Author Topic: "Остров пълна драма" - държавата не може да защити децата ни!  (Read 3265 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline Александров

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 126
Това е един репортаж (с mродължителност 5 минути), направен от студентската телевизия Алма Матер за скандалното детско предаване "Остров пълна драма", излъчвано по Cartoon Network до преди месец всеки делничен ден от 20:30, а сега всеки уикенд от 11:45.

Видеото се казва "Държава Пълна Драма" (част 1)

и се намира на адрес http://suglasie.wordpress.com/2012/02/27/%...%D1%81%D1%82-1/

или тук
http://www.youtube.com/watch?feature=playe...;v=mucVkGJFGEQ#!

Репортажът представлява особен интерес в светлината на обсъждания днес проект за "Закон за детето".
Проектът за «Закон за детето» изземва в значителна степен конституционните права на родителите, прехвърляйки ги на държавата в лицето на социалните служители, определя кое е вредното за децата
на база на много общи и недефинирани в закона термини, което дава възможност за редица злоупотреби. Родителят няма правото да откаже на детето да «се информира» независимо от източника, няма право да му наложи наказание и трябва на всяка цена да се съобрази с мнението на детето си, като законът му дава правото да прави каквото и когато си пожелае.

Интересно е, че зам-председателят на Държавната Агенция за закрила на детето г-н Калин Каменев е отрекъл, че е имало сигнали от родители, а всъщност е имало такъв Сигнал, при това от група родители. Документите могат да се видят в репортажа. От отговора на Държавната Агенция за закрила на детето става ясно, че тя е съгласна с мнението на родителите, които смятат, че това детско предаване "Остров пълна драма", излъчвано по Cartoon Network, уврежда психичното здраве на българските деца. Но Агенция за закрила на детето нищо не може да направи, освен да преговаря директно с Cartoon Network, а препоръката към родителите е да кодират програмата, т.е. препоръчителен родителски контрол.
Питам се аз как може държавата, приемайки Закона за детето, да претендира, че ще отглежда нашите деца по-добре от нас-родителите, когато тя не може да спре едно детско предаване и с всичките си агенции и институции да защити децата ни????
« Last Edit: февруари 29, 2012, 09:40:27 am by Александров »

Offline Александров

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 126
Репортажът "Държава Пълна Драма" (част 1), направен от студентската телевизия Алма Матер , явно е скандален, защо е станал повод за изгонването ми от "АБВ форумите"

подробности виж тук на този форум

http://www.izvorite.com/smf/index.php?topic=3145.0

Offline Александров

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 126
Не само Държавната агенция за закрила на детето, но и Съвета за електронни медии (СЕМ) укриват сигнал от български граждани срещу детското филмче "Остров пълна драма", излъчван по Cartoon Network.
Репортажът "Държава Пълна Драма" (част 1) е направен от студентската телевизия Алма Матер.

Излезе и втората част на репортажа "Държава Пълна Драма" (част2) - репортаж със СЕМ. 


Мнението на председателя на СЕМ Георги Лозанов е особено интересно в светлината на обсъждания днес проект за "Закон за детето".
Проектът за «Закон за детето» изземва в значителна степен конституционните права на родителите, прехвърляйки ги на държавата в лицето на социалните служители и институциите. А институциите и техните председатели са на мнение, че децата ни се нуждаят от Кънчо, от "Остров пълна драма", излъчван по Cartoon Network, за да се  “се овладее нагонната природа в детето и то да се превърне в пълноценна личност”. – без коментар.
Време е да разберем, че проблемът не е само български, но и на така наречените "цивилизовани" държави. Всъщност "Страх" взехме от американците, "Остров пълна Драма" - от англичаните, но забравихме за българската анимация "Тримата глупаци" и други стойностни български филми за деца, които имат смисъл и доказано могат да сформират правилен мироглед в децата ни.


Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Проблемът на нашата нация се състои в нихилизма и безразличието към болката на другия. Всеки се е затворил в собствената си черупка а навън ако ще и ядрена война да става. И този нихилизъм е ответната реакция на едно смачкано оставено без достойнство и поминък общество, ограбено и прецакано от хора без морал и чест поставени от същия този народ на кормилото на властта. Лъжци и безсрамници, службогонци, сребролюбци, жестоки и безогледни хора, вълци в овча кожа. Тези хора продадоха страната ни на западния идеал, приеха ценностите на глобализма, а народа за него един голям ... за него. Така че, аз отдавна съм спрял да се учудвам на тези процеси, нещата са далеч от контрола на обикновения човек, освен ако заедно не се надигнат повече. Само тогава има реален шанс даден курс да се промени.
 
 
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline Александров

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 126
Абсолютно съм съгласен с предишния пост. Важно е в случая да го осъзнаят колкото може повече хора и всеки да започне да прави каквото може, за да промени нещата.


Репортажът „Държава пълна драма“ (част1 и 2) е бил излъчен по телевизия „Европа“ в неделя, на 1.04.2012г. в 15:35. Всеки, който желае, може да го гледа на запис на следните адреси:
http://amtv.bg/proactive/proactive-palna-drama/   „ПроАктивно – Държава пълна драма“ (първите 8 минути);
   „ПроАктивно "Държава пълна драма"-Тв Европа, неделя, 15:35“

Offline Харукано

 • Начинаещ
 • *
 • Posts: 1
Значи хора, не мога да повярвам колко грешите. Много ми е смешно някой като си мисли че от Америка ни промиват мозъците и подобни работи. За разлика от вас, аз често гледам анимации и съм добре запознат със конкретната ситуация, за която се говори в интервюто. Да не говорим, че съм гледал и целия анимационен сериал Пълна Драма от край до край и това всъщност е една доста добра анимация. Лесно е обаче да се извади конкретна по-нелепа сцена и такива като вас от обществото на гневните майки и бачи направо полудявате в безпочвени критики. Първо да кажа - на самата анимация си беше поставен етикет 12+. Хора като вас още си мислят, че анимациите са само за деца и оттук идват доста грешки - има анимации за всички възрасти. Второ, целта на цялата анимация Пълна Драма е осмиване на предаванията от тип "Сървайвър", конкретно тази сцена е едно от осмиванията на нелепите им предизвикателства. Това че се внушавало в главите на децата да правят такива неща...нямам думи. Родителите са готови на всичко само и само те да не са виновни за лошото развитие на децата си. Гарантирам от личен опит и от такъв на много познати, че при наличие на правилно възпитание от страна на родителите, тези сцени сцени ще се приемат от децата точно както е предвидено при правенето им - като нещо лошо, нещо грешно, което не бива да се прави. В днешно време децата имат достъп в интернет до много по-ужасни неща от повръщане, гарантирам че не може едно дете да се предпазва от всички тях, напротив, трябва детето да се научи как да извлича позитивни знания за света от тези неща. Заради хора като вас, днес Cartoon Network е това, което искахте да бъде - един канал за бебета. Обаче изненада, децата не станаха по-добри (нито по-лоши) а изтъпяха. Защо ли? Може би защото не получават никакви културни знания от нещата, които гледат, а само нонстоп безопасни безсмислици, които вече наистина имат негативен ефект. Станаха идиоти. Поздравления! (Наясно съм, че този мой коментар е години закъснял, но аз да си го напиша, може пък някой да прочете някога)