използвани кадри от следните видеоклипове:

„13 лет безнадежной борьбы" (13 години на безнадеждната борба)
http://www.youtube.com/watch?v=95bv3kAmQUQ


„Чиновники отобрали ребенка. Ребенок повесился" (Чиновниците са отнели детето. Детето се е обесило)


 "На основании закона" (Въз основа на закон)

А също така записът на обсъждането в НС по въпросите на проекта за Закон за детето, организирано от СДС на 12.01.2012 http://bg4family.org/

виж още http://jivdom.info/wiki/%D0%97%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%8A%D1%82_%D0%B7%D0%B0_%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%BE_%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B8_%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%B0_%D0%B8_%D1%81%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82 "Закон за детето носи болка и смърт", Жив Дом Уикипедия.
« Last Edit: февруари 20, 2012, 02:10:06 am by Александров »

Offline Александров

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 126
Представям на внимание на всички български граждани нов филм "Законът за детето - това ли искаме за България?"
http://www.youtube.com/watch?v=Iyt-JjGVHzQ


Свали новия филм "Законът за детето - това ли искаме за България?" и го сподели с приятелите си http://narod.ru/disk/41409849001/pari_izzemvane.avi.html

Този филм е направен по действителни случаи и много нагледно показва, какво ни очаква, ако Законът за детето ще бъде приет в България.
Проектозаконът отнема граждански права; насърчава доносничеството, включително на деца против родителите им; въвежда фактическо самосезиране на социалните служби, които имат право еднолично да преценяват дали действията на родителите са в "най-добрия интерес на детето" по произволен критерий; предписанията им са задължителни за родителите. Това е законообразна маска за едно фактическо беззаконие на изпълнителната власт на най-ниско ниво спрямо всички родители със смъртоносен потенциал за институцията на семейството и явна възможност за безпрецедентни по размер злоупотреби, корупция и престъпления.
Необходимо е да се подчертае, че в Русия не е приет отделен закон за децата както това се готви да се направи в България, а са направени само някои промени във вече съществуващото законодателство. А какво ни чака, ако ние допуснем да бъде приет отделен Закон?
Влезнете на сайта "Гражданска инициатива за семейството"  http://bg4family.org/ и се подпишете против проекта за Закон за детето.

« Last Edit: февруари 21, 2012, 11:15:55 am by Александров »

Offline Александров

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 126
Представям на внимание на всички български граждани ПОДНОВЕНА ВЕРСИЯ на филм "Законът за детето - това ли искаме за България?". Филмът се казва "Законът за детето в България - Ювеналка в России!" 


Този филм е направен по действителни случаи и много нагледно показва, какво ни очаква, ако Законът за детето ще бъде приет в България.
«Juvenile Justice» под маската на грижата за децата, тяхното репродуктивно и сексуално здраве се разпространи по целия свят, не подмина нито Русия, нито България. Възникна идея да се направят субтитри така, че този филм да може да бъде гледан и в Русия, и в България. Сега на народите на тези държави предстои да се събудят от менталния сън, за да защитят децата си от Закона за детето («Juvenile Justice») и от БАСП (ЮВЕНТА в Русия). НАШЕТО ОРЪЖИЕ Е ГЛАСНОСТТА!!!

Днес ти все още можеш да спреш този безпредел!
Свали филм "Законът за детето в България - Ювеналка в России!" и го сподели с приятелите си http://narod.ru/disk/41716734001.9aac408b94ad2ba766feeb176018d63c/p_izzem_rus.avi.html
Влезнете на сайта "Гражданска инициатива за семейството" http://bg4family.org/ и се подпишете против проекта за Закон за детето.

Offline Александров

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 126
Системата на «Juvenile Justice» всеки път приема различен облик - "Детство 2030" в Русия, "Закон за детето" в България и т.н. Тази система се е погрижила за всичко, дори за сексуалното просвещение на децата ни не само в училище, но и в детската градина, където още от 5-годишна възраст ще ги обучават, "че сексът не е само с размножителна цел, но се прави и за удоволствие."
Плодовете на разпространението на системата на «Juvenile Justice» по света са различни центрове с привлекателни названия като «център репродуктивното здраве на деца и подрастващите» или «семейно планиране и сексуално здраве». В центровете са направени детски клиники за аборти, където на момичета в тийнейджърска възраст "специалистите" дават препоръки да не съобщават на родителите си за направения аборт,т.к. това е лекарска тайна.
Във всичките такива центрове е разпространена реклама с лозунги за безграничните права на децата да живеят като възрастни и как трябва правилно "да поставят родителите си на мястото им".

Някои от "специалистите" от такива центрове заявяват, че ЕРОТИКА ТОВА Е КУЛТУРА, НА КОЯТО ДЕТЕТО ТРЯБВА ДА СЕ УЧИ ОЩЕ ОТ РАЖДАНЕТО МУ. ДЕЦАТА И ПОДРАСТВАЩИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪЗПИТАВАТ В ЗДРАВОСЛОВНАТА ЕРОТИКА.

Предстои разглеждането на проекта ”Закон за детето” в Министерския съвет и Народното Събрание, а годината, в която ще заработи е 2013-та, АКО ВСИЧКИ СМЕ СЪГЛАСНИ. Мълчанието се приема за съгласие!!!


Новият филм "Законът за детето въвежда секспросвета от яслите"
нагледно показва какво ни очаква, ако ние ще продължим да мълчим.

Някой ще каже, че хубаво e децата "да не са паднали от Марс" и аз мислех така. Всеки нормален човек мисли така и се старае да даде на децата си необходимите знания по интимните въпроси според развитието на всяко дете. Точно това го правех и аз. Но никога дори не си представях, че ВСИЧКО МОЖЕ ДА СЕ ИЗВРАТИ ДО ТАКАВА СТЕПЕН.

Интересен е фактът, че и двете организации "Ювента" в Русия http://www.juventa-spb.info (градски диагностично-консултативен център за деца (репродуктивно здраве)) и БАСП в България http://www.safesex.bg/ (Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве) имат един и същи партньор - Детски Фонд на ООН - УНИЦЕФ.

НАШЕТО ОРЪЖИЕ Е ГЛАСНОСТТА!!!

Днес ти все още можеш да спреш този безпредел!

Влезнете на сайта "Гражданска инициатива за семейството" http://bg4family.org/ и се подпишете против проекта за Закон за детето.
« Last Edit: февруари 27, 2012, 03:03:55 pm by Александров »