Author Topic: Монасите Кирил и Методий като унищожители на славянската култура  (Read 12182 times)

0 Members и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Offline Александров

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 126
Разбирам, че темата, която ще  засегна тук, няма да хареса на повечето хора в България. Но има и будни и съвестни хора, и хора, които на всяка цена биха искали да знаят истината, макар и не тъй приятна за тях.
Трябва да се каже, че истината не може да се разглежда като приятна или неприятна, истината е една, независимо дали ни харесва или не. Понякога е нужна смелост, за да погледнем в очите на истината...

Ние, българите, няма какво да се срамуваме за деянията на Солунските братя - гърци, превели и популяризирали Библия на славянски език. Но ако знаем само как са се развивали събитията и че думата “популяризирали” няма нищо общо с днешната. Преди хиляда години “популяризирали" е означавало следното:

“...Да си припомним, че по време на “покръстването” в Киевската Рус за 12-т години на принудителната християнизация е било унищожено, с малки изключения, почти цялото възрастно население. Това се потвърждава от съществуващите факти. Ако преди “покръстването” на територията на Киевската Рус е имало 300 града и са живеели 12 милиона души, та след “покръстването” са останали само 30 града и 3 милиона души! 270 града са били разрушени! 9 милиона души са били убити! (Дий, Владимир, “Православна Русия преди приемането на християнството и след това”, виж http://www.levashov.info/articles-2.html#24).

Кой и защо крие истината от нас?...”

Отговорът може се търси в статията на Игор Тищенков:

Ден на унищожение на славянската култура

Повечето хора вече знаят, че в Русия е имало писменост много преди Кирил и Методий. Но тогава какво са направили тези монаси за руския народ? Кой, с каква цел се опитва да ни убеди, че именно те са дали писмеността на руския народ...?

Прочети повече на РуАН http://ru-an.info/news_content.php?id=842 - статията засега е на руски, предвижда се превод.
« Last Edit: май 25, 2011, 10:57:38 pm by Александров »

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Общо взето нищо не е такова каквото го изкарват, особено през дългата история на човечеството.
В случая 24 май е празник на писмеността, която е останала и до днешни и която всички ние използваме наготово. Братята Кирил и Методий са едни икони, мистероизни личности превърнати в икони. Така е с повечето исторически личности. Това е подход на държавата за създаване на национално мислене и обща идентичност у хората, които принадлежат към своята национална или етническа група. Всеки който има глава на раменете и разбира същността на хората знае, че светци и идеални хора няма и че историята зад нас е павирана с безчет трупове...
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline Александров

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 126
За да стане още по-ясно, защо е имало толкова жертви или по-скоро за какво се борели и умирали славяните като сe противопоставяли на християнизацията и новата писменост, трябва да се уточни още един детайл:

Откъс от същата статия "Ден на унищожение на славянската култура" на Игор Тищенков:

В Русия е имало 4 основни и 2 спомагателни вида писменост:
1) да‘Арийски Траги. Това са Образни Символи, които съчетават в себе си сложни обемни знаци, с помощта на които се предават многомерни величини и многообразни Руни. Част от тези криптойероглифни символи е легнала в основата на криптограмите на крито-микенската култура, йероглифното писмо на Древния Египет и Междуречието, китайското, корейското, японското и други видове на йероглифното писмо.
2) х‘Арийска Каруна (Съюз от 256 Руни). В разговорния език тя се нарича жреческо писмо. Каруната е легнала в основата на древния санскрит, деванагари. Използвали са я жреците в Индия и Тибет. В опростена форма, с по-малък брой руни, Каруната е била използвана от западните Славяни и Арии, населяващи в древността Скандинавия, Исландия (48 Руни), територията на днешната Германия (19 Руни), Франция, Шотландия (33 Руни), Дания, Ирландия (38 Руни) и други Славяно-Арийски държави.
3) Расенски Молвици (Образно-огледална писменост). Тази писменост се е наричала Етруско писмо, тъй като с помощта й са писали Расени или Етруски – Славяни и Арии, които в древни времена са населявали Италия. Това писмо е легнало в основата на древна финикийска азбука. По-късно, древните гърци са взели финикийската писменост за основа, преправили са я и са я представили за своя, въз основа на която, по-късно, се е появил «латински език».
4) Святоруски Образи (Буквица). В древността тази писменост е била най-разпространена сред всички Славяно-Арийски Родове. Тя се е използвала при писане на междуродови и междудържавни договори. Известни са различни варианти на съкратена Буквица: византийски унициал, черковнославянска азбука, древлесловенска (древноруска) азбука. Към този вид писменост може да бъде отнесена и Влесовица или шрифт на Влесовата книга http://www.1-sovetnik.com/books/Archives/Veles-1.zip, шрифт на Святоруски Влъхвари – текстове, записани на дъски от свещените дървета: дъб, бреза, кедър и ясен.
Древлесловенският или древноруският език е легнал в основата на много европейски езици, включително и английския език, думите на който са се писали на «латиница», но по звучене и смисъл са били Славяно-Арийски.
5) Глаголица или Търговска писменост. Тази писменост се е използвала за водене на регистри, сметки, оформяне на сделки и търговски договори. Впоследствие Глаголицата е започнала да се използва наравно с други езици за запис на билини, приказки, исторически събития, за писане на Свещени Книги.
6) Словенската народна писменост е била най-лесна. Тя се е използвала за размяна на кратки съобщения. Впоследствие този вид писменост се е наричал «берестяна писменост» (писали са върху кора от бреза – от тук и берестяна)  или «Черти и Резки». Тази писменост се е използвала в ежедневието. Всеки Русич я е владеел и върху парче от кора на бреза е могъл да напише съобщение на битова тема за роднината си (Източник - http://www.dunmers.com/?p=390).

.....

Фактите показват, че в Русия изначално е имало много видове писменост. А Кирил и Методий не само нищо не са създавали, а, напротив, успешно са провели спецоперация по обедняването и опростяването на руския език, като са лишили древнославянската азбука от девет най-важни образи на руските буквици. Целта на тази диверсия (а по друг начин е трудно да се изразиш) е била следната: да се преведе за славяните Библия, в името на която, впоследствие, са били унищожавани всякакви прояви на истинската родна славянска култура....”

Лично мнение: тази информация не означава, че българите не са създали писменост. Просто те са я имали (най-малко 6 вида) и са я изгубили, защото също винаги са били и сега са СЛАВЯНИ. Благодарение на старанията на солунските братя Кирил и Методий българският народ също е изгубил огромно богатство от писменостите. С идването на тези “просветители” е бил изгубен или заменен дълбокия смисъл на много от думите в българския език. За повече подробности виж друга тема от форума “Тайните на славянските езици” - http://www.izvorite.com/smf/index.php?topic=2999.0

Трябва да се каже, че реформите в България са продължили. Да си припомним само “правописната” реформа през 1945г., съгласно която са били изхвърлени от употреба буквите Ят, Голям юс и било прекратено изписването на буквите Ъ и Ь в края на думите и друго.  

От следния откъс от статията “Блажени бедните духом – 2” на Николай Левашов отчетливо се вижда, каква загуба от реформите претърпя българският език:
“...Думата ВЯРА (на руски и старославянски - ВЕРА) изначално е означавала ПРОСВЕТЛЕНИЕ СЪС ЗНАНИЕ и се е писало с две славяно-арийски РУНИ и затова има два кореня — ВЕ и РА. Първата руна се е използвала за обозначаване на звук ВЕ, който е oзначавал - ЗНАНИЕ! Затова в руският език в много думи, някои от които днес се смятат за “остарели”, присъства този корен: ВЕдать, ВЕдун, ВЕдунья, ВЕсти, ВЕдущий, ВЕдение, ВЕдомо, ВЕдомость, ВЕдомство, ВЕдомый, ВЕжда и т.н. (бел. на преводача - в българския език има същите думи - ВЕдам, ВЕдун, ВЕдуния (жена, която не само знае, но и разбира това , което знае), ВЕсти, ВОдещ, ВЕдение, неВЕдомо откъде, ВЕдомост, ВЕдомство, ВЕжда и т.н.)
Втората руна се е използвала за обозначаване на звук РА и означавала - СВЕТЛИНА! РА, същото както и ВЕ, присъства в много думи в руският език във вид на корен, макар че в съвременното ”езиковедение” всичко е преднамерено изопачено така, че в думите, основани на руната РА, самото РА практически никога не се разглежда като корен на думата! Това са само някои от тях в съвременния руски език: РАдуга, РАссвет, РАдость, РАскол, РАскольник, РАсияние, РАссеяние, кРАмола, кРАмольник, РАдио, РАдужный, РАдушие, РАзблаговестить, РАзбогатеть, РАзбой, РАсследовать, РАзбРАнить, РАсбРАсывать, Развитие, РАзВЕдать, РАзбудить, РАзвести и т.д. (бел. на преводача - в българския език има същите думи – дъгата е от светлина, но се пише вече без РА, РАзсъмване, РАдост, РАзкол, РАзколник, РАсияние - сияние е от светлина, но се пише вече без РА, РАзсейване, кРАмола, РАдио, РАдушен, РАдушие, РАзговор, РАзбогатеем, РАзбой, РАзследвам, РАзбРАн, РАзкРАсявам, РАзвитие, РАзузнавам, РАздавам, РАзмествам и т.н.)...”

 А що се отнася до:
Това е подход на държавата за създаване на национално мислене и обща идентичност у хората, които принадлежат към своята национална или етническа група.
– казах в самото начало, че “е нужна смелост, за да погледнем в очите на истината...” и имах предвид точно това, че излиза така, че общата ни идентичност е създадена на една не тъй привидна лъжа...

« Last Edit: май 26, 2011, 12:09:00 pm by Александров »

Offline sirius

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 730
 • Gender: Male
 • неседухатуйщонегасне
Бре какво заглавие!

Нали новото и старото са в конфликт. Нали новото идва с идеята че е по-добро. Старото не си мисли така обаче. А къде е истината кой може да каже?

И какво сега като казваш "истината". Искаш да разбиеш мита за Кирил и Методий ли?  И какво като го разбиеш, ще се върнем на старата писменост ли?  Или просто ще провъзгласим сегашната славянска писменост като някква варварска и унищожителна, въпреки че си пишем на нея.

И сега вместо да се сплотяваме (дори и около "унищожителите" Кирил и Методий) и да си гледаме пътя напред, дайте да пускаме всякакви истини (или неистини) и да разединяваме хората.

Ти като какъв го играеш, като изразител на истината или като човек всяващ смущения(разединения).

(По добре ли е детето (дори и възрастния) да знае, че майка му е курва?)  Какво правиш?


-----------------


Quote
С идването на тези “просветители” е бил изгубен или заменен дълбокия смисъл на много от думите в българския език.

Дълбокия смисъл не е някоя точно определена дума. Дълбокия смисъл, както казваш, е повече в дълбочината на разбиране на пишещия и четящия думата. Самата дума НЕ Е дълбокия смисъл. Смисъла или е вложен от автора или се вижда от четящия. Ако двама човека с дълбочина на разбиране си комуникират, то те могат да ползват каквито си искат думи и ще се разбират. А дали неразбиращия ще разбере "дълбокия смисъл" на думите, които чува или чете?---------------


Quote
Но има и будни и съвестни хора, и хора, които на всяка цена биха искали да знаят истината, макар и не тъй приятна за тях.

А има и едни други "будни и съвестни" хора, които на всяка цена биха пък наложили тази истина. Някои са се опитвали дори - нещо с арийската раса беше. 

« Last Edit: юни 06, 2011, 08:00:39 am by sirius »
всеки си носи кръста: всеки знае до колко му е вътре. Но не знае още колко може да му влезе - това е щастието.

Offline Александров

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 126
 Просто е дошло време да се СЪБУДИМ  и  ДА СИ СПОМНИМ, КОИ СМЕ. А ние сме - ВЕЛИКИ И МОГЪЩИ СЛАВЯНИ И АРИИ.
От любопитство може да се види филм “Игры богов” –онлайн http://www.taina777.ru/dokfilm/    Например, ето тази му част:
“СЛАВЯНСКИЕ ПРИВЫЧКИ” (Славянски навици) http://www.taina777.ru/dokfilm/slavyanskie_privichki_akt_6/
 Във филма се разказва следното: Всичко се започва с въпроса Какво е това навик? Какви навици са хубави, а какви са лоши? Дадена е етимология на думите “Привычка”(на български е “Навик”) “Жизнь” (живот), “Образ жизни” (Образ на живот) и друго. Разказано е за Свастика и много други интересни неща. Един пример, етимология на Словосъчетание “Образ Жизни” (Образ на живот)е следната:
Образ - (О+Б+Р+Аз) - Онъ Боги Еръ Ръцы Азъ - или Он(той) то Боговете Творим, Реком от Аса на Земята (от преводача: в Монтанско говорят - не "той", а "он". Он(той) е от Боговете Сътворен изРечен от Аса на Земята)- ЧовекРъцы – Речь, речение Жизнь - (Жи+З+Н+Ь) - Животъ Земля Нашъ Ерь - Животът на Земята ни създаден от горе. Образ Жизни (Образ на живот) означава, че - Животът на Земята ни, създаден от горе от Боговете (от космическите пришелци - Старата Раса съгласно Славяно-Арийските Веди) и изречен (поддържан) от Асовете на Земята. Асовете са хора, които с помощта на получените знания са стигнали до нивото, на което започват да творят като поемат изцяло отговорността за действията си. В далечни времена славяните точно този смисъл са влагали  в думата БОГ. Сега думата "бог" специално е изказена. Но днес все още "Ас във нещо" означава да си спец в това.

По-горе в текста е употребена дума "Словосъчетание". На български правилно да се каже именно "СЛОВОСЪЧЕТАНИЕ", а не на думосъчетание – какво ни говори това? А това ни говори, че първоначално българите казвали “слово”, а не “дума”.
Нашият език много неща може да ни разкаже, той дори може да ни събуди от сън, като целувката на принца събудила спящата красавица в приказката. Приказките не са случайни. В тежките времена на инквизицията, насилствено покръстване в християнската вяра и гонения, предците ни под формата на приказки са оставили послание към потомците си.
В този филм се повдига въпрос, че азбуката вече я няма, а има алфавит – т.е. ние знаем само фонетично звучене на буквите. А изначалната азбука ние вече не я знаем. Става дума за “Аз, буки, веди...” и не знаем, че всяка дума сама разкрива смисъла, заложен в нея, ако я прочетеш на срички – от дясно на ляво и обратно. А ако искаш да видиш още по-дълбок смисъл, заложен в думата, тогава трябва да знаеш истинската азбука и да разшифроваш всяка буква от думата.
А информацията в гените ни е заложена на старославянски език. Гените буквално пеят. А когато налагаш върху гените неправилно звучащи думи, или объркваш смисъла им или изобщо не го схващаш, тогава гените ни заспиват, а заедно с тях и мозъкът ни. Ние ставаме като глухи, ние се превръщаме в зомбита. Видиш, че върви човек, а той е само обвивка – вътре е кухо. Казват, че Душата му спи. Цялата Европа вече е зомбирана. Някога, преди около 1000 години всички народи в Европа са говори на старославянски език, сега ДНК-то им спи. Интересно е, че това, че повечето европейци спят е изписано по лицата им.
Ние мислим, че сме същите, но при положение, че всичко става все по-просто и по-просто и ние не забелязваме, как самите ние започваме да ставаме прости, елементарни...
За САЩ да не говорим, там е отделен въпрос... (само да си спомним старото изречение, че престъпленията се отразяват “до девето коляно” ... Е, само 200 години са минали от времето, в което те са унищожили американските индейци из користни цели - земи, злато... само ако обърнем внимание, за какво предимно са филмите им ...например, “Бягство от затвора” и други)
Затова целта на Социалните паразити е да унищожат нациите и народите, които говорят на славянски езици. Защото днес те имат 100% шанс да се събудят и да събудят другите.
Ще вметна само: Думата "человек" е по-правилна, тя донася до нас истинския смисъл:ЧЕЛО-ВЕК две думи ЧЕЛО и ВЕК. ЧОВЕК е урязана дума - чаромът. За повече информация виж темата “Тайните на славянските езици” http://www.izvorite.com/smf/index.php?topic=2999.0
Прикепен е като файл Буковник - или това нещо, което преди (изначално) се е наричало АЗБУКА.
« Last Edit: юни 07, 2011, 03:15:27 pm by Александров »

Offline iyiuvigy

 • Не изпълвай времето между две събития с чакане.
 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 26
 • Gender: Male
 • През деня-мисли,през ноща-сънуваù!
Във български форум няма място за славянска култура,в смисъла който има поста ти!
Ние сме българи,не славяни и е безпредметно да се вайкаме за славяните.
Въпросът за славяните започва още с името им-няма такива,наричани са така много по-късно отколкото русите пишат,а и русите носят името си от викингите...!
Въпросът е,кога Русия ще “благодари“ >:( на българите за писменноста,християнството и културата,която използват от 800 години?
'' Да се ядосваш, значи да наказваш себеси за грешките на другите.''

Offline Александров

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 126
Съжалявам, но никой не казва, че българите са славяни. Според по-долу дадени генетични проучвания българите имат славянски гени, но процентното им съдържание  е много малко, за което може само да се съжалява.

"Генетика славян - Южная Европа - 4"
http://www.germanicvs.com/2010/11/blog-post.html

("...Тем не менее, наиболее "неславянским" народом в современной Южной Европе, которому все же удалось сохранить славянский язык, несмотря на превосходящее по численности вторжение инородных пришельцев, являются болгары. У болгар содержание русо-арийских гаплогрупп равно или даже чуть меньше чем таковое у турков и выражается 28-30 процентами и не более. Остальные 70% генетической композиции болгар приходятся на семитские и кельтские маркеры. Т. е., болгары славянами генетически определенно не являются. Болгарский народ является уникальным феноменом в том смысле, что подвергшись небывалой ассимиляции со стороны инородцев, он сумел переварить этих инородцев лингвистически и сохранил свой первозданный русо-арийский язык, в то время, как, например, скандинавам даже при присутствии у них до 80% славянских гаплогрупп (остров Готланд) этого сделать не удалось...."- накратко в това проучване се казва следното: българите са най-неславянски народ в "съвременна" Южна Европа, който все пак успя да запази славянски език. Генетична композиция на българите е 28-30% от руско-арийски гаплогрупи, останалите 70% са семистки и келтски маркери.)

"Происхождение южных славян"
http://panslavist.ru/2011/09/pjs/

Британската енциклопедия (това е за размисъл)
http://www.peshera.org/khrono/khrono-08_2.html#02

Ето ти едно видео за размисъл: "По-русски говорила вся Европа до XVII века!" (До XVII век цялата Европа е говорила на руски)

По-русски говорила вся Европа до XVII века!


Във видеото са представени неопровержими доказателства на това, че до 17 век Европа е говорила на руски език.
По-долу е даден откъс от статия "Плачевная речь по Карлу XI, или На каком языке говорили в Швеции?"(Плачевна реч за Карл ХІ или на какъв език са говорили в Швеция?)

http://gorod.tomsk.ru/index-1228868796.php

".....Для полноты картины приведем полное название надгробной речи на смерть шведского короля, и комментарии историков. Длинное название речи написано по-русски, но латинскими буквами. Текст читается легко.

"ТОРЖЕСТВЕННАЯ РЕЧЬ ПО СЛУЧАЮ СМЕРТИ КАРЛА XI НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ. 1697. 36,2 x 25,5. Библиотека Уппсальского университета. Собрание Palmkiold, 15.

Печатный ТЕКСТ НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ, однако транскрибированный ЛАТИНСКИМИ БУКВАМИ, сохранился в составе кодекса из Библиотеки Уппсальского университета, начинается со страницы 833 этого кодекса и занимает ВОСЕМЬ страниц. Известен еще один экземпляр, хранящийся в Королевской библиотеке Стокгольма. Текст представляет собой плачевную речь по Карлу XI на русском языке. На титульном листе написано:

"Placzewnaja recz na pogrebenie togho prez segho welemozneiszago i wysokorozdennagho knjazja i ghossudarja Karolusa odinatsetogho swidskich, gothskich i wandalskich (i proczaja) korola, slavnagho, blaghogowennagho i milostiwagho naszego ghossudaja (!), nynjeze u bogha spasennagho. Kogda jegho korolewskogo weliczestwa ot duszi ostawlennoe tjelo, s podobajuszczjusae korolewskoju scestju, i serserdecznym wsich poddannych rydaniem byst pogrebenno w Stokolnje (!) dwatset-scetwertago nowemrja ljeta ot woploszczenia bogha slowa 1697".

Авторът пита руския народ: "Дигнете ръце тези, които не са могли да прочетат този текст? Няма такива? Поздравявам, всичките сте взели изпит по шведски език!
« Last Edit: април 26, 2013, 04:53:00 pm by Александров »

Offline Александров

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 126
Въпросът е,кога Русия ще “благодари“ >:( на българите за писменноста,християнството и културата,която използват от 800 години?


Русия пък е помогнала на България да се освободи от турското робство, нали така?
А какво се получава?
Искали да махнат паметник "Альоша" в Пловдив, Паметникът на Съветската армия в София е разкрасен като герои от американски комикси, Дядо Коледа, като Роналд - клоуна на "Макдоналдс".Това ли е благодарност???

Но затова пък България предпочете западноевропейския стандарт, забравяйки да провери, а какво всъщност представлява този стандарт!


"Другата Европа (2013)"

Тъмната страна на Европа се показа при визитата на Путин (2013)

« Last Edit: май 22, 2013, 10:43:43 am by Александров »

Offline asenom

 • Начинаещ
 • *
 • Posts: 3
Кирил и Методий създават само глаголицата - една сбирщина йероглифи, която е много удобна ако искаш никой да не може сам да чете и пише, а единственият авторитет да е християнското духовенство (при това само официално признатото). Глаголицата е изцяло нова, различна от гръцката и латинската графична система, и е създадена на основата на три християнски символа - кръст, триъгълник и кръг. Прилича ми на опит за изкуствено подменяне на културата на българските и родствените им народи.

Истинската азбука на българите е кирилицата, но произходът й е неизвестен. Има теория, че Климент Охридски (ученик на солунските братя) е създал кирилицата като вариант на глаголицата, но тази теория не е подкрепена със сериозни доказателства. Всъщност повечето факти показват, че кирилицата е древна писменост, съществувала хиляди години преди раждането на Кирил, Методий и Климент.

Ето например съответствията между кирилицата и древните линеарни писмености:


Отделно в цяла Северна Добруджа, а и на редица други места в България и в близките до нея територии са открити множество български руни (като руните на Розетата от Плиска), които също съответстват на букви от линеарните азбуки. Повече подробности има например тук: Четиридесет и два рунически знака и техните успоредици от линеарен А и линеарен Б.

Добре е да се знае, че езиците в цяла Европа (и съвременните, и тези от древността, включително българският) имат общ корен, общ произход. Реконструираният език, от който се счита, че произлизат всички индоевропейски, индоарийски езици, се нарича индоевропейски праезик. Съществуват разногласия относно географския му произход, като най-често за негова родина се посочват териториите на север или северозапад от Черно море, Армения или Анатолия (тоест места, където имало български държави и живеят български и сродни на българските народи).
« Last Edit: май 21, 2013, 06:00:27 am by asenom »

Offline asenom

 • Начинаещ
 • *
 • Posts: 3
Съжалявам, но никой не казва, че българите са славяни. Според по-долу дадени генетични проучвания българите имат славянски гени, но процентното им съдържание  е много малко, за което може само да се съжалява.


Всъщност казват, че славяните са българи. "Славяни" е просто дума, с която се обозначават родствените народи с характерни и близки култура и език. А в по-голямата си част тези народи са с тракийско-български произход и ген. Траки (включително скити и сармати) и българи (например от Волжка България) са живели около Черно и Азовско море векове преди да възникне понятието руска държава и понятието славяни.

Има изследвания: Българите взели най-много гени от траките. Половината от гените на българите идват от траките. Траки = прабългари. "За нас изконното население на българските земи са траки и в този смисъл ги приемаме за прабългари, вие като народ сте 49 на сто траки" - това заяви вчера за “Труд” от Цюрих новата директорка на “Игенеа” Аманда Фелбер.

Друг интересен материал: Произход на българите според ДНК изследванията. Тук вече се разглежда разпространението на българския/тракийския/ ген по света. Както виждаме от картата, не само голяма част от народите в европа и близкия изток, но дори и индианците в северна америка имат от нашия ген.« Last Edit: май 21, 2013, 05:29:22 am by asenom »

Offline Александров

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 126

Всъщност казват, че славяните са българи. "Славяни" е просто дума, с която се обозначават родствените народи с характерни и близки култура и език. А в по-голямата си част тези народи са с тракийско-български произход и ген...


Отварям книгата, която Вие ми препоръчахте и на стр.2 чета "Славяни няма, като терминът е измислен едва в средновековието. В античността срещаме термина склави, който означава роби и е название за социална принадлежност, а не e етническо наименование на народ."

Това са славяне, които според въпросната книга са склави - РОБИ. Не ми приличат на роби, а на Вас?С други думи, чрез тази невежественна манипулация някой се опитва да докаже на света, че предците на славяните са били РОБИ! И, за сожаление, мнозина се подвеждат от подобна фалшива информация поради невежеството (за едните) и псевдологиката на подобни тези (за другите).
На английски «РАБ» действително се пише като SLAVE, но се произнася тази дума като СЛЕЙВ, а не СЛАВ! Думата «славяне» на английски се пише като SLAVS или «SLAVIC PEOPLE», които се произнасят на английски като СЛАВС или «СЛАВИК ПИПЪЛ» или просто «СЛАВЯНЕ»! Както се вижда от горенаписаното, славяне нямат никакво отношение към роби.
А както писах в по-горните постове (дори дадох видео "По-русски говорила вся Европа до XVII века!" (До XVII век цялата Европа е говорила на руски)) английският език е започнал да се заражда само през IX-X векове от руския език, а руснаците са имали своя език от стотици хиляди години същесвуването им на Мидгард-земя. Руският език е език, на който са говорили предците им (които отчасти и нашите български предци, защото и ние носим славянските гени), дошли от далечните и не тъй далечните звезди! А именно на руския език е говорила цялата Бяла Раса, живуща на Мидгард-земя — потомци на звездните предци...

Някой каже, че е прекалено красиво, за да е истина. Тук в тази истина няма наше, ваше. Тук се говори, че всички хора с бяла кожа са братя и имат общи звездни предци.
А Кирил и Методий са упростили сложните видове на славянската писменост. Да, стана по-лесно, НО при по-лесното винаги нещо се губи. Какво е загубено в същност??? ОБРАЗНОСТ НА МИСЛЕНЕТО!!!!
Днес ние следим за правилност на израза, а не схващаме смисъла на предаваната с този израз информация. Смея да кажа, че образността на мисленето се е запазила в Русия. Руснаците все още говорят така, че се предава образ и при това не е важна подредбата на думи, не е важно натъртването, а образа, който се предава. Това трудно може да усети човек, който не е живял в Русия поне няколко години.

Тук има информация за Британската енциклопедия, в която се пише за Великата Тартария (Great Tartary)
http://www.peshera.org/khrono/khrono-08_2.html#02

«…Във все същата британска енциклопедия Руската Империя е по-известна като Великата Тартария (Great Tartary), която заема територия на изток от река Дон, на широчина на гр. Самара, до уралските планини и цялата територия, намираща се на изток от уралските планини до Тихия океан на азиатската част на континента:

«TARTARY, a vast country in the northern parts of Asia, bounded by Siberia on the north and west: this is called Great Tartary. The Tartars who lie south of Muscovy and Siberia, are those of Astracan, Circassia, and Dagistan, situated north-west of the Caspian-sea; the Calmuc Tartars, who lie between Siberia and the Caspian-sea; the Usbec Tartars and Moguls, who lie north of Persia and India; and lastly, those of Tibet, who lie north-west of China».

(Encyclopedia Britannica, Vol. III, Edinburgh, 1771, p. 887).

Превод: «Тартария е огромна страна в северната част на Азия, граничаща с Сибир на север и запад, която се нарича още Велика Тартария. Тартарите, живущите на юг от Московия и Сибир, се наричат Астрахански, Черкаски и Дагестански, живущите на северо-запад от Каспийското море; Калмъкските Тартари се наричат тези, които заемат територия между Сибир и Каспийско море; Узбекските Тартари и Монголи са тези, които живеят на север от Персия и Индия и най-накрая Тибетските  са тези, които живеят на северо-запад от Китай»).

(Енциклопедия «Британика», първо издание, Том 3, Единбург, 1771 г., стр. 887).


И тук просто е необходимо да се даде отново линк към този филм "Велика Тартария - забравеното име на Русия", който е бомба за съзнанието на мнозина от днес живущи. Но това не значи, че този филм не е истина. Много оригинали са били изгорени. Много, но не са всички. Има оригинални карти, има Британска енциклопедия 1771г. издание и др. източници в частни колекции и в закрити архиви. Интересно, че в Британската енциклопедия от 1773г.  вече няма информация за Grate Tartar - най-голямата държава на Земята.
Велика Тартария - забравеното име на Русия
« Last Edit: май 22, 2013, 02:05:11 pm by Александров »

Offline Александров

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 126
Оттук може да се свали "Житие и страдания грешнаго Софрония", издателство 1981г.
http://yadi.sk/d/-cBRRTsi3IvwP

Занимателно четиво!!!! Особенно, ако обърнем внимание на фразата от Енциклопедия «Британика», първо издание, Том 3, Единбург, 1771 г., стр. 887, превод на която е даден по-горе: «Тартария е огромна страна в северната част на Азия, граничаща с Сибир на север и запад, която се нарича още Велика Тартария. Тартарите, живущите на юг от Московия и Сибир, се наричат Астрахански, Черкаски и Дагестански, живущите на северо-запад от Каспийското море и т.н., и т.н......» (виж в по-горния пост)

стр.10 - "В лятото 1750: останах аз без отца и без матер." (руснаците би казали - остался я без отца и без матери)
"ала бях юноша тогива млад и красен лицем" (руснаци - был юношей тогда - молод и красен(красив) лицом);
 стр. 16 - "А нашеи село като е на четири путя и дом мои..." (руснаците -  наше село как будто на четырех путях и дом мой...)
стр. 18 - " и поидоха си московите, оставиша иТурецкую земля и Влашкую." (руснаците би казали - и пошли московчане, оставив и Турецкую землю и Влашкую)

ТУК ПЪК СТАВА МНООООГО ИНТЕРЕСНО, а именно:

Действието в книгата "Житие и страдания грешнаго Софрония" се развива през 1750 година и около нея и съгласно книгата на Николай Левашов "Русия в кривите огледала" ВСЕ ОЩЕ Е НЯМАЛО РУСКАТА ИМПЕРИЯ ТАКАВА КАКТО Я РИСУВАТ ДНЕШНИТЕ ЛЪЖОВНИ УЧЕБНИЦИ ПО ИСТОРИЯ!!!
А имало  МОСКОВИЯ И ВЕЛИКА ТАРТАРИЯ - до 1773г., когато е паднала Велика Тартария - последна ВЕДИЧЕСКА ДЪРЖАВА НА СЛАВЯНИТЕ!!!

Затова Софроний Врачански НЕ говори за Руската Империя, а за Московия!!!! И затова в Британската енциклопедия, преиздадена през 1973г., вече няма нито дума за Велика Тартария. Някой много е бързал да я заличи от световната история.


Ето какво може да излезе, ако не живеем шаблонно, повтаряйки като папагали мнението на някое общопризнато "научно светило", а анализираме оригинали!!!

В книгата по текста се споменава и за "ПОЧЕЧНА БОЛЕСТ" - забележете, НЕ за бъбречна болест, а за почечна, а почки на руски са бъбреци на сегашния български.

Интересна също така и думата ВРАБЧЕ. В сегашния български  тя няма смисъл. Но ако я кажем на руски - ВОРОБЕЙ - ВОРА-БЕЙ, което е буквално БИЙ КРАДЕЦА, има смисъл. Което означава какво?
А това, че от врабчето са изпаднали гласни букви.

Между другото Софроний Врачански е използвал и думата человеци (стр.16), която също има смисъл само като ЧЕЛОВЕК - ЧЕЛО - ВЕК (чело като място на съзнание)

Ще си позволя пак да добавя:
Българският език  претърпява редица реформи, една от които е «правописна» реформа през 1945г., съгласно която са били изхвърлени от употреба буквите Ят, Голям юс. Също така е било прекратено изписването на буквите Ъ и Ь в края на думите и друго.   

« Last Edit: май 22, 2013, 02:51:15 pm by Александров »